RE: avgustovke 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

LINDI -> RE: avgustovke 2012 (6.6.2012 21:14:34)

Tapeta od kdaj pa si na bolniški,a zaradi diabetesa,jaz sem od 6 marca...me zanima kaj se bo izcimilo ampak res,ker v službi me ne bodo gledali,ker delam v trgovini..če se zgodi upam še na star dopust,pa mogoče nekaj novega,ne vem,no in potem naj imajo nosečnice odsotnost stresa...če jih na koncu zezajo...

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (7.6.2012 11:36:27)

Živijo punce! Malo pozno pa vendar bi se vam rada pridružila pri čveku. PDP imam 10.8.2012 in pričakujemo malega navihančka. Prosila bi še, če bi mi povedale kako pridem do FB skupine?

Bodite pridne in uživajte z migajočimi trebuščki [sm=smiley1.gif]

*mommy to be* -> RE: avgustovke 2012 (7.6.2012 13:03:25)

Dobrodošla! Vsak enove smo vesele!
Za FB pa pošlji podatke na zs, pa te dodam kot prijateljico potem pa v skupino :)

.bina. -> RE: avgustovke 2012 (7.6.2012 14:01:15)

Stran: << < Prejšnja stran 70 71 72 73 [74]

tudi nama je uspelo v prvo... [sm=bravo.gif] PDP imam 12.8. in to na rojstni dan moje mame...
...komaj čakam da mineta ta dva meseca, da rimem malo štručko v roke...
pričakujemo pa malo Lino [sm=smiley1.gif]

.bina. -> RE: avgustovke 2012 (7.6.2012 14:05:08)

lindi..ne sekiraj se zaradi bolniške...če si zaposlena za nedoločen čas, z zdravniškim potrdilom te morajo gledati drugače in razumeti, da ne moreš biti v službi...

LINDI -> RE: avgustovke 2012 (7.6.2012 18:10:34)

Sem ja,in upam da bo vse tako kot je treba se izšlo...da bo ok za mojo pikico malo

Maeve -> RE: avgustovke 2012 (9.6.2012 17:39:59)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]! Kako ste?
Toopsy tut jaz sem pri šoli za starše prišla do zaključka, da je najbolje čim manj komplicirat in uporabljat čim manj pripomočkov, ker sem dobila občutek, da ti pripomočki samo kvarijo otrokov razvoj. Vsaj tako nam je razložila fizioterapevtka in se mi zdi čist logično.
Tapeta super, da imaš sladkor v mejah normale [sm=bravo.gif] Meni tudi uspeva [sm=smiley36.gif]
Lepo se imejte, pa oglasite se še kaj!

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (10.6.2012 7:07:26)

Maeve meni so v 25 tednu odkrili sladkor pa se v 1 mesecu še vedno nisem navadila na dieto. [sm=zmeden.gif] Saj mi kar gre z vzdrževanjem ampak nekako še nisem ugotovila kombinacij ki bi mi ustrezale. Ok vredu pust riž/krompir + pusto meso + zelenjava... samo kaj ko si zaželim kaj drugega za kosilo npr. marelične cmoke, presno zelje ali pa koliko lahko pojem, če hočem na jedilniku govejo juho (namreč sm nora na juhe). In potem karkoli pojem tisto ekstra več, pojem s slabo vestjo.

Nevem no, zdi se mi da delam dojenčku slabše če se sekiram zaradi prehrane, kot pa da bi se pregrešila in kdaj pa kdaj po kosilu pojedla kakšen sladoled in se ne sekirala če mi cuker zraste na 7.0 (kar mi 2x na teden, ostalo pod 6.0)

Maeve -> RE: avgustovke 2012 (10.6.2012 7:49:30)

Giovana meni se to ne zdi veliko, če ti zraste na 7.0, sploh pa če je to samo dvakrat na teden. To ni nobene krize [sm=smiley1.gif]
Jaz se drugače diete kar držim, res pa je, da ne tehtam živil. Delam čist po občutku in je vse v redu. Ne vem, ker to tehtanje mi je res smešno. Ok, če bi bil sladkor še vedno povišan, bi pa tudi na to pazila.
Uživajte [sm=nosecka.gif] in se cartajte s svojimi [sm=duda.gif] v trebuščkih [sm=smiley2.gif]

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (10.6.2012 10:33:09)

Hvala, si me kar malo pomirila. 14.6 imam diabetologa in sem mislila, da bom kregana da je previsok. [sm=smiley36.gif]

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 14:17:23)

Hej ho mamice... Kako kaj v tem prekrasnem deževnem vremenu? [sm=smiley36.gif]

Še vedno nevem kako bi se vam lahko pridružila na FB, res bi rada čvekala s svojimi "sotrpinkami", ker tukaj gor res ni neke hude aktivnosti. [sm=jezicek.gif] Ali me lahko katera doda... prosim..

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 14:42:34)

Ravnokar zvedela, da so 2 kolegici danes rodile. Prva ob 12 uri, mesec in pol prehitro, vendar zdravo punčko... Druga pa malo prej, 11 dni po roku krasnega fantka... [sm=bravo.gif] Bravo punce!!!

Še malo pa bomo tudi me na vrsti, jaz sem že neučakana, pa ve?

.bina. -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 14:48:09)

Kako super...jaz tudi že komaj čakam, na 12.8. :))

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 14:55:08)

Ma ja bo fino spoznati naše male vragce. Ravno včeraj sva se z dragim pogovarjala in ugotavljala, kakšen bo... Ali bo podoben mamici ali očku? Je prav zanimivo ker se nam tudi malo ne sanja... [sm=smiley1.gif]

seed -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 15:03:18)

ooo...lepoo :) jaz mislim da mene še dolgo ne prime kakšen porodni val... nimam ''unga'' filinga ;) razn če ne bo tko iznenada vse :) Giovana ... pod zasebca mi lahko pošlješ ime in priimek da te dodam pod prijatelje, nato pa v skupino :)

Giovana -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 15:09:29)

Seed a si dobila sporočilo, ker mi nekaj net šteka?

.bina. -> RE: avgustovke 2012 (12.6.2012 18:15:14)

Ja to pa res...samo da bo vse[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]vredu...sicer pa samo dva meseca še...

Toopsy -> RE: avgustovke 2012 (14.6.2012 10:57:49)

aaa men se zdi da gre tko hitro! zdele, danes ali jutri mi rodi kolegica, prov spomnem se, ko mi je povedala, jst sem pa 6 tednov za njo. me je kr mal strah, kako bo. ampak bo. še malo pa bo pikec pri nama. mi je tko hecno, ker se mu zanje čase skos kovca. prav hecen filing. drgače se pa počutim uredu, malo zatekam, malo me križ boli, ma vse v mejah normale. upam da ste tudi odtale uredu.

pozdravček

Maeve -> RE: avgustovke 2012 (15.6.2012 15:41:15)

Jaaa, se strinjam, res gre hitro! Meni kar prehitro, ker me lovi diploma ... Ravno prejle sem buljila v računalnik, ker sploh ne vem kako naj začnem z novim poglavjem. Čista pisateljska blokada ... :) Ok, zdaj imam vsaj vse podatke zbrane, posortirane v tabeli, samo še v tekst je potrebno spravit vse skupaj. Bom že.

Danes sva z mojim, preden je šel v službo, še sestavila previjalo mizico, ki sva jo dobila od družinskih kolegov. Dobila sva še voziček s takimi ogromnimi kolesi in bo ravno prav za te terene tukaj ;) Pa avtosedež sva še dobila, posteljico imava od fantove sestre. Tako da sva odlično preskrbljena [sm=smiley36.gif] Pa cel kup oblekic sva dobila od žlahte, sva prebrala tiste lepše in boljše ohranjene. Prav uživala sem [sm=smiley1.gif] Res se že veselim, da dobim škratka v roke!

Kaj pa poroda, vas je kaj strah? Jaz sicer še ne razmišljam preveč o tem, se ga pa veselim, ampak hkrati občutim malo treme. Se pa v glavnem pa veselim, ker vem, da bo to čisto nova izkušnja. Kot da bi šla plezat v hribe (ko se veseliš nečesa novega, ampak te hkrati malce črviči v trebuhu). Pa vedno bolj me firbec daje kaj bova dobila-punčko ali fantka [sm=smiley36.gif]

Lepo se imejte [sm=nosecka.gif]!

moč81 -> RE: avgustovke 2012 (17.6.2012 22:28:27)

Pozdravljene so[sm=nosecka.gif]
Da se malce oglasim po dolgem času, prebiram vas vedno, sam za pisanje pa nekak vedno zmanjka čas. Prav vesela sem,da niste vse ušle na facebook, ker jaz ga tut nimam, je pa fajn prebrat kakšno zanimivost oz.kakšen nasvet pa čeprav mam doma 16mesečno navihanko se mi zdi, da ničesar več ne vem in še malo pa me bo "strah"če bom dojenčka znala prav prijet. Vem, da se sliši smešno, pač povem.
Za mano je morfologija,...vse super,...tut cuker je cool, pa železo tudi,... tak da ne rabim nobenga siropa kot v prejšnji nosečnosti. S partnerjem sva bla firbčna pa sva na morfologiji vprašala za spol,... pa dojenček ni bil po volji, da bi razkril kaj se skriva med nogami,...na pregledu kjer sem spila tisto ogabno mešanco za ugotavljanje cukra sem še enkrat povprašala o spolu in vse kar sem dobla je bla dojenčkova rokica skrčena v pest in jeziček,...tako da,...ne bom več vstrajala se bom pustila presenetit kot pri mišulinki.
So pa bli kr pestri dnevi,...najprej sva v maju s partnerjem zrihtala sobico za hčerkico, seveda še ni v svoji sobici (bo kmalu), potem je zbolela in je bla en teden dobesedno prilimana name,...zaj smo že dobre tri tedne zdravi, jupijupija!
Jutri pa gremo čofotat na morje,... upam, da bo počutje moje dobro, da bomo izkoristli celih deset dni,...ginekologinjo sem vprašala za mnenje pa je rekla, da ne vidi ovir, da ne bi šla,...razen soncu se ne smem izpostavlat-se ne bom že zaradi mišulinke ne in da moram skoz pit tudi če ne čutim žeje,... pa tak gremo na Krk, tak da v primeru česarkoli smo hitro v Postojni. Upam, da bo vse cool in da bo dojenček zadovoljno užival vse ugodnosti hotela mama do avgusta in pokukal na svet v Celjski porodnišnici.
Zdaj sem se pa kr malo razpisala,...uživajte nosečke v božanju bušija,...sprehodih,... nakupovanju opreme za škrateke naše in predvsem pazite nase!
[sm=smiley31.gif]

Toopsy -> RE: avgustovke 2012 (18.6.2012 7:55:12)

Hej hej!
Maeve čist te razumem, še mesec nazaj sem bila sama na istem. Ma da te potolažim, stisn pa bo šlo, pol se boš pa res 100% lahko posvetila nosečnosti, čeprav čisto na koncu, ampak vseeno ti bo lazje.
Tudi midva imava ze skoraj vse, danes sem začela prat prvo rundo:) bi rada vse preprala čimprej, če naju slučajno mali preseneti. Sem že v 34 tednu, mali pa baje razvojno prehiteva, tako da bomo videli.
Tudi mene na vsake tok stisne zaradi poroda, me je strah, logično je, da tko čutmo. Čaka nas nekaj novega, zame prvič, in nevem kaj pričakovat. Ampak vsi pravjo isto, vse so preživele:))

Pozdravčki

Maeve -> RE: avgustovke 2012 (18.6.2012 20:16:15)

Moč81 super, da greste uživat na morje [sm=bravo.gif] Sigurno boste uživali [sm=smiley2.gif]
Toopsy a veš da je steklo pisanje! Je bilo potrebno samo led prebit [sm=smiley36.gif] Tako da ja, tale mesec stisnem, pa bo. Imam konec avgusta rok, tako da mislim, da bo šlo skozi, vsaj na grobo. Ker imajo vsi moji sošolci malo težav z našo mentorico, ker si rada zmišljuje. Tudi mene je že zafrknila, ampak pustimo zdaj to. Važno, da napredujemo [sm=smiley36.gif]
Jutri imam pregled, moram dat kri in vodo. Pa upam, da bomo poslušali srčka [sm=smiley1.gif] Potem grem pa kupit še nekaj bodijev pa žabic, se res že veselim [sm=smiley36.gif] Jaz bom tudi ta teden začela s pranjem in likanjem. Za vsak slučaj. Tudi to bo prav fletno opravilo [sm=smiley1.gif] Meni je na prejšnjem ultrazvoku ginekologinja povedala, da je otroček bolj pri ta velikih. Joj, upam, da ne bo prevelik, da ne bom imela prehudih težav s porodom ... Tega me je pa res malo strah.
A katero že moti trebušček? Mene malo že. Ampak se sproti navajam [sm=smiley36.gif]
Lepo se imejte!

.bina. -> RE: avgustovke 2012 (19.6.2012 5:27:39)

Dobro jutro...ravno včeraj sva s partnerjem bila na pregledu, opravila nama je meritve in rekla da je tamala super...
Obrnjena je že z glavico navzdol in težka 1950g. V glavnem nekaj prečudovitega :)

Do 22.7. najmanj še mora počakati, da prikuka na svet, da bo vse vredu drugače pa pridno raste...in jaz z njo seveda.
Spanje in premikanje pri meni je pa grozno..hodim pa itak ne več, ampak racam...polno smeha.

Paše tale sonček [sm=smiley1.gif]

Maeve -> RE: avgustovke 2012 (20.6.2012 6:58:48)

.bina. super, da je bilo na pregledu vse v redu [sm=bravo.gif]
Jaz sem ga imela včeraj in je tudi vse ok, mali/a je sedaj primerne velikosti, ni več prevelik [sm=smiley36.gif] Ginekologinja me je pohvalila glede kil. Tale dieta je res vse spravila v red, tudi mojo zgago, ki je bila prej res moteča [sm=smiley36.gif]. Otroček je sedaj težak 1,6 kg. Res fino [sm=bravo.gif] Aja, edino postavljen je z nogicami naprej, ampak je rekla, da še ni panike. Pa sej tut sama čutim, da se obrača. Še prejšnji teden je bil po mojem z glavico navzdol. Tako, da me to (še) ne skrbi.

Spim drugače v redu, edino zjutraj sem zbudim vsa polomljenaa, z zaležanim hrbtom. Pa ko vstanem ali se uležem sem taka kot en hrošč, moj se vedno smeji [sm=smiley36.gif]

Uživajte [sm=nosecka.gif] in se oglasite še kaj!

tapeta -> RE: avgustovke 2012 (20.6.2012 9:37:59)

Dobro jutro!

Se oglašam po dolgem času. Pridem sicer večkrat pogledat če je kaj novega, za pisanje me pa ponavadi zmanjka.
Moj cuker je kar vredu. Ta teden mi je sicer začel nekaj skakati, tu pa tam mi 90 min po obroku ostane nad 7. Ne vem no, pa jem bolj kot podobne obroke cel čas, ker me je kar strah poskusit kaj novega, da ne bo spet vse v višavah. Pa mi isti obrok danes ne dvigne cukra, jutri mi ga pa bo npr.. Eh.
Jutri imam končno pregled. Po 4. tednih. Upam, da se bodo zdaj bolj pogosto vrstili, saj sem že v 33. tednu. Pa izvide za peto bolezen jutri izvem. Niso me nič klicali, jaz jih pa tudi nisem dobila na telefon, ker se nihče ne javi kadarkoli pokličeš [sm=hudicek1.gif]. Tako da sem še vedno na trnih.
Sem začela papirje urejat. Včeraj sem ravno v službo nesla izpolnat, pol pa še ostale izpolnim in jih nesem na CSD. Sem tudi jaz klicala zadnjič kako je z oddajo papirjev, do kdaj je treba oddat. Je rekla, da lahko do porodniške, samo da je fino, da že v juniju oddam in bom že v juliju dobila verjetno nakazilo (to mislim, da je glede paketa imela v mislih), ker so enkrat mesečno nakazila.
Sem pa že dober teden na dopustu. [sm=bravo.gif]
Aja doma pa še vedno nimava nič konkretno pripravljenega. Danes bom dala verjetno prvo rundo prat. Pa vozek morava iz kleti privlečt pa lupinico, da preperem prevleke.

Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>