|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
8.6.2012 8:17:23   
Kasija
dobro jutro

kimica ne kupovat ležalnika, se ti sploh več ne splača. manj mirni - kot trnuljčicina user posted image  - se stegujejo ven že pri pol leta starosti. lupinica je dobra alterantiva za hranjenje. saj govorimo o par meseceih, pri 6-8 nekje bo pa že obvladala sedenje na otroškem stolu. pod otroški stol tukaj mislim pokončne stole ala tisti leseni. če imaš namen kupit plastične, ti so pa že sedaj primerni, ker ima naslonjalo naklon. meni so bolj všeč leseni stoli, ker se lažje čistijo, pa mislim, da otrok lahko dlje sedi v njem. moj 3 letnik ga še uporablja.

vijolica pleničke so za kopanje v bazenu. njihov namen je, da dojenček ne lula/kaka v bazen - čeprav močno dvomim v njiohovo resnično delovanje. so pa obvezne. če imate na morju namen koristit bazen, kot ga nekateri imajo ob morju oziroma ob hotelih, potem jih rabiš. za v morje so ali nagci ali pač kupiš kakšne kopalke za bit luškan ali pa kupiš neoprenske kopalke, če misliš, da bi otroku lahko bilo bolj toplo z njimi.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
8.6.2012 8:19:09   
ronja
Vidim, da je hrana glavna v igri:)

Kimica, kar se mesa tiče, se ti še čisto nič ne mudi, ga še ne rabijo. Tudi na splošno lahko vegetarijanski otrok prav lepo napreduje, ob predpostavki, da je vegi hrana uravnotežena, dovolj beljakovin itd... Res pa je, da je to težje kot pa če pač otrok je vse. Vendar obstaja precej kultur v svetu, kjer je meso bolj izjema kot ne, pa otroci zato niso zaostali (v tistih delih, kjer je ostale hrane dovolj, seveda). Mesnih kašic tudi jaz nisem nikoli kupovala in jih ne mislim, ker so res ogabne, pa tudi tisto meso na sobni temperaturi mi ni, pa če je še 100x razkuženo vse. Verjamem, da se nič not ne zaredi, vendar pa vitaminov taka reč gotovo nima (železo in cink sta sicer minerala;).

Na morju bomo itak kuhali in mu bom dala svežo hrano, pač spasirano zanj. Začela bom kot pri malih s sadjem in zelenjavo, meso bo prišlo kasneje. In tud začet s kašicami še ne mislim zdaj. Zaenkrat je v torek dobil hruško za lizat in včeraj jabolko (midva držala, jasno, pa zraven moraš bit, da ne bi kakega koščka odgriznil in se z njim zadavil. Ampak to mu je strašno dogajalo. Malima tak čas nisem dala še nič, Svit pa je že res velik in pokaže tudi malo več interesa za hrano. Vseeno pa ne mislim prehitevat.
Dokler stegujejo ven jeziček, itak še niso pripravljeni, ker je to refleks sesanja, ki ga počasi izgubijo (sesta znajo še zmeraj, samo refleks to ni več). Jaz pri malih nisem imela teh problemov, ker sem jima dala gosto hrano pri dopolnjenih 6ih mesecih in sta obe lepo veselo jedli. Tole okušanje okusov se mi zdi pa čisto ok tudi tako, da sesa/gloda sadje. Sploh sem enkrat lani videla "baby lead weaning", pa se mi ne zdi napačna reč. Ok, ne striktno, ampak tako na splošno pa se mi zdi fajn ideja, da mu ne turiš samo kašic, ampak da si otrok tudi sam lahko kaj "vzame". Jasno pa moraš bit zraven, ampak to si itak vedno ob hranjenju:).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
8.6.2012 8:21:56   
ronja
Kar se stola za hranjenje tiče: ko sedijo, imajo itak že stolček za hranjenje, do takrat je pa najboljše, če so kar v naročju, tako je rekla tudi patronažna. Mojidve sta obe že lepo sedeli pri 6m, tako da ni bil problem, Svit pa bo takrat tudi že sedel, do takrat pa če mu bomo kaj dajali, bo lepo v naročju. Za ta mesec se ti ležalnika res ne splača kupovat. Zelo prav pride na začetku, da imaš kam otroka odložit in ga lahko odneseš (odložiš ga seveda lahko na deko na tla in to je zelo priporočljivo, vendar pa ga včasih ne moreš pustit tam samega s še nekom, ki mu ne moreš čisto zaupat (recimo s psom - pri meni prvič in drugič ali z malimi otroki - pri meni drugič in tretjič...)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
8.6.2012 8:26:21   
ronja
Kopanje: če mislite itak it na tečaj za plavanje dojenčkov, se splača kupit neoprenske hlačke že zdaj, pa da jih mate še za na morje. Meni so prav prišle, ker so tile mali še res miceni in jih hitreje zazebe. V plenice za kopanje tudi jaz zelo močno dvomim, tudi kar imam izkušenj kot vaditeljica na tečaju za dojenčke in kar so mi kolegi povedali - kadar je kaj popustilo, to niso bile hlačke ampak plenica (se je že zgodilo, da je šel drekec ven;)... Tako da sama nisem še nikoli uporabila te plenice, ker se mi zdijo brezveze. V bazen, ki ni namenjen prav dojenčkom, pa z dojenčki nisem hodila, ker imam svoje mnenje o tem (pač smo se učili na tečaju, koliko sme bit bakterij in koliko katerih snovi in ne, tja not ne bom namakala svojega otroka, če glih ni nujno treba - pa tudi pediatri odsvetujejo, sploh toplice, kar je logično). V morju smo se pa seveda kopali in je bilo vse super.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
8.6.2012 8:36:17   
vijolica2
Dobro jutrouser posted image
Potem grem v lekarno in trgovino, kupiti malo stvari za na morje(svečke...krema), pa se mi je ZOPETuser posted image porajalo eno vprašanje v glavi...kako je pa s piki komarjem? s čim lahko olajšamo pik komarja dojenčkom? tudi s kamagelom?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
8.6.2012 8:59:19   
beti 1
Vijolica: za pike komarjev velja bolje preprečiti, kot zdraviti. Dobiš tudi pršilo Zanzi od Pharmalife, ki je na osnovi eteričnih olj, ki odganjajo komarje in primerno že za novorojenčke, diši po limonini travi. Pa ultrazvočne odganjalce, mrežo za na voziček, ... Če ga pa že piči je pa najbolje v lekarni prašat, kaj lahko uporabiš. Pa ne samo eno, ampak po možnosti več farmacevtk, potem pa vzameš tisto zadevo, ki ima več priporočil.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
8.6.2012 9:01:35   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

kimica ne kupovat ležalnika, se ti sploh več ne splača. manj mirni - kot trnuljčicina user posted image  - se stegujejo ven že pri pol leta starosti. lupinica je dobra alterantiva za hranjenje. saj govorimo o par meseceih, pri 6-8 nekje bo pa že obvladala sedenje na otroškem stolu. pod otroški stol tukaj mislim pokončne stole ala tisti leseni. če imaš namen kupit plastične, ti so pa že sedaj primerni, ker ima naslonjalo naklon. meni so bolj všeč leseni stoli, ker se lažje čistijo, pa mislim, da otrok lahko dlje sedi v njem. moj 3 letnik ga še uporablja.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kar se stola za hranjenje tiče: ko sedijo, imajo itak že stolček za hranjenje, do takrat je pa najboljše, če so kar v naročju, tako je rekla tudi patronažna. Mojidve sta obe že lepo sedeli pri 6m, tako da ni bil problem, Svit pa bo takrat tudi že sedel, do takrat pa če mu bomo kaj dajali, bo lepo v naročju. Za ta mesec se ti ležalnika res ne splača kupovat. Zelo prav pride na začetku, da imaš kam otroka odložit in ga lahko odneseš (odložiš ga seveda lahko na deko na tla in to je zelo priporočljivo, vendar pa ga včasih ne moreš pustit tam samega s še nekom, ki mu ne moreš čisto zaupat (recimo s psom - pri meni prvič in drugič ali z malimi otroki - pri meni drugič in tretjič...)

Uhhh.. Meni je pa pediatrinja pa tudi doktorca v RA povedala, da bog hvari, da dam otroka pri 6 mesecih sedet- da ni še hrbtenica pripravljena in da pred 7 mesci naj še čuvam njeno hrbtenico user posted image user posted image

Kimica, kar se mesa tiče, se ti še čisto nič ne mudi, ga še ne rabijo. Tudi na splošno lahko vegetarijanski otrok prav lepo napreduje, ob predpostavki, da je vegi hrana uravnotežena, dovolj beljakovin itd... Res pa je, da je to težje kot pa če pač otrok je vse. Vendar obstaja precej kultur v svetu, kjer je meso bolj izjema kot ne, pa otroci zato niso zaostali (v tistih delih, kjer je ostale hrane dovolj, seveda). Mesnih kašic tudi jaz nisem nikoli kupovala in jih ne mislim, ker so res ogabne, pa tudi tisto meso na sobni temperaturi mi ni, pa če je še 100x razkuženo vse. Verjamem, da se nič not ne zaredi, vendar pa vitaminov taka reč gotovo nima (železo in cink sta sicer minerala;).

Na morju bomo itak kuhali in mu bom dala svežo hrano, pač spasirano zanj. Začela bom kot pri malih s sadjem in zelenjavo, meso bo prišlo kasneje. In tud začet s kašicami še ne mislim zdaj. Zaenkrat je v torek dobil hruško za lizat in včeraj jabolko (midva držala, jasno, pa zraven moraš bit, da ne bi kakega koščka odgriznil in se z njim zadavil. Ampak to mu je strašno dogajalo. Malima tak čas nisem dala še nič, Svit pa je že res velik in pokaže tudi malo več interesa za hrano. Vseeno pa ne mislim prehitevat.
Dokler stegujejo ven jeziček, itak še niso pripravljeni, ker je to refleks sesanja, ki ga počasi izgubijo (sesta znajo še zmeraj, samo refleks to ni več). Jaz pri malih nisem imela teh problemov, ker sem jima dala gosto hrano pri dopolnjenih 6ih mesecih in sta obe lepo veselo jedli. Tole okušanje okusov se mi zdi pa čisto ok tudi tako, da sesa/gloda sadje. Sploh sem enkrat lani videla "baby lead weaning", pa se mi ne zdi napačna reč. Ok, ne striktno, ampak tako na splošno pa se mi zdi fajn ideja, da mu ne turiš samo kašic, ampak da si otrok tudi sam lahko kaj "vzame". Jasno pa moraš bit zraven, ampak to si itak vedno ob hranjenju:).

Ne, sej tamali bom ponudila meso, ma nisem mislila še tako zgodaj- tam 1x po 7-8 mescu.. Če mi jemo meso, ga bom pa tudi njej ponudila.. Če ji bo všeč ali ne, bo pa sama presodila user posted image

No, jaz ne bom mogla kuhati na morju, ker bomo v hotelu.. Tako, da pridejo v poštev za tisti 1 teden samo kupljene kašice..
Jaz bom poskusila ponudit tamali malo GH naslednji teden pa bomo videli in če ne bom počakala še 1 teden.. Bom pač vsakih 5-6 dni poskušala, da jo do dopusta (ki je čez 1,5 mesca) navadim na vsaj 1 obrok GH user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
8.6.2012 9:04:42   
Mistica
Pozdravljene

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Pridete v naš konec? če ja, se oglasi.

Hvala za povabilo, Matkurja, res prijazno od tebe! V začetku julija bomo najbrž šli v vaše konce, ja. Če ne bomo ravno hiteli, se ti oglasim.

trnuljčica - user posted image za mere in posvetovalnico! Res je živahna in spretna vaša pupika user posted image

kimica - ne znam ti povedat do kdaj so ležalniki primerni, a ne več dolgo. Preberi si post od trnuljčice. Njena "Zlatka" user posted image že tako miga in se tako dviguje, da jim ležalnik kmalu ne bo prišel več v upoštev, ker ne bo več varna v njem. Sicer pa bi morala tako ležalnik kot tudi lupinico zaščititi, vsaj za prve grižljajčke, ki itak letijo okoli, pa vmes še kak kihec s polnimi usti... he he user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Dobro jutrouser posted image
Potem grem v lekarno in trgovino, kupiti malo stvari za na morje(svečke...krema), pa se mi je ZOPETuser posted image porajalo eno vprašanje v glavi...kako je pa s piki komarjem? s čim lahko olajšamo pik komarja dojenčkom? tudi s kamagelom?

Tudi jaz sem včeraj na sprehodu razmišljala, da vas moram to vprašat. Kako zaščititi otroka pred piki komarjev (ponoči, predvsem), ali se da kupiti kako univerzalno mrežo za čez posteljico (vem, da jo nekatere prenosne posteljice imajo že v kompletu, no, naša je nima) ter katero kremico potem uporabiti?

Vnaprej hvala!

Naredite si lep dan. Tu se prebuja sonček...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
8.6.2012 9:08:08   
kimica86
Kar se tiče kopanja, sem našla na strani od aquafun.si tele neoprenske zadevice.. Pa se mi dopade tista zadevica, kjer je otrok dejansko cel oblečen v te "kopalke".. Sos amo rokice, nogice in glava zunaj.. Se res bojim, da bi jo zazeblo dol v morju user posted image
Sedaj jo kopam doma v vodi, ki je segreta na 30°C.. Počasi znižujem temperaturo, ker je tudi zunaj vroče in jo malo razhladim.. Do dopusta bom itak poskusila s 26°C, ampak do 22°C pa ne bom šla..
Pa tudi cena te tute ni ne vem kako zasoljena (24 eur).. Je pa za otroke od 7-11kg, oz. od 6-12 mescev..

Aja.. punce, sem vam pozabila povedat, da je moja tamala pred cca. 1 tednom ugotovila, da sta njena palčka ZELOOOO užitna.. Hehehe user posted image user posted image Jojj, ko sem to videla, me je kar zvilo.. Ampak ok, sedaj ji kar pustim, ker ju cuca le kadar je živčna/sitna za zaspat in ko je res fulll lačna.. Tako, da traja vse skupaj 2-3 minutke.. Hehehe user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
8.6.2012 9:16:37   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vijolica: za pike komarjev velja bolje preprečiti, kot zdraviti. Dobiš tudi pršilo Zanzi od Pharmalife, ki je na osnovi eteričnih olj, ki odganjajo komarje in primerno že za novorojenčke, diši po limonini travi. Pa ultrazvočne odganjalce, mrežo za na voziček, ... Če ga pa že piči je pa najbolje v lekarni prašat, kaj lahko uporabiš. Pa ne samo eno, ampak po možnosti več farmacevtk, potem pa vzameš tisto zadevo, ki ima več priporočil.

HVALA, beti!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
8.6.2012 9:32:29   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Tudi jaz sem včeraj na sprehodu razmišljala, da vas moram to vprašat. Kako zaščititi otroka pred piki komarjev (ponoči, predvsem), ali se da kupiti kako univerzalno mrežo za čez posteljico (vem, da jo nekatere prenosne posteljice imajo že v kompletu, no, naša je nima) ter katero kremico potem uporabiti?

Vnaprej hvala!

Naredite si lep dan. Tu se prebuja sonček...

Ja tudi mene zanima za predvsem ponoči.

P.S. a imate te dni otročke v kratkih rokavih?

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 8.6.2012 9:34:11 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
8.6.2012 9:43:53   
kimica86

Ja, moja je od 9-10h zjutraj do 20-21h v bodi- ju s kratkimi rokavi, na nogicah pa ima samo nogavičke user posted image user posted image Če kam gremo, ji pa dam še krate hlačke in jo samo prekrijem s tetra pleničko nogice..

Neposredna povezava do sporočila: 2587
8.6.2012 10:05:06   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Ja, moja je od 9-10h zjutraj do 20-21h v bodi- ju s kratkimi rokavi, na nogicah pa ima samo nogavičke user posted image user posted image Če kam gremo, ji pa dam še krate hlačke in jo samo prekrijem s tetra pleničko nogice..

Aha, mene je pa malo strah da je v senčki še mrzlo a kratke.

Sedaj sem si šla urediti noge na hitro pa me je vse začelo srbetiuser posted image pa vidim da imam tri tako velike pikeuser posted image . Pa nisem nič slišala da bi kar brnelo okoli mene. Mislim da bom mogla mene zaščititi, očitno majo mene raje user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
8.6.2012 10:09:25   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Dejte mi povedat do kdaj so tej ležalniki primerni?? Do kašne starosti?? Ja, sej najbolje bo, da jo posedim v lupinico, ki jo pred hranjenjem prekrijem s tetra pleničko, ker, če ne bo umazana lupinica (ker je moja mala piška precej živahno in trmasto dete) user posted image user posted image

Jaz imam ležalnik sposojen, ampak ne za jest. V njega ga pač odlagam že kar nekaj časa. V njem je največ pol urce, potem pa pol urce na igralni, pa pol na kavču... Da malo menjavamo in mu je zanimivo. Ne vem do kdaj je primerno.
Jaz imam lupinico skoz v avtu, tko da jo ne uporabljam za hranjenje. Kasneje, ko bo že melo bolj sedel, ga bom dala pa v triptrap stol. No, ni original, je uni iz paketa.

Aha, glede pleničk za v vodo. A za v morje niso obvezne? Kaj pa če se lih takrat pokaka? Hm. Jaz bom kupila verjetno pleničke za v vodo (sem gledala ravno včeraj v tosami, ker bom spet naročila en paket. Imajo take kukr hlačke, za dol ji pa lahko strgaš na bokih. Je pa paket mislim da 12 kom malo čez 5€). Imajo pa tudi v pikapolonici kopalne hlačke/pleničko za večkratno uporabo. Mislim, da so okrog 12€ in so za večkratno uporabo. Jih samo opereš in posušiš.

Evo, morm oddat, ker grem malega dat spat. Pol pa naprej pokomentiram.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
8.6.2012 10:42:10   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Super. Za na posteljico bi pa tudi jaz kupila mrežo. Pa za na voziček bo treba tudi kaj umislit, ker mi imamo tigrčke. Grrr.

Vijolica, ja v kratkih rokavih in kratkih hlačah. Notri. Za ven pa dam hlačke z dolgimi gor. Pa obvezno nogavičke, ker ima skoz mrzle noge. Sem ga imela do par dni nazaj v dolgih rokavih in je bil tečen... pol sem pa pogruntala, da je zato, ker mu je vroče.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
8.6.2012 11:56:52   
ronja
s čim lahko olajšamo pik komarja dojenčkom? tudi s kamagelom?
Najboljše z mrežo: čez voziček, če ste zunaj in ni glih pripeka, z mrežo na oknih, mrežo čez posteljo (ala baldahin, če je velika postelja ali pa taka mrežica, ki se napne čez prenosno posteljico - v tem primeru samo pazi, da se res dobro fiksira, da je ne more mali začopatit, pa dol potegnit, ker se lahko zadavi z njo, če bi si jo ovil okoli... Tisti elektronski ultrazvočni odganalci nam niso nikoli delali, očitno hrvaških tigrastih ne odganjajo. Kemični delajo, samo je kemija - sicer vseeno boljše, kot da so čisto popikani...
Vijolica: za pike komarjev velja bolje preprečiti, kot zdraviti.

Podpis.

Uhhh.. Meni je pa pediatrinja pa tudi doktorca v RA povedala, da bog hvari, da dam otroka pri 6 mesecih sedet- da ni še hrbtenica pripravljena in da pred 7 mesci naj še čuvam njeno hrbtenico

Čuvaš ja, samo če je v tvojem naročju, itak čuvaš in itak sedi pri tebi:) Pri stolčkih je pa tako, da ko otrok samostojno sedi, ga lahko daš not za čas hranjenja - saj to ne traja prav dolgo;). Ne smeš ga pa puščat v stolu, da bi ti zraven kosilo kuhala, pa otroka dala v stol, da bo dal mir, ker mu bo dogajalo. To se pa odsvetuje. Za začetek je pa otroku itak najbolj fajn, da ga držiš v naročju - tako bo lepo fino fiksiran, ker ga držiš z roko, pa še varnega se počuti tam in je najboljše za začetek uvajanja za moje pojme. Da ni vse novo: stol pa še hrana... za njih strašanske spremembeuser posted image

Ne, sej tamali bom ponudila meso, ma nisem mislila še tako zgodaj- tam 1x po 7-8 mescu.. Če mi jemo meso, ga bom pa tudi njej ponudila.. Če ji bo všeč ali ne, bo pa sama presodila

Mi smo delali tako, meso je bilo nekje pri 8 m., pa nobena ni mela nobenih problemov, niti pomanjkanja železa niti nič druegga. Res, da sem dojila, vendar ima verjetno tudi AM za tako velike dodano železo not.

Pa se mi dopade tista zadevica, kjer je otrok dejansko cel oblečen v te "kopalke".. Sos amo rokice, nogice in glava zunaj.
kimica, če ne bi že imela hlačk in bi kaj kupovala, bi tudi jaz kupila tole, ker je v tem res ne bo zazeblo. No, svit je itak kar konkretno dete in računam, da ga ne bo tako hitro zazeblo zaradi njegove lastne izolacijeuser posted image .

Ja, večinoma ja. POnoči ima dolge, ali pa kadar se mi zdi, da je bolj hladno, čez dan pa mu je včasih še tako vroče (ni po mamici;). Sicer pa - če sem jaz v kratkih, potem so vsi v kratkih:D, ker sem daleč najbolj zmrzljiva v naši družini;). Za ven pa kakor kdaj. Če bomo v senci in bolj zvečer, ma dolge. sredi vročine ali če gre v sling, potem ap kratke, ker mu je že tako vroče. V slingu mu navadno še hlače slečem, pa ma samo spodnje hlačke, ker mu je sicer vroče.

Jaz imam lupinico skoz v avtu, tko da jo ne uporabljam za hranjenje. Kasneje, ko bo že melo bolj sedel, ga bom dala pa v triptrap stol. No, ni original,

<Enako.

Neposredna povezava do sporočila: 2591
8.6.2012 12:04:11   
ronja
Ej, punce, ko smo lih pri pikih... Uganite kaj sem našla v torek? Na prsih... KLOPA! Jap, bil je že prisesan, tudi žal ni bila prva larva, tako da je lahko okužen ali pa ne (prva ni, ker se še ni mela kje okužit, mora najprej enkrat pit). Gor sem ga imela par ur (smo šli še v trgovino vmes, predno sem ga opazila), videla sem ga, ko sem dojila malega v avtu predno smo šli domov. No, sem si rekla, da ta itak ne bo okužen, pa da je flekec samo od infekcije od ugriza ali pa da me je kak komar zraven pičil. Ampak ta flekec kar ne izgine, pa bi se zdaj že lahko mal zmanjšal, glede na to da je že 4 dni od tega. Se mi zdi, da bi počasi že moral it, če bi bilo samo od tega vboda. Srbi enako, kot je takrat (to ni nujen znak, burelija lahko srbi ali pa ne). Mah, se mi ne da.
Saj sem ful vesela, da me ni treba nič skrbet, ker nisem noseča, vseeno pa vem, da mi navadnih ab ne morejo dat, ker polno dojim in bom v primeru okužbe spet morala hodit na infuzije v bolnico (upam, da lahko dobim ista zdravila kot sem jih že 1x - verjetno da ja, ne?). Kar je rahlo nepraktično, ker nimam kam takrat tamalih dat... Mislim, saj verjetno ne bo nič, samo zakaj hudič ne zgine? Pustim pri miru, ne praskam, čeprav srbi... NO, malo bom še počakala, pa upam, da se bo pokazalo predno gremo na morje, če bo kaj, ker nazaj zato se mi pa res ne da! NI fajn, da je na prsih, ker gre tako hitro kam drugam.

No, drug teden ma tamali eritemsko, da ga pogledajo, če je ok, pa bom kar tam vprašala, če moram it komu kaj pokazat (če bo takrat ta flek sploh še prisoten). Mi gre pa na živce, ker ne bi rada med dojenjem dobivala kakih hudih ab. že itak jih je dovolj dobil od mene med nosečnstjo...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
8.6.2012 13:24:28   
kimica86

Aha, mene je pa malo strah da je v senčki še mrzlo a kratke.

Sedaj sem si šla urediti noge na hitro pa me je vse začelo srbetiuser posted image pa vidim da imam tri tako velike pikeuser posted image . Pa nisem nič slišala da bi kar brnelo okoli mene. Mislim da bom mogla mene zaščititi, očitno majo mene raje user posted image

Ahhh, kje pa.. V hiši je lahko komot v kratkih user posted image Za ven ji dam lahko 3/4 dolge hlačke pa nogavičke.. Za ponoči pa ima bodi brez rokavov in še tanek pajac čez.. Ma kmalu bomo prešaltali samo na bodi s kratkimi in nogavičkami, ker imamo že zdaj v spalnici 24 stopinj, v kuhinji pa 25-26..

Neposredna povezava do sporočila: 2593
8.6.2012 13:31:14   
kimica86

Čuvaš ja, samo če je v tvojem naročju, itak čuvaš in itak sedi pri tebi:) Pri stolčkih je pa tako, da ko otrok samostojno sedi, ga lahko daš not za čas hranjenja - saj to ne traja prav dolgo;). Ne smeš ga pa puščat v stolu, da bi ti zraven kosilo kuhala, pa otroka dala v stol, da bo dal mir, ker mu bo dogajalo. To se pa odsvetuje. Za začetek je pa otroku itak najbolj fajn, da ga držiš v naročju - tako bo lepo fino fiksiran, ker ga držiš z roko, pa še varnega se počuti tam in je najboljše za začetek uvajanja za moje pojme. Da ni vse novo: stol pa še hrana... za njih strašanske spremembeuser posted image

Ahaa.. No ja, za začetek jo bom imela v lupinici, ker je itak nimam skozi v avtu, ker nimam isofixa pa jo moram skozi pripenjat s pasovi.. Potem bom poskusila v naročju, na koncu pa v stolčku za hranjenje.. Pa ne tistemu trip trap, ker meni se zdi malo neroden, ampak tistemu plastičnemu, ker ima tudi pladenj spredaj, da bo lahko kasneje sama pacala po hrani, ko bo večja user posted image

kimica, če ne bi že imela hlačk in bi kaj kupovala, bi tudi jaz kupila tole, ker je v tem res ne bo zazeblo. No, svit je itak kar konkretno dete in računam, da ga ne bo tako hitro zazeblo zaradi njegove lastne izolacijeuser posted image .

Ja, ma naša miška ni tako konkretno dete.. Hehehe user posted image user posted image In mislim, da je ona bolj zmrzljivček user posted image user posted image
Tako, da bom kar tisti kombinezonček kupila (ima 2,5mm neoprena).. Mislim, da bo to zadosti, saj ne gremo na S pol, kjer bi imela voda 10-15°C user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
8.6.2012 13:34:17   
beti 1
Ronja: praviloma rdečina, ki se pojavi takoj po vbodu oziroma odstranitvi in srbi ni posledica borelije. Je to ena kunštna bakterija, ki se zelo počasi razmnožuje in se zato ta rdečina praviloma pojavi šele nekje po 10-14 dneh, lahko tudi več, pa značilno je, da se enakomerno postopno širi, una prva se pa od začetka na hitro nardi, potem je nekaj časa enaka in nato postopno izgine. Da bo res ziher pa le povej oziroma pokaži v eritemski, če boš že tam.
Ah ti klopi, to pa je zalega, ki bi se je blo fajn znebit. A gremo žvet nad 1000m nmv?

Uhhh.. Meni je pa pediatrinja pa tudi doktorca v RA povedala, da bog hvari, da dam otroka pri 6 mesecih sedet- da ni še hrbtenica pripravljena in da pred 7 mesci naj še čuvam njeno hrbtenico

Podpis.

Pa se mi dopade tista zadevica, kjer je otrok dejansko cel oblečen v te "kopalke".. Sos amo rokice, nogice in glava zunaj.

Enako.

Jap. Za ven je prejšnje dni imela gor še tanke dolge hlače, je pa večinoma brez nogavic, tle je še kar hladno popihalo. Naša je v primerjavi z ostalimi user posted image  nenormalno malo oblečena, ker jo bistveno bolj moti, če ji je pretoplo, kot pa malo hladno in se temu pač prilagajamo. Ma večkrat hladne dlani in stopalca, pa ni nič prehlajena, pa tečna tudi ne.

Mi2 pa danes dokler MM ne pride iz službe ne moreva ven. Je starejši zbolel, mi spi na kavču z okol 39° vročine.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 8.6.2012 13:40:18 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
8.6.2012 13:54:32   
vijolica2

Ej, punce, ko smo lih pri pikih... Uganite kaj sem našla v torek? Na prsih... KLOPA! Jap, bil je že prisesan, tudi žal ni bila prva larva, tako da je lahko okužen ali pa ne (prva ni, ker se še ni mela kje okužit, mora najprej enkrat pit). Gor sem ga imela par ur (smo šli še v trgovino vmes, predno sem ga opazila), videla sem ga, ko sem dojila malega v avtu predno smo šli domov. No, sem si rekla, da ta itak ne bo okužen, pa da je flekec samo od infekcije od ugriza ali pa da me je kak komar zraven pičil. Ampak ta flekec kar ne izgine, pa bi se zdaj že lahko mal zmanjšal, glede na to da je že 4 dni od tega. Se mi zdi, da bi počasi že moral it, če bi bilo samo od tega vboda. Srbi enako, kot je takrat (to ni nujen znak, burelija lahko srbi ali pa ne). Mah, se mi ne da.
Saj sem ful vesela, da me ni treba nič skrbet, ker nisem noseča, vseeno pa vem, da mi navadnih ab ne morejo dat, ker polno dojim in bom v primeru okužbe spet morala hodit na infuzije v bolnico (upam, da lahko dobim ista zdravila kot sem jih že 1x - verjetno da ja, ne?). Kar je rahlo nepraktično, ker nimam kam takrat tamalih dat... Mislim, saj verjetno ne bo nič, samo zakaj hudič ne zgine? Pustim pri miru, ne praskam, čeprav srbi... NO, malo bom še počakala, pa upam, da se bo pokazalo predno gremo na morje, če bo kaj, ker nazaj zato se mi pa res ne da! NI fajn, da je na prsih, ker gre tako hitro kam drugam.

No, drug teden ma tamali eritemsko, da ga pogledajo, če je ok, pa bom kar tam vprašala, če moram it komu kaj pokazat (če bo takrat ta flek sploh še prisoten). Mi gre pa na živce, ker ne bi rada med dojenjem dobivala kakih hudih ab. že itak jih je dovolj dobil od mene med nosečnstjo...

Jaz sem pred parimi dnevi mela enega za kolenom.na pregibu... In ko sem tole tvoje brala sem šla pogledati kako je stanje-je še malo rdeče in vidim 2 cm stran spet novi klopuser posted image user posted image omg.... Očitno jih ful privlačimuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
8.6.2012 13:55:21   
ronja
Ronja: praviloma rdečina, ki se pojavi takoj po vbodu oziroma odstranitvi in srbi ni posledica borelije.

Ja, to vem, oz. sem že slišala, hkrati pa pri ugotavljanju borelije to gledajouser posted image . Ko sem brala eno zgibanko o boreliji je pisalo, da se lahko pojavi flek, ki lahko srbi, lahko pa ne in da če ne zgine in se širi in znotraj bledi, potem je to to. To itak vem, sploh pa tako nimam kaj naredit, bom počakala, pa če bo začel ratovat krogec, pol grem spet težit, če pa bo zginu, pa sploh jupi:).

A gremo žvet nad 1000m nmv?

Ma, klinc, zame premrazuser posted image .

Meni se pa danes Svit non stop zbuja. Se mi zdi, da ga mal zobki srbijo - niti ne bolijo, ampak srbijo, pa da ga moti. Ker tudi včeraj ni pa ni mogel zaspat, skoz bi nekaj grizljal pa cuzal, ampak ne joka, kot bi ga bolelo, samo mal sitnari, se mi zdi res, da ga srbi. Oteklo nima, zato mu glih ne bi mazala z gelom, če ni to od bolečine. Lubi je sicer zvečer rekel, da bi mu dal karkoli, sam da bi zaspaluser posted image . Revež je zmatran od terenov, pol pa pride domov, pa še en šiht naredi...

Jaz mam pa drisko danes, ko smo glih pri boleznih. Tak da tudi ne upam kaj venuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
8.6.2012 13:56:08   
ronja
Očitno jih ful privlačim

Ene smo take sladkeuser posted image . Na srečo ne privlačimo samo klopov, hehe.

Neposredna povezava do sporočila: 2598
8.6.2012 13:58:44   
Mistica
Sem našla univerzalne mreže za proti komerjem za na otroške posteljice- jih imajo tudi v Pikapolonici, če katero zanima:

http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/postelje-in-dodatki/reer-mreZa-proti-komarjem-za-posteljo/715580092239715589
http://www.mali-vragci.si/reer-univerzalna-mreza-proti-komarjem-za-posteljice-120x60-in-140x70-cm-3

Lp

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
8.6.2012 14:24:50   
Auri
Ojla.

Moj user posted image je ravno zapal. Vceraj sem pol poklicala pedjatrinjo preden sem prebrala odgovore ... Je pa isto rekla, kot si napisala Beti. user posted image
Mali ima enake znake, kot za to virozo. Naj ga naj ne prevec oblecem, cistim nosek, hladim z obklatki, ce je potrebno. Je rekla, da se zna ponoviti prejsnja noc... Torej da otrok je cez dan dobre volje ...postopoma popoldne in zvecer rase vrocina in ponoci je najhuje. Naj pa pridem ga pokazat, ce bi ze zjutraj imel vrocino. No, ni je imel. Zdaj pa ima 37.3, 37.1. Se meni pokaze 37.1, 36.8. Ponoci pa ni imel cez 37.4. Tako, da nisem vec klicala. Bomo videli kako bo v naslednjih dneh. Zaenkrat ga imam v hisi dokler bo imel vrocino.
Danes ima MM rojstni dan. Smo hoteli it vsi trije, kot druzimica skupaj na kosilo a je odpadlo zaradi te vrocine. Bomo ze nadoknadili.

Jaz bom tudi kupila ta neoprencek kot si ga gledala ti Kimica.

Matkurja, upam, a nam uspe kaj it vozickat :)

Smo hoteli zacet uvajat GH, samo bomo se malo pocakali, da ga ne bom se s hrano obremenjevala malega. Se par dni.
Koliko g pa je en obrok za take male?
Vem, da bomo zaceli s par zlickami samo sem pozabila vprasat patronazno.

Jaz ga bom v narocju hranila.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......