krispin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84 IZVIRNO SPOROČILO: krispin Najin je ob prihodu domov z ogromnimi očmi opazoval Domna, ko smo ga jemali iz lupinice. Dala sva ga v najino posteljo (kamor sme), potem pa pustila mucu, da ga pride pogledat - in je prišel tako previdno in boječe, da dol padeš... , ga povohal, začel presti, se podrgnil še ob mene in odpredel nazaj spat... Tole sem pozabla prašat...glede mačkona in ...jaz sem toksoplazmozo prebolela in se celo nosečnost nisem ubadala z ničemer o najinem mačku, sicer je stanovanjska mačka in ne hodi ven....zdaj me vsi ''''''''strašijo'''''''' kaj mislim z njim, ko pride ...amm...odpovedat ni opcija...A je potrebno kakšno dodatno cepljenje ali kaj podobnega?-neka preventiva...sicer nevem proti čemu, če je mačka not..ampak gre kdaj na teraso, kjer se lahko potika še kakšen drug muc, itd... Jaz tokse nisem prebolela, naš muc je bil - ko smo ga dobili - negativen, kasneje pa nismo delali dodatnih testov. Samo glede na to, da sem bila na vseh testih med nosečnostjo negativna, bi rekla da je nima. Je pa tudi naš notranji muc, spustimo ga na balkon in vrt in to je to. Na začetku nosečnosti sem na veliko googlala o tem, ni mi ratalo najt točno istega linka kot takrat, samo tuki je kar ok razloženo, kako je z okužbo pri dojenčkih: http://med.over.net/forum5/read.php?56,1666723 Daj vašo mačko testirat - boš bolj mirna. Jaz o tem sploh ne razmišljam me pa o tem vsi nekaj ustrahujejo ..ok, DLAKE so problem, ker ji je na tone povsod...ampak se trudimo s sesanjem, itd... Eni so kar se tega tiče malo usekani (pardon my french), poznam par primerov, ko so mačka dali od hiše v momentu, ko je nosečnostni test pokazal drugo črtico. Ko so naju spraševali če bo muc moral zdaj od hiše, sva samo vprašala "Zakaj pa?" - in noben ni znal povedati konkretnega razloga. Tko da... Roke si umivava, redno sesava, da je dlak čim manj, ko je muc zunaj ni nikoli brez nadzora, na našem vrtu pa tudi še nikoli nismo našli kakšnih mačjekov... čeprau spi pri naju na pojstli )pri pouštru), tko da bo malo kriza njej z odvajanjem od tega..sploh, ker vse sme...in je tkoj zlezla v pojstlico...ampak sva ji to zdaj preprečila s tem, da imava not nametane stvari....nevem kako bo pol, ko bo pojstlica prazna....spat tam ne sme...nevem pa kako bo, ko naju nebo zraven in nebova vedla kaj se dogaja....ker ji je dovoljeno zdaj praktično bit povosd, nevem kako ji oz kako bo...pri preprečevanju določenih stvari...pač razvajnka najina ...v bistvu je celopravni član ,,,,tko, da je ''''''''mačka'''''''' zgolj zunanji videz tele zverince . Aja pa tej repelenti za špricanje...sva probala na kavču zaradi praskanja...in pomaga mogoče pol dneva....sploh pa nemislim špricat s tem karkoli otroškega... Naš tudi ni imel nobenih posebnih prepovedi, sva pa namenoma počakala s pripravljanjem koška za malega, da muc ne bi mislil, da je zanj. Zaenkrat košek samo povoha in sploh ne sili noter, tudi če je prazen. Res pa je, da malega in mačka nikoli ne pustiva sama skupaj, ker vem kako rad se naguzi nama na noge, ker mu je pač toplo. K tamalemu se s svojimi 9 kilami nima kej stiskat, ker bi ga lahko nehote zadušil. Ponoči zdaj spi drugje, zjutraj pa pripreva vrata in se pride pockljat. Zaenkrat ni panike, ker tudi prej ni vsako noč spal pri nama. Probajta vajino že zdaj navadit, da bi ponoči spala drugje - mogoče bo to zaradi selitve celo lažje? Sicer pa vztrajajta pri prepovedih - naš zelo dobro razume "ne" in hitro skuži, česa ne sme - in deluje boljše od vseh repelentov...
< Sporočilo je popravil krispin -- 15.4.2012 15:05:55 >
|