Paštetka
|
imam pa še eno vprašanje A vaši otroci tudi "ne slišijo"? recimo vsako jutro isto. Iz kopalnice se derem, da se naj prideta umivat (zajtrkujeta, vendar ju sliši, da sta končala). Po eni treh klicih se privlečeta. Rečem, umijta si zobke. PA se najprej malo uležeta na tla, potem si zmisli, da gre še na WC in potemko že dvignem glas,: zobke prat!, stoji pri umivalniku in čaka, in sanja... Pa vsako jutro rečem, najprej si splahni zobke, pa potem ribaj. In potem mine par minut, da se spravi ribat, in spet vmes sanja. DAnes recimo zanalašč nisem rekla najprej si splahni pa potem ribaj. Pa mali stoji pri umivlaniku... in ga vprašam: kaj delaš? čakam? kaj čakaš? da mi boš rekla naj si zobke perem. Pa ga gledam, ko čuk. mali si začne prat, in ga vprašam, kaj splahnil si ne boš prej? PA mi reče: nisi mi rekla. PA jima vsako jutro tupim,da si je potrebno najprej splahniti zobe in šele potem ribati. gresta namreč takoj po zajtrku prat zobe in potem ostanke hrane samo samo vlačita po ustih. Ali pa npr. rečem, jopice si oblečita, čevlje obujta... JAo... M je svetovni prvak v obuvanju čevljev. JEžeke si (brez pretiravanja) na vsakem čevlju vsaj 6 x nategne , seveda vmes sanja...ali si obleče prej jakno in potem ugotovi, da nima jopice... ali si obleče majico in potem ugotovi, da mu je spodnja majica ostala, da si je ni oblekel.... Pa mu rečem, daj malo razmišljaj s svojo glavo... včasih se mi zdi, da čakata, da točno vesta, kolikokrat ju moram poklicati, da mami misli resno. In potem, če rečem, adijo, mami gre... je pa sila. Pali edino, če rečem: katerri bo prej v kopalnici, kateri se bo prej obul, kateri si bo prej zobke opral, se oblekel... ampak potem pa spet slišim: "to ne velja" ali ponavadi tisti, ki je zadnji reče: "tisti, ki je prvi je zadnji, in tisti, ki je zadnji je prvi"... in spet kreganje, zakaj kaj ne velja... moj možek, pa si lepo vzame čas, se počasi zrihta in nas sploh ne opazi. Ko se obleče vpraša: SMo? Gremo? jaz pa vščasih že cela nakurjena
|