ronja
|
Meni je takrat najlepše, najbolj zadovoljna sem bila s seboj v nosečnosti. Joj, blagor tebi! Moje nosečnosti so ena bolj zaj* od druge: slabo mi je itak vedno ves čas (vedno že predno mi izostane m., pri R. sem zadnjič bruhala zvečer, rodila zjutraj... in seveda ves čas vmes, tudi po 5x na dan), ampak to in zatekanje in ostale bedarije me niti ne bi odvračale od , bolj tisti večji problemi: - dve nosečnosti sta bili itak ss v 6. tednu, torej neuspešni, uspešne so bile pa takele: - pljučnica+5 uroinfektov+zastoj rasti+šum na njenem srčku po Ronjinem porodu+visoki CRPji, da so rekli da bo umrla (oz. da jih več kot 9/10 s tem umre)... ampak ni ! Še zdaj me stisne, ko pomislim na to... - to je bilo samo pri Ronji; - odstop posteljice v 12. tednu pri Lejli - možnosti, da preživi, so bile cca 1:milijon... vmes so mi odrili še povišan sladkor (sicer sem bila sama kriva, ker nisem vedela, da ne smem zvečer pojest cele vrečke mandolata , ampak vseeno sem mela pote dober mesec pa pol brezsladkorno dieto - no, sem pa vsaj shujšala takrat v 7. mesecu, vsaka stvar je za nekaj dobra ), potem na koncu sem mela 2 meseca prezgodaj (taprave) popadke in bila že 2 cm odprta cel dec (rok je imela 17.1.),... ampak moji otroci so fajterji - nama je ratalo , rodila se je samo 14 dni prezgodaj in ker še ni bila čisto zrela, je dobila po porodu zlatenico, ki je pa niso pravi čas pogruntali in so naju poslali domov, tako da ni proti temu dobila nič (so pa to potem ugotovili na pregledih in babica), se je sama pozdravila - pač z dojenjem - zdaj pri Svitu pa prenizka posteljica, prekratek maternični vrat, potem me je na morju pičil škorpijon, pa še burelijo sem dobila, hodila vsak dan na infekcijsko po antibiotike v žilo... zdaj se mi je pa še en flek pojavil... Tak da moje nosečnosti so vedno ena velika j*** - ne morem najt lepega izraza. Če ne bi bili rezultati tako zelooooo fajn, me živ bog ne bi prepričal v še eno, tako da pa se na koncu koncev vseeno splača . kar se tiče telesa - pri Ronji sem bila ful natrenirana, saj sem ogromno preplavala: 4x na teden po 3 km (kadar so mi pač pustili in večino časa so mi, ker pol leta niso pogruntali, da imam pljučnico, pa g. se niso za nič sekirali, dokler je otrok rastel...) in sem bila res fit & fun. Zredila se nisem v boke nič, ma res čisto nič, samo v trebuh. Sem se pa verjetno zredila v p., ker sem toliko žrla Pri Lejli in pri Svitu so mi ap dokaj zgodaj prepovedali gibanje oz. sem tudi sama čutila, da to ni glih najboljše - boli ko , če kaj delam, pa pri Lejli sem tudi krvavela ko zaklana... Tako da so se mi začeli nabirat kilogramčki... Pri Lejli sem tudi ful bolj zatekala kot pri Ronji, zdaj je nekaj podobnega, čeprav mogoče malo boljše, tako da upam, da je vsaj kaj tega tudi voda. Poročam jan. a dojenje je tudi super shujševalna kura, To se podpišem, jaz takrat res ful pojem, pa vseeno hujšam - upam, da bo tokrat tudi tako. Sem pa jaz obakrat zelo dolgo dojila: prvič sem Ronjo dojila do 1 mesec pred porodom Lejle (hvalabogu se je takrat sama odstavila), zdaj pa sem v bistvu tudi že bila noseča s Svitom, ko se je Lejla še dojila (tudi ratalo, da je šla sama dol - malo kasno, ampak samo da je šlo brez joka in borb - stara je bila pa skoraj 2 leti in pol). mene ubijajo večeri, ko spravim bejbe spat, potem pa navalim na hladilnik Pri meni je tudi to problem - ker takrat lahko končno enkrat V MIRU nekaj pojeva - skup... In oba sva precej mahnjena na hrano in oba rada skup jeva in sploh nama je hrana en tak hobi in veselje in jest skupi je fajn itd... Skratka: se človek potem brez dojenja in gibanja hitro začne redit . Zato pa so zdaj fajn te moje sadne večerje - čeprav danes pa bova najverjetneje zmazala vsak en čok. rogljiček. Ker se hočeva mal pocartat, pa 1x na teden je to skoraj treba:). Ni sicer, da se mu ne bi mogla upret, ker imam tudi dobra jabolka in slive in nektarine... ampak kot rečeno - to so ta najina razvajanja ... in danes sem bila ful pridna (ne glede hrane, to itak nimam zapovedi, na splošno mislim). No, pa tudi glede hrane nisem pojedla kakega hudega sladkorja (en košček hruške v čokoladi), tako da bom danes naredila izjemo in upam, da se mi ne bo takoj kam obesila .