RE: Septembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mariles -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 12:19:11)

Tudi jaz najprej čestitam mali Zoji in mamici!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Kar ne morem verjet, da imamo že prvo "septembrko"!
Tudi sicer tako hitro bežijo tile tedni, mene kdaj kar panika, da mi bo zmanjkalo časa oz., da se ne uspem "pripravit"...

Hja, tile pregledi za sladkorno so pa očitno odvisni od kraja preiskav. Jaz sem ga imela prejšnji teden v Mostah in je blo res 3,5h. S tem, da tam ni nobene postelje za uležt, ampak lepo čičaš v čakalnici. Za limono mi ni nihče rekel, samo mi ni bilo nekaj slabo. Rahla vrtoglavica, to je pa vse. Še najslabše je bilo trikratno špikanje v isto žilo, ker tu ne dobiš kanala. Ampak, ni panike. Sem pa nekaj slišala, da je to letos prvič obvezen pregled za vse [sm=nosecka.gif]...

Naslednji teden pa štartam šolo za starše...

Uživajte so[sm=nosecka.gif] [sm=smiley36.gif]

Anja024 -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 13:57:23)

ojla[sm=nosecka.gif]

no jaz sem prejšnji teden dala skozi pregled za sladkorno in naj povem da tudi pri nas traja 3,5 ure in lepo čičaš in čakaš v čakalnici in ni ne duha ne sluha o kakšni postelji[sm=smiley36.gif]. aja in tudi kanala ne nastavljajo in tudi o kaki limoni ni bilo govora[sm=smiley36.gif] Drugače nimam kakšnih posebni pripomb glede pregleda, je pa res da sem z veliko težavo popila vso tisto glukozo ampak ko mi je sestra rekla da če bruham dobim novo dozo glukoze, sem stisnila zobe in je kr šlo[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

drugače sem pa danes imela pregled, naš korenjak je težak 1230g in je PDP prestavljen na 15.9., ampak je G rekla da bo kr prehitel tale datum ker imam grozne bolečine v kolkih in nizko ležečo posteljico, poleg tega pa imam streptokoka tako da me čaka doza ospena[sm=smiley36.gif]
Ampak če počaka do konca avgusta bom kr zadovolna
Naslednji pregled pa je 31.7.

No pa sem se razpisala spet[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Uživajte v sončku in bircikah našib bebic

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 13:57:25)

mariles tudi jst ne morem verjeti, da smo dobile že prvo septemberko. [sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif] Če sem iskrena si še ne predstavljam, da bi zdaj zdaj rodila [sm=smiley36.gif] Tedni pa tudi meni bežijo kot bi mignil [sm=smiley17.gif]
A za sladkorno so pa zdaj pregledi obvezni. No, ja sej bi bilo vse uredu, samo da ne bi bilo potrebno 3× špikati in tooooliko časa čakati [sm=smiley13.gif] Jst ne maram igel in mi je prav neprijetno, ko moram dati kri, a zdaj me bodo pa še celo tolikrat piknili [sm=smiley13.gif] Malo bom potrpela in bo, a ne! Za limono sem pa jst že slišala, da je fino, da jo imaš s seboj. Potem me je pa še sama sestra opozorila, da naj si jo prinesem. Poročam kako bom opravila [sm=smiley2.gif]

mariles -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 14:57:15)

Joj, Anja024, držim pesti, da počaka do konec avgusta [sm=smiley1.gif] Sicer pa, na koncu bomo po moje že vse molile, da bi blo čim prej :)

Punce, rabim nasvet. Drug teden naj bi štartala šolo za starše... pa se mi je vmes vrinila opcija dopusta. Se vam zdi, da je avgusta prepozno za šolo za starše? Nekako bi šla raje zdaj na dopust, kot kasneje... Kompliciram, vem, samo sem bolj ziheraške sorte...

Kdaj pa imaš ta sladki pregled Ninchyy? Sej bo vse gladko šlo, mine, kot vse... igle pa niso nič hudega. Samo js sm naletela na eno, ki mi edina ne zna vzet krvi [sm=smiley36.gif]. Res, poznam jo že od mojih prejšnjih pohodov po laboratorijih in noben nima nikol težav, pri njej je pa zmerej enaka zgodba. V smislu, da nimam žil in da ne ve, kaj naj... Ko sem jo trofla ravno na dan te preiskave in vedla, da me bo špikala trikrat... nisem bila ravno prešerne volje [sm=smiley36.gif]

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 18:21:50)

mariles midva bova šla v šolo za starše v mesecu avgustu, ker se nama to ne zdi prepozno. Sva se tako odločila, da ne bova do pravega časa že vse pozabila [sm=smiley36.gif] Pri nam v Domžalah niso tako zadovoljne s to šolo, vsaj kolikor sem govorila s puncami niso kaj preveč navdušene, tako da...[sm=zmeden.gif] Jst mislim, da greš ti lahko brez problema na dopust in potem avgusta v šolo.
Aja pregled za sladkor imam pa res v ponedeljek 2.7. ob 7:15. Potem imam pa še v petek 13.7. na transfuziji odvzem krvi, ker sem rh neg. in v ponedeljek imam pregled pri G, da dobim še injekcijo. Jupi [sm=jezicek.gif] Grozno, da si ravno sama naletela na sestro, za katero dobro veš, da ne zna "neboleče" špikati [sm=smiley19.gif] Upajmo, da bom imela jst več sreče [sm=smiley17.gif]

~pikapoka~ -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 9:12:13)

uufff kaj to berem, že prva septembrka!!! Čestitke za malo Zojo! Naj pridno raste[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] Egleria zakaj pa si imela cr? Ko boš imela kaj časa, pa le napiši malo več.
Me kar stisne ko pomislim, da bi se najina beba že zdaj rodila. Nič pripravljeno, midva še na dopust. Se nekako kar zanašam na to, da bom rodila konec avgusta ali pa začetek septembra [sm=smiley36.gif]
Ninchyy zakaj pa imaš odvzem krvi na transfuzijski? Ne opraviš tega kar pri svoji G? Tudi jaz sem že dobila injekcijo za Rh neg. Sem pa kar vesela, da nisem imela testa za sladkorno, ko ga vse tako omenjate. Meni moja ni čisto nič omenila, pa sem že 31.teden...Že ve [sm=smiley1.gif]
Kako ste drugače punce? Si boste privoščile dopust? Midva bova šla sredi julija za kakšen teden na Hrvaško, nevem če bi celo poletje zdržala brez morja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] V materinsko šolo pa sva že hodila, tukaj v Ljubljani, bilo je zelo zanimivo, dosti zveš. Nama ni žal, da sva šla.
Izogibajte se vročine in veliko pijte! Pa uživajmo še te tedne, ko trebuh še ni prevelik [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 9:37:59)

~pikapoka~ imam pojma zakaj imam odvzem krvi na transfuziji [sm=zmeden.gif] Že prvič, ko sem imela določitev rh faktorja me je poslala na transfuzijo, enkrat sem šla celo v laboratorij, mislim da sem imela takrat raziskave za krvno sliko. Mi je pa zadnjič vzela kri iz prsta, da mi je preverila stanje hemoglobina. Edinkrat samkrat mi je sestra pri G vzela kri.
Kar se pa dopusta tiče sva bila pa midva prejšnji teden na Pagu. Tako, da sva letos nekako zaključila z dopustom, vsaj za več dni. Za kakšen dan se bova že še zapeljala na morje. Si ne predstavljam, da bi bila celo poletje doma [sm=smiley29.gif]
Super, da ste veliko zvedeli v šoli za starše. Vidiš jst sem pa za naš konec Domžale same kritike slišala [sm=smiley13.gif] Koliko časa sta pa hodila v to šolo?
Kar se pa bušija tiče, se mi pa zdi, da je včasih prav že velik [sm=jezicek.gif] Čeprav mi vsi pravijo, kako luškan majhen buši imam [sm=smiley36.gif]

egleria -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 13:16:47)

Rodila sem ker se ji je popkovnica zavila okoli vratu. Drugače so mi pa zaradi premalo plodovnice tak napovedali da ne bom dočakala 37. tedna. sam noben ni pričakoval da se bo kaj takšnega zgodilo in da bom mogla takoj rodit..

glede materinske šole avgusta - ni prepozno, ampak je malo težje zaradi počutja, vročine itd. Jaz sem šla pri prvem en mesec pred rokom in sem komaj zdržala v sedečem položaju tako dolgo..

egleria -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 13:17:17)

.

mariles -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 13:47:22)

Egleria, kako pa se drži mala Zoja?

egleria -> RE: Septembrke 2012 (27.6.2012 17:58:04)

zaenkrat je stabilna.. so pa težave z dihanjem, saj še nima čisto razvitih pljuč..

SrečnaMiška -> RE: Septembrke 2012 (28.6.2012 9:58:26)

[sm=bravo.gif] Čestitam Egleria za malo Zojo!
Pa se spet po dolgem času javljam... v vsem tem času se je že marsikaj zgodilo. Spol otroka ni več [sm=modricrtici.gif] ampak mogoče [sm=rozacrtici.gif]...haha, torej ?, kar precej oteži nakupovanje oblekic. Prejšnji teden sem diplomirala, zdaj pa se pretežno ukvarjam z raznimi dobromislečimi prijatelji, ki mislijo, da se da državo na vsak način prinesti naokoli in da sem preveč lena da bi se pobrigala kako (oni so pa slišali od nekoga ....blabalabla).
Če po pravici povem, se mi niti ne zdi pravi čas se sploh ukvarjati s takimi zadevami. Trenutno sem brezposelna in mi pripada le straševski dodatek (200 eur na mesec). Bojda pa bi bila lahko, če bi bila samo en dan zaposlena preden rodim, upravičena do porodniške, ki je nekoliko večja od 200 eur. A mogoče katera kaj ve o tem? Kaj pa če bi si sama plačevala prispevke kot občan? Ma ne vem, zdi se mi, da država vseeno ni tako neumna, da bi pustila takšne luknje v zakonu oz. če jih je, zakaj se to ne ve?
Upam, da vas ima čim manj takšne težave...

Špelička -> RE: Septembrke 2012 (28.6.2012 12:35:41)

Ojla punce,

vidim, da ste šle večinoma že čez test za sladkorno. Jaz imam rok novembra in sem naročena čez 2 tedna. Ker nisem iz Ljubljane, mi lahko pomagate, kje ste parkirale. Po možnosti ne bi v parkirni hiši, ker, če test res traja 3 ure, bo parking kar drag ...

Špelička -> RE: Septembrke 2012 (28.6.2012 12:36:24)

Aja, pregled imam na Vrazovi v Lj.

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (28.6.2012 13:59:45)

Špelička avto lahko pustiš neposredno v bližini Vrazovega trga (tam k je bila včasih tovarna Rog) nisem pa prepričana, če je vhod tudi iz te strani ali je samo iz strani kjer je zmajski most. Ni parkirna hiša je samo prostor kjer lahko parkiraš. Morda je to vsaj malo ceneje kot PH [sm=smiley24.gif] Plačaš pa itak povsod, ker so povsod parkomati nastavljeni [sm=smiley13.gif] Upam, da sem ti kaj pomagala.
Jst imam to srečo, da imam pred službo parkirni prostor in da imam službo tako blizu, da se bom do Vrazovega trga kr sprehodila [sm=smiley36.gif]

mariles -> RE: Septembrke 2012 (28.6.2012 15:53:02)

Egleria, močno držim pesti za malo Zojo in da bi se njena pljučka lepo razvijala!

SrečnaMiška, čaki, čaki, kako kar iz [sm=modricrtici.gif] na [sm=rozacrtici.gif]? A so ti na morfologiji fantka napovedal, zdej pa na punčko kaže?
Tole s temi dodatki in nadomestili, pa ne vem, če bo čisto držalo. Včasih se je baje res dalo državo lepo okoli prenest, zdaj imajo pa že kar varovala. Jaz sem sicer zaposlena, ampak ker nekaj mesecev ne prejemam plače, bom zelo kratko potegnila. Tako da dvomim, da bi ti od enega dneva zaposlitve kaj veliko profitirala. Pozanimaj se na CSD ali na ZZZS. Z določenimi novitetami je država v zadnjem času pohodila še tiste, ki so na minimalcih in že tako težko živijo. Itak nas cuzajo na vseh koncih. Lahko pa, da se motim ...

egleria -> RE: Septembrke 2012 (29.6.2012 12:18:04)

srečnamiška zdaj je nadomestilo višje: 250€

SrečnaMiška -> RE: Septembrke 2012 (29.6.2012 15:04:17)

Hvala egleria, sem bila danes na csd pa so me obložili s kup papirji za izpolnit, tudi za starševski dodatek in pomoč ob rojstvu. Je rekla soc. delavka da naj že kar zdaj izpolnim papirje, samo res mi ni jasno kaj vpišem pod podatke o otroku (zahtevajo ime, priimek in emšo!). kako za božjo voljo naj to vem, če še spola ne vem, hehe! [sm=zmeden.gif]A ima katera že kakšne izkušnje s tem, kaj sploh vpisati za ta paket, če otrok sploh še ni rojen? lahko dam kvečjemu kopijo materinske kot prilogo, al kaj?

mariles, ja tkole je pri nas, očitno res do konca ne bomo vedli spola, se kar skriva. sicer mi je pa čisto vseeno, fant je pa res malce bolj firbčen [sm=smiley1.gif]

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (29.6.2012 19:11:43)

SrečnaMiška jst imam prijateljico, ki dela na CSDju in jo lahko vprašam kako je s temi papirji. Meni jih bo v torek prinesla za izpolnit. Brez problema jo lahko vprašam kaj je potrebno izpolnit in kako napisati. Bo še vesela, da lahko pomaga [sm=smiley1.gif] Zanimivo mi je tudi to, da ti je "tvoja" soc. delavka rekla, da moraš papirje že kr izpolnit. Meni je prijateljica pa ravno obratno rekla, da se nikamor ne mudi ampak, da mi jih bo vseeno prinesla [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A spola pa še vedno ne veš ups.... jst sem pa ravno zadnjič spet vprašala, če bi lahko še 1× preverili sploh, da se še 1× prepričam, da je res [sm=rozacrtici.gif] Pa G sploh ni hotela slišat [sm=smiley19.gif] Kar je videla je videla mi je rekla [sm=zmeden.gif] Dddddddddd

acegirl -> RE: Septembrke 2012 (30.6.2012 17:53:49)

živjo!

jst imam pa eno vprašanje oz.imam en problem. Na desni strani, kjer naj bi bila sramna kost imam zatečeno pa tudi učas boli, če vstanem ali pa če kakšen drugačen gib naredim. Drugače ne boli. Ali je imela že katera take izkušnje? Mogoče mi samo otrok pritiska, v glavnem nevem kaj naj bi to bilo. hvala za odgovore.

dvafižolčka -> RE: Septembrke 2012 (1.7.2012 9:17:21)

Acegirl, jaz ne vem kaj bi to bilo. Verjetno ni nič posebnega, ampak, da boš mirna, če ti ni predolga pot, se pojdi pokazat v porodnišnico.Svoji gin. verjetno ne moreš telefonirat, ker je vikend. Lahko še probaš kontaktirat dr. Pušenjaka preko mod-a, ampak danes tudi on verjetno ne dežura na mailu. Tule imaš link, če ti bo kaj koristil : http://med.over.net/forum5/list.php?19 Se moraš prijavit (oz. registrirat), potem pa klikneš v temno modrem okvirčku na zasebna sporočila in pišeš. Pa srečno.

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (1.7.2012 20:23:35)

Pozdravljene punce.Mi smo se vrnili iz pocitnic,blo je suer,voda super,mala bi kr plavala,oz.lebdela na vodi,potem ven ne ko jo zazebe,v glavnem super. 
Ful mi je cudno s temi testi za sladkorno,nekje se vesno delajo 50ml, kolegici so nardili tut 100,pa naj bi sam 7 drlali. v glavnem kr neki
...in pr nas traja 4 ure. Ker ce pozabibis it kr nt,ko je 1h od prvega vzetja krvi,ti minute kr tecejo. ob 7 mih sm prsla...pa ob 11 so mi drugic vzeli kri... madona. hvala bogu da je bil vredu...ker cene bi pa norela.

upam da se primerno hladite v tej vrocini... in uzivajte

pi*ka nogavička -> RE: Septembrke 2012 (2.7.2012 10:18:32)

Uff, punce a vam je kaj vroče? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz imam danes spet pregled in upam, da je vse ok. .Egleria-kako sta pa vidve? Kako je dojenčica? Sem bila prejšnji teden v lj. v porodnišnici na pregledu in se se spomnila na vaju...Pošiljam vama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]. Pa držim pesti, da gresta čimprej domov.

prvicmami -> RE: Septembrke 2012 (2.7.2012 11:28:55)

Pozdravljene!

Po dolgem času se spet malo oglašam. Uf...je minilo, vmes sem uspela narediti še strokovni izpit in zdaj lahko rečem, da sem res v pripravljenosti za našega malčka. Čeprav se še ne obremenjujem s tem kaj vse potrebujem in upam da ne bo pohitel.

Mi je pa tele dni vroooočeeee, da bi najraje ves čas ležala v mrzli vodi in se ohlajala. Zjutraj, ko vidim sonček, me kar stisne, ko se spomnim na kakšnih 38 stopinj. Upam, da se ve hladite kje v kakšni globoki senčki.

Jaz sem šolo za starše že zamudila, tako da mi je "medicinska sestra" kar napovedala naj še enkrat pokličem in se prijavim za 20. avgust. Pa kar bo bo - jaz mislim, da bo tamali še v trebuščku. Jutri imam pa pregled za sladkor in menda naj bi pri nas to trajalo samo eno uro (upam, da res), ker mi vse kolegice pravijo, da je pitje glukoze ogabno in si ne predstavljam, da bi morala čakati 3,5h.

Jaz sem tudi zadnjič G vprašala koliko je naš velik, pa mi je suvereno odgovoril, da to pa na današnjem pregledu ni najina skrb in da tega ne bo izmeril. Sem bla tud čisto šokirana.... Na CSD-ju mi je soc. delavka dala kup papirjev, med drugim tudi za povečano družino, za mojega pa čisto nič, češ da naj se oglasim septembra - je še čas. Tako da imam zdaj zmedo glede vsega [sm=smiley1.gif]

Kar se pa tiče brezposelnosti.... moja sodelavka je bila 14 dni brezposelna pred nastopom porodniške in je kontaktirala eno gospo na CSD LJ Šiška, ki ji je prijazno vse obraložila glede tega in vem, da je potem na nek način uredila, da je namesto 200€, dobivala polno porodniško (za njo je bilo to takrat 600€, ker je bila na polovički). Vem, da mi je omenjala, da te prevzame ne vem katera ustanova ali celo država, vendar se tega zelooo otepajo in je zeloo težila, da je uveljavila pravice. Žal mi je, da vam ne znam povedati kaj več o tem - lahko pa jo podrobneje vprašam kako in kaj.

Lepo mi bodite :D

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (2.7.2012 12:13:29)

Vroč pozdravček [sm=smiley1.gif] No, pa je za mano test sladkorja. Imela sem ga na Vrazovem trgu in je res trajal kr debele 3 ure. Od 7:15 do 10:15 sem bila tam. Vmes so mi 2× vzeli kri, najprej predno sem popila tisto sladko vodo, ki sem si jo izboljšala z limono [sm=smiley36.gif] in pa še potem, ko sem spila ta "napitek" na srečo pa nimam povišanega sladkorja. Tako, da sem prav vesela [sm=bravo.gif]
Špelička sem se nate spomnila, ko si spraševala kje parkirati. Nasproti te stare klinike brez problema lahko parkiraš. Je vhod tudi iz te strani, samo tako za info ti sporočam.
prvicmami a tudi ti si se soočila z G ki ti ni hotel povedati kako velik je [sm=duda.gif] A niso to čudni? Kot, da je to tak problem, če izmerijo [sm=duda.gif] oziroma, če še 1× preverijo spol. Sploh mi ni jasno kako so lahko taki [sm=zmeden.gif] By the way čestitam za strokovca! In pa srečno ju3 na pregledu. Srečkica, če pri vam samo 1 uro traja tole [sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>