|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2005 - 7. del
2.2.2012 20:56:31   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: kvaka

Vsak straš je dobil za otroka na A4 obojestransko opis kakšne cilje je dosegel pri predmetu:
slo, mat, spo, liv, itd.

ja, potem smo dobili isto varianto. To je nek program, ki ga uporablja 90% šol, vsaj tako je rekla naša učiteljica.

Na listu so res samo tisti cilji, ki so jih v tem času usvajali in preverjali. Ampak nisem razumela, da bi otroci znotraj razreda imeli različno število teh ciljev. Sem pa na en list poškilila, kjer je bilo zelo veliko kvadratkov "delno dosega" označenih. In to pri enem fantku, ki je po bubijevih besedah tudi disciplinsko problematičen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 651
2.2.2012 21:03:58   
kvaka
Drugače pestro kr, v nedeljo smo imeli prvo nogometno tekmo - tako otroško, so se letnik 2005 pomirili skupaj. Ko smo se pripeljali v center dogajanja, je naš J (sem kar dvakrat preverila, če je res on) začel jokat, da on pa ne bo igral, ker je preveč avtomobilov in posledično preveč tekmovalcev, ljudi. Po nekajminutnem prigovajanju in krepitvi njegovega ega se je le opogumil in smo zakorakali proti vratom telovadnice, se hitro preobleki in počakali na učitelja. Naša dva sta skupaj s še dvema sošolcema odigarala štiri tekme. Od tega 3x zmaga in en poraz.
Bila sta vesela, ker sta tudi sama dva doprinesla k zmagi in zatresla mreže nasprotnikov user posted image in kar jaz močno upam, da sta si nabrala izkušnjo in premagala tremo (upam, da bo vsaj za kak procent naslednjič bolje) pred nastopi.

< Sporočilo je popravil kvaka -- 2.2.2012 21:06:57 >

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 652
2.2.2012 21:09:49   
kvaka
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Vsak straš je dobil za otroka na A4 obojestransko opis kakšne cilje je dosegel pri predmetu:
slo, mat, spo, liv, itd.

ja, potem smo dobili isto varianto. To je nek program, ki ga uporablja 90% šol, vsaj tako je rekla naša učiteljica.

Na listu so res samo tisti cilji, ki so jih v tem času usvajali in preverjali. Ampak nisem razumela, da bi otroci znotraj razreda imeli različno število teh ciljev. Sem pa na en list poškilila, kjer je bilo zelo veliko kvadratkov "delno dosega" označenih. In to pri enem fantku, ki je po bubijevih besedah tudi disciplinsko problematičen.

Pri nas ni bilo nobenih oznak koliko je dosegel, delno dosegel.

V kolikor je naloga dosežena, je bilo to napisano v kvadratku za matematiko, v kolikor cilja ni dosegel, ga v kvadratku na listu ni bilo in so si ga lahko starši dopisali (kar je pomenilo, da teh nalog otrok pri slo še ne obvlada)

Primer kvadratka za matematiko prepisan iz lista:
Orientira se v prostoru in na ravnini. Pri izražanju količin v vsakdanjem življenju uporablja narava števila do 5. Šteje, bere in zapiše števila do 5, ter jih med seboj primerja po velikosti. Sešteva in odšteva v obsegu števil do 5.

< Sporočilo je popravil kvaka -- 2.2.2012 21:14:08 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 653
2.2.2012 21:23:39   
petarda
Kvaka a imate vi vrtec v šoli?

Jaz jih zdaj vozim na tri konce user posted image user posted image user posted image user posted image ..

Čestitke tudi tvojima korenjakoma user posted image

Mi smo tudi imeli palačinke za večerjo + paštetka tvoj delovnik se mi še najlepše bere user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 654
2.2.2012 21:25:36   
kvaka
IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Ja. Grem čez ena vrata not, pa vse oddam in čez ista vn user posted image

Luksus user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 655
2.2.2012 21:31:10   
petarda

IZVIRNO SPOROČILO: petarda

Ja. Grem čez ena vrata not, pa vse oddam in čez ista vn user posted image

Luksus user posted image

Res je. Mi imamo tudi enoto vrtca v petarditovi šoli. Upam, da bosta mini in junior sprejeta s septembrom...samo nič dobro ne kaže user posted image

(odgovor članu kvaka)
Neposredna povezava do sporočila: 656
3.2.2012 8:33:08   
*bubi*
Dobro jutro. Danes vam pa jaz s kavico postrežem:
user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 657
3.2.2012 8:37:01   
*bubi*
Jaz imam pa med vrtcem in šolo kakšna 2 km. Tako da so vsako jutro vprašanja, koga najprej peljem. Fora je, ker bi oba rada bila prva user posted image

Gledam pa eno mamico, ki gre vsako jutro peš do šole z dvema otrokoma in potem stoji pred razredom s tem prvošolčkom, dokler se ne začne pouk. Pelje ga še na stranišče in podobno. Meni je to malo mimo, kaj pa vem... sicer pa že v vrtcu ni bilo kaj drugače. Do zadnjega je sedela z njim v garderobi in ga prepričevala, da bi vendarle šel v igralnico. user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 658
3.2.2012 8:49:28   
NinaŠ
brrrrrrrrrr bubi, jaaaaaa ledena kava user posted image , jaz sem kar vroči spila, je zunaj čistpreveč mraz  user posted image

Meni se tudi najlepše bere Paštetkin delovni dan user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 659
3.2.2012 8:52:21   
NinaŠ
Hm, uspeha po prvem ocenjevalnem obdobju pa nič ne dobimo v info user posted image ...očitno smo ena izmed 10% šol user posted image

Kvaka user posted image user posted image user posted image za tvoja fuzbalerja

Meni zjutraj otroka naredita delo, ker Tina hoče v jutranje varstvo v vrtec, ki je na zadnji strani šole, Anže pa v šolo user posted image ... ...tako da pred vrati šole odvržem Anžeta, nato pa še Tino zapeljem okrog user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 660
3.2.2012 8:58:30   
*bubi*
Nina, samo lonček je zimski, not pa je topla dišeča bela kava user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

Hm, uspeha po prvem ocenjevalnem obdobju pa nič ne dobimo v info user posted image ...očitno smo ena izmed 10% šol user posted image

nam je včeraj učiteljica najprej predstavila zakonsko podlago in ob zaključku ocenjevalnega obdobja so dolžni starše obvestiti o uspehu pisno ali ustno.

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 661
3.2.2012 9:16:45   
NinaŠ

nam je včeraj učiteljica najprej predstavila zakonsko podlago in ob zaključku ocenjevalnega obdobja so dolžni starše obvestiti o uspehu pisno ali ustno.

Bohvet ali je to letošnja novost user posted image (lani vsekakor nisem bila nič obveščena) Mogoče pa danes v torbi vseeno še najdem kak listek user posted image Drugače pa naša mala šola še marsikatero stvar naredi bolj "po domače" ali "polinijinajmanšegaodpora"... user posted image pa mi je čist v redu tako user posted image (ostalim staršem pa očitno tudi user posted image )

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 662
3.2.2012 9:19:02   
Paštetka
mi pa v šoli nismo dobili še nič. Sicer nam za vsako preverjanje čaka listek kdaj in kaj bodo preverjali in tudi po končanem preverjanju prinese domov test, kjer gor piše: npr. Čestitam ML, odlično si ... bla, bla bla...
Pišejo pa že nareke, računajo še ne v smislu 2+3. Vzeli so 11 črk in 10 števil. So pa imeli nazadnje nek test, kjer so bile npr. domine in je moral obkrožiti kao pravilno rešitev.

Mi imamo vrtec pred blokom, šolo pa tudi cca 2 km vstran. Tako najprej peljem malo v vrtec, pa potem mimogrede v službo še malega. Smo pa pred začetkom šole napisali kdaj bodo prihajali v šolo in v primeru, da pridejo otroci prej, potem zunaj pred učilnico s starši počakajo.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 663
3.2.2012 9:19:03   
*bubi*
Saj je res, Nina. Ampak vseeno se mi ne zdi narobe, če staršem po pol leta povejo, da otrok ne loči leve in desne.  user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 664
3.2.2012 9:21:45   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Smo pa pred začetkom šole napisali kdaj bodo prihajali v šolo in v primeru, da pridejo otroci prej, potem zunaj pred učilnico s starši počakajo.

Ja in če imaš ti kaj izrednega in bi ga rada pol ure prej v jutranje varstvo, ti rečejo "ne, hvala" user posted image

Mi smo morali že spomladi oddat ure, kdaj bodo prihajali in kdaj odhajali, ker so potrebovali število za formiranje oddelkov. S tem se mi ne zdi nič narobe.
Ampak da bi moral otrok pred razredom stat in čakat, da lahko gre not user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 665
3.2.2012 9:27:47   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Smo pa pred začetkom šole napisali kdaj bodo prihajali v šolo in v primeru, da pridejo otroci prej, potem zunaj pred učilnico s starši počakajo.

Ja in če imaš ti kaj izrednega in bi ga rada pol ure prej v jutranje varstvo, ti rečejo "ne, hvala" user posted image

Mi smo morali že spomladi oddat ure, kdaj bodo prihajali in kdaj odhajali, ker so potrebovali število za formiranje oddelkov. S tem se mi ne zdi nič narobe.
Ampak da bi moral otrok pred razredom stat in čakat, da lahko gre not user posted image

Malo sem bolj ohlapno napisala. user posted image
NPr. tisti, ki pridejo eno uro prej, prihajajo kot pač prihajajo. Ker pa je nekje 7.30 - 7-45 precej gneče, saj jih mnogo takrat prihaja in ker se takrat tudi otroci selijo v svoje razrede (do takrat so vsi skupaj v enem razredu),je bilo strašem povedano, da če pridejo okrog 7.40, da naj z otroci počakajo do 7.45, ko se vsi preselijo v svoje razrede in jih potem direkt oddajo starši v svoje razrede.
to je nekak razumljivo, saj vsakega učenca učitelji zabeležijo, ko pride prej in potem, ko jih "sortirajo" po razredih, da jih peljejo v svojo učilnico, je malo nerodno, da v gužvi, prileti še 5 učencev.

Toliko glede čakanja user posted image . Upam, da je zdaj malo bolj razumljivo user posted image user posted image
Ne čaka se torej pol ure, ampak kvečjemu par minut

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 3.2.2012 9:29:44 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 666
3.2.2012 9:57:36   
NinaŠ

Saj je res, Nina. Ampak vseeno se mi ne zdi narobe, če staršem po pol leta povejo, da otrok ne loči leve in desne.  user posted image

Mi dobivamo obvestila po Paštetkinem sistemu user posted image Po preverjanju listek za "dosega", "delno dosega", "ne dosega"... čeprav to je, če pomislim, le pri matematiki, ker ostala preverjanja so ustna user posted image  

Za jutranje in popoldnasko varstvo smo tudi mi začetek leta oddali kdaj bodo hodili... in nam je bilo svetovano, da napišemo max čas, ki ga bomo MOGOČE koristili user posted image - tako da smo vsi pisali od 6.00 do 16.00 user posted image Nam pa res nikdar ne komplicirajo, tudi če otrok npr. sam prileti v šolo user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 667
3.2.2012 10:17:47   
*bubi*
IZVIRNO SPOROČILO: NinaŠ

čeprav to je, če pomislim, le pri matematiki, ker ostala preverjanja so ustna user posted image   

Ja, teste prinese domov, ampak ravno to sem hotela napisati - veliko preverjanje je ustnih ali praktičnih. Recimo:
ŠVZ: Zapleše dva ljudska plesa user posted image
GVZ: Igra na izbrana glasbila in jih poimenuje user posted image
LVZ: Upodobi motiv user posted image

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 668
3.2.2012 10:20:52   
Paštetka
LVZ: Upodobi motiv

kje na majici ali papirju? user posted image

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 669
3.2.2012 10:24:30   
ada2
aloha.... lep pozdrav z dopustauser posted image user posted image
koristim lanski dopust, ki mi je ostal, ker ga lani praktično nič nisem koristila... le 10 dni od 33. tako sem še ves naslednji teden doma. škoda le, da mi ga niso pisali v času počitnic, ampak kaj čemo.

naš delovnik... eh, čisto odvisno ali delam dopoldne ali popoldne.
povečini pa vozimo samo miha v vrtec, adam in nuša hodita sama in peš. ok, so včasih izjeme, kot npr danes, ko je nuša šla prej sama, ker je imela še vaje za nastop in so se zbrali v kulturnem domu, pa sem jaz peljala adama. ampak kot že rečeno, to so izjemne situacije.
glede ocenjevanja pa.... nisem bila na roditeljskem, ker smo ga imeli v torek, ko sem delala popoldne. grem pa naslednji torek na pogovorno uro k nušinemu učitelju in adamovi učiteljici. ko je bila pa nuša v prvem razredu je pa bilo tako, da smo ob ocenjevalnih obdobjih dobili liste kjer so bili napisani cilji in zraven označeno D, DD, ND.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 670
3.2.2012 10:28:52   
ada2
smo pa včeraj naročili kuhinjouser posted image
ok, za čakanje bo ene 3 mesece, ampak nič zato, v tem času bom ravno uspela še preštrihat in vse spucatuser posted image
nuša se pa danes seli v novo sobo, kar pomeni, da se adam lahko seli v njeno (začasno). ampak njegova selitev bo potekala jutri, ker nušino "kramo" bo treba še presortirat in .... aaaaaa.... že vidim, da bo še dolg danuser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 671
3.2.2012 10:33:54   
ada2
zdaj pa tak... hitro povejte kaj naj še adamu dajem za boljše odvajanje blata.... pismo imamo probleme odkar je imel koze, ko se mu je na anusu naredla kozica in je zadrževal in očitno je bila koza še nekje notri ali kaj, v glavnem pri vsakem kakanju krvavi iz anusa.... smo bili pri P, mu je pisala prorektal 2x 1 žlica, ok, kakat gre nekje na 2 dni, ampak še vedno krvavi. na kontroli, ki jo je imel je rekla P, da se še ni čisto zacelilo in da mora vsak dan odvajat, ampak kljub sirupu in temu, da res pazimo pri prehrani ni kakal 3 dni in včeraj se je ponoči zbudil in jokal in končno kakal in potem spet kri. kontrolo imamo konec meseca, takrat je rekla, da bo kontrolirala še kri.
kakšne ideje?

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 672
3.2.2012 13:25:08   
Paštetka
kak ste kaj s Safari manijo? bomo kaj menjale? user posted image

evo moj seznam, če kateri prav pride:

Manjka:
1, 11, 12, 17, 18
21, 22, 24, 27, 28,
30, 32, 37, 38, 39
41, 42, 44, 45, 46, 48
60, 64, 68, 69,
70, 74, 75, 76, 78
82, 83, 85,
92, 94, 95,
101, 104, 105, 106
110, 114, 116, 117, 118, 119
121, 12, 124, 125, 127, 128,
131, 132, 134, 135, 138, 139,
142, 143, 145, 147, 149
151, 152, 154, 158
160, 162, 164, 165, 166, 168,
170, 171, 174, 175, 177, 179,
180, 181, 184, 188
190, 192, 194, 196, 198, 200

Za zamenjati:
3, 6, 7, 9, 13, 23, 29, 36, 40, 49,
52 (2x), 61, 71, 72, 77, 89, 97, 98 (2x)
103, 109, 123, 129, 133 (2x), 137, 148, 182, 191 (2x)

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 673
3.2.2012 14:51:34   
NinaŠ
Ja, očitno je letos res neka sprememba... Anže je prinesel domov "polletno spričevalo" user posted image . Na njem so po predmetih napisani ocenjevani cilji in doseženi rezultati. Vse "dosega" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 674
3.2.2012 14:55:57   
NinaŠ
Aja, za Tino še poročam... ...do 15.30 ima plesne, tako da še nisem mogla do torbe user posted image  

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?