RE: Januarčki 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

mamicaaa -> RE: Januarčki 2012 (2.3.2012 21:49:19)

Pozdravljene,
da se še vam jaz malo oglasim po doooolgem času. Preberem še vas, da bi pa kaj napisala pa običajno nimam časa, ker mam kar dela s mojima pupama.
Torej, Hana je pridna, čeprav čez dan bolj malo spi, krčev nima, še vedno jo delno dojim (pravzaprav črpam, ker se je polenla) edino kar jo muči je polivanje (tudi tavečja je ful polivala in sem ji dajala zaradi tega AM proti polivanju, je pa ful težko in trdo kakala po tem mleku, tako da Hani zdaj raje dajem navadno AM, se mi zdi vseeno boljše, da poliva kot pa da se ful matra pri kakanju).

Ena (ne vem več katera[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]) je spraševala za AM na recept. V naši občini (Mb) ga dobiš, če ne presegaš določenega % (ne vem točno koliko) povprečne plače (moreš prinest odločbo od otroškega dodatka), dobivaš ga pa do 6. meseca potem pa več ne in ni potrebno nič doplačat.

Kimica mi mamo tudi Aventove flaške in cuclje- uporabljam pa tri različne. Za čaj mam 1, za moje mleko 2, za AM pa uporabljam cucelj, ki ima tri različne pretoke, ker na dvojki je premala luknja in AM sploh ni šlo skozi. Finta pri teh cucljih je v tem, da so luknjice enako velike na vseh, edino višja številka pomeni večje število luknjic.

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (2.3.2012 21:54:37)

zajtrk-za zajtrk jem črn kruh in domačo marmelado...tega nikoli prej nisem jedla, zdej pa si ne predstavljam jutra brez tega. Sicer pa ne jem mleka in mlečnih izdelkov. Pijem oz. jem riževo mleko, danes sem si iz riževega mleka naredila puding, včeraj mlečni riž...danes sem jedla špinačo in smo uporabili navadno mleko.

krči-drage moje, nisem se upala prej pohvalit...ampak v torek sva bili na bowmanovi terapiji, danes je petek in moram povedat da je moja mala jokala samo od 19-19.15...moje popoldansko preživljanje je čudovito...tko da če ima katera podobne težave-priporočam...1terapija stane 10€...otroke potrebuje 1-3terapije.

lp

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (2.3.2012 21:57:21)

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Kosmiče jeste?A ve mleko pijete?

Jaz ja. Se ni za sprenevedati- mleko je povsod. Verjemi sem imela prvega z alergijo na kravje mleko, sojo,... To, da ne piješ mleka in ne ješ mlečnih izdelkov ne pomeni, da nimaš vnosa mleka preko vse druge hrane(pašteta, testenine...).
Prav odpovedati se mu pomeni kar radikalen ukrep in branje etiket na vseh izdelkih.

trnuljčica -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 9:55:57)

Kimica oprosti, sem slabo prebrala tvoje vprašanje.[sm=zardeva.gif] (med dojenjem) Sem mislila da sprašuješ za dude...
Vidim, da ti je Mamicaa odgovorila za cuclje od Aventa.

ronja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 10:13:44)

Midva še nisva sexala...mam u torek pregled in da pove kako in kaj ...

Jaz pa v sredo, ampak da bi čakala 6 tednov - jok brate[sm=smiley36.gif] - nikoli nisva, že tak morava v nosečnosti[sm=smiley29.gif], ni šans, da potem še po porodu čakava;). Pa je bilo vedno vse ok, zdaj pa je itak "nimava kaj pokvarit". Sicer se je tokrat lubi malo bolj bal zame kot prejšnjič, ampak po moje brez razloga:). Sem pa tudi že delala jogo, kar tudi še ne bi smela - samo sta me punci že nekaj časa prosili, pa enkrat nisem mogla več rečt ne... In potem jima je seveda najbolj všeč sveča... in smo pač delale - ampak ker nisem več mela skoraj nič čišče takrat, računam, da se mi ni moglo zgodit nič hudega:).

beti, to sem tudi jaz slišala, da naj bi dojenje tako delovalo (sušno) - hormoni pač, vendar pa sama nikoli nisem mela problemov s tem, pa sem res dolgo dojila. No, zaenkrat je še enako, mogoče prvič rabiš malo več predigre, čisto tako, ker sem pač iz prakse[sm=jezicek.gif], ampak ko se pa enkrat začne, je pa itak vse po starem[sm=smiley1.gif]. Hehe, punce, danes pa ne bom več spala v pojstli samo s fanti, manjšimi od 1 metra[sm=jezicek.gif]

ronja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 10:32:36)

izpraznjenje dojke: v principu ni dojka nikoli čisto prazna, ker mleko sproti nastaja. Vendar pa je mleko najprej bolj vodeno, bolj tekoče in na koncu bolj mastno in čisto na koncu tako gosto, da ga ne moreš več iztisnit ven (ga pa še vedno lahko dobi dojenček, ko sesa). V dojki se mleko tudi skladišči v tistih zbirnih vodih, zato so dojke trde, ko so polne in zato lahko ven načrpaš tudi do 2 deci - toliko mleka ne bi moglo sproti nastat. Torej: da je dojka "izpraznjena do konca" rečemo, kadar je težko še karkoil dobit iz nje in je čisto mehka.

Dojenje: poizkušajte različne položaje, če vam en ne paše. KO pa enkrat zlaufa, lahko otroka daš kakorkoli, pa bo pil - vsaj moji - sva se enkrat hecala pri Ronji in jo je lubi obrnil z glavo dol in mi jo približal, pa se je mala takoj priklopila - pa niti ni bila lačna[sm=jezicek.gif], ker sem jo malo prej podojila - samo moji so vsi zizomani[sm=smiley36.gif].

Sem kar pridna: sem dala prat, sušit, zložila eno rundo perila, si spumpala mleko za tamalo, se stušala, zložla iz pomivalca, naredila fiziološko za noske spirat, naredila zajtrk in jagodni šejk, zdaj grem pa še skončat lubijevo trenirko - mam še čisto malo, samo se je Svit včeraj oz. danes prezgodaj zbudil (ob 2h - in potem ni zaspal do 3:30 nekje, ampak ni nič jokal, samo buden je bil in se hotel zabavat -to je meni čisto ok, samo da ne joka[sm=smiley1.gif]; zato pa zdaj lepo spančka, hehe). POtem gremo pa predvidoma v zoo, pa še torto bi rada naredila za lubija...

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 14:57:55)

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Kimica mi mamo tudi Aventove flaške in cuclje- uporabljam pa tri različne. Za čaj mam 1, za moje mleko 2, za AM pa uporabljam cucelj, ki ima tri različne pretoke, ker na dvojki je premala luknja in AM sploh ni šlo skozi. Finta pri teh cucljih je v tem, da so luknjice enako velike na vseh, edino višja številka pomeni večje število luknjic.

Aha.. Torej, te luknjice in številke nimajo nobene veze glede na starost otroka??!! Ma, jaz ji tako za moje mleko, če si ga načrpam, če vse ne spije, kot za AM, ker ji dodajam dam cucelj z 1 luknjico in še s tem cucljem ji kašenkrat teče ven.. Se mi zdi še prezgodaj, da bi ji dala cucelj z 2 luknjicama..

Oooo, jaz pa jem mlečne izdelke in pijem mleko.. Konc koncev, kašno bo pa moje mleko, če bom samo vodo pila?? No ja, pijem tudi čaj za dojenje in kompot..
Jaz si ne predstavljam, da ne bi pila mleka in jedla mlečnih izdelkov.. No ja, siru se zaenkrat malo izogibam.. Pojem res mogoče en majhen košček, ker se mu ne morem upret, ker obožujem sir in mi je prava muka, ko jem testenine in njoke in si ne naribam gor parmezana [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jaz pa v sredo, ampak da bi čakala 6 tednov - jok brate[sm=smiley36.gif] - nikoli nisva, že tak morava v nosečnosti[sm=smiley29.gif], ni šans, da potem še po porodu čakava;). Pa je bilo vedno vse ok, zdaj pa je itak "nimava kaj pokvarit". Sicer se je tokrat lubi malo bolj bal zame kot prejšnjič, ampak po moje brez razloga:). Sem pa tudi že delala jogo, kar tudi še ne bi smela - samo sta me punci že nekaj časa prosili, pa enkrat nisem mogla več rečt ne... In potem jima je seveda najbolj všeč sveča... in smo pač delale - ampak ker nisem več mela skoraj nič čišče takrat, računam, da se mi ni moglo zgodit nič hudega:).

Hehehehe.. No, jaz sem želela počakati s [sm=sloncek.gif] dokler se čišča ne konča.. Sedaj, ko je pri koncu pa sva z dragim čisto neučakana.. Kot ena otroka, ki čakata na čokolado.. hahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sicer pa.. Sva poskusila snoči in je bilo kar je bilo.. Po skoraj 3 mescih je zgledalo kot, da prvič to počneva.. hahaha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Varijanta, ne tako, to mi ni všeč, dej se tako na drugo stran.. hahahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
In kar je najbolj pomembno, brez lubrikanta lahko samo sanjaš, da bo šlo lepo.. Sem mislila, da glede na to, da nisem bila šivana, da bo šlo.. Ma kaki??!! Še dobro, da sem ga imela od prej [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Moja tamala pa še kar spi- od 12h.. Nič ne bo od sprehoda danes [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] Še, ki sem upala, da greva kaj danes, ker potem bo 3-4 dni grdo vreme.. Je šla sicer že ob 10h spat in se zbudila ob 11h, ker jo je napenjalo med prdenjem.. In je potem komaj ob 12h nazaj zaspala.. Jo grem kar pogledat.. Morda uspeva ulovit še zadnje sončne žarke [sm=smiley2.gif]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 15:31:22)

Dober dan!

Končno mi je uspelo priti do račanulnika, da kaj napišem. Sedaj ko je te dni bilo tako lepo vreme smo ga pošteno izkoristili in smo bili več ali manj cele dneve zunaj. Mali je spal v vozičku, tavečji se je igral jaz pa sem lahko še kaj pametnega naredila zraven.

Jaz sem dobila mleko oz. ga dobivam na recept in to Novalac AC (oz. sem sama izbrala katerga bom imela) . Je pa to odvisno od občine. Naša občina daje mleko na recept do 4. meseca in to vsakemu, ničesar ni potrebno predložit.

Spanje mi spimo super. Ponoči se zbuja nekje na 6 ur, kar je meni čisto dovolj da se naspim. Edini problem je, ker se noče dojit in morem potem ko ga nahranit še črpat mleko.[sm=smiley5.gif]
Naš je v zadnji dneh postal pravi požeruh, poje nekje 210 ml mojega mleka na obrok in se mi zdi da si cel dan še samo mleko črpam in nič druga.

dojenje jaz si grozno želim da bi dojila. Moj prvi je bil pravi ziznik ta pa je lenušček da mu ni para. In še zaradi tistega bronhitisa se je skoraj popolnoma odstavil[sm=smiley19.gif] Če ga uspem na pol spečega pristavit, pol se bo dojil. V trenutku ko pa se zave da je na dojki pa vik in krik. Če je buden pa ni variante da bi se dojil.Tako da jaz sem več ali manj obupala.

[sm=sloncek.gif] še midva tudi nisva. Imam v torek pregled in pa nekako me preveč ne mika ker imam v spominu da po prvem porodu ni bilo nič kaj prijetno.

Aja, krče imamo mi vsak dan po malem, en dan malo bolj drugi dan manj. Ni pa neke pretirane sile. Tisti dan ko so bolj močni in to je običajno proti večeru pač ne spi ga je treba imet na rokah da ne joka.
Kar se tiče hrane, jaz jem večinoma vse, razen seveda tiste ki je znana da napenja (zelje, fižola, hruške...) Tudi mleko in mlečne izdelka, kar je zelo pomembno zaradi tega da otrok dobi kalcij.

mamicaaa -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 20:40:40)

Kimica, saj na škatli od cucljev piše od katere starosti naprej je katera številka. Ta z različnimi pretoki je kao od treh mesecev naprej, pa naša lepo pije, kljub temu, da je luknja precej velika. Verjetno je pa to tudi od otroka odvisno. Saj, če se ne matra ko pije in se ne utrudi, po moje še ne rabiš menjat. Jaz sem šla na tega zato, ker je na dvojki počasneje teklo in se je hitro utrudla in je popila komaj polovico tistega kar bi mogla.

ronja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:23:25)

In kar je najbolj pomembno, brez lubrikanta lahko samo sanjaš, da bo šlo lepo..

Ma, odvisno, jaz ga res ne rabim - saj pravim, da mogoče hormoni različno vplivajo - saj tudi v nosečnosti ni vsem slabo, meni je pa za umret. No, ampak vsaj teh problemov pa nimam, hehe.

Sicer pa - big news: lubi prišel!!!![sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Sem bla čist izmozgana, ker sem računala, da pride prej in bo dal on mali spat, pa smo šli tako prej še v zoo in sem valjda ves čas nosila Svita okoli v Slingu (mali pa kot rečeno ni ravno lahek...) in potem malidve sestradani, vsi zmatrani... ufa! No, Lejla je omagala, ni šans, da jo zbudi, Ronja pa se je zbudila, ko je prišel (itak še ni čist spala, je bila glih na meji - ona je dolgo na meji...), Svita pa itak še ne spi. Tako da zdaj on uživa s svojimi otroki (ga je ful lepo gledat, kako ju je vesel), jaz mam pa končno mal čistega mira!

O cucljih pa nimam pojma, dobesedno še niti enkrat nisem niti enega probala - sem pa kupila par flašk taprvič in 2 mam še zdaj doma za vsak slučaj, če se mi recimo kaj zgodi, da majo takoj za nahranit dete (samo še mleko bi morali kupit).

miami10 -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:25:16)

oj...spet jaz in problemi...
ima katera izkušnje kako zdraviti ragade? Jst med dojenjem jočem, in gorza me je vsakega dojenja na levi bradavici. Naslednje dojenje bom probala uporabiti nastavek, upam da bo šlo...sicer si mažen bradavice z bepanthenom

ronja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:33:58)

Uf, jaz sem jih imela prvič, sem si mazala z bapantenom (z roza črto) in dajala v modrc tiste vpojne blazinice, to skupaj se mi zdi, da še najbolj pomaga. Je pa pri meni kar trajalo, ker je mala non stop gor visela - pa je bila čisto propisno pristavljena - baje za v knjigo pravilno - samo je bila tako zelo ves čas gor in očitno imam jaz bolj občutljlive bradavice (ker me je tudi zdaj najprej kar ornk bolelo, pa Svit ne visi skoz gor in se tudi čisto pravilno pristavlja in me je bolelo pri Lejli, pa sem dojila še 1 mesec pred porodom...) pri Ronji sem pa tudi jaz včasih jokala zrave - včasih vem da sem grizla povšter[sm=smiley36.gif] - dobesedno - je nisem hotela motit ali zbudit, samo bolelo je pa tok, da sem nekaj morala naredit - če že ne stokat, pa vsaj grist povšter;).

Nastavka pa nisem imela, tako da nisem probala.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:37:55)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Oooo, jaz pa jem mlečne izdelke in pijem mleko.. Konc koncev, kašno bo pa moje mleko, če bom samo vodo pila?? No ja, pijem tudi čaj za dojenje in kompot..
Jaz si ne predstavljam, da ne bi pila mleka in jedla mlečnih izdelkov.. No ja, siru se zaenkrat malo izogibam.. Pojem res mogoče en majhen košček, ker se mu ne morem upret, ker obožujem sir in mi je prava muka, ko jem testenine in njoke in si ne naribam gor parmezana [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Hehehehe.. No, jaz sem želela počakati s [sm=sloncek.gif] dokler se čišča ne konča.. Sedaj, ko je pri koncu pa sva z dragim čisto neučakana.. Kot ena otroka, ki čakata na čokolado.. hahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Sicer pa.. Sva poskusila snoči in je bilo kar je bilo.. Po skoraj 3 mescih je zgledalo kot, da prvič to počneva.. hahaha [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Varijanta, ne tako, to mi ni všeč, dej se tako na drugo stran.. hahahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
In kar je najbolj pomembno, brez lubrikanta lahko samo sanjaš, da bo šlo lepo.. Sem mislila, da glede na to, da nisem bila šivana, da bo šlo.. Ma kaki??!! Še dobro, da sem ga imela od prej [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Jaz jem tudi sir. Meni je celo patronažna rekla, da je boljši kot mleko, ker je sir že predelan. Da naj ga pojem na dan tolk kukr sta dve škatlici vžigalic veliki.

No, kar se pa seksa tiče, pri nama je bilo včeraj tudi tako, kot da bi mi nedolžnost jemal, pa sem imela CR. Ampak je bilo se suho dol.

A sem že rekla, da sem popustila pri vzgoji že zdaj in kupila malemu dudo? Jao. No, zdaj je manj joka, ker mu takoj damo ta zamašek v usta. Midva pa lahko celo pojeva v miru.

Krčkov je pri nas manj. Upam, da se tole zmanjšuje in da bo kmalu konec.
Se pa začne nautolažljivo dret, ko pride iz banjice. Ne vem, a mu je tako všeč., da bi bil še, al kaj.

AM pa poje čedalje manj. Mogoče se pa res meni kaj veča doza mleka.
Kdajj je pa jošk prazen pa si ne predstavljam. Moj že ene parkrat jošk ven vrže pa mu še ponudim, preden nehava. In pol še probam stisnit pa ponavadi nič več ne priteče. Nastavkov pa vsaj že 14 dni nisem uporabila.

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:39:13)

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

ima katera izkušnje kako zdraviti ragade? Jst med dojenjem jočem, in gorza me je vsakega dojenja na levi bradavici. Naslednje dojenje bom probala uporabiti nastavek, upam da bo šlo...sicer si mažen bradavice z bepanthenom

JAz si mažem že skoz z lanolinom in me nič ne boli, tko da ti ne morem pomagat.

ronja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 21:40:32)

Se pa začne nautolažljivo dret, ko pride iz banjice. Ne vem, a mu je tako všeč., da bi bil še, al kaj.

Večinoma jim je res všeč, predvsem jih pa zazebe, ko pridejo ven. eni so ful občutljivi na to. Svit na srečo ni, malidve sta pa bili, sploh Ronja.

ana.nunez25 -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 22:16:01)

mi2 sva [sm=sloncek.gif] ze 2 tedna po porodu..sicer sm misnla da bo bol potrpezljiv, glede na to da pozna situacijo z zdravstvenega vidika(beri bodoci ginekolog), ampak glede na to da nism bla sivana ni blo panike...tist vecer je biu tok potrebn, da je reku da ce nebi mogla, bi mi ga utaknu u prvo luknjo k bi jo najdu hehehehheh

z bradavicami vecjih problemov oz. bolecin nimam, ko zacne vlect me malo zaboli in takoj neha, tko da se obcasno namazem z bepantenom in je ok

kopava se vsak dan in on uziva 100 na uro, ko ga uzamem vn se ne joka, ko ga oblacm ucasih ko sva ze 99% oblecena mogoce zacne mal jamrat, ampak sm v nizkem startu z dudo, al pa z igracko k jo mava zmer zravn, tko da nikol ni nc hujsga [sm=bravo.gif]

dons smo bli pr teti na RD pa smo mal kasnej mel kopanje in uspavanje, ampak smo ze v dezeli sanj..jutr pa k necakinji na 18 RD spet bo tortica padla[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif]

no zdj more pa mami tut pod tus..nocko

Matkurja -> RE: Januarčki 2012 (3.3.2012 23:07:34)

Večinoma jim je res všeč, predvsem jih pa zazebe, ko pridejo ven. eni so ful občutljivi na to. Svit na srečo ni, malidve sta pa bili, sploh Ronja.

No, sej pol k je že skor oblečen.

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 0:20:38)

IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Kimica, saj na škatli od cucljev piše od katere starosti naprej je katera številka. Ta z različnimi pretoki je kao od treh mesecev naprej, pa naša lepo pije, kljub temu, da je luknja precej velika. Verjetno je pa to tudi od otroka odvisno. Saj, če se ne matra ko pije in se ne utrudi, po moje še ne rabiš menjat. Jaz sem šla na tega zato, ker je na dvojki počasneje teklo in se je hitro utrudla in je popila komaj polovico tistega kar bi mogla.

Ja, sej, če bi moja pametna glava prej pomislila preden zavrže škatlo in kaj prebrala navodila... Moja ima trenutno cucelj z eno luknjico.. Mogoče se utrudi, ker na koncu že začne spat, ampak dokler je lačna ona vleče, čeprav po malem.. In vsak obrok poje najmanj 120ml, stara je pa 6 tednov, tako, da zaenkrat je po mojem ok.. In meni je po eni strani še boljše, da se malo utrudi, ker prej zaspi, ker drugače imamo fejst probleme za jo uspavat.. hehehe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ma, odvisno, jaz ga res ne rabim - saj pravim, da mogoče hormoni različno vplivajo - saj tudi v nosečnosti ni vsem slabo, meni je pa za umret. No, ampak vsaj teh problemov pa nimam, hehe.

Srečna ti, ker ga ne rabiš.. Jaz sem že med nosečnostjo potrebovala lubrikant- totalna suša je bila [sm=smiley36.gif]
Uhhh, sej meni je bilo med nosečnostjo tudi fulll slabo (od 4.tedna do 11.tedna, ker sem potem pristala v bolnici na infuziji zaradi bruhanja in dehidracije)..

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Jaz jem tudi sir. Meni je celo patronažna rekla, da je boljši kot mleko, ker je sir že predelan. Da naj ga pojem na dan tolk kukr sta dve škatlici vžigalic veliki.

A sem že rekla, da sem popustila pri vzgoji že zdaj in kupila malemu dudo? Jao. No, zdaj je manj joka, ker mu takoj damo ta zamašek v usta. Midva pa lahko celo pojeva v miru.

Ma, mene od sira (če je bolj močen, pikanten, da ni lih uni light) zna kaj napenjat, tako, da predvidevam, da bi tudi tamalo, zato se mu skoraj izogibam.. Pojem mogoče en košček zraven salame in kruha, ma lih, da je za en prst velik kos..

Hehehe.. Ehhh, sej duda ni nič napačnega.. kot si rekla, ta zamašek pomaga, da vsaj poješ lahko v miru [sm=smiley36.gif]
Jaz znam dat tamali dudiko v usta, ko je full sitna in je v svoji posteljici in si uspem it na brzino vsaj zobe umit in it lulat, dokler je ne vrže ven.. hehehe [sm=smiley36.gif] Po kašnih 5 poskusih jo uspe obdržat in celo zaspat z njo [sm=smiley1.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

mi2 sva [sm=sloncek.gif] ze 2 tedna po porodu..sicer sm misnla da bo bol potrpezljiv, glede na to da pozna situacijo z zdravstvenega vidika(beri bodoci ginekolog), ampak glede na to da nism bla sivana ni blo panike...

2 tedna po porodu??? Ufff, jaz sem imela takrat še kar čišče (3x dnevno menjavala uložek in je bil vedno krvav madež velik za kašen prst), tako, da je absolutno odpadlo.. Je pa tudi moj en tašen potrebnež, da boli glava.. Ampak kako pravijo: obstajata lijevanka rukič in desnka šakič pa še če se temu pridruži še draga, mislim, da ni panike.. hahahaha [sm=smiley36.gif] Sorry babe, ma jaz nimam dlake na jeziku [sm=smiley36.gif]

lily32 -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 6:12:16)

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

Kupi si multimam blazinice. Delajo čudeže. Imej jih gor ves čas med posameznimi dojenji, ni potrebno izpirat, čeprav jaz sem si bradavice pred dojenjem pobrisala, ker se je malo nakremžila, če si jih nisem. http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-mam-blazinice--2

vijolica2 -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 9:22:18)

Jutro :)

Včeraj sva pohajala pri babici in dedeku, je bilo prav fajn[sm=smiley1.gif].

Regade Meni so bradevice krvavele, tako sem imela hudo na začetku in se si mazala z bepantenom(prav za prsa je) in dojila tisti čas z nastavki in so se hitro pozdravile. Ta bepanten je ful dober.

Midva sva [sm=sloncek.gif] že 2x in je bilo obakrat ql. Me ni bolelo, sva pa s kondomom, tako da posebnega lubrikanta nisva rabila. Pregled pri G sem pa imela že v februarju.

Še vedno ne vem ali bi ga dala cepiti proti rotavirosu[sm=zmeden.gif]. Morem malo po netu prebrskati.

Jeziček mojega malega se je fulll izboljšal po kremi daktarin[sm=bravo.gif] Malo še ima belo ampak bo. sem ful vesela.

Joj moram začeti delati trebušnjake, ker mi gre že na živce[sm=hudicek1.gif] Samo voljo moram nekje kupiti[sm=smiley36.gif] Jo katera prodaja?[sm=smiley36.gif]

Moj ma dudo od kar je prišel iz P in je ful navezan na njo.[sm=smiley36.gif]Da bi mu jo sedaj vzela bi me tudi menda fental[sm=smiley36.gif]

Joj zadnič sem bila pri kolegici in je njen mali star 14 dni in poje že več kot moj ki bo kmalu 2 meseca[sm=zmeden.gif] Poje ji tudi po 130 ml.[sm=smiley1.gif]. Sem bila ful presenečena. Pri mojem je čisto odvisno, enkrat poje 70 ml, enkrat pa lahko 130 ml. Sem pa prebrala v knjižici ki mi jo je dal pediater da je normalno da pri starosti 1mesec pojejo od 70ml do 100ml, 2 meseca pa od 100ml do 130ml...

MOjega malega ko vzameva ven iz banjice se dere kot nor[sm=smiley13.gif].nikakor ga ne moreš potolažiti. Samo upam da nebo isto ko bomo šli v toplice ali na morju.

Joj jaz ob malem tolko malo naredim[sm=smiley13.gif]: če je buden še zdrži kake pol ure ležati potem mu pa ne paše več. meni ga je pa že težko dolgo nosit.Ko pa spi pa probam čimveč narediti, ampak sem zvečer potem čisto zmozgana in padem v posteljo že ob 21h.

danes upam na lepo vreme da grmeo ven[sm=smiley1.gif]. Sedaj pa pijem kavico[sm=bravo.gif](po dooolgem času) na levi strani mi stoka mali ko spi, na desni pa dragi ko smrči[sm=smiley36.gif]

Kasija -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 9:34:31)

miami10 se pridružujem ronji - bepanten in blazinice, ki ti po dojenju in sploh ves čas popivnajo vlago ali mleko. pogosto jih menjaj,da imaš čim bolj suho kožo bradavic. eni priporočajo, da si brez vsega čez (zgoraj brez) - jih sušiš na zraku. jaz sem imela nastavke in je manj bolelo.

Moj prvi je bil pa po kopanju vedno lačen. Se je drl, dokler se ni priklopil. Haja pa se smeji, gleda okrog, jo še vso uredim in se crkljava. Je pa res, da pri prvem sva oba skupaj kopala enega dojenčka uro in več. Zdaj jo pa sama kopam 20 minut [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. ponavadi jo podojim, se malo igra pol urce, da ni preveč sita in jo potem skopam.

Pri nas je aktualen igralni center in tudi igrače nad košaro obešene. Se trudi kakšno zadet z roko. Ji tudi že kar uspeva. Se zna zamotit sama in se kar igra 20 minut. Najbolj jo seveda zanimata bratca.

Mistica -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 11:20:22)

Pozdravljene
Se oglašam po dolgem času. Berem vas, pa ne utegnem veliko komentirat...

Beti – hvala za nasvet glede položaja za dojenje. Smo poskusili, žal pa ni bilo veliko uspeha.

Spanje – trnjulčica, hvala, si me vsaj malo potoložila. Kot veste, naša nič ne spi, zvečer pa je ne uspavam pred 22.30. Sem poskusila ob 21. In je celo zaspala, a ko sem jo odložila v posteljico (tako kot to počnemo ob 23. recimo), je bil takoj jok. Upam, da se tole spanje uredi.

Ronja – tudi naša zaspi zgolj, če je kdo ob njej. In tako se sedaj tudi "učimo spat" kot jaz temu pravim. Čim se odmaknjemo od nje ali samo malo premaknemo, je že budna oz. protestira. Upam, da se ni že razvadla in da je to še vedno obdobje, ko rabi full bližine. Glede na to, da sicer čez dan nič ne spi, se mi zdi, da če jo uspemo tako malo uspavat, je boljše kot nič. Pa tudi jaz ali moj takrat malo počivava ob njej. Upam, da se bo navadla tudi sama spat brez naju zraven. Sem prebrala tudi tvoje nasvete glede dojenja- hvala, se strinjam, da je vse to koristno. Žal pa je v praksi težko izvesti vse ali vsaj nekatere. Je pa full odvisno od volje in koliko si želiš dojit, kar priznam, da pri meni ta volja "usiha"

Imam pa vprašanje, ki se bo gotovo nekaterim zdelo čudno. Zanima me, kako je s prenehanjem dojenja, ko ima mami še mleko? Naša se še vedno veliko veliko krega na dojki, joče in čez dan povleče samo pakrat, če mi uspe jo zadržat na eni dojki 10min je to že luksuz. Črpam si ne, ampak ji ponudim dodatek. In seveda imam vedno bolj polne dojke, včeraj zvečer sem imela že kar trde, tako da sem si malo ščrpala, da sem si jih olajšala, čeprav sem še vedno zatipala zatrdiline. HB ponoči dojenje kar gre in imam zjutraj dojke dokaj mehke. Poskusila sem jo dojit v različnih položajih, budno in napol zaspano, jo zamotit z dudo ali flašo in nato dat na dojko, dojila sem sede, leže, med hojo, ... skratka vsakič probam kaj novega, pa še vedno ne gre. Če bo šlo tako naprej se bojim, da bom dobila kako vnetje ali mastitis, pa bi raje postopoma prenehala dojit preden do tega pride. Seveda se bom še trudila jo pristavljat, če se mogoče situacija izboljša, a če se ne bo, bi raje prešla na flašo. Zanimajo me vaše izkušnje (tiste, ki ste jih imele) in vsak nasvet bo dobrodošel. Hvala!

Pozdravček

kimica86 -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 12:01:57)

Dobro jutro/dober dan vsem [sm=smiley1.gif]

Zame je še nekje vmes, saj sem po včerajšnjem napornem dnevu še vedno izmozgana do konca, čeprav je tamala spala od 24h pa do 7h, jaz sem pa spala od 1h do 7h in potem, ko je ona po hranjenju in previjanju ponovno zaspala od 8:45, sem šla za njo ob 9h spat in sem spala do 10:30, ona je pa zaenkrat še vedno v svoji posteljici, nekaj se preteguje in spušča nežne zvokce.. Jaz pa malicam, ker sme zajtrk pojedla že okoli 9h..
No, včeraj je bilo grozno popoldne.. Tamala se je zbudila iz popoldanskega spanca ob 15:30 in sem jo previla in nahranila in nekje okoli 17-18h sem mislila, da bo nazaj zaspala pa ni šans.. Še sem šla z njo h mami in pupa je skozi nekaj čivkala in stokala.. Takrat, ko je vstala je pojedla v roku 1ure 170ml (nisem mogla verjet svojim očem[sm=zmeden.gif]) in potem pri mami ob 18h je pojedla še 100ml.. In jo dam v njeno košarico od vozička spat, je spala 15min in konec, spet vik in krik.. Jo pripeljeva z mami nazaj domov in je sledilo ponovno hranjenje, previjanje itd.. In od utrujenosti (po 8urah nespanja) je prav podlegla in zaspala.. Sem rekla: HVALA BOGU, ker nisem mogla več.. Upam, da me danes ne čaka še en tašen dan, ker sem še vedno utrujena od včeraj.. Pa, če ne bo dežja jo bom kar na en sprehodek odpeljala, ker potem najmanj 4-5 dni ne greva nikamor, ker bo vreme baje od k...

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Joj moram začeti delati trebušnjake, ker mi gre že na živce[sm=hudicek1.gif] Samo voljo moram nekje kupiti[sm=smiley36.gif] Jo katera prodaja?[sm=smiley36.gif]

Moj ma dudo od kar je prišel iz P in je ful navezan na njo.[sm=smiley36.gif]Da bi mu jo sedaj vzela bi me tudi menda fental[sm=smiley36.gif]

Joj zadnič sem bila pri kolegici in je njen mali star 14 dni in poje že več kot moj ki bo kmalu 2 meseca[sm=zmeden.gif] Poje ji tudi po 130 ml.[sm=smiley1.gif]. Sem bila ful presenečena. Pri mojem je čisto odvisno, enkrat poje 70 ml, enkrat pa lahko 130 ml. Sem pa prebrala v knjižici ki mi jo je dal pediater da je normalno da pri starosti 1mesec pojejo od 70ml do 100ml, 2 meseca pa od 100ml do 130ml...

Trebušnjaki: tudi jaz nimam volje, zato ti je ne morem prodat.. Jih pa moram tudi jaz definitivno začet delat, ker ta ohlapni trebušček ni prav nič sexy, čeprav pravi dragi, da sem fulll shujšala in da sem vseeno sexy [sm=smiley1.gif] Imam pa še 5kg viška.. Predvidevam, da je 1kg v zizkah, 2kg v bokih in riti in 2kg v trebuščku.. hahahaha [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]

Duda: moja jo ima tudi še iz P in je ne mislim dat stran pod nobenim pogojem, ker jo ima rada za tolažbo in jo bomo imeli dokler jo bo pač želela [sm=smiley1.gif]

Hranjenje: ma glej, moja ima 6 tednov in poje od 100-150ml in je 120ml pojedla že, ko je imela 4 tedne, 100ml je jedla pri nekje 2-3 tednih, ob prihodu iz bolnice je pa takoj jedla 80ml, ampak to je trajalo samo kašen teden.. hehehe [sm=smiley36.gif]
Tako, da naša fulll poje in HB za to, saj hodi lepo gor s kilami, ne preveč in ne premalo[sm=smiley36.gif]

mefisto -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 12:24:04)

Dober dan!

No, za nami pa je prva neprespana noč. Malega so dajali krči celo noč. Jokal, jamral, kričav....pravi bošček. Sem pa mu včeraj zvečer dala dodatek, ker sem imela svojega mleka premalo in sicer Novalac AC in sumim da je krivo to ali pa je zgolj naključje. Katero AM dajete ostale? Ker razmišljam da bi ga zamenjala.

Mistica vidim, da sva še vedno na istem [sm=smiley19.gif]. Pri nas je popolnoma enako, poizkusila sem že vse možno in ni uspeha. Mali se dere kot nor že ko samo vidi da ga hočem pristavit. No in naš se tudi ponoči ne doji.[sm=smiley19.gif]
Kar se tiče s prenehanjem dojenja bo mleka itak vedno manj če mala ne bo vlekla, ampak potem moraš obvezno prekinit tudi z dojenjem ponoči. Moj prvi se je hotel pri enem letu ko sem šla v službo dojiti še samo ponoči. In sem mu mogla seveda to ukinit, ker čez dan pa sem mislila da mi bo dojke razneslo. Ko sem to ukinila pa je počasi mleko samo od sebe izginilo. Mogoče sem res tu in tam še malo izčrpala da je napetost minila.

Duda jaz sem mu jo dala že v porodnišnici. In sedaj ko se noče dojit je to najboljša stvar za tolažbo in uspavanje. Ukinila pa jo bom pri enem letu.

Pri nas je sonček že cel dopoldan in mali mi lepo spi v vozičku pred hišo. Tako, da sem malo uspela počistit in pospravit po hiši. S tavečjim pa tak ni več problemov, se lepo sam igra zunaj. Za naslednje dni pa res kažejo bolj slabo vreme, ampak mi bomo zunaj če le ne bo dežja. Mali dosti lepše spi če je na zraku.

Janchek81 -> RE: Januarčki 2012 (4.3.2012 12:27:24)

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hranjenje: ma glej, moja ima 6 tednov in poje od 100-150ml in je 120ml pojedla že, ko je imela 4 tedne, 100ml je jedla pri nekje 2-3 tednih, ob prihodu iz bolnice je pa takoj jedla 80ml, ampak to je trajalo samo kašen teden.. hehehe [sm=smiley36.gif]
Tako, da naša fulll poje in HB za to, saj hodi lepo gor s kilami, ne preveč in ne premalo[sm=smiley36.gif]

Naša je tud stara 6 tednov in enkrat poje 120ml, enkrat samo 90ml, enkrat pa samo 30ml, sam da se takrat hitr zbudi al pa da je takoj pol lačna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lepo napreduje s težo, tko da se ne mislim sekirat in pritoežavt nad njo, pa čeprav v večini lahko rečem, da poje nekje med 100ml in 120ml [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sploh ponoči in potem pridno nazaj zaspančka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Drgač pa na Aptamilu je tudi napisano, da dojenčki od starosti 5 - 8 tednov naj bi pojedli celo že 150ml [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>