me ni
|
Drage moje julijke. Skupaj smo šle skozi vse tegobe in skrbi nosečnosti, a sem na koncu pristala med junijkami Z možem sva se 26.6. odpravila v Bohinj za tri dni. Ker ga je bolel zob in je zamudil dežurnega zobarja, sva pomoč hotela poiskati v ambulanti na Bledu (mogoče imajo zaradi turistov kaj podaljšan delavnik sva si mislila). On je šel iskat zobno ambulanto jaz pa sem ga hotela počakati v avtu. Ker je bilo vroče sem stopila iz avta in takrat mi je odtekla voda. No, pa ravno pred dežurno na Bledu Z rešilcem so me odpeljali v Kranj (na mojo željo, ker imam ginekologa v Kranju). Kljub temu, da mi je odtekla voda pa popadkov še nisem imela (zato ne zganjat panike ko voda odteče, do poroda je še čas). Sem imela srečo in je bil dežuren ravno moj ginekolog, tako da je bil na koncu tudi moj porodničar. Sprejeli so me ob 18:30h in po eni uri CTGja odpremili v bolniško sobo, kjer naj bi še kak dan počakala na popadke, moža pa so poslali domov. Ob 22h sem imela popadke na 6minut, po polnoči pa na 3 minute. Sestra me je peljala v porodno, kjer je babca ugotovila, da sem 6cm odprta. Poklicala sem moža, ki je prišel okoli 1h. Meni so se popadki krepili in s tretjim res močnim popadkom (sem zbrala vse moči) je prišel na svet Jakob. Rojen 27.6. (36.teden in 3 dni) ob 1:50h, tehtal 2,32 kg, velik 49 cm in tretiran kot nedonošenček. Jih je skrbelo kako bo z dihanjem, ampak se je pokazalo, da je bil strah odveč in so mu pljuča že sama normalno funkcionirala. Imel je zlatenco, zato sva ostala v porodnišnici do 1.7., ko sva dobila zeleno luč za odhod domov. Dojiti ne morem, ker nima dovolj sesalne sile, zato pa veselo pumpam, tako da se prehranjuje z mojim mlekom, če pa zmanjka, pa dodam Aptamil za nedonošenčke. Dobro je začel jesti šele pred tremi dnevi. Prej je bil problem, ker ni pridobival na teži (takoj po rojstvu itak vsi izgubijo kak gram) ravno zaradi tega ker ni hotel jesti. V ponedeljek pride patronažna s tehtnico in bomo videli, če sva pridelala kak gram . Patronažna je pri meni moški in sem prav navdušena nad njim, saj mi je veliko povedal o prehranjevanju nedonošenčkov in me presenetil kako obvlada zadeve. Prav pomirjujoče deluje name. Dobila sem recept za kaplice Plivit D3 (d vitamni, ki ga sicer črpamo od sonca), a žal te kapljica povzročajo kolike in hkrati nabavila kapljice Biogaja, ki naj bi zmanjševale kolike. Ginekološki pregled imam že napovedan, prav tako prvi pregled pri izbranem pediatru. Porodniški dopust dobim 100% in prav tako na odločbi za nadomestilo za varstvo in nego otroka piše da bo 100%. Mogoče vladni varčevalni ukrep še ni v veljavi in se to lahko še spremeni. Ne vem, ker nisem spremljala, imam kar nekaj dela z uvajanjem na novo življensko vlogo MAMI Strij ni, prve dni sem imela zatekle noge, a je to izginilo, ko se je zunaj malo ohladilo. Pridobila sem 11kg, od teh sem 4 izgubila s porodom, zaradi prehrane nosečnic, ki dojijo, pa sem doma že izgubila naknadnih 4 kg. Ostanejo torej še trije kilogrami, ki se jih bom znebila, ko mi bo ginekolog dal zeeleno luč, da lahko športam. Želim vam čim krajše in čim manj boleče porode, jaz sem imela srečo in nisem bila šivana. Lep pozdrav nekoč julijka, sedaj junijka
|