afnica mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina166 katerina dobrodošla in čestitke za Glede AC ti lahko napišem našo izkušnjo in upam, da ti bo kaj pomagala. Moja mama je bila stara 39 ko je zanosila za mojo sestro. Ker prej 20 let ni mogla zanosit in so ji vsi zdravniki rekli, da nima šans, je bil to pravi čudež. Ker ji je pripadala AC ji je g rekla, da brezveze da hodi še na NS. Na AC je bilo vse vredu, problemov ni imela, izvidi so bili super. Kljub temu je v 33. tednu rodila zelo bolano punčko. O tem sem nekaj strani nazaj že pisala in si lahko prebereš, če se ti ljubi iskat. Kasneje ji je en zdravnik celo rekel, da škoda ker ni šla prej na NS, ker bi se tam verjetno videlo da je nekaj narobe. Sestra sicer res ni imela kromosomske napake, imela je genetsko. Sicer je bilo nekaj zdravnikov (pediatri na KC lj), ki so bili mnenja, da bi se tako hude poškodbe tudi moale pokazat na AC. Tako da človek res ne ve kaj naj naredi. Sama sem sicer mlajša in mi ta pregled še ne pripada. Šla pa bom na NS, kjer upam, da bodo rezultati vredu. Če ne bodo bom šla na AC in če bo pokazalo, da je otrok bolan, bom šla delat splav. Sicer bi to naredila res zelo težko, vendar ker vem, kaj čaka v nasprotnem primeru takega otroka in starše bi to naredila. Me pa da g pri vsaki nosečnosti še na morfologijo k dr. Cerarju v Lj in njemu skoraj najbolj zaupam, ker je res velik strokovnjak in se res maksimalno potrudi. Ti pa nobena preiskava in noben pregled ne more 100% zagotovit, da bo z otrokom vse vredu...žal. Je pa tako, da od trenutka ko zveš da si noseča te bo pogosto kaj skrbelo. Najprej če je z plodom vse vredu, kar te skrbi celo nosečnost, ko se rodi, ali bo zdrav, da se mu nebi kaj naredilo....mislim, da te potem ta skrb spremlja do smrti....vsaj meni se tako zdi. res čudno, ker pri meni je pokazalo genetsko "napako" tako pri dodatnem krvnem testu pri NS, kto na HB, kot na AC...no saj moja bella je ok....
|