Moretta -> RE: avgustovke 2012 (3.6.2012 13:22:15)
|
Ej! Tapeta, probaj poklicat g in povej, da ti je mala zbolela. Jaz bi. Čakat 3 tednov je pa dolgo... Mogoče pa se nimaš za kaj sekirat in ni nevarnosti za plod. Jaz sem skočila en dan na socialno po informacije glede dokumentacije. Moraš oddat 60 dni pred datumom poroda. Izpolniš obrazce (enega ti in enega delodajalec z zadnjimi 12 plačami) in jim odneseš. A ja! pa še za očetovski dopust mi je rekla soc. delavka naj se odločiva kako ga bo koristil. Mi pa spadamo že v novi zakon in na začetku bomo dobile 100% nadomestilo in nato 90%, je tako? Jaz imam rok 31.8., pa mi je rekla naj dokumentacijo pripravim za začetek julija. Zgodila se mi je pa ena neprijetna stvar. Malo bom pojamrala... [sm=smiley13.gif] Imam 2 delodajalca (tako je pač naneslo...), eden v gospodarstvu in eden v šolstvu.Zaposlena sem za določen čas. Zaradi rizične nosečnosti sem od januarja (splav) na bolniški in od februarja naprej dobivam odločbe s komisije. Zadnjič mi je ginekolog rekel naj pred porodniško izkoristim dopust (bilo bi skoraj 30 dni), ki mi pripada. Tako sem se mislila zmenit za julij, vsaj 20 dni v obeh firmah. V gospodarstvu so mi rekli, da ni problema že zdavnaj, saj mi pripada in na dopustu lahko počivam kot na bolniški. V šolstvu pa ne. Ravnateljica mi je rekla, da mi dopust ne da, ker 1. ima zdaj nadomestilo zame, ki bi ga zgubila, če grem na dopust, ker sem ji pol v breme (ne več preko ZZZRS) in 2. če sem do zdaj bila "rizična", kaj to nisem več! No, pa sem dobila za vse popoldneve preživete v službi, delo na domu itd... [sm=smiley19.gif] Ne vem. Moram sporočit ginekologu in zdravnici , kaj v se naredi v tem primeru. kako lahko izkoristim dopust samo pri enem delodajalcu? Nesmisel. Tacanja, si pa bila res pridna včeraj cel dan po trgovinah! [sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] Jaz bi tudi šla v Ikeo. Ne vem pa če bi zdržala. Jutri bom šla v laboratorij. Zdi se mi, da sem preutrujena, brezvoljna, omotična (včeraj sem skoraj 2x padla v nezavest). Mogoče sem slabokrvna... [sm=smiley19.gif] Maeve začela sem z manjšimi obroki in bolj pogost. Sladkarije mi pa ne grejo. Rajši jem sadje! Tudi to za zgago ni ok. Grem se potruditi, kaj pametnega naredit! [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|