2bambinos
|
Pozdravljene punce ter vse nove! Že zelo dolgo nisem nič pisala, ker niti nisem imela neki pametnega za povedati ali vprašati, sem vas pa redno dnevno prebirala... Danes sem bila na UZ. Žal več ne merijo velikosti od glave do ritke, temveč le velikost glavice, trebuščka, itd. (kratice EFW, BDP, HC, AC, FL, OFD, HEM, CSP), tako da je iz prejetega grafa in tabele težko si predstavljati realnega otročka. Koliko razberem iz grafa, sta moja dva srčka na zlati sredini. Sem v 15t6dneh in eden naj bi tehal že 128g. Ta drugega ni uspela neki dobro pomeriti - sta spet bila tako zelo v gibanju in sta se kar med sabo brcala... Sem pa ostala na bolniški (zdaj mi že teče preko zavoda) in ne boste verjele - že na 2.DAN BOLNIŠKE sem imela inšpekcijo doma!! Dobro, da sem bila doma in noter, saj sem se še pred 15min lenobno sprehajala na sončku v bližini doma. Me je vprašal kaj delam trenutno - sem rekla, da grejem včerajšnjo pico in to je zapisal v zapisnik!! Potem sem šla podrobno brat njihovo odločbo in nikjer mi ne piše, da se lahko sprehajam v okolici doma!! In od ginekologinje in od splošne imam dokument, ki je bil poslan Zavodu, da se moram sprehajati 1-2uri na dan ter imeti predpisano ustrezno prehrano. Oni so pa to prezrli. In sem klicala tja ter vprašala, ali potemtakem po njihovo ne smem niti do lekarne (300m proč) in: "NE, POČAKAJTE DOMA, DA VAM DRUGI PRINESEJO ČE KAJ RABITE!" mi je odvrnila tajnica.... Mislim .... Sestra pri splošni zdravnici mi je na povedano rekla, da so zadnje čase kar občutljivi in da imajo res nosečnice na piki... Punce, pazite, ko ali če ostanete doma na bolniški! K meni je prišel ob 13.30h, kot en obrtnik je izgledal, tako nedolžno... Še malo bruham, sploh vmes med umivanjem zob mi čisto obrne želodec. Ter mehur - boli, pritiskata dol!! Sem si kupila nosečniški pas v Sanolaborju na ježka (15€), medtem ko obstaja še en, z enimi magneti, a ta je bolj za kasneje bi rekla (62€). Konstantno moram stiskati te mišice, delati Keglove vaje, čeprav se mi zdi, da sem jih do sedaj znala zelo dobro uporabljati.. Sedaj pa ker dva mala lumpka pritiskata dol, se mi lahko zgodi tudi, da se polulam nevede v hlačke... Ter krči so še prisotni. Trebušček je velik kot, da sem v 6.mescu so mi rekle kolegice. Nosečniške hlače nosim že od praznikov. Zredila se pa nisem po kg niti dekagrama! No, te dni mi pa spet paše sladko (čokolada), tako da bo zdaj mogoče šlo gor. Modrc sem pa tudi nabavila v trgovini Popek - krasen je! Kar podoben športnemu modrcu, je pa primeren tudi kasneje za dojenje in mehek, neverjetno mehek! Včasih ga baje imajo tudi za med spanjem, če so zelo boleče prsi, mi je povedala prodajalka. Vozičkov in ostalih stvari nimam še nič. Zaradi vraževerja bom raje počakala na maj, a moja paleta vozičkov bo verjetno bolj omejena kot pa vaša. Bom pa poskušala dobiti rabljene stvari, ker je ful drago, sploh ker bom morala nabaviti za 2 . V družini pa ni nobenega, ki bi mi lahko karkoli posodil. Posteljci zanju bosta verjetno kar iz Ikeje, ker se mi zdi najcenejše, priročno in luštno. Trenutno sva tudi midva pospešila obnovo stanovanja, drugače že 2 leti na izi pacava. Zdaj pa je treba kuhinjo ter vso notranje pohištvo še. Bo kar zalogaj in zato bomo sami probali večino narest verjetno. Že nekaj dni se mi zdi, da čutim prve gibe. In to za popkom. Sama imam zelo občutljiv popek, npr. nikomur ne dovolim, da bi mi vtikal prst v popek, me takoj zaskeli. In lumpka se zgleda igrata točno za mojim popkom, kar občutim kot da bi me kdo pucukal za njega ali pa kot da me neki orng požgečka tam. Me kar zmrazi ob tem... Je pa res lepo, da je vse ok in če mi že hočeta ponagajati, jima z veseljem dovolim Za seznam: 14.2. posvetovalnica, 7.3. morfologija, 11.4. kontrola rasti. Prijavila sva se tudi v šolo za starše, malo prej zaradi možnosti zgodnjega poroda, prvi teden aprila. Lep pozdravček vsem!
< Sporočilo je popravil 2bambinos -- 1.2.2012 10:01:15 >
|