|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
4.11.2011 13:36:52   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Počutim se obupnouser posted image Včeraj popoldan se je začela huda slabost in driska, mi sploh ni jasno, ali sem kaj takega pojedla ... V glavnem, od takrat vse, kar spravim v sebe, gre tudi iz mene, grozauser posted image Še vodo zbruham, tak da sem res dehidrirana, ne vem, kaj lahko tu naredim, bojim pa se, da bi postalo nevarno. Zdaj se tu mučim z makovo, bomo vidli v roku pol ure, ali bo to ostalo v meni ali ne ...

Sicer pa je NS za nami, rezultati so ful dobri, še celo boljši kot prvičuser posted image Problem je edino s PDP-jem, danes mi je rekel 13. 5., se pravi, da je celih 9 dni razlike od prvega, to pa je kar dosti. Menda bom na naslednjem pregledu zvedla dokončni datum.

user posted image user posted image

uh to pa ni fajn.. spij vsakih deset minut eno žličko vode, da ne dehidriraš. Držim pesti, da hitro mine.
user posted image user posted image user posted image za super rezultate user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 826
4.11.2011 13:43:24   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: smehc

Stara sem 27 let in prihajam iz Žalca.

=)

pozdravljena. končno nekdo iz bližine ;)

vse dobro!

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu smehc)
Neposredna povezava do sporočila: 827
4.11.2011 13:44:57   
čili
smehc dobrodošla user posted image   Jaz bi tudi imela bikca, sploh če bo pupa. Upam da bo za par dni prehitel/a ( 22. imam rok )

Miška4 jaz sem v službi povedala takoj. Imam tako delo, da je bolje, če sodelavci vedo in so mi takoj priskočili na pomoč pri čuvanju trebuščka user posted image user posted image user posted image  

Anonimnauser posted image user posted image mene je ena znanka tudi že odkrila tule gor,hvala bogu ne iz mojih krajev. Je pa res, da sem mojim bližnjim takoj povedala in ni panike. Jaz nebi mogla bit tiho do zdaj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 828
4.11.2011 13:53:30   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: čili

smehc dobrodošla user posted image   Jaz bi tudi imela bikca, sploh če bo pupa. Upam da bo za par dni prehitel/a ( 22. imam rok )

Miška4 jaz sem v službi povedala takoj. Imam tako delo, da je bolje, če sodelavci vedo in so mi takoj priskočili na pomoč pri čuvanju trebuščka user posted image user posted image user posted image  

Anonimnauser posted image user posted image mene je ena znanka tudi že odkrila tule gor,hvala bogu ne iz mojih krajev. Je pa res, da sem mojim bližnjim takoj povedala in ni panike. Jaz nebi mogla bit tiho do zdaj user posted image

kaj pa delaš v službi? če smem bit radovedna ;)

jaz bom pa še kar nekaj časa tiho. atu in mami bom povedala, ko ima ata rd (16.11), verjetno pa takrat tudi tastu in tašči.
edino strejšemu sinu sva povedala, ko sva prišla z nuhalne, ker ga je dva dni grozno mučilo kam midva greva? no, in sva mu potem povedala, da sva šla gledat njegovega bratca... je bil vesel. hčerki še nisva povedala. bova takrat kot staršem. ker ona bi ziher že prej vsem povedala. saj pri skoraj treh letih res ne more biti tiho in ne povedati nekaj kar ve. user posted image  smo pa vsak teden skupaj na kosilu, tko da... no, to nedeljo še ne...naslednjo pa že - mogoče ;)

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 829
4.11.2011 13:53:33   
Anonimen
Anonimna, pokiči za vsak slučaj ginekologinjo. Kar naenkrat hudo bruhanje in driska so nam v šoli za zgodnjo nosečnost rekli, da so lahko tudi znaki listerioze. Takrat nam je rekla, da če se nam kaj takega zgodi, naj gremo tja, da nam bodo kri vzeli in preverili, če smo slučajno listerio staknili. Se pa pozdravi, ampak če se ne zdravi, je lahko za plod tudi nevarna. Jaz bi na tvojem mestu poklicala, če danes še delajo. Pa baje da moraš nadomeščati tekočino - če imaš drisko ali pa če bruhaš.

A ima še katera težave s pospešeno prebavo? Jaz sem brala, da bi morala biti zaradi nosečnosti zaprta, ampak sem pa ravno obratno, grem na wc 2x na dan in to zelo na mehko... Tudi med menstruacijo sem imela pogosto drisko, ampak sicer pa s tem nikoli nisem imela problemov. Odkar pa sem noseča, pa RES nimam težav z zaprtjem. user posted image A je možno, da je od Elevita? Sem brala na tujih straneh, da ma dosti žensk med nosečnostjo s tem probleme ali pa da postanejo laktozno intolerantne med nosečnostjo.

(odgovor članu čili)
  Neposredna povezava do sporočila: 830
4.11.2011 14:00:04   
martka
prebava se spremeni. to je dejstvo. nekaterim na mehkeje, drugim na trše. jaz bi bila na tvojem mestu vesela, da ni šlo v drugo stranuser posted image

laktozno intolerantni pa smo vsi, ki imamo krvno skupino A, tkoda je fino to tudi malo upoštevati.

pitje tekočine med drisko pa se je vedno priporočalo. če ti ne obrne, je fino narediti takole mešanico. sok dveh pomaranč+pol litra vode+pol žličke soli. pa se to popije v roku dveh ur.
ni dobro, je pa pitno in zelo nadomesti, kar telo z driško izloči.
pa čimhitrejše okrevanjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 831
4.11.2011 14:08:02   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: martka

laktozno intolerantni pa smo vsi, ki imamo krvno skupino A, tkoda je fino to tudi malo upoštevati.

A res? A to je dokazano? Tega pa nisem vedela user posted image No, to pa pojasni mnogo stvari user posted image
Ampak jaz obožujem mlečne izdelke in prej nikoli nisem imela s tem problemov. No saj tudi sedaj nisem prepričana, če je driska res zaradi tega, ampak brala sem, da zna biti tudi mleko vzrok za diarejo. Bom drug teden na pregledu omenila ginekologinji, da imam probleme z mehko in pospešeno prebavo.user posted image

(odgovor članu martka)
  Neposredna povezava do sporočila: 832
4.11.2011 14:08:37   
SilberMond
mi smo bili pa na NS. dr geršak je res super :). zgleda vse "normalno". imamo živahno bitjece, ki še noče pokazati spola. moj fant itak pravi,da bo fantek in kar vsem že trobi, da bo fant hehe.kaj se bom smejala, če bo pupa. datum PDP imam pa sedaj 10.5. še eno vprašanjce:meni bo zmanjkalo folne kisline pa niso še 3mesci čisto mimo. a rabim kupit še eno dozo?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 833
4.11.2011 14:09:58   
Anonimen
Jaz kar še jem vitamine s folno kisino, čeprav sem že v 2. trimesečju. Škoduje najbrž ne user posted image

(odgovor članu SilberMond)
  Neposredna povezava do sporočila: 834
4.11.2011 14:24:01   
miška4
jaz jem Elevit tablete, ki poleg ostalih vitaminov vsebujejo tudi folno kislino.
Baje naj bi se jih jemalo celo nosečnost in še v času dojenja (priporočljivo pa tudi preden zanosiš..)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 835
4.11.2011 14:48:11   
biba217
Pozdravljene majčice!

Sem še ena članice, ki bi se pridružila vaši skupinici, okviren rok imam 27.5.user posted image
Vidim da ste že zelooo aktivneuser posted image  
Pri prebiranju postov sem videla, da vas je bila večina že na NS.
Zame je to prva nosečnost in ugotavljam, da dobivam zelo pozne datume za preglede.
Nuhalno imam čez 14 dni. Na pregled sem se prijavila v kranjski porodnišnici k Reljiču. Glede na to, da je bolj začetnik kar se tiče NS me zanima če ima že katera izkušnje z njim?

(odgovor članu miška4)
Neposredna povezava do sporočila: 836
4.11.2011 18:27:01   
silwia
A katera moogče ve kolikokrat na dan se lahko tale naprava za poslušanje srčka uporablja, jas poslušam srček moje pikice zjutraj ko se vstanem in zvečer preden grem spat :))))

Silwia

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 837
4.11.2011 18:57:22   
čili
Martka, čez kaka dva meseca z veseljem delim s tabo user posted image

(odgovor članu silwia)
Neposredna povezava do sporočila: 838
4.11.2011 19:05:39   
lonypg
Anonimna...kam se ti je za 9dni prestavil datum naprej al nazaj..prej si mela kasnejši datum al prej?

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 839
4.11.2011 19:09:57   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: SilberMond

mi smo bili pa na NS. dr geršak je res super :). zgleda vse "normalno". imamo živahno bitjece, ki še noče pokazati spola. moj fant itak pravi,da bo fantek in kar vsem že trobi, da bo fant hehe.kaj se bom smejala, če bo pupa. datum PDP imam pa sedaj 10.5. še eno vprašanjce:meni bo zmanjkalo folne kisline pa niso še 3mesci čisto mimo. a rabim kupit še eno dozo?

Odvisno od starosti in kakšno kri imaš... Meni je zdaj rekla naj jem Elevit celo nosečnost, ker sem imela v prejšni 83 hemoglobina

Meni se je med nosečnostjo s tamlajšim začela celiakija ( alergija na gluten ). Pokazalo se mi je šele po porodu, ko se nisem mogla znebit drisk in sem imela celo štalo.

< Sporočilo je popravil čili -- 4.11.2011 19:11:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 840
4.11.2011 19:24:16   
SilberMond
stara sem 26, kakšno kri imam pa še ne vem. v četrtek imam pregled in izvem še te podrobnosti. 4dni brez ne bo sile menda, potem bomo pa videli kaj bo rekla.mi je pa že na 1.pregledu rekla, da je najpomembnejše jemanje folne kisline ravno v prvih tednih nosečnosti, kasneje naj ne bi imelo več tolikšnega pomena/učinka...

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 841
4.11.2011 19:30:11   
novemberska
Joj ste pridne čvekiceuser posted image user posted image Jaz komaj najdem kaj časa da vas preberem...mi moja miška jemlje vso energijo ki jo premoremuser posted image ..sej računam da še malo, pa se bodo slabosti končale in da bo potem tudi počutje boljše, da bom imela več moči za vse...

Biba217 midve imave na isti dan rokuser posted image user posted image ...samo če bo ta drugi otrok isti kot je bila moja prva punčka , se mu bo mudilo en mesec prej na svetuser posted image user posted image user posted image

Evo malo sem se oglasla, da me ne pozabite, zdaj pa moram šibat, je treba miško pripravt na spanje...

Lepo se mejte...papa

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

Neposredna povezava do sporočila: 842
4.11.2011 19:45:05   
čili

stara sem 26, kakšno kri imam pa še ne vem. v četrtek imam pregled in izvem še te podrobnosti. 4dni brez ne bo sile menda, potem bomo pa videli kaj bo rekla.mi je pa že na 1.pregledu rekla, da je najpomembnejše jemanje folne kisline ravno v prvih tednih nosečnosti, kasneje naj ne bi imelo več tolikšnega pomena/učinka...

Moja sestra je ne v prvi in ne v drugi nosečnosti ni jemala-stara 27 in 30 let... Folna je res pomembna na začetku nosečnosti ...

Neposredna povezava do sporočila: 843
4.11.2011 20:18:01   
teja188
o pozdravljene! tudi za menoj je danes nuhalna svetlina in sem zelo srecna bila sem v ordinaciji pri strahovi vendar jo nadomesca ksenja. vse mi je lepo razložila pokazala dobila sem 5 slikic in rekla je da je z moj o -im user posted image vse ok. happy res pa rekla je kak lep nosek m da se je tak izredn lepo vidl. res srecna user posted image in kako ste kaj drugace jaz sem ze 2 tedna brez slabosti polna energije

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 844
4.11.2011 20:32:43   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lonypg

Anonimna...kam se ti je za 9dni prestavil datum naprej al nazaj..prej si mela kasnejši datum al prej?

Lp

Sklepam, da sprašuješ meneuser posted image Prvi PDP sem imela na 22. 5., ampak sem si sama računala, da pride na 17. 5. No, danes pa je kazalo na 13./14. 5., se pravi, da kar nekaj dni prej ... Tak da sem potem že kar bolj v začetku maja, me je kar na rit vrglouser posted image No, naslednjič bomo vidli dokončno.

Hvala vsem za nasvete pri tej slabosti ... zdaj je malo boljše - vsaj upam - sem pred kako uro nekaj pojedla in (še?) nisem zbruhala, se pa mi pozna, da mi tekočine manjka, ampak ne upam preveč naenkrat, tak da po malem in počasi pijem ... upam, da bo do ju3 boljše.
Tudi za listeriozo sem gledala, ampak bi naj simptom bila tudi vročina, ki pa je jaz nimam. Vsekakor pa bom, če do ju3 ne bo boljše, šla k zdravniku, pač k dežurnemu.

(odgovor članu lonypg)
  Neposredna povezava do sporočila: 845
4.11.2011 21:45:27   
lonypg
Silwia, to ne škodi plodu....saj ni ničesar takega v tej napravi:))) poslušaš lahko tolikokrat na dan kot se ti ljubi:)) Meni se več kot 1 ali 2krat ne da in niti časa nimam.....:)) Enkrat na dan slišim, mal poslušam in sem zadovoljna user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: silwia

A katera moogče ve kolikokrat na dan se lahko tale naprava za poslušanje srčka uporablja, jas poslušam srček moje pikice zjutraj ko se vstanem in zvečer preden grem spat :))))

(odgovor članu silwia)
Neposredna povezava do sporočila: 846
4.11.2011 21:54:17   
lonypg
ELEVIT

Mojega ginekologa sem na nuhalni (po dopolnjenih 3 mes nosečnosti) vprašala..." kako je res s tem Elevitom, ponekod piše , da je priporočljivo jemat celo nosečnnost , ponekod piše samo prve 3 mes....kaj je zdaj res???

Pa pravi....glejte....že pred nosečnostjo kaka 2 mes je fajn jemat in prve tri mes še posebej je nujno jemat folno oz Elevit ki ima tudi vse ostalo...vitamine minerale,..

Sedaj pa neke koristi ni več od tega.....škodilo pa tudi ne bo....
Gre bolj ali manj za marketinško foro...da se jih več proda...:)))

Pri dojenju pa je zopet fajn jemat....zaradi mleka....Tak da če imate normalno nosečnost , je BREZVEZE.....
Če ima pa katera probleme s ščitnico...ji bo pa ginekolog sam od s ebe rekel, naj jemlje naprej do konca....

Meni osebno se zdi škoda tablede jest in metat dnar...raje jem sadje in zelenjavo ,, kako limonado spijem....seveda govorim o nosečnostih, ki niso rizične in so normalne:)

Vrjamem pa, da eni ginekologi promovirajo in morda celo imajo kaj od tega in rečejo, jejte skoz:))) Sej vemo da eni zdravniki radi na recepte točno določena zdravila predpišejo:))

Lp

IZVIRNO SPOROČILO: čili

Odvisno od starosti in kakšno kri imaš... Meni je zdaj rekla naj jem Elevit celo nosečnost, ker sem imela v prejšni 83 hemoglobina

Meni se je med nosečnostjo s tamlajšim začela celiakija ( alergija na gluten ). Pokazalo se mi je šele po porodu, ko se nisem mogla znebit drisk in sem imela celo štalo.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 847
4.11.2011 22:13:28   
wessna
anonimna in vse tiste ki vas bo med nosečnostjo mučla driska..kupte coca colo in bobi palčke in vas bo zaprlo..pomaga 100%..men je v 6 in 7 mescu ful..

glede folne in elevita..js jemljem ko se spomnim..resno..sem si pa frutek za mame nabavla, ki nadomesti folno in še njama je..tko da tud to kakšnega na dan spijem..sam še vedno ne vsak dan..

men so pdp tud rekl po zm 2.5. plod je pa na vsakem pregledu večji in kaže datum 28.4. kar meni ustreza, bi mela še eno aprilčico doma..ena je bla letos ena pa upam da rata drug let..bi tokrat mal prej rodila in ne na rok user posted image sem bla že čist neučakana..

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 848
5.11.2011 10:44:59   
Anonimen
hey user posted image majčice
da se še jaz malo oglasim, apetit se vrtača, slabosti počasi izginjajo, razen utrujenost je še vedno prisotna.
V ponedeljek imamo pa NS in komaj čakam da vidim svojo user posted image pikico.
Vsem ki ste že šle skozi to, čestitam za odlične rezultateuser posted image user posted image user posted image .

Elevit tudi jaz ga jem in sicer odkar sem izvedela za nosečnost in nisem imela nekih problemov, poleg tega pa mislim da tudi če ga jem do konca nosečnosti mojemuuser posted image škodit ne more. Sem pa že slišala da je bilo kateri po njem slabo in tudi da povzroča mehkejše blato in možno tudi da je blato rahlo zelenkasto obarvano.

Lep vikend vsem in pazite na svoje user posted image

(odgovor članu wessna)
  Neposredna povezava do sporočila: 849
5.11.2011 11:06:31   
biba217
Hej majčice,

mal k prebiram vidm da ste res kr boge! Jest mam očitno noro srečo, ker mi ni blo nč slabo.
Sem pa čist brez energije in ful hitr se vsega naveličam.

A vi že kej hodte na telovadbo? Jaz sem premišljevala o pilatesu, mate kakšne izkušnje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?