|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
13.2.2012 16:53:54   
amyZ
Sem bila v BC in imajo akcijo, da dobiš od Tomy-a blazino za nadzor dihanja plus navadno varuško za 99€. Pa me zanima, ali imate vse angelsound, ali ima katera tudi od Tomy-a? Piše da se vklopi alarm če 20sek ni zaznati gibanja oz. dihanja. Je to časovno preveč pri novorojenčku?

(odgovor članu Sitnoba)
Neposredna povezava do sporočila: 2076
13.2.2012 18:51:16   
sandra85
se vidi, da je vikend za nami, hvala bogu nisem imela dosti za brat :)

smo se pa v sredo odločili, spakirali in odšli na štajersko...malo prej smo se vrnili

smo prav uživali, čeprav smo bili 3 dni zaprti not in odrezani od sveta, ni in ni nehalo snežit user posted image

sem pa bila v bolnici...ja, spet sm krvavela in šla v nedeljo v mariborsko porodnišnico na kontrolo..hvala bogu je vse ok, spet kriv MV, ki je preobčutljiv...nisem pa delala nič takega, da bi lahko rekla, da je kej krivo za tole krvavitev...

no se oglasim še kej kasneje al pa jutri, ko vse do konca odpakiramo...imam goro perila za pratuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2077
13.2.2012 19:15:14   
nina166
amyZ vse te blazinice so zelo kakovostne in po moje je vseeno katero firmo vzameš. Vse so narejene po enakem principu, samo znamke so druge. 20 sekund ni preveč...pri angelcare mislim, da je enako. Mi smo imeli pri tavečjima otrokoma Nanny in je super delala.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2078
13.2.2012 20:52:18   
TinKkara
nina166

kako veš, da je super delala tvoja blazinica? ali se je zgodilo kdaj, da dojenček ni dihal 20 sek. in je začela piskati oz. kako veš, da je super delala? hm...user posted image

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2079
13.2.2012 21:17:48   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: TinKkara

nina166

kako veš, da je super delala tvoja blazinica? ali se je zgodilo kdaj, da dojenček ni dihal 20 sek. in je začela piskati oz. kako veš, da je super delala? hm...user posted image

Zaradi blazine sem ponoči veliko bolj mirno spala. Pri Domnu se je ene dvakrat prižgala, zakaj ne vem, ker ga zaradi tega nisem vozla v bolnico na preglede. Mogoče se je malo premaknil in ni zaznala dihanja, mogoče pa res ni dihal 20sek in se je zato prižgala...ne vem. Se je pa pogosto prižgala, ko sem ga vzela iz postelje in jo pozabla izklopit. Drugače pa kolikor je meni znano ni še nobena taka blazina zatajila...torej da bi otrok nehal dihat in blazina tega nebi zaznala.

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2080
13.2.2012 22:50:59   
Vegi
20 sek je bolj tako tako (preveč panika), ker je pri dojenčkih splošno znano, da včasih pač malo nehajo dihat, kot bi se morala pljučka malo odpočiti user posted image

Žal sem trenutno čisto crknjena, tako da pokam v vodoravno, bom mogoče jutri našla čas za napisat malo več...

LP

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2081
14.2.2012 8:03:01   
TinKkara
hvala za odgovore....

še eno vprašanje glede angel sound - poslušanje srčka...

jaz sem včeraj po 5ih dneh želela spet malo poslušati, pa ga ne najdemuser posted image .....sklepam, da je to zato, ker je tamala že kar velika, sem v 19. tednu, in je mogoče zaradi tega malo težje najti??????user posted image

kake izkušnje imate ostale s tem?

(odgovor članu Vegi)
Neposredna povezava do sporočila: 2082
14.2.2012 8:31:36   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: TinKkara

nina166

ker če pozabiš ugasnat ,ko vzameš otroka ven, začne piskat kot zmešano .. mi smo imeli AngelCare in se mi je parkrat to zgodilo ..
Ali pa če se je premaknil na drugo polovico, ker smo imeli samo eno blazino spodaj, itak je spal samo v enem delu kindrpeta ..

Tinkkara večji kot je otrok, višje je, lažje ga je najti ..mogoče si samo iskala na nepravem mestu .. jst sem ga do zdaj še vedno našla, ne ravno tisti bum bum, ampak se je slišalo tudi kot odmev nekje bolj zadaj ..

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2083
14.2.2012 8:37:29   
afnica mala
jutro user posted image

angel sound- če me spomin ne vara po 20 sek je najprej opozorilni znak, potem pa 40 sek začne tulit...nisem pa ziher na kolk sekund, vem da je najprej opozorilni pisk... največji špas je ko sredi noči zmanjka baterij in začne piskat- drugače kot pri opozorilu, samo prvič sva bila ko kure, nisva vedela kaj dogaja

miška se je pa že malo bolj navadila na user posted image .  Zdaj ji je največja zabava, da ji dava vrečo s cunjami ki jih je prerasla ali z oblekicami, ki ji še niso prav (od prijateljice) in potem ko pride do kake "fantovske" barve- reče to je pa za bratca user posted image . samo sestrico še kar omenja....

jaz imam pa danes pregled, verjetno samo pritisk in tehtanje, moja g. zelo špara z ultrazvokom, če ni velikega razloga zanj.... kaj ste imele ve na pregledu v cca 17 tednu (1 pregled pred morfologijo?)

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2084
14.2.2012 8:40:48   
Katka86

IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

jutro user posted image

angel sound- če me spomin ne vara po 20 sek je najprej opozorilni znak, potem pa 40 sek začne tulit...nisem pa ziher na kolk sekund, vem da je najprej opozorilni pisk... največji špas je ko sredi noči zmanjka baterij in začne piskat- drugače kot pri opozorilu, samo prvič sva bila ko kure, nisva vedela kaj dogaja

miška se je pa že malo bolj navadila na user posted image .  Zdaj ji je največja zabava, da ji dava vrečo s cunjami ki jih je prerasla ali z oblekicami, ki ji še niso prav (od prijateljice) in potem ko pride do kake "fantovske" barve- reče to je pa za bratca user posted image . samo sestrico še kar omenja....

jaz imam pa danes pregled, verjetno samo pritisk in tehtanje, moja g. zelo špara z ultrazvokom, če ni velikega razloga zanj.... kaj ste imele ve na pregledu v cca 17 tednu (1 pregled pred morfologijo?)

Ojla.

Js sm mela na zadnjem pregledu samo tehtanje, merjenje pritiska in poslušanje srčka. Naslednjič pa imam morfologijo, 29.2., malo pozno sicer, ker bom že v 22. tednu, ampak nič ne de. user posted image

LP

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 2085
14.2.2012 8:41:05   
afnica mala
Danes imava pa z user posted image 11 obletnico porokeuser posted image ....kako hitro beži čas, sploh se nama ne zdi, da sva že skoraj 16 let skupaj....

Neposredna povezava do sporočila: 2086
14.2.2012 8:42:42   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: Katka86

jutro user posted image

Ojla.

Js sm mela na zadnjem pregledu samo tehtanje, merjenje pritiska in poslušanje srčka. Naslednjič pa imam morfologijo, 29.2., malo pozno sicer, ker bom že v 22. tednu, ampak nič ne de. user posted image

LP

hvala, to mi je pomembno, da vidi če bije srček-upam, da bo pogledala, sploh po AC je treba kontrolo naredit, se mi zdi....

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 2087
14.2.2012 8:46:20   
Katka86

jutro user posted image

Ojla.

LP

hvala, to mi je pomembno, da vidi če bije srček-upam, da bo pogledala, sploh po AC je treba kontrolo naredit, se mi zdi....

Ja mislim, da ti bo, sploh po AC. Meni ga najprej ni najdla pa je nardila tak čudn izraz na obrazu...sam sm vedla, da je malček čist desno skrit...pa je malo pogledala po trebuščku pa ga je najdla :)

Neposredna povezava do sporočila: 2088
14.2.2012 9:03:34   
amyZ

Danes imava pa z user posted image 11 obletnico porokeuser posted image ....kako hitro beži čas, sploh se nama ne zdi, da sva že skoraj 16 let skupaj....

Čestitke! Lepo preživita dan in si vzemita čas zase!

Blazina - bomo videli kako se bo obnesla, še vedno sem prepričana, da mi bo zaradi nje lažje, tako da grem danes v nabavo. Poleg tega bom pa še kupila Easyfix podstavek ker je ravno v akciji za 30% znižan. Lupinico bodo pa stari starši kupili pa bo kompletek.

Sem pa gledala malo tele stolčke za hranjenje, od Peg Perego. In me res mika, da bi vzela tistega od rojstva dalje. Sicer Tatamie še nisem videla v živo, sem pa novo Siesto in mi je kar kul. Baje se da v lep ležečki položaj, na sliki zgleda malo bolj ležečki kot pri Tatamii, samo da ima slednja še gugalnik. No, ne vem, bo treba pogledati oboje. Poznate kaj? Ste že gledale?

Neposredna povezava do sporočila: 2089
14.2.2012 9:31:15   
vali88
Ojla punce......Sandra85 ...a je zdai vse ok. Nič ne krvaviš več???

Mene pa v križu tak hudo boli da nemorem več stati pa ne sedeti......newem zakai taka bolečina.

Ker je to moja prva nosečnost bi eno punco ko ma otroka prosila če bi naredla kak seznamček, kai rabimo, kot npr,to blazino, avtosedež, posteljico....itd

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2090
14.2.2012 9:42:39   
nina166
amyZ jaz sem zaradi te blazine veliko bolj mirno spala in bi imela kar velike probleme, če bi bila zdaj brez nje.  Sem se včasih ponoči zbudila in pogledala če lučka lepo utripa in hitro zaspala nazaj. Naša blazina je imela eno lučko, ki je utripala zeleno...bolj hitro ko je otrok dihal bolj hitro je utripala in bolj mirno ko je spal, bolj počasi je utripala...mislim da imajo vse te blazine take lučke. Sinu so jo dali že v porodnišnici, ker je imel ene bakterije in so se bali, da bi bilo kaj z dihanjem narobe. Tako da to uporabljajo tudi v porodnišnicah.
Stolček: naši sosedi imajo Tatamie in zgleda super. Če bi si ga jaz kupovala, bi si verjetno tudi kupila kaj takega, samo ga že imamo in se mi zdaj res ne splača drugega kupovat.

afnica mala čestitke za obletnico in lepo praznujta. Angelcare imao po 15sek opozorilni znak in po 20sek začne piskat...vsaj pri tem ko sem ga jaz gladala je tako.

*bobika* katero varianto angelcare pa imate?

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2091
14.2.2012 9:48:47   
afnica mala
materinska šola- predvsem za tiste, ki že imate  user posted image  doma? Boste šle? sploh ne vem, al je nujno? Jaz bi šla samo na predavanje o porodu, če bom slučajno rodila, pa še to verjetno aprila, ker maj in jinij bomo veliko odsotni....mož pa gre samo plačat prisotnost, ane?

pa hvala za čestitke, sva mislila sama it ven, ampak je moj dragi dežuren, pa pregled imam, pa sem se odločila, da gremo vsi 3 je (4jeuser posted image ) v kitajsko...bo šla mala 1x. Sploh ne je riža user posted image  sem ji obljubila, d abo s palčkami jedla

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2092
14.2.2012 9:57:41   
nina166
afnica mala jaz nisem bila v nobeni nosečnosti v šoli za starše. V prvi je moj ravno menjal službo in si ni mogel privoščit, da bi že na začetku jemal dopust, ker je bila dopoldan, jaz pa se nisem hotela sama vozit, ker ni bilo blizu nas. V drugo potem tudi nisva hodla, zdaj pa mi niti na misel ne pride da bi šla user posted image  user posted image  user posted image . Za sabo imam že dva poroda in točno vem kako to zgleda user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2093
14.2.2012 10:00:04   
me ni
Jaz sem bila prvič v posvetovalnici pri svojem ginekologu konec 13.tedna, drugič pa v petek konec 17.tedna. Naslednji posvet imam 9.3., še prej pa morfologijo 8.3.. UZ mi je naredil Reš v 8.tednu, takrat je bila samo mala črna pega na ekranu, ki je utripalauser posted image , naslednji UZ je bila nuhajna v začetku 13.tedna, in tretju UZ na AC prejšnji teden v sredini 17.tedna. Moj ginekolog v ambulanti nima UZja (Reš ga je mel). Naslednji tak pregled bo morfologija, kjer mi bo izmeril še maternični vrat,  pa potem še 3D/4D UZ in to naj bi bili  baje vsi UZji do konca nosečnosti, če ne bo zapletov. No mogoče še kontrola rasti ploda okoli 30.tedna. Sicer pa moram pred vsakim posvetom v laboratorij oddat vodo in kri. Proti koncu nosečnosti nekje od 35. do 37.tedna mi bo vzel še bris za streptokok agalactiae (ne vem še kaj je to) in to je to.

Vidim, da že veselo nabirate informacije za otroško opremo. Jaz malo ogledujem vozičke, zložljivo posteljco in jogi je kupila mami, da bo mela na vikendu, posteljco pa zaenkrat Ikea ali Kika (mam blizu Celovec), če ne bo kakšne boljše ponudbeuser posted image  Previjalno bom doma skombinirala z že obsoječo nizko omaro, samo podlago morm nabavt, eno za na omarico (večjo in mehkejšo) in eno za na vikend (manjšo in bolj kompaktno- prenosno). Cunjice mi ponujajo prijateljice, ostale malenkosti bom pa sprot po potrebi kupovala (posteljino, flaške, dudke, igrala, kozmetiko..)

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2094
14.2.2012 10:06:25   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: nina166

*bobika* katero varianto angelcare pa imate?

uno ko ima še prenosno varuško.. modela točno ne vem na pamet, lahko pa pogledam doma ..čak grem na net pogledat user posted image

Evo tale je : http://www.angelcare.si/artikel/1076-otroska-varuska-angelcare-ac301-r-naprava-za-zaznavanje-dihanja-in-zvoka

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 2095
14.2.2012 10:06:29   
*bobika*

Ojla.

LP

ni pozno...morfologija se dela od 20-24.tedna ..

jsz imam pregled 23.2. bom v 19 tednu, tako da na morfologijo računa nekje po 20.3. 

(odgovor članu Katka86)
Neposredna povezava do sporočila: 2096
14.2.2012 10:26:25   
amyZ
Me prav zanima kdaj bom jaz imela morfologijo, ko pa me lahko naroči šele konec februarja. Ker bom v 20. tednu ravno sredi strokovnega izpita bom prosila za datum proti koncu 20. tedna oz. 21 teden. Ker če bom šla pred izpitom na morfologijo bom itak potem spet cel dan čisto fascinirana nad UZ-jem in se ne bom mogla učit. user posted image

Za materinsko šolo se bom verjetno odločila, škodit ne more. Kakšna pa je razlika med to in šolo za starše? Ali je to eno in isto?

Seznamčki o tem kaj potrebuješ za novorojenčka so na temu forumu (ampak predvsem za zimske), drugače pa še na drugih spletnih straneh, Pikapolonica ima super zloženko na spletu, potem je nekaj mislim na Bibaleze. Itak je pa fajn prediskutirat kaj je pomembno in kaj ne in koliko česa. Nekaj pa izveš tudi v materinski baje.

Aja, kakšne pa naj bi bile mere previjalne podloge, da jo ne bi prerasel ob prvi priliki? Širina in dolžina? In ali se da, če kupiš samo previjalno podlogo ta dobro in lepo namestiti na neko podlogo oz. omarico, da ne drsi? Učeraj sem ugotovila, da se moj ne misli izseliti iz otroške sobe do ene tretjega leta starosti malega, jaz pa sem že razmišljala, kako bom preselila najini pisalni mizi. Tako da bo večja postelja šla v spalnico, da bo prostor za posteljico za tamalega in pa še za kaj zraven.

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2097
14.2.2012 10:37:11   
*bobika*
meni se zdi da so mere za previjalen glede dolžine iste, različne so samo širine .. jaz sem imela na previjalni v koplanici, kjer je bila tudi banjica noter, tako ozko, da sem lahko le kakšne 3-4 mesece malega tam previjala, potem se je začel obračat in morala prav pozorna bit vsako sekundo, da se ni zasuknil dol .. v otroški pa imam tist ta piroko previjalno od Lip Poljčane in tudi podlogo se kupila v BC široko ... zdaj pa bom za koplanico kupila le to podlogo za na pralni strokj, ker sem prejšnjo previjalno prodala, banjico pa imam od OK baby za 0-12 mesecev

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2098
14.2.2012 10:47:21   
nina166
Previjalne podloge: mi smo imeli podobno kot *bobika*...v spalnici smo imeli kar veliko leseno previjalno mizo in gor taveliko podlogo. V kopalnici pa imamo previjalno mizo z banjico in ena polička je za razne drobnarije...ta je res veliko ožja, vendar mi še zdaj našo triletnico gor previjamo. Zvečer sama zleze gor, moj ji da gor plenico in potem sama zleze dol. Je res bolj ozka, vendar ko se otrok enkrat zna kotalit ga tako nikjer ne smeš samega pustit. Nama je tavečji padel iz sedežne...star kake 3 mesece, ko se mu je prvič uspelo prekotalit. Od takrat sem se navadla, da nisem otrok nikoli puščala samih na previjalni mizi...tudi ko je bla hčerka stara par dni in sem mogla it kaj iskat, sem jo zavila b dekico in nesla zraven....ziher je ziher user posted image

Nakupovalni seznam: povsod jih je polno...svetujem pa da se ne kupuje vsega, ker se potem veliko stvari sploh ne rabi. Sploh pa ne kake kozmetike...jaz sem prvič skoraj vse kremice zmetala stran, ker je imel sin občutljivo kožo in jih nisem uporabljala user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2099
14.2.2012 10:49:31   
xdmx
Uf, čestitke afnica, to so pa že lepa leta preživeta skupaj...sploh če pomislim, da s svojim nisva še niti eno leto skupaj...:) Ampak pri naju je tako prišlo, da sem zanosla že 1. mesec, dejansko načrtovano :) pa je bilo nekaj narobe, čez 3 mesece pa je ponovno uspelo...pa itak bi blo fajn, če bi se že dlje poznala, že iz čist banalnih razlogov...ampak tako je, stara sva že dovolj, sploh jaz, ki jih bom imela letos že 30. Zdaj pa je kar je..

Vidim, da že na veliko kupujete in iščete primerne izdelke za bejbija... Jst sem sicer že gledala nekaj na netu, ampak ker sestrična dela že dolga leta v BC, mislim da bom šla en dan do nje in bova nabrale vse potrebno. Ampak ne še zdaj...je še dosti časa.

Pojutrišnjem imam pregled...in sicer po dobrih treh tednih. Je kar zanimivo, ko že toliko časa nisem bila, ampak hvala bogu ni bilo potrebno, saj nisem nič več krvavela. Upam, da je z bejbijem vse ok. Sem se pa res dosti bolj pazila, pa še razvajajo me zadnje čase vsi po vrsti, mislim, da tudi to dobro dene. :)

Kak vam kej buši raste? Jst ga nisem nič merila pred nosečnostjo...oz. v pasu sem bila okrog 64, ampak to je bil tisti tanajbolj suhi del....zdej je pa najbolj izbočen 86cm. Je pa full luškana izboklinca nad sramno kostjo in jo kr moram skos božati pa vedno večja je. :)) Kile...2kg plusa, to je to. Na 54kg sem trenutno. Prsi so še kar občutljive, kak dan manj, kašen pa bolj, so pa bradavice zelo občutljive in boleče.

Opažam, da sem občutljiva na surovo zelenjavo, bolj natančno surovo papriko...Kadar jo pojem, mi je slabo, glavobol...tako, da sem dejansko morala vzet lekadol. Ker ni pomagala ne masaža, ne akopresura, hrana, kamilice...nič...bruham pa full težko. Po moje da niti ni kriva surova zelenjava ampak strupi, s katerimi ostane zelenjava sveža toliko časa.

No, tako...full mi je fajn, ko opažam, da nas je vedno več...zadnje čase je Facebook poln slikc novorojenčkov, ampak sem pač v tistih letih, ko se kar po vrsti odločamo za bejbije...Super generacija bo. :))

Lep pozdravček, nosečke in lep dan! Upam, da ga preživite lepše kot jaz, ki se učim za jutrišnji izpit. Tako da valentivo bo zame šele jutri. :) Uživajte!!

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  82 83 [84] 85 86   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......