margotsale
|
Pozdravljeni sem pred življensko odločitvijo in bolj kot si belim glavo bolj sem v dilemi. Gre zato, da sem zanosila s prijateljem s katerim se poznava približno 9 let in še nikoli prej nisva bila intimna, oba sva bila namreč povabljena k prijatljici na Rojstni dan in se je pač zgodilo, nekaj pijače preveč, morda podzavestna privlačnost in seveda trenutek zamujen ko bi ga morala odriniti in ga nisem. Naj omenim da sva oba samska on je star 41 let s tem da ima 18 letno hčerko, ki se je z njeno mamo razšel pred tremi leti, je nekje srednje situiran, jaz pa bom kmalu dopolnila 40 let in imam za seboj dokaj težko partnersko vezo. Sem zaposlena, delam v zdravtvu sicer še pogodbeno za leto dni. Lani sem imela manjše težave z obupom zaradi tega, ker nisem dobila zaposlitve, zaradi posledic recesije in sem imela mnogo preveč časa saj živim sama v večjem mestu. Zdaj se pojavlja dilema, namreč odkar sem prijatelju oznanila novico, me je povabil nekajkrat ven, sva tudi imela sp. odnose in bilo nama je bilo lepo skupaj. Ko pa sem ga danes opomnila da imava samo še 14 dni časa do končne odločitve ali otrok da, ali otrok ne, (sicer po tel, v živo naju še čaka pogovor, ker do sedaj te teme nisva načenjala, jaz zaradi zadrege on pa tudi ni bil pobudnik) je lepo razložil, da si tega ne predstavlja in bi rad videl, da se spoznavava, šel bi z menoj poleti na dopust in morda kasneje če se ujameva naj nanese otrok. Rekel je da mi bo stal ob strani tudi ob samem splavu. Namignila sem, da morda kasneje ne bova morala imeti otrok vendar ga to dejstvo ni preveč bremenilo, glede da mi je dejal da so vedno možnosti in da se jaz ukvarjam z športom torej predvideva da ne bi imela težav z zanositvijo. Dragi bralci foruma, zelo bi vam bila hvaležna za kakršno koli mnenje, saj me je precej strah da se ne bi pravilno odločila, vsi vemo da trenutno tudi niso ugodni časi gospodarsko gledano, zato me navdaja pomislek kako bom zmogla sama skrbeti za otroka, ( v primeru če se on otroku odpove)...je sploh fer da otroka obdržim če je on proti? Kakšna bo višina porodniške...kdo ga bo pazil, glede da moje mame ni več in moj oče živi v domu upokojencev, od njega starši so se pa preselili v Bosno....morda boste napisali naj se sama odločim in ravnam po tem kar čutim, zato naj omenim, da bi otroka rada obdržala, toda ne za vsako ceno, da bi oba potem trpela. Zahvaljujem se za vsako napisano besedo. Lp, margot
|