|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
4.6.2012 19:47:26   
Janja506
Zdravo!

Najprej hvala, ste me kar potolažile, da nisem edina, ki ji popusti potrpežljivost.

Glede hranjenja: Mi smo začeli z GH zelo hitro, ker nam ni želel več pit mleka in smo zato tudi vso hrano pasirali, sedaj pa kak mesec dni jemo to, kar jedo vsi ostali člani družine ter se privajamo na pretlačeno hrano. Nam že kar gre, vse kar se da zmučkat z vilico zmučkamo z vilico, meso pa zelo na malo narežem.

Je pa res, da se to pri tehmalih ful spreminja, en teden še ni  mogel nič pojest malo bolj grobega/večjega, drug teden pa potem že brez težav.

Imamo pa nov problem. Flaška za učenje pitja. Najprej smo imeli NUKovo, pa sem ugotovila, da ima premalo luknjo, večji cucelj za to flaško nim ožno kupit, če pa sam narediš luknjico pa potem vse ven teče. Aventova mu ni všeč, ne zna iz nje pit, tako da smo sedaj nazaj na klasični aventovi flaški ampak noče več pit iz nje. On bi iz kozarca ali plastenke (to sem mu parkrat pokazala), sam mi je to nerodno, ker se še precej polije zraven in ni praktično za na pot.

Kaj pa ve uporabljate za pitje tekočine čez dan? 

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 676
4.6.2012 21:07:21   
bučka3
Naš fant ne mara pit iz flaške. Če sem doma, pije iz kozarčka. Ves je polit, ampak takrat mu dam slinček in je o.k. Če pa nisem doma, mu dajem pit po žlički. Zraven si pa merim koliko spije.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 677
4.6.2012 22:39:12   
Najin_pikec
Pokamoka, res sta bla pridna, dala si mu dobro popotnico user posted image . Jaz tud upam, da se bo Aljoša sam odločil, kdaj ima dost dojenja, ker ne bi rada šla čez odstavljanje. Hja, bomo vidl...

Mi doma pijemo iz pokrovčka od stekleničke, ker ga lahko stisnem in je tako bolj primeren za mala usteca. Ko smo zunaj pa iz aventove stekleničke ali iz nepolivnega aventovega lončka, ker ko pije iz kozarčka se še precej zmoči.

V soboto sva šla z mojim dragim prvič po porodu v kino, tamalega je pa moja mami čuvala. Mi je blo smešno, ker sva šla ob štirih popoldan, ampak važn da sem kokice dobila user posted image . Sej bi šla kasneje, ampak se mali ob osmih kopa, zaspi pa okrog devetih. Če bi mu kopanje prestavla na kasnej, bi bil že precej tečen in bi blo moji mami težje, po kopanju pa tud ne upam it, ker se ponoči še doji (običajno prvo rundo odspi vsaj tri ure, ampak se zna tud prej zbudit). Drug vikend grem pa z mami v kino, tamalega bo pa ati čuval user posted image .

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 678
5.6.2012 21:59:46   
bučka3
Punce imam en problem in sicer kako oz. na kakšen način ste otročkom začeli dajat kruh oz. piškote. Jaz sem mu zadnjič za štos dala malo kruha pa se mi je skoraj zadavil. Enako danes sem mu dala čisto za hec malo Hippove piškota pa se mi je tudi skoraj zadavil. Sploh se mu ne upam nič več podobnega dat. Danes sem se pa res full ustrašila.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 679
5.6.2012 22:50:20   
Najin_pikec
Aljoši je tud od začetka enkrat odtrgal košček in se mu je zataknilo in sem se tud ful ustrašla. Jaz mu najrajši dam majhno žitovo žemljico, ker ima malo tršo skorjico in se ne odtrga tko zlahka in seveda ga ne pustim nenadzorovanega, ko ima žemljico (če vidim, da je odtrgal večji kos, mu ga vzamem iz ust). Lahko pa ji namesto žemlje daš npr. debelejše korenje, bo najbrž glih tko zadovoljna.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 680
6.6.2012 8:29:16   
bučka3
Jaz tudi mulčka ne pustim nenadzorovanega. Problem je v tem, ker mu tistega koščka piškota (Hipp piškot, ki se hitro topi v ustih) nikakor nisem mogla zbezat iz ust. Fant se mi je pa davil. Pa tudi mi ni pustil da mu bi ga ven vzela. Enako je bilo s skorjico kruha.
Če mu bi dala pa majhen košček, skoraj drobtinico, direktno v usta pa ne bi hotel poskusit.

Neposredna povezava do sporočila: 681
6.6.2012 9:56:39   
Najin_pikec
Resno, probi mu dat malo žitovo žemljico, se bo bolj namučil z njo (čeprav naš jo pa zdaj kar z rokicami prelomi in cel masaker nardi user posted image ). Jaz mu sicer dam žemljico, da se zamoti, da lahko še midva z možem pojeva v miru, ti pa če mu daješ zaradi uvajanja, mu lahko mogoče tudi v kašico nadrobiš. 

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 682
6.6.2012 10:01:53   
*pujsapepa*
Hijacinta, imaš zs

(odgovor članu Hijacinta)
Neposredna povezava do sporočila: 683
10.6.2012 21:40:33   
bučka3
Najin pikec sem poskusila pa je ven spluval user posted image . Sej sem navajena.
Sicer smo se pa danes vrnili iz mini dopustka. Bili smo v Crikvenici. Tamal je bil prva dva dni nemogoč. Meni in možu se je kar trgalo. Res pa je, da je fantek dobil zgornja dva zoba in sicer enega za drugem v razmaku enega dne. Ni hotel nič jesti (še manj kot sicer), spat ni hotel (predvidevam, ker je bil na tujem teritoriju) in posledično je ves čas nekaj sitnaril in se jokal. Zadnja dva dni je bil pa super. Povečal se mu je apetit (jedel je tako kot treba). Več je spal in bil dobre volje. Danes zjutraj se mi je npr. zgodilo, da sva bila z možem pokonci pred njim user posted image . To se pri nas redko dogaja. Ko smo se danes potem vračali domov, v dveh urah tudi pisnil ni. Full je bil priden.

(odgovor članu *pujsapepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 684
11.6.2012 7:56:30   
bučka3
Punce še nekaj me zanima ali se vaši otroci že kaj postavljajo na noge ob opori. No naš je začel s tem pa me zanima ali ni to mogoče prezgodaj. Bojim se, da ne bi preveč obremenjeval hrbtenice in bi prišlo kasneje do neljubih posledic.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 685
11.6.2012 9:06:42   
Najin_pikec
Nas dopust čaka čez en teden in se že zelo veselim (no pa malo me je tud strah kako bo user posted image ). Ampak vidim, da ste ve mele kar pozitivne izkušnje.

Na nogice se naš še nič ne postavlja, pa tud nimam občutka da misli kaj kmalu začet. Sej se še vsede ne sam (ko ga jaz posedem lepo sedi), mormo še na to počakat user posted image . Ampak če se je tvoj sam od sebe začel vzdigovat, se mi ne zdi nič narobe. Je pač že dovolj močan, tko da bravoooo user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 686
12.6.2012 8:57:44   
Janja506
Najin pikec: joj kak se boste imeli fajn. Jaz imam cel seznam spisan, kaj sem vzela s seboj, če želiš, ti ga napišem, da vidiš, če kaj od tega rabiš.

MOjega pa cel teden ni doma, je službeno odpotoval v tujino. :(

Sicer pa vse po starem. Plazimo ko nori, sedaj se že povzpenjamo na vse mogoče zadeve (stopnice, postelja, kavč). Prime se z rokami, pa se gor potegne. Sedimo že tudi lepo, prehoda iz sedenja v plazenje pa še ne obvladamo, se kar malo brez občutka vrže na tla. :S Najbolj finta pa je, ko plazi in vidi naše mačke, te pa gasa v tretjo preklopi, mačke pa bežijo. :)

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 687
12.6.2012 10:29:58   
pikomiko
OJ OJ

bučka3 naš se že dviguje, plazi ko nor, tudi čez ovire. Brez problema čez mene, če ležim na tleh. Na vse4 kar skoči. Včeraj pa je naredil že tri korake na vseh 4. dvigne se na sedežno, poličko,... sam se še ne posede ampak iz sedečega v plazenje pa gre. Sam sebi je ratal nevaren in smo skoz na preži. Nič ni narobe, če to dela sam, ti pa ne priporočam da mu pomagaš, ker bo skužil in boš morala skoz za njem stat. To kar delajo sedaj naši otroci je nenormalno hitro za njihovo starost.

Jaooo zobje. Mi imamo končno spodaj vse zadebeljeno. Tečni za znoret, ne spat čez dan, skoz bi cuzlov, samo name naliman,...NAJ ŽE PRIDE TA ZOOOOOOB user posted image

Seznamček za na morje bi tud meni prišel prav, gremo zadnjega ta mesec.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 688
12.6.2012 10:47:34   
Janja506
Seznam je narejen za dopust v sredini maja, vreme je bilo, tako kot ta teden, malo dež malo sonce, temperatura do 22stopinj. ZA VSO NEPOTREBNO KRAMO, KI JO BOSTE VZELE S SEBOJ ne odgovarjam. ;)

Torej:
2x kopalna bricača
1x brisača za umivanje (imam tako s kapuco na vrhu)
4x žabe/štrampli/nogavice (kak kera temu reče)
6x zokni
2x piđama
4x dnevna oblačila
2x čevlji
1x odejica
1x posteljnina
5x tertra plenica
1x nuraflex ali calpol sirup
1x svečke
1x krema za sonce
1x krema po piku žuželk
palčke za ušeska
vlažilni robčki za ritko pobrisat 2paketa
krema za ritko
krema za telo
šampon za telo
šampon za lase
termometer
slinčki, rutice
3x dudica + obesek za dudico (v barvnih kompinacija, da smo šik šik) ;)
hrana za hitro silo
umetno mleko
termovka za toplo vodo
flaška za večerno pitje mleka
igrače
kalorifer (mi smo bili v maju in je ravno čas pred sezono in po zimi, sob ne ogrevajo in zna kopalnica kaj hitro bit prehladna za kopanje, tako da mi smo jo vzeli in tudi uporabili)

To je pa to, kar imam napisano.

LP

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 689
12.6.2012 22:08:00   
Najin_pikec
Janja506, hvala za seznamček user posted image . Bo ziher prav prišel, ker sem prav nagnjena k temu, da vedno kaj pozabim user posted image .
Drugač pa vem kako je, ko ti mož pobegne. Moj je šel za nekaj dni službeno v Beograd in me je blo kar groza, ampak sva se z malim kar znašla. Sva pa skoz naokrog bluzila, ker sva imela avto - imamo samo en avto in ga ima med tednom dragi za v službo. Dnevi so kar bežali user posted image . Je blo tko fajn, ko sem bla mobilna tudi dopoldan, da ga bom včasih kar naterala, da gre s kolesom v službo.  Saj mu vzame samo uro petnajst v eno smer user posted image user posted image user posted image .

Glede gibanja: ha, ha, kje so časi, ko sem ga lahko pustila na postelji in samo blazine okrog njega naštimala... Zdaj se res plazi kot nor, sploh ko vidi našo psičko se mu čist zmeša in takoj vklopi turbo pogon user posted image . Iz sedečega položaja na trebušček zna it čist lepo, ampak se še vedno kdaj spozabi in se kar vrže user posted image . Na vse štiri se še ne postavlja, niti se ne vzdiguje (razen v banjici, se malo gor potegne, da lahko čez rob pogleda).

Sem se pa glih spomnila, da sem čist pozabla tamalemu dat osebni dokument delat, da bomo lahko šli čez mejo. Upam, da ga bomo dost hitro dobili, drugač bomo šli pa pač na našo obalo (itak kampiramo in lahko še spremenimo lokacijo).

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 690
13.6.2012 11:03:38   
bučka3
Najin_pikec mi smo dali dokumente za mulčka delat ko je bil star 3 tedne. Jaz zelo rada naokol bluzim pa nikoli ne veš za kam jih boš rabil. Dobila sem jih v parih dneh. Obstajajo pa tudi variante, da jih naslednji dan dobiš. Samo mislim da je treba pa to doplačat.
Jaz bi bila brez avtomobila odrezana od sveta. Na takem koncu živim, da nujno potrebujem avto. Pol pa tkole dopoldne, ko je očka v službi šibava naokoli.

Neposredna povezava do sporočila: 691
13.6.2012 12:22:48   
Najin_pikec
Midva nisva odrezana od sveta, imava praktično vse v oddaljenosti 5 min, samo do Ljubljane moram it pa z avtom (al pa z avtobusom). Sej drugač ne pogrešam avta vsak dan, ampak vsake toliko pa paše, če grem lahko dopoldan v Lj.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 692
15.6.2012 10:35:14   
bučka3
Meni full paše it do Ljubljane. Rada imam kavice s prijateljicami al pa kakšen čvek, ki ni nujno povezan z otročki. Zadnje čase opažam, da se naš otročiček ne mara več vozit z vozičkom. Kar nekaj teži. Sicer pa full rad opazuje ljudi, nasploh otroke.

Neposredna povezava do sporočila: 693
16.6.2012 9:15:31   
Janja506
Zdravo!

Kako kaj? Verjetno uživate v teh sončnih dneh. Prav je tako, saj smo dolgo čakali na njih.
Pri nas nič posebaj novega. Sem pa včeraj šele prav opazila, da ima naš malček res take Michelin-kaste roke. Včeraj sem mu namreč prvič oblekla bodi s kratkimi rokavi (pač, da je imel samo to na sebi) in je res hecen, ker cele roke so bele, dlani pa že rjave od sončka in se to še bolj opazi.
Glede sončne kreme: jaz imam vso kozmetiko od Mustele, tako da imam tudi sončno in posončno kremo od njih.

Danes mu bomo pa bazen napihnili, da bo malo čofotal. Aja pa ati se je vrnil iz službenega potovanja in je toliko bolj fajn.

Uživatje!

Papa

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 694
16.6.2012 12:30:13   
Najin_pikec
Punce, a ko boste na morju z dojenčki, jim boste v bazenček dale morsko vodo? Pa kako boste rešile, ko se zdaj tko plazijo, na plaži so pa na travi še tiste iglice?

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 695
18.6.2012 9:33:31   
bučka3
Jaz sem mislila tako, da bi bil bazenček samo pred apartmajem, tako da bi notri natočila sladko vodo. Ko bom pa na plaži, se bo pa fantek v morju kopal.
Glede kamenčkov, iglic, ipd. je treba pa pazit pa otročka stran odmikat. Naš bi vse v usta nesu in vse bi prjel. Mislim, da je najboljša rešitev čim večja brisača. Sam itak so mulčki zdaj že tok hitri, da tud to bolj slabo pomaga.
Mi pa v petek šibamo na Hvar. Me je prov strah kaj bo med vožnjo. Sicer štartamo ob 4. zjutraj, samo vprašanje kaj bo. Sabo imamo še mojo nečakinjo (2 leti). Pomoje bo kar pestro. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 696
18.6.2012 19:57:16   
Najin_pikec
Uf boste šli pa res kar daleč, mi letos ne upamo. Držim pesti, da bo vse ok.

Sej glih to me skrbi, kako ga na brisači zadržat user posted image , ker vse v ustka da.
V morju ga najbrž ne bom prav kopala, bomo samo mal nogice namakal. Bo po moje zdele voda še premrzla. No sej bomo vidl, ko bomo tja prišli.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 697
19.6.2012 11:39:52   
Janja506
Zdravo!

Danes pa sem razkurjena. Mali je imel včeraj povišano temperaturo, 38 stopinj. Danes zjutraj že 38,8 in res ni pravi, stoka med spanjem, godrnja, ko je buden. REs ni pravi. Kličem pediatra je na dopustu. Kličem tja, kjer jo nadomeščajo, povem, da smo že imeli uroinfekt, mi reče ja počakajte še malo, saj jutri pride vaša zdravnica nazaj. Mine da miru, kličem v ambulanto za uroinfekt, njegovega zdravnika "kao" ni. Vse kar bi želela je samo, da mu nekdo vzame urin ter pregleda, da se nena spet kaj dogaja. Prejšnjič smo čakali in sva potem bila 10 dni na antibiotikih pa 5 dni v bolnici na infuziji. Katastrofa.

Grem na lastno pestkar direktnov ambulanto za uroinfekt, mu sestre prijazno vzamejo urin (vse kar sem želela, da storijo) in dobim papirje za zdravnika, pa rečem "a k zdravniku bova tudi šla?" in mi reče "ja, ja, saj je tukaj vas bo kar pregledal". Super ne. Nakarvidim, da zdravnik ki "kao" ne dela, danes dela, pridema noter, vidi kartoteko, pa mi reče "a vi ste pa prišli, čeprav so vam rekli da me ni, kdo vas je pa noter spustil?" pa ga jaz gledam ko butl, saj nisem vedla kaj naj rečem, on mi še v tistem reče, da on je že tak v 2h zamudi in da me ne bi smele sprejet.

Kdo je zdaj tu nor? Moj otrok pa ima vročino, tem norcem, pa je težko urin vzet, kri pa itak višja znanost.

Nakar so naju poslali domov, smilita se mi sestri, ker jih je nadrl zakaj sta me sprejele, jaz sem se jima iskreno opravičila, da sem želela samo, da mu vzamejo urin, da vidimo do jutri, če se kaj dogaja ali ne. To je to. Sedaj sma doma, dajem mu Calpol, trenutno spančka.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 698
19.6.2012 13:31:44   
Najin_pikec
Svašta, kaj si ne privoščijo user posted image . Tole naše zdravstvo je čist v k.... . Itak če se ti zdi, da z otrokom nekaj ne štima, ga pelješ k zdravniku in ma da ga pogledajo. Pa kaj je na kliniki sam en dohtar - res, boh ne dej zbolet, ko se njegov delovnik konča user posted image .

Upam, da ni nič resnega in da se ni kaj ponovilo. Držim pesti, da bo mali kmalu spet ok user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 699
20.6.2012 8:45:13   
Janja506
Zdravo!

NO včerraj nam je temperatura samo še rastla. Zato sem popoldan zavrtela nekaj tel.št in se odpravila k dežurnemu zdravniku, kjer sem doživela res največje presenečenje v svojem življenju. NAletela sem na blazno sposobnega zdravnika, ki se je malčku popolno posvetil in naredil pregled, kot bi ga moral vsak zdravnik in še več. Popolnoma smo izključlji uroinfekt, ker je krvna slika ok, sklepamo, da imamo virozo, Uz je pokazal veliko tekočine v črevesju, tako da čakamo na drisko. Čez noč sem mu dala svečko in je bilo ok, sedaj pa čakamo, kako bo. Temperaturo bomo nižali s Calpolom. Rekel nam je, da lahko uporabimo Voltaren svečke, a poznate? Kaka je razlika s paracetamolom?

LP

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?