|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2012
14.4.2012 19:33:23   
Srčekgirll
Hej!

Uf ste pa res načvekale, sm šla mal za nazaj brat ( počasi sm preletela vse) in pogledat, če je kaka nova, če sm jo spregledala.
Dobrodošle vse noveuser posted image .

Jst dns dobila še dvoje hlače od kolegice, pa še po pošti mi jih bo ena poslala, tko da bom kr lepo pršparalauser posted image . Jst mam AS (zelen, itak) in sm zadovoljna, kupla sm si ga v prvi user posted image , tko da sm ga že uporabla (kot sm enkrat že napisala), in so ble žurke not, tko da bom še mal počakala, da bom lahko pol poslušalauser posted image k bom mal več tednovuser posted image .
KM - jst ti iz srca želim, da je biu lažn alarm in da bo z user posted image vse ok. Sm se menla s sosedo k je v prvi nosečnosti glih tko pokazalo za veliko tveganje DS, njeni kolegici pa malo manj in je soseda mela pol vse ok in z otrokom je vse ok, kolegica njena pa žal slabe rezultate (in se ji user posted image ni takrat izšla). Misli pozitivno.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
14.4.2012 21:26:53   
cebelica81
Wow, kako ste se razpisale. Pa ne da se pritožujem, prav fajn vas je brat user posted image .

Mi smo bili danes na izletu in enem obisku. Glede na deževno vreme doma itak nič ne moremo delati, pa še ves dan potem preždimo v hiši in smo se kar v atvo nabasali in na pot. Je blo super.

No seveda pa mi zato ni uspelo nič v hiši narediti, tako da imam sedaj akcijo, medtem ko možek hčerkico daje spat. Še vedno imamo žurko - zaradi dude - ampak se mi zdi da je že malo bolje.

Griotte in Maša67 dobrodošli user posted image user posted image user posted image

Muri82, mi smo dudic imeli cel kup, ker nama je bilo to bolj komot. Vedno si katero našel in je bil mir, pa vedno je bila katera čista. Prej smo jo pa v avtu pozabili, pa jo je mala kje založila, potem smo imeli pa celo štalo. Tako da smo jih imeli kar ene 5-6. Smo kar preprosto rekli "dude ni" in vztrajali. Sedaj še zelo redko reče zanjo (danes samo v avtu, ko je hotela zaspati), drugače pa se je že navadila da je ni. Še vedno pa jo pogreša, predvsem zvečer, ko polaganje traja skoraj dve uri - prej smo spali v 20ih minutah. Zjutraj jo pa hito s kakšno knjigo zamotiva ko se zbudi. Sicer to pomeni, da morava takoj vstati (zaenkrat smo prikrajšani za jutranje carkljanje v smislu poležavanja in podaljševanja spanca) ampak samo da mali ni preveč hudo.

myshm, mi smo žal malo bolj na trdo tole naredili. Ideja mi je dobra, ampak naša pikica še ne razume, da je dojenček v trebuščku. Sicer ima rada dojenčke, ampak ji je to še precej oddaljeno. Je pa tudi ena taka velika trma, da ko si nekaj zapiči v glavo te ma da bi ti pred njo popustil, ker vztraja, vztraja, vztraja,... Tako da če bi dudico videla, bi bilo kar konec vsega - smo vse poskrili. Ampak se trudiva, da doseževa svoje, kjer je le smiselno. Drugače pa tudi meni starejši otroci z dudo ne sedejo, tako da sem kar vesela, če jo bomo uspeli odvaditi.

racka8, si me kar malo potolažila, ker na začetku sem se sama sebi zdela kot pravi diktator user posted image . Zdaj pa ko vidim, da ni več tako zelo hudo, sem vesela, da smo se tega lotili.

brcike - tudi jaz že nekaj čutim. Ne vsak dan in ne pogosto. Včasih imam občutek, kot da bi se malček uprl v en del trebuha - čisto nežen dotik, drugič so pa metuljčki - kot bi me nekaj žgečkalo. Zagotovo čutim malega in komaj čakam, da se intenzivnost poveča.

Neposredna povezava do sporočila: 2177
14.4.2012 21:34:09   
Srčekgirll
KM - sm neki tu perbrala o NS in njeni meritvi: http://med.over.net/forum5/read.php?56,4074536

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu cebelica81)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
15.4.2012 9:39:56   
Aninchy
Oj!

Samo čist na hitro glede spola:

Men so rekli, da če rečejo da je punčka, je res,če pa rečejo, da je fant, je tak ko da ne bi nič rekliuser posted image Se mi zdi, da imam kr srečo, da imam tako G, ki ne reče NIČ, če ni res prepričana. Imam raje user posted image kot pa vsak mesec drugouser posted image

Zdej pa šibam.. delat trebauser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

Neposredna povezava do sporočila: 2179
15.4.2012 10:39:21   
GregUr
no midva upava da se bo v torek razkril spol najinga user posted image user posted image bom pa polnih 15t user posted image ... user posted image

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
15.4.2012 10:57:03   
Aninchy
Men je pa G že kr povedala, da bova spol pogledali na morfologiji. Prov res noče nič rečt, če ni sigurna, mene pa tooook firbc matrauser posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
15.4.2012 11:03:43   
sonček33
ojLA.
Dolgo se nisem javila. Vsem novim  - dobrodošle.
Super za preglede.

Jaz sem bolje, a so se v zadnjih treh dneh slabosti spet pojavile v vsej svoji velični. Čakam, da mine, pa ne vem, kdaj bo to....glede na to, da sem v 16. tednu.

Naslednji pregled imam šele 16. maja - po 7ih tednih. Se mi zdi grozno dolgo do takrat.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Aninchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
15.4.2012 20:27:55   
cebelica81
Živjo user posted image . Kako ste kaj preživele vikend?

Mi smo že na začetku vikenda vedeli da bo težko, ker smo se začeli odvajati od dude in res je bilo težko. Vendar pa je danes že super (zaenkrat kaže da je zaspala po 10ih minutah kot ponavadi), tako da sva zelo zadovoljna. Po dobrih dveh dneh brez dude se tudi že koža okoli ust in po ličkih celi in srčno upam, da je bila res duda kriva.

Drugače sem pa ta vikend naročila še ene hlače iz Nexta, ker mi z dvojimi enostavno ne znese v službi. Pa našla sem obleko zame in za hčerkico za poroko v juniju in ugotovila, da imajo tudi ful lepe čevlje moje številke (čudež, imam namreč št. 42). Ima mogoče katera izkušnje z naročanjem čevljev preko neta? Stavari za poroko bom naročila konec meseca in res upam, da mi bo oblekca pasala.

user posted image je zaenkrat še miren oziroma nežen ;) Zelo redko čutim kakšen premik, niti ne vsak dan. Imam pa jutri pregled in komaj čakam. Srčno upam, da bo kot v 1.user posted image in mi bo delal tudi UZ, čeprav mi tokrat ne pripada. Bomo videli. Sporočim kako bo šlo.

Jutri pa spet služba. Še dva delovna tedna, potem pa malo več fraj. Mi bo kar pasalo, ker zadnje čase naravnost uživam doma z malčico in možem, pa v urejanju hiške in pospravljanju. Očitno me že malo gnezdenje daje user posted image . Drugače se pa super počutim, tudi utrujenost izzveneva, tako da sem naravnost fantastično. Vsem tistim, ki vas še vedno dajejo slabosti pa pošiljam cel kup user posted image in user posted image da bo čim prej bolje.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
15.4.2012 20:34:46   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: cebelica81
Pa našla sem obleko zame in za hčerkico za poroko v juniju in ugotovila, da imajo tudi ful lepe čevlje moje številke (čudež, imam namreč št. 42). Ima mogoče katera izkušnje z naročanjem čevljev preko neta?

LOL, pa sva že 2 taki user posted image ... tudi jaz sem obdarjena z nesrečno 42-tico user posted image ... za bolj lepo velikokrat dobim v Alpini in Pekotu kaj ... za kaj tako na hitro, predvsem za poleti, ko je vse bolj odprto in ni tako nujno, da je vse usnjeno, pa v Deichmannu ... se pa tudi jaz upogumljam, da bi naročila kake čevlje preko Nexta, samo čevljev si pa kar ne upam naročit user posted image Daj, če boš, mi prosim poročaj kako si zadovoljna? Imaš bolj ozko ali široko nogo?

Neposredna povezava do sporočila: 2184
15.4.2012 20:43:18   
cebelica81
Otika, jaz že 2 leti kupujem samo v Alpini, ker edino tam dobim dobre, kvalitetne čevlje. Kupujem pa kar v industrijski prodajalni v Žireh. Nekaj časa sem kupovala tudi v Deichmannu, ampak so me v njihovih čevljih tako noge bolele, da je bilo groza, zato imam zdaj raje ene čevlje namesto treh in tiste kvalitetne.

Čevlje si bom naročila šele v tretjem paketu, ker moram najprej videti, če bodo k oblekci pasali nizki ali bodo bolje taki z visoko peto. Zaradi nosečnosti bi skoraj raje imela balerinke, da se ne bo ubijala okoli. Sploh zaradi lokacije poroke.

Imam pa nekje srednje široko nogo, tako da sem ful v dilemi ali naj naročim navadne ali široke user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
15.4.2012 20:58:09   
Anonimen
JA saj Deichmann je res bolj za kake japanke varianta ali pa balerinke (če so platnene), drugače pa ne ... ni šans, ker tudi usnjeni čevlji so bolj šrot in samo za pol sezone oz. če sem res ful pazila nanje, so bili za celo sezono user posted image ... Peko mi je tak tak, največ pa res v Alpini dobim. Se pa že dlje odpravljam v Žiri, samo so kar daleč. Je pa tako, da jaz dam nase za take družinske zadeve balerinke ali pa kvečjemu do 3cm petke, ker je moj malo manjši od mene in se ne počutim preveč ok, če imam petke, ker je potem skoraj za eno glavo manjši user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2186
15.4.2012 21:27:45   
erkerkm
Prodam kup stvari za dojenčke...

splača se vam malo pogledati....

http://www.mojalbum.com/erkerkm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
15.4.2012 21:45:14   
cebelica81
Jaz precej rada nosim pete. No zadnje čase malo manj, sploh še grem kam z malčico. Nimam pa problemov z mojim, ker je kljub malo višjim petam še vedno nekoliko večji od mene user posted image .

Nekako se mi zdi, da visoke pete naredijo lepše noge. Pri suhicah ni problem, jaz pa imam kar konkretna meča in jih s petami nekako navidezno podaljšam. Ampak kot sem rekla, ne vem če se mi bo dalo junija v petah okoli tekat user posted image

(odgovor članu erkerkm)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
16.4.2012 8:10:05   
GreTEJ
Dobro jutro

Po dolgem času se vam malo javljam. Se en teden pred nuhalno raje nisem, ker sem bila cela živčna razvalina. Tako, nuhalna in pregled sta za nami. Vse ok. Na pregledu so bile vse preiskave v redu. Hemoglobina imam več kot kadarkoli. Sladkor ok. Dobila sem materinsko, poslušali srčka. Naslednji pregled 18.5. Srčekgirll, midve imava na iste dni preglede user posted image Na nuhalni je dete najprej spalo na riti, potem se je ulegel na bok in nam kazal ritko. Sem se morala sprehodit, da se je obrnil in sva izmerili vse potrebno. Nosna kost je, tveganje za DS nizko. Rokici ima, nogici ima, vse štima. user posted image Res nepozaben pregled. Velikost od glavice do trtice sem pozabila (mislim da je 6,5 cm), z nogicami vred naj bi bilo okoli 9 cm. Spola se ni videlo. PDP ostaja ist, čeprav je za nekaj dni večji kot po ZM.

Oblačila za dojenčka - kupila nisem še ničesar. Do morfologije bom še počakala, potem bom pa počasi kaj kupila, da ne bo ostalo preveč za na konec.

Oblačila zame - zaenkrat nosim še stara oblačila, + kupila sem si ene hlače v mani z elastičnim pasom in ene hlače iz nexta, ki so mi še prevelika. Kupila si bom še kakšno majčko za v službo, mogoče še kakšne hlače z nexta. To bo pa to.

Brcike - še ne čutim.

Čebelica81, ta večja se je dude odvadila pri enem letu, ampak zgolj slučajno. Je padla, si prebila ustnico in brado, bila šivana čez ustnico in po celi bradi in po šivanju cela zatečena. En čas niti jesti ni morala kaj šele da bi dudiko imela. Tamali pa dude sploh ni imel. Sem bila jaz njegova duda vse tja do dveh let. Ajs. Bi pa jaz otroka od dude odvajala tam med prvim in drugim letom. Poznam nekaj mamic, ki tožijo, da imajo otroci nepravilen ugriz zaradi dude.

Dobrodošle nove user posted image user posted image

KM, zate en user posted image Kakšno pa je bilo tveganje? Vem da ti ni v tolažbo, prijateljica je imela tveganje 1:88, na amniocintezi izvedela da pričakuje zdravega fanta in ta fant je danes zdravi štiriletnik. Držim pesti, da bo tvoj primer tudi takšen.

IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy

dojenček v trebuščku - pri nas smo se čist navadlli, da bomo dobili dojenčka (za sina mislim), ampak je zdej začel na vsak način težit, da ga ima on v trebuščku in ne mami Sej bo verjetno bolje,ko bo trebuh ornk velik in se bojo še kake brce čutile na ven Je pa hecen ko ga vprašaš, če bo imel bratca, pa reče NE, če bo imel sestrico, pa reče NE, pa vprašaš, ja kaj bomo pa mel? Pa reče: dojenčka!

user posted image Včeraj sva za dojenčka povedala še najinima otrokoma. Ta večja je že delala plane, da bi pomagala previjat, vozit na sprehod, se igrala in ga hranila. Tamali je pa rekel da ga ima tudi on v trebuščku in da je že dovolj velik, naj ga ven vzamemo, da sem bo lahko hot wheelse z njim igral. user posted image Itak da bo po njegovo fant.

Tako, po dolgem času sem napisala kar cel roman, zdaj pa obljubim da se bom večkrat javila.

< Sporočilo je popravil GreTEJ -- 16.4.2012 8:13:09 >

Neposredna povezava do sporočila: 2189
16.4.2012 8:23:58   
myshm
Samo toliko da vam sporočim, če ima katera v sredo, 18.aprila nuhalno v Postojni sem klicala in so mi zagotovili da nuhalne v sredo bojo! JEEEEJ samo še dva dni in ga/jo tudi jaz vidim!user posted image

Zdaj pa šibam, pupa v vrtec in to!
GRETEJ si me nasmejala, z izjavo malega user posted image user posted image user posted image facko mali!

(odgovor članu GreTEJ)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
16.4.2012 8:56:01   
darchy82
Ojla punce user posted image
Kako se imate na ta deževni ponedeljek? Jst komaj čakam da končam s službo, ker se naši punci danes v Atlantisu začne plavalni tečaj za malčke in se že veselim da jo bom spet videla kako uživa na plavanju user posted image . Drugače pa upam da ne bo kake panike zaradi bazena, ker drugače nisem občutljiva za razna vnetja. Imam pa itak jutri pregled pri svoji G pa bom malo vprašala.
Drugače pa tud jst čutim brcike kot ene metuljčke, ampak zelo na rahlo in bolj poredko (niti ne vsak dan). Sem pa ful happy da jih že čutim, ker sem vsaj bolj pomirjena da je vse ok user posted image .
myshm super da boš v sredo imela nuhalno user posted image

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu myshm)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
16.4.2012 9:20:41   
Babyblue85
Pozdravljene user posted image ,

Kako ste? Še jaz se malo javljam po "prekratkem" vikendu.
NS uspešno opravljena v petek 13., naslednji pregled 09.05.2012.
Spola na žalost še nisva videla, ker je user posted image  uspešno tiščal nogice skupaj...
PDP se mi ni prestavil, torej 20.10.2012.
Tako da vse štima...

Punce, a katera hodi, je hodila na tečaj za zgodnjo nosečnost? A je to obvezno? Sej prvič sem bla, pa danes mam tudi, ampak mi služba tega ne dopušča :(

Lep dan še naprej, pa naj mi katera malo sončka pošlje na dolenjsko...prosiiim :)

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
16.4.2012 9:24:12   
GreTEJ
IZVIRNO SPOROČILO: Babyblue85

Punce, a katera hodi, je hodila na tečaj za zgodnjo nosečnost? A je to obvezno? Sej prvič sem bla, pa danes mam tudi, ampak mi služba tega ne dopušča :(

Nisem nikoli hodila.

(odgovor članu Babyblue85)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
16.4.2012 9:24:32   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Babyblue85

Nisem hodila ne prvič in tudi zdaj ne bom ...

Neposredna povezava do sporočila: 2194
16.4.2012 9:28:21   
Babyblue85
Otika, hvala...

Sej dejansko na prvem predavanju nisem izvedela nič kaj novega... Tako da se mi zdi da res nima smisla...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
16.4.2012 10:31:41   
nelikaa
Hojuser posted image !

Kako ste kaj???user posted image  Sem spila user posted image , pa še vedno komaj gledam v tem zaspanem, deževnem dnevu. Komaj čakam na malico!

Nekaj ste omenjale solato in bojazen, da bi dobile Toxo. Prilagam http://sl.wikipedia.org/wiki/Toxoplasma_gondii, če katero zanima kaj je toxa. Gre za parazita, ki ga imaš v sebi ali pač ne. Jaz imam že celo življenje mačka in živim v hiši z vrtom v LJ; se pravi jemo zelenjavo iz vrta in nimam toxe. Tudi sedaj v nosečnosti jem vso zelenjavo ter meso (tudi svinjsko). Vse kar moraš narediti, da preprečiš okužbo je higiena (dobro oprati zelenjavo iz vrta, nositi rokavice če delaš na vrtu, nositi rokavice če čistiš WC mačku itd.) ter da fejst popečeš meso, ki ga uživaš!

trebušček: s svojim user posted image  sva ugotavljala kako hitro raste trebušček, v primerjavi s prvo nosečnostjo, ko niti do 6. meseca okolica ni ugotovila, da sem noseča user posted image  Sem bila kar pretirano suhljata takrat. Tako, da res drži trditev, da je v drugo trebušček viden hitreje.

Km: lansko leto sem bila med marčevkami in smo imeli tam tudi eno nosečko, ki je šla na amniocentezo, pa je bilo vse OK in je rodila zdravega fantka. Tako, da kar pogumno! Me pa vse držimo pesti zate!

Nosečniška črta: hehe, meni še ni zginila od prve user posted image .

Spol: nekako res pravijo, da v kolikor ti napovedo punčko je kar 99% možnosti, da je res, medtem ko pa pri fantkih pa se velikokrat zmotijo.

UZ: meni moja ginekologinaj dela ultrazvok na vsakem pregledu, pa nimam rizične nosečnosti. Res sem vesela, da imam tako temeljito ginekologinja. Moja materinska v prvi user posted image  nosečnosti je bila čisto popisana, da so se kolegice kar čudilo, ko so gledale svojo skoraj prazno materinsko.

Nič, grem nazaj za PC in delat. user posted image . Komaj čakam, da je ura 16h in grem k svoji lubici.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2196
16.4.2012 10:41:32   
cebelica81
Babyblue85, tudi jaz nisem hodila na tečaj za zgodnjo nosečnost. Tokrat ne grem niti na materinsko šolo ali kako se že reče. Mi že v prvo ni sedla, tako da zdaj sploh ne grem.

Ravnokar sem s pregleda. Videla sem user posted image , vse je vredu. Je bil danes bolj miren kot dosedaj. Izgleda, da smo ga ravno med spanjem zmotili. Sem videla rokice in nogice - oboje je imel pokrčene user posted image . Tudi kri je ok. No, to je bilo za pričakovati, ker bi me drugače že prej poklicali.

Naslednji pregled imam 21.5., ko imamo že morfologijo. Uh, kako hitro gre čas. Do takrat bo pa itak hitro minilo, ker imamo cel kup aktivnosti planiranih.

myshm, super za NS. Pri nas v vrtcu na srečo delajo - privat koncesioniran vrtec (vsaj zaenkrat nič ne kaže da ne bi), tako da vsaj s tem ne bomo imeli težav.

Gretej, jaz sem bila ful nasprotnica dude, dokler nismo v praksi ugotovili, da se mi bo zmešalo brez nje. Malčica je že v porodnišnici hotela po 40 min videti na eni zizi, doma pa vsakih 5 min. Ko se je najedla je čez 5 min spet iskala in se potem samo igrala - seveda. In potem nisem več vedela ali je lačna, ali se samo cartlja in smo uvedli dudo. Se pa strinjam s tabo, da se jih odvaja med 1. in 2. letom, ker so večji otroci prav smešni z dudo, pa še za govor je slaba. Jaz po dveh dneh brez dude opažam, da malčica že veliko več govori in pomoje ji bo odsotnost dude koristila tudi pri tem. No, skrajni čas da smo jo dali na stran. Sem ful vesela, da se je izšlo tako na izi. Včeraj ni bilo nibenih problemov več, nikoli več ne reče zadnjo - pred tem je bila duda njena najpogostejša beseda (in tudi prva user posted image ). Tako da smo zmagali!

Je pa danes res en zamorjen dan. Raje kot delala bi počela vse kaj drugega, sem pa prišla v službo z 2,5 urno zamudo, tako da moram biti sedaj ekstremno pridna. Lepo bodite, lepo preživite dan. Grem delat!

< Sporočilo je popravil cebelica81 -- 16.4.2012 10:51:31 >

Neposredna povezava do sporočila: 2197
16.4.2012 11:37:48   
nelikaa
Glede dude: naša jo je zavračala od prvega dne. Meni so user posted image  z dudami tko cortani in med mojimi prvimi nakupi je bila duda, no pa je ni marala. In še huje, zavračala je tudi flaško - se pravi vse v zvezi z gumo - kar je bilo zame precej neprijetno, saj nisem imela na začetko dovolj laktacije oz. mleka. Prva 2 meseca sta bila izredno naporna, ker je bila non stop na joški, da mi je spodbudila laktacija. Ni bilo druge. Če bi hotla flaško, bi že zdavnaj obupala glede dojenja...

Ker ni imela dude, je običajno zaspala na prsih. Podobno, ampak precej bolj naporno kot pa v primeru da otrok sprejme dudo. Ko sem jo začela odvajati od nočnega dojenja (pri cca. 10 mesecih), sem jo božala po ličkah, po glavici - full je jokala prvo noč (cca. 1 uro), ampak sem morala biti odločna. Zakaj? Ker nismo nič spali in se je želela zaradi zobk celo noč dojiti. Zato sem se odločila, za ukinitev nočnega dojenja.Drugo noč je bilo že lažje. Sedaj zaspi tako, da jo položim v posteljico, potem pa prime mojo roko in čakam da zaspi. Mah full je težko s tem spanjem. Jaz nimam nobenga recepta. Sem pa vesela, da je vsako noč bolje in pri svojih 13 mesecih končno že 2 meseca spimo celo noč. Pred 1,5 meseca se je sama odstavila od dojenja. Rada bi jo le še navadila da sama zaspi, ker si ne predstavljam kako bo, ko bo še en dojenček prišel k nam. Ampak že bomo. Kjer je volja je tudi moč user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2198
16.4.2012 12:03:06   
nelinka
Pozdravljene user posted image

Duda: Moja 3,5 letna hči se je komaj pred 3 tedni odvadla dude, ker jo je enostavno pregriznila, danes je našla nekje v svoji sobi še eno in sem jo na srečo prepričala, da jo prereževa... Tako dolgo smo ji pustili dudo, ker je bila res edina stvar, na katero je bila navezana in sta mi tako njena zobozdravnica kot pediatrinja svetovali naj počakamo, da jo sama da stran, ker drugače ji lahko povzroči travme... pa že vejo... Ni pa ji vplivalo na govor saj govori od 2 leta popolnoma razločno od 2,5 izgovarja R, tudi z dudo v ustih ga je, tako da pri nas je teorija, da duda vpliva na pravilni govor spodletela.

(odgovor članu nelikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
16.4.2012 12:10:04   
GreTEJ
Nelikaa, tako kot moj tamali. Ni hotel ne dude ne flaše. Prvih nekaj mesecev je sicer kar dobro spal, začelo se je kasneje, tam nekje pri 4 ali 5ih mesecih. Celo noč bi se dojil. Pri 13 mesecih sem šla eno noč spat drugam, ker preprosto nisem več zmogla nočnega vstajanja. Nič ni pomagalo. Tako je tulil, dokler ni dobil joške, da mi ni preostalo drugega kot spanje skupaj z njim na joškah. To je trajalo do skoraj dveh let. Že razumel je da mami boli, da mami nič ne spi. Ampak mu je bilo vseeno. Pri dveh letih se je odstavil sam. Iz ene noči na drugo noč. Je pa še zdaj cartica. Pri skoraj 4 letih se še vedno zakopa k meni na prsa na majico, ko je utrujen. Hči pa čisto druga.
Tako da, duda je, kar se mene tiče, obvezna oprema za spanje user posted image

(odgovor članu nelinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?