|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
8.11.2011 10:05:41   
strelca
Jst sm imela redni drugi pregled pri ginekologinji, kjer mi vedno vzame vodo, tko da je iz tega videla da premalo pijem in morm še enkrat ponovit vajo.. se napit in in lulat user posted image

Glede dolžine mat. vratu ne vem.. meni je samo na prvem pregledu, ki je bil pač notranji povedala da je vse tako kot more bit.
Gubo na vratu pri otročku pa itak na nuhalni izmerijo, na podlagi tega potem dobiš rezultate pa tako..

Jst sm mela na nuhalni tut super rezultate, vendar sva dala še za dvojni hormonski test, ker je moj dragi bolj za zihr.. da bo mir u bajt user posted image

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 876
8.11.2011 10:10:48   
lonypg
Pozdravljene!
Tudi jaz sem bila včeraj na pregledu in smo veliki 9,34 cm user posted image ....spola sploh ni gledal, je rekel da je prehitro, da bi lahko zanesljivo točno določil...

Naslednji pregled imam 5.12. , za morfologijo oz 3D pa se še nisem naročala...to se dela v 20.tednu , ne? oz od 20.-23. tedna...

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 877
8.11.2011 10:15:28   
lonypg
aja....tud jaz sem dala urin in tehtala me je....je vse ok..no kile gredo gor..zdej so šle 2,5 kg gor....

DHT sem tudi jaz dala..toplo priporočam, saj so rezultati od nuhalne in še s tem zraven vidno bolj natančni in pri  meni sedaj še boljši kot NH, pa je že nuhlna bila super:))

Nuhalno sem mela 1: 4077 za Dawnov sindrom....po DHT pa je rezultat 1: 9799   user posted image user posted image   tak da tolk o primerjavi...se res splača

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 878
8.11.2011 10:19:03   
lonypg
PODATKI ZA SEZNAM,   lonypg   PDP IZ 3.5.  PRESTAVITI NA 5.5.  IN NASLEDNJI PREGLED 5.12.

Hvala.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 879
8.11.2011 10:20:59   
smehc
Zdravo puunce, kako kaj počutje! Jaz slabosti sicer nisem imela, samo kolikor sem na tekočem bi pa počasi morala izveneti!

Mi smo bli včeraj na NS. Novemberska, mogoče sva se celo videli, tudi jaz sem bila v Dravljah, imela uro ob 11ih pa sva bila nekje ob 11:40 konec.
Rezultati so super!!!user posted image Naša mala pikica je velika že 57 mm, srček ji noro razbija (štanca bi rekel moj). Nuhalna svetlina je 1,1 in ji glede na velikost daje verjetnost 1: 5896! Kaj slabšega itak nisva pričakovala glede na to da noben v družini nima nobenih kromosomskih napak! user posted image Šla sva predvsem zato da se moj končno spozna s svojim otročičkom in da dobiva nove slikice ter posnetek, kako pleše po trebuščku!
PDP so mi prestavili za en dan in je zdaj 23.5. Še eno upanje več da bo vseeno bikec! user posted image Naslednji pregled pri svoji ginekologinji imam 18.11.

Ste že dobile rezultate za toksoplazmo??? Meni je pokazalo, da sem bila že preokužena tako da sem sedaj skoraj varna! user posted image Samo me zanima katere stvari sedaj lahko jem, počnem, ki jih drugače nebi mogla?

Včeraj mi je kolegica posodila Angel Sounds!!! user posted image Sva zvečer že malo poslušala srčka! Sicer piše da je uporaba možna od 14 tedna naprej, sam jst sm vseeno našla nekaj kar se mi je zdelo kot srček! Kdaj ste ve začele s poslušanjem!

Uživajte v vsaki sekundi plesa vašihuser posted image pod user posted image

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 880
8.11.2011 10:27:19   
lonypg
Jaz z Anlgsoundom ze od 12. tedna poslušam srček....bodi pozorna na hitrost...tist bolj počasen utrip je tvoj..ko najdeš ap unga hitrega...150-160 ud/ min....pa je otrokov..ko oba najdeš boš vedla razliko....na sredini od sramne kosti gor nekaj cm boš našla otrokovega .

(odgovor članu smehc)
Neposredna povezava do sporočila: 881
8.11.2011 10:48:45   
smehc
meni se zdi da sem ga našla nekje na sredini med sramno kostjo in popkom! user posted image user posted image Bomo še iskali in poslušali, pa sigurno najdem pravega!!!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil smehc -- 8.11.2011 10:50:15 >

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 882
8.11.2011 11:26:40   
Anonimen
Še to lahko napišem, da smo bili včeraj na NS veliki 61mm in je rekla da se PDP ni nič spremenil torej ostaja 17.5., srček pa je veselo utripal 154/min.
user posted image user posted image

(odgovor članu smehc)
  Neposredna povezava do sporočila: 883
8.11.2011 11:38:01   
Pinny
Jaz sem imela nuhalno 1:19300 (ne vem, kako to računajo, da je meni prišel tak rezultat) in mi je Strahova rekla, da bi bilo ob takem rezultatu res brezveze delat še dht, tako da ga potem nisem. Sem brala, da je Pušenjak napisal, da pri takem tveganju se itak v nobenem primeru ne more rezultat po dht niti približno toliko spremenit, da bi imela zastonj ac.

Jaz pa nisem še prebolela toxe. Pa sem celo življenje suhe mesnine jedla pa zelenjavco in sadje iz vrta, da o živalih sploh ne govorim, ker sem itak od vedno hotela vse kar je bilo na štirih nogah prečohat. Tako da moram zdaj kao še vedno pazit, kaj jem, žal razni biftki in še malo krvavi zrezki odpadejo.user posted image Pa tok jih mam rada user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 884
8.11.2011 11:48:41   
smehc
Jaz bi dala pa vse za pršut!!!! Prej sem si ga privoščila vsake toliko časa, pa mi je bilo čisto dovolj! Zdaj pa bi ga non-stop jedla!!!! Saj pravijo, kar je prepovedano je najslajše!!!!

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 885
8.11.2011 11:49:50   
strelca
Pinny tut jst nism še prebolela toksoplazme.. tko da sva na istem. Ravno v veselem decembru imamo navado tatarskega bifteka.. tko da to odpade letos user posted image ampak bo pa tok druzga še pol na jedilniku da ga po moje niti pogrešala ne bom user posted image

Jst mam psičko doma, mojo lubico.. v stanovanju.. tako malo belo kepico.. kako da jo ne bom stiskala vsak dan, če pa sva to obe navajene? user posted image Si bomo pač večkrat roke opral in to je to

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 886
8.11.2011 11:55:41   
lluna
Punce pozdravljene..
naj vas zopet malo pozdravim, vidim, da ste precej aktivne in predvsem, da ste vse ok, kar je super. Moje slabosti so večinoma izvenele po 12. tednu, sedaj sem v 15. NS sem imela 20.10 in je bilo vse super, kljub odličnim rezultatom sem delala še DHT, ki je dal še boljše rezultate, tako da sem si glede tega odahnila. Včeraj sem imela kontrolo pri svoji G in je vse ok, razen nekaj glukoze v krvi.. upam, da je res le premalo zaužite tekočine, čez mesec dni preverimo.
Za seznam.. lluna, vidim, da ni mojih let - 31, naslednji pregled pri G 12.12., takrat bova delali tudi morfologijo.
Drugače pa me mučijo "obstegenske" vezi, me zelo boli, če sem preveč aktivna!
Držite se, pozdravček vsem!

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 887
8.11.2011 12:00:15   
Pinny
Jaz imam pa notranjo muco, pridno, zlato muco, ki jo imava oba z mojim zelo rada in je tud pod razno ne dava nikamor.
Njen wc tačas čisti moj dragi, sicer pa itak nobenih miši in surovega mesa ne je, ker jo imava samo notri. Je popolnoma čista, zdrava in nobenih bolezni ne prenaša. Jaz imam zelo rada živali, si ne predstavljam življenja brez njih. Tudi mojega otroka mislim vzgajati tako, da bo imel rad živali in da bo odraščal z njimi v sožitju. Pa da bo zrastel v človeka, ki ima spoštljiv odnos do narave in živih bitij.user posted image

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 888
8.11.2011 12:08:03   
lonypg
Pri nuhalni so 3 izračuni za razl. stvari   trisomija 21, 18 in še ena..ne vem na pamet....jaz govorim oz sem navedla za prvo in sicer Dawnov sindrom...ostali dve pa imata ponavadi večje cifre....ena celo pri  meni  1: 95 000...
Ne vem kaj si ti gledala...

Toxo tudi jaz nisem prebolela...baje tu ni nekega straha za delat...
jes vse normalno, žal ne bifteka..ki ne vem kakko ga bom gledala ker ga imam nooroooo rada.....tek krvavih zrezkov tud ne....edin pravjo da pršut kupljen ni neki problem....jaz če se mi ga redko zlušta ga jem....poznam dost kolegic ki so ga skoz jedle..pa je vse ok....
Pač nek domač od enih sosedov ki ne veš kak je narjen...tist pa raje ne.

Kupljen baje ni oporečen.

IZVIRNO SPOROČILO: Pinny

Jaz sem imela nuhalno 1:19300 (ne vem, kako to računajo, da je meni prišel tak rezultat) in mi je Strahova rekla, da bi bilo ob takem rezultatu res brezveze delat še dht, tako da ga potem nisem. Sem brala, da je Pušenjak napisal, da pri takem tveganju se itak v nobenem primeru ne more rezultat po dht niti približno toliko spremenit, da bi imela zastonj ac.

Jaz pa nisem še prebolela toxe. Pa sem celo življenje suhe mesnine jedla pa zelenjavco in sadje iz vrta, da o živalih sploh ne govorim, ker sem itak od vedno hotela vse kar je bilo na štirih nogah prečohat. Tako da moram zdaj kao še vedno pazit, kaj jem, žal razni biftki in še malo krvavi zrezki odpadejo.user posted image Pa tok jih mam rada user posted image

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 889
8.11.2011 12:12:49   
lonypg
Pri toxoplazmozi se mi zdi da ene nosečnice preveč pretiravajo....

ginekolog mi je rekel in tudi prebrala sem v knjigah, da normalno lahko imaš mačko  doma ,jo božaš, le čiščenje kakca raje prepustite drugim....z iztrebki ne smeš prit v stik....drugače pa ene se celo odpovejo poleti sadju in zelenjavi ker kao bi lahko šla mačka mimo:))) in pol je več škode kot koristi...ker ne dobiš vitaminov , ki pa jih nujno potrebuješ...

Tak da mirno....le higiena mora bit kot treba pri stiku z mucami...in to je to..
Pa biftek in krvavi zrezki so loterija..tak da se je boljše izognit...

No pršut pa kot sem ze omenila...po mojem od KRASA kupljen al pa kak ddrug boljši...tu in tam pojest ne škodi...

Lp

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 890
8.11.2011 12:24:17   
Pinny
Vem ja tiste imam pa se visje 19300 je prav od dsuser posted image

< Sporočilo je popravil Pinny -- 8.11.2011 12:28:54 >

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 891
8.11.2011 13:11:07   
lonypg
Zanimivo...:)  sem malo z drugimi primerjala majo vse tam od 3000 do 9000:)
JA pol pa itak suuuperruser posted image  to so skratka sami krasni izvidi...tvoj pa še posebej!

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 892
8.11.2011 13:12:28   
lonypg
Tole sem našla na forumu ABC ginekologije....predvsem na pršut se tole nanaša.

Pri prebiranju Pušenjaka sem nekako razbrala, da je problem ravno domače, industrijsko pa ne, ker imajo zagotovljene dobre kontrole...

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 893
8.11.2011 13:30:46   
lonypg
Pa še komentarji dr. Pušenjaka:

* Spoštovani,
malo se poskusite ohladiti in razmisliti: kolikokrat ste v svojem življenju že jedli biftek? zakaj mislite, da bi se po tolikšnem času in toliko podobnih "prekrških" prav včeraj prvič okužili s toksoplazmozo?

*Vprašanje:
Če sem pravilno razumela mesarja, potem naj bi bilo vse meso (in s tem seveda tudi biftek, ki ga tam izdelujejo in prodajajo) predhodno pregledano in torej zdravstveno neoporečno. Pred rezultati analiz naj sploh ne bi šlo v prodajo.
Torej lahko verjetno tak biftek jemo brez nevarnosti za toksoplazmo?

Odgovor (dr. Pušenjak):
Se strinjam. Sicer nobeno meso, tudi pregledano, ni brez vsega tveganja, je pa tveganje tako majhno, da je tudi za nosečnice sprejemljivo.

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 894
8.11.2011 13:36:19   
teja188
pozdravljeneje
danes sem imela drugi pregled pri ginekologu in mi je povedal da imam toksoplazmo pozitivnouser posted image in da moram v petek v ljubljano v ambulantoza toksoplazmo. apak je reku da v dveh laboratorijih niso mogl ugotovit ali imam staro okuzbo pred nosecnostjo ali novo. tko d sm cist v soku nobene moci vec nimam tak me je strah. ce ima prosim katera kake izkusnje prosim za odgovor. user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 895
8.11.2011 13:42:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lonypg

Zanimivo...:)  sem malo z drugimi primerjala majo vse tam od 3000 do 9000:)
JA pol pa itak suuuperruser posted image  to so skratka sami krasni izvidi...tvoj pa še posebej!

Sem imela js prvič tudi tako 1:19.200, tak da je možno, če je res majhna svetlina, jo je komaj izmerila. Sedaj pa imam 1.11000, kar je tudi lepo.

Kar ena anonimna user posted image

(odgovor članu lonypg)
  Neposredna povezava do sporočila: 896
8.11.2011 13:42:48   
lona85
Lep pozdravček vsem souser posted image !

Uf...spet sem imela kar nekaj za prebrat user posted image  

novemberska, sem se že čisto navadila na to, da imam pod user posted image  kar dva user posted image  user posted image  Hehe, na to misel se sploh ni bilo težko navaditi, saj sem si že od nekdaj želela dvojčka user posted image  Samo je pa res, da sem bila po prvem UZ malo v šoku, saj si nisem mislila, da imava z mojim lahko tako srečo! user posted image  Zame je to tako kot bi zadela na lotu user posted image  Glede počutja pa je čisto odvisno od dneva. Kakšen dan mine čisto brez slabosti, potem pa se ponavadi naslednji dan skozi cel čas vleče slabost, tako da nekega pravila pri meni ni. Tudi s hrano ne morem kaj dosti vplivati na slabosti. Mi pa še vedno ful paše jesti vse sadje - sploh mandarine, kivi, kaki - in pa čisto navadne jogurte (sadnih itak nisem nikoli imela rada). Pa seveda zelenjava in kakšne ribe, solata; meso pa zelo redko.

Vsem še čestitam za super rezultate NS! user posted image user posted image user posted image  Mene čaka čez 6 dni... joj kako se vleče čas od enega pregleda do drugega user posted image  

Za toxo izvem pa v ponedeljek, ko imam tudi NS. Očitno res ni nekega pravila, kako jo preboleti pred user posted image  Že od majhnega sem vedno v stiku z mucki, kužki, tudi zajčke smo imeli nekaj časa, ko sem bila še manjša user posted image  Trenutno pa imamo zunaj user posted image , notri pa mojega user posted image  No upam, da bo vse tako kot mora biti. Drugače pa se zelo težko uprem pršutu, biftka pa ne maram (na srečo) user posted image   Verjetno se v veselem decembru kuplenemu pršutu ne bom čisto odpovedala, pomoje kakšna rezina ali dve res ne moreta škoditi. Je pa pršut redka oblika mesa, da mi res paše user posted image

Lep preostanek dneva in božajte svoje bušije user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 897
8.11.2011 13:57:50   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: teja188

pozdravljeneje
danes sem imela drugi pregled pri ginekologu in mi je povedal da imam toksoplazmo pozitivnouser posted image in da moram v petek v ljubljano v ambulantoza toksoplazmo. apak je reku da v dveh laboratorijih niso mogl ugotovit ali imam staro okuzbo pred nosecnostjo ali novo. tko d sm cist v soku nobene moci vec nimam tak me je strah. ce ima prosim katera kake izkusnje prosim za odgovor. user posted image

Možno, da si jo že prej prebolela pa je test lažno pozitiven. Sem slišala za kr ene par takih primerov. Sicer ti bodo dal pa antibiotike. Sam brez panike. A si kaj takega jedla v času nosečnosti?

(odgovor članu teja188)
  Neposredna povezava do sporočila: 898
8.11.2011 13:58:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: teja188

pozdravljeneje

user posted image user posted image Držim pesti, da bo vse okejuser posted image user posted image Takih izkušenj nimam, za rezultat še ne vem, v prvi user posted image sem samo izvedela, da še je nisem prebolela (pa bi jo po vsej logiki mogla, mačke smo imeli od malega in sem njihov wc čistila milijonkrat). Enkrat ali dvakrat sem tu na RR zasledila, da je bila nosečnica okužena s tokso, ampak ni bilo nekih posledic.

Sama bi se npr. pršutu takoj lahko odpovedala kar za cel lajf, ker menda res ne pojem več kot 3 rezine letno, ampak biftek - temu pa se verjetno ne bom v celoti odpovedala, bi me ubilo čez praznikeuser posted image

lonypg, sem vidla, da si "predelala" Pušenjaka v nulouser posted image No, jaz ga tudi rada preberem, se mi zdi, da je tak na easy in ne komplicira, tudi za nas nosečnice bi bilo najboljše, če bi mu bile čim bolj podobneuser posted image
Za sebe moram rečt, da sem bla v prvi user posted image dosti bolj na easy, pol pa branje forumov, člankov in pridobivanje izkušenj, pa je zdaj malo drugačeuser posted image Blažena nevednost - vsaj včasihuser posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu teja188)
  Neposredna povezava do sporočila: 899
8.11.2011 14:04:47   
teja188
nic takega nisem jedla me je sam strah kake preiskave bom imela tam gor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......