NinaŠ
|
IZVIRNO SPOROČILO: petarda A se lahko malo pohvalim in spet opravičim svoj špeh? Petardito računa do 100 . Ko rečem računa mislim sešteva in odšteva... Danes sem mu dala take primere: 23+15= 42-28= (ta je še meni ful težak )= 88-35= 12+16= 72-16= In je VSE prav izračunal Že včeraj je začel popoldne spraševat koliko je to in koliko je ono...pa sva se kar vsedla potem za mizo in sem mu napisala par računov, da vidim kje je. Na moje presenečenje je na + vse prav zračunal, pri - pa so mu delali težave tisti računi, kjer je druga desetica višja od prve (če razumete kaj hočem povedat, ko se sploh ne znam pravilno izražat ). No in potem sem mu razložila kako bi jaz to izračunala, ker mojega ravno ni bilo doma, saj do zdaj mu je vedno on razlagal po kateri poti gre računat. No in je najprej parkrat povedal, da ne razume, potem pa si je stvar nekako po svoje razložil in očitno skapiral, saj vse reši prav . Sem pa tudi malo zaskrbljena, saj je prejle doma povedal, da je v jutranjem krogu povedal, da je 22-33= minus 11 in je rekel, da ga je učiteljica pohvalila in rekla, da tega pa še zelo dolgo ne bodo jemali. Smo pa do tega tudi čisto po naključju prišli včeraj, ker si je sam napisal račun, ki gre v minus in smo mu pač povedali, da lahko greš računat tudi v minus. Sicer na števlikah od 1 do 10, pa je potem sam prišel do tega, da je 22-33= -11. No, zdaj pa me malo skrbi, da bosta učiteljici mislil, da ga doma maltretiramo z računanjem . Samo, če sprašuje - kaj naj? Pa ful ima veselje računat in potem še preveri na kalkulatorju . No, pa še eno skrb imam - zdaj mi je ful bad, ker mu pač razložimo po svoje, ker vem, da v šoli bodo drugače razložili postopek in me skrbi, da bi pomešal (že jaz in lubi drugače računava in me on ful moti s svojim postopkom ) - no, spet - kaj naj No, v glavnem - ponosna in zaskrbljena hkrati . Verjetno se bom z učiteljicama kar na govorilnih urah pomenila kako naj ravnam in če zna biti to zelo moteče mami, misim, da si si zaslužola špeha do konca življenja Ma sploh ne morem verjet Pri nas niti Anže ne zna še tega računat (res pa, da nima interesa ). Tina sešteva in odšteva s prsti (čeprav jih ponavadi skrije ) do 10 poudarjeno: računi s prehodom
|