RE: Septembrčki 2011 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (4.9.2012 21:42:00)

Zdravo Babike,
Tale prva dva septemberska dneva sta mi pa dala po glavi. Fanta sta si vmislila poleg vseh dejavnosti (plavanje, judo, angleščina), še glasbeno šolo.
Da sem vse uskladila (teorija in glasbila), jima pokazala, kje do glasbene šole brez da bi prečkala cesto (na srečo to gre, je en podhod vmes), nakup inštrumentov .... vam pravim, da je to cel projekt. Sreča, da je mož te dni mal na dopustu, da je za Rubi lepo poskrbel, da nisem še z njo letala okrog. Tole še napišem in padem v postlo.

Drugače gremo pa mi mal na ogled v vrtec v četrtek. Se greva mal igrat, ker je tam še ne smem pustiti do petnajstega. Zaradi moje porodniške, ki traja do 12. Že mal komaj čakam, da vidim, kako se bo kaj obnašala v vrtcu.
Zadnjič je padla na stopnicah. Plavo pod učko in dve krastivi. No jo je mož ujel, ker drugače bi se skotalila. tako pa je samo čez eno štrbunknala. Pa je blo dovolj za plavo učko. Pa si ne pride gor, da so stopnice nevarne. Še kar naprej bi plazila po njih in se ne da.[sm=smiley19.gif]
Smo v stalnem gibanju po vseh štririh. Hodi še ne, razen ob opori. Je še vedno vse. Me zanima, kdaj bo začela zbirčna postajat :-)

Issa, upam, da boste hitro spet zdravi .

Nič, lepo se imejte v vrtcih in doma :-)
Nočko

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (5.9.2012 9:45:25)

evo mi še kar doma... še kar imamo kakalico, pa sem poskusila že vse...banane, postane jabolke, korenček, bobi palčke,.... no saj se mu sploh ne vidi da bi kaj matralo...[sm=zmeden.gif]
mislim pa da sem videla mogoče vzrok, mogoče,.kolko mi pač pusti,...rastejo nam obe zgornji enki, tk vsaj zgleda....ma čist zatečeno in beloo....

no smo bila pa zdaj na sprehodu, pa mislim da se bom odkrižala vozička, ker takšnega ga sploh ne moren vredu noter pripasat,..pol bi se pa rad gospod vstal... ni šans....tega pa ne dovolim,.in pol je jok valda....hmmm,..no saj mam še zappa,..sicer se na da poležat, ampak tako ali tako ne spi več v vozičku, edino mi je škoda ker ni terenec ta zapp....

tako zdaj pa morem it, mali mi dela manjšo katastrofo v predalu za elektroniko alla polnilci, stari mobi, daljnici, pa ti heci..... joj joj..

lepo bodite!!

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (5.9.2012 9:45:57)

oooo medika glasbenike boš mela???? [sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif]

Jessy82 -> RE: Septembrčki 2011 (5.9.2012 14:21:31)

Ojla!

Mi smo danes bili tretji dan v vrtcu, je blo že kr ok. Mal je kriza, ker smo hodli tja ob 10., takrat ko je do zdej doma hodil spat. Smo včeraj in danes že imeli kosilo. So vsi tako lepo jedli. [sm=bravo.gif] Je pa skupina razdeljena na 2 dela, ker smo starši zraven in bi bla gužva, če bi bli vsi naenkrat. Jutri in v petek gremo zjutraj tja in bomo imeli zajtrk. Naš bo ostal še potem do kosila, oziroma bomo vmes šli za eno urco domov (je tak predlagala vzgojiteljica), v petek bomo pa poskusli spat tam. Ker so predlagale vzgojiteljice, da bi še drugi teden hodli po njih po kosilu, mi pa ne moremo in bo mogel kar tam spat. Verjetno bo mal jokanja, pa se bo že navadil.

Danes smo imeli tudi posvetovalnico, ima dobrih 11kg in 82,5 cm.

Imamo pa namen danes it do fotografa, eno družinsko slikico naredit [sm=jezicek.gif].

Lp

touch -> RE: Septembrčki 2011 (5.9.2012 23:55:04)

medika, katera glasbila pa sta si izbrala? :) super, da imata toliko volje in energije za vse te dejavnosti.

issa, pri nas bi tudi lahko prodali voziček. včasih se zdrži in sedi, večinoma pa zleze ven v pol minute. zoprno. tak da sprehodi bolj ali manj sploh ne pridejo v poštev, samo direkt na igrišče in raziskovanje.

že tretjo noč zapored se je zdaj zgodilo, da zvečer zaspi in se po kaki uri ali dveh zbudi in vrešči. na vsak način hoče, da ga ven vzamem. če ga, se me potem oklene kot da mu bom kam pobegnila in skoraj zaspi v naročju. ampak ker ga ne bi rada navadila, da tako spi, ga potem počasi odložim in se v hipu prebudi in spet vrešči. sem v dilemi, ali naj mu ustrežem in ga držim v naročju ali pustim kričati. malo je neprijetno, ker včeraj zvečer sem ravno kuhala puding za v neko sladico in sama sem bla doma in mali kriči. kr nisem vedla, al naj ga s sabo v kuhinjo odnesem, ali naj ga tam tolažim in čakam, da mleko čez pride.

drugače pa je čisto zares shodil. zdaj se že sam sprehaja po stanovanju. kot kaka raca je. :))))

Balerina -> RE: Septembrčki 2011 (6.9.2012 10:48:30)

Pri nas vrtec tudi kar OK, danes ni skoraj nič jokal dvakrat po malo pa ga je vzgojitelica lahko takoj potolažlia, brez mame[sm=bravo.gif]
Smo jih pa danes že oddali pri vratih in potem tudi prišli odprli vrata in jih tam prevzeli, nič več staršev v igralnico. JE bil tam od zajterka pa do malice, so ga na koncu z malico malo še podkupile, to so se mu prikupile ker sadje ima pa ful rad in je ful jedel.
Spanje spet katastrofa, no ja kakšna noč na teden pa je kar OK, to pomeni samo ene 3X bujenje in potem zaspi nazaj seveda po dojenju.

Hodi tudi že kar lepo le s čeceljčki imamo še malo težav 19 številka za visok nart je ful težko dobit. Smo dobili ene copatke pa ima sedaj to zunaj za notr smo pa kupili usnjene copate.

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (7.9.2012 7:56:10)

živjo!!

oo superca da vam tako lepo gre v vrtecu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] samo da tak ostane!!!

mi pa smo še danes doma, sicer je že ok...kaka samo enkrat ali dvakrat na dan (kar je navadno za njega), sicer še bolj mehako ampak ne več tak kot je bilo,..tako da je že bolje,.pa sma z mojim rekla da če je bil do četrtka doma, bomo pa začeli kar v ponedeljek,...[sm=smiley1.gif] pri nas HB ni določeno kdaj se uvaja, pač ko prideš prideš...
večji je tudi zadovoljen v šoli, za zdaj [sm=smiley36.gif] sta pa z atejem ferderbala šolsko torbo, že prvi dan,..joj joj.....tako da danes ima zasilni nahrbtnik, dokler se ne popravi,... joj joj, kaj sta te delala da sta ročko vtrgala????? moški pač.......[sm=smiley36.gif]

ni zdaj pa drvim,..mojega v laboratorij pelat midva zmalim pa v evropark, bodyje kupit za vrtec.......[sm=jezicek.gif] rastemo.........[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (10.9.2012 8:47:31)

ooooooooooooooooo kaj pa zdaj to??? ja kje pa ste???

tak pa smo tudi mi oddali našega lumpa v vtrec,..šal k vzgojiteljici, me niti pogledal ni, niti pomahal, že sta šibala onadva po igračah,..hehehe.... tak da pokličem ob desetih kako pa kaj se drži....
nam pa je začelo malo znoseka tečt,..saj ni čudno vedno se narobe oblečemo,..[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali pa je vreme napačno,...[sm=jezicek.gif]
v glavnem pucanje noska je pa muka,..se dere in otepa z vsemi štirimi,..ampak kaj češ, z robčkom pa ne pusti brisat, tako da nekak treba.........
hmm, moj problem z bodiji za silo rešen,..sem te štiri s kratikimi še našla v pikapolonici od tega en večjo številko, no pa upam da bo.....nevem zakaj je vse z dolgimi? kaj bo zima??? v vtrecu pa je itak tolko vroče da še pozimi s kratkimi skačejo.....[sm=smiley1.gif]

ostale kako ste? jaz že pijem kavo,..z dedcom sem se za dobro jutro zgrabla..ker kompliciram...[sm=jezicek.gif] sem pa htela samo malega pred zajtrkom oddat, večjega pa pol kasneje v šolo peljat, ker kaj naj zdaj počnema 40 min pred poukom v šoli???
ampak,.ja..kompliciram malenkosti...........[sm=zmeden.gif]

tako pišite kaj!!!!!!!!!!!!! ( da bom lahko jaz brala,[sm=jezicek.gif].ne pa da se delam kot da [sm=jezicek.gif]..)[sm=jezicek.gif] hec........... :p

touch -> RE: Septembrčki 2011 (10.9.2012 12:54:28)

hehe, mogoče pa so vse okupirane s službo in vrtcem. :)))

issa, valda kompliciraš, kaj ne to vse ženske? :)

pri nas ena novost: ZOB! končno :)) shodil pri 11m in dobil zob pri 11m. zdaj tudi vem, zakaj smo zadnji teden slabše spali. samo drugače pa ni bil nič tečen. počasi moram poklicat za posvetovalnico pri enem letu, no mamo še tri tedne časa. pa nekaj si moram izmislit, zakaj ga ne bi cepli zdaj.

našemu tud z nosa teče. ponoči smrči, da spat ne morem. :) tu okol vsem nekaj teče, kašljajo in kihajo. tako obdobje je, ko so prehladi na pohodu.

zdaj je že drugo noč odklonil mleko zjutraj in zvečer. kravjega pa sploh noče pit, ni šans. bo pač več mlečnih izdelkov pojedel.

nič, grem delat lazanjo za kosilo..

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (10.9.2012 14:55:30)

res... to pa prvič slišim da ženske komplicirajo??? [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

tak poročilo iz vtrca: po dveh urah sem klicala in povprašala kako pa kaj, in so mi je rekle da je super, da še ne rabim prit po njega, da naj raje po kosilu pridem,.. super....... pridem po kosilu, vsi že v poslah, razen našega,..pa ga vidim kako stoji pri eni posteljci, odprem vrata,..in mi vzgojiteljica reče da ji pomaga eno punčko uspavat, jo boža po rokici pa pšt, pšššt,.dela....[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif],..hihi ko me je pa videl pa gasa k meni...[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

skratka, brez mame se da fino preživet,...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] hihih.....

jaz pa sem lahko celo bajto spravla v red, pa kosilo skuhala predčasno da je moj lahko jedel preden je šal za ob 11h delat,...na koncu sem še lahko sedela v miru na kavču,...

hehehe, pol sma počakala na aneja in prišli domov ob pol 13h in opd takrat pa do zdaj še spi,... madonca so ga zmatrali...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

o touch, je že shodil [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] naš še kar ne, raje šiba po štirih in ob opori kavča,sem pa tja......eh saj ma čas....[sm=smiley1.gif] in bravo za zobek..... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tak pijem drugo kavico...[sm=smiley36.gif]

Jessy82 -> RE: Septembrčki 2011 (10.9.2012 20:30:25)

Touch, [sm=bravo.gif] za prve samostojne korake in zobek [sm=smiley1.gif].

Issa, kak vam velja, da je tak pogumen, naš je jokal ko dež prejšnji teden v četrtek in petek, ko smo jih tam pustili.
Tudi danes zjutraj je jokal, ko ga je ati peljal/oddal, potem pa menda ni blo fejst hudo (tak je vzgojiteljica rekla). Je pa spal tam samo 45 min, potem doma pa nič več, sva se mučila skoraj celo uro, pa ni hotel. Ne vem kaj bom, če se ne bo v vrtcu naspal; je potem doma siten, da je joj [sm=smiley13.gif].

Naš še tudi ne hodi, plazi, pa če ga držimo za eno roko, veselo hodi.

Smo pa dobili danes odločbo za plačilo vrtca, v 7. dohodkovni razred smo padli (to je 53%). [sm=bravo.gif] Zaenkrat sem zadovoljna, drugo leto bo pa verjetno več, ker se je zdej štelo leto 2011 in sem bila v porodniški.
Po drugi strani, pa presegamo cenzus za otroški dodatek. Kaj češ!

Issa, sva bla z mojim v petek tudi zeloooo pridna, ko je bil mali bil v vrtcu. Sva okna pomila, zlikala sem celo goro perila, pospravila po stanovanju! Matr se da velik naredit, ko jih ni, ne? [sm=jezicek.gif] Bodije sem mu js tudi mogla it nabavit, so mi najboljši v H&M, 3 dobiš za 10€, jih lahko pereš na 40 in sušiš v sušilcu. Js sem mu vzela 2 z dolgimi in 2 s kratkimi rokavi. Mu pa zdaj za v vrtec oblečem bodi s kr. rokavi ali majčko in eno jopico/majico z dolg. rokavi povrhu.

Aja, naš tudi smrka, mu čistim nosem s fiziološko (mi mu pravimo, da so čebelice - to si je ati zmislil), pa ni tak hudo. Pa še Operil mu dam. Sva pa (sem tudi jaz prehlajena) jedla med in slezov sirup.

Grem še kaj naredit, potem pa spančkat!

Lp vsem

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (11.9.2012 12:46:30)

ijeee...........danes prvič spančka v vtrcu,...kaj si nor kolko časa mam zdaj?? saj nevem kaj naj počnem,..kolegica mi pravi naj si spočijem in uživam,..jaz pa mam skos tisto v sebi, da morem hitro nekaj postorit, preden bo alarm... hehehehe,....jao.......
tako da sem danes pomila vsa okna v hiši,..in kaj se mi zgodi??? hja polomim nekaj,..jao grozna sem, ni moj dan, očitno bi res mogla počivat....pa glih sem mogla fentat termostat al kaj je že na radiatorju,..bleeee.....sem jezna....[sm=smiley13.gif]

moj je reko naj se ne sekiram,...pa nevem no....saj se niti nisem neke fejst not zaletela, samo naslonila, pa že pade,še prav se nisem naslonla...grrrrrrrrr.........[sm=hudicek1.gif] nič krš je blo gor nareto...[sm=jezicek.gif]

jessy saj v h&m jaz itak veliko nakpujem, samo nismo imeli nič kratkih rokavov,....sem hotela oni kompletek ko je 6 kom not,pa ni blo cifre. eh saj zdaj bo nekak,..

nič grem jaz nekaj skuhat za mene in za večjega sina, da pojema nekaj toplega....

lp

touch -> RE: Septembrčki 2011 (11.9.2012 22:51:36)

glede vrtca sem slišala, da ene vzgojiteljice ne povejo, da je otrok jokal. da se mama ne sekira preveč, al ne vem zakaj. meni se zdi kr logično, da otroci jokajo, s tem ni nič narobe. pač treba je to dat čez, kaj vse nas še čaka, pa tudi ne bo lahko. :)
jaz se bom drugo leto s tem ubadala. :)

za tako generalko jaz še nisem mela časa, pa dvomim, da če bi ga mela, bi se tega lotila. hihi :)) sovražim pucanje oken, to delam glih vsake dve leti enkrat, vsem malo pobrišem tahujše. ne da se mi, res.

ja no, kr hodi.. vsak dan je bolj spreten. danes je doma večino časa samo hodil, nič več ne plazi. zunaj je malo drugače, ker ni domač teren. ga postavim na tla, malo hodi, pade in po vseh štirih dalje. pa potem spet kje vstane. malo mu še težave dela samostojno vstajanje, čeprav parkrat mu je že uspelo, večinoma pa še vedno vstaja ob opori.

je pa fuuul prehlajen, danes je ven vdarlo na polno. kihnil je kake 100krat, pa vedno se vsuje iz nosa in še celo iz oči mu teče (na srečo nič gnojnega). samo mi pa ne pusti zraven da mu nos sčistim, niti da mu fiziološko not špricnem, kaj šele kaj ven vlečem. joooj, upam, da zaradi tega ne bomo podaljšali prehlada. čez dan je še kr dobre volje, zdaj zvečer pa ne spi trdno, ni šans. že od osmih se nonstop zbuja in tarna. sem mu malo dvignila vzglavje, mogoče je malo boljše. sem pa pripravljena na neprespano noč. pa že tak zaradi zobkov ne spimo. en je sicer zunaj, ampak mislim, da bo še kakšen kmalu, ker kr nima mira, vse v usta tlači in si prav očitno praska dlesen. eh, bomo preživeli. :)

jaz pa iščem bodije brez rokavov, kot spodnje majčke. sem jih vidla samo v hm-u, ampak niso taki kot jaz hočem. ti majo široke naramnice, jaz bi pa čisto take kot so spodnje majice..

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (11.9.2012 23:04:53)

touch - joj sem hitra. Fanta bosta igrala kitaro ta vecji,ta mali pa zaenkrat flavto. On bi sicer bobne,pa smo ga za letos prepričali za kljunasto flavtico.
Čestitke za hojo in zobke [sm=bravo.gif]

Sem ful utrujena, ker sam okrog skačem in otrokom pedenam. Dopoldan sva z Rubi kakšno uro v vrtcu. Grozljivka.vsi so novi in vsaj trje naenkrat jokajo, če je sreča in ne vsi. Seveda naša ni izjema. Hodi edina še ne. So vsi mal starejši od nje.
Issa, ti kar zavidam, ker ste tako fajn sprejeli vrtec :-) V ponedeljek grem v službo in začne na polno. Mogoč bo pa boljš, če mene ne bo zraven. Sicer dvomim,ampak nikol ne veš.
Popoldan pa fanta prideta na vrsto. Glasbena,plavanje,judo.Res mamo velik,sam nič nočta spustit. Bajto bi rada pospravla,pa mi zmanjka energije. Povrhu še nekako pospravim,kaj viška pa ni časa. S tamalo gre bolj težko :-)) No sem pa danes cel kup cot speglala[sm=bravo.gif]

Jessy - no mi smo tut v 7 razredu, 53 %, in brez doklad. Kot si rekla , kaj češ. Banda :-)

Mi imamo pa jutri prvo svečko[sm=bravo.gif].
Ne morem verjet,da je že leto okrog. Ob pol treh ponoči sva šla od doma, ob tri in petnajst pa sva jo že varvala :-) je bila brzina. Skoraj bi zamudli :-)
Sem naročila torto v obliki pikapolonice. Upam, da bo ratala. Jutri imamo fešto za dedka in babico in brata z družino. Bo dovolj ljudi za prvič :-)

Zdej pa spat, ker sem koma. Nočko

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (12.9.2012 10:19:07)

dan...

hmm medika prvo vseeeee najboljše mali pikici Rubi za roj. dan.....veliko sreče, zdravja, igranja, nagajanja,...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif]

joooj kak mine,... mi bomo tudi pihali čez en teden...[sm=smiley36.gif]

hm, ja kar se vrtca tiče, sem dosti bolj spročena bila, kot pri prvem,..prišla oddala in šla...smo se zmenli tak da bolje da poskusimo tako...tu pa tam keri joče, ko pripeljem jana,..ampak drugače pa ni panike,.. ko se igarče ven postavijo se vse pozabi..[sm=smiley36.gif] sploh ko pa pride zajterk, pa je itak žurka,..so baje sami jedci...[sm=jezicek.gif]
ja mogoče res katere vzgojieljice ne povedo da jočejo, ker ene mamice rees zelo skrbi in pol so še bolj zaskrbljene, in imajo slab občutek ko peljejo otroka v vtrec otrok pa opazi da nekaj ni vredu, pa pol še on začne,...sicer pa, če malo joka mu nič ne škodi,..saj jih hitro potolažijo, ne joka glih cel dan,..se zamotijo,..
v tej skupini še naš pride in kerga ki joka poboža...[sm=smiley36.gif]
mogoče bo pa pol drugače, ko jo boš samo pustila,..valda da bo jokala ko boš odšla, da vidi če je mami dovolj blizu da bo prihitela pogledat,..samo se itak navadijo,..lepo jim je, ni kaj.....

jaz vem da je zdaj vsee ok, bo pa kasneje prišla kriza ko ne bomo hoteli v vrtec in bomo trmarili v garderobi,..kaj češ tudi na to sem pripravljena,...

hmmm ja, generalka je....bila je že potrebna, ko sta bila doma, sem vse samo na hitro, naspol porihtala, tako da zgleda ok [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] danes sem še preostalo, zdaj pa počivaaam,..hehehe....tudi to spada zraven,....

ok morem še napisat življenjepis oz ga malo obdelat, malo po zavodu pogledat in začet pošiljat kaj, samo nebo padlo z neba.....
morem nekaj najt,..fajn je če maš kak everček v denarnici, zdaj še dobim zadnjič starševskega,...pol mi bodo ziher znižali otroške ( ker nimava toliko prihodkov da bi šli čez limit, da bi nam celotne vzeli),..ampak bomo vidli, še nisem nič dobla, še odločbo za vrtec čakam...[sm=zmeden.gif]

tak zdaj pa si grem čaj naredit,.me tako grlo boli...[sm=smiley13.gif]

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (13.9.2012 10:44:32)

Rojstni dan minal:-) Bilo je fajn, ker je bla Rubi fajn razpolozena.
Sam pa ponoči nismo spali. Zgleda da blo preveliko razburjenje na zabavi.Men slabo, bruhala in driskala, mala se je zbudla ob enih in ni hotela več spat. Mož imel probleme s komarjem.
No zdej sem boljš.

Danes sem pustila Rubi eno uro v vrtcu. Pravkar jo čakam. Menda ni prevelikega joka. Vsaj zdejle ni videt.

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (15.9.2012 14:10:36)

dannn..........

evo po enem tednu vtrca se je mali tako navadil na ritem, da zdaj ni šans odstopanja...bujenje obavezno ob 6h..ahh pa tako lepo smo spali do pol osmih.....zbujala sma ga ob sedmih, pol se je pa sam začel zbujat ob 6h in tako kot danes, ni variante da bi še zadremo nazaj, ne z 100x popravljanjem dude, poležavanje....
vmes smo tečni ko kakec...nevem al so zobki ali prehlad (iz noseka nam teče),..v glavnem na cajte je driskica,..na cajte pa pravi zlatek, jao ti ekstremi,...no popoldanski počitek je samo urco ali urco in pol,...tako kt v vrtcu,..
pa pri vas??

nosem mu čistim s baby wacom mislim da ne rabim povedat da ga držim z obema nogama in rokama, da lahko porihtam,..ah če je pa treba,...no se bomo vidli upam da ni nič drugega,. da bomo lahko bli cepljeni v torek,..ija še to nas čaka....

zdaj se je tako naenkrat shladilo, da morem poiskat kje imam malo debelejše stvari za jana,..da operem, pa sploh če mu je kaj prav, če ni preveliko, ker te morem nabavit novo...

tako drugače pa je vse ok,..mogoče se pa morem jaz navadit na novi ritem,..hahaha,...no ja danes še ni blo kave,..to je ziher krivo...[sm=jezicek.gif]..

ee to morem še napisat,..kaj naj naredim da mi mulc neha metati stvari na tla????
včeraj je večji pozabil steklen kozarec na mizici v dnevni, in nisem takoj opazila, je pa zato mali dovolj hitro opazil, in ker ga učimo piti iz lončka je takoj nagnil,..je bil prazen tako da ni panike, ampak ko sem vidla, sem hotela mu vzet in sem šla tako neopazno počasi proti njemu, no prvo proti tv-ju, da nebi koj vido,..ko je pa opazil da pridem, pa prine kozarec in ga zaluča po tleh,..steklo je samo letelo naokoli,..mislim da v tistem momentu ko je steklo letelo sem malega že dvignila...
to metanje ko mu kaj ne paše je res grozno, ali pa se z bučo po tleh tresne če mu rečem nekaj ne, sploh ko je pri vičnici, odpira predale,...pa take hece........
se niti ne spomnim če je imel večji take finte???

nič zdaj grem še neki poštimat pol pa počakamo atija in gremo na rd.......

lp

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (16.9.2012 9:40:13)

ja ku ku??? kje pa ste??

drugače pa dobro jutro, jaz sem že pri drugi kavi...[sm=zmeden.gif] noč bla naporna,..bujenje na uro ali uro in pol,..groza kod da imam spet 4 mesečnika , ne pa malčka ki bo kmalu leto star....[sm=smiley13.gif]

sem omenla da smo včeraj odšli na fešto, no in tam so ga na skrivaj filali z vsem in svašta,..predvsem ena teta je bilča takšna,..mislim hallooo kako lahko ti pade na pamet da dojenčku daš za jest doma narejene rumkokose???? rafaelote,..pa take hece, pol mu je pa na koncu filala še grozdje,...sem la tak jezna, eh ne jezna besna,....pa sem ji rekla da ne sme takih stvari,..samo vedno nisem vidla, nisem mogla, če sem pomagali pri delu,strežbi,..pa tako...
tako da posedico sem pol jaz mela, nočno dretje,..se nism vedla al ga šraufa, boli, ali je žejen ali lačen,..če nisem imela občutka koliko je pojedo, če je pa skos neke jedo,...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

razumela bi če ženska nebi imela otrok, pa ima dva,..sicer sta zdaj oba že čez 10 let, ampak vseeno,.... vse glih ni za taka mala usta...[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] on pa vsele odpiral, valda če je pa slatko.....groza,.. zaspana sem.....

eh se bom danes zvečer spala,..upam...hahaha.....

kam ste vse pobegnile??

Tinca28 -> RE: Septembrčki 2011 (16.9.2012 12:29:45)

issa_ - kako te razumem! Jaz tudi kar pikce dobim, ko mojmu svašta ponujajo. Ker prec zaropotam, me pa napadejo, da sem sitna in ne vem kaj še vse.

Našega je ta teden tudi ful prehlad zvil - pa sploh ni v vrtcu! Smo pa bili na eni fešti prejšno nedeljo in je pomoje tam moral staknit virus. Ful sem jezna na ljudi, ki prehlajeni okrog hodijo! Sej vem, da njim ni nič, razen zamašenega nosu, ampak naš pa vse pobere in čist podleže. Dva dni je imel tudi vročino. Sem že mislila, da bomo moral skenslat morje, ampak se je potem začelo obračat na bolje, pa tudi pediatrinja nam ga je priporočala, tako da jutri odrinemo :D (a ste nam kaj fouš :P)

Sicer pa naš tudi fest protestira, ko je treba nos pucat. Ga tudi tako držim kot ti, issa_. Pa mi je ful grozno to. Rada bi ga nekak navadila na to, da bi sprejel kot umivanje zob. Ker glede na to, kako je občutljiv, bo treba pri njem v tem času preventivno vsak dan nos spirat.

Samostojno še ne hodi, zobka ima zaenkrat še dva, mu pa zgoraj 3 vn rinejo, pa mogoče še spodaj kakšen. Super bi mi bilo, da do januarja večina ven pogleda. Če bo vse posreči, grem takrat v službo, pa bi bilo fino, da se te tegobice porihtajo do takrat.

Mamice fajn bodite! Pridno prve svečke pihajte in lepo praznujte rojstne dneve - ta mesec je naš! Mi bomo pa na morju uživali!

touch -> RE: Septembrčki 2011 (16.9.2012 12:40:22)

tukaj smo. :)))

grdo se je shladilo, pri nas smo vsi šmrkavi, otroci itak vsi, pa še večina odraslih. jaz ne razumem, zakaj je pucanje nosa tak problem, če pa je bolj fajn, če ni smrklja v nosu. ga tud morem držat z nogami (da ga stisnem da je pri miru) in z rokami. in komaj.. ne vem, največkrat mi ne uspe sčistit nosa, kak smrkelj morda, upam da ne bo šlo na ušesa. se pa zato vlečeeee ta polni nos že teden dni. že če mu moram nos obrisat ko kihne in pride samo ven, se dere. samo robček vidi in jok. počutim se ko terorist, ne pa mama, ki skuša nos obrisat.

nimam pojma, kak ga oblečt. včeraj ko smo šli ven je blo v senci mrzlo do kosti, na soncu pa skoraj za kopalke. jaz sem si na minuto jopico gor in dol in gor.. mali pa še nekaj dirka okoli, zašvica in potem ga glih ne morem slečt. mu je pa vroče na sončku. ni čudno, da smo prehlajeni.

pri nas tudi vse leti na tla. sicer večinoma igrače, ker tv mizico in take stvari, kjer se kaj odlaga, sem umaknila. pa ne bi rekla, da glih vrže na tla, ampak mu pade. mene bolj skrbi, ker zdaj ko hodi, je začel stvari v rokah okol prenašat. in seveda mu večkrat ne uspe, da prinese na drugo stran in pade vmes, stvari iz rok pa letijo okoli.

aja, kaj še kateri drugi od ipike udarja z glavo ob tla?? ker jaz sem to prvič vidla pri mojem in sem se že vstrašla, da je kaj narobe. če mu recimo kaj vzamem, čisto znori, kriči in z glavo buta. samo moram mu neke meje postavit, če bom zdaj popustila, sem gotova, ampak je res težko.

issa, pri nas je spanje katastrofa že 14 dni. al kriči prvi del noči, al pa proti jutru. se že dolgo nisem kvalitetno naspala. mi smo od rojstva pa do starosti 4 mesecev odlično spali celo noč, od takrat so pa razna nihanja. :) nas mučijo zobki, to sem skoraj ziher, danes je še druga enkica pokukala. zgleda mu kr vsi naenkrat ven rinejo, ko je tako pozno dobil prvega. zvečer mu dam kr calpol, se mi zdi, da malo pomaga.

moramo ta teden nujno kupit čevlje, v massu majo baje neko akcijo....

touch -> RE: Septembrčki 2011 (16.9.2012 12:45:37)

tinca, seveda smo vam fauš. :))) lepo se imejte, pa upam, da boste meli kaj bolj toplo kot mi tukaj. brrrr...

glede hranjenja mene tudi zelo moti, kaj vse dajejo otroku. meni se ne zdi taka stvar, če mamico vprašaš, če mu lahko daš. in zaradi tega, ker mu česa pač ne želiš dat, al pa recimo, da bi mu v kratkem rada dala kosilo/večerjo in če prej nekaj žveči, potem nič ne je in pol smo tam, da ne veš, al je lačen al ne. in še to, kaj pa če je otrok na kaj alergičen, tega ljudje sploh ne pomislijo.

bogeci naši, vsi nekaj bubani... :((

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (17.9.2012 15:56:25)

hja saj to je tisto, kaj pa če je na kaj alergičen?? eh kaj češ, udi to se dogaja, eni pač ne razmišljajo kaj bi lahko bilo.....
vglavnem je vse ok,,..pač spanje,..
dajte mi povedat kako vaši malčki spijo čez dan?
naš je prej dve do dve in pol uree spal, zdaj pa kuj naenkrat samo urco,...se mu vidi da mu manjka, samo nooče več zaspat...jao jao.....

tak zdaj ga grem pa skopat, ker pol zvečer ma večji trening, in ko pridemo domov mi ponavadi že zaspi....

lepo bodite...

tinca uživaaaaajjjjteeeeeeeeeee!! še za nas eno kapo... [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (18.9.2012 13:22:52)

evo nas...
pa smo dali mi tudi cepljenje skozi,..juhuu,.. zajokal samo ko so ga pičli, ko pa ga je mami vzela pa je bilo takoj boljše... priden,..smo pa veliki 77,5 cm in težki 10500g...sem misla da smo ziher težji, ampak nismo,..jeeej...

prehlajeni smo, samo ni hujšega kot samo nosek,...so pa prenovili ambulanto in zdaj bo celo polek naše pediatrinje še skokova,..zanimivo...morem pa priznat da je res lepo bilo za videt!!!

tako, zdaj me samo zanima kako se bo naš pikec zbudil, če bo vse ok, bomo se danes zapeljali malo na pikin festival pokukat,.ker danes je še tak lep dan napovedan, za jutri pa se ne ve...[sm=smiley1.gif] da malo presenetima naša dva lumpa,..

nič grem hitro skuhat,da bo za pod zob kaj..[sm=smiley36.gif]

lp

Jessy82 -> RE: Septembrčki 2011 (18.9.2012 13:53:45)

Issa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pridno rastete. Javi kako bo na Pikinem festivalu, mi se spravljamo za v soboto.

Pri nas zaenkrat neke trme ni (mogoče mu do zdej vse - preveč pustiva, pa nima za kaj trmarit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Imamo pa probleme (no, jaz jih imam) s spanjem v vrtcu. Zjutraj vstaja okrog šestih, v vrtcu pa po kosilu ne spi več kot 40 min, včasih samo 20 min. In potem si lahko predstavljate kakšen je potem doma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Siten, menca si očke, razmetava vse živo, kar nosil bi se,.... Ko pa ga hočem uspavat, se brani, tudi če ga ponosim.

Mislite, da se bo kaj izboljšalo? Zdej je v vrtcu 3. teden. Meni bi blo vse OK, če ne bi rabil toliko spanja, tak je pa v nedeljo dokazal, da ga rabi. Je že zjutraj od 11. - 13. ure spal in še potem popoldan v vozičku 40 min.

Mogoče se pa samo jaz preveč obremenjujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?

Čimprej se vsi pozdravite [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley10.gif[/image], mi smo zaenkrat OK, smo dali že čez.

Tinca, mi smo tudi fauš. U, bi pasalo še mal vonjat morski zrak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Lp vsem

Jessy82 -> RE: Septembrčki 2011 (18.9.2012 13:59:17)

Aja, pa tole hranjenje z vsem mogočim, grooooooza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. najbolj mi pa grejo na živce tete in strici, ponavadi so slednji, ki mu hočejo na vsak način dat poskusit vino, grrrrrrrrr. Naš je bil star mislim, da 3 mesece, ko so prvič poskušali to naredit. In jaz rečem NE in potem slišim "Pa daj no, sej čist malo, saj mu nič ne bo"! Ker je itak tak fajn gledat kak se kremži. Če je tak, se mu lahko da tudi npr. kakšno kislo sadje za poskusit, ne pa vino.

Pri nas se je zdej to malce poleglo, edino hranijo ga pa z vsem, zaenkrat imam vse po kontrolo, sem večino časa zraven, mal so se pa tudi navadili, da me vprašajo (nekateri), če mu lahko kaj dajo.

Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 37 [38] 39   Naslednja stran >   >>