RE: Septembrčki 2011 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (26.7.2012 20:02:45)

No pr nas je pa večerna rutina nekako takole. okrog sedmih je večerja,potem se greva umiti,zaenkrat še zobke umijeva pred mlekom. Potem je še malo budna.Pravlic še nismo brali.Mal pred osmo greva v posteljo.Se pocrtlama in mi v naročju spije mleko.Zapojem ji pesmico in položim v posteljo. Navadno je že tako utrujena,da se obrne na trebuh in takoj zaspi.So pa tudi redke izjeme,ko se ji ne da zaspati in še malo tečnari. Ampak issa,kot pr vas, je tudi Pr nas mami bolj trmasta in se Rubi na koncu le vda in zaspi.
Ponoči (ne vsak dan) sta śe ena do dva bujenja.Dam ji vodo,poiščem dudo in spi dalje do kake petih.Potem mleko in spanje pri nama še nekje do sedmih,če je sreča seveda[sm=smiley36.gif]

Spi pa zadnje čase ful čudno in jo kar naprej popravljam.Je na kolenih in potem ji nogice vlečem izpod trebuh ,pa jih spet noter potegne.Upam,da to ne vpliva preveč na hrbtenico[sm=smiley13.gif]

Evo že spančka,js pa tipkam prek telefona:-)
Tut mi še nismo na kahljici.Sej bo, enkrat že:-)

Lepo spanje vam želim:-)

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (26.7.2012 20:56:14)

medika.... jaz mislim da ni nič narobe da tako spi,..pač ji tako paše... naš večji je ker dolgo tako spal...nekje tam okol enga leta je začel na ta način (kolena pod trebuh in rito v luft) spat in spal kar dolgo tako..hehehe v vrtecu so se šalile da vsak ko je tak spal, se je pokakal med spanje..hehehe ponavadi je to še držalo..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

jooj jaz sem se pa tako vstrašla danes,..zvečer ga skopam, mleko..v posteljo. pravljica in med branje jaz pogledam tega falota,pa je mali celo dudo spravo v usta..celo dudo, z ročajem vred....adijooo....aventovo belo dudo za 6-18m .....se vem da je ne more pojest dol, ali da bi se mu ki zataknila,..amapk celo dudo??!![sm=smiley3.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] tako da je danes zaspal brez nje,..pač malo dlje rabo..če bo sila ponoči jo bom dala, ker vem da se nebo ponoči z njo igral in tlačil v usta....aja sem pozabila omenit da jo je v usa dobil brez pomočjo rok...jao ma vlka usta,..nevem no...[sm=smiley29.gif]

kaj si neta zmislila tota moja otroka,..aja večji noče zobka izpulit,..mislim maje se mu že mesec dni,.je ve poševno,.kak bi rekla..bolj na stran, da ja nebi ki na zobek prišlo,..noče pomigat z njim,..nič...aaa... spodaj pa že raste nov, poševno oziroma bolj noter proti jezičku,...prvi zobek ki je padel pa spomočjo jabolke (sem verjetno že omenla[sm=smiley1.gif]) pa raste lepo.....hmm nimam več idej.. kaki predlogi??

tak oba spita, jaz packa pa sladoled jem....[sm=smiley17.gif]

takotako -> RE: Septembrčki 2011 (27.7.2012 13:48:01)

Pri nas je tavečjemu 5,5let zobrca izpulila petico, tok vesel je šel to naredit ker je bil v vrtcu edini z vsemi zobki.[sm=zmeden.gif] Sicer je bil bogi ker je mel že kar ornk gnilga pa še inekcija mu ni prijela sam je pa zdržu. A to da bo zobna miška prišla ponoči ne pali?

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (27.7.2012 21:00:20)

oh vseee sem sprobala,...lepo,s hecom, igrivostjo, varianta nea si upaš zamigat,.na youtubu gledla posnetke kako so otrokom zobke spulili,..s jezo, z žalostjo, s podkupovanje in že skoraj na grobo...pa se ne daaa....sem rekla nič pa bomo šli k zobozdravnici, pa bo ona porihtala, ker to nena lepo raste,..pa dobim odgovor ,..da naj kar, on pa nebo ust odprl..pa nikoli ni bilo nobenega problema....je moj svojo mamo vprašal torej babico, pa je babi rekla da ni nič hudega da naj kar pustimo,..pa je tamali takoj pograbil, babi rekla da ni panike... pa sem bla jezna,..ker babice ne bo tu ko bo moral hodit k pregledom, pa španke gor,..pa ravnanje zob,ko to boli,...nje ne bo....grrrr................ eh brezveze,...danes sem mela zaradi tega pokvarjen dan, ko se kar nekaj oglašajo... bleee.....

tako danes je jan prvič počakal zjutraj na zajtrk,..ni blo panike, smo skupaj pojedli..tako da počasi bo res fino...zdaj samo še to spanje čez dan porihtamo pa smo zmagali..!!

EllaZoja -> RE: Septembrčki 2011 (27.7.2012 23:48:08)

Živjo!!

No, pa je med vami še ena članica :) tud naša punčka je bla stara 10 m in počasi napredujemo do 11m :)

mal sem prebirala vaše pogovore in me zanima kaj vse že znajo vaši otročki? Gredo sep. v vrtec? No mi gremo in me je kr mal strah..dober, da sm dobila dopust in začnem šele 24.9. delat tako, da bomo prestal uvajanje in upam da bo vse uredu... Pa še 1 leto bomo dočakali skupaj.
Koliko mate kaj zobkov? mi smo imeli res probleme pri zadnjem..enkica zgoraj ji je res počasi lezla ven in smo prejokali kar velik noči..ampak sedaj je zunaj, spimo lepo, 1x ponoči ji damo dudo in spimo do 6h, ko popije mleko in potem do 9h :) Spi pa že od samega začetka v svoji posteljci tako da je res lepo :))

No, se tipkamo, grem u postlo delat družbo svojemu v.d. možu, ki je zaspal že skoraj pred tamalo :))))

Lahko noČ!

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (28.7.2012 7:56:50)

živjo ellazoja..
nič bat kar se tiče vrteca, ponavadi je nam mamam huje kot tamalim, njim je samo tista ločitev huda,..no nekaterim,.ko pa mami ali ati izgineta za vogalom pa se jok pomiri in se začnejjo igrat..hehe... ja tudi mi gremo sept. v vrtec..zdaj samo nevem če bi bilo bolje da počakam do 18.9. ko imava cepljenje in gre šele po tem v vrtec ali ga dam s 3.9. ? kaj pravite?
drugače, kaj znamo...hm.. mahat, pa pa dat,.dober dan dat, petko,..plazit, predale odpirat, pospravljat [sm=smiley36.gif], mamo razjezit,..[sm=smiley36.gif], počasi se na noge postavljamo in želimo korakat,..samo še ne gre..[sm=smiley36.gif] hmm pa take.... nič posebnega in nič kaj preveč naprednega.... spi in zaspi sam,..edino čez dan malo štrajka in spokuša mamo.... heh...ponoči se ponavadi ne zbujamo,..aja smo pa še vedno brez zob...[sm=zmeden.gif]

no nekako tako na hitro...se mogoče sem pa kaj pozabila...

babike drugače, kaj bote počele to sončno soboto??? jaz morem počasi večjega sina spakirat jutri ga odpravim k starim staršem, da gredo v sredo na morje za 15 dni...wuufff si pa eni privoščijo,a ne?[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

EllaZoja -> RE: Septembrčki 2011 (28.7.2012 22:02:11)

dober večer!

Evo, pa smo spravl našo spat :) no že kako uro nazaj... Zdj po novem ne spimo več 2x na dan ampak samo 1x in sicer od 13-14.30h.

glede vrtca issa_ ...jst bom našo kr takoj dala, zarad uvajanja tako, da bomo lepo postopoma šle čez to.. Kakšno cepljenje pa mate še?

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (28.7.2012 22:44:23)

Dobrodošla Ellazoja[sm=smiley36.gif]
issa-našmu ta srednemu se obe enkici zgoraj majetA.Revček sploh ne more več nič trśega ugriznat.Dans celo mal krvaveu, ker je nekaj pretrdo ugriznal.Ampak vse za zobno miško.Sreča,da obstaja.[sm=bravo.gif]Ker ve,da bo prnesla 5 eur,komaj čaka,da ven padejo.

Tut Rubi gre septembra v vrtec.Pr nas lahko greš samo 1. ali 15. v mesecu.in js mam porodniško do 12.9., kar je sreda, ampak je baje ne morem uvajat prej,ker sem še v porodniški.Bi si mogla vzet dopust za uvajanje.banda,a ne morjo zakon tako napisT,da bi lahko vsaj zadnji teden porodniške otroka uvajal. Sem šla težit ravnatelci,da ne morem vzet dopusta,ker imam že itak en mesec podaljšano porodniško.No pa mi je na srečo odobrila,da se bova lahko vsaj igrati hodile za kakšno urco.morem pa vseeno vzeti dva dni dopusta,ker ne more začeti s 13. septembrom. Še ena butasta fora.
Mamo pa ful drag vrtec.Kolko sem si računala,bom imela po mojem okrog 300 eur.me je kar groza.Pa nimama velikih plač.Povprečje.no mož (policaj) še povprečja nima. Sem že razmišljala da bi dala privat.bom vidla,če bova zmožna plačevat. Poročam,ko dobim odločbo.

Bomo že.Navadno se starši bolj sekiramo, otročkom gre pa prav fajn. Hvala bogu,da je tako.

Tut mi načeloma spimo samo enkrat.včasih, če smo na sprehodu pa še kakšno kratko kitico oddrema. Zvečer je pa ob osmih v postli,ker je ful utrujena od celodnevnega dogajanja.

Punce,a dajete svojim malčkom že žlico v roke? Pr nas še kr sam z romo prijemljemo,žlico ma pa rajš kar mami:-) Pa sej jih bodo v vrtcu naučili ha ha...

Nočko.

EllaZoja -> RE: Septembrčki 2011 (29.7.2012 9:01:48)

dobro jutro!

je že vroče ane? :S medika12 kolko % pa ti naj bi prišel vrtec? Midva sva tud malo računala in je pršu okol 200 eur po novem. drugače bi pa okol 180. polna cena vrtca pa je 465. baje pa se bo do jeseni pocenil :) ali so to pač pobožne želje :)? !
Sva pa lani tud oba še mela policijsko plačo,.. drugo leto bo verjetn dražje, ker ma v.d.mož bolšo plačo.

Glede žlice je pr nas tako..damo u roke ampak takrat ko nima hrane pred seboj pa sedi u stolčku, al pa ko jemo pa mam stran krožnik od nje... sj žličko da pravilno u usta ampak...bo že ko bo starejša..

a na kahlco že hodte? jst nevem če je naša že prpravlena :) mi je kr smešno da bi sedela tm in čakala k itak ni minutke pr miru :)

Lep dan vseeeM!

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (29.7.2012 19:57:23)

ellazoja-Pr nas je polna cena zaenkrat 441 eur.če padem v zadnji razred,plačam 77% polne cene,predzadnji je pa 66%.Ne vem,ali je lahko vmes tudi med tema dvema razredoma.bomo vidli,ko bo odločba.Sem pa tut js slišala,da naj bi se nekoliko pocenil.vsaj nekaj dobrega.

No mi smo imeli srečanje s kahlo,ko je začela trdo hrano jest.Revica ni upala kakat,ker je bilo seveda trdo,prej pa pol leta tekoče.Sem jo dala na kahljico,da gravitacija nardi svoje in se je tako navadla kakat.Ampak ne na kahlo,da ne bo pomote.[sm=jezicek.gif]
No na morju je en dan tut kr neki prtiskala,bla čist rdeča,pa ni šlo.Pa sva dva dni zapored kakali na školki. Bomo pa zdej začeli s privajanjem kahle ali školjke z nastavkom.

Mala zaspala,js pa šibam na večerjo.Mož pripravlja[sm=smiley36.gif]

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (30.7.2012 13:10:33)

Hojla punce,
Nisem verna, sam men se zdi, da se mi je danes Marija prikazala. Sem šla še enkrat gledat lestvico za vrtec, ker mi ne da miru in sem vidla, da se računa razred od neto povprečne plače. No jaz sem pa računala od bruto, ker se vsepovsod vse računa na bruto. Tako da upam, da ne bo tako hudo [sm=bravo.gif]

issa-ti si tudi na fb? Sem se že večkrat spraševala, kaj je z ustanoviteljico tega foruma TeniRR. Na začetku je samo ona pisala in še nekaj drugih. Sedaj pa ne duha ne sluha več o njej. Ti kaj veš? fb namreč nimam. Se mi ne da :-)

Naša spi. Popoldanski počitek. Zadnje par dni ga nekaj ponoči biksa. Se zbudi med 3 in 4 zjutraj in šefica nebi več spala. Čeprav je še ful utrujena, ker tisto svojo rit tišči gor in se hoče na kolena postavit, glava je pa še pretežka in je nikakor ne more dvignat. Potem se pa prestavlja po kinderpetu in končno nekako vstane in me kliče bu, bu, a,a,a. Pa tut jok, če se ne zbudim. Omagam in jo dam k sebi, da bi še imela kakšno urco spanja. Se še nekaj kobaca in tečnari, nakar zaspi nazaj. No samo do šestih. Že dva dni vstajam ob šestih. Danes sem do devetih, ko sta vstala starejša in mož že psa na trimček peljala (Rubi v nahrbtniku), potem speglala skoraj vse iz pranja čez vikend, pobrisala prah, pa še kaj.No ko sva prišli iz trimčka, je že dremala v nahrbtniku, tako da sem lahko peglala:-) Se na srečo ni zbudila, ko sem jo prestavla v posteljo.
Upam, da ne bo dolgo trajalo tole njeno zbujanje [sm=zmeden.gif]

čao [sm=smiley36.gif]

sannndra -> RE: Septembrčki 2011 (30.7.2012 22:51:43)

Pozdravljene mamice!

Tudi moja princeska je septembrska, torej šibamo proti 11-kici[sm=smiley1.gif] .
Joj se mi še vedno zdi da sem ravnokar rodila[sm=zmeden.gif]

Nam gre pa uvajanje goste hrane takoo počasi. (začeli smo sicer že s 6.meseci.)
Namreč mala lumpika no če jest skoraj nič. Cele dneve bi se samo dojila;) Ka je meni sicer ok.

Bi pa rada da bi kakšno zelenjavico le spravila vase, pa nič. No v bistvu je tako, da lahko poje celo skledico, če le ni mene zraven.
Od mene pa niiič, razen kakega sadne kašice, pa še to med igro malo vmes. Samo glavico stran obrne in ignorira žlico ki zaman lovi njena usta:) Očitno ve, da ima pri meni tudi drugo opcijo-dojenje. Nekaj časa sem jo probala hecat z raznimi igricami, da je le kej pojedla, ampak več ne vidim smisla v tem. Če noče očitno ne rabi?

Sicer je krepka punčka, ni videt da bi ji kej manjkalo- ima skraj 10 kg.
Hrane ji nisem nikoli pasirala, sem že od začetka samo z vilico pretlačla, zdaj sem pa dobila občutek da jo mine ko dobi prvo žličko in mora požvečit (ima le spodnji enkici).

Edino kar ima rada je, če lahko sama koščke hrane pobere s prstki (koščki kruha, kaki žitni kosmiči,..) Bog ne daj da je košček manga, cvetače ali banane npr., ker to je pa že preveč spolzko in to pa noče zgrabit[sm=smiley36.gif] Mogoče bilo boljše če ji pasiram (kar se mi zdi korak nazaj-nevem zakaj) ali jo pač dojim in poskusim ko dobi še kaj zobkov?

Mogoče sem rahlo zmedeno napisala, se opravičujem..
Če ima katera kak nasvet kako [sm=duda.gif] prepriča da je užitno tudi kej drugega kot mamica bom zelo vesela:)

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (31.7.2012 12:18:29)

daannn!!

evo me spet tu! hehe...
mali spi, upam da še bo neki časa, ker se je že oglašal dvakrat, čeprav komaj kako uro spi.... no tak pri nas ni nič novega, razen tega da sem bla danes že pridna, zdaj pa še morem bit, da bom pol popoldne še letela hitro na en pogreb, pa pol domov...

medika.. ja teni je na fb,.saj veliko jih je in so čisto pozable na forum,..hehehe,..jaz sem pa na obeh straneh, ponavadi imam oboje hkrati odprto tako da ko eno prečekiram , še drugo in pol ugasnem ker imam ponavadi že glasnega lumpeka, ki bi rad po tipkovnici seko...

hm jaz sem tudi razmišljala o nahrbtniku, pa če še to mojemu omenim, me bo vprašal po zdravju...sem pa opazila da mi voziček začel nagajat,.naslonjalo ni več fiksno,..pa sem vedno gledla da sem z zatičem lepo delala,nič na silo,..hmm in glih tale hec ni pod garancijo..bleee...dobro da mam marelo, samo tam ne more spat not..

em pozdravljena sannndra ja mine mine čas,..zdaj kako bi jo prepričala ne vem...mi smo tudi imeli neko obdobje ,boh ne daj žlice,..ampak je minlo,..sem mu skos ponujala,..zdaj pa vsakič ko nekoga vidi da žveče, hoče tudi on,..in pol je jok če ne dobi.. grrr....

tak bom kasneje še kaj napisala ker se je gospod žeeeee zbudil,jao....

EllaZoja -> RE: Septembrčki 2011 (31.7.2012 12:50:33)

hej hej!

spet je en vroč dan ... mamo vse zaprto, klime ne lavfamo, ker je tamala malo prehlajena in je bolš da je tko kot je.sicer niti ni prevroče v stanovanju...

Jst mam srečo, da tamala vse je. res, čist vse kar sm ji do zdj dala je pojedla. edino solatko ji še nisem dala drugo pa vse.. Je full fino, ker skuham za vse skupi ne pa da posebi pacam za njo in potem še za naju. Glede goste hrane mam tako jst samo pozitivne izkušnje. začel smo pa tud nekje pr 6mescih. dojimo se pa ne že od 4meseca, pa še do takrat sm jemala tablete da sem mela kolkr tolk mleka, pa še to sm si stiskala, ker je bla tamala švoh da bi vlekla. Rodila se je mal prej, so mi sprožil porod, rodila sem s carskim rezom, in že zarad tega je blo manj in kasneje mleko. tako da je skos sam opo flaški jedla. Zdj pa zjutri okol 6.30 je nadomestno mleko. drugače pa skos gosto hrano.

a za vrtec ste že oddale? men je rekla na csd-ju da šele avgusta lahko oddamo...tako da bom jutri nesla te papirje..pa še za otroški dodatek moram oddat.

in koliko imate kej kg in cm pri teh mescih?

LP!

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (31.7.2012 20:41:51)

tako...
naš se je takrat zbudo in pol ni šans da bi prišla še kaj nazaj,..pa vmes sem še v selnico na pogreb letela,..ahh mislim da mi je danes dan tako hitro minil,..kar naenkrat je bla ura 19h , sem bla kar šokirana,..tako da sem te pubeca počasi spravla v posteljo,..zdj pa imam mir...superca.......
drugače sem pa tak zmatrana,..sem danes pekla kruh, še za moje doma, pa filano papriko sem delala in v zmrzovalnik dala (tolko paprike se je nabralo da ni drugega blo),vmes mi je vode zmanjkalo, sem bila dve urei brez nje, pa glih ko sem si hotela lase umit,da te ne grem z masnimi lasmi med ludi,pol mi je full mase še ostalo pa sem htela še čufte naredit,.. (itak podobna masa,..samo neke se doda) pol mi pa niso hteli ratat,..jao...vse se je razletelo,..tako da kaj naj rečem malo msole sem mela tudi,...pa še jana pa res matrajo zobki, ker se je revček slino da mi je prave špure po tleh delo,.......tako da res komaj čakam posteljo danes!!!

no kar se tiče hranjenja, ko je ena pisala (zdaj se ne spomnim,..) samo vztrajaj pri hrani, da ji neš namesto recimo nevem hrane dala mleka,..ker pol bo te na finto dobila in bo te sukala okoli prsta,..to je meni tudi delo ko sma imela tisto obdobje (en teden), ne jest,,fuj žlica,..pa sem mu par krat dala mlekeca, da revček ja nebi bil lačen, pol pa je vedno hoto samo flašo,.dokler mi enkrat ni kapnilo,pa sem vztrajala pri žlici,pa sprva ni hotel in bil jok,..po pol urah pa je pojedo brez problema...tako da ja..ti naši mali vrageci že vejo kako morejo,...drugače pa vztraja,slej ko prej bo začela spet normalno jest, zato pa pri drugih je pri tebi pa ne,.. kar pogumno mami, ne se pustit!!!

pri nam na csd so rekli da sprejmejo vloge šele s 1. 8., na fb sem brala da enim (v lj) so pa že, ampak hec, enim na enem csd so že vzele vloge, na drugih pa recimo ne,..tako da tak tak, jaz bom dala zdaj enkrat,..more samo moj vlogo domov pripelat,..

uf za cm ne vem, sem ga pa ravno predvčerajšnjem vagala in z plenico (in kostmi [sm=smiley36.gif]) vred smo imela 10,3 kg..
bom pa ga tudi premerila te dneve, da vidim še cm....

tak grem ležat, ker me glava od vetra boli in pms me matra,..jooooj, spet samo jamram,..naj me ena za ušesa...[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

lep večer!!

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (1.8.2012 13:52:40)

daaaan!

ja kje ste, ste se poskrile sončku??
no moj mali spi zdaj že od pol dvanajstih,..juhu priden!! :[sm=bravo.gif]
samo da bo dobre volje!! jaz sem puna energije danes,proti včeraj....lahko bi laufala,plesala,migala...hehehe,..skos neki iščem kaj še morfem naredit!! samo da tak še ostane,..jeeeej[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

kaj boste meli kaj za kosilo?

mi sladko omakico z mletim mesom in makarončke...to še od včeraj ko so mi se čufti ponesrečli zdaj pa je kuj mesna omaka nastala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] vredi bo, lačni nebomo..[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

tako neke še pomigam, pol pa se bo mali ziher zbudil...l

lepo bodite!!

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (2.8.2012 23:03:03)

Issa-je pa res mal zatišja. Dopusti :-)
Mi smo zadnjič, ko si spraševala,kaj kuhati,jedli piščančji paprikaš. Sem ga prvič delala. Recept našla na Kulinariki. Vse smo zmazali. Bil res dober.Bom ponovila:-)

Drugače smo fajn. Vročino smo danes dopoldan preganjali na Škalskem jezeru.Fanta sta uživala v skakanju v vodo in plavanju,Rubi pa v čofotanju.Ob pol 12 sem jih začela preganjat, da je treba it, ker bo kosilo še treba dokončat. Sem dala ta malo v voziček,da jo peljem do avta,pa je revica takoj zaspala. Na veselje fantov smo ostali še uro in pol.Tako dolgo je namreč naša babika spala.

Danes je padla na glavo.Sem se ful ustrašla.Jok. No pa je blo sam mal rdeče.Takoj namazala s putrim iz hladilnika.Pomaga,da ni otekline.Pa je res ni blo.Se ji vsepovsod tako mudi, da kar čakam,kdaj se bo kam zabila.
Še ena dogodivščina zjutraj.Ob petih jo dam k sebi,da bi še mal zaspala.Se zbudim ob sedmih, ta male pa nikjer na postli.Mal pogledam naokrog in lepo sedi v postelji od psa,on pa zravenj nje in se mu reži. Me je prestrašla,ko je ni blo zraven mene[sm=zmeden.gif]

Jutri si je mož zrihtal fraj.Se gremo nekam namakat.Mogoče v Šobec:-)
Nočko

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (3.8.2012 8:45:53)

ja verjetno res dooopusti....pa vročina, se več če ti je preveč vroče te ti ni pisat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
no ja res se jim mudi, tem našim lumpom,..jej jej,..to še bodo buške in fleki....
sem včeraj našega lumpa ujela ko je plazil po stopnicah na tretji stopnici je že bil, pa tako hitro....jooj...problem da ne moremo dat ograje gor, ker stopnice so tako narejene da niso po standardih, so dosti širše,...no saj boma šla malo pogledat naokoli, pa da bomo se pozanimal o možnostih...

uuuu kak fajn da ste se šlio namakta,.mi se še razen enkrat nismo šli nič,..kam ste se te šli to namakat? ne poznam toliko... [sm=smiley13.gif]

kako ti pa kaj spi...naš včasih spi samo enkrat, včasih dvakrat,.uff...kako mu pač je....čeprav bi mi bolj pasalo enkrat, bo pol lažje v vrtecu..[sm=smiley36.gif]

mi si pa moremo zdaj zrihtat apartma na krku,..hm kake ideje,..če drugega ne boma se tam pozanimala,..nimam pa šotora da bi te magari v kampu prespala..[sm=zmeden.gif]

tako zdaj pa gremo malo nereda delat, da bom mela pol spet kaj za pospravit,..hihihihi.....

fajn bodite!!

issa_ -> RE: Septembrčki 2011 (3.8.2012 8:47:03)

joooj se vidi da mi je Jan pomagal pisat,a ne? [sm=jezicek.gif]

EllaZoja -> RE: Septembrčki 2011 (3.8.2012 12:22:43)

hej hej!

no da se še jst mal oglasm..mi nismo na dopustu,morje smo že dali čez..tako da se lepo kuhamo u tej vročini... no hvalabogu mamo klimo v mansardnem stanovanju.

sm tud jst razmišlala da bi se z malo šle nekam kopat ampak...nimam avtosedeža v avtomobilu, mi ga je mož odpeljal :S tako da bomo lepo doma. glih kuham kosilo za naju, tamala spi, upam da bo še neki časa, da lahko vse postorim.

Glede morja je ena spraševala...mi smo letos že 2x rezervirali preko spletne strani www.booking.com in je res najbolj ugodna varianta. jst cenejš ponudb še nism zasledila tako da tuki poskusi.

no, mi nimamo stopnic, hodi itak samo s pomočjo moje roke, u hodalci se ji ne more nič nardit..kar je, je blo da je nazaj padla u postlci ko je stala. ampak nč hujšga. me pa zanima..k vaši otročički padejo na rito al kamor pač se "zložijo" ko padejo? ker eni tko lepo se samo nazaj na rito vržejo....

Lep preostanek dneva!!

rainbow -> RE: Septembrčki 2011 (3.8.2012 22:17:24)

Čeer!

jao ste klepetave babe[sm=smiley1.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif] nimam časa vsega prebrat, sam o nekaj malega bi napisala[sm=smiley1.gif]

Res je vroče te dneve. meni pa se fuul ni za it kopat[sm=smiley13.gif] dolgočasna mama, ko ne skrbim dovolj za animacijo mojih otrok[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] gremo pa jutri v park na delavnice, kar bo tudi ok.

Glede padcev moram rečt, da je naš [sm=duda.gif] res dober, vedno pade na rit, izjemoma, da se ne ujame, nekak na bok. Sicer pa že hitimo proti hoji, danes je hodil da sem ga samo z eno roko držala, tak da še malo pa se bo spustil. kak je cart pri teh svojih pohodih, itak je cart[sm=smiley1.gif]

Joj ženske, issa, menda si ti omenjala vlogo za znižano plačilo vrtca, meni je to ena grozna vloga, sploh se ne znajdem, bom verjetno kar na socialnem nekomu zatežila, naj mi pomagajo. kar nekaj, ker je zdaj skupna vloga za vse zadeve. Je pa res, da sem popoln anti papirolog, že od nekdaj[sm=smiley13.gif]

Še manj kot mesec dni, pa grem v službo. In mišek v jasli, kako bo to, me prav zanima. Bolj me zanima, kako bom jaz to preživela, čustveno mislim. Eh, saj bo, če sem že pri dveh, bo še tokrat. Samo punci sta bili starejši, ko sta šli v jasli, Nikec pa še leto ne bo star[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Grem spat počasi

aja, dobrodošle nove[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

touch -> RE: Septembrčki 2011 (4.8.2012 21:48:04)

hojlaaaaaa

mi smo na dopustu, ampak sem si privoščila, da sem šla malo na računalnik. :) smo bli julija dosti zdoma, čeprav sprva ni kazalo, sem mislila, da bomo skoz doma. potem smo šli pa kar dvakrat po en teden v kranjsko goro, ker se je prvič izkazalo za super počitnice. mali tam res spi in sploh ni nobene vročine. potem smo pa konec julija še ulovili last minute na slovenski obali. tak da smo v hotelu, kar sem mislila, da ne bo preveč ok, ker z malim otrokom rabiš več manevrskega prostora, kar se hrane tiče. ampak se je dobro izteklo, ker v hotelu kuhajo precej domače in je mali skor vse lahko z nama jedel. ribe mu niso preveč všeč, pohan piščančji šnicl pa ful, itak. :))

sem probala vse za nazaj prebrat, kar sem zamudila. issa, ti si stara 25? ne bi si mislila, včasih ko berem tvoje objave bi rekla, da si čez 30. :)) to mislim pozitivno, se mi zdiš zrela.
vintage, upam da gre kaj na boljše. tudi jaz se spomnim svojih stisk, ki so kr dolgo trajale. se mi zdi, da sem se šele pred kratkim res navadila na novo vlogo in sprejela materinstvo. sploh sem mela dolgo težave s tem ne-spanjem, sem vsako jutri računala kolko sem spala in se pol sekirala. zdaj tega ne delam več, kak dan več spim, kak dan manj in se vse pogliha. pa sploh se ne sekiram več glede tamalega, kolko spi čez dan in kaj jé, mu dam že tudi kake neumnosti za jest, ko sem najprej mislila, da ojoj tega pa jaz res ne bom delala. se mi zdi, da je najbolj pomembno, da si v glavi ok, otrok je tako tudi najbolj srečen, če ma sproščeno in zadovoljno mamo. pa ne se predajat negativnim mislim. mene tudi večkrat prime, da bi še rada žurala ali potovala, pa kr prekinem te misli in si rečem, da bo za vse še čas. čeprav je težko, je res lepo biti mama, se mi zdi, da je nek cilj pred mano.

pri nas je pestro. končno smo tudi pri nas dopolnili 10m. plazi bliskovito, vstaja zraven česarkoli se lahko vsaj nasloni. zna klečat (brez opore) in počepnit (z oporo). kake tri, štiri sekunde že samostojno stoji, hodi ob opori, kak korak če ga držim samo za eno roko. ful so mu všeč razni poligoni, če je kje kaka stopnica ali višji prag. je zadnjič šel na zunanje stopnišče in prehodil sam tri stopnice. :) iz stoječega položaja vedno pade na rit, v bistvu pa redko sploh pade, ker se najprej počepne in potem spusti na ritko.

glede kil nimam pojma, nekje proti 9 mora bit. zoba še vedno ni nobenega! kljub temu mu gre fajn hrana, redko kaj mu še zmiksam, kako sadje kdaj, da pride tak smoothie, kot malica. žemljo si sam lepo trga, ne cuza več in potem melje po ustih. najraje ma piškote, te plazma mu kupim, ziher poje enega dan, včasih dva.

v morju se mu pa čisto zmeša. sicer je rad tudi v fredovem obroču, še raje pa če jaz z njim norim. in obvezno v globoki vodi da je celi noter. joj, samo še jutri, pol pa gremo že nazaj v lj. tak bo težko it...... :)

medika12 -> RE: Septembrčki 2011 (6.8.2012 12:57:15)

issa-Mi se namakamo v Šaleškem jezeru (Velenje).Zadnjič smo se pa peljali na Gorenjsko v Šobec.Otroci so ful uživali:-)
Drugače gre pa naša spat po kosilu ( okrog 12 ) in spi 1,5 do 2 uri. Včasih zadrema za par minut dopoldan , če sva v vozičku ali pa v avtu, ali pa popoldan enako.Načeloma pa samo eno dolgo spanje.Sam je pa zvecer fuč in ob osmih v trenutku zaspi:-) Ko pa bedi, ni pa niti minute primiru. Raziskuje,plazi,razmetava....

Ja,mam potem polno dela,da vse nazaj pospravim:-)

A že jete jajce? Men je rekla medicinska sestra, da beljak šele po enem letu. No smo bili pri mleku hitrejśi, pa smo tut pr jajcah.Že kake 14 dni ne gledam več al so jajce zraven al ne. Praktično je sedaj vse.

Vloga za vrtec - na naši občini smo dali vloge že v juniju, obravnavali jih bodo pa avgusta.Dogovor med ravnatlco naših vrtcev in CSD.

Upam,da ste kje v senčki :-))

korinca -> RE: Septembrčki 2011 (8.8.2012 0:25:59)

Pozdravljene mamice! Sama imam decemberčka 2011 . Tu pa se oglašam, da vam povem, da fotografiram dojenčke. Tole zdaj je idealna starost za zelo prikupne fotografije, ki vam bodo krasile vaše stene in albume. Moje albume si lahko ogledate na fb profilu " fotografiranje otrok ( http://www.facebook.com/tina.zabar/friends?ft_ref=mni#!/tina.zabarpetaros ), ali pod "tina žabar petaros". Delam po zelo ugodni ceni. Lahko me tudi kontaktirate na 040 648 999. l.p

Balerina -> RE: Septembrčki 2011 (9.8.2012 12:33:14)

Pa se še midva kaj oglasiva. Smo bili na morju no ja večjadva sta še vedno ta mlajši je pa kar žalostno gledal ko sva sama doma. Mami ni več dovolj. Sva bila prej zunaj in so prišli sosedavi otroci je tako užival, upam da bo tiudi v vrtcu tako.
Ja še malo pa gremo v vrtac in službo
Glede hrane in jajc, jaz sem pozabila da jajca cela ne sme in tako jih v palačinkah že je. Samih pa mislim da še ni poskusil, če delam mešana tako ali tako samo za srednjega in jih ni jedel. Drugače je z nami kar jemo mi je tudi on, kakšen obrok več drugi manj. Zvečer in ponoči se še dojiva, čez dan, če smo doma ne na morju pa ker me vidi brez majice in moderca se pa kar sam postreže. Ja je bila katastrofa kadar smo bili na palži bi se vsakih nekaj minut, namesto vode.
Drugaše pa je skozi v gibanju, plazenje hoja ob opori, sedaj pa kakšen teden se dviguje brez opore in stoji, ne ve pa še kako bi hodil.

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>