prvicmami -> RE: Septembrke 2012 (2.7.2012 11:28:55)
|
Pozdravljene! Po dolgem času se spet malo oglašam. Uf...je minilo, vmes sem uspela narediti še strokovni izpit in zdaj lahko rečem, da sem res v pripravljenosti za našega malčka. Čeprav se še ne obremenjujem s tem kaj vse potrebujem in upam da ne bo pohitel. Mi je pa tele dni vroooočeeee, da bi najraje ves čas ležala v mrzli vodi in se ohlajala. Zjutraj, ko vidim sonček, me kar stisne, ko se spomnim na kakšnih 38 stopinj. Upam, da se ve hladite kje v kakšni globoki senčki. Jaz sem šolo za starše že zamudila, tako da mi je "medicinska sestra" kar napovedala naj še enkrat pokličem in se prijavim za 20. avgust. Pa kar bo bo - jaz mislim, da bo tamali še v trebuščku. Jutri imam pa pregled za sladkor in menda naj bi pri nas to trajalo samo eno uro (upam, da res), ker mi vse kolegice pravijo, da je pitje glukoze ogabno in si ne predstavljam, da bi morala čakati 3,5h. Jaz sem tudi zadnjič G vprašala koliko je naš velik, pa mi je suvereno odgovoril, da to pa na današnjem pregledu ni najina skrb in da tega ne bo izmeril. Sem bla tud čisto šokirana.... Na CSD-ju mi je soc. delavka dala kup papirjev, med drugim tudi za povečano družino, za mojega pa čisto nič, češ da naj se oglasim septembra - je še čas. Tako da imam zdaj zmedo glede vsega [sm=smiley1.gif] Kar se pa tiče brezposelnosti.... moja sodelavka je bila 14 dni brezposelna pred nastopom porodniške in je kontaktirala eno gospo na CSD LJ Šiška, ki ji je prijazno vse obraložila glede tega in vem, da je potem na nek način uredila, da je namesto 200€, dobivala polno porodniško (za njo je bilo to takrat 600€, ker je bila na polovički). Vem, da mi je omenjala, da te prevzame ne vem katera ustanova ali celo država, vendar se tega zelooo otepajo in je zeloo težila, da je uveljavila pravice. Žal mi je, da vam ne znam povedati kaj več o tem - lahko pa jo podrobneje vprašam kako in kaj. Lepo mi bodite :D
|
|
|
|