me ni
|
POGsa glavo gor in misli pozitivno, me pa bomo držale pesti, da bo vse ok. Čestitke vsem novim mamicam Jakob pridno pridobiva na teži, po 14tih dneh ima sedaj 2,68kg. Veselo že hodiva na manjše sprehode in tudi prvi šoping je za njim. Ker so mu v porodnišnici dajali flaško, ko je bil pod lučko zaradi zlatence in na aparatih zaradi pljuč, je razvajen in se sedaj noče ali ne zna dojit. 2-3x potegne, potem se pa obrne stran. Kak teden bom še poizkušala in če ne bo šlo, bom črpala mleko do njegovega 4.meseca, potem bom pa tudi s tem prenehala. Pač mi ni dano, da bi dojila. Važno je, da sedaj ko to najbolj potrebuje, dobiva moje mleko v kombinacijo z aptamilom za nedonošenčke. Predpisane kapljice za kosti Plivit D3, sem zamenjala za Oleovit D3 iz Avstrije, ki povzroča manj kolik. Pomagajo tudi kapljice Biogaja proti kolikam, saj ne zaznam, da bi imel tipične krče (vsak dan približno ob istem času za obdobje dveh ur). Ima pa prebavne motnje, saj takoj, ko zaužije mleko, začne spuščati pline in napolni pleničko, ob tem pa se zvija in malo stoka. Če bo ostalo samo pri tem, bom prav vesela . Ponoči spiva, le vsake tri ure je lačen inprevijem ga, kar traja dobre pol ure, potem pa nazaj zaspiva. Mleko črpan čez dan na 4ure, ponoči pa eno rundo izpustim, tako da mi spanca ne primanjkuje. Vem, da bi bilo bolje, če bi konstantno črpala mleko, ampak jaz sem se pač odločila za tak način. Srečno vsem še nosečkam
|