RE: Septembrke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

bistrakatka -> RE: Septembrke 2012 (5.6.2012 20:00:30)

hvala za mnenja zlate ste, ja imam komaj 22 let, prvi otrok...jaja postelja je potem še mladinska na njej je previjalna +predali vse skupaj je kot nekakšen kompleks sobe......ja tiste stvari sterilizatorčki itd. sama sem medicinska sestra, vidim stvari v porodnišnici, nimam sama izkušenj vem pa da včasih kr zmanjka časa za prekuhavanja, dokupovanja...smo na odročnem kraju moj nima pojma o pojmu, seznam sem mogla napisat tako, da bo lahko šel kupit stvari potem ko bom rodila....cene se mi ne zdijo niti malo pretirane..vem pa da starši dandanes pretiravamo z vsem..če pa se da zakaj pa nebi???saj si tako olajšamo življenje in se moderniziramo..smo v obdobju potrošništva in tako skrbimo za ekonomijo...seveda je pa odvisno od situacije ..žal je vsepreveč družin ki nimajo niti za osnovne potrebščine...bom pa ko tega nebom potrebovala z veseljem darovala nekomu, ki bo to potreboval....tako da sklenemo krog

pa lep pozdrav vsem

Čarobnica -> RE: Septembrke 2012 (5.6.2012 22:14:04)

Da se oglasi ena, k je mela prvega otroka že "mal v letih" glede na povprečje. Kupila sem skoraj nič :) Ker sem bila noseča v krogu prijateljic med zadnjimi, sem dobila skoraj vse od njih rabljeno. Zraven potem še darila in je bilo stvari itak preveč :D Ok, je par zadev, ko jih pač tudi kupiš (nekaj plenic, higienske potrebščine), a je to zelo malo. Tudi če ne dobiš na posodo, se da veliko rabljenega vzet, ker so to zadeve, ki so malo rabljene, kakšne sploh ne :)
No, jaz sem mela še to "srečo", da je nekaj znank, ki se jih zdi, da morajo kupit kar vse, pol pa sploh niso uporabljale in sem dobila marsikaj, kar si sama niti pod razno ne bi kupila.

Črpalko sem si sposodila - ko je nastala potreba. Vaga - kot omenjeno, smo kar kuhinjsko ponucal, da smo našo štručko vagali, pa še to samo 2x - sem imela tako krasno patronažno, da smo vaganje ukinl. Sestra, ki je res imela mini bejbiko si jo je pa sposodla. Flaške ... pred porodom kupil 1, pol še 1, nucal nikoli nobene ...

Mislim, da je to "kompliciranje" bolj odvisno od karakterja pa malo manj od let. Poznam "komplikatorke" v obeh kategorijah. Ma naj vsak po svoje, jaz mislim, da je važno, da je mama mirna - ene nucajo za to imet vse na zalogo, druge smo pa malo bolj "na horuk" pa za sproti :D Nič bati, priložnosti za zapravljanje je itak dovolj, pa naj vsaka da za namen, ki ji paše.

Še to ... igrač sem sama kupila manj kot 5 (ne štejem gibalnih pripomočkov in knjig). Pa smo jih vseeno podarili že ene pol kamiona. Nikakor ne mormo dopovedat babicam, da naši ni mar za punčke pa pliškote pa razne plastike. Ja pogleda, ko je novo je ene pol ure aktualno, pol gre pa v škatlo igrač in je pozabljeno. Ne pozabi pa zlepa, če se jo pelje v ZOO ali pa na kak izlet, živali gledat pa jahat ali podobno. Samo za take zadeve pa "nimajo časa" ...

Jaz vam želim, da boste čim manj pripomočkov nucale :)

Arjuna -> RE: Septembrke 2012 (6.6.2012 18:43:53)

Živjo!

No malo pozno se vam pridružujem tudi jaz. Rok imam 30.09.2012 in sem v pričakovanju mojega prvega otroka. Moj partner pa v pričakovanju drugega, imava že kar 7 let staro deklico, ki je plod njegove pretekle zveze. Njegova hči in hkrati sestrica najinega še nerojenega otroka živi pri nama vsak drug teden, saj imata z njeno mamico deljeno (skupno) skrbništvo in na srečo se očitno to za malo obnese bolje kot bi lahko pričakovali. Tako da bova povečala družino na štiri člane oz. če vključim še dva psa nas bo kar 6. Veselimo pa se naraščaja prav vsi... :)

hokuspokus -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 10:53:56)

Arjuna, dobrodošla in čestitke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

metkara -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 11:26:24)

Tudi midva sva pri prvem dobila (ali na posojo) zelo veliko stvari. Pa tudi veliko sem kupila rabljenega. Sem tudi jaz mnenja, da zakaj bi kupovala novo, za par mesecev. Itak, da si kupiš higienske potrebščine, za sebe in za otroka. Oblačilc sem mogoče dve kupla, drugo ti itak obiski prinesejo. Recimo posodica za vodo...sem imela kar od sladoleda in sem bila čisto zadovoljna. V previjalno mi je ata predelal mojo staro pisalno mizo, kinderpet, zibko in košek sva imela še od naju...Sem pa rekla, da si bom sedaj kupila električno črpalko za črpanje mleka (verjetno rabljeno), ker z ročno so me kar roke bolele, pa še zamudno je. Ponavadi sem si zvečer še izčrpala malo mleka, ker sem imela dojke ko žoge, pa tudi na rezervi je bilo vedno mleko, če sem kam šla. Pa mleko v prahu za vsak slučaj....res se potrudite z dojenjem, drugače ga pa itak še vedno lahk kupite.

Je pa res zapeljivo, ko vidiš kaj vse imajo (sploh prvič) in se ti zdi, da vse to rabiš. Meni osebno je brezveze kupovat razne grelce pa sterilizatorje za dude in stekleničke. Saj tistih par minut si pa že vzameš za prekuhavanje ali za gretje.
Skratka, čim manj kompliciranja, pa veliko uživanja z dojenčki. Meni je še najbolj manjkalo spanja[sm=smiley1.gif]

pi*ka nogavička -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 12:57:50)

Arjuna-dobrodošla med nami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
metkara-[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ja spanje je blo pa tud pri meni nekaj kar bi z veseljem šla v trgovino in ga (do)kupila...Pa škoda ker se ne da spat na bonus oziroma na rezervo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 17:14:53)

Arjura dobrodošla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Joj k pišete o spanju me je kr malo strah. Namreč sama sem prava zaspanka. Zvečer bi šla zgodaj spat in potem bi tudi malo kasneje vstala. Pač rabim malo več spanca [sm=jezicek.gif] Moj bi rekel veliko več. V primerjavi z njim, ko spi skoraj pol manj, pa res [sm=smiley36.gif] Zdaj lahko samo upam, da bo tudi [sm=duda.gif] tako spal kot jst. Če ne sem "nasankala" [sm=jezicek.gif]
metkara a potem je električna črpalka za mleko veliko bolj praktično kot ročna. Najbrž je res hitrejša kot, če sam pumpaš [sm=smiley36.gif] Sem še vedno v fazi odločitve kupiti ali ne kupiti. Se pa nagibam k črpalki Mam.
Imam pa eno vprašanje, čisto off topic. Razmišljava o nastavku maxi cosi easy fix za v avto. Priporočate to ali si lahko kako drugače pomagaš?[sm=zmeden.gif] Meni se zdi ta zadeva nova ful draga. Na bolhi pa niti ni ne vem kakšnih ponudb. Ste same uporabnice tega?

metkara -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 17:40:04)

Ninchyy, ne vem, verjetno gre hitreje. Vsaj meni je bilo še kar zamudno si črpat mleko z ročno (imela sem pa od svakinje aventovo). Sem si pa črpala kar par mesecev (do enega 7-ega), ker sem še kar imela občutek napetih dojk po dojenju. Pa posledično se ti tudi več mleka dela in je bilo fajn, saj sma se z malo dojile 27 mesecev. Ko sem bila 4 mesece noseča, sva ukinle, ker so me bradavice bolele, pa ni bil več fajn občutek. Pa tudi pravi čas je, mislim, da bil, ker sploh ni blo problema. Sva zmanjševale, enkrat sem pa rekla, da so zizike bolane, da imajo vročino in, da ni več mleka. Sicer je še par dni spraševala, ampak jo je ta odgovor zadovoljil. Lahko za prvič z ročno probate, če bo vam pasalo, če vam kaka prijatlca posodi, da vidite...
Easy fix je pa baje ful praktičen. Sama ga nisva imela, ga je pa svakinja in ga je ful hvalila, še posebej, ker je lahko še pol sedež gor dala. Naredi samo klik in je že[sm=smiley2.gif] Pomoje je fajn gledat, da je tak, da lahk pol še sedež gor daš. Če imaš pa več avtomobilov, se pa verjetno ne da kr tak prestavljat...ne vem. Midva imama dva sedeža, v vsakem avtu enega, kar je res praktično. Drgač ti ga kdo odpelje, ti ga pa rabiš itd.
Ja, spanje[sm=zmeden.gif] Je šele kak mesec nazaj začela res spat, prej se je zbujala po x krat na noč. Prej je bila v kinderpetu zraven najine postle, pa stranica stran vzeta (na začetku je bila še stranica gor in sem mogla vstajat in jo dvigovat, pol sem pa vidla, da je najboljš, da je stranica stran), zdaj pa že kaka dva meseca spi v svoji sobi. Je bilo nama bolj težko, ko je šla stran, kot pa njej [sm=jezicek.gif] Upam, da tudi potem ne bo problema, ko bo dojenček in bo videla, da spi zraven naju (v kinderpetu).
Js sem se dolgo sekirala zaradi spanja, pa ko slišiš, kak pa eni spijo po cele noči... Sam ljudje smo različni, otroci so različni, pa pridejo obdobja spanja in nespanja, pač sprejmeš to in ti je laže... Itak bojo še prehitro najstniki, ko jih ne boš mogo vn iz postle dobit[sm=smiley36.gif]

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 19:13:19)

metkara hvala za odgovor. Tudi sama mislim, da bi imela že iz tega vidika črpalko, da imaš več mleka in če greš kam lahko kdo drug nahrani otroka brez problema[sm=bravo.gif] Samo žal si jo bom morala kr kupiti, če bom hotela sprobati. Nimam nobene znanke, ki bi jo imela.
Kar se pa easy fixa tiče ga ima pa tudi moja svakinja. In sva najprej mislila, da si ga bova lahko sposodila. Pa sem ravno pred kratkim zvedela, da je tudi ona zdaj spet noseča, ima pa januarja 1× rok. Nisem pa vedela, da z njim lahko potem tudi fiksiraš avtosedež [sm=smiley3.gif] Namreč tudi avtosedež že imava in prav tako maxi cosi [sm=smiley36.gif] To sva vse dobila [sm=smiley1.gif] Zgleda, da se potem vseeno splača imeti tale nastavek. Kar se pa otroških sedeževe tiče se pa strinjam, da mora imeti vsak avto svojega [sm=smiley1.gif]
Hihihi torej se moram jst zdaj naspati, ko še lahko spim. Zbudim se le zaradi tega, če moram it lulat. To se pa zgodi vsaj 1× na noč. No, to še ni sile, a ne[sm=smiley1.gif] Pustimo se presenetiti, ko bo prišel [sm=duda.gif] Imaš pa prav, da smo ljudje različni, prav tako otroci in noben ni isti. Tako, da je vsak otrok zgodba zase. Na koncu pa itak še res prehitro zrastejo [sm=smiley1.gif][sm=smiley13.gif]

LadyMa -> RE: Septembrke 2012 (7.6.2012 20:55:56)

Ciao.
No sem malček pozna, vendar se z velikim veseljem pridružujem vsem septembrkam. Mi pričakujemo našega dojenčka 27.09.2012. To bo naš prvi otročiček in komaj čakam.[sm=smiley36.gif]
Septembrk nas je pa kar veliko.[sm=jezicek.gif]
No se še kaj oglasim, pa bodite fajn. Upam, da bom spozala kakšno iz obale, za kakšne skupne sprehode kdaj pa kdaj,

Zelvica1 -> RE: Septembrke 2012 (8.6.2012 8:47:10)

LadyMa pozdravljena med nami.
Ninchyy kar se tiče otroškega sedeža, je priročen tudi od peg peregota. Sama imam to lupinico in zraven tudi podnožje peg perego tri fix base. Ravno tako se ta podnožje fiksira na sedež in lupinico se samo še pritrdi nanj. Tako, da ti ni treba vsakič lupinice pripenat z pasovi. Meni se zdi zelo priročen in tudi mnogo ugodnejši od maxi cosija. Tudi na bolhi imaš kar nekaj ugodnih ponudb za te lupinice. Kar se pa tiče spanja sem pa jaz imela neverjetno srečo. Obe hčerki sta že pri manj kot treh mesecih spale celo noč. Sama tudi zelo rada spim, in že na začetku ko sem morala vstajati 1x do 2x na noč mi je bila muka.[sm=smiley13.gif]. Še en nasvet mamicam, ki bodo prvič rodile. Slišale boste, da morate na začetku otročka zbujati na vsake 2-3, da jih nahranite. Ne počnite tega. Nikakor jih ne zbujajte, ker otrok se bo že sam zbudil, ko bo začutil potrebo po hrani.

hokuspokus -> RE: Septembrke 2012 (8.6.2012 15:34:16)

Najprej dobrodošla LadyM[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

O ja spanje, to je edina stvar, ki me skrbi, naš je star 3 leta pa je šele sedaj začel spati pa še to pride k nama ponoči, vendar to ni nič proti prej ko smo vstajali 10x na noč. Upam, da bo ta spal, sicer pa če mu bo drugače podoben bomo pa tudi to preživeli. Drugače je full naspidiran dobrovoljček in nobeden ni mogel verjeti, da imamo ponoči probleme.

Lepo se imejte

radirka -> RE: Septembrke 2012 (11.6.2012 17:42:04)

Pozdravljene mamice[sm=smiley1.gif], včeraj smo imeli 3d ultrazvok v PO kjer je dr.ugotovil da je naš dojenček vsaj 14 dni večji kot naj bi bil glede na pdp, na morfologiji(14 dni nazaj) pa ga je moja osebna ginekologinja izmerila in ugotovila da je za 3 dni večji od datuma določenaga z pdp.. Se je še kakšni zgodilo kaj podobnega? Sem prav zmedena in v skrbeh da ni kaj narobe.. [sm=zmeden.gif]

pi*ka nogavička -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 8:10:35)

radirka- jaz ti svetujem, da se posvetuješ z svojo ginekologinjo ali pa napišeš vprašanje dr.Pušenjaku na med.over.net. Pa mu natančno napišeš gestacijsko starost in vse mere otročka. Upam,da je vse ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image].
Kako ste pa ostale nosečke? Ste vse na facebooku pristale in se vam ne da pisat tuki po forumu? Kakorkoli že, lepo se imeje in čuvajte se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mariles -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 10:45:58)

Radirka, jaz samo vem, da je lahko pikica večja, če ima mama to nosečniško sladkorno. Jaz bi šla čim prej k osebni ginekologinji, da izmeri spet in urgira naprej. Saj ni nujno, da je kaj narobe, samo pojasnilo/odgovor pa moraš dobit, da si mirna... držim tačke, da bo vse v najlepšem redu!!!

Jaz sem bolj lene sorte, berem vas pa vsak dan [sm=smiley36.gif] Sem imela včeraj redno kontrolo in vse ok, pri urinu je malo zmajala z glavo, potem pa se je odločila, da je OK. Upam, da res...
Sem bila pa kregana, ker sem dobila že vsega skupi 10 kg, od tega zadnji mesec 4 kg! Vem, ogromno! Samo kaj naj, ko sem pa tako zelo lačna. Sem imela pa prej itak ekstra premalo kg, tko da sem zdaj na normalni teži. Ampak moram baje vseeno pazit. Kakšen nasvet?[sm=smiley13.gif] Kaj čem, če pa ne morem jest zdravih zadev [sm=smiley13.gif] Cvetače, brokoliji, razen paradižnika mi skoraj vse smrdi. Še zelena solata mi gre težko dol, pa sem jo prej pojedla na tone. Samo junk mi gre po glavi...

Aja, pa prebrala sem Modrost rojevanja. Kul knjiga, sam zdej me je še bolj strah rojevanja v bolnici... sem malo skeptična do zdravnikov zaradi izkušenj, pa septembra bo taaaka gužva očitno in res upam, da ne bomo samo številke...

Zelvica1 -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 13:22:24)

Pozdravljene!

Mariles nič se ne sekiraj glede kil, nisi edina, ki je do sedaj pridelala 10kg. Sama se raje ne vagam, ker vem, da jih je še več kot 10. Drugače je ta pridobljena teža čisto nekaj normalnega, saj naj bi nosečnica v tem času pridobila od 7-10kg. Tudi meni diši sam junk hrana, ravno tako kot v prejšnjih dveh nosečnostih. Ponoči sem sanjala samo o hamburgerjih. Še dobro, da v bližnji okolici nimamo kakšnega mcdonaldsa[sm=smiley1.gif]. Tolažim se lahko samo s tem, da bodo po porodu kile šle kar kmalu dol.

LadyMa -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 13:45:28)

Radirka: Ali G, ki ti je opravljal 3D v PO, ni nič podrobnejšega povedal, zakaj naj bi prišlo do teh zadev. Da boš bolj mirna je morda res bolje, da kontaktiraš svojo G in ji poveš. Lahko pa, da s tem ni nič narobe.
A si bila drugače zadovoljna s 3D v PO?

Jaz bi pa jedla samo sadje. Zdaj sem nora na breskve in jih moram imet skozi doma.[sm=smiley36.gif] Opazila sem, če pojme 1 banano na dan me napne. A se je to še kateri zgodilo?

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 13:45:51)

.

Ninchyy -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 13:50:07)

Hej so[sm=nosecka.gif] da se še jst malo oglasim. V službi imam popolno gužvo [sm=smiley19.gif] doma sem pa čist na off in niti računalnika ne prižgem [sm=smiley36.gif]
Kar se kilogramov tiče se ne sekirajte. Tudi sama imam isti "problem" me je zadnjič G okregala, da moram malo paziti na kg da se ne bom preveč zredila. Samo kaj pa naj, če sem lačna. Naj stradam, da se mi kg ne bodo prilepili name [sm=smiley36.gif][sm=zmeden.gif] By the way tudi meni dišijo hamburgerji [sm=smiley17.gif] in bi jih lahko jedla vsak dan. Bomo videli kaj bo v čet. pokazala tehtnica upam, da ne preveč [sm=smiley36.gif] Pa menda bom imela CTG za[sm=duda.gif] kot mi je rekla sestra.

mariles -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 14:05:08)

Kaj je to s temi hamburgerji :)? Jaz bi tudi, mam McDonalds zelo blizu, ampak mi ne predstavlja nevarnosti samo zato, ker se je pred letom ena moja znanka tako močno zastrupila s hamburgerjem, da je pristala na urgenci in bila še par dni na intenzivni... jp... pa tkoooo zlo rada sem ga imela [sm=smiley19.gif]. Ampak od takrat jem tam samo še solate s krompirčkom.

LadyMa - meni se zmeša na tržnici od vonja po sadju. Res nenormalno, sam ko moram izbrat pa eno samo sadje, mi je pa nemogoče izbrat. Pa že nasploh mam težave s sadjem, ker me zelo napenja. V bistvu ga lahko jem samo zjutraj, ampak zdej v nosečnosti mi pa zjutraj paše konkretno. Ja... sem zapletena do konca :) Mogoče tudi tebi ne paše, če poješ banano po hrani. Probaj na prazen želodec.

Ok, ste me mal pomirile s kilami, hvala. Sej js se sploh ne sekiram zarat sebe, samo sem se počutila kot polit cucek, ko mi jih je sestra tko resno naložila... Priznam pa, da bi lahko mal zreducirala sladko. Sam po moje bi bla potem tako tečna, da...

Ninchyy, ctg? Že? Kako to?

radirka -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 15:28:15)

LadyMa
ja drugače sem bila zelo zadovoljna, mi ga je delal dr.Likar in je bil res prijazen in si je vzel veliko časa zame. Sem ga vprašala če je kaj narobe in je reku da ne, da pač itak se ne da točno določiti datuma zanositve in da mi on ne bo spreminjal pdpja, da naj na naslednjem pregledu govorim o tem z osebno ginekologinjo, ker mi ga bo verjetno spremenila.Mi je pa 2x opravil meritve, da je pogledal če je res tako velik dojenček ali se je aparat kaj zmotil. Sva pa dobila lepe slikice in 2 krajša posnetka. Priporočam[sm=smiley1.gif]

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (12.6.2012 20:58:19)

joj punce kako pretiravate z vsem.
kg...kaj naj. meni nič ne preveč diši...z ničemer ne pretiravam. vse jem v mejah normale, isto kot prej...pa sem tut na 10 kg+. pa kaj naj.
seznam stvari ma kaki, pravkar sm spakirala 3 spacebag vreče cunj kolegici. tko da ..še za iz bolnice nevem če bom mela. pa to se bom definitivno septembra sekirala.
zdaj je tolk drugih stvari.
dnar, pa dopust pa nevem kaj še vse.
da bi si pa karkoli drugega prpravlala,..je pa ž čist brezveze.

mam pa probleme s tem išiasom...tko da...se bi lahko kdaj vdrla v zemljo da neb vedla več da me boli.

aja, ne vem katera je ž pisala za tisti 3d v PO. ma če niso rekli da je treba it naprej, potem ni nič kritičnega. saj veste... 14 dni odstopanja od roka v + ali - je normalno. tako da nobene panike

pa lep večer še naprej.

Anja024 -> RE: Septembrke 2012 (13.6.2012 10:47:42)

ojla [sm=nosecka.gif]

kako ste[sm=smiley1.gif] Mi smo včeraj šli iskat voziček in sicer lux4kids fenix v živo zeleni in črni kombinaciji z belimi rožicami[sm=smiley1.gif]
sva ga s tamalo (15 mesecev) danes vzele iz škatle in ga sestavile in ni hotela več iz njega tako se ji je zdelo super[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kar pa se seznama tiče pa ne vem če sem za svojo prvorojenko skupaj nakupila stvari za 1000 evrov kaj sele da bi toliko plačala za posteljico
je pa res da veliko stvari ki jih nakupiš v naprej potem sploh ne potrebuješ
mi smo za zdaj kupili samo voziček ker ostalo še imamo, če pa bo kaj manjkalo bomo pa potem dokupili

lep še en dezeven dan vam želim[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

MalaNeli -> RE: Septembrke 2012 (13.6.2012 11:23:54)

ojla.
Anja sm glih hotla napisat kje živiš,da pr nas danes ni dežja, ko je začelo padat, sam mislim da ne gre več zdaj ko sva zbežali v stanovanje.
čak a nis ti za en drug voziček govorila? a lux4kids ste meli ž pr prvi? zakaj pa istega vozička nimate kot prvič? a prva ti ni več v vozičku? sicer naša ni ž od oktobra, ker od septembra tut ž hodi, ma tut v mareli na morju je bla sam po pol ure naenkrat, nevem če je kdaj več zdržala. tk da mi2, sploh ne uporabljava vozička.

evo zdaj pa ne dežuje, ko je naju pregnalo. ma saj morva skuhat pa spat :)
lep dan

hokuspokus -> RE: Septembrke 2012 (13.6.2012 11:52:21)

ojla, pri nas je že cel dopoldan sonček tako, da mi je bilo na vrtu pošteno vroče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image], ne vem kaj bo ko bo čez 30"C najbrž se bom stopila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (upam, da se mi bo rit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]).

MalaNeli kaj boš dobrega kuhala, jaz sem ostala čisto brez idej, bi nekaj zdravega pa dobrega sam ne vem kaj je to.

lp,

Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>