|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
30.5.2012 20:17:12   
pikomiko
OOOO hvala za seznamček, tudi jaz sem v tej smeri razmišljala. Mi marelo uporabljamo že ene dva meseca za po nakupih in tudi na morje gre z nami, ker tavelik voziček zavzame fuuuul.

Vse najboljše vsem oktobrčkom za 7m user posted image user posted image user posted image

Mi bomo sedaj presedlali v avtosedež, ker že sedi in tudi 9kg že ima. V lupinici se kar rad vozi, upam da se bo tudi v tem.

Jaz našega Gala, ko vidim da se z nečim zamoti, kar pustim samega s seboj, ko mu je pa dovolj me že pokliče. Le nekje me mora slišat, da ropotam ali pa videt pa se kar lepo igra. No saj ga ne pustim dolgo toliko pa da zložim v pomivalni stroj, cunje obesim, dam prat,...Morajo se tudi to naučit, da se sami zamotijo, ker drugače nas skozi iščejo in pot do samostojnosti bo daljša in težja.

babkaa ti misliš kobacat. Po trebuhu je plazenje po vseh štirih je pa lazenje oz. kobacanje. Uf pri nas ga samo še lovimo šiba po trebuhu, se postavi na vse 4 potem pa naprej ne zna se pa kar vrže, ko avion user posted image

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 651
30.5.2012 21:32:41   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: babkaa

se redkokdaj zamoti sam z igračo, nevem, je verjetno bolj take sorte, nevem kaj mu naj še kupim, da bo se vsaj malo igral sam, saj mi se ni problem igrat z njim, samo celi dan se ne morem.. se vaši otroci dosti igrajo sami?

Moj nasvet: en lonček ( od hipp instant čaja npr. ) pa en kuuup ščipalk za perilo. To bo veselja. Pa kuhalnico, plastično posodo...to bo ropotanja. Naša že zdaj tako lepo tolče po mizi s plastičnim lončkom. user posted image
Najbolj praktične so igrače home made, preverjeno.user posted image

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 652
30.5.2012 22:07:14   
bučka3
Pikomoko kaj pa imate zaeno znamko marele? Jaz se tudi odločam, da bi jo kupila, če kam grem. Pojma nimam kaj naj kupim.
Naš se tudi plazi ko zmešan. Ga kar pustim, da se čim več sam igra. Ko se naveliča itak začne jokat. Sedi bolj pijano. Vsake toliko ga kar zmanjka. Sicer je pa nor na daljince, gsm-je, kable, knjige. Moram vse skriti. Zelo rad ima pa žogo.
Zaenkrat smo še vedno v lupinci. Zgleda da bo še nekaj časa, čeprav imam občutek, da jo ima polno kanto, ker med vožnjo nič ven ne vidi.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 653
30.5.2012 22:54:10   
Najin_pikec
Tudi naš je prva dva zobka dobil zgodaj, pri 4 mesecih, naslednjega je dobil pri sedmih. Hja smo dolgo čakali, s tem da je imel dlesni več kot dva meseca zadebeljene. Vročine ni imel, ponoči pa vseeno ne spimo glih najbolš.

Mlečnih izdelkov mu jaz še ne dajem, tudi s skutami in jogurti bom počakal do pregleda pri 9m.

Aljoša se proba postavit na vse štiri, ampak zaenkrat mu še ni ratalo. Po trebuščku pa tud šiba naokrog (sploh v rikverc), se mim grede pod mizo znajde. Glih zadnč sva z mojim dragim večerjala, ko začutim, da se mi nekaj okrog nog mota. Pogledam dol in vidim malega kako me gor gleda kot kakšen lačen kuža - je bil tko fletkan user posted image . Sedi zelo lepo in tudi ko me prime za roke se lepo potegne v sedeč položaj. Ampak ga ne upam pustit sedet samega, ker se potem kar naenkrat na tla vrže. Tko da se kar vsedem za njega ali ga obložim s povštri.

Glede igranja je pa čist odvisno od dneva. Včasih se zelo lepo zaigra in mi pusti, da kaj naredim, včasih me hoče pa skoz zraven. Mobitel, denarnica, dalinc, kreditne kartice, kreme, lončki ipd. so pa tudi pri nas bolj zanimivi od njegovih igrač (tud če je igrača nova) - tko rad raziskuje te predmete in tolče z njimi po mizi ali po tleh user posted image .
Ja, pa prostor v privat vrtcu smo dobil user posted image . Smo imeli kar srečo, ker odpirajo novo enoto, drugače bi ostali brez. Zdaj ga bo pa treba počas začet navajat na vrtčevski ritem.

A vaši user posted image  že pijejo iz kozarčka, al še po flaški? Midva se učiva, doma pijeva iz kozarčka (pokrovčka od flaške), zunaj pa iz flaške, ker se še vedno precej polije.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 654
31.5.2012 14:09:26   
Janja506
Zdravo!

Ste zgovorne, pa se vam še jaz pridružim.

MLEKO IN ML.IZDELKI: jemo jogurte, domače pudinge, keksolino, čokolino, čokolešnik, samo pazit morem, da domače prekuhano mleko redčim z vodo (50:50), saj ga sicer zna malo zvijat.
PLAZENJE: ultra hiter je že
IGRAČE: drži, najboljše so domače stvari, daljinci, kabli, lončki od jogurta, kuhalnica ipd. edino živali še ga bolj privlačijo (konji, muce, psi, to se kar pogovarja z njimi, jim nekaj blebeta)
KOBACANJE: še nima pojma kaj je to, jaz bi pa kar že malo rada, da to osvoji, ker sva tako obsojena na tistih par kvadratnih metrov njegove sobe, ker ima blazine. Drugod po stanovanju pa je parket, tam ga pa ne pustim plazit, ker se tako razvije napačen vzorec gibanja (manj more delat, ker je gladko).
SEDENJE: nekaj sekund, potem zagleda pa igračo in bum smo že na hrbtu ali pa trebuhu. NEkak, če se z rokicami upira mu gre, brez njih pa še ne
NA VSE ŠTIRI: se noče in noče postavit ali je na kolencih (pa ima roke čisto na tleh) ali pa je z rokami pokonci, pa ima rit čistio na tleh
SAMOSTOJNO IGRANJE: kakor kdaj, včasih se igra nekaj časa, včasih pa čisto nič
AVTOSEDEŽ: ful uživa v njem, smo kupili trifix od roemerja pa je zelo zadovoljen z njim, pa tudi švical do sedaj ni v njem.

To je to.

LP

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 655
31.5.2012 14:24:44   
Janja506
Aja še to, ta teden sem ga malo premerla in stehtala. Pri starosti 7mesecev in 10 dni smo imeli 80cm in 9640g.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 656
31.5.2012 19:26:22   
Najin_pikec
Uf Janja506, tale tvoj pobček je pa pravi dec user posted image .

Aljoši tud skoz našo psičko gleda, pa božat jo hoče, ampak ni ona čist nič navdušena nad tem. Sej mu nič noče, ampak vseeno pokaže, da ji ne paše, da se jo dotika. Res upam, da ga bo sprejela...user posted image .

A ste ve že kaj začele z zaščito stanovanja (za vtičnice, robove ipd). Jaz sem namestila nekaj varoval na vtičnice, ostalo pa še ne. Imamo pa majhno stanovanje, tko da razmišljam kar o tem, da bi en del stanovanja ogradila z zaščitnimi ograjicami. Lahko bi dala tudi stajico, ampak se mi zdijo tko majhne in ne vem, kok bi bil kaj zadovoljen notri. Kaj ve mislite?

Pa še to - a vodo, ki jo dajete user posted image  za pit, še prekuhavate?

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 657
31.5.2012 20:07:46   
Janja506
Mi imamo kar veliko hišo in se še zaščit nisem lotila, upam, da mu bom lahko dopovedala "Ne, to pa ne smeš". Zagradili bomo pa stopnišče.
Vodo za flaško, ki jo spije ponoči še prekuham, čez dan pa sokove redčim kar s hladno vodo iz pipe. Navada pač. Pravzaprav si zvečer prekuham termovko vode, nekaj porabim za flaško nekaj pa zjutraj za prvo kašico in to je to.

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 658
31.5.2012 20:17:21   
bučka3
Čestitke Janja506 user posted image . Tvoj fantek je pa res že pravi dečko. Tudi naš fant je raje na trebuhu ali pa na hrbtu, kot da bi sedel. Nekaj časa sedi, potem pa se sam prevrne v njegov ljubši položaj. Jaz našega kar naprej dajem na blazino, samo ne zdrži dolgo časa. Takoj je na parketu. Kaj naj pa naredim, razen da ga popravljam. Tudi naš je full hiter.
Mleka oz. mlečnih izdelkov mu tudi jaz še ne dajem. Bo moral počakati še cca 2 meseca. Sicer pa itak nič ne je, razen žitnih kašic, ki so zmešane z mojim mlekom user posted image .
Kar se tiče samostojnega igranja se največkrat sam igra zjutraj, ko vstane. Imam občutek, da je takrat tudi največ časa na enem in istem mestu. Vsaj toliko, da popijem kavo user posted image .
Mi zaenkrat v stanovanju še nismo namestili nikakršnih varoval. Sva se pa z mojim že začela o tem pogovarjat. Jaz mislim, da fantku v stajici ne bo o.k. Predvidoma bo začel jokat, ker bo omejen z prostorom. Dvomim, da je lahko namer toliko časa.
Jaz vodo še prekuhavam. Do kdaj jo je pa potrebno prekuhavat?

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 659
31.5.2012 20:25:17   
Janja506
Aja še glede STAJICE. Mi jo že imamo doma, noter noče bit niti eno minuto, vendar mi je veeno fajn, da jo imamo, ker če sem kdaj sama (kar je sicer redko), je super, da ga lahko dam noter, sploh ko bo večji lump, da grem npr. lahko v miru na WC in ne bo ničesar ušpičil. Če ste pa tesno s prostorom, pa za take primere lahko uporabiš (moje mnenje) tudi otroško posteljico. Sicer pa nevrofozioterapevti svetujejo čim več prostega gibanja, kar pa stajica nikakor ni.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 660
31.5.2012 20:29:44   
bučka3
Tudi jaz, če moram mulčka na hitro odložit prakticiram njegovo posteljico. Ampak to res za kratek čas. Mama me sicer nagovarja naj kupim stajico, samo vem, da ne bo notri zdržal niti minute.

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 661
31.5.2012 22:52:03   
Najin_pikec
Tud jaz sem bolj pristašica prostega gibanja, zato razmišljam o ograjici. Pa sej načeloma bi bilo dovolj, če bi robove, vratca, vtičnice ipd zaščitla, ampak potem lahko pa npr. stol nase prevrne. Pa mal me skrbi, da bi do psičke prišel in jo kaj pocukal. Je drugač zelo pridna in prijazna, ampak nikol pa ne moreš bit ziher user posted image .

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 662
1.6.2012 11:09:27   
bučka3
Pomoje stola še ni zmožen nase potegniti. Tako močan pa še ni. Jaz nikogar ne poznam, katerega otrok bi nase kaj potegnil stol. Glede živali je pa tako, da se živali majhnim otrokom izogibajo. Mislim, da kuža tvojemu fantku ne bi nič naredil. Majhni otroci še nimajo občutka koliko oz. kako žival pobožajo, ampak kar povlečejo, udarijo ....

Neposredna povezava do sporočila: 663
1.6.2012 11:24:52   
Najin_pikec
Sej glih to je, ker user posted image  ne znajo še lepo pobožat, naša kužika je pa navajena sam na crkljanje user posted image . Je pa res, da se mu večinoma kar izogiba, sam ko se bo on začel ornk premikat po stanovanju, se ne bo mela več kam umaknit user posted image .
Glede nevarnosti za razne buške je pa itak tko, da če mal pogledaš po stanovanju, jih polhno vidiš. Sej ne verjamem, da bi stol nase potegnil, ampak lahko mu pa slučajno rata. Po moje je bolj važno, da preprečiš večje katastrofe (npr. da so čistila odmaknjena, vtičnice zaščitene), vsem buškam se pa itak ne moreš izognit.

Aja še odgovor glede vode: prekuhavat je treba do starosti 6 mesecev, kasneje lahko prekuhavanje opustiš. Jaz sem mu včeraj dala malo navadne vode iz pipe, drugače jo pa še vedno prevrem.

< Sporočilo je popravil Najin_pikec -- 1.6.2012 11:27:11 >

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 664
2.6.2012 9:41:26   
pikomiko

IZVIRNO SPOROČILO: bučka3

Pikomoko kaj pa imate zaeno znamko marele? Jaz se tudi odločam, da bi jo kupila, če kam grem.

Jaz imam Moon Kiss od Baby Welt.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 665
2.6.2012 20:08:27   
pokamoka
Pozdravljene po dolgem času:)

Se malo oglašam, da malo poročam in dodam svoje mnenje k temam, o katerih se pogovarjate.

Mi smo o.k. Dečko je star še (skoraj) osem mesecev. Čist noro mi je to, da gre ta čas takooo zelo hitro.
Dečko še ne sedi samostojno. Panike ne delam.
Obrača se iz hrbta na trebuh... plazi se pa še ne.
Zna pozdraviti in pokazati bravo bravo.
Je zelo radoveden in (skoraj) celi dan dobre volje:)
Mlečnih izdelkov mu še ne bom dajala, tudi kruha ne... pač mu dajam sadje in zelenjavo, goveje meso in zajčje meso. Vse mu kuham. No, sadja ne:):):)
Vodo še vedno prekuhavamo... hja, bolj stvar navade.
Dojiti se je prenehal. Tak da mu zdaj zjutraj in zvečer dajamo novalac. In se fajn obnese.
Stajice nimamo in je tudi ne bomo imeli. Tudi hojice ne bomo imeli.
Imamo pa voziček marelo... Katero??? Tole:
http://nakup.pikapolonica.com/otroska-oprema/vozicki-in-sistemi/freeon/freeon-voziCek-Sportni-sun-plus-rjav/579113830032057911

Cena te marele je trenutno znižana... kot se vidi. Je malo več kot 50€, tak da... nam služi predvsem pri nakupih in hitrih opravkih. Ker drugače imamo marcedesa med vozički:):):) Velikega, s štirimi velikimi kolesi...

Hja, toliko za zdaj... se še javim. Spremljam pa itak vedno to temo...
bodite lepo..
lp

(odgovor članu pikomiko)
Neposredna povezava do sporočila: 666
3.6.2012 8:32:35   
Janja506
Da se malo javim. Mi imamo sedaj že dopoldanski spanec. Zbudi se ob 6h, potem pa more ob 8h it ponovno spat, ker je preutrujen. Mi ga pa ne uspe uspavat zjutraj nazaj za kake pol urce, takrat on hoče ven iz sobe, te pa je kak je. :)

Mi marele vozička še ne kupujemo, ker tako ali tako sedaj ne gremo nikamor, da bi ga rabli, tega pa tudi čisto komot v avto spravim.

Imam pa eno drugo vprašanje, a vas vaši malčki kdaj razkurijo s svojo trmo, ipiko? KAj naredite?
Jaz imam našega malega res ful rada, ampak imam sama problem, ker sem v življenju zelo natančna oseba in ne prenašam nobenih "čustvenih" izpadov, to me totalno iz tira vrže ali drugače, ponorim. Včasih se prav počutim kot slaba/grozna mama, saj se res trudim to krotit, vendar mi ne rata zmeraj. Tako je bilo včeraj, res sem se malemu ful posvečala cel dan, potem pa ga je naenkrat pičlo, pa ni hotel se igrat, pa ne nosit, pa ne jest pa kr nekaj je sitnaro (možno, da vreme vpliva tudi nanj - no ali pa name), in kasneje ko mi je res že čez glavo prišlo vse skup sem povzdignila glas ("zdaj pa dovolj"), itak mali ful v jok meni je pa tudi blo pol še preostanek dneva hudo. Hvala bogu je kmalu za tistim prišla babica, da sem ji ga dala v roke, naj ga ima malo, da sem se "ohladila". Kasneje je šel spat in ko se je zbudil je bilo vse ok z obema. Skratka grozno! Sedaj pa res rabim en nasvet, kaj ve naredite, da se "ohladite", ker vem, da je samo dojenček in da bo teh izpadov, ko bo rastel v otroka, še ogromno ter da tako ne morema funkcionirat.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 667
3.6.2012 14:15:21   
Najin_pikec
Janja506, verjami da nisi edina, ki kdaj zgubi nadzor. Mene npr vrže iz tira, ko ga vidim da je zaspan, pa kar noče pa noče zaspat. Zadnjič sem bila čisto na koncu, ko sem ga že kakšno uro dajala spat, pa je še kar sitnaru in sem tud jaz povzdignila glas nad njim. On pa seveda v jok... Tko da sem ga odložila v posteljico in šla iz sobe. Me je mel, da bi kričala na ves glas, tko da sem rajš v povšter ugriznila (pa vmes v stol brcnilauser posted image ), parkrat globoko vdihnila in se čez kakšno  minutko vrnila k njemu. Vmes je seveda ves čas jokal, ampak če sem živčna, ko ga imam v naročju on to zelo dobro čuti in je še bolj nemiren.
Potem ko mi ga je končno ratal uspavat, je pa spal cele pol ure user posted image

Pomoje ne obstaja mamica, ki ji ni nikol vsaj za kratek čas film počiluser posted image .

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 668
3.6.2012 21:54:10   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: Najin_pikec

Pomoje ne obstaja mamica, ki ji ni nikol vsaj za kratek čas film počiluser posted image .

In laže tista, ki reče jaz nikoli nisem taka. Pika,amen!

To je čist normalno , to so čustveni izbruhi vsake mame. Največkrat pridejo, ko so za vse same oz. večinoma časa. In še tisti čas ko imaš ob sebi partnerja,se on uleže in spi. Brez pogovora, brez crtanja...pa tudi druge stresne situacije vplivajo na tako odreagiranje.Npr družinske finance, hitenje za en opravek, pa ne gre vse po načrtih... Seveda ne pozabimo tudi na luno, ta ima tudi velik vpliv.

In ja, tudi jaz sem v tem klubu! S to razliko, da jaz dokaj hitro ukrepam...pošljem mularijo stran od sebe in je takoj bolje. Jih začneš pogrešat že po 10 minutah!

Neposredna povezava do sporočila: 669
4.6.2012 9:05:27   
bučka3
Hja, tudi jaz včasih mal znorim. Pol si pa rečem: "Halo, dej mal potrp. Tamal je star šele 7 mesecev." Če pa je mož zraven, ga pa njemu dam. Sama grem pa stran. Pol mam pa full slabo vest.
Pokamoka kako ste pa vi prenehali dojit? A se je sam odstavil?

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 670
4.6.2012 9:24:52   
bučka3
Punce še nekaj me zanima ali vaši otročki jedo spasirano ali že nastrgano ali jedo celo že koščke?

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 671
4.6.2012 10:24:48   
Najin_pikec
Jaz mu že od začetka ne pasiram, ampak mu samo z vilco pretlačim, tako da tudi koščki ostanejo in čist normalno je.

Pokamoka, kako pa zdaj ponoči zgleda. Ker mene najbolj skrbi kako bo ponoči, ko bom nehala dojit.

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 672
4.6.2012 11:22:02   
bučka3
Tudi jaz sem na začetku z vilico pretlačila hrano pa mulček ni hotel jesti. Če mu s paličnakom hrano zmeljem je pogojno.

Neposredna povezava do sporočila: 673
4.6.2012 12:46:41   
pokamoka
heej:)

Bučka in Najin-pikec... dečko se je nekako kar sam odstavil. Vsak dan je pojedel manj in na koncu ni več vlekel. Se je kar stran obrnil. Nekako je to prišlo samo od sebe. Ponoči pa nimamo problemov (trkam na les!!!!), ker mi že od tretjega meseca spimo po cele noči. Tak da... mu damo zvečer jest in potem zjutraj, ko vstane. In to je to.
Mah, mislim, da sem mu dala vse, kar sem mu lahko. Dojila sva se na polno... nikoli mi ni bilo treba dodajati drugega mleka... očitno je zdaj prišel čas, ko si je sam rekel, dovolj je maminega mleka... pa dovolj dobi tudi drugih zadev za jest. Tak da... pri osmih mesecih sva zaključila. Saj vsa bila pridna!!!!:):):)

Toliko... se še javim.
lp

(odgovor članu bučka3)
Neposredna povezava do sporočila: 674
4.6.2012 14:32:16   
Hijacinta
Živjo punce,

mene pa zanima če ima mogoče katera za prodat nosečniško majčko z napisom pridem oktobra.

Hvala in lp

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?