|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
19.1.2013 19:07:15   
vijolica2
....trenutno mi je zelo težko in nisem vedela kje naj povem..izpoven....2 dejanji sta me danes tako prizadeli, da sem se po dolgem času zjokala! Počutila sem se kot ničvredna mamauser posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4101
19.1.2013 21:54:13   
tanika1
Vijolica2 user posted image user posted image user posted image user posted image Drži se, ne se pustit, saj sama veš, da si za svojega pikca najboljša mama.

Pozdravljene po dolgem času. Sploh ne uspem nič pokomentirat. Najprej čestitke vsem, ki ste že in, ki še boste praznovali.
Moj mali je že imel eno leto, 5. januarja, sem mu spekla torto in smo doma malo praznovali-samo domači. Drugače pa zdaj en teden hodi, ga je tako veselje gledat, pa zelo odločno zna pokazat svojo voljo, pa ves čas bi plezal.... se je pa naučil, da mora iz postelje oz kavča tako, da gre z nogami navzdol.
Drugače pa že več kot en mesec delam, pa zdej samo še dva tedna, potem mam pa študijski dopust-me čaka strokovni izpit. Pa specializacijo sem dobila, zdej še čakam, da mi določijo mentorja. Tako da res nimam prov nič časa. Vrtca nismo dobili za večjega, tako da oba pazi tašča. Pa ji je blo na začetku kar težko, zdej sta se pa mali in ona navadila drug na drugega, pa se majo kar luštno. Pa malemu je precej lažje, ko ma še starejšega bratca doma.
Lepo se mejte, zdej se nekaj časa najbrž ne bom nič oglašala, po strokovnem pa upam, da bo spet kaj več časa.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4102
19.1.2013 23:09:14   
Ursi2

Živjo!

VIJOLICA2, težko mi je bilo, ko sem prebrala tvoj post!!!!! Me je spomnilo na moje razmere dve leti nazaj!!!!!Verjemi, da nima smisla se ubadat s tem, kaj mislijo drugi in ne poslušaj njihovih komentarjev. Predvsem pa si jih ne ženi k srcu! Ker ti si otrokova mama, ti in tvoj mož ga poznata, vidva ga vzgajata, vidva postavljata meje in vajin zaklad je!!!!! Vidva vesta, kaj je za njega dobro.

Vem, da je lahko rečt, da si ne smeš tega gnat k srcu, ko pa ne moreš pozabit!Tudi jaz še sedaj, po 2 letih slišim kaj vse sem dobila servirano. In boli, čeprav vem, da ni imela prav in da je bilo zelo neutemeljeno. Ampak, kaj je posledica tega. Celo porodniško sem preživela v strahu, kako bo potekal dan in kakšna bo boč, da nebi spet kaki komentarji leteli, prejokala sem se, kot v celem življenju ne in popuščala sem starejšemu sinu, ker me je bilo strah, kaj bo, če bo začel jokat. In kaj je sedaj: ne zna počakat, ne zastopi, da mora biti tiho, če govorim po telefonu, ne zna se igrat sam,vedno hoče bit prvi in je jok in jok,...., če slučajno ni prvi, vedno hoče imet točno tisto rdečo kocko, ki jo ima Jure v rokah,..............................

Sedaj, ko sem končno uspela odklopit zunanje dejavnike (taščo) in me ne gane več, če se joče, ker izsiljuje in mi je vseeno, če mi pride težit, zakaj joče,........,zdej ga veliko lažje vzgajava in je veliko stvari že veliko boljših kot so bile.

Ne pusti se jim!!!!!!Vem, da boli, zjokaj se, stuli se, preklinjaj, meči stvari, daj si duška, ampak na koncu pa POZABI!!!!!Uživaj čas, ki ga imaš s svojimi zakladi, ne pusti, da ti drugi zagrenijo in uničijo to, kar imate!!!!!!!!!!!!!!

Milsim na tebe in ti pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 4103
20.1.2013 14:36:05   
trnuljčica
Violica ker ne vem, kaj je sprožilo tvoje slabo počutje, bom morda brcnila mimo, a vseeno:

1.Malčkova ljubezen, do staršev je brezpogojna!
2.Vsi starši delajo napake. (zame so tisti, ki napake priznajo v prednosti, saj lahko stvari spremenijo itd )
3. Vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo skušali z nasveti pomagati (dobronamerno). In taki, ki bodo pametovali, tudi če jih nihče za to ne prosi. Ti samo pametno sortiraj.
4. Pripombe in dejanja bližnjih, ki jih imamo radi, nas najhuje prizadenejo. (glej 3)

Kakorkoli obrneš točka 1 drži: za malega si ti edina, najboljša, najlepša mamica na celem svetu. Ne glede na vse.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 20.1.2013 14:38:06 >

Neposredna povezava do sporočila: 4104
20.1.2013 14:49:40   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Violica ker ne vem, kaj je sprožilo tvoje slabo počutje, bom morda brcnila mimo, a vseeno:

1.Malčkova ljubezen, do staršev je brezpogojna!
2.Vsi starši delajo napake. (zame so tisti, ki napake priznajo v prednosti, saj lahko stvari spremenijo itd )
3. Vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo skušali z nasveti pomagati (dobronamerno). In taki, ki bodo pametovali, tudi če jih nihče za to ne prosi. Ti samo pametno sortiraj.
4. Pripombe in dejanja bližnjih, ki jih imamo radi, nas najhuje prizadenejo. (glej 3)

Kakorkoli obrneš točka 1 drži: za malega si ti edina, najboljša, najlepša mamica na celem svetu. Ne glede na vse.

Podpis.

Vijolica: user posted image user posted image user posted image  Danes je verjetno že boljše. Če boš rabila tolažbo ali potrditev, da delaš prav, nam lahko tudi kaj več poveš.

Za mano so prvi dnevi službe, kamor se mi seveda sploh ne da hoditi, ker je bilo doma z našo user posted image  tako lepo. Mala je babici lepo sprejela, nekoliko je lažje tudi, ker je v poznanem okolju. HB sem prišla v ustanovo, kjer me še ne poznajo dovolj in so mi za prve dneve dali prijazen, manj zahteven razpored. Ju3 bom pa izgleda morala ostati doma, ker je mala zjutraj nekaj kuhala, pa babica, ki jo edina lahko jutri čuva tudi ni ravno pri zdravju.

Tanika: veliko uspeha pri učenju in izpitu in čestitke za specializacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 4105
20.1.2013 21:14:02   
vijolica2
Hvala punce, vsaki posebejuser posted image

Sprejmem vsak objemček, ki ste mi ga namenile. Sem mislila, da bo danes bolje, pa ni user posted image . 2x leto imam par dni ko sem intenzivno čustvena in ravno danes je ta danuser posted image ...mislim, da se je vse to nabralo in danes počilo ven. Te dni ima moj dragi veliko dela+kakšna fešta (po mojem mnenju, si ga preveč nakolje) in potem je malo doma, meni je pa težkouser posted image ...ahh sem smotka..

O včerajšnem dnevu pa nočem niti razmišljati, vendar ne gre iz glave....mogoče so bo kateri zdelo da pretiravam, ampak mene je zelo potrlo.
Takšna situacije pri nas: mi trije živimo v isti hiši kot njegovi starši in posledično je moj mali veliko z tastom in taščo, z drugimi besedami-mali jih obožuje(saj veste zakaj-tam je po njegovo in mu je super). Ko stoji mali ob ograjici pri stopnicah in ko katerega od njiju vidu, mora iti k njima ker drugače se zjoče kot da je konec svetauser posted image . Seveda mi to ni všeč, ker če se igrava in jih sliši steče k ograjici in začne jamrati, dedek takoj steče k njem ga pobere in grejo dol-mamica pa izvisi....pri njih mu je vse dovoljeno, čeprav sem že povedala da naj mu ne dovolijo, tudi če se malo izjoče, nebo nič hudega.... ok spet sem zašla s poti (očitno me več stvari motiuser posted image )

Včerajšni večer... sem rekla, no pa pejva malo dol. In se igrajo, pa je mali stal pred balkonom in jaz za njem, sva gledala muco. In je nekako malemu spodneslo in padel,se udaril ob steno ter si podrgnil kožo. Seveda je začel jokati. Vzela sem ga v roke, mu rekla da bo vse ok, da se je samo malo udaril (normalno tolažila nisem pa hotla narediti haloo kot da mu kaj manjka). In po minutki ko je mali pri meni pride tašča, stegne roke in : Tilen pridi k babici, te bo babi potolažila---in to parkrat ponovila potem pa mi ga vzela iz rokuser posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz nisem vedela, kaj se dogaja...samo gledala sem in sem rekla, da kmalu pridem da grem nekaj gor pogledati. Seveda, pa sem se šla zjokati. V glavi sem samo imela: kaj ne znam potolažiti svojega lastnega otroka???? In to isto stvar mi je sedaj že drugič naredila???
Drugače je v redu tašča, ampak določene stvari me tako iztira vržejo. Ta me je pa še posebej in nevem kako ji bom lahko oprostila. Dobim kar nek odpor proti njej . Uhhhh se opravičujem ker sem toliko napisala...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4106
20.1.2013 23:52:28   
trnuljčica
Vzela sem ga v roke, mu rekla da bo vse ok, da se je samo malo udaril (normalno tolažila nisem pa hotla narediti haloo kot da mu kaj manjka).

Violica tvoja reakcija na malčkovo nezgodo se mi zdi čisto ok.
Taščina reakcija pa sigurno ne ( vsaj gledano s stališča, da bi morala podpirati tvojo materinskost). Zakaj pa tako dela, pa nimam pojma ( kot da tekmuje s tabo?).
Včasih so nekateri enostavno ,šefovski, in morajo imeti vse pod nadzorom, drugi so zamudili stvari v otroštvu svojih otrok in imajo v bistvu slabo vest in morajo potem ,nadokanadit,...
Kaj pa tvoj reče na to- če je seveda zraven, ko se zgodi? V bistvu bi jo on moral malce , ohladiti,.
Sigurno ni ok, dolgoročno, da greš proč in se zjočeš, namesto, da ji takoj poveš, da meniš, da je tolažba otroka tvoja naloga (če si seveda tam). Mami bi to rekla, če bi to počela, a ne? Ja, pri taščah pač rade delamo v rokavicah. Ampak na koncu je pa treba reči bobu bob.
To da po tem, dobiš nek odpor do nje, je pa čisto človeško.

Neposredna povezava do sporočila: 4107
21.1.2013 0:05:27   
Ursi2
Živjo, vijolica2!

Ti povem, da sem danes ves dan mislila nate, kako si kaj!
Veš, verjemi, da te zastopim, ker tako tudi meni kr lase dvigne pokonci. Ja, sej vem, tistim, ki ne živijo skupaj s starši oz taščami, se zdijo take stvari kr neki, sam če pa moreš s tem živeti vsak dan, pa ni lahko.

Verjemi, nima se smisla obremenjevat s tem, ker sama veš, da si za otroka No1 in da te rabi, ko mu je hudo in ko ga boli. Je pa težko, ko ti ga prav dobesedno iztrgajo iz rok. Sem bila večkrat v podobni situaciji in vem, da boli. Sam da se ne pustim več in v tem primeru pobašem otroke in gremo, ker sem postala veliko bolj odločna in se ji ne pustim več, v nekaterih primerih pa se ugriznem v jezik al pa se sam nasmejim in si mislim svoje. Ker se mi ne da z njo ubadat.

Je pa res, da imamo mi sedaj vsaj to srečo, da smo malo predelali hišo in čeprav smo v isti hiši, so na hodniku vsaj vrata in tako ne more kar dol, poleg tega pa smo zmenjeni, da vedno vprašata, če lahko gresta (ta večja, seveda). Ker včasih pač je ravno kosilo al pa večerja, če pa ima tašča svoj dan (slaba volja se sliši po celi hiši user posted image user posted image ), takrat pa niti pod razno ne smeta dol. To pa zato, ker se takrat ful grdo obnaša do moža in uporablja besede, ki jikh vsaj še nekaj časa nočem slišat v besednjaku otrok.

Ti pa povem, da se je pri nas samo stopnjevalo, dokler da ni počilo. Ko se je rodil ta večji-Luka je bila cela sladka in takrat smo imeli še skupaj hodnik (medetažna hiša) in sem bila jz v kuhinji in sem kuhala, Luka je pa spal v dnevni v zibki in je šla ona v sobo in sedela in ga gledala ko je spal. Sem stopila v sobo,ona pa je sedela tam in ga gledala. Sej ok, sam parkrat me je skor kap, ker je nisem pričakovala. Potem pa je bilo tako, da se je Luka rodil mali (2380g) in se je 2 meseca samo dojil.Kr naprej je bil priklopljen in je začela ona s svojimi forami, da nimam kvalitetnega mleka, da stradam otroka, da kaka mama sem, da ga tako matram, da naj mu dam flaško in AM,.... Bila sem na dieti brez mleka, jajc in pšenice, ker je bil sum na alergijo in seveda je to za njo pomenilo, da ne morem imet hranljivega mleka, če nič normalnega ne jem,..............Je mojmu rekla, da si morem spumpat mleko in ji pokazat, kolko maščobe se gor nardi,... Jz nisem vedela zakaj se gre, ker sem to itak delala, ker sem imela mleka preveč in ponoči, ko se ni tolko dojil, sem si ga malo pumpala, da nisem dobila mastitisa. Mi je potem povedal, da ji je mogel pokazat. Sem skor znorela. O tem, da je imel Luka pri 2 mesecih čez 5 kg raje ne bi, ker to ni bilo pomembno, da se on redi, pa da so ji patronažne pa pediatrinje govorile, da ni nič narobe, da sam rabi nadomestit tisto, kolikor je imel manj. In potem jima ga je moj enkrat nesel malo gor, ko sem ga podojila in sva mislila, da kako 1h bo pa zdržal. Pa sej začel po ene pol ure jokat in sem šla jz po njega pa moj, pa mi ga ni hotla dat in je že tasta pošiljala v lekarno po AM. Jz sem se tk jokala, nisem imela jajc, da bi ji rekla, da mi ga naj da nazaj in na koncu je mali od joka in utrujenosti zaspal. Jz sem bila čist adijo. Jezna na njo, še bolj pa na sebe. In ko je imel UZ kolkov, ji je moj na poti v službo omenil, da so ga klicali z rentgena, da ima slikanje kolkov in je znorela na njega, če ga hočema umorit al kaj nama je. Da kaka starša sva,.......da ga bova tam tistim žarkom izpostavljala. Ji sploh ni mogel dopovedat. No, take in podobne so se potem dogajale vsake tolko časa. Pač vedno je bilo nekaj. Imela pripombe, ker so naredili zakuhano juhco z rezanci in nisem jedla, ker so jajčni. Pa je rekla, naj sam čisto nadevam,...pa nekajkrat sem ji še razlagala, da ne smem, da je to zaradi otroka, ne zaradi mojih muh, pa sem tud to potem nehala in sem jo kr ignorirala, sam rekla sem ji, da bom jz že poskrbela za sebe in otroka, da ne boma lačna. Če bo treba si bom pa tud sama skuhala. Da ne bo pomote, kuham sama, razen če smo šli k njima kdaj na kosilo.

Ko se je rodil Jure je bila še večja štala. Luka je bil fejst na mene navezan in sploh ni hotel nikoli k njima sam od sebe, tudi če sem ga vprašala. Če sem šla zraven, potem je včasih šel. Ona je bila seveda prepričana, da ga jz ne spustim dol k njima. Pa je potem moj, ko je bil ene parkrat doma in sem mu rekla, če gre dol in je rekel, da ne gre, tudi sam videl, da noče it. In ko sem rodila Jureta in sem prišla domov je moj še isti večer moral it na službeno pot za 4 dni. V tistem času Luka ni hotel it k njima, je pa počasi videl, da tudi če sem se še tako trudila, da npr. ko sem dojila, nisem mogla kr skočit, ko je kaj hotel, al pa se je ponoči zbudil, ko sem mogla Jureta previt in je jokal in se drl, ker sem ga previla brez njega. Ja, imeli smo hude izpade in dretje in jokanje in izsiljevanje. In ko je bilo enkrat spet tk, da je hotel z dretjem izsilit eno brezvezno stvar, jz pa ga nisme upoštevala, ker sem ga že poznala in sem vedla, da ne bo pomagalo oz bom nardila samo še slabš, sem ga pustila in sem mu sam vsake tolko časa rekla, če pride k meni, da bi skupaj zapela pa pravljice prebrala,.... In v tem je privrela gor in začela tulit na mene, kaj se grem, kaj delam z otrokom, da ga bom uničla, ........ da je to nenormalno, da bom nardila zver iz njega,.... No, ne bom vsega ponovila, ker mi gre še sedaj na jok in se cela tresem, ko se spomnem na to. Na koncu mi j e zagrozila, da če se bo še enkrat tako drl, da mi bo poklicala socialno in mi bojo vzeli otroka, ker ne moreta bit pri taki mami. Pa sem ji samo rekla, da kr naj, če si upa, da ko bo pa ona naslednjič tulila po bajti in nas zmerjala z idioti in podbno, bom pa jz poklicala policijo (ker, ko se ona razjezi, sliši cela ulica in nas vse po vrsti zmerja od A-Ž). Je sam debelo pogledala in mi še enkrat rekla, da bo postal zver, pa sem ji rekla, da se ima od koga učit in je spet začela nad mano, kaj si mislim da sem, da se tako pogovarjam z njo. Luka pa Jure sta bila čist adijo in sta se kr tresla. Smo se zaprli v spalnico in je sploh nisem hotla več poslušat. Takrat nisma govorila več kot en mesec. Za mene ni obstajala in tudi potem je trajalo zelo dolgo, da sma nekak normalno začele funkcionirat. Me je pa bilo potem strah vsako jutro, ko je moj šel v službo, kako bo čez dan, ali bomo preživeli nekak še en dan, bila sem čist živčna, ko sem videla, da se kak izpad kuha, ko se je bližala noč, me je bilo strah, kako bo ponoči ali jo bo prespal ali se bo spet zbudil, pa bom jz ravno Jureta dojila in bo spet jok in dretje, zakaj ga brez njega. Potem pa sem videla, da delam veliko škodo otrokoma in sebi in sem potegnila črto. Odločila sem se, da me ne bo več preganjala, da če mi bo imela kaj povedat, jo bom poslušala, če bo imela pripombe, jo bom dala na off ( v glavi), če pa se bo preveč vtikovala, pač ne bom šla dol, ampak potem tudi otroka nista hotla it.

Bila sem vzgojena tako, da čustev ne smem kazat in čeprav sem že precej ven iz tega vsaj pri možu in otrocih, pa lahko to še vedno nardim in sedaj sem tam, ko me njene stvari in komentarji večinoma ne ganejo več. Če pa me že, si pa dam duška na kak drug način ali pa pobašem otroke in gremo in nas pač ni doma in se z njo ne ubadam. Pa če je treba, se lahk tud vsak dan gremo potepat in je kdaj tud po 14 dni ne vidim in mi je prav fajn.

Me je zelo zabolelo zadnjič, ko je rekla Luku, da ko ga bomo naslednjič doma kaj razjezili, da naj pride k njima, pa se bojo tam fajn imeli, pa bo povedal kaj se želi igrat, pa kaj hoče in bo vse dobil. Pa sem sam rekla, da se to ne bo zgodilo. Da če je taka situacija, da je kaj narobe, bo že vedel zakaj in da takrat ne bo hodil po potuho. Ker naš pa hoče bit npr. vedno prvi v avtu, ampak po drugi strani pa sedi in čaka, da se bojo npr. čevlji sami obuli. In potem se joče, če ni prvi.In po njenem ni prav in naj pride pa dol, da ga bota onadva oblekla.user posted image user posted image Halo, 5 let bo star, Jure, ko je pa skor 3 se pa čist sam spravi. Pa sej Luka se zna, sam da se mu ne.

Enkrat sta pa Luka in Jure risala in se je Jure stegnil mimo Luka po eno barvico, Luka je pa mislil, da mu hoče porisat, poleg tega pa je že prej trmaril, ker mu babica ni take ladje narisala, kot si jo je on zamislil in je hotel, da jo jz. Pa sem mu lepo povedala, da bom kr, sam da do konca tamale lego kocke poberem izpod kavča in okrog, ker če ne jih Žiga poje. Sej večino sta pomagal pospravit, sam tiste ta drobne sem pa jz še iskala skupi. In ker nisem takoj prišla, pa JUre se je tam neki stegoval ga je z kulijem mimo učke in po glavi, tako da mu je malo kri tekla. Itak, da je bil moj hud, ker je zraven videl in ga je poslal v sobo in je rekel, da naj tam počaka, dokler ga ne pokličema, da se zmenimo. Ker itak, da nama je bilo ta prvo, da pogledama Jureta, da vidima, če je vse ok, pa da ga potolažima. Tast je v tem kr vstal in šel dol, tašča je še tam sedela in neki žalostno gledala, potem pa je šla k vratom in namesto dol je šla gor v sobo k Luku. In je bila gor kr neki časa. Meni ni bilo do tega, da bi hodla gor, ker mi je bilo itak že brez tega dovolj slabo. Potem je pa prišla dol in je komentirala, da ni prav, da ga je poslal v sobo, da bi se mogla z njim ukvarjat in mu povedat, kaj je narobe in ......Sem ji rekla, da se bova miodva že zmenla z njim, ko bo dala mir, da prvo nama je pa bilo, da vidima a je JUre ok al ga je treba k zdravniku peljat plus tega je prav da ve da je narobe nardil in da ne bo potem spet v središču pozornosti. IN je imela spet neke komentarje, da ni čudno, da je tak histeričen, če si ne vzamema časa za njega,.... Pa da ne bo pomote, skoz se ukvarjama z njimi, tudi Luku vedno povema, če je kaj narobe in mu razložima, in tudi potem, ko se je umirilo in ko se je JUre umiril, sma se šla pogovorit z njim, sam kr neki.

Pač take pripombe padajo kr naprej. Večinoma sem postala že imuna, čeprav v resnici zelo zabolijo, sam si ne dovolim tega, ker nočem prenašat svojih občutkov na otroke. Ker zdej končno gredo malo k njima dol (vsaj za kake pol ure) in jima to veliko pomeni. Mi je pa zadnjič rekel Luka da me ima rad, sam da ima dedija in babico bolj, ker ga vse ubogata, kar reče. Sem se mu sam nasmehnila in nisem nič komentirala. Mi je pa ta teden rkel, da naj ne hodim dol, ko je on dol. Pa mi je potem skoz pogovor vklopilo, da zaradi tega, ker se pri njima sablja s palcami, jz pa tega ne dovolim. Zelo so mu všeč vitezi in pirati in tudi midva sva se sabljala, samo potem pa je postal pregrom in ni zastopil, da je predivji, da ne more tako močno se sabljat pa še razne druge stvarui so bile in tako sem pospravila meče in to onadva vesta.

Mah, toliko je stvari, ki mi grejo zdej po glavi. Vem, da bi bilo prav, da bi se preselili. Sva gledala , iskala,ampak ne gre nam skoz. Toliko sva vložila v to hišo, imava kredite in neznese, da bi šli drugam. POleg tega pa veliko ne bi rešila. Otroci ju imajo radi, kar imam pa jz problemov z njo, jih bom pa že predelala. Itak pa otroci potem sami vidijo, kako je, sej LUka že zdej vidi, pa tudi Jure.

Vem, da ti niesem veliko pomagala, ampak verjemi, da te razumem. Ti si daj duška, dej ven iz sebe. Ne bomo te obsojale, bo ti pa lažje. Ampak ne pusti se, ti si najboljša mama za svojega otroka!!!!!!NIKOLI NE POZABI TEGA! user posted image user posted image user posted image user posted image

In če želiš, lahko pišeš tudi na ZS

Drži se!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 4108
21.1.2013 11:54:42   
ronja
....trenutno mi je zelo težko in nisem vedela kje naj povem..izpoven....2 dejanji sta me danes tako prizadeli, da sem se po dolgem času zjokala! Počutila sem se kot ničvredna mama

Vijolica, po definiciji ne moreš bit ničvredna mama! Ker ničvredna mama se ne bi čisto nič sekirala, tako da to vsekakor nisi! Ljudje imajo pa itak vsak svoj prav in isto dejanje je za enega zakon, za drugega mučenje otroka, potem si pa čez čas oba premislita, pa je glih obratnouser posted image . Tak da sekirat se za to, kaj si kdo misli o tvojih materinskih sposobnostih, nima smisla, dokler je mali ok in se imate radi itd... Če bi bilo pa kaj narobe, bi pa itak porajtala, ne?;) Včasih smo tudi preobčutljive: včasih ljudje mislijo dobro, pa malo čudno rečejo. Mi je zadnjič priljateljica rekla, kako je dojemala sosedine besede, ko jo je le ta vprašala, če je težko s toliko otroki (ima tudi 3), pa je mislila, da se kao pritožuje, da so glasni. V bistvu ji je pa samo dobro hotela (je kasneje ugotovila:). Nekateri ljudje pa si ego filajo na ta način, da druge prepričujejo, da so slabši: Taki so pa itak veš koliko vredni in zanje se ne splača sekirat (vem, sem se ful preveč presekirala, ker mi je par takih ljudi blizu - bilo precej preveč blizu - pač nekaterih ljudi si ne zbereš sam;).

Kar se tiče tašč, za katere ne ni odgovor pa: ne pomaga vedno zlepa. Jaz sem rabila kar par let, da sem skapirala, da čisto res se včasih pač ne da zmenit, pa če se še tako trudiš. Se ne da, ker grejo čez, ker računajo, da boš ti bolj vljudna in boš popustila, če bo ona otroka zgrabila. In ker ti je malo mimo se ruvat za lastnega otroka, to narediš in ona ve, da bo to vedno delovalo (ne praši, kako vemuser posted image ). Torej: če bi bila sama še enkrat na tem, bi se ruvala. Ja, ful otročje, samo če se ti 60+ letniki obnašajo kot 3letniki, pač nimaš kaj. Otroku tudi izpuliš nekaj nevarnega iz rok, ga ne prepričuješ. Če so pa oni na istem nivoju... ja, nisi ti kriva. To moraš vedet: nisi ti kriva! Enostavno NE ji ga več dat! Ne popustit! Pripravi se že vnaprej na take situacije, da boš vedela kako reagirat, ker ko si paf, je težko najt pravo reakcijo včasih. Ker si enostavno ne predstavljaš, da bi kdo kaj takega naredil...

Moja tašča se je vedno najavila,da pride, vendar pa bi prišla čisto vsak dan, bila tu cel dan in zanjo ni obstajal odgovor, da mi danes ne paše, da pride na obisk. Me je 10_x_ vprašala, da naj samo povem, če mi ne paše in sem 10_x_ rekla, da mi ne paše, pa je vprašala še 11tič. In ker mi je bilo neumno, sem bila tiho in je prišla (mislim, sem prav štela, ker mi je bilo že mal smešno vse skup:D). In edini način je bil, da ji tudi 21tič rečem da ne, danes mi res ne paše. Še boljši način in edini, ki je res dobro delal, pa je bil, da sem rekla, da se lahko ona oglasi, če želi, samo naju ne bo doma, ker greva ven s prijateljico, ker sva zmenjeni. In sem striktno vsakič, ko je hotela prit, spokala. Malo je glupo bežat iz lastnega doma (ki ni bil njen, niti ga ni ona kupila ali kaj takega, da bi mi lahko kaj kdo naprej metal;). Ampak je lepo delalo. Danes bi bila sice manj prijazna, pa naj grejo nekam, samo zdaj sem mal starejša pa bolj bičiuser posted image . Toplo priporočamuser posted image .

Meni je tašča gledala tamalo, ko se je dojila, da bi jo vzela tisti trenutek, ko bi nehala, da ja ne bi eno sekundo več bila pri meniuser posted image . Saj zdaj mi je smešno, takrat mi pa ni bilo... In če je tamala zaspla na mojih prsih, jo je vzela dol in seveda se je zbudila in potem jo je nosila okoli in je ni dala iz rok, čeprav je totalno tulila. Če bi prej imela to pamet, ne bi šla nikoli po tem, ko se je to 1. zgodilo tja zvečer. Samo ko si mlad pa naiven, pa misliš, da so ljudje vsi samo in izključno dobri, pa da je to samo na začetku, pa se bo uneslo, pa vsi ti govorijo, da ziher pretiravaš, ker si glihkar rodila, pa da so to hormoni, itd... in si ne zaupaš... Bulšit! Samo vedno slabše je, če ne narediš reda. In nobeni hormoni, še zdaj mislim čisto isto - to ni nobena ljubezen, da otroka zbudiš zato, da ga maš lahko ti v rokah: če ga maš rad, ga pustiš spat, če je zmatran!

Trnjulčica, ja, tašče včasih tekmujejo, moja se je grozovito zjokala, ko je bila enkrat R. pri njej na obisku in ko sva prišla midva, je mala zlezla k meni in nje ni več pogledala: "A zdaj pa babi ni več dobra? A zdaj je pa samo mami dobra? A babi pa nič več ne maraš?" In jok pa na drevo... NImaš kaj, včasih se vedejo kot otroci. Izsiljujejo, trmarijo, itd... IN pomagajo samo iste taktike kot pri otroku - da si ti odrasli... Moja tašča si je želela hčerkico, ki je nikoli ni imela in se nikakor ni mogla sprijaznit, da R. ne bo nikoli njena hčerkica. Ko sem zanosila z L. mi je VSAKIČ, ko smo se videli, rekla, da saj ni problem, da potem bo pa R. pri njih, pa da bo ona R. mela... ko da mam otroke zato, da bom potem vsakega enemu dala. Midva jih mava zase! No, potem se je pač sprijaznila, samo je res doooooolgo trajalo.

Sigurno ni ok, dolgoročno, da greš proč in se zjočeš, namesto, da ji takoj poveš, da meniš, da je tolažba otroka tvoja naloga (če si seveda tam). Mami bi to rekla, če bi to počela, a ne? Ja, pri taščah pač rade delamo v rokavicah. Ampak na koncu je pa treba reči bobu bob.
To da po tem, dobiš nek odpor do nje, je pa čisto človeško.

POoooooodpis!!!!!! NUJNO zrihtaj stvari čimprej! Res! 100% boljše prva zamera kot zadnja (tudi preverjeno;). Resnično! Če ji zdaj ne postaviš zelo trdnih meja, jih bo gazila! Taki ljudje se ne sekirajo glih zato, kako se ti počutiš, dokler to nima direktnega vpliva na njih. Ne, da bi ji bilo vseeno, samo ji je pač njeno ugodje bolj važno. IN bo šla čez. To tele ženske prejšnje generacije hudimano rade delajo (tudi moja mami gre čez moje meje, samo da ne pri otrocih, tu se me boji, hehe:D). Ne ji dovolit, ker jo boš zasovražila in se boste na koncu ali odselili ali pa se bosta s tvojim razšla. Nič od tega pa se tudi tej babici ne splača, ker bo vnučka občutno manj videla tako. Torej: ne sekiraj se preveč, kako boš izpadla in reči bobu bob! Ne, hvala, saj ga znam sama čisto dobro potolažit, ga odnese stran in to je to. Če ga hoče prijet, se obrneš (ja, take fizične prepreke ful bojlše palijo, to sem se od svoje tašče naučila - je R. dobesedno zagradila, da ni mogla do mene, potem je pa začela jokat tamala, una pa, ja kaj je pa narobe - ja, kaj misliš - če ji ne pustiš do mame, kadar jo hočeuser posted image ...)

Oprosti, ker sem se raz*, samo bi res rada kateri prihranila celo pot, da bi šla po bližnjici in malo hitreje in z manj agonije uredila reči. Bodi samozavestna, daj ji vedet, da bo glede otrok tako, kot bosta vidva rekla (mi mamo zmenjeno - pri nas po naše, pri vas po vaše, nista pa toliko tam, da bi nam naredilo to ful problemov;).

< Sporočilo je popravil ronja -- 21.1.2013 11:57:25 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 4109
21.1.2013 12:45:50   
cilla
Jao, jaz imam pa mamo tako, kot ve opisujete tašče user posted image Sicer na srečo bolj podobna Ronjini kot uni od Ursi2.

Vijolica2, zdejle je ravno pravi oz. skrajni čas, da začneš postavljat hišna pravila. Kot je napisala Ronja, bolje prva zamera kot zadnja. Predvsem pa bo lažje zdaj kot čez čas, če se bo tak način obnašanja že ukoreninil kot sprejemljiv.

Drugače hojla punce, vas berem, samo malce norišnice smo imeli zadnje tedne in utrujena sem, da sem težko zbrala energijo za kaj napisat. Danes sem bila pa silom prilike pri enem krasnem maserju, ki mi je boleč hrbet (sem se zjutraj zbudila in se niti premakniti nisem mogla od bolečin) malo preštimal in s tem očitno tudi utrujenost, da imam zdaj več energije.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4110
21.1.2013 14:38:14   
camino79
Mi smo sinoči zagledali user posted image ...pa nima še niti eno leto.user posted image
Prej leta in leta, zdaj pa kot po tekočem traku. Upamo na srečen izid.

Neposredna povezava do sporočila: 4111
21.1.2013 15:31:31   
Auri
Camino: ČESTITKE1!!!!

Vijolica: se verjetno isto ponavlja marsikateri od nas. Ne se pustit. Jaz sem ista kot ti, samo, ko gre čez meje, gre čez meje!¨

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4112
21.1.2013 16:19:40   
beti 1
Camino:  Čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

Vijolica: verjetno je res skrajni čas, da postaviš meje. Fino je, da se o tem prej dogovoriš s svojim, sploh če te pri tem podpira. Verjetno bo lažje, če jih on pove, pa vsekakor se jih morata potem oba držati.
Drugače pa ja, vse imamo kdaj občutek, da smo slabe mame. Res je takrat hudo, ampak to pomeni, da si dobra mama! Ker razmišljaš o tem, kaj je dobro za tvojega otroka in kaj ne in ne delaš nekaj na slepo.
Tako kot pri vsem imajo tudi odnosi s starimi starši in njihovo varstvo dve plati medalje. Konec koncev je naloga starih staršev, da razvajajo svoje vnuke. Res pa je, da naj pri tem ne-bi rušili vzgojnih principov in metod staršev. V njunem gospodinjstvu pač veljajo njuna pravila. Glede malega je pač dobro, če se dogovorite o stvareh, ki so za vaju nesprejemljive, drugače pa jima pustita, da ga razvajata. Od tega mu načeloma ne-bi smelo biti nič slabega. Otroci praviloma rabijo meje in se ob njih počutijo bolj varne kot brez njih, čeprav včasih kratek čas ne izgleda tako. Pa kot je rekla Trnuljčica, ljubijo svojo mamo bolj kot vse, čeprav zdaj že znajo biti preračunljivi in kaj narediti tako, da je za njih lažje in bolj ugodno. Pa naj, kdaj pa kdaj jim ne škodi.
Jaz bi trenutno raje imela taščo, ki bi mala 2 vsaj malo razvajala, ker bi potem ne imela toliko težav, kadar ju moram pustiti pri njej v varstvu.
Drži se!!!

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 4113
21.1.2013 17:39:42   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 4114
21.1.2013 18:10:24   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Mi smo sinoči zagledali user posted image ...

user posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4115
21.1.2013 18:20:27   
tix
camino - ČEstitke, super bo boš videla, mi imao 19m razlike, čakamo kdaj se bo pojavil še kakšen user posted image

vijolica - Če te kaj tolaži niste edini :) no moj dela po cele dneve in velikokrat dnevno srečam taščo in tasta (ki bi po definiciji bil bolj tašča :) ) me je pri prvem velikokrat hudo prizadelo, tudi jokala sem, ker je izgledala kot da jih ima mali rajši kot mene, pa mi je bilo čisto jasno da to ni res, ker imajo otroci starše radi ne glede na kaj, me je vseeno vrglo iz tira, pa motilo me je ker smo se čist vsakič srečal ko sem šla ven iz hiše, pa komentarji razno razni. Zdej pri drugem pa ne da sem se s tem sprijaznila celo čist paše včasih, glede na to da imam oba doma in še vedno večino dneva sama, in vsi smo se malo prilagodili, jaz malo popustila, oni malo zaostrili in se povečini dobro razumemo, včasih pa pride do prepira kar je čist normalno pri družinah. Ravno zdele je rekel grem k mami, ok. pa kmal prid, bom user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 4116
21.1.2013 22:23:14   
trnuljčica
Mi smo sinoči zagledali user posted image

Čestitamuser posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4117
21.1.2013 22:32:09   
Ursi2
Camino, čestitke!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image Lepo nosečnost ti želim!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4118
22.1.2013 8:01:02   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Mi smo sinoči zagledali user posted image ...pa nima še niti eno leto.user posted image
Prej leta in leta, zdaj pa kot po tekočem traku. Upamo na srečen izid.

Bravooo!

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4119
22.1.2013 15:12:10   
camino79
Hvala, punce...
Moj je hotel takoj mojim povedat. Se pa ful veseli, pa že kar planira.
Jaz pa še nisem čisto uredila misli. Saj bo šlo, ne? Mislim, dva taka mala pižeka pa služba pa dom..pa še selimo se, pa renovacija...enim gre s tremi ali več.
Najbrž z drugim manj kompliciraš, pa malo že veš, kako in kaj. Vsaj to mi je tolažba.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4120
22.1.2013 15:16:49   
camino79
Eh, sem pomotoma poslala naprej.
Sice je naša pikica, zdaj bo leto, že kar...vedno več hodi, že kar iz sobe v sobo, pridna (doji se, bolj malo je, edino spanje...bolj kot ne pri nama čez noč).
Nekak se bom morala tega lotiti, ali s tamalimuser posted image , ali pa z njo. Kaj svetujete? Najraje bi oba, vendar ne vem, če bo šlo. Smo že enkrat poskusili, pa ni šlo (jaz bi vztrajala, pa je moj obupal, jaz pa potem z njim).user posted image

Pa še dojenje...ali se bo tamala sama odstavila? Ali kar tandemsko? li jo jaz začnem potem, čez par mesecev?

Sice pa...smo šele na zaetku, žal se lahko še vse zgodi...bom še malo poakala s sekirancijo. user posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4121
22.1.2013 20:32:00   
kokosh
Camino79, super! user posted image

Moram priznat, da mene tudi vse bolj mika še en user posted image , čeprav sem bila prej odločena, da bova z naslednjim počakala do vstopa v novo desetletje (najino). Zdaj me pa kar grabi, da bi imeli okoli 2 leti razlike. MM (zaenkrat še) ni za. Se mu zdi prehitro in naš fantiček še premajhen.

Z varstvom nekako krmarimo. Stara starša sta navdušena nad user posted image , so pa komplikacije zaradi jutranje logistike. Jah, tudi varstvo je en od (mojih) razlogov za še enega (npr. pozimi spet na P, potem bi pa do sept. imela oba doma, nato pa tavečji v vrtec). Bomo videli, kako bo user posted image

Naš junak še ne hodi samostojno. Ob opori vse obhodi, pleza, včasih za nekaj sekund sam stoji (če pozabi). Smo že kar nestrpni, kdaj bo shodil :)

Lepo se imeje!

Neposredna povezava do sporočila: 4122
23.1.2013 0:17:26   
ronja
Camino, čestitam! Pa ne sekiraj se toliko:). Med mojima pupama je 17 mesecev in ja, je naporno, ampak na koncu se splača. Ti boš mela pa še kak mesec več razlike (sicer bi morala bit že več kot 3 mesece noseča;) in pri teh malih se čisto vsak mesec pozna! Super bo, da bo že tamala lepo dobro hodila, tudi po stopnicah, da ti ne bo treba nosit dveh hkrati, ker to je res malo zoprno, sploh ko ti oba v avtu zaspita, potem moraš pa enega zbudit... Pa ker ne boš mela ravno pozimi roka, je tudi super, da ni treba takoj obeh oblačit ko medvede;)

Sicer pa: kar se dojenja tiče imaš še 8 mesecev časa, da se mala odstavi. Saj ne boš jutri rodila;). Jaz sem se že čisto pripravila na tandem, pa se je mala potem odstavila zadnji mesec pred porodom:)
Kar se spanja tiče: imaš tudi 8 mesecev, probaj pa zdaj prevalit skrb ponoči na očija, da ne bo potem kake krize, ker mami ponoči ne bo mela časa zanjo, boljše da se to zgodi zdaj, pa da ne bo povezano z dojenčkom.

Če te kaj potolaži: jaz moram letos nujno doktorirat, letos iščemo novi dom in če bo sreča, ga najdemo, kupimo in renoviramo, Svit gre letos prvič v vrtec, R. bo šla letos prvič v šolo, sama bom potem morala najt novo službo,... plus seveda trije mali (5 minus) - a ti je kaj lažje pri srcu?:D Normalno je, da nas obhajajo dvomi in strahovi, ampak to še ne pomeni, da ni izvedljivo:). Strah je do neke mere ok, ker te pripravi na najuhujše in si potem čisto srečna, ko ni tako hudo:). Tak da vsako zlo za nekaj dobro;)

< Sporočilo je popravil ronja -- 23.1.2013 0:18:59 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4123
23.1.2013 8:13:25   
tacanja
Pozdravljene mamice,
v raziskovalne namene izvajam spletno anketo o uporabi košev za plenice. Anketa je kratka, zato vam reševanje ne bo vzelo veliko časa. Vsake izpolnjene ankete bom zelo vesela. Hvala!
http://www.mojaanketa.si/anketa/274079455/1/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4124
23.1.2013 21:07:52   
Mistica
camino - čestitke tudi moje strani!!! Super lepa novica! Želim ti lepo in zdravo nosečnost. Tudi vse ostalo boste uštimali in se imeli fino user posted image

Punce, vas še jaz na kratko pozdravim in povem, da sem še živa user posted image Na hitrco vas kdaj preberem, a odkar je služba zalaufala, nimam časa za kaj več komentirat.. tudi to se bo mogoče umirilo in bom večkrat tu.

Vijolica - ne daj se! Super mama si, svojemu otročku si najboljša mama, tega ne pozabi niti za trenutek!!! Tvoja reakcija je bila čisto na mestu, če ne, bi pomenilo, da je tu veliko slabih mam user posted image , saj vse oz. večino nas tako reagiramo ob podobnih pripetljajih.
O taščah bi komentirala samo to, da se podpišem pod Ronjin post o tem, da so kot otroci- kuhajo zamero, se trmarijo in predvsem, želijo pozornosti z izjavami: "Mene pa ne mara", ko otrok po dnevu v vrtcu in po bolj kot ne neprespani noči, noče k njim.. Groza.. Jaz sem odločna in kdaj "groba", vendar še vedno preveč "v rokavicah" in ta odnos me bremeni, zato nisi edina, ki boš morala glede tega kaj narediti. Bodi odločna in se ne pusti zmesti, saj imaš vso pravico, da ji otroka v takih in podobnih pripetljajih, ne daš, vzameš oz. reagiraš tako kot ti misliš, da je prav.

In kako je pri nas - čisto čisto malo še manjka, da bo popolnoma sama hodila user posted image Sedaj prehodi ene 2 metra sama, še kar negotovo, ampak zelo previdno, kar je meni zelo všeč. V vrtcu se ima super, smo zelo zadovolni. Večino je zdrava, če odštejemo smrkav nosek in malo kašlja. Popoldne je seveda žur in zvečer pade v postlo. Se pa zbujava kar zgodaj, ker imava min. 20min vožnje, pa to smotano vreme kdaj ponagaja, da moramo še prej od doma.. Jaz imam poleg tega še zelo zelo pestro in naporno situacijo v službi, tako da če se le da, grem čim prej zvečer spat. in dnevi se kar vrtijo in vrtijo z neverjetno hitrostjo!

A tudi ve komaj čakate daljše dneve, kako stopinjo več ter to, da bi bile lahko več zunaj z našimi sončki?

Vsem ki praznujete ali ste praznovali želim VSE NAJBOLJŠE, naj bodo vaši malčki ZDRAVI IN SREČNI!

Naredite si lep konec tedna in uživajte kolikor se da.

< Sporočilo je popravil Mistica -- 23.1.2013 21:08:35 >

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 4125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  163 164 [165] 166 167   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?