touch -> RE: Septembrčki 2011 (12.7.2012 12:44:53)
|
heloooo babike!!!!!! :)))) pri nas je bilo kar pestro. smo bili en teden na počitnicah v kranjski gori in bilo je super. ne vem, zakaj se že prejšnja leta nisem spomnila, da bi šli na poletne počitnice v gore, tam je čisto drugi luft. ob 11h dop sem se v volnenih copatih z vročim kakavom grela na sončku, hehe. :)) sej je blo toplo in sonce ampak nič vroče. veter je hladen kot klima, prijetno osvežujoč, cel dan imaš lahko odprta okna inse stanovanje nič ne segreje. ponoči pade temp lepo na 18 stopinj in vsi smo spali kot ubiti. sprehodi po gozdnih poteh so zakon. no, pa ni dolgo trajala pravljica, ker je malo fasal vročino. ker sem na hitro pakirala, sem pozabila termometer in vsa zdravila. sem morala tam v lekarni vse kupiti. nepotreben strošek. še nazadnje smo pri pediatru na recept dobili svečke. ampak ni šlo drugače, mali je spet kuhal čez 39. sem se vstrašla, da je spet angina, ker je bilo točno en teden po koncu antibiotikov. sicer nismo nič krajšali počitnic, ker je gori ziher boljše prenašal vročino, kot bi jo v tej zatohli ljubljani. nazajgrede pa direkt k zdravniku in po čudežu je tisti dan bil že brez vročine in nas je zdravnica samo pisano gledala. no, pol je blo vse ok. je bla očitno samo viroza. hb, nič antibiotikov. potem sma se pa s tamalim še sama odpravila na počitnice k mojim staršem, da je moj mel malo mir doma. :) in tam se je pa ful prehladil, dve noči tako kašljal, da se je skoraj zadavil, pa z nosa mu je teklo v potokih. isuse, ne vem, kje je vse to staknil. seveda sem se potem še jaz prehladila in zdaj še meni vse teče in kiham. so naju pa moji vsaj malo razvajali. :))) mi ni blo treba nič kuhat, še previjali so ga in se veliko ukvarjali z njim, tak da so to ble zame res prave počitnice. :) evo vreme je danes pri nas super, ni sonca in ni vroče. zoba mi tud še nimamo nobenega. jaz že komaj čakam. drugače pa zdaj že slaba dva meseca plazi in je zelo spreten. preplezal je že tudi 5 stopnic. sam gre tudi čez verando na atrij, pa je kar nekaj ovir na poti. in tak je hiter, da ga ne sfolgam lovit. vstaja povsod, česarkoli se lahko prime. hodi ob kavču in do mize se že tudi sam preprime. če ga držim za roke, hodi ko šus. odtrgal mi je tipko iz tipkovnice, razstavil računalniško miško, nimam pojma kako mu to rata. vidim, da že razuma, kaj mu rečem, če ga pokličem ali rečem NE, ampak govori pa še nič smiselnega. še vedno samo dadadada in vse razne zloge. je bolj slabo ko je vroče, kak dan pa potem napade in vse poje. vedno manj mu miksam, opažam, da koščki niso problem. smo zadnjič jedli ribez z grma in je kr odpiral usta. tudi borovnice ima rad. pri pediatru so nam sicer rekli, da je presuh, ima 73 cm in 8000 g. meni se pa zdi čisto ok, ne je tako malo, pa zelo je spreten, ne vem kaj bi mu manjkalo. je pač bolj suhec, pa kaj. tudi prebavo ima hitro, dva ali trikrat kaka vsak dan. prejšnjo noč je prvo prespal, se od 21h do 5.20 ni niti enkrat zbudil, niti za dudo. potem sem mu dala malo za pit in je spat še do 7h. sem ful vesela. danes je bilo podobno, samo da se je ob 3h samo predramil. sem že probala, če bi uvedla spanje enkrat na dan, pa ne gre. mi je tudi ljubše, da popoldne še malo spi, da smo potem lahko dlje zunaj. ko je vroče, šele okrog 19h postane prijetno zunaj in če je naspan je prav luštno. voziček precej protestira, sploh če smo v parku pri miru hoče ven. in ga dam kar na tla in gre on po svoje. mu pa skoz kamne iz ust lovim. mam pa vsaj mir tako, ni siten, lahko jaz klepetam z drugimi mamicami in ga mam skoz na očeh. :) issa, super za ograjo. to z gospodom pa ni bilo fajn, se je na srečo dobro končalo. mi smo meli lani prenosno klimo in je precej švoh, komaj smo eno sobo hladili, pa je bila cela zaprta. poleg tega ni vseeno kje jo postaviš, more bit zraven odtok toplega zraka, mi smo jo meli pri oknu. in je moralo biti okno malo priprto, da je bila cev ven speljana. letos mamo fixno in vsi kašljamo. jo vklopimo res kadar je kriza, sploh po kuhanju. zajtrk je pri nas podoben. mu večkrat kar v posteljo nesem kašico na flaško okrog 5h, 6h. sem lena da bi takrat vstala in mu delala zajtrk. potem pa ob osmih vsi zajtrkujemo. danes sem mu naredila maline s skuto in je vse zmazal. :) stajica je pri nas totalno neuporabna. noče bit noter, kriči. pa ga tudi na silim. ga vzamem zraven kam pač grem, itak mamo povsod vse odstranjeno, kar je nevarno. tudi v kopalnico gre z mano. najraje gleda v pralni stroj. :)) ne vem, kaj bi lahko bilo to ponoči. bo že minilo. upam, da čimprej. mogoče pa bo res zob. :))
|
|
|
|