RE: Septembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

katiya -> RE: Septembrke 2012 (13.6.2012 19:04:11)

hej no da se jaz tudi uštulim malo pozno sicer ma boljše pozno kot nikoli moj pdp je 6.9. pričakujem pa punčko

Anja024 -> RE: Septembrke 2012 (13.6.2012 19:20:44)

MalaNely ne nimamo istega vozička kot pri taprvi, ker tisti je bil prvič. trikolesnik s fiksno sprednjo gumo
drugič. pa je imel fiksni športni del ki se ni dal obračat niti snet in nam ne bi šel v avto

drugač sem pa najprej mislila da bi kupila maxi-cosi mura ampak stane rabljen okrog 500 evrov ( športni del, košara in lupinica) tega pa sem novega (sicer ne iz trgovine) še zapakiranega dobila za malo več kot 200 evrov tako da mislim da bo kr kul

naša tamala pa se še vedno vozi v vozičku in za enkrat uporabljamo moon kiss+ marelo[sm=smiley1.gif]

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 8:30:24)

ah mi2 bol ko ne vsak drug dan jema juho, ko se mala najmanj zmrduje zravn. ma lani ko je začela jest je jedla vse. letos soi kr neke finte. aaaa, tk da se men včasih meša.
ja Anja024 piznam ta voziček,ga mata 2 tu pr nas. ma ta ti bo šel v avto? :D
haha.
no mi bomo pa starga meli, sicer bomo še enga identičnega kupli za 50€,ker smo svojo košaro prodali, pa da bomo iz dveh enga nardili.

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 9:34:41)

katiya dobrodošla med nami [sm=bravo.gif] Še ena septemberka več [sm=smiley1.gif] Super. To bo res gneča septembra [sm=smiley36.gif]
No, drugače sem pa jst ravno iz pregleda. Vse je ok., tudi teža je super, ker sem se v zadnjem mesecu zredila samo za par dekagramov. Juhej [sm=bravo.gif] Aja pa ful dobro kri imam, ker imam veliko železa 149 Hgm, se čudi da ga imam tako veliko. CTG [sm=duda.gif]mi pa res ni naredila, morda se je pa zmotila. Sem pa dobila en kup napotnic. Napotnico za transfuzijo, ker sem Rh neg. in moram it na odvzem krvi. Pa napotnico za pregled sladkorja. A je katera že šla? Kje na polikliniki pa je ta ambulanta? Menda ta pregled traja 4 ure, tako mi je sestra rekla. A je to res? Bi bila zelo vesela kakšnih izkušenj. Hvala!
Uživajte v sončku.

~pikapoka~ -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 10:20:03)

Pozdravljene sonosečke! Po dolgem času se tudi jaz malo javljam [sm=smiley36.gif] imam tako natrpan urnik, da nevem kje se me glava drži (vem pa da jo moram danes oprati[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif])...Počasi prihajamo proti 30.tednu!! Kako hitro mine čas. Moja morfologija je že mimo, spol sva izvedela, najina bibica naj bi bila zdrava, kar pa je najbolj pomembno!![sm=smiley1.gif] Kako ste kaj ve? Mene malo mučijo krči ponoči, a ni hudo. Drugih težavic pa ni[sm=bravo.gif] Ste se odločile da boste hodile v materinsko šolo? Midva bova, pa da vidiva kako bo na koncu z znanjem [sm=smiley1.gif] Počasi bova začela z nakupi, že komaj čakam!
In da ne pozabim-pozdravljene vse nove. Tale naš seznamček je pa res že dooolgi, bo res gneča septembra.
Punce super vas je brati in super da niste vse pobegnile na facebook. Mi je kar malo žal, da jih je toliko šlo[sm=smiley13.gif] jaz sem se odločila da ne grem...
Pridne bodite in uživajte!!

~pikapoka~ -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 10:21:45)

aha še to...ah ja moj spomin mi zadnje časa malo ponagaja[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sem želela nekaj napisati Ninchyy in pozabila..no, jaz pri svojem še nisem imela testa za sladkorno in tudi mi ni nič bilo omenjeno, tako da ti žal nevem nič kaj več o tem povedati...

pi*ka nogavička -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 11:26:39)

Ninchyy- Jaz sem imela test za sladkorno pa kar  pri ginekologinji. To poteka tako, da prideš zjutri na tešče tja, popiješ 50ml glukoze in sediš v čakalnici eno uro (ne smeš se gibat, da ne porabljaš sladkorja, ker drugače niso točni rezultati), potem greš v laboratorij na odvzem krvi in vode. Za ta dolg test pa nimam izkušenj, je bila pa kolegica enkrat in baje res traja štiri ure. Isto greš tja na tešč, popiješ pa (hmm, ne vem ali je 70ml ali je 100ml), in potem ležiš na postelji štiri ure. Nato sledi odvezm krvi. Če se ne motim sem pa tudi enkrat slišala, da si lahko  s sabo parineseš limono in si jo stisneš v to glukozo. Je pa "čudežna" meja 5.1. Aja fanj je, da si neseš kaj s seboj za brat...Držim psti, da bo vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

koder -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 11:29:43)

OJ, pozdravljene po dolgem času, kar hitro beži,

Ninchyy, jaz sem imela ta teden ravno pregled sladkorja, ni pa na polikliniki, moraš iti na UKC lj, v pritličju za dvigali je na enem majhnem listku napisano kje moraš it, drugače poišči sobo 13.
Moraš pa poklicat prej na telefon, ki ti ga je dala sestra, da te naročijo.
Prideš na tešče (vsaj 8 ur), ti vzamejo zjutraj kri, namestijo tisto reč v žilo, da jim ni treba skoz pikat žile vsako uro, potem popiješ glukozo (vzemi limono) in potem vsako uro ti vzamejo kri.
Vse skupaj traja cca 3 ure in pol, vsem nam je krulilo, vzemi s sabo kaj za jest, ker potem ko ti zadnjič vzamejo kri, lahko nekaj poješ. Jest nisem niti bila pretirano lačna, ko sem glukozo popila, se mi je tako rigalo, kot da bi pojedla 10 čokolad.
Ta test sem delala že v prvi nosečnosti, moram rečt, da je bilo prvič bolj zoprno, ker mi je ratalo slabo, in sem se celo uro tresla, tokrat sem pa v redu prestala. Tam so tudi postelje, lahko se uležeš če to rabiš. Sama sem imela po drugem odvzetju krvi rezultat 8,2, po tretjem pa 8,1. Kar je še ok, čeprav mi je sestra rekla, glede na, to da sem imela nosečniško že v prvi nosečnosti, da naj vseeno še enkrat čez en mesec pridem isti test delat. Tega si res ne želim, sej se da prestat, samo men kar preveč stresa povzroči. Bom tako ali tako bolj na dieti zdaj.

Drugače pa se bojujem že neprespanimi nočmi, nikakor se ne morem pravilno uležt, desni kolk mi povzroča nemalo težav, zjutraj sem kot robot, ki bi ga bilo treba naoljit na desnem kolku, da sploh lahko nogo premaknem.
Morfologija je bila ok, srček je tudi ok, veselo me brca se mi zdi da nič ne miruje. Velikokrat čutim v mehurju, me prav zaskeli.
V materinsko se mi pa po pravici povedano ne da hodit, to me moti, ker se moraš v lj prijavit en mesec prej, kaj pa jaz vem ali bom čez en mesec še ok da tam presedim ure in ure predavanja, ki se raztegnejo čez cel mesec. Mislim da se marsikaj spomnim še od prej.
Aja, ninchyy a mi lahko poveš kako dobiš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako visok hemoglobin, ker jaz sem že na 106, pa trenutno pijem tekoče železo z vitamini? Mi ne rata.

Se pišemo,

LP

katiya -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 11:33:16)

no jst sem mela pregled tudi za sladkor pa ni trajal tko hudo dolgo sam ker moraš pač prej vstat da papcaš,kaj vaše pikice kaj kolcajo?

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 13:27:32)

Punce najlepša hvala za tako obširne odgovore glede sladkorne [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Super ste!! Upajmo, da res ne bo tako hudo [sm=zmeden.gif]
Koder meni je pa sestra rekla Poliklinika, a potem me je zavedla? Mi je pa res na napotnico napisala tel. št. kamor moram poklicati se bom še tam bolj pozanimala kam moram pridt. Hvala za info!
Kar se pa hemoglobina tiče pa nimam pojma kako imam lahko tako visokega[sm=jezicek.gif] Tudi sestra me sprašuje kaj jem, da imam tako visokega [sm=smiley36.gif] Drugače pa jemljem tablete Elevit, morda pa to kaj pomaga. Res pa je, da predno sem zanosila sem jedla vitaminske tabletke in pa sirup železov čisto tako preventivno, ker sem se veliko ukvarjala s športom. Morda je še od takrat ostalo. Upam, da bo se bo tudi tebi dvignila ta ravan. Držim pesti!

katiya -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 13:33:37)

jst jemljem retafer za železo,pa jih ful ne maram,ker mam po njih ful stranskih učinkov..ma se da preživet

radirka -> RE: Septembrke 2012 (14.6.2012 13:34:06)

Zdravo punce, no nisem prav zelo pridna za vam kaj napisat, berem pa vas redno :) Videla sem da koder sprašuje kako si vzdigniti hemoglobin, sama sem si ga s sokom iz gozdnih sadežev- kupiš zmrznjene gozdne sadeže, jih spasiraš in precediš in piješ vsak mesec 1 teden, meni je zelo pomagalo.. sama za razne pripravke z železom nisem ker mi okus ni všeč in še zobe barvajo [sm=smiley1.gif]

Zelvica1 -> RE: Septembrke 2012 (15.6.2012 9:07:44)

Pozdravljene punce!

Tudi sama sem imela včeraj pregled in je vse v redu. Otroček ma že dobro kilo. Hotla mi je že povedat spol in še ravno pravi čas sem jo prekinla. Kar se tiče pregleda za sladkor ga jest še nikol nisem imela in tud ginekologinja mi nič ne omen.[sm=zmeden.gif] Moram naslednič vprašat, ker imamo sladkorno v družini. Malce sva se še pogovarjale in prišle na temo v kakšnem položaju bi rada rodila. Rada bi rodila na vseh štirih (tudi ginekologinja mi je tako svetovala, ker je baje najboljši položaj za mater in dojenčka) ampak ne pride v poštev, če bi hotela epiduralno, ker z epiduralo si lahko samo na hrbtu oz. na boku. Nazadnje sem se odločila, da bom tudi v tretje rodila naravno in v položaju, ki si ga bom sama izbrala. Poskusila bom z trebušnim plesom (seveda doma), ker baje, da vrtenje bokov zelo ublaži boleče popadke. Vsi tisti napotki o pravilnem dihanju so pa čisto sranje in ne pomagajo prav nič.

metkara -> RE: Septembrke 2012 (15.6.2012 22:27:58)

Želvica, kje pa si rodila? Js sem v Sg-ju, z epiduralno (mislila sem, da bolj ko ne prakticirajo porod na hrbtu[sm=zmeden.gif]). Bom pa zdaj brez epiduralne. Pravijo, da sploh ne boli, ko ti vstavlja kanal, men je ko hudič, da sem bruhala zravn. Pa še po pol ure mi je vn pado in mi ga je spet vstavljala (in ja, sem spet bruhala od bolečin[sm=smiley21.gif]). Mi je pa res ublažilo bolečino, sem celo malo zadremala. Bi mi pa mogla še epiduralna držat, ko so me šivali, ampak sem čutila vsak pik (sm mojga tak stiskala za roko, da je še on stiskal zobe[sm=smiley29.gif]). Ni mi žal, da sem jo imela, ker res ublaži bolečine, ampak zdaj je ne bom. Upam, da bo kaj prej šlo, ko pa pri prvem[sm=smiley20.gif]
S trebušnim plesom? Zanimivo. A ga drugače tudi plešeš? Meni je bilo fajn na žogi sedet (doma in v porodnišnici).

Js sem imela po porodu premalo železa. Sem pila sok rdeče pese in je pomagalo.

Punce, vodna postelja je zakon[sm=smiley36.gif] Js super spim (proti prvi nosečnosti) in je res ena izmed najinih najboljših investicij. Me pa drugač že tut matrajo kolki pa križ, sploh če sem kdaj bolj aktivna. Sem zadnjič sesala, pa sem pol mogla celo popoldne preležat, ker me je tako bolelo (sedaj raje to prepustim mojemu[sm=jezicek.gif].

Tudi js ostajam tu (mi FB ni preveč simpatičen[sm=smiley1.gif]

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (16.6.2012 8:22:19)

se mi zdi da v sg prakticirajo na hrbtu ne glede na epiduralno. jaz sem brez epiduralne...pa sm bla ves cas na kolenih...ala dogy, pa mi je rekla da naj se obrnem ko je nlo tk dalec.
mi pa kljub umetnim popadkom ni blo nc tk hudega. 

Zelvica1 -> RE: Septembrke 2012 (16.6.2012 9:28:00)

Alo!

Metkara obakrat sem rodila na Jesenicah. Ja jest sem nazadnje rodila pred skoraj 5 leti in ja še vedno so prakticiral porod na hrbtu. Baje se je zadnje 3 leta to spremenilo in se lahko sama odločiš v kakšnem položaju boš rodila. Vem, da imajo na Jesenicah tisto posebno posteljo, ki omogoča več načinov poroda in upam, da takrat ko bo prišel moj čas ne bo zasedena. Kar se tiče mojih popadkov so bili resnično hudooooooooo boleči in imam kar velik prag bolečine. Hvala bogu, da je šlo obakrat zelo hitro (manj kot 2 uri). Trebušnega plesa ne plešem, tako da bom mogla pogledat kakšen posnetek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

LadyMa -> RE: Septembrke 2012 (18.6.2012 16:49:31)

o zdej pa je že pošteno zakurilo to sonce. Jaz pa moram doma ležat in ne smem it na plažo.[sm=smiley13.gif]
Mal berem forume, da si krajšam čas. Komaj čakam september, da pride naš nov družinski član[sm=duda.gif] in greva mal pohajkovat.[sm=smiley36.gif]
Radirka: Hvala za info, sem slišala veliko pohval za Dr.Likar-ja iz PO. Sva se tudi midva naročila za 3D in čakava zdaj datum. A žehodi katera v materinsko šolo? Jaz sem začela, pa mi je kar zanimivo.
No bodite fajn in se lepo hladite.

dvafižolčka -> RE: Septembrke 2012 (22.6.2012 9:31:40)

Ojla, mamice! Sem vas komaj našla. Pred časom sem sledila vaši temi, pa je presegla 200 objav medtem ko me ni bilo. Sem Debelo pogledala, ko sem videla, da vas tam več ni... Kakorkoli, evo jaz sem noseča z mo-bi dvojčki, sem sicer komaj v 24 tednu, ampak ker bom rodila en mesec pred rokom, sem se kar k septemberkam vštulila. Za zdaj kar ok pri meni. Sem že celo nosečnost doma na bolniški in se razvajam dokler se še da [sm=smiley36.gif]
Danes imam UZ pri Pušenjaku pa upam, da bo vse ok. Enega od dvojčkov zelo slabo čutim, oziroma skoraj nič [sm=smiley13.gif] Imam pa Uz vsake dva tedna, da jih čim bolj podrobno spremlja. Baje lahko pride do TSSS sindroma. ..

egleria -> RE: Septembrke 2012 (22.6.2012 18:30:14)

ojla!

Evo mi smo malo pohiteli, tako da naša mala Zoja ni septemberka ampak junijka. Rodila sem 13.6. s CR malo nedonošenko Zojo z 860g in 34cm. Zaenkrat je v LJ na intenzivni in je stabilna. Napreduje tudi lepo, tako da upajmo da nam čas hitreje mine, da bo Zoja čimprej doma z nami..

Anja024 -> RE: Septembrke 2012 (22.6.2012 20:17:44)

egleria čestitke za malo Zojo, lepo ime (tudi moja prvorojenka je Zoja[sm=smiley1.gif])[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
nadaljujte pozitivno ker bo itak vse OK

Upam da se tudi ti dobro počutiš[sm=bravo.gif]

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (22.6.2012 20:28:44)

o joj,cestitke. itak bo vse vredu. joj pa cim manj takih presenecenj se vsaj en mesec da mali se malo zrastejo.

druga pa sem jaz bila na testih za sladkorno,pa zgleda je vse ok,ceprav so ful zvisali merila.
mi pa rinemo na morje jutri. gremo kampirat,pa sam za en tedn. ko moj ma dopust sele avgusta taj pa nikol ne vem kako bo vreme pa moje navdusenje za kampiranje z isasom.i me ker dan tako boli da bi lahk sanjala vse po vrsti.

pa lep teden

radirka -> RE: Septembrke 2012 (23.6.2012 19:21:26)

egleria čestitke za malega sončka,[sm=bravo.gif] držim pesti da bo pridno rastla in bo čimprej prišla domov:)

Zelvica1 -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 7:57:53)

Egleria tudi z moje strani ti čestitam za rojstvo hčerke in ji želim čim hitrejše okrevanje, da bo družinica kmalu skupaj.

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 8:09:59)

Eglerila čestitke za malo Zojo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Lepo ime! Tudi jst ji želim, da bo pridno rastla in da bom čim prej prišla domov. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]
Moram pa priznati, da mi je prav lep datum 13.6. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] sama sem rojena 10.6. in sem ravno letos dopolnila 30 let [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
Aja, pa da še poročam o pregledu za sladkorno. Zdaj sem bila malo odsotna, ker sva bila z mojim na [sm=morje.gif] (juhej) in sem danes prvi dan v službi [sm=smiley29.gif] Pregled imam na Vrazovem trgu, kjer je bila nekoč pediatrična klinika. Naročena sem 2. julija. Res mi je pa sestra rekla, da naj si prinesem limono in kakšno knjigo za branje. Zgleda, da ta pregled kr nekaj časa traja [sm=smiley13.gif] Lepo se imejte in uživajte v sončku

LadyMa -> RE: Septembrke 2012 (26.6.2012 11:22:41)

Egleria, čestitam za novo družinsko članico in vam želim čimhitrejše okrevanje in skupno življenje doma. [sm=smiley36.gif]
Zelo lepo ime ste si izbrali.[sm=bravo.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>