Urša
|
Petarda, res noro! Bubi, opisne ocene za v redovalnico se pišejo sproti. Recimo, mi smo ta teden pisali narek in sem naredila analizo za vsakega posebej, če pravilno zapiše besede, uporablja ločila, veliko začetnico, če je zapis estetski, če so črke normirane itd. Kar so pisali pri njihovi učiteljici, ima ona zapisano, ravno tako ustne ocene. Za opisno oceno za spričevalo potem en mix narediš glede na standarde znanja, ki jih naj bi otrok dosegal v posameznem razredu, tako da ni problema, da otrok ne poznam najbolje. Sicer pa se zna zgodit, da pride njihova učiteljica nazaj in bo ona to delala, jaz ji bom samo predala svoje zapiske. No, upam vseeno, da bo to moje delo. Mi je pa glavno, da sem 'not' prišla-mogoče bodo pa še kdaj kaj rabili. Je pa N&J tako zabavno, ko pridemo na matično šolo na kakšno dejavnost in potem sta vsa ponosna! Jaka mi reče 'učiteljica mami'. So pa teli otročki tako prijetni, prav zdravi, pristni, podeželjski, izredno preprosti. Gremo drug teden k enemu gledat kmetijske stroje, se ravno v 2.r. o tem učijo. In mi razlagajo o svojih živalih, ki jih imajo. Pa mi eden pove, da pri njih imajo pa purane in ga vprašam koliko pa? Pa reče: Ja ne vem več točno, ker smo včeraj klali.