|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
13.4.2012 19:33:35   
Skarjice
Pozdravljene,

Meni še nič ne kaže, da bi kaj bilo. Sm že kar malce napsihirana, bi se
kar zjokala. Ah bo že. Je G rekla, da če trebuh postaja trd, da to je
en znak, da se nekaj dogaja.

Ovnica... glede spinalne, je ena kolegica tako imela carski rez, in je rekla, da čutiš, da boli.
Druga kolegica je potem vzela splošno anastezijo in ni nič čutila.

Čestitke vsem novim mamicam! Lepo se certajte!user posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
13.4.2012 19:37:06   
LadyB
no da vam še jaz povem mojo porodno zgodno, k je ena lih spraševala glede odteka vode. No meni je točno ob 1ih ponoči zbudil velik naval vode, pol k sem vstala, je pa še naprej lilo k iz škafa. Potem je kr naenkrat nehalo. Sva bila pa z malim sama doma, k je imel moj nočne. Mi je kr srček poskočil, k sem vedla da grem rodit user posted image . Sm v miru rešilce poklicala, stušala se, torbo pripravla. Ob štirih so me sprejeli v prodno sobo, sm mela zelo rahle svoje popadke, se je tko vleklo, potem sm prosila da mi dajo umetne, in evo akcija - 5.40 so se začeli uni že t močni, 6.20 pa je bila naša pupa že odzuni user posted image .
Mah je blo tko luštn, da bi šla kr še enkrat user posted image , smo se večina časa skoz smejal, sestra bila taka faca.

Jutr bomo imeli pa že 2 tedna, dnevi letijo prehitro. Je pa še vedno pridna pupa, ki nam pusti ponoči spat.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
13.4.2012 20:01:29   
Arwen_84
ladyB: kdaj ti je pa cep sel?user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
14.4.2012 7:06:06   
LadyB
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

ladyB: kdaj ti je pa cep sel?user posted image

user posted image
nimam pojma user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
14.4.2012 9:40:20   
_Bellatrix_
Dobro jutro vsem mamicam in noseckam!

Tudi jest vas pridno spremljam vsak dan in sem zelo hvalezna za vsak opis porodnih zgodb in izkusenj. Morm rect da mi to zelo pomaga in sem kar pomirjena glede nasega dneva D. Cas hitro mineva in nas PDP je cez dobra dva tedna. Trenutno imam zelo mesane obuctke, na case me je malo strah, drugace sem pa zelo radovedna kako bo in predvsem komej cakam da spoznam najinega malega pikeca... Predvsem pa upam da bom pravilno zaznala znake poroda.

V cetrtek sem imela pregled pri G in je vse v redu. CTG je bil v redu... nobenih znakov popodakov user posted image Drugace je pa rekla, da bomo pocakal do najkasnej teden po PDP-ju. Tako da imam zdej res samo se maksimalno 3 tedne user posted image . Mali je se vedno zelo zivahen in se veliko premika. Ocitno ima se dosti prostora.

Arwen: Drzim pesti da bo stanovanje, ki si ga bosta danes ogledala pravo in si bosta lahko ponovno ustvarila toplo gnezdece.

Vsem zelim lep vikend!!!

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
14.4.2012 10:21:26   
Arwen_84
Pozdravljene souser posted image ,

glede odpiranja nove teme...se strinjam. Ponavadi se nosečke potem selijo na forum-dojenček-starši čvekamo in se tam odpre tema...v našem primeru ''Aprilčki 2012'', kjer poteka debata potem o vsem mogočem...tko, da je vse na kupu, kjer lahko kakšna prebere kako rešujemo problemčke s krči, nego, dojenjem in vse kar pač spada zraven...Nevem, tiste, ki ste že rodile...bi kera to odprla? Me bomo pa zaenkrat še skakale med to temo in tistouser posted image in se potem pridružile....Čeprav kot jaz zdaj vas berem se mate vse fino, ...user posted image , jaz vem da se bom imela tudi...sem pa ''pripravljena'' tudi na dejstvo, da se bo najino življenje obrnilo na glavo..ko ne biva več midva...ampak nama bo življenje dirigirala ena drobcena štručka....zato bom hvaležna vsakega nasveta, izkušnje....tistih, ki ste dale že kakšno stvar skozi...in mogoče tako vidla, da se ne dogaja samo meni to...in probala stvari po nasvetu rešit...res je, da je vsak user posted image zgodba zase, ampak vseeno...če ne drugo pa je ta RR res nek ventil...za tistih 5min ''prostega časa'' in malo čvekauser posted image .

Caelia ahmm...tole z dojenjem je pa res cela umetnost...vsi (na vseh možnih predavanjah sem bla)...poudarjajo kako samo 3 % žensk dejansko ne more dojit zaradi zdravstvenih razlogov, itd...pol v realnosti pa se mi zdi ta procent bolj podoben tistemu procentu, ki polno dojijo, brez težav začele in brez težav končale...user posted image Naše telo je res ena čudna mašina...kolker sem jaz potegnila iz vseh predavanj....je edino ''zdravilo'' za tvorbo mleka stalno priklapljanje...tudi če na suho, tudi če na boleče, itd...lahk traja tudi teden, dva....ti imaš mlekarno v zmrzovalniku, kot razumem...tko, da je nekoliko lažje, ker vedno dobiva tvoje mleko....drugače nam je pa tale doula tudi svetovala naj se obrnemo na La Leche League, kjer so svetovalke dosegljive na telefon v svojem ''prostem času'' in pomagajo...in da so še pri vsaki rešili težavo...tko, da poskusiš lahko...glede na to, da se ful zauzemaš za to...ker veliko jih pri tem že obupa...oz. se pač tako odločijo...držim pesti, da se bo stvar uredila!user posted image

odtekanje vode hvala za odgovore vsem...torej nekega ''pravila'' tudi tu ni očitno..lahko je čep prej, lahko ne...lahko se ulije naenkrat ..lahko ne..popadki lahko sledijo...lahko pa so prešibki in dobiš umetne...tko, da ja user posted image spet vsaka porodnica zase, hehe...kaj ga narava dela...Ene so proti tem umetnim popadkom...a je to predvsem zato, ker je za popadek odgovoren hormon oksitocin, ki je tudi odgovoren za sprošanje mleka...in če je ta umeten...pol telo naravnega ne tvori...in ko se umeten neha dodajati, svojega telo nima...zato je lahko posledica tudi pomankanje mleka...oz. pride kasneje? glede intenzivnosti je verjetno tudi razlika?...

ovnica7 Menda se je spinalna neka močnejša oblika epiduralne....pri EA še čutiš za iztis, ker pač moraš...pri spinalni naj bi bil popolnoma hrom...to, da čutiš kaj se mi zdi bolj ''napaka'', da ni dovolj primla...mater, sej te režejo...ne vidim smisla, da bi mogla karkoli čutituser posted image ....šprednost je v tem, da baje prej prideš k sebi in dobiš user posted image k sebi....pri popolni je odvisno kako reagira vsako telo posebej in kdaj prideš k sebi....na začetku so verjetno te ure za podoj dragocene, ki jih večinoma izgubiš....ampak jaz še vedno mislim, da se da vse nadoknadit...nevem, mogoče imam spet en kup napačnih informacij...ko sem bila v bolnici je bila z mano nosečka, ki se je v noči mogla sama to odločit...in je izbrala popolno, ker je rekla, da jo je strah bolnice in krvi...user posted image - tole se mi zdi smešen razlog ampak to je samo moje mnenje...

stanovanje hwala vsem za pozitivne želje...upam tudi jaz, da se bo danes kaj obelodanila situacija...čeprau glede selitve še zmeram ne vsem kdaj bo možna...tele živčke bi pa rada prišparala, da ne vplivam preveč neg. na našo punčico.

Lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu _Bellatrix_)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
14.4.2012 10:57:57   
Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Najin user posted image je ob prihodu domov z ogromnimi očmi opazoval Domna, ko smo ga jemali iz lupinice. Dala sva ga v najino posteljo (kamor sme), potem pa pustila mucu, da ga pride pogledat - in je prišel tako previdno in boječe, da dol padeš... user posted image , ga povohal, začel presti, se podrgnil še ob mene in odpredel nazaj spat... user posted image

Tole sem pozabla prašat...glede mačkona in user posted image ...jaz sem toksoplazmozo prebolela in se celo nosečnost nisem ubadala z ničemer o najinem mačku, sicer je stanovanjska mačka in ne hodi ven....zdaj me vsi ''strašijo'' kaj mislim z njim, ko pride user posted image ...amm...odpovedat ni opcija...A je potrebno kakšno dodatno cepljenje ali kaj podobnega?-neka preventiva...sicer nevem proti čemu, če je mačka not..ampak gre kdaj na teraso, kjer se lahko potika še kakšen drug muc, itd...Jaz o tem sploh ne razmišljam me pa o tem vsi nekaj ustrahujejouser posted image ..ok, DLAKE so problem, ker ji je na tone povsod...ampak se trudimo s sesanjem, itd...čeprau user posted image spi pri naju na pojstli )pri pouštru), tko da bo malo kriza njej z odvajanjem od tega..sploh, ker vse sme...in je tkoj zlezla v pojstlico...ampak sva ji to zdaj preprečila s tem, da imava not nametane stvari....nevem kako bo pol, ko bo pojstlica prazna....spat tam ne sme...nevem pa kako bo, ko naju nebo zraven in nebova vedla kaj se dogaja....ker ji je dovoljeno zdaj praktično bit povosd, nevem kako ji oz kako bo...pri preprečevanju določenih stvari...pač razvajnka najinauser posted image ...v bistvu je celopravni član ,,,,tko, da je ''mačka'' zgolj zunanji videz tele zverinceuser posted image . Aja pa tej repelenti za špricanje...sva probala na kavču zaradi praskanja...in pomaga mogoče pol dneva....sploh pa nemislim špricat s tem karkoli otroškega...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
14.4.2012 12:21:29   
čikica
Lep pozdrav iz Savinjske pa čeprav deževen.

Moja porodna zgodba je potekala nekako takole: v sredo 4.4. sem, okrog pol osme ure zvečer, kot ničkolikokrat tistega dne šla na WC. Pri uriniranju sem zaslišala nekam čuden zvok (kot če bi nekaj z višje višine vrgel v vodo). Temu nisem posvečala nevem kake pozornosti. Ko pa sem nekaj trenutkov kasneje hotela
računalnik priklopiti na elektriko, se je pa malo ulilo - kot pri zelo hudi menstruaciji. Ker nisem vedela kako izgleda, ko ti odteče voda, sem poklicala mojo najboljšo prijateljico, ki že ima dva otroka, v upanju, da bo ona vedela. A glej ga zlomka, njej so obakrat mehur predrli pred porodom. Nič lepo sem šla pod tuš, vzela potovalko, ki sem jo dokončno spakirala ravno tega dne in sva z mojim šla via proti Celju. Med potjo, ki je trajala 40 minut, se ni dogajalo nič. Ko sem se pa v bolnišnici usedla na stol za preglede pa se je ulilo. In tako se je začelo. Mene so obdržali, mojega pa poslali domov. Najbolj vesela sem pa bila, da je bila tisto noč v službi zdravnica, pri kateri sem imela enkrat prej že pregled, in mi je vse lepo razložila.

Na oddelku sem bila v s še dvema bodočima mamicama, ki sta pa tja prišli pred mano. Med "zafrkavanjem", da nam je čas hitreje minil, namreč oni dve sta že imeli popadke, jaz pa nisem mogla zaspati. Okrog ene ure zjutraj so se začeli moji popadki in moja odisejada. Po tretjem CTG ob 4 uri zjutraj sem dobila klistir, poklicala mojega, da zdaj gre pa zares in kljub temu, da sem bila odprta samo 2 cm pristala v porodni sobi.

Ker moji popadki niso bili dovolj močni sem okrog 6 ure dobila kapljice za umetne popadke in nekaj proti bolečinam. Ker sem ob vseh teh popadkih in predihavanju ostala brez moči, sta se dve babici dobesedno "ulegli " na moj trebuh, da sta mi pomagala pri porodu. Ob 8 uri in 21 minut 5.4. pa sem rodila sinčeka Tiana.

Po pregledu otročka je pediatrinja dejala, da ji ni všeč otrokovo jamranje (ugotovili so, da je spil zelo veliko plodovne vode) in njegova barva. Ko so mi ga položili na prsi, sploh ni iskal zize in ob pomoči sploh ni hotel zizat. Po dveh urah pa je končno dobil barvo, kakršno bi moral imeti ob rojstvu.

Ko pa so mene pregledali (izmerili temperaturo in pritisk), pa so ugotovili, da mi oboje narašča. Tako sem imela ob 12 uri 39,7 stopinj. Zgornji tlak pa 144. No tlak so kasneje nekoliko zbili, vročina pa je ostala. Zaradi preventive so mi vzeli kri in ugotovili so, da imam vnetje maternice. Dobila sem kar konkretno dozo antibiotikov. Porodno sobo sem zapustila ob 14 uri.

Ko pa so me pripeljali v sobo na oddelek sem doživela še eno presenečenje. Sobo sem namreč delila s svojo bivšo sošolko iz gimnazije. Tam sem dobivala antibiotike (v tekoči obliki) 3x na dan po 2 steklenički vse do odpusta domov. Za domov pa celo vrečko zdravil. Tudi recept za jegermajstra (sirup legofer). Ko pa je prišel dan odhoda domov, pa so ugotovili, da ima Tian zlatenico in je moral pod lučko. In ta dan je bil zame najhujši. Pri sebi sem ga imela samo dve uri. in kot posledica tega je bilo to, da sem se zelo veliko prejokala.

Sedaj ko sva doma se oba počutiva odlično. Kljub težavam z dojenjem (ziza pet minut - če je sploh pet minut, pol bi pa frajer spal), lepo pridobiva na teži. Če nama dojenje ne bo steklo, si bom pač črpala mleko še naprej. Vsekakor pa bomo delali na tem, da bi se dojila.

Tako to je bilo to, da ne bom napisala celega romana. Vse najboljše želim vsem že- in bodočim mamicam. Se slišimo.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
14.4.2012 13:07:34   
blueone
Tudi mi smo v sredo 11.4. dočakali našega sončka Anžeta. Velik je 53cm in težak 3760g.

Porod mi je ostal v res lepem spominu in sem vesela, da sem se odločila za EA. Še dan prej sem okoli govorila, da bom poskusila rodit naravno, če bo le šlo. V prvo sem imela ultivo, EA nisem upala, ker me je groza igel :). Ko pa so se začeli taresni popadki, se mi je začel vračati spomin na prvi porod in sem rekla, da želim EA, kar je bila res super odločitev. Do zadnjega sem se smejala in hecala na porodni mizi :). Tako da, če katera okleva, jaz EA toplo priporočam.

Z Anžetom so naja že drugi dan spustili domov, ker je bilo z obema vse ok, in se sedaj navajamo drug na drugega.

Čestitke vsem mamicam, tistim, ki še čakate, pa želim lep in hiter porod :).

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
14.4.2012 14:22:40   
Lency85
Pozdravljene souser posted image

Evo mene šekr 2v1 in ponovno iz pregleda. Bila sem v P na CTG-ju in še čisto nič ne kaže user posted image
Me je pa zdravnik pregledal tudi vaginalno in je bilo kar malo boleče, pravi da sem odprta za en prst. Samo ko pa sem zapuščala P sm pa začutla nekaj čudnega v hlačkah. Grem na wc in kri. :( Me je kar malo napsihiralo. Baje da je to normalno ker je bil kar grob in ni bilo prijetno. Sedaj se je krvavitev ustavila in nisem šla nazaj. Mali pridno brca in upam da je vse OK. Ima še katera podobne izkušnje?
Sem pa 3 dni čez rok.

LP

(odgovor članu blueone)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
14.4.2012 15:34:04   
JozicaH
Lency85, tudi jaz sem rahlo krvavela po vaginalnem pregledu, tako pri tistem, ko mi je moja G vzela bris za streptokok, rahlo krvavitev so spremljale tudi bolečine in krčki v nožnici. In 10 dni nazaj me je pregledala mlada zdravnica v P, previdna, tudi nežna, pa sem imela dva dni izcedek, krvavkasto rjav in prav tako krče v nožnici. Pregled je bil kljub nežnosti rahlo neprijeten, sploh ker je rekla, da bo probala malo nadražiti nožnico (in šele kasneje sem nekje prebrala, da naj bi pritiski na nožnico sprožili in spodbudili začetek poroda), sploh, ker sem bila 2 cm odprta in kao naj bi se maternica že pripravljala. Ampak, 10 dni kasneje, sem še vedno 2 v 1, tudi naša miška še vedno pridno brca, na varnem, trebuh se mi zdi da je več časa trd kot ne, vendar nič takega, kar bi kazalo na to, da bomo šli v Rim :) pa jo vsak dan znova nagovarjam, tole našo štruco, da se res ne rabi več gužvat tam notri :)
Jaz mislim, da gre pri teh izcedkih samo za kake rahle poškodbice tkiva, glede na to, da je zdaj tam vse nabreklo, dodatno obloženo ipd. Tudi ginekologinja mi je takrat rekla, da če ne gre za večje količine in če se ne zmanjša po enem dnevu sploh ni panike. Nič neobičajnega. Jaz sem celo mislila, da se je odkrušil kak del čepa. Ampak to so le moja razmišljanja.

Imam pa v ponedeljek spet pregled v P, pa da vidimo... (če se ne bo kaj prej zgodilo) in rok imam v četrtek, 19.-ega.

(odgovor članu Lency85)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
14.4.2012 16:37:14   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

3.4.2012

2.mami user posted image Evita Tea user posted image

JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili in Maja user posted image user posted image

_ada_ user posted image Melek (2950 g,49 cm ) user posted image

5.4.2012

ovnica8 user posted image Nik (3620 g,53 cm) user posted image

pobalinkaa user posted image Pia (3490 g,52 cm ) user posted image

čikica user posted image Tian (3090 g,51 cm) user posted image

6.4.2012

sapin user posted image (3970 g,53 cm ) user posted image

8.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image

9.4.2012

nusi user posted image Anže (3420 g,53 cm) user posted image

11.4.2012

blueone user posted image Anže (3760 g g,53 cm) user posted image

12.4.2012

Aprilcek2012 user posted image Aljaž user posted image

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image

Št. user posted image 10
Št.user posted image 9

Skupajuser posted image 19

(odgovor članu JozicaH)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
14.4.2012 17:46:32   
Lency85
JožicaH, hvala hvala za tvoje izkušnje. Sem prav boljše volje in pomirjena. user posted image
Mene tudi rahlo boli in zbada v nožnici in spodnjem delu trebuha, tako da upam da se kaj začne dogajati user posted image Glede na to da sem že čez rok, upam da nebom več dolgo v enem kosu in da bo ta poseg kaj pospešil. :P
Tebi in vsem ostalim nosečkam želim čim hitrejši in lahek porod. user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
15.4.2012 6:47:49   
Arwen_84
jutro...za tiste, ki niste vsega nazaj brale.....ce kera zeli,da novicko o rojstvu sporoci prej z smsom naj mi pise na ZS da ji dam mojo cifro!
user posted image

mene pa muci neka tesnoba, bolijo me kosti v nogah...in se na splisno pocutim kot ena driskicauser posted image !Ponoci se skozi zbujam, razmisljam, se vrtavkam, hodim lulat, itd....malo sem psihicno napeta zaradi stanovanja,no kot kaze se naslednji vikend seliva...to bo 2 dni pred rokom...tko,da zdaj ta teden dejansko ne smem rodit, da ne bom ravno cez vikend mogla domou...pomoje bim v takem primeru edina, ki bom prosila, da naj me se ne odpustijo iz porodnisnice, kako lepo..Vse mi postaja neko breme in najboljse bi zdaj blo, da bi sla kaksen teden cez rok....mah, ne da se lmi vec...iz tegale konca nosecnosti je ratala ena velika obremenitev, da sploh nimam casa zase...vsi samo nekaj predvidevajo, natlempirajo, nacrtujejo...Pa naj ze tale dez mine, da bo kaksen sprehod zbistril glavo!
Vso sreco vsem, ki ste ze blizu dnevu D!

lep dan

(odgovor članu Lency85)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
15.4.2012 8:17:05   
_ada_
dobro jutro...
evo sem imela čas pa sem odprla temo v STARŠI ĆVEKAMO-APRILČKI 2012
tako,da mamice lahko si bomo tam izmenjavale nasvete itd...

link: http://www.ringaraja.net/forum/m_5921396/mpage_1/key_/tm.htm#5921396

Arwen_84...upam da se ti reši tole s stanovanjem čim prej.

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 15.4.2012 8:19:53 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
15.4.2012 8:56:06   
tulpek
Pri nas nič novega, sedajle imam nekaj trenutkov časa, mali me sicer hoče vržit iz računalnika in imet risanko, ampak se mu ne dam, nekaj trenutkov za sebe pa lahko imam user posted image user posted image user posted image

Arwen, drži se, upam da greš čez rok user posted image user posted image user posted image Glede umetnih in dojenja... js nisem imela niti enega svojega popadka, dojenje pa je steko tako, kot bi to počela celo življenje. Pomembno je, kar si napisala, čim več imet malega priklopljenega, pa veliko piti, ker če ni tekočine, mleko ne more nastat, pa počivat in dovoj (ampak ni treba preveč user posted image user posted image user posted image ) jest ter ne se sekirat. Je pa odvisno tudi od dojenčka, moj je bil rojeni sesalec, cel dan bi bil priklopljen, še sedaj, če bi mu dovolila user posted image user posted image
Najemnine pa vidim, da so nekje takšne kot drugje po večjih mestih, sem mislila, da je zaradi obale še ekstra visoko. V bistvu super, da sta že našla, da se čim prej reši in normalno zaživite. Držim pesti, da dete počaka do maja user posted image Moj mali že ima takšne načrte, se nič ne dogaja.

Čestitam vsem, ki ste v zadnjih dneh rodile user posted image user posted image user posted image

Čikica
, samo da ste zdaj doma in da je vse ok. A se spomniš, katera je bila tista G, ki te je sprejela ali kako je izgledala?

Skarjice, moj trebuh skoz otrjuje, tudi prvič je, pa ni nič pomenilo. Čeprav nekatere pa kar pridejo na pregled in so kar brez česarkoli odprte 5 cm...

Več se pa ne spomnim komentirat.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
15.4.2012 9:30:01   
Hinata
Pa da se še jaz malo oglasim...Če se spomnite, sem prejšnji petek omenjala popadke in potihem upala, da se ustavijo, saj je bilo več kot tri tedne prezgodaj. Na koncu se le odpraviva proti porodnišnici, ko je bila že kar kriza...popadki na 4-5 min, v avtu jih je bilo še težje predihati in še celo uro je trajalo preden sva prišla do porodnišnice. Na sprejemu sem bila že 5 cm odprta, malo so me na ctg priklopili, malo sem se prestavljala po sobi, še dvakrat na wc in že sem bila skoraj popolnoma odprta. Babica je nato par popadkov spremljala vaginalno, da je videla kako napreduje glavica med popadkom, kar je bilo neprijetno. Kmalu zatem pa odteče še plodovnica in že pritiskamo. Na začetku so mi hoteli dati še klistir in umetno predrtje plodovega mehurja, oboje sem odklonila, saj sem hotela da gre čim bolj naravno. Malo sem se zmišljevala glede položajev, celo o porodni pručki sem razmišljala, pa v tistem trenutku sploh ne veš, kaj bi ti pasalo, tako da sem na koncu rodila nekako v polsedečem položaju...sem se poskusila malo na vse štiri, pa mi ni bilo v redu. Ko sem potiskala sploh nisem vedela, kaj se dogaja z mano ali okolico, saj sem mižala in samo poslušala babico, v enem trenutku me je vse zelo peklo in nato mi reče naj ne pritiskam več....in glavica je bila zunaj....še zadnji potisk in naša mala punčka se je rodila.
Težka 2710g, velika 51 cm, obeg glavice pa 33 cm.
Kljub temu, da je bila pravi drobižek, nisem ušla manjšim raztrganinam, tako da so me na koncu malo sestavljali skupaj :) Je pa babica že govorila, da bi zaradi otroka preventivno naredila epiziotomijo, ker je malo prezgodaj, pa nisem dovolila, da me brez potrebe režejo, saj ji je manjkalo le nekaj dni do donošenosti.
To bi bila moja porodna zgodba, je bil že čas da se malo oglasim. Je pa bilo bivanje v porodnišnici kar naporno...neprespane noči in skrbi so me kar utrudile. Še vedno sem utrujena, saj dojenje in previjanje vzame kar precej časa. No, o bivanju v porodnišnici in doma pa naslednjič ali celo v novi temi. Moram preverit, če se je naša zaspankica že prebudila in jo nahranit :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
15.4.2012 11:52:53   
čikica
tulpek - ginekologinja, ki me je sprejela je bila dr. Uršula Gajšek Salobir (ne me držat za besedo glede vrstnega reda priimkov in glede njenega strokovnega naslova).
Po postavi je večja zdravnica, srednje dolgih svetlih (blond) las. Ne moreš je zgrešit, ker ostale so njeno pravo nasprotje. Ne mislim, da so slabe. Sam ne povejo ti kaj dosti.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
15.4.2012 11:56:58   
tulpek
Čikica: Saj zato me je pa zanimalo, katera je, ker vem da prvič sem se mogla kar potrudit, da sem kaj izvedela, so tam merile, gledale.... govorile pa nič. Glede na to, da sem bila 11 dni čez rok, ko so pregledi vsak drug ali vsak dan, sem imela kar nekaj "izkušenj". S to nisem imela izkušenj, ampak sem že slišala za njo, da je dobra. Hvala, upam da naletim tudi sama na njo.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 15.4.2012 11:57:54 >

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
15.4.2012 15:01:49   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

IZVIRNO SPOROČILO: krispin
Najin user posted image je ob prihodu domov z ogromnimi očmi opazoval Domna, ko smo ga jemali iz lupinice. Dala sva ga v najino posteljo (kamor sme), potem pa pustila mucu, da ga pride pogledat - in je prišel tako previdno in boječe, da dol padeš... user posted image , ga povohal, začel presti, se podrgnil še ob mene in odpredel nazaj spat... user posted image

Tole sem pozabla prašat...glede mačkona in user posted image ...jaz sem toksoplazmozo prebolela in se celo nosečnost nisem ubadala z ničemer o najinem mačku, sicer je stanovanjska mačka in ne hodi ven....zdaj me vsi ''''''''strašijo'''''''' kaj mislim z njim, ko pride user posted image ...amm...odpovedat ni opcija...A je potrebno kakšno dodatno cepljenje ali kaj podobnega?-neka preventiva...sicer nevem proti čemu, če je mačka not..ampak gre kdaj na teraso, kjer se lahko potika še kakšen drug muc, itd...

Jaz tokse nisem prebolela, naš muc je bil - ko smo ga dobili - negativen, kasneje pa nismo delali dodatnih testov. Samo glede na to, da sem bila na vseh testih med nosečnostjo negativna, bi rekla da je nima. Je pa tudi naš notranji muc, spustimo ga na balkon in vrt in to je to. Na začetku nosečnosti sem na veliko googlala o tem, ni mi ratalo najt točno istega linka kot takrat, samo tuki je kar ok razloženo, kako je z okužbo pri dojenčkih: http://med.over.net/forum5/read.php?56,1666723
Daj vašo mačko testirat - boš bolj mirna.

Jaz o tem sploh ne razmišljam me pa o tem vsi nekaj ustrahujejouser posted image ..ok, DLAKE so problem, ker ji je na tone povsod...ampak se trudimo s sesanjem, itd...

Eni so kar se tega tiče malo usekani (pardon my french), poznam par primerov, ko so mačka dali od hiše v momentu, ko je nosečnostni test pokazal drugo črtico. Ko so naju spraševali če bo muc moral zdaj od hiše, sva samo vprašala "Zakaj pa?" - in noben ni znal povedati konkretnega razloga. Tko da... Roke si umivava, redno sesava, da je dlak čim manj, ko je muc zunaj ni nikoli brez nadzora, na našem vrtu pa tudi še nikoli nismo našli kakšnih mačjekov...

čeprau user posted image spi pri naju na pojstli )pri pouštru), tko da bo malo kriza njej z odvajanjem od tega..sploh, ker vse sme...in je tkoj zlezla v pojstlico...ampak sva ji to zdaj preprečila s tem, da imava not nametane stvari....nevem kako bo pol, ko bo pojstlica prazna....spat tam ne sme...nevem pa kako bo, ko naju nebo zraven in nebova vedla kaj se dogaja....ker ji je dovoljeno zdaj praktično bit povosd, nevem kako ji oz kako bo...pri preprečevanju določenih stvari...pač razvajnka najinauser posted image ...v bistvu je celopravni član ,,,,tko, da je ''''''''mačka'''''''' zgolj zunanji videz tele zverinceuser posted image . Aja pa tej repelenti za špricanje...sva probala na kavču zaradi praskanja...in pomaga mogoče pol dneva....sploh pa nemislim špricat s tem karkoli otroškega...

Naš tudi ni imel nobenih posebnih prepovedi, sva pa namenoma počakala s pripravljanjem koška za malega, da muc ne bi mislil, da je zanj. Zaenkrat košek samo povoha in sploh ne sili noter, tudi če je prazen. user posted image Res pa je, da malega in mačka nikoli ne pustiva sama skupaj, ker vem kako rad se naguzi nama na noge, ker mu je pač toplo. K tamalemu se s svojimi 9 kilami user posted image nima kej stiskat, ker bi ga lahko nehote zadušil.
Ponoči zdaj spi drugje, zjutraj pa pripreva vrata in se pride pockljat. Zaenkrat ni panike, ker tudi prej ni vsako noč spal pri nama. Probajta vajino že zdaj navadit, da bi ponoči spala drugje - mogoče bo to zaradi selitve celo lažje? Sicer pa vztrajajta pri prepovedih - naš zelo dobro razume "ne" in hitro skuži, česa ne sme - in deluje boljše od vseh repelentov... user posted image

< Sporočilo je popravil krispin -- 15.4.2012 15:05:55 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
15.4.2012 19:34:40   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

3.4.2012

2.mami user posted image Evita Tea user posted image

JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili in Maja user posted image user posted image

_ada_ user posted image Melek (2950 g,49 cm ) user posted image

5.4.2012

ovnica8 user posted image Nik (3620 g,53 cm) user posted image

pobalinkaa user posted image Pia (3490 g,52 cm ) user posted image

čikica user posted image Tian (3090 g,51 cm) user posted image

6.4.2012

sapin user posted image (3970 g,53 cm ) user posted image
Hinata user posted image (2710 g,51 cm ) user posted image

8.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image

9.4.2012

nusi user posted image Anže (3420 g,53 cm) user posted image

11.4.2012

blueone user posted image Anže (3760 g g,53 cm) user posted image

12.4.2012

Aprilcek2012 user posted image Aljaž user posted image

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image

Št. user posted image 11
Št.user posted image 9

Skupajuser posted image 20

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
15.4.2012 19:35:31   
Arwen_84
hinata čestitkeuser posted image user posted image ....če sem prav razumela ste punčico dobili 6.4, a ne?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
16.4.2012 11:00:02   
_vanilija_
Pozdravljene mamice in nosečke!!!!

Še jst na hitro da se oglasim! 11.4. smo dobili našo Tino, težko 3,800 in veliko 53cm.

Porod so sprožili z vaginaletami 10.4, ampak se nič ni dogajalo, tko da sem dobila še eno ob 2 popoldne, pa so se popadki začeli ob 6tih na vsakih 6min. Niso bli ful boleči, sem hodila do 11ih po porodnišnici in spala lepo celo noč. Ob 9tih zjutro nasljednji dan me je pregledala dr.Kerkoč in vidla da sem odprta 2-3 prsta (od 5tih) in me poslala na klisitir. Potem so začeli popadki na 3min, sem hodila do 10-11tih po hodniku in dihala po pasje. Ob 11tih sem šla v porodno, so mi dali še umetne popadke z infuzijo in takarat je se je res začelo user posted image . Ob 13:45 smo dobili Tino. Malo so me prerezali, ker Tina ni hotla iti ven, tko da mam 3 zunanje šive in kakšnega notranjega. Šivanje ni nič bolelo, dobila sem injekcijo. Tudi nič ni bolelo ko so me prerezali.

Ma če zdej razmislim tudi porod ni bil tko hud. Ja boli, ampak se da preživet posebaj če dihate po pasje. Moj user posted image je ful pomagal v porodni, mi pomagal dihat, sem ga držala za roko, mi je dajal za pit, obkladke na čelo in vrat, vlažil ustnice.... Najlepše od vsega je blo potiskanje otročka ven.

Tko da punce, samo hrabro!!!! Sploh ni tko hudo!!!! Se da, se da....

Edino zdej mamo težave z dojenjem, nimam nič mleka, tko da zdej tina dobiva samo AM, ampak tudi probamo dojit, ko bo pršlo mleko da lahko nadaljujemo z dojenjem. Dans bo pršla patronažna pa bomo vidli kaj bo svetovala.

In zdej vam še pokažem našo Tino pa gremo malo dojit:
user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
16.4.2012 11:04:36   
tulpek
Čestitam Hinata in Vanilija user posted image user posted image user posted image Prelepo punčko imaš... pa še ime... tako preprosto in tako lepo, če ga ne bi imeli v družini, bi bilo eno mojih top imen za punčiko.

In prav lepo je brati skoraj same pozitivne porodne izkušnje user posted image user posted image user posted image upam, da tako ostane do konca.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 16.4.2012 11:05:56 >

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
16.4.2012 11:06:22   
TINČIVA
user posted image ČESTITAM!!!!!user posted image   VAUUU,se je pa kar dolgo dogajalo vse skupaj pri tebi!Tina je zelo lepa dojenčica in velika, ter težka,pa še neki ima zelo lepo ime,tudi jaz imam hči z imenom Tina!user posted image

TINČIVA še 4 dni !!!!do danD

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?