Trikratmami
|
Pozdravljene, da se tudi jaz pofočkam; 9.4. smo dobili Primoža (3460 g, 50 cm). Porodna zgodba gre pa takole: V nedeljo po zajtrku sem šla na pregled in CTG v porodnišnico, kjer se je izkazalo, da ima otrok previsok utrip (180-200). Ugotovili so, da sem verjetno dehidrirana in me zadržali notri. Odprta sem bila 3-4 cm. In je rekla zdravnica, da itak bom v teh dveh dneh rodila. Utrip se je malemu takoj popravil, ko mi je stekla prva infuzija. Popoldne sem čutila par popadkov, ki pa ponovno niso bili nič boleči (kot ža pri prvih dveh porodih ne, pa vendar sem drugič rodila brez umetnih popadkov). Po pregledu je zravnica ugotovila, da sem še malo več odprta in da se vidimo v porodni, ko se bodo popadki zgostili. Šla sem se sprehajat, da malo pospešim zadevo in res imela popadke na 3 minute. Poklicala sem sestro, da bi šla rodit, vendar me je ta obvestila, da imajo vse porodne zasedene in da če mi ne odteče voda, bom morala kar počakat do jutra. Tako sem malo zaspala, pa spet in končno me je ob 4h zjutraj zmanjkalo in ko sem se ob 7h zbudila, je zmanjkalo tudi mojih popadkov. Ob 8h je prišla pome sestra, da gremo rodit. Najprej so mi dali klistir in potem poskušali predreti mehur, da bi tako sprožili popadke. Vendar je bil otrok tako visoko in plodovnice tako malo, da mi mehurja niso mogli predreti. Tako sem dobila infuzijo z umetnimi, ki jo je babica jačala, dokler nisem začutila popadkov. Potem mi je kmalu lahko predrla mehur in popadki so se pojačali. Bolelo je zelo, ampak moj mož pravi, da sem jih lažje prenašala kot pri drugem porodu, ko sem rodila samo s svojimi. V glavnem, v eni uri po začetku popadkov, je bil sinko zunaj. Možu je pripadla čast, da je prerezal popkovino, kar ga je čisto presenetilo . Tretji dan sva bila odpuščena domov. V ponedeljek je bila prvič patronažna in smo ga stehtali. Je bil ža na porodni teži. V 4 dneh je dobil 260 g . Se pa dojiva in AM. Je pa mali pravi požeruh. Sicer nimam tehtnice, tako da ne vem, koliko popije pri meni, ampak v večini potem poje še cca. 60 ml AM. Če nič ne dojim, popije 100 ml. Spi pa vmes od 1 do 5 ur. Danes sva bila prvič zunaj in ni nič jokal. Niti pri oblačenju, niti potem v košari. Tudi ko se voziček ni premikal, ker je mami klepetala . AM: Tiste, ki dodajate, katero znamko uporabljate? D3 kaplijice ste tudi vse dobile v porodnišnici? Čestitke vsem, ki ste že rodile. Tistim, ki ste še 2v1 pa srečno in čim krajši porod.
|