|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
25.10.2011 9:57:10   
strelca
silwia jst ti predlagam, da si v lekarni kupiš Multi-Gyn ActiGel.. to je tole: http://www.lekarnar.com/izdelki/multi-gyn-actigel

Tole je super zadeva za ta razna vnetja in izcedke, kar je najboljše je pa to da nič ne vpliva na otročka.. tudi v navodilih imaš zapisano:
Multi-Gyn Gel se brez nevarnosti lahko uporablja v nosečnosti in v času dojenja.

Meni je ta gel priporočala ginekologinja še predno sem zanosila in tudi sedaj, ko sem noseča ga lahko brez problema uporabljam, saj temelji na naravnih sestavinah.

lonypg superca za nuhalno! samo da je vse ok user posted image jaz tudi že komaj čakam petek, ko imam nuhalno.. tako se mi vleče do petka.. za znort! upam da bo čimprej

Je mogoče katera že razmišljala o 3D/4D ultrazvoku?

(odgovor članu silwia)
Neposredna povezava do sporočila: 701
25.10.2011 10:36:52   
lonypg
Silwia, dobrodošla...srčno upam, da ti tokrat uspe priti do konca srečno..user posted image izkušenj pa nimam s tem, da bi ti znala odgovorit.
Vpiši podatke za seznamček da te dodajo....

No tista , ki ureja seznamček, ki to zna, prosim, če me kr pod 2.5. prestavi...ker pravjo, da je datum od nuhalne bolj točen:)
Hvala.

(odgovor članu silwia)
Neposredna povezava do sporočila: 702
25.10.2011 10:55:44   
Neishy
A nuhalno pregledujejo ginekološko?

No ko sem jaz imela prvi pregled me je ginekolog vprašal glede nuhalne. Ali bom šla sama samoplačniško kam drugam ali pa to opravi on v porodnišnici? Nič ni pa rekel, da bo za plačat. user posted image user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 703
25.10.2011 11:10:46   
Pinny
Meni je nuhalno delala čez trebuh. Pa tudi 1. uz sem imela čez trebuh. Za nuhalno in cd s filmčki skupaj sem dala 72€. Cd je bil 12€. Je drago, ampak sem si želela imet pri Strahovi (ker vem, da ima dobre aparature in da je res cenjena na področju nosečniške diagnostike) in tudi cd sem hotela imet, da lahko kadarkoli gledam slikice in filmčke pa tak lep spomin se mi to zdi... Mi je pa Strahova rekla, da ji v Domžalskem zd niso dali koncesije... Je rekla, da si je želela, da bi lahko še 2000 punc zdravila zastonj, ampak so ji namenoma nagajali. Tako je to v naši preljubi fovšljivi deželi ja, ko uspešne zanalašč zatirajo. user posted image

Glede 3d/4d ultrazvoka - a to je morfologija? Jaz bom najbrž šla tudi ta uz delat h Strahovi. Nama je predlagala, da se lahko februarja spet vidimo za ta ultrazvok, kjer se pa potem natančno pogleda razvoj hrbtenice ipd. Nama je obema Strahova zelo všeč in če bova šla kam, bo to sigurno k njej.

Držim pesti za vse, ki imate nuhalno!! user posted image

< Sporočilo je popravil Pinny -- 25.10.2011 11:12:38 >

(odgovor članu Neishy)
Neposredna povezava do sporočila: 704
25.10.2011 11:24:58   
abv1
lep pozdrav silwija. Jaz sem noseča 11,3 tedne. Tudi jaz imam takšne probleme kot ti. V 5 tednu nosečnosti sem dobila vaginalni antibiotik, zaradi rjavega toka. Tega sem se rešila in potem sem dobila zaradi bakterij doderlein med, to so nemške kapsule in delujejo isto kot tvoje svečke. V nožnico si jih moram dajat vsak 2 večer. Svetujem ti, da narediš isto. Svečke niso tako nevarne kot bakterije za plod. Če jih ne boš pričela jemati vsaj vsak drugi večer, se bodo bakterije samo še bolj kopičile. Zaradi bakterij, seveda potem ko jih je več, se prične okoli posteljice nabirati gnoj. Žalostno. Zato pride do predčasnega poroda in to že v 18, 19 tednu. Zato prosim vzami te svečke. Veliko sreče ti želim

(odgovor članu silwia)
Neposredna povezava do sporočila: 705
25.10.2011 11:44:29   
lonypg
Nuhalno gledajo kakor kdo..moj večinoma ginekološko.....moji sestri je tud ginekološko....

Pol pa je dete blo obrnjeno notr k meni in ga je zunaj z Uz palco in gelom štoral in rukal, da se je obračal...:)

Se pa nuhalna veeedno plača----60-80€, tudi 3d4D se plača nekaj takega...ampak to se mi zdi, moraš imet:)

(odgovor članu abv1)
Neposredna povezava do sporočila: 706
25.10.2011 11:48:43   
čili
Morfologija je  okrog 20 . tedna za vse noseečnice-pač eden od določenih pregledov. Otročka s pomočjo ultrazvoka popolnoma pregleda.
3D/4D je samoplačniški in ni v sklopu pregledov.

Punce, ki vam je slabo pri umivanju zob... Poskusite drugo zobno pasto oz. umijte zobe brez nje !!

(odgovor članu Pinny)
Neposredna povezava do sporočila: 707
25.10.2011 11:57:30   
novemberska
Dan punce...

Čestitke vsem za opravljene preglede in za nuhalneuser posted image user posted image ...jaz že komaj čakam da spet vidim to malo pikico kako veselo miga...je prav res en magičen občutek ko vidiš tisto drobceno dete v sebi..

Vidim da nas je res kar veliko z slabostmi, jaz se še kar vsak dan dajem z njimi, prav čakam da mine prvo tromesečje in upam da bo potem boljš...

Dobrodošle tudi vse nove majčice 2012 user posted image user posted image

Vse ki ste v službi naj vam dan čim hitreje mine...lepo se mejte in božite trebuščkeuser posted image

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 708
25.10.2011 12:18:43   
koss
Pozdravljene majčiče!!

Čestitke vsem ob pregledih in NS...Nas NS čaka 15.10 pri dr. Strahovi. Pred 2 leti, ko sem bila v 1. user posted image na NS pri Strahovi je bilo vse preko trebuha, sem bila pa kar malo razočarana z njeno medicinsko sestro, ki mi je jemala kri, saj sem dala v pregled še dvojni hormonski test...Noro, kot da bi prvič jemala kri, akr nekaj pacala...Skratka zelo neprofesionalno.., Ampak ok, preživiš, glavno da so rezultati ok...

Silwia dobrodošla...Tudi moj PDP je bil najprej 24.5.,pa mi ga je G. glede  na plod prestavila na 28.5. Tudi v 1. user posted image sem imela tri različne roke, ki so se gibali v 14 dneh, pa je veljal kar prviuser posted image Tudi jaz sem imela leto nazaj abrazijo in vem, kako se počutiš sedaj, ko te vsak špik zaskrbi...ampak, je treba pozitivno dalje, a ne..Vse bo uredu z našimi pikicami.

Jaz sem ostala ta teden doma, ker imam še vedno grozne slabosti, bruhanja in ne morem v službo! Sicer v službi še ne vedo, zato sedaj blefiram, da imam gripo in ne vem kaj, ampak jim bom že povedala, ko se mi bo zdelo...

Tista, ki dela seznam, prosim da me doda, saj sem že dvakrat zabeležila podatke, pa me še ni na seznamu... Če je potrebno, jih pripišem še v tretje,....

Uživajte v teh turobnih dneh in upam, da čimprej minejo 3 meseci, da se slabosti končajouser posted image

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 709
25.10.2011 13:16:36   
silwia
Lonypg in koss hvala za dobrodošlico :)
Strelca, ne vem ampak danes sem klicala sestro v anbulanto in ji povedala kaj piše v navodilih, meni je rekla, če vas je zdravnica vaginalno pregledala in predpisala te svečke jih lahko mirno jemlete, jemala jih bom, če mi jih je predpisala ampak jih bom samo 7 dni, nimam pretiranega vnetja tako da upam da bo vse ok :)
Danes sem se hotela naročiti pri Strahovi za nuhalno svetlino ampak se mi nobena ne javi joj joj joj :((((
Fajnpa je da se naročiš čimprej ane :/

Silwia

(odgovor članu koss)
Neposredna povezava do sporočila: 710
25.10.2011 13:25:43   
Anonimen
dobrodošla, silwiauser posted image

Mi smo včeraj imeli pregled, otročiček je velik celih 4,01 cmuser posted image Rastemo! Drugače vse okej.
Na NS sem naročena 4. 11., ko bom user posted image nekje 12t1d, naslednji pregled pa imam potem 21. 11. Sem malo pozabla, kak že vse to zgleda, tak da sem bla včeraj kar presenečena, ko sem že mogla dat kri in vodouser posted image Kak hitro včasih človek pozablja, minilo bo namreč "šele" 3 leta, odkar sem prvič izvedela, da sem user posted image user posted image

Meni pa ni bilo nič slabo med umivanjem zob, je pa mi bilo med žvečenjem žvečilnihuser posted image To je bil prvi taki čudni znak, čeprav sem pač mislila, da bo treba druge začet žvekat, ker sem se teh navolilauser posted image Zadnja stvar, na katero bi namreč bila pomislila, je nosečnostuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu silwia)
  Neposredna povezava do sporočila: 711
25.10.2011 14:38:31   
ovnica7
Neisha - NS se ne plača, če si star od 35-37 let, po 37. letu pa je brezplačna AC.
Je pa hecno, da če se ne odločiš za AC, ki stane cca 700 eur, je pa treba plačat NS, ki stane 60 eur. Namesto, da bi bili veseli, da se precej prišpara, ti pa cenejši pregled zacolajo. Ah, razumeti naše zdravstvo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 712
25.10.2011 14:43:09   
luckyniki
Ojla,

user posted image user posted image user posted image vsem, ki imate dobre rezulate NS.

Želim pa sporočiti vsem user posted image , ki boste delale NS in DHT pri Strahovi, da je možno pred samim pregledom pri Strahovi DHT narediti kje drugje (npr. Poliklinika v LJ), potem se pa k Strahovi samo s sabo prinese izvide opravljenega DHT in ti Strahova že takoj naredi končni izvid NS in DHT. Če namreč delaš NS in DHT skupaj pri Strahovi, potem čakaš še 3 dni, da dobiš končni izvid (ona pa itak DHT ne dela sama, temveč ga pošlje na Polikliniko v LJ). Tako da sem se jaz odločila, da bom šla po praznikih delat DHT na Polikliniko, potem pa izvid 8.11. nesla k Strahovi.

Sicer pa je moje počutje še vedno isto - bruhanje, slabost in utrujenost še kar vztrajajo.

Tisto, ki pa dela seznamček, bi pa prosila, če še mene vnese (jaz namreč nisem ravno podkovana na področju seznamčkov ipd.).

Lepo se imejte in uživajte!

1.10.2008 smo dobili prvega sončka po imenu Nik. Ker pa je v dvoje lepše, se je Nikiju 28.8.2010 pridružil Luka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 713
25.10.2011 14:44:35   
ovnica7
IZVIRNO SPOROČILO: lejla33

živjo punce!

Tudi jaz že nestrpno čakam na četrtek, da vidim, če je vse BP ( nuhalna).
Slabost je na srečo minila in se resnično boljše počutim.
Pa tudi utrujena nisem več tako kot prej..
Na voziček zaenkrat še ne mislim, čeprav bi jaz želela drugega.
Moj  user posted image seveda pravi, da je star voziček še v redu, ampak ne vem no.
A slučajno katera že razmišlja, da bi se vključila v telovadbo za nosečnice.
Jaz že kar pogrešam malo miganja in se bom po vsej verjetnosti
vključila na eno vadbo, ki jo imajo v Trnovem. Komaj že čakam.
Začnem pa v začetku novembra...

Lep nedeljski dan vsem skupaj.

Kje v Trnovem imajo vadbo za user posted image ? To je tudi meni dokaj blizu..

(odgovor članu lejla33)
Neposredna povezava do sporočila: 714
25.10.2011 15:09:52   
sreckanosecka100
Pozddravljene Majčice user posted image .

Tudi za menoj je uspešna NSuser posted image . Je bilo res lepo videt malo pikico.user posted image Rezultati so super, sedaj pa samo upam, da bo do konca potekalo tako kot mora in da bom maja cartala dojenčkauser posted image . Za spol nama je g. namignila,ampak to itak ni 100 %. Samo da je dete zdravo.
Naslenji pregled imam čez 4 t. Morfologijo pa konec decembra.
Je pa NS en čisti užitek. Ležiš, G. pa ti razlaga kaj gledas na ekranu in tako lep občutek je gledat svojega otročkauser posted image .

Čestitke tudi vsem ostalim za uspešno opravljene NS. Drugim pa želim, da čakanje hitro mine. Vem kako se počutite. Jaz sem bila zadnjih nekaj dni zelo nervozna...komaj sem čakala, da pride dan Duser posted image user posted image .

Danes sem povedala v službi in bila pozitivno presenečena. Šef mi je čestital in izgledal je veseluser posted image . Meni pa je odleglo 100 na uro. Povedala sva tudi prijateljem, po NS nisva več mogla biti tihouser posted image user posted image .

Samo še slabosti naj minejo, pa bo super. To je pa katastrofa .... sploh v službi, ker ne vem kam naj se skrijem ko mi je tako slabo, da samo še čakam, da bom letela na wcuser posted image .

Ste si že kaj začela mazat bušije?

pozdravček user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu luckyniki)
Neposredna povezava do sporočila: 715
25.10.2011 15:18:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sreckanosecka100

Pozddravljene Majčice user posted image .

Tudi za menoj je uspešna NSuser posted image . Je bilo res lepo videt malo pikico.user posted image Rezultati so super, sedaj pa samo upam, da bo do konca potekalo tako kot mora in da bom maja cartala dojenčkauser posted image . Za spol nama je g. namignila,ampak to itak ni 100 %. Samo da je dete zdravo.
Naslenji pregled imam čez 4 t. Morfologijo pa konec decembra.
Je pa NS en čisti užitek. Ležiš, G. pa ti razlaga kaj gledas na ekranu in tako lep občutek je gledat svojega otročkauser posted image .

Čestitke tudi vsem ostalim za uspešno opravljene NS. Drugim pa želim, da čakanje hitro mine. Vem kako se počutite. Jaz sem bila zadnjih nekaj dni zelo nervozna...komaj sem čakala, da pride dan Duser posted image user posted image .

Danes sem povedala v službi in bila pozitivno presenečena. Šef mi je čestital in izgledal je veseluser posted image . Meni pa je odleglo 100 na uro. Povedala sva tudi prijateljem, po NS nisva več mogla biti tihouser posted image user posted image .

Samo še slabosti naj minejo, pa bo super. To je pa katastrofa .... sploh v službi, ker ne vem kam naj se skrijem ko mi je tako slabo, da samo še čakam, da bom letela na wcuser posted image .

Ste si že kaj začela mazat bušije?

pozdravček user posted image user posted image user posted image

Čestitke za uspešno NSuser posted image user posted image Ja, res je tak poseben pregled, pa fajn je, ker je malo daljšiuser posted image Mi pa imamo drug teden ... bo hitro minilouser posted image

Glede mazanja bušija - jaz sem rekla, da bom začela po NS, ko bo kritično obdobje popolnoma mimouser posted image Sicer glede na okoliščine, v katerih je nastal ta user posted image , ne verjamem, da se bo vdal zdaj, če se že takrat niuser posted image Pol pa začnem, pa malo se bom pozanimala glede krem za mazanje, ker v prvi user posted image ni bilo ravno najbolj uspešno, sem vseeno dobila strijeuser posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu sreckanosecka100)
  Neposredna povezava do sporočila: 716
25.10.2011 15:48:57   
čili
Luckyniki pazi, baje iz poliklinike prihajajo rezultati za DHT en teden...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 717
25.10.2011 16:44:30   
silwia
abv 1....torej mi predlagaš naj jih jemlem vsak drug dan?
js samo upam da jod res ne bo škodoval plodu, ker nimam pa tako močnega vnetja da bi morala vzeti vseh 14 svečk ://

Silwia

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 718
25.10.2011 21:03:04   
13baby
pozdravljene majčice..... tako lepo je brati da ste zvedele lepe noviice in da je z sončki vse vredu.....
držim pesti za vse ki še imamo preglede da bomo mele same dobre novice....

bi pa vprašala če ima kira nosečniško sladkorn in me zanima al hodi v službo ali je v bolniški????

vsem želim še lep večer naprej.....

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 719
26.10.2011 8:18:03   
SilberMond
Čestitke vsem za lepe novičke!! In pa dobrodošle nove souser posted image user posted image .
Mene tudi v petek čaka NS pri Strahovi. Sem prebrala,da da slikce na CD. A lahko svojega prineseš ali moraš kupiti ga pri njej?? komaj čakam petek...

(odgovor članu 13baby)
Neposredna povezava do sporočila: 720
26.10.2011 8:33:09   
lejla33

Živjo
Vadbo organizira Sd Metulj. Poteka pa v domu starejših občanov Trnovo.
Sem jim pisala e- mail in pravijo, da prostora je še, tako da naj kar pridem.
Poteka 2 x tedensko od 17.45 - 18.45.
Jaz bom sicer hodila samo enkrat tedensko, ker mi drugače čas ne dopušča, ampak boljše kot nič, pa vsekakor bo.
Da vsaj malo začnem migat.
Sem pa mal preverjala še za vadbe po drugih lokacijah, ki bi bi morda ustrezale, ampak mi večina od njih časovno ne ustreza.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 721
26.10.2011 8:34:51   
Majčica82
Pozdravljene,

evo mi smo tudi opravili NS, smo se pošteno nasmejali. Dete je že zdaj samosvoje in se ne pusti kaj dosti komandirat user posted image . Se je ginekologinja kar pošteno namatrala, da je lahko izmerila vse kar je imela za izmerit. Rezulatati so super. Naslednji pregled imam 22.11.
Datuma poroda mi ni nič prestavljala, tokarat je celo rekla, da je večji kot po izračunu zadnje menstruacije.

Je pa res, kar ste že ostale povedale, čaroben občutek ko zagledaš malo pikico, kako raste in se razvija.
Držim pesti, da boste ostale tudi tako srečne in blažene, ko boste zagledale svoje pikice.user posted image

(odgovor članu 13baby)
Neposredna povezava do sporočila: 722
26.10.2011 10:03:50   
strelca
SilberMond kdaj pa imaš v petek uro? Jst imam tudi v petek pri dr. strah in komaj čakam user posted image

Jst sm si buši že mažem.. sm si kupila karitejevo maslo v L`Occitane po mnogih pozitivnih priporočilih prijateljic. Tako da bomo videli, če bo pomagal. Sem si začela že mazat kakšne dva tedna nazaj, ker imam nenormalno neelastično kožo in nočem da se mi čisto raztegne. Pa še eno olje sem kupila mandljevo, tko da upam da bo vsaj malo pomagalo.

(odgovor članu Majčica82)
Neposredna povezava do sporočila: 723
26.10.2011 11:15:03   
SilberMond
strelca js imam po 12h, ti pa dopoldan an. mislm, da ima še ena majčica tudi v petek pri strahovi :)

js se tut že mažem.sicer ne vem, če bo kaj pomagalo glede na to,da imam že par strij na stegnu in zadaj na nogi pod kolenom..pa tudi mami ima strije tako da dvomim, da jim bom ušla :(. uporabljam eno otroško olje, po enem (z avokadom) sem dobila rdeče pikice, z otroškim za1x nimam težav. se mi pa kr ne da mazat zvečer hehe-lena :S

< Sporočilo je popravil SilberMond -- 26.10.2011 11:17:04 >

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 724
26.10.2011 11:41:07   
luckyniki

IZVIRNO SPOROČILO: čili

Luckyniki pazi, baje iz poliklinike prihajajo rezultati za DHT en teden...

meni so na polikliniki rekli, da lahko rezultate prevzamem v 3 dneh. Sem si pa za vsak primer vzela malo več časa, tako da bom šla dat kri v sredo, potem pa upam, da bom do nekje torka 8.11. zjutraj dobila izvide.

1.10.2008 smo dobili prvega sončka po imenu Nik. Ker pa je v dvoje lepše, se je Nikiju 28.8.2010 pridružil Luka.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?