ronja -> RE: Januarčki 2012 (5.3.2012 10:22:52)
|
Moj prvi je bil pa po kopanju vedno lačen. Se je drl, dokler se ni priklopil. Mojidve tudi, kopanje jih zlakotni, saj nas tudi[sm=smiley1.gif] - veš, kaki pridemo iz plaže - lakotniki! Ronjo sem morala dojit tik predno je šla v bano in potem zavito v brisačo, še predno sem jo preoblekla, sicer se je samo drla. Tako je bilo pa ok. Rabila je samo malo za priklopit se, da se malo okrepča in ker je bila zavita, je ni zeblo. Probaj to, matkurja. SPANJE: jaz se nič ne sekiram, če še nima trdnega ritma - saj je star 1 mesec pa pol, zaboga, no[sm=smiley36.gif]. Pa tudi to, da pač želijo zapspat ob mami, se mi ne zdi nič strašnega - moji si še zdaj to želita in je to en prav fajn ritualček, ko se stisnemo in je fino. Odvisno od gledanja. Se pa otroci sami naučijo zaspat prej ali slej, brez skrbi:) Pri nas to pač bolj počasi in postopoma počnemo, ker nam je pač čisto ok, če se stisnemo prej. Odvisno, kaj tebi paše, otrokom (vsaj veliki večini) tako vsem paše se stiskat z mami, ves čas, hehe. DOJENJE: nasveti niso bili mišljeni kot pranje možgan, da je treba dojit. To se vsaka sama odloči in tudi nasveti so mišljeni samo kot pomoč za tiste, ki se ful želijo dojit, pa majo mogoče kake težave (tako kot sem bila sama pri Ronji, se spomnim - sem si ful želela dojit, pa mi recimo ni nihče povedat, da moraš bit bolj odločen (beri: skor grob) z novorojenčkom, da mu fiksiraš glavico, da je ne more premikat sem pa tja in mu ornk zatlačit dojko v usta - vsaka prvič mama bo to bojl nežno delala, saj so novorojenčki taka mila mala bitja... Ali pa recimo nisem vedela, da imam preveč mleka in da zato mala ne more vlečt, ker je dojka pretrda - so me vsi (tašča itd...) prepričevali, da očitno ni dovolj, če joka, pa se ne priklopi. V resnici je bilo pa not tok, da ni mogla zgrabit... To mi je potem babica (patronažna) povedala, še zdaj sem ji hvaležna. Pa take male drobnarije... Dojit je fajn, ker je pač mamimo mleko fajn za otroka zaradi protiteles itd..., ker je poceni oz. zastonj, pa navsezadnje je (ko zlaufa) tudi luštno, taka fajn vez z otrokom. Ampak ni pa to nujno! Če se odločita, da bosta dodajala ali pa čisto zamenjala, bo tudi čisto ok zrasel otrok gor. Lubija in njegovega brata tašča ni dojila, moje sestre pa mami ne (oz. so to počele cca 14 dni), pa so vsi ok, jaz sem bila dojena, pa ne bi mogla rečt, da sem bistveno bolj zdrava ali boljša[sm=smiley36.gif]. Mal heca - sem za dojenje, ampak če se pa mama odloči, da ne, pa tudi ok, verjetno ima kak razlog. NI to moja odločitev, ker sem si pač sama vedno ful želela dojit, ampak poznam kar precej punc, ki niso dolgo dojile, pa so čisto ok mame (da ne bi imele kakih kompleksov, ker baje jih nekatere imajo). PS: saj vidiš, še kimica, ki je bila totalno zaprisežena za dojenje, zdaj dodaja ponoči, ker se pač lahko tako boljše naspi. Vsak najde svoje:). Duda: nima, nisva niti ponudila in je ne bo imel, razen če bi začel vlečt palec. Sicer je pa boljše za razvoj čeljusti, da so brez, če se pač da. Veliko otrok bi jo imelo še pri 4ih letih in takrat to res ni več ok, ker se počasi začne oblikovat čeljust za stalne zobe... Tak da malo razmisli, kimica, če bi rada, da ima otrok najprej par let dudo, potem pa par let aparat... NI nujno, je pa večja verjetnost. Če pa se neha kmalu, pa ni take panike, ker čeljust še ni izoblikovana. Še vedno je najbolj ziher, če je sploh nima in je dojen, ampak vedno pač ne gre, pravijo. miami, meni seo najbolj odgovarjale pralne blezinice - če ti te za 1x uporabo ne bi pasale (meni so preveč izsuševale kožo, so mi bile pralne boljše), probaj še tiste. beti za mleko podpis, jaz tudi ful mlečnih reči požrem. Kar se dežja tiče, ga jaz pogrešam samo v toliko, da ne bi imela slabe vesti, če en dan ne bi šli ven - ker pokanje vseh 3 res ni glih višek užitka, čeprav je zdaj res ful lažje, ko ni več žab, kap, šalov, rokavic... kimica, to so pa prednosti nočnega dojenja - če nič ne dodajaš (niti čaja niti nič), potem si za 6 mesecev nekje fraj[sm=smiley36.gif] Res pa je, da si pa potem včasih tako zmatran, da se ti ne da[sm=jezicek.gif]. Sem zadnjič brala v tisti brošurci o dojenju, ki so nam jo dali, da je polno dojenje brez dodajanja kakršnihkoli tekočin v prvih 6ih mesecih 98% zaščita pred nosečnostjo - kar je kar ok - ko kondomi ali tabletke[sm=smiley1.gif] Pa še m. nimaš, kaj je sploh super.
|
|
|
|