|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.6.2012 15:04:45   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Ojla.

Moj user posted image je ravno zapal. Vceraj sem pol poklicala pedjatrinjo preden sem prebrala odgovore ... Je pa isto rekla, kot si napisala Beti. user posted image
Mali ima enake znake, kot za to virozo. Naj ga naj ne prevec oblecem, cistim nosek, hladim z obklatki, ce je potrebno. Je rekla, da se zna ponoviti prejsnja noc... Torej da otrok je cez dan dobre volje ...postopoma popoldne in zvecer rase vrocina in ponoci je najhuje. Naj pa pridem ga pokazat, ce bi ze zjutraj imel vrocino. No, ni je imel. Zdaj pa ima 37.3, 37.1. Se meni pokaze 37.1, 36.8. Ponoci pa ni imel cez 37.4. Tako, da nisem vec klicala. Bomo videli kako bo v naslednjih dneh. Zaenkrat ga imam v hisi dokler bo imel vrocino.
Danes ima MM rojstni dan. Smo hoteli it vsi trije, kot druzimica skupaj na kosilo a je odpadlo zaradi te vrocine. Bomo ze nadoknadili.

Jaz bom tudi kupila ta neoprencek kot si ga gledala ti Kimica.

Matkurja, upam, a nam uspe kaj it vozickat :)

Smo hoteli zacet uvajat GH, samo bomo se malo pocakali, da ga ne bom se s hrano obremenjevala malega. Se par dni.
Koliko g pa je en obrok za take male?
Vem, da bomo zaceli s par zlickami samo sem pozabila vprasat patronazno.

Jaz ga bom v narocju hranila.

Ojej, upam, da bo mali čimprej zdrav.

Jaz sem začela hrano tehtat pred in po obroku. Trenutno mi po več kot enem tednu poje cca 60g.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
8.6.2012 15:06:46   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ej, punce, ko smo lih pri pikih... Uganite kaj sem našla v torek? Na prsih... KLOPA! Jap, bil je že prisesan, tudi žal ni bila prva larva, tako da je lahko okužen ali pa ne (prva ni, ker se še ni mela kje okužit, mora najprej enkrat pit). Gor sem ga imela par ur (smo šli še v trgovino vmes, predno sem ga opazila), videla sem ga, ko sem dojila malega v avtu predno smo šli domov. No, sem si rekla, da ta itak ne bo okužen, pa da je flekec samo od infekcije od ugriza ali pa da me je kak komar zraven pičil. Ampak ta flekec kar ne izgine, pa bi se zdaj že lahko mal zmanjšal, glede na to da je že 4 dni od tega. Se mi zdi, da bi počasi že moral it, če bi bilo samo od tega vboda. Srbi enako, kot je takrat (to ni nujen znak, burelija lahko srbi ali pa ne). Mah, se mi ne da.
Saj sem ful vesela, da me ni treba nič skrbet, ker nisem noseča, vseeno pa vem, da mi navadnih ab ne morejo dat, ker polno dojim in bom v primeru okužbe spet morala hodit na infuzije v bolnico (upam, da lahko dobim ista zdravila kot sem jih že 1x - verjetno da ja, ne?). Kar je rahlo nepraktično, ker nimam kam takrat tamalih dat... Mislim, saj verjetno ne bo nič, samo zakaj hudič ne zgine? Pustim pri miru, ne praskam, čeprav srbi... NO, malo bom še počakala, pa upam, da se bo pokazalo predno gremo na morje, če bo kaj, ker nazaj zato se mi pa res ne da! NI fajn, da je na prsih, ker gre tako hitro kam drugam.

No, drug teden ma tamali eritemsko, da ga pogledajo, če je ok, pa bom kar tam vprašala, če moram it komu kaj pokazat (če bo takrat ta flek sploh še prisoten). Mi gre pa na živce, ker ne bi rada med dojenjem dobivala kakih hudih ab. že itak jih je dovolj dobil od mene med nosečnstjo...

A spet al kaj? Da nisi mogoče spet noseča, ko se je začelo s takim sranjem. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
8.6.2012 16:27:41   
Mistica

Smo hoteli zacet uvajat GH, samo bomo se malo pocakali, da ga ne bom se s hrano obremenjevala malega. Se par dni.
Koliko g pa je en obrok za take male?
Vem, da bomo zaceli s par zlickami samo sem pozabila vprasat patronazno.

Auri - kolikor sem jaz uspela izvedet, naj bi se gledalo po teh kozarčkih "ala frutek", torej nekje 120-190g. V začetku pa seveda nekaj žličk. Naša poje nekje 160-180g, pa najbrž bi še user posted image Mislim, da se ni za obremenjevati s tehtanjem, a predsem slediti user posted image
Želim vam, da bi se mali čim prej pozdravil!

Lp

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
9.6.2012 0:17:32   
trnuljčica
Borelija -prvo takoj po piku lahko nastopi rdečina in oteklina, kot alergijska reakcija na pik, na tujek itd... Približno prve ca 3 dni, počasi izgine. Lahko srbi, a bolj zaradi otekline... Tega prvega ne zamenjevati z drugim izpuščajem. Po nekje 1 tednu (lahko tudi nekaj dni prej, in seveda do 1 meseca) se pojavi tipičen izpuščaj, ki je značilen za borelijo. Počasi se širi, zgleda pa kot , tarča,. Skratka rob rdečkast notri svetlejše. A pozor tudi ta bo izginil! Ponavadi po 1 tednu in več. Tudi brez zdravljenja! Zato se ni za zanašat na to čudežno izginotje. To ne pomeni, da ni bilo okužbe! Le pomeni, da se okužba kože sama omeji. A kasneje nastopijo znaki okužbe drugje. Lahko tudi dolgo po prvotni okužbi.
Skratka zgodnja oteklina z rdečino ni znak okužbe. Če pa niste prepričani pa do dr. da pogleda. Definitivno pa do njega po vsakem izpuščaju, ki se pojavi nekaj dni do tednov kasneje. Ponavadi je na mestu pika. A ne vedno! Zato se je treba gledati tudi drugje po koži tisti mesec po piku...
Definitivno potrdi vaš izbrani zdravnik okužbo z odvzemom krvi- pogleda protitelesa, titre... A pozor preden ni 3 tedne od pika (okužbe) izvid ne bo relevanten. Lahko je do okužbe prišlo, a bo izvid lažno negativen. Zato ga nima smisla delati prezgodaj. Vendar za zdravljenje ni potreben test. Ker viden izpuščaj (eritem migrans) je diagnostičen in se zdravljenje prične takoj!
Ronja sem že pozabila zakaj ne smeš penicilinskih atb, a Sumamed (azitromicin), ki se pogosto daje za Eritem migrans je združljiv z dojenjem, če Hiconcila itd ne smeš. Sicer pa pokaži izpuščaj v ambulanti naslednji teden!

Tisto v zvezi z napisi na škatlicah - za nos, za oči... je verjetno že pase... Kratko: zdravnik se bo odločil glede na učinkovino kaj bo predpisal. Nato pa seveda glede na obliko, ki jo želi predpisati (mazilo/kapljice...). Farmacevti to pač zapakirajo lahko kot za nos, a uporablja pa se lokalno lahko tudi drugje.

Ostalo sem že pozabila... Lahko me pa spomnite. Sicer pa je tu še Beti, ki priskoči v pomoč.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 9.6.2012 0:31:16 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
9.6.2012 1:10:09   
kimica86
Jaz sem pa slabe volje.. Dejmo rečt, da sem malo zaskrbljena user posted image user posted image

Danes sem po dolgem času (po cca. 2 tednih) stehtala mojo malo miško, ker imam še vedno tehtnico doma in je nisem še odnesla nazaj, kljub temu, da je ne dojim več.. In sem ugotovila, da se je tamala v 2 tednih zredila samo cca. 250g user posted image user posted image Poje pa normalno količino.. Od 700-850ml..
A je možno, ker so te vročine?? Ker ne bi rada, čez 3 tedne šla na kontrolo h P in da mi reče, da je tamala šla premalo gor (npr. 500-600g).. Ker drugače je živahna in čisto ok.. Pa ji hočem ponudit še za jest pa noče- je pač sita..
Kaj da naredim?? user posted image user posted image

Danes je pa moja mala miška imela prvo nezgodico user posted image user posted image Se je igrala s svojo igračko (plastično ropotuljico, ki jo zelooo obožuje) in sem jo pustila v košarici 5m stran od mene.. Jaz sem pa umivala njeno flaško in dala prekuhat vodo.. In zgleda, da se je s to ropotuljico udarila po čelu.. In sedaj ima majhno modrico (v obliki manjšega lešnika) in majhno buškico user posted image user posted image
Prav s ebojim, da ne bo kaj narobe.. Ker, ko jo taknem gor, ne pokaže, da bi jo bolelo, samo se bojim, ker gor je še vse krhko in mehko.. Jojjj, jojjj.. Te ropotuljice ji več ne dam- vsaj dokler nisem zraven je ne bo imela user posted image user posted image

Pozabila sem še povedat, da sem ji danes naredila bananino kašico (ma ni bilo več kot 20ml).. Je gledala mene kako jem banano in se oblizovala.. Pa sme vzela en košček (mogoče 2cm banane) in zmiksala ter dodala cca. 10ml AM.. In je veselo popapala user posted image Zato se je potem zvečer lepo pokakala user posted image user posted image

Ima pa sedaj že par dni (cca. 3 dni) neko foro s spanjem na boku.. Prej je skozi želela spati na hrbtu (že skoraj 2 mesca).. Sedaj tudi, ko jo dam na hrbet, se po dobre pol ure obrne sama na bok user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
9.6.2012 8:26:05   
vijolica2
Dobro jutro...pošiljam vam oblačen pozdravčekuser posted image

Moj mali ravno takrat zaspi ko jaz nočem. Ko sem pa čisto utrujena pa ima on energije za 3 user posted image
Sedaj je zadremal ampak ga bommogla čec 15 min zbuditi in zrihtati, ker gre moj na maraton teči in greva zraven. Upam, da bo hotel kaj pojesti saj mi je glupo ga dojiti v avtu.

Jaz sem pa včeraj mojem tehtala gh in je pojedel 36 g user posted image . Daleč za vami smouser posted image . Zanima me koliko naj bi poleg gh še spil tekočine?Moj pije vodo in ko mu ponudim on bi kar pil in pil.

Sem včeraj gledala malo te kašice-od Frutka in Hippa in podobno in imajo full vlko izbiro sadnih kašic,zelenjavnih pa ni veliko. Pozabila sem pa pogledati za sladkor-dodan. A v zelenjavne tudi dodajajo dodaten sladkor?

Odkar je moj odkril obračanje na trebuh to skoz počne in mi ni najbolj všeč. Sredi noči ko se zbudi, pridem v sobo po njega on veselo kraljuje na trebuhu in se dotika roba postlce. In me je že strah da se bo dvignil preko, bo verjetno kmalu potrebno spustiti postlco dol-samo potem bo pa trpel moj križuser posted image

Kimica mislim da se nimaš kaj sekirat, enkrat dobijo malo več drugič manj. Mi smo tudi en mesec dobili 600g pa ni nič rekel.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
9.6.2012 10:55:53   
vijolica2
Aha, pa še to sem hotela vprašati...A ve že kaj čistite dlesni malčkom in malčicam? Glede na to da uživajo GH?

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
9.6.2012 14:04:19   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moj mali ravno takrat zaspi ko jaz nočem. Ko sem pa čisto utrujena pa ima on energije za 3 user posted image
Sedaj je zadremal ampak ga bommogla čec 15 min zbuditi in zrihtati, ker gre moj na maraton teči in greva zraven. Upam, da bo hotel kaj pojesti saj mi je glupo ga dojiti v avtu.

Sem včeraj gledala malo te kašice-od Frutka in Hippa in podobno in imajo full vlko izbiro sadnih kašic,zelenjavnih pa ni veliko. Pozabila sem pa pogledati za sladkor-dodan. A v zelenjavne tudi dodajajo dodaten sladkor?

Odkar je moj odkril obračanje na trebuh to skoz počne in mi ni najbolj všeč. Sredi noči ko se zbudi, pridem v sobo po njega on veselo kraljuje na trebuhu in se dotika roba postlce. In me je že strah da se bo dvignil preko, bo verjetno kmalu potrebno spustiti postlco dol-samo potem bo pa trpel moj križuser posted image

Kimica mislim da se nimaš kaj sekirat, enkrat dobijo malo več drugič manj. Mi smo tudi en mesec dobili 600g pa ni nič rekel.

Uhhh, dobra si.. Jaz ne bi moje tamale za nič na svetu zbudila, da imam kam za it.. Razen v posvetovalnico h P, saj to je nujno user posted image user posted image Kolikokrat se je že zgodilo, da je zaspala npr. ob 17h, okrog 18h pa gremo na sprehod.. In se je zbudila ob 19:30 in tako prespala tudi sprehod.. Jaz jo pustim lepo ajat in ona je vsa vesela, ko se zbudi po 2-3 urcah spanja user posted image

HIPP ima kar nekaj zelenjavnih kašic.. Frutek jih nima- ima samo v kombinaciji s korenčkom..
Imajo kašice s sladkorjem in brez.. Ponavadi v zelenjavnih ni sladkorja.. Če greš na njune spletne strani boš točno videla kašne kašice imajo.. Jaz sem si že napisala katere lahko kupim user posted image

Jaz imam posteljico naštimano na sredini (torej na 2 točki od 3) že od samega začetka.. Jaz nisem imela visoko gor posteljice pa moj hrbet ni nič trpel.. Sej sem imela samo za odložit tamalo in ven vzet.. To je vse skupaj po 10sekund user posted image

Hmmm, ja.. Ma če gledamo tako bo ona do naslednje kontrole šla gor samo 500g user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2608
9.6.2012 16:40:06   
Matkurja
Kimica, saj otročki se zdaj ne redijo več toliko, kot v prvih treh mesecih. ZDaj bodo čedalje manj pridobivali.
Glede nezgodic pa ne skrbi. Koliko jih še bo. Če se ni lih gor po mečavi udarla, ni panike.

Vijolica, naš je danes tudi malo pojedel. Samo 45g, pa je včeraj že čez 60g. Med hranjenjem mu vsake tolko dam vodo ali pa čaj in tudi kar pije. Potem mu pa še mleko ponudim in poje še ful. Sem zdaj začela dajat GH ko je čas za hranjenje, prej sem vedno enkrat vmes ponudila, ker čene se je preveč jokal od lakote.
Frutek ima tele kašice brez sladkorja http://www.frutek.si/kasice/?Skupine=76 Imaš recimo korenček z jabolkom, ima sladkor, ista varianta BIO ga pa nima.
Dlesni pa čistim, kadar se spomnim, ne vsak dan. Imam neke robčke, ki so prav za to, kupila v DM. IN ful pusti. Pa uno grizalce od Curaproxa, ki ima gor kao ščetko. Ima tudi rad.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
9.6.2012 17:14:51   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kimica, saj otročki se zdaj ne redijo več toliko, kot v prvih treh mesecih. ZDaj bodo čedalje manj pridobivali.
Glede nezgodic pa ne skrbi. Koliko jih še bo. Če se ni lih gor po mečavi udarla, ni panike.

Vijolica, naš je danes tudi malo pojedel. Samo 45g, pa je včeraj že čez 60g. Med hranjenjem mu vsake tolko dam vodo ali pa čaj in tudi kar pije. Potem mu pa še mleko ponudim in poje še ful. Sem zdaj začela dajat GH ko je čas za hranjenje, prej sem vedno enkrat vmes ponudila, ker čene se je preveč jokal od lakote.
Frutek ima tele kašice brez sladkorja http://www.frutek.si/kasice/?Skupine=76 Imaš recimo korenček z jabolkom, ima sladkor, ista varianta BIO ga pa nima.
Dlesni pa čistim, kadar se spomnim, ne vsak dan. Imam neke robčke, ki so prav za to, kupila v DM. IN ful pusti. Pa uno grizalce od Curaproxa, ki ima gor kao ščetko. Ima tudi rad.

Aja tudi robčki obstajajo? Jaz imam tako gumijasto kao zobno štetko-oz. ščetine ima ki se natakne na prs.

Ja tudi to me je zanimalo če dajete kaj za piti vmes. Jaz mu nisem dala ker me je bilo strah da bi ga to nasitilo user posted image Itak pa mu nebi dala veliko-vode. Meni se tudi zdi da moj še veliko poje potem na joški.
Mi sedaj jemo Korenček in brokoli. Naslednja bo verjetno bučka.
Moram malo preštudirati te frutke oz. kašice.

Matkurja vi imate sedaj en obrok? (sem malo pozabila)

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
9.6.2012 17:40:55   
Matkurja
Saj jaz bom tudi kupila tisto za na prst. Kje si pa kupila? Ko bodo pa zobki, bom pa verjetno kar ščetko od Curaproxa kupila.

Mi imamo en obrok ja. Sem dajala ful cajta korenje s krompirjem, zdaj sem prešla na špinačo s krompirjem in malo graha (danes 3. dan), jutri pa mu bom dala bučko, mi je dal tast že domačo.

Neposredna povezava do sporočila: 2611
9.6.2012 18:00:49   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Saj jaz bom tudi kupila tisto za na prst. Kje si pa kupila? Ko bodo pa zobki, bom pa verjetno kar ščetko od Curaproxa kupila.

Mi imamo en obrok ja. Sem dajala ful cajta korenje s krompirjem, zdaj sem prešla na špinačo s krompirjem in malo graha (danes 3. dan), jutri pa mu bom dala bučko, mi je dal tast že domačo.

V milerju sem kupila. Mu je všeč, jo tudi grize user posted image
Ja mi imamo vso zelenjavo domačo in mi je to super. Sedaj ima mami ravno bučko tako da bo bučka naslednja.

Joj mali je non stop na trebuhčku..saj je ok, samo ko se obrne na trebu takoj po hranjenju in bruhauser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
9.6.2012 19:59:28   
kokosh
Pri nas je norišnica. MM je bil včeraj varuška in je bil tako navdušen nad rikverc plazenjem po celi dnevni sobi (ja, to zdaj pri nas znamo), da je umaknil preprogo in malega 1.5h pustil na tleh v sami majčki user posted image Danes pa je mladič siten za znoret, tuli, joka, renči, jamra v spanju in ne morem dešifrirati, kaj ga muči a) vreme b) zob c) grlo? d) trebušček?.

Sicer pa smo začeli uporabljati kenguruja (no, MM ga je, jaz sem za sling) in user posted image rad opazuje svet iz atijevega naročja. Pa obračamo se (kakor kakšen dan - včasih bolj, včasih pa sploh ne) in (kot že omenjeno) rikvercamo. Ima pa naš user posted image vgrajeno sončno uro. Zvečer je čedalje dlje živahen (zdaj hodi spat ob 21-22h), začivka pa že z jutranjim svitom (k sreči zaspi nazaj do 8h).

Omenjale ste kašice - sveže pripravljene so povsem drugačnega okusa kot kupljene (npr. Hipp korenje-jabolko je gravž, domača varianta je pa prav posrečena). Sama sicer imam na zalogi en karton hipp sadnih kašic, vendar mi najbolj prav pridejo njihovi stekleni lončki s pokrovčki. Skuham zelenjavo, spasiram in vročo nalijem v lonček, potem pa shranim v hladilniku še za naslednji dan ali če kam gremo.

Še eno vprašanje o GH. Za večerjo naj bi dojenčki jedli mlečno-žitno kašico. Kaj je mišljeno z "mlečno"? Meni se ne zdi smiselno (upoštevajoč smernice) do 1 leta mešati instant kašice z AM/ MM, ker se KM "uradno" (kot napitek!) sme uvajati šele pri 1 letu. V receptih na embalaži žitnih kašic pa je napisano, da od dopolnjenega 7. meseca lahko pripravimo kašico s polnomastnim KM. Zdaj se pa zaleti ... Sama bi čez dober mesec začela kuhati svež gres/polento/proseno kašo za celo družino na domačem KM (razredčenem?), vendar brez dodanega masla in sladkorja. Kaj predlagate?

Neposredna povezava do sporočila: 2613
9.6.2012 20:59:14   
n€na
hej hej

Mi smo pa včeraj bili v posvetovalnici. Mali mi je na poti do P zaspal v avtu. Zbudil se je šele, ko sem ga pri P vzela iz lupinice in položila na posteljo. Ga je zelo pohvalila in bila zelo zadovoljna na njegov odziv ko ga je kaj testirala. Je mislila, da ne bo sodeloval, ker je spal. Mali se ji je pa samo smejal.
Zrastel je za 2,5 cetnimetra in zredil se je za 890g. Dobil je tudi kapljice za očke, saj mu skozi kaj teče ven.
Dobil pa je trudi tretjo dozo cepiva, ki jo je zelo herojsko prenesel. Malo se je nakremžil, zastokal in na koncu se je že smejal.

GH..Danes je pa jedel bučko s polento in je zmazal celi avetnov lonček in pol je hotu še mleko. Se je tako najedu, da je bil sit 4ure, ker se pri nas čez dan še ni zgodilo. Imamo pa polno zelenjave z domačega vrta in je kar užitek kuhatiuser posted image

dlesni..jaz jih čistim z gazico.

kokosh...glede KM ti ne znam svetovat, lahko ti samo povem, da so bile smernice 4,5 leta nazaj take, da si lahko dal KM od 9meseca dalje. In takrat sem taprvi tudi začela dajati KM in ji kuhati gres, mlečni riž in take zadeve.  Jaz bom sedaj ravnala enako kot prvič.. Ne bom mu pa dajala jogurtov in skutic.
Sem pa zadnjič srečala eno mamico, ki je dala svoji pupi 4M stari že jogurt za poskusit. To se mi pa res zdi prekmalu.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
9.6.2012 21:02:32   
Auri
Punce,

kaj vi bi kopale vaše malčke, če bi imeli malo vročine okrog 37.3? Mi sva ga vsak dan kopala, danes pa me je tašča oznanila kot najbolj "nepremišljeno mati" na svetu.
Še vedno nisem prepričana, da se ga ne sme.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
9.6.2012 21:20:59   
Mistica
Kokosh - Ravno to vprašanje sem jaz zastavila patronažni- ali lahko pred enim letom kuham recimo gres, riž,.. na KM, pa mi je to odsvetovala in rekla, da naj uporabljam AM.

Lepo, mirno noč vam želim.

< Sporočilo je popravil Mistica -- 9.6.2012 21:22:09 >

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
9.6.2012 21:28:26   
n€na

Punce,

kaj vi bi kopale vaše malčke, če bi imeli malo vročine okrog 37.3? Mi sva ga vsak dan kopala, danes pa me je tašča oznanila kot najbolj "nepremišljeno mati" na svetu.

jaz mislim, da ga lahko okopaš. Ga pač prej vzameš ven iz vode, kot ponavadi. Če malo pomisliš, kadar imajo otroci vročino se jo zbija tudi s kopanjem.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
9.6.2012 21:46:42   
trnuljčica

kaj vi bi kopale vaše malčke, če bi imeli malo vročine okrog 37.3?

Ja.

Oz bom celo rekla, da ko vidim, da ima ona ali starejši (štiri) že samo zamašen nosek je to ravno dodaten razlog, da kopanje izvedem, tudi če mi ni. Ustvarim , savno, ob kopanju oz pred njim in nosek je naslednji dan že ok.
Sploh/ali pa če ima malo vročine ( torej reciva pod 38) in se zaradi tega ne odločim za svečko/ sirup, izvedem kopanje, ker otroku tako naravno zbiješ malo povišano temperaturo. Po kopanju ga pustiš, da se posuši na brisači- ga ne brišeš in vročina , izpari,. Drug način je, da nižaš temperaturo vode v banjici, a jaz tega nisem nikoli prakticirala, ker je prvi način lažji. Eni delajo obkladke , kar ti je isti sistem... Jasno seveda, da ne alkoholne obkladke! Ker se preko kože tudi absorbira. No, človek marsikaj doživi. user posted image Zato rečem... Seveda ti nato nič ne koristi,če ga oblečeš extra ravno zato, ker je prej imel vročino. Zlasti babice so za takšne stvari experti- preverjeno. Torej ga oblečeš manj kot sicer za spat. Tudi pokriješ ga manj. Če ne mu dobesedno povzročiš še višji dvig temperature, da ne omenjam kakšnih vročinskih krčev pri dovzetnem dojenčku.

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
9.6.2012 22:30:57   
trnuljčica
Kokosh embalaža marsikaj prenese in je posledično marsikaj napisano gor. Vem, da je bilo pred 4 leti na tisti jagodnonevemkakšni user posted image , napisano, da je po 6 al 7 mesecu. Jagode pa ful alergene...
Na tebi je, da se odločiš, al boš delala po svoji metodi, al po smernicah, al nekaj vmes. Smernice verjetno imaš. Tam jasno piše kako in kaj z KM.

Glede spremenjenosti malega- mogoče se mu res kaj pripravlja. A to ga je imel prav na tleh? Jaz imam tako veliko igralno blazino ala deko, ki ima na spodnji stani zaščito da ne premoči in jo imam lahko za ven, in seveda odplazi dol, a jo pač vsake 5 minut dam nazaj. Sem pa tudi ravno razmišljala, da je ne bi nesla s seboj na morje čez teden dni, in bi jo imela kar na tleh (a tepihu). Bom videla. Pri nas je sedaj ravno prav zmešano vreme, da veliko lažje zboliš, saj preceniš temperature.

Kimica vse bo ok (glede buške). Brez skrbi.
Glede teže- tudi brez skrbi. Le prve 3 mes dobivajo povprečno 750 g, kasneje manj. Oz imajo okoli 6 mes celo padec teže na svoji krivulji in je to normalno! Moja že 3 mes pridobiva okoli 500 g. In je po reglcih- na svoji krivulji 5 percentile-user posted image
Ležalnik ti sedaj odsvetujem. Moja je bila ravno 5 mesecev in je zanjo že praktično nevarna zadeva...

Aha Mistica tista krema za sončenje pri nas ni povzročila težav.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
9.6.2012 22:32:40   
trnuljčica
Kokosh embalaža marsikaj prenese in je posledično marsikaj napisano gor. Vem, da je bilo pred 4 leti na tisti jagodnonevemkakšni user posted image , napisano, da je po 6 al 7 mesecu. Jagode pa ful alergene...
Na tebi je, da se odločiš, al boš delala po svoji metodi, al po smernicah, al nekaj vmes. Smernice verjetno imaš. Tam jasno piše kako in kaj z KM.

Glede spremenjenosti malega- mogoče se mu res kaj pripravlja. A to ga je imel prav na tleh? Jaz imam tako veliko igralno blazino ala deko, ki ima na spodnji stani zaščito da ne premoči in jo imam lahko za ven, in seveda odplazi dol, a jo pač vsake 5 minut dam nazaj. Sem pa tudi ravno razmišljala, da je ne bi nesla s seboj na morje čez teden dni, in bi jo imela kar na tleh (a tepihu). Bom videla. Pri nas je sedaj ravno prav zmešano vreme, da veliko lažje zboliš, saj preceniš temperature.

Kimica vse bo ok (glede buške). Brez skrbi.
Glede teže- tudi brez skrbi. Le prve 3 mes dobivajo povprečno 750 g, kasneje manj. Oz imajo okoli 6 mes celo padec teže na svoji krivulji in je to normalno! Moja že 3 mes pridobiva okoli 500 g. In je po reglcih- na svoji krivulji 5 percentile-user posted image
Ležalnik ti sedaj odsvetujem. Moja je bila ravno 5 mesecev in je zanjo že praktično nevarna zadeva...

Aha Mistica tista krema za sončenje pri nas ni povzročila težav.

Neposredna povezava do sporočila: 2620
9.6.2012 23:03:39   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kokosh - Ravno to vprašanje sem jaz zastavila patronažni- ali lahko pred enim letom kuham recimo gres, riž,.. na KM, pa mi je to odsvetovala in rekla, da naj uporabljam AM.

Lepo, mirno noč vam želim.

no evo ti, pri nas pa ravno obratno, da sedaj po novem lahko mleko uporabljaš v jedeh, npr. pire, samo za pit pa res ne

Punce,

jaz ga ne bi, ker ga ne kopam vsak dan. Ni pa nič narobe, če se drugače počuti OK, jaz starejšemu vedno tako zbijam vročino najprej če je seveda pri volji

GH - dajem ampak zaenkrat ne pojemo skoraj NIČ, nekaj že ker ima drugačne barve kakec user posted image

buške- so prve mal bolj stresne, pa se kmalu navadiš user posted image

Naša se je med 2im in 3im mesecem zredila za 600g pa ni P nič komentirala, da bi bilo narobe

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
10.6.2012 10:21:31   
beti 1
Za vse, ki se ukvarjamo z dilemami pri uvajanju goste hrane:
http://www.dojenje.net/images/stories/UVAJANJE_GOSTE_HRANE.pdf

Nisem še uspela celega prebrati, ker je kar nekaj teksta, ampak začetek je zelo obetaven.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
10.6.2012 11:17:29   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Za vse, ki se ukvarjamo z dilemami pri uvajanju goste hrane:
http://www.dojenje.net/images/stories/UVAJANJE_GOSTE_HRANE.pdf

Nisem še uspela celega prebrati, ker je kar nekaj teksta, ampak začetek je zelo obetaven.

beti hvala za tale link!!!

Res zanimivo branje user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
10.6.2012 14:22:44   
miami10
Hej punce...naj se malo javim po dolgem času
Auri-kopala bi jo tudi če ima 37,3...vrjetno tudi pri 38-z malo bolj hladno vodo...potem pa hitro sušenje in oblačenje...
Kimica-nič hudega če ima buško...veš koliko buš bodo še meli teli palčki malčki :)
-teža, naša tudi ni pridobila med 2 in 3 pegledom več kot 400g, pa nihče ni nič reku...
GH-tudi naš problem...naša je komaj dobrih 14dni, pa poje že 120g...pa potem se še doji malo...pa kaj hočem :)

uživajte!

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
10.6.2012 15:35:41   
Matkurja
Naš tamali je danes pojedel že 110g. Jupi. Zgleda, da mu je dopadla bučka. Sem pa dala not še krompir, korenje in malo graha.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......