|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
7.1.2012 10:53:37   
crtek
to bobika user posted image  user posted image  user posted image super za dober rezultat in "mogoče punčko" user posted image navijam, da bo parček user posted image

tapeta par strani nazaj je ena napisala, da ji je proti zaprtosti pomagal navaden tekoč jogurt zjutraj na tešče...provaj, mogoče se tudi pri tebi obnese user posted image   sicer pa je tudi ingverjev čaj blago odvajalo. Neki bo že pomagalo, a? user posted image

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 726
7.1.2012 11:07:52   
skarabej_79
Hej,

bobika, fajn, da si dobro opravila in držim pesti da dobiš punčko user posted image

Proti zaprtosti je še ena varianta, ginekologinja mi je včeraj svetovala magnezijeve šumeče tablete. Nekaj bo že pomagalo, sigurno user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 727
7.1.2012 12:35:23   
zalenka
dober dan,

pridne ste čvekice ni kaj. Sem vas na hitrco preletela.

svet user posted image user posted image drži se, počivaj in čimprej v akcijo.

super za vse preglede, že prve nuhalne. krasno.

za zaprtost ne vem kaj bi še nucalo - ricinusovo olje user posted image , jaz imam obratni problem, ker takoj driskam.

danes sem si skuhala ingverjev čaj, ampak pišuka punce, kako to ve lahko spijete. res sem uporabila ingver v prahu - kot začimbo, ker svežega nimam pri roki, ampak kakšen grozen okus je to in kako peče. čeprav mi je non stop slabo ne morem tega dol spravit.

sem pa vsaj z želodcem bolj prijatla in so bile res krive elevit tablete. sem pomislila ko je ena tu napisala, da ji je bilo po njih slabo. potem sem vprašala v lekarni in je rekel farmacevt da lahko da me od njih, še posebej če ga pojem zjutraj na tešče in jaz sem res. sem zdaj menjala na fidivit mama in pojem popoldne ob obroku pa je skoraj dobro.

me pa matra utrujenost - takšna da sem po čist adijo pamet. nič ne naredi, zadihana sem čim pridem prvič v 2 štuk. čim po stanovanju malo več hodim me začne špikat in mi postane slabo, s emi zavrti in me zmanjka. pišuka prvi dve nosečnosti sta bili blaženi napram temu, ampak ostajam pozitivna, da tole čimprje mine in se prične obdobje, ko bom prekipevala od energije.

danes smo se sončkali zunaj, zdaj pa me tako glava boli.

mah samo jambram, najbolje da čimprej neham.

uživajte in božajte bušije.

(odgovor članu skarabej_79)
Neposredna povezava do sporočila: 728
7.1.2012 17:52:33   
proxima
Heej punce,

pozdravljene vse nove avgustovke, bomo skupaj pričakoval prihod naših lubekov. Najbolj me pa zaboli, ko slišim, da se je kakšna mala pikica poslovila... zdaj pa res več nobenih slabih novic, same pozitivne ne?

Še malo pa bomo iz rizičnega obdobja ven, pri nas je že enajsti teden, sem se pa zdaj malo zamislila nad dvigovanjem 13-kilogramskega sinkota, ki čedalje bolj sili k meni gor... čeprav sem ga do zdaj brez skrbi in problemov dvigovala, me je zdaj par dni malo zašpikalo v maternici in ga zdaj, kadar le lahko, dviguje njegov ati... samo dopoldne bom pa sama z njim in kako ga naj previjem, saj imate ostle drugič, tretjič mamice podobne težave ne? Najbolj so problematični ti otročki, ki še ne hodijo čisto sami, so pa že ful težki... kako si pa druge pomagate?

zalenka glede elevita sem mela jaz iste težave, na tešče mi je blo po njem slabo - zato mam tokrat raje Femibion 1 in je vse ok...

Pa še glede ingverjevega čaja, pa saj ne rabite tistega recepta upoštevat s svežim ingverjem, obstajajo krasni ingverjevi čaji v filter vrečkah, jaz imam trenutno ajurvedskega Himalaya ima še par zelišč zraven, glaven je pa ingver, krasen čaj, pa nič ne peče in čisto dobro pomaga pri slabosti... mislim da se jih dobi v DM...

bobika čestitke za nuhalno, res dober rezultat... kater teden pa si že? Mi mamo pdp 3.8. (oziroma na UZ je bil 31.7) pa imam nuhalno šele 20.1., menda bo še pravi čas?

Pozdravčki vsem nosečkam, božajte bušije in uživajte v nosečnosti!

Carpe diem!

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 729
7.1.2012 19:08:00   
Evita12
Po dolgem času se še jaz oglašam! Ste pa res prave čveke. Človek si mora prav čas vzeti, če hoče prebrati za par dni nazaj. Pa kako vam znese s časam? Mislim, da potrebujem tečaj organizacije časa  user posted image .

Lepo prosim, naj se nobena več ne poslovi, ker bom sicer za nekaj časa popolnoma prenehala z branjem tega foruma. Potem še samo razmišljam, kaj bom naredila, če se bo meni to zgodilo ... Pa še pri nas doma že vsi vedo, ker sva pač morala povedati, nisva več zdržala!

Glede telovadbe, v vsakem slovenskem mestu se najde kakšna telovadba, crtek v kp je prav gotovo kaj. Jaz tudi nisem iz lj, pa vem, da se tudi pri nas najde marsikaj, če ni pilatesa, je pa kaj druga. Sicer pa praviš, da pilates prakticiraš že tri leta, torej nimaš problema, stvar obvladaš in veš katere vaje so primerne in katere ne! Jaz se 10 let ukvarjam z jogo in sama vem, katere vaje so primerne in katere ne. Na jogo za nosečnice bom šla samo zaradi družbe.

Mojci1984 jaz predlagam, da se glede športne aktivnosti posvetuješ z zdravnikom, glede na to, da imaš nekaj težav. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi smele plavati. Če boste upoštevale vse, kar boste na netu prebrale, boste hitro ugotovile, da je edino, kar še lahko karantena user posted image - to je pa res malo smešno! Saj vam ni treba iti v velike terme, kjer se dnevno menja več 1000 ljudi, pojdite v manjše, kjer imajo po možnosti plavalni bazen. Malo prebrskajte, da ne bom reklame delalauser posted image .

tapeta tudi meni glede zaprtja nič ne pomaga. Moj želodec je na jogurte imun, ker jih zjutraj pijem od šetega leta, ko sem začela z intenzivnimi treningi in je to bilo edino, kar sem lahko jedla za zajtrk. Sicer pa imam že od nekdaj težave s prebavo, tako da pri meni to ni nič presenetljivega.

Aja, glede ingverja, punce, dajte si zraven še kakšno zelišče, ker samo ingver user posted image ??? Bljak!

Mislim, da je ena še spraševala, kaj naj je. Žal je toliko vsega, da se ne spomin katera. Jaz mislim, da če že prej niste imele težav s hrano in s tem posledično niste imele težav s kilogrami, ne vem zakaj bi sedaj komplicirale s hrano in jo spreminjale. Jaz nisem ničesar spremenila, pa se še nisem nič zredila, čeprav sem športno aktivnost več kot prepolovila, pa sladkarije tudi jem, ker brez njih mi živeti ni. Svaka čast tistim, ki se jim lahko odrečeteuser posted image !

No, pa še to. Jaz jem Elevit, slabokrvna sem pa že celo življenje user posted image ! zalenka, v navodilih pa piše, da jih je treba jemati med jedjo (kosilo ali večerja), ne pa na tešče.

Vsem želim, da vam čim prej minejo dnevi do pregleda, ko boste videle svoje srčke. Večina pa nas že čaka na nuhalno. Mene je tega precej strah, ker se je v sorodstvu mojega moža rodilo kar nekaj otrok s prirojenimi napakami in dva, ki jih jaz osebno poznam (ožje sorodstvo) sta že vse življenje odvisna od drugih user posted image .

Lepo bodite! Jaz sedaj mojega moža počakam in greva na en dolg večerni sprehod! jupi user posted image

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 730
7.1.2012 19:18:32   
Kratkolaska
Pozdravljene!

O joj te slabe novice tudi meni niso všeč. Mi potem kar na psiho vpliva in sama sebe tolažim "saj bo vse vredu". Res mi je žal za vse tiste, ki to doživljateuser posted image .

Včeraj sem bila po enem mesecu ponovno v službi. Sicer sem delala bolj na izi, ampak mi je pa prav pasalo. Sem šla sicer eno uro prej domov, pa potem še na sprehod in nekaj urejat na banko, pa po novo škatlico Elevita. Skratka polna energije user posted image . Tudi danes zjutraj sem bila pridna, likala vse tisto kar se mi več kot teden ali dva ni dalo, ker ni bilo "nujno".

Imam pa eno težavo. Jaz ne vem kaj mi je, da sem nonstop lačna. Pred nosečnostjo je bil moj zadnji obrok tam do 18 ure zvečer, potem pa nič več, razen če je bila kriza sem jedla sadje. Zdaj pa sem nonstop lačna. Pa imam res veliko manjših obrokov, zdaj pa ne vem ali imam te obroke premale ali kaj. Pojem kosilo, čez 2 uri sem lačna. Najhuje je zvečer. Pojem večerjo, pa še kaj po večerji in če sem dlje časa pokonci moram pa kak albert keks pojest, ker mi postane prav slabo. Zdaj je šele začetek nosečnosti kaj šele bouser posted image  Sicer je bolje da jem, kot da bi mi bilo slabo kot ja marsikateri izmed vas.

Sicer sedaj v nosečnosti nimam takšnih težav, vem pa kako je. Ko sem dobila pri umetni "stop" injekcijo, ki ni nič drugega kot da ti vbrizgajo 10.000 nekih enot nosečniškega hormona (pridobivajo iz urina nosečnic), takrat pa je bila taka kriza, glavobol, slabost, komaj sem se premikala, bruhanje,.... Sem upala, da me to ne doleti v nosečnosti in me hvalabogu niuser posted image .

Punce držite se, kmalu bo bolje!

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 731
7.1.2012 20:01:15   
skarabej_79
Pozdravček,

proxima, glede termina za nuhalno po mojem nimaš kaj za skrbet. Jaz imam pdp 2.8, na nuhalno sem pa naročena 25.1. Je rekla moja ginekologinja, da je termin čisto ok. Tako da predvidevam, da je tudi za tebe potem ok, ker jo imaš celo par dni pred menoj. Na internetu ravno prebrala (dr. Strahova), da se izvaja nuhalna med 11 tednom 3 dni in 13 tednom 6 dni. No jaz bom takrat 12 tednov 3 dni, kar naj bi bilo tudi po tem ok user posted image

Lep večer vsem skupaj!

< Sporočilo je popravil skarabej_79 -- 7.1.2012 20:08:36 >

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 732
7.1.2012 20:03:16   
Evita12
Ker moj mož malo zamuja (zgleda, da bova šla na nočni sprehod) še lahko pokomentiram Kratkolaskino težavo. Jaz temu ne bi rekla težava, ker potem imam jaz težavo že celo življenje. Jaz že od nekdaj jem na približno dve uri in že od nekdaj se čudim ženskam, ki nazadnje jeste ob 18. uri. A pol greste ob osmih zvečer spat ali kako zdržite do bolj pozne ure? Sedaj sem si (verjetno prvič v življenju, ker sem nad rezultatom presenečena user posted image ) izračunala, kolikokrat na dan jaz približno jem in sem prišla do številke 9X user posted image . Ne vem, če je normalno, ampak jaz sem tako navajena, čeprav sem res malo šokirana nad to številko, ampak jaz sem pač malo čudna! To vedo vsi, ki me poznajo user posted image ! No, sedaj pa še ve na forumu!

Lepo bodite!user posted image

(odgovor članu Kratkolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 733
7.1.2012 23:18:34   
ma_mi
crtek, zaenkrat me še ne dodajaj. Se bom oglasila po prvem pregledu, kajti najprej želim vedeti, da je s pikico vse okuser posted image .

Vsem ostalim nosečkam pa želim čim več energije in brez slabosti user posted image

(odgovor članu Evita12)
Neposredna povezava do sporočila: 734
8.1.2012 9:33:20   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: proxima

bobika čestitke za nuhalno, res dober rezultat... kater teden pa si že? Mi mamo pdp 3.8. (oziroma na UZ je bil 31.7) pa imam nuhalno šele 20.1., menda bo še pravi čas?

Danes sem 12 teden ... na pregledu sem bila 11 t 6 dni .. sej mi je tudi PDP prestavila na 21.7. ..
Očitno se je moja G. motila glede velikosti ploda, oziroma je narobe izmerila velikost in določila PDP.

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 735
8.1.2012 11:07:39   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Evita12

Po dolgem času se še jaz oglašam! Ste pa res prave čveke. Človek si mora prav čas vzeti, če hoče prebrati za par dni nazaj. Pa kako vam znese s časam? Mislim, da potrebujem tečaj organizacije časa  user posted image .

Lepo prosim, naj se nobena več ne poslovi, ker bom sicer za nekaj časa popolnoma prenehala z branjem tega foruma. Potem še samo razmišljam, kaj bom naredila, če se bo meni to zgodilo ... Pa še pri nas doma že vsi vedo, ker sva pač morala povedati, nisva več zdržala!

Glede telovadbe, v vsakem slovenskem mestu se najde kakšna telovadba, crtek v kp je prav gotovo kaj. Jaz tudi nisem iz lj, pa vem, da se tudi pri nas najde marsikaj, če ni pilatesa, je pa kaj druga. Sicer pa praviš, da pilates prakticiraš že tri leta, torej nimaš problema, stvar obvladaš in veš katere vaje so primerne in katere ne! Jaz se 10 let ukvarjam z jogo in sama vem, katere vaje so primerne in katere ne. Na jogo za nosečnice bom šla samo zaradi družbe.

Mojci1984 jaz predlagam, da se glede športne aktivnosti posvetuješ z zdravnikom, glede na to, da imaš nekaj težav. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi smele plavati. Če boste upoštevale vse, kar boste na netu prebrale, boste hitro ugotovile, da je edino, kar še lahko karantena user posted image - to je pa res malo smešno! Saj vam ni treba iti v velike terme, kjer se dnevno menja več 1000 ljudi, pojdite v manjše, kjer imajo po možnosti plavalni bazen. Malo prebrskajte, da ne bom reklame delalauser posted image .

tapeta tudi meni glede zaprtja nič ne pomaga. Moj želodec je na jogurte imun, ker jih zjutraj pijem od šetega leta, ko sem začela z intenzivnimi treningi in je to bilo edino, kar sem lahko jedla za zajtrk. Sicer pa imam že od nekdaj težave s prebavo, tako da pri meni to ni nič presenetljivega.

Aja, glede ingverja, punce, dajte si zraven še kakšno zelišče, ker samo ingver user posted image ??? Bljak!

Mislim, da je ena še spraševala, kaj naj je. Žal je toliko vsega, da se ne spomin katera. Jaz mislim, da če že prej niste imele težav s hrano in s tem posledično niste imele težav s kilogrami, ne vem zakaj bi sedaj komplicirale s hrano in jo spreminjale. Jaz nisem ničesar spremenila, pa se še nisem nič zredila, čeprav sem športno aktivnost več kot prepolovila, pa sladkarije tudi jem, ker brez njih mi živeti ni. Svaka čast tistim, ki se jim lahko odrečeteuser posted image !

No, pa še to. Jaz jem Elevit, slabokrvna sem pa že celo življenje user posted image ! zalenka, v navodilih pa piše, da jih je treba jemati med jedjo (kosilo ali večerja), ne pa na tešče.

Vsem želim, da vam čim prej minejo dnevi do pregleda, ko boste videle svoje srčke. Večina pa nas že čaka na nuhalno. Mene je tega precej strah, ker se je v sorodstvu mojega moža rodilo kar nekaj otrok s prirojenimi napakami in dva, ki jih jaz osebno poznam (ožje sorodstvo) sta že vse življenje odvisna od drugih user posted image .

Lepo bodite! Jaz sedaj mojega moža počakam in greva na en dolg večerni sprehod! jupi user posted image

evita sem potem šla brat ja. prvi dve nosečnosti sem jemala tifol in nisem imela nikoli težav. je pa res da v tifolu je le folna, tu pa so še ostali vitamini.

glede hrane ses trinjam. malo bolj morajo pazit tiste, ki še ne vejo za tokso. drugače pa jaz se ravnam po tem kaj mi paše in kaj mi ne naredi slabo v želodcu. prej sem recimo pojedla celo skledo solate sama - tako družinsko skledo, zdaj ap je videt ne morem. mi je ful slabo po njej. čebula, por, česen - ni šans.

(odgovor članu Evita12)
Neposredna povezava do sporočila: 736
8.1.2012 11:11:43   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: proxima

Heej punce,

pozdravljene vse nove avgustovke, bomo skupaj pričakoval prihod naših lubekov. Najbolj me pa zaboli, ko slišim, da se je kakšna mala pikica poslovila... zdaj pa res več nobenih slabih novic, same pozitivne ne?

Še malo pa bomo iz rizičnega obdobja ven, pri nas je že enajsti teden, sem se pa zdaj malo zamislila nad dvigovanjem 13-kilogramskega sinkota, ki čedalje bolj sili k meni gor... čeprav sem ga do zdaj brez skrbi in problemov dvigovala, me je zdaj par dni malo zašpikalo v maternici in ga zdaj, kadar le lahko, dviguje njegov ati... samo dopoldne bom pa sama z njim in kako ga naj previjem, saj imate ostle drugič, tretjič mamice podobne težave ne? Najbolj so problematični ti otročki, ki še ne hodijo čisto sami, so pa že ful težki... kako si pa druge pomagate?

zalenka glede elevita sem mela jaz iste težave, na tešče mi je blo po njem slabo - zato mam tokrat raje Femibion 1 in je vse ok...

Pa še glede ingverjevega čaja, pa saj ne rabite tistega recepta upoštevat s svežim ingverjem, obstajajo krasni ingverjevi čaji v filter vrečkah, jaz imam trenutno ajurvedskega Himalaya ima še par zelišč zraven, glaven je pa ingver, krasen čaj, pa nič ne peče in čisto dobro pomaga pri slabosti... mislim da se jih dobi v DM...

proxima jaz imam med 1 in 2 22 mesecev razlike. ampak se mi zdi da težko ne dviguješ otroka. jaz sem naredila tako da sem se sklonila in jo vzela naročje, potem pa z njo vstala. sem jo pa potem v 8 mesecu ful prenosila - ne vem al je bilo obdobje ali ljubosumje na trebušček, ampak je hotela samo pri meni bit in skoz nosit. no pa pol ko sem že orng trebuh imela sem jo nosila tako na boku, da sem jo na kolke naslonila. je pa res da se mi je v 2 nosečnosti naredilo veliko strij - tudi po trebuhu in G mi je rekla da je to posledica dvigovanja in nošenja.

(odgovor članu proxima)
Neposredna povezava do sporočila: 737
8.1.2012 11:18:20   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Doria

Pozdrav vsem nosečkam in čestitke za uspešne preglede!
Težko vas je slediti, sproti natipkate 10 strani! Ampak zelo veliko koristnih informacij in zato sem vam hvaležnauser posted image

crtek ... evo grem iz ilegale: namesto Anonimnauser posted image : starost 33, 4user posted image ,1user posted image , 27.2. rok poroda 9.8.
Bila sem na pregledu in moja bučka se je premikalauser posted image !

Nuhalna svetlina in ginekologi:
- Dr. Saša Trampuž, Grosuplje - v prvi nosečnosti sem šla k njemu. Bil je super, vzpodbuden, veliko sem ga lahko vprašala, ni skoparil ne s časom ne s slikami UZ ne z informacijami. Cena 70€, pregled vreden te cene.

- Dr. Darija Strah, Domžale: sem se prijavila konec januarja k njej, samo zato, ker bi zraven nuhalne naredila še dvojni hormonski test. Potem sem pa malo pogooglala njeno ime, in sem kar malo v dvomih - za 115€ si ne želim 10 minutnega hitrega pregleda in adijo. Če ima katera izkušnje z njo, prosim za info. Sem že na pol poti nazaj k Trampužu.

- center Kalliste, Domžale: v prvi nosečnosti sem šla tja mislim da v 26. tednu. Nimam pojma, kako je bilo ime ginekologinji. Plačala sem mislim da 90€, dobila pa sem CD in enourni pregled z vsemi informacijami, 3D in 4D ultrazvok. Vredno denarja.

V sredo so se hvalabogu končale moje slabosti; zdelo se mi je, da imam totalno zastrupljen želodec. Med prazniki sem se izogibala pršuta zaradi tokse, plesnivega sira zaradi listerioze, so mi pa dali diagnozo gestacijski diabetes, v katero absolutno ne verjamem. Lani je menda farmacevtskim firmam uspelo, da so mejo za sladkor nosečnic postavili na 5.1. zjutraj na tešče in moja ginekologinja ne dela več testa z glukozo, temveč greš takoj, ko si na meji, k diabetologu. Ta mi je zatrdila, da je to splošna praksa po vsej Sloveniji??user posted image V postih nisem nič zasledila, da bi katero od vas tudi to doletelo, tako da bravo punceuser posted image

Videla sem, da ste se pogovarjali o vozičkih... mi imamo Peg Perego Pliko Switch cel komplet z lupinico vred. Prednosti - voziček se zloži kot marela na minimalen prostor, lupinica gre tudi na voziček, otrok lahko gleda proti tebi ali v drugo stran. Slabosti - 2 ročaja, majhna kolesa. Zdržal je vse. Ga bomo kar obdžali.

Drugače pa sem v prvi nosečnosti nabavila skoraj vse, tako da nekih večjih nakupov ne bo. Moja kolega sta vse nabavila prek spleta - od bodijev do vozička - rabljeno, po minimalni ceni, pa se mi zdi, da sta kar dobro kupčijo naredila.

Če bi bila prvič noseča bi si želela, da bi mi kdo povedal za to:
-  da mi ni treba kupiti olja,
-  da ne rabim  žametnih hlač in puloverjev številka 56 in 62 - čeprav res dobro zgledajouser posted image ,
-  da ne rabim 3 dekic, ker jih potem prek telegramov itak dobiš še 3,
- da naj ne kupujem blisače 80cm * 80 cm, ampak si iz ene večje brisače (npr. iz ostankov pri Svilanitu) naredim spodobno m*m brisačo (moj otrok je tak hitro rastu)
-  da naj raje ta denar dam za cepljenja (npr. za rota virus). Verjetno sem še kakega kozla ustrelila, ampak se zdaj ne spomnim. Čeprav se kar vidim, kako bom pobezljala pri teh razprodajahuser posted image

Punce se opravičujem za tale post - izreden primer daru govorauser posted image
Zdaj vas grem pa še enkrat brat user posted image

doria sem se nasmejala, zato ker sem jaz drugič tudi podoben seznam naredila če bi bila prvič noseča pa se je ful stvari drugače obrnilo. to je res zanimivo. ne samo da smo si starši različni kaj in kako nam paše, otroci so ap tisti potem ki krojijo naprej.

recimo jaz nisme dobila nobene dekice in nobenega medvedka ter tudi nobenih copatk, eni pa jih dobijo po 5.
olja tudi jaz nisme rabila - kolegica pa ga je nucala nonstop.
brisače 80x80 pa sme jaz sama naredila pa jih naša 4 letnica in 2 letnik še vedno uporabljata.
pri cepljenjih pa je tudi n različnih mnenj. mi smo ocenili da je manj škode če ne damo ker sta bila ob v varstvu pri babici in ne v vrtcu

mi je pa recimo pri obeh ostalo to, da bi bilo recimo na šoli za starše potrebno kaj povedati o refluksu in o handlingu z djenčkom. kozmetiko vedno kupujem sproti, načeloma sem mnenja manj je več. fiziološka in kakovostno hladilno mazilo je vse kar rabiš na začetku.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 738
8.1.2012 11:34:24   
*mommy to be*
ja seveda lahko vprašaš... user posted image februarja bom 23, drugače pa iz našega konca poznam še vsaj 4 ki so približno najine starosti +/- 1 leto, in bodo v tem letu prvič zibale... user posted image
drugače pa poznam še več drugih, tako da na našem koncu bo letos res baby boom... kak bomo cartale...user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil *mommy to be* -- 8.1.2012 11:45:42 >

(odgovor članu Srcica001)
Neposredna povezava do sporočila: 739
8.1.2012 13:40:55   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: *mommy to be*

ja seveda lahko vprašaš... user posted image februarja bom 23, drugače pa iz našega konca poznam še vsaj 4 ki so približno najine starosti +/- 1 leto, in bodo v tem letu prvič zibale... user posted image
drugače pa poznam še več drugih, tako da na našem koncu bo letos res baby boom... kak bomo cartale...user posted image user posted image

3x hura za mlade mamice.

se mi zdi da končno spet rojevajo malo mlajše ženske. jaz sem bila 27 prvič pa vam povem da sem bila na materisnki šoli ena mlajših. so prvič rojevale okoli 30 ali 35 let.

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 740
8.1.2012 15:07:45   
srečki
Hey...

da se še jaz malo javim :) sem včeraj bila spet pri zdravnikih...namreč imam še več izpuščajev in smo ugotovili, da niso krivi kiviji in naj to sploh ne bi bila alergija. sem dala kri in je vse OK, dr. je rekla, da se to pač zgodi in po kakšnem mesecu kar izgine. Uporabljam samo aloe vera gel, da mi hladi in da me ne srbi toliko.

No sem pa drugače prehlajena me matrajo dinuso, posledično imam grozen glavobol :( No sem pa kljub temu zeloooo vesela, ker sva z dragim včeraj naročila kuhinjo in jo dobiva konec februarja. Komaj čakam.

No za vse k ste imele NS user posted image user posted image user posted image jaz pa tudi že počasi odštevam dneve. Tudi že čist nestrpna. Punce lepo bodite, papa

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 741
8.1.2012 18:08:37   
Srcica001
*mommy to be*  super!!! user posted image user posted image jah pri nas so me pa take že lansko leto prehiteleuser posted image user posted image . . . nič ne de nas bo pa toliko več letos po celi sloveniji!!!!

Hura za mlade mamice!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

božajte bušije  user posted image user posted image

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 742
9.1.2012 8:22:53   
wish87
Dobro jutro punce :)

tudi jaz pravim user posted image user posted image user posted image za mlade mamice :) tudi jaz sama sebe še jemljem za mlado mamico :P :) jaz bom itak vedno mlada sem se odločila :)

drugače pa po petkovi živčni vojni in krvavitvi potem ni bilo nič več krvi, tko da sm si kr oddahnila. sem pa zdaj vsakič ko grem na WC čisto prestrašena da ne bo spet kaj... user posted image več počivam, bolj se pazim in res ne dvigujem nič težkega (še vrečke iz trgovine si ne upam) in tko se bom pazila do prvega uradnega pregleda (23.1.) potem bo pa že moja G povedala kakšno je stanje :)

tudi jaz sem staknila nek prehlad...kašljam in smrkam...sem pa že začela čajčkat (med in limona) pa ful sadja in zelenjave in upam da se zližem, da ne bom obležala... user posted image

še en teden oddelam, potem pa gremo za en teden na dopust...že komaj čakam, čeprav letos prvič ne bom smučala, pa mi niti ni tako grozno hudo kot sem mislila da mi bo... :) imam raje svojo pikico, kot smučanje user posted image

lep in uspešen dan vam želim :)

(odgovor članu Srcica001)
Neposredna povezava do sporočila: 743
9.1.2012 8:55:56   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 18.1., Ce, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
srečkiuser posted image , 30, 2user posted image , 0user posted image , 16.1.Lj, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?

4.8.
_mala_, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image 18.1.
?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , ?, ?, ?

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12, Lj, ?
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2., Ce, ?

6.8.
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 16.12, Kr, ?
Kratkolaska , 29, 1user posted image , 0user posted image , 9.2., Lj, ?

7.8.
naia, 28, 2user posted image , 1user posted image 6.2.Lj, ?
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 23.1., ?, ?
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1., ?, ?
jelena87 , 24, 1user posted image , 0user posted image , 12.1., Lj, ?

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 6.2.Lj, ?
urssi, ?, 2user posted image , 1user posted image 9.2., ?, ?

9.8.
Doria, 33, 4 , 1 , 27.2., ?, ?

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12, Lj, ?

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?

14.8
Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystall, 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

16.8.
crtek, 25, 1user posted image , 0user posted image , 9.1, Sž, ?
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***, 34, 2user posted image , 1user posted image , 16.1., ?, ?
activia, 27, 2user posted image , 1user posted image , 2.2., ?, ?

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 6.1., ?, ?

19.8.
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?

20.8.
Kratkauser posted image user posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 17.1., ?, ?

22.8.
Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?

23.8.
Kaja2009, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Chihuahua, 34, 2user posted image , 1user posted image , 20.1, ?, ?

24.8.
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 23.1., ?, ?

28.8.
zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.1., Ce, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., ?, ?
Refresco , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

31.8.
Mojarožica, 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

x.8.

82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12., ?, ?
mami 3m, ?, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
pikaa27, 27, 1user posted image , 0user posted image , 16.1., ?, ?

NUHALNA SVETLINA:
januar:

Pikab84               3.1.
*bobika*              6.1. user posted image
srečki                16.1.
printemps         19.1.
Peška                20.1.
proxima             20.1
Evita12             20.1.
Aria79              23.1.
naia                  24.1.
zalenka             24.1.
skarabej_79     25.1.
RedSonja           27.1
Srcica001        27.1.
urssi                 27.1.
jelena87           30.1.
Doria    konec mesca

februar:

activia               1.2.
tapeta               6.2.
*pika*poka*     9.2.
špica84           17.2.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

proxima               26.3.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

Kratka  user posted image user posted image

SKUPAJ NAS JE :

49 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 744
9.1.2012 9:15:11   
crtek
jutro punce!

Kratkolaska glede lakote sva si na istem...js mam dneve, ko sploh ne morem nehat jest, sm nonstop lačna in nobena količina hrane ni dovolj, mam pa pol dneve, ko ne spravim vase praktično nič. Ampak glede na to, da ene nonstop bruhajo in ne obdržijo v sebi nič, ene pa nonstop jejo, od vseh dojenčki pa zrastejo bol al manj isto, po moje ni za se preveč sekirat user posted image

Še 2ure in pol do pregleda!!! Komaj čakam! Grem hodit, ki ne zdržim sedet pri miru user posted image lepo se mejte, vam napišem še kej več, ko pridem nazaj user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 745
9.1.2012 9:41:12   
krogec
se opravičujem, da upadam na temo, ampak moram komentirati - sama sem bila 2x pri Strahovi - 2006, ko je bila še v ZD Domžale, je bilo super - natančna, prijazna, nikamor se ji ni mudilo, ful je razložila - skratka super!!, potem pa 2009, ko je bila že privat - KATASTROFA!!! - zadirčna, vzvišena, mudilo se ji je, govorila je kar nekam mimo, z mojim sva prišla s hčero in ji očitno ni pasalo, tako da poden od podna! glede krvnega testa je pa tako - pri drugi nosečnosti sem bila stara 33 let in mi je "podvalila" ta test (dodatno se plača), ker sem bila kako "že stara", čeprav mi je potem moja ginekologinja rekla, da so bili že testi z nuhalne dovolj dobri in tega testa sploh ne bi bilo treba - menje o njej user posted image nikoli več ne bi šla tja, pa če bi bilo zastonj
tako da so izkušnje z njo očitno diametralne

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 746
9.1.2012 10:02:27   
jelena87
O madona samo vikend me ni na forumu pa že celi dve novi strani za brat user posted image res ste pridne s pisanjem user posted image
crtek hvala za info, ko bo krizno obdobje mimo, bom malo bolj podrobno pogledala, kaj vse ponujano blizu mene... mogoče se pa na koncu res odločim za trebušni, tam vsaj rabiš imeti na trebuhu nekaj špeha, če hočeš da se dobr trese user posted image tako, da je pomoje tudi super poporodna vadba za učvrstitev mišic nazaj...

wish87 uf še dobr da se je vse tok super izteklo, se mi je za sekundo kr srček ustavu, ko sem prebrala KRI, no potem mi je odleglo, ko sem prebrala do konca tako da user posted image user posted image ker je vse super user posted image aja pa seveda, da sva midve tudi mladi mamici, kako lahko sploh dvomiš v to saj imava samo 24 let user posted image šele letos bova na polovici do 30 user posted image drugače pa sem se tudi jaz odločila, da bom kar vedno mlada user posted image še dobro, da imam dobre gene, mami je pri 52ih tako mladostna, da prijateljice ne verjamejo, da ima že čez 50 user posted image upam, da podedujem tudi jaz to user posted image

mojci1984 držim pesti, da bo vse super!

svet user posted image tako mi je žal za vas!! glavo gor in upam, da bo čimprej spet user posted image

*pika*poka* super sem vesela za te, da je vse v najlepšem redu user posted image

*bobika* super, da je bilo vse ok na NS user posted image držim pesti, da bo do konca vse super user posted image navijam za punčko user posted image

zalenka joooj držim pesti, da te te tegobe čim prej minejo user posted image upam, da bomo vse hitro iz težavnega obdobja in da se bomo čim prej pogovarjale samo o lepih stvareh user posted image

Evita12 upam, da bo rezulta NS več kot odličen in da bo pri vama vse ok user posted image

drugače pa sem vesela za vse nosečke, ki se počutite super in nimate nobenih težav user posted image

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 747
9.1.2012 10:03:09   
*bobika*
no bom pa še jst povedala svoje mnenje o STRAHOVI...
MEn se zdi res strokovna, res smo prvič in drugič čakali cca 20 minut,kljub naročeni uri, ampak saj kje pa ne čakaš.. Prvič je bila v ZD , drugič pa privat .. Obakrat nam je lepo povedala vse kar nas je zanimalo, jst ne rabim bit noter pol ure ali več, meni je važno, da mi pove če je vse OK , se lepo in prijazno pogovarja z mano in je nasmejana , drugič je bil z nama tudi najin sin, ki ga je bila vesela, je rekla, kako sem vesela da vidim take zdrave in nasmejane fante tukaj, moj je itak skos čebljal o dojenčku .. Men se je zdela čist OK, pa čeprav smo bili gotovi v 15 minutah .. tud na koncu me je vprašala če me še kaj zanima, naj jo mirne volje vprašam.. tako da zame je ona več kot super ginekologinja (napram moje,ki je pa res hladna kot led)..

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 748
9.1.2012 11:19:54   
*bobika*
aja še to sem hotla povedat, ne vem al je tudi ena sprašvela za telovadbo v bližini Celja, Šentjurja... v TOp fitu v Celju imajo telovadbo za nosečnice, pa vem da imajo kr dober obisk, ker je res fajn vadba.. drgač pa mogoče Aspara bi lahko imela v Šentjurju ..ne vem ..

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 749
9.1.2012 11:22:16   
skarabej_79
Živjo punce,

tudi jaz sem naročena pri Strahovi na NS. Za njo sem se odločila zato, ker sem slišala same pozitivne komentarje. Sicer je pa na prvem mestu za mene strokovnost, je pa fino, da je zdravnik tudi prijazen in da ima občutek za ljudi. Jaz upam, da bom zadovoljna z njo.

bobika, čestitam za dobro opravljeni pregled user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

poroka
ksenci

Koliko vas je stala celotna poroka v primerjavi z dobljeno vrednostj vseh darili?

poroka je stala veliko več kot je bila vrednost daril (40%)

poroka je stala malo več kot je bila vrednost daril (13%)

poroka je stala približno toliko kot je bila vrednost daril (22%)

poroka je stala malo majn kot je bila vrednowst daril (16%)

poroka je stala veliko majn kot je bila vrednost daril (9%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!