Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka zelo enostransko gledanje na poste, moram rečt. mislim, da vsaj polovico teh postov (me included * in kolikor vidim tudi pelin), moti v resnici to, da ne prevzema polno odgovornost za svoja dejanja in govori o "dobrobiti" otroka (in usodi ki jo je naredila nosečo), čeprav, bodimo iskreni, je bila izbira zanjo najbolj dobrobitna (in zanosila je zaradi svojega dejanja, ne "usode"). in da ne bopomote, dam ti prav, naj se odloči zase, kaj je najbolje. Mene moti, da je na tapeti njena osebnost. Ali je ona odgovorna ali ne, ali sama sebe laze ali rece "bobu bob" je povsem irelevantno. Ali se ona meni dopade, ali se ona tebi dopade, ali se strinjas z njo - irelevantno. Relevantno je, da se je odlocila s oplno pravico tako, kot je ocenila, da je najbolje. Kaj ti, jaz, kdorkoli drug meni o njenih motivih je irelevantno. Prepricana sem, da ji odlocitev ni bila, ni in ne bo lahka in prav zaradi tega cloveskega vidika, da ji ni lahko se mi zdi sramotno, da se jo se dodatno izpostavlja in se ji "stresa sol na rano". IMO je to hudobno dejanje - ko je clovek na tleh, pohodi ga do konca, ker se ne strinjas z njim. IMO izjemno pritlehno in grdo. samo ne mi pol govoričit o otrokovi dobrobiti (ki bi btw imel vso ljubezen pri paru, ki bi želel posvojiti - kar pravi da sama ne more, in nato sledi splav v imenu "dobrobiti otroka") in usodi, ki ji je "namenila" to odločitev. Zakaj ne bi? zakaj mora reci bobu bob... Imas kaj od tega? Ona ima, ce ne bi imela ne bi "izgovor" potrebovala. Sicer je pa tudi lahko stvar debate kaj je dobrobit.. O posvojitvah pa raje ne bi... plus btw, če ga oče ne želi (kar v njenem primeru je), zakaj debata o njegovih pravicah? saj če bi bil za, bi ženska razmišljala da ga obdrži (tako sama pravi), a ne? Ti ne razmisljas o svojem partnerju? Ti bi se sla selit , ce on ne bi bil za? Ne idim vzroka, da ne bi upostevala tudi tuje pravice... Razislja pa vendar lahko, ji dovolimo? Da tehta, misli, premleva , razmislja... in ne izstreli vse prezveceno kot iz topa...? jaz samo apeliram, recimo bobu bob; ni imela poguma (želje, volje, pick your word) ga sama donosit (in dat v posvojitev), niti obdržat. Zakaj je to potrebno? kaj kdo s tem pridobi? Za kaj je to dobro? Kaj spremeni? ne zavijajmo to v nek celofan dobrobiti za otroka in če kdo slučajno reče, "hej to ni ravno dobrobit otroka", je pa ožigosan, da ne maha s svojim qurcem (I mean wth? :P). mislim, da sta to dve ločeni stvari v tej zgodbi. Ima me, da bi malo kopirala izjave ih obrnila v drugo smer, pa bi morda videli koliko so to "neutralna mnenja". Povsem jasno je, da se gre na to, da se zenska zaradi svoje odlocitve ocrni. Nima vzroka - to skupsate dokazati in je samo njena kaprica, da je naredila strasno hudi stvar in sami izgovori so jo. In ce bi bilo tako, kaksen si, da jo se bolj poskusas pohodit. vsaj zame. ena je njena pravica in dobrobit, ena pa otrokova. in mislim, da nista ena in ista stvar. samo toliko. Za tebe - za drugega dovoli, da je lahko tudi drugace.