|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
12.4.2012 12:39:00   
pobalinkaa
Ojla, nosečke srečke

najprej en lep pozdrav od naju s Pio, danes je stara 1 teden; no bo čez SLABI dve uri user posted image . Čestitke tudi vsem ostalim novopečenim mamicam. Vidim da se je v enem tednu kar nekaj dogajalo.

No tako, porod je za menoj, bilo je pa nekako tako:

V četrtek zjutraj sem imela amnioskopijo v porodnišnici Kranj; tam se je zdravnica odločila da me bodo kar obdržali saj sem ji bila po njenih besedah zelo simpatična in odprta 3 cm. Plodovnica je bila mlečna-kar je pomenilo da je naša Pia pripravljena za prihod na svet. okrog osme ure so me poslali na sprejem, mi dali klistir in počasi sva se z mojim namestila v porodni sobi; v Kranju imaš svojo porodno sobo;
Okrog 10 do 10 so mi dali umetne popadke, tam nekje do 12 ure je potekalo brez večjih naporov, potem se je začelo predihavanje...okrog 13 sem bila že odprta 10 cm, mala pikica pa se je počasi spuščala. V glavnem, popadki so bili boleči, težko jih primerjam z naravnimi, vendar se je splačalo poslušati babico, saj sem po njeni zaslugi rodila v 4 urah in 53 minutah, brez ene raztrganine in šivov, kar je po nejnih besedah ekspresno za prvorodko. Vmes med popadki sem se veselila čimprejšnjega pestvovanja svoje prve novorojenke in to mi je vlivalo moč, ko je popadek popustil sem bila čisto ok, tako da punce ni bilo tako grozno. Kar na enkrat mi je rekla zdaj predihaj tri popadke na levem boku , tri na desnem in potem pritisnemo in otroček bo zunaj. Resnično je tako tudi bilouser posted image Mi je babica Nada Krajišnik, stala ob strani, mi dajala navodila in mi res nudila vso podporo, res je CARICA! Na koncu se je pohecala in rekla da bo naslednji otroček kar skočil venuser posted image .

Aprilček2012 rodila sem v porodnišnici Kranj

Jean P knjiga modrost rojevanja; meni je bila tudi krasna, in sem lahko tri stvari iz nje tudi uporabila; Med popadki sem razmišljala kako se odpiram kot cvet, ko sem predihavala popadek sem dihala s sproščenimi ustnicami in se trudila imeti stegna čim bolj sproščena.

V glavnem; v porodnišnici sva se začeli dojiti, imela je malo zlatenice, zato je bila en dan pod lučko, vmes smo ji morali dodajati AM, saj je moja pikica med dojenjem spala in se ni dovolj najedla, zlatenčnost pa premagajo otročki z pridobivanjem na teži in izpostavljanjem dnevni svetlobi, kar je bilo prejšnji teden redkostuser posted image . V glavnem ko sva v nedeljo prišli domov sva kupila še AM, saj so se pri meni začeli delati vozlički in pojavljati krvavitve iz bradavic, tako da je bilo vse skupaj precej boleče do torka ko je prvič prišla patronažna, dobila sem recept, za sprej ki sprošča mlečne žleze in se lažje doji (Syntocinon). Tako da se zdaj pridno dojiva, kljub bolečim bradavicam, imam sicer tudi črpalko, pa se nekako ne morem ravno psihično čisto pripraviti, da b to teklo tako kot pri dojenju, vsake tiliko uporabljam tudi silikonske nastavke za dojenje, vendar naši niso všeč in se potem revčka zakoplje med dojke in miga z glavo, kot psiček ki trga igračko user posted image .

Jutri imava pregled v porodnišnici Kranj, zaradi prisotnosti klice pri Pii, saj sem imela vnetje, in prenesla bakterijo na njo, tekom poroda, patronažna pravi, da ni to nič hudega in da ji bodo dali preventivno antibiotik. Tako, moje počuje in razpoloženje nihata, in sem v prvih dneh veliko prejokala, saj me je skrbelo glede mleka, zlatence in vsega skupaj, zdaj se počasi pobiram in gledam v prihodnost z drugačnimi mislimi-pozitivnimi, saj je to edini način da se ohranja mleko in s tem tudi najbolj naravna hrana za mojo dojenčico.

No pa sem se razpisala; se vidi da že dolgo nisem čvekalauser posted image .

Lepo bodite, pa se kaj javim; ko bo čas dopuščal, VSEM KI STE NA POTI V RIM, PA VELIKO SREČE IN ČIM MANJ STRAHU, SAJ SE RES DA PREŽIVETI !!! NI TAKO HUDO!!!

user posted image user posted image

user posted image

< Sporočilo je popravil pobalinkaa -- 12.4.2012 12:55:02 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
12.4.2012 13:44:45   
Arabella1
pobalinkaa hvala za vzpodbudne besede user posted image user posted image

jutri je baje v Šempetru dežurna dr. Krkočeva.... o njej pravijo nekako tako: če te luna ne odpre te pa Krkočka... torej zna bit da bomo šli via porodna soba...

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
12.4.2012 15:27:36   
danijela1987
čestitke, pobalinkaa user posted image user posted image user posted image
in hvala tudi v mojem imenu za vzpodbudne besede, mi bodo prav prišle ...
do mojega PDP-ja manjka še 15 dni, pa res že težko pričakujem, da se bo začelo kaj dogajat, saj sem vsak dan bolj okrogla user posted image ... imam jutri pregled, pa bomo videli, kaj bo G povedalal user posted image komaj čakam, da dobim štručko v naročje ...

srečno vsem - čim manj boleč in čim bolj hiter porod vam želim user posted image ... pa razumevajočo in prijazno babico user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
12.4.2012 16:37:28   
Aprilcek2012
Danes ob 12:33 sva z mozem dobila novega druzinskega clana. Ime mu je Aljaz in je najlepsi na svetu :-) kaj vec pa napisem, ko se odpocijem :-D

Neposredna povezava do sporočila: 2429
12.4.2012 17:13:32   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

caelia user posted image Rožle (2420 g,48 cm) user posted image

30.3.2012

frinina user posted image Lukas (3710 g,52 cm) user posted image

31.3.2012

LadyB user posted image Klara (2910 g,49 cm ) user posted image

2.4.2012

krispin , user posted image Domen (3510 g,52 cm) user posted image

3.4.2012

2.mami user posted image Evita Tea user posted image

JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

Gorga user posted image Lili in Maja user posted image user posted image

_ada_ user posted image Melek (2950 g,49 cm ) user posted image

5.4.2012

ovnica8 user posted image Nik (3620 g,53 cm) user posted image

pobalinkaa user posted image Pia (3490 g,52 cm ) user posted image

čikica user posted image Tian (3090 g,51 cm) user posted image

6.4.2012

sapin user posted image (3970 g,53 cm ) user posted image

9.4.2012

nusi user posted image Anže (3420 g,53 cm) user posted image

12.4.2012

Aprilcek2012 user posted image Aljaž user posted image

Št. user posted image 8
Št.user posted image 8

Skupajuser posted image 16

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MBuser posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image
user posted image  Sapin,  1user posted image (maj 2010)

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 ,    user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image  

10. 04. 2012user posted image
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, Brezje pri Dobrovi, 1user posted image , user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10),    user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted imageuser posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,    user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

17. 04. 2012
user posted image  tramar

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica)user posted image

user posted image JozicaH,33let, Lj, 1user posted image , user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ,  user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image ,  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image ,  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image   user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ

user posted image Bellatrix30let, Lj, 1user posted image ,0 user posted image user posted image

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale
user posted image Kurumba

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka

SKUPAJ NAS JE ŽE 77 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......21 fantkov
user posted image .......10 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado (ponovno user posted image user posted image user posted image user posted image ), Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
12.4.2012 17:15:34   
Arwen_84
Aprilcek2012; čestitke!!!!user posted image user posted image malo si prehitela vrsto, ha?user posted image Pa ekspresno se javila na RR, tko da sklepam, da je vse OK...kaj več, pa ko pridete malo k sebi, sevedauser posted image Hitro okrevanje in kup cartanjauser posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
12.4.2012 18:27:08   
JozicaH
Nas čaka še 1 teden do PDP. Pa se mi zdi, da bom komaj komaj zdržala še en teden. naša čuka raste, moj trebuh je presegel vse meje mogočega (vsaj tako se meni zdi), še vedno je zelo aktivna in je povsod... pod rebri, da mi jih dobesedno potiska ven, pa na mehurju, na straneh z majhnimi izboklinicami ... verjetno nogicami ali rokicami.... skratka v mojem trebuhu je cel žur. Prejšnji torek je na UZ rekla, da ima veliko vode in da je še lahko tako aktivna. Vsako brco znova ozavestim, da je to čist ok, da to pomeni, da je vse ok, da je zdrava, živahna bučka in da je vsak dan en dan manj do tistega dne, ko jo bom lahko ljubčkala, božala, žgečkala, crkljala... Joooj, komaj čakam. Oba v bistvu. Moj dragi je vsak dan bolj v trebuhu... pa ljubčki, božanje, žgečkanje, prigovarjanje... In kako zelo je to sladko :)
Še vedno pa imam glavo polno vprašanj... Ko se otrok spusti, se to dejansko čuti? ker če se bo naša še kaj spustila, lahko še samo sedim na wc-ju in kao lulam. Pa jo imam kao ful visoko, vsak tako zgleda trebuh in tako čutim premike... brce v rebra in malo pod njimi, hkrati pa pritisk na mehur. Torej je zgoraj in spodaj :)
Čepek ne vem, ali je šel ali ne. pred malo več kot mesecem me je moja ginekologinja vaginalno pregledala (gljivična okužba) in naslednji dan sem imela rahlo krvav sluzast izcedek. Prav tako me je prejšnji teden pregledana zdravnica v porodnišnici in še tisti dan sem imela rjavkasto krvav sluzast izcedek. Sta bila to čepka, ali pač ne...
In kako bom vedela, kdaj bo šlo zares? Vse že mamice mi pravijo, da bom že vedela, ko bo to to, jaz pa ob vsakem vščipu, krčeku pogledam na uro in čakam naslednjega. Očitno sem res neučakana.

Čestitke vsem mamicam in hvala hvala za vaše zgodbe. Tako zelo pomagajo v teh dnevih pričakovanja :)

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
12.4.2012 19:25:08   
danijela1987

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012

Danes ob 12:33 sva z mozem dobila novega druzinskega clana. Ime mu je Aljaz in je najlepsi na svetu :-) kaj vec pa napisem, ko se odpocijem :-D

oooooo ... čestitam user posted image user posted image user posted image in to 15 dni prehitro user posted image jaz pa še čakam, da pridem do 27. aprila (no, mogoče bomo pa tudi mi prehitevali, vendar zaenkrat nič kaj dosti ne kaže v to smer ...)

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
12.4.2012 19:47:13   
1.april
Čestitke vsem mamica in očkom user posted image user posted image user posted image , pa seveda dobrodošle male, dišeče štručke user posted image user posted image user posted image

Jaz sem tudi še 2in1, pa bom tako, upam, še nekaj časa. Je moja okolica bolj vznemirjena, a sem že rodila al kaj, kot jaz.
Sem (še) mirna, mali je lepo na toplem v trebuhu, bo že pokukal, ko bo perajt, PDP gor ali dol.
Mam občutek, da bo malce zamujal user posted image user posted image , ampak nič hudega.
Psihično še kar nisem pripravljena na porod, čeprav je do PDP slaba dva tedna user posted image
Jutri mam inšpekcijski ogled P KR, pop pa še CTG pri G.
Sm se odločila, da ne bom šla na Jesenice, ampak v KR.
Počutje je odlično, čeprav mam nočne prekinitve zaradi obiskov wc-ja, nič ne zatekam, hodim enkrat tedensko na akupunkturo, nimam težav z zgago, se pravi - milina user posted image
če ne bi imela trebuha, sploh ne bi vedela, da sem noseča user posted image user posted image  no, okej, mal pretiravam, čevlje si malce težje zavežem, amapk kar gre, pa včas me v križu kej vščipne, če sem predolgo na nogah - ampak to je itak del showa user posted image user posted image

Punce, se beremo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2434
12.4.2012 20:30:51   
danijela1987

no, okej, mal pretiravam, čevlje si malce težje zavežem, amapk kar gre, pa včas me v križu kej vščipne, če sem predolgo na nogah - ampak to je itak del showa user posted image user posted image

men je moj user posted image pri zdomarju nabavil ogromno leseno žlico za čevlje obut - dolga je cca pol metra, pri čevljih mam pa vezalke prilagojene, tako da se brez problema obujem. no, vsaj takrat, ko kam greva (v torbico je lih ne morem spravituser posted image ) - s sabo je pa lih ne morem vzet, če greva na obiskeuser posted image

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
12.4.2012 20:42:19   
ribella
Čestitke vsem mamicam in aprilčkom user posted image

Seznam se že lepo polni. Jaz tudi komaj čakam, da pridem na seznam, vendar imam do PDP-ja še 12 dni. Upam, da bo prej, vendar vem, da smo ovenčki kar trmasti. user posted image user posted image
V torek sem bila na CTG-ju, kjer mi je kazalo popadke v intervalih, sestra se je pošalila, če gremo kar roditi, vendar jaz nisem nič čutila. user posted image S srčkom mojega user posted image pa je tudi vse OK. user posted image Trenutno kolca. user posted image

Danes sem napisala celo porodni načrt. Upam, da bodo vsaj kakšno mojo željo uresničili.

To vreme mi že počasi preseda, ker sem večinoma dneva doma in bi samo jedla in to same sladke stvari.

Vsem nam želim čim lažji porod, ostalim pa veliko cerklanja.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
13.4.2012 0:08:11   
kala 28
user posted image pozdra ljene aprilčice, predvsem pa novopečene mamice! Najprej vsem novim mamicam iskrene čestitke, res sem vesela za vsako posebej. Vas redno skoz berem, redko si pa vzamem čas kaj napisati. Z mojim sva še napol v procesu seljenja v stanovanje in upam da ta vikend končno dokončava ta projekt... O tudi mene loči dobrih 14 dni do pdp-ja...kolk hitro čas beži...bi pa še počakala dober teden...bomo vidli kako se bodo naši sončki odločili... Sem imela prvi ctg in ni še nič kazalo na popadke...naslednjič mi je rekla da mi pogleda še plodovnico...verjetno je mislila količino, ki se vidi z uz? O pa še nekaj...tiste, ki ste rodile oz nameravate roditi v lj, imate kaj več podatka kako je z ultivo v lj porodnišnici...je vedno na voljo? Moja gin mi jo je priporočala.. Pa dinatal gel, ga je katera uporabila? Jaz ga verjetno ne bom kupila...ja drugače smo pa iz dneva v dan bolj slončkaste.user posted image v veliko veselje mi je brati porodne zgodbe drage aprilčice...user posted image pa da vam je dojenje lepo steklo, bravo vsem in res samo vztrajati je treba! Lep pozdtav sem!!!

(odgovor članu ribella)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
13.4.2012 10:31:08   
ovnica8
No da se se jaz malo oglasim,res prej ni slo...
Moja porodna zgodba-v sredo 4.4. sem imela pregled pri ginekologinji,ki mi je povedala da sem se vedno(od pond) odprta samo 1 cm imela pa sem na momente tudi kaksen popadek. Ker sem si zelela cimprej roditi (mali je bil itak ze cist spuscen v porodni kanal,sicer je se vedno na polno brcal in rogovilil,popadki so bili an vsake toliko(ravno tolk da se nisem upala sama okl skakat)in em bila ze cez rok) mi je G naredila stripping(mene ni nic bolelo-mal cudn filig ampak bolelo me ni),in predlagala da grem na dolg sprehod. Ker je sla mami z mano sva potem avto pustili kar tam in sli pes domov (cca 20 min hitre hoje) in v tem casu so se pocasi zaceli popadki jacati in bili bolj skupaj. Ko pa sem se umirila,vsedla doma pa spet na vsake tolk kaksen popadek. No ko je prisel moz iz sluzbe sva pojedla kosilo in sla na zelo dolg in intenziven sprehod in popadki so se hitro povecali na cca 5-10minut bili so dokaj neboleci,hoja mi je vmes ful pasala.No potem sva se pocasi (9zvecr)odpravila proti porodnisnici se pokazat. Na ctgju se je kazalo popadke na vsake tolk,po pregledu so rekli da sem odprta 3 cm in babca se je odlogila da me obdrzijo notri. Potem sem sla pocasi na klistir(nic groznega),popadki so se potem malo povecali,vendar so bili se vedno cisto ok za predihat nic prevec boleci. okoli 11.30 so naju sprejeli v porodno sobo(imela sva svojo sobo,radio,avtomat za vodo cisto blizu-vse super) malo smo se se pohecali,po polnoci voscili mojemu mozu za rojstni dan (ja mozek je dobil najlepse darilo sincka za rojstni dan), potem so mi predrli mehur in pocasi dodali umetne popadke in dianatal gel. Morm priznat da so bili popadki res intenzivni sle proti koncu ampak s pomocjo moza in babic se jih je dalo predihat. Sicer sem dobila masko,ampak mi ni bilo ok in sem tudi po parih vdihih bruhala po njej tako da mi je potem niso vec silili. so ni pa dali nekaj proti bolecinam in je bilo ok. no in potem je bilo kar naenkrat sisat babco ki je rekla zdaj pa zares in pritiskamo....morm priznat da se slisi sicer smesno ampka ona mi je ta pritisk opisala kot da kakam in dejansko tako iztisnes. in po 2 pritiskih(kakanjih;-)) sem imela glavico med nogami in potem se en pritisk in mali je bil ze v mojem narocu. Moram priznat da ni bilo tako grozno inti ni bilo prevec bolece,samo poslisas babico in delas tako kot ti rece in kar gre. Meni je uspelo v treh potiskih spraviti malega na svet in to brez potiskov po trebuhu. Sicer me je preprezala in sem dobila 1 siv (ampak sem vzpodaj ful ozka,mali pa je imel obseg glavice 36). No to je moja porodna zgodba. Rodila sem v ljubljani,moram pohvalit prav vse,od sestre na sprejemni,ki se je skos hecala,pa na klistirju je bila tudi ful prijazna,babica pri porodu pa sigurno najboljsa babca na svetu! Moj porod je trajal 3 urce in ga imam v zelo lepem spominu in bi sla lahko takoj se enkrat rodi! Lezala sem na B oddelku in moram tudi tam pohvalit celotno ekipo,ful prijazne sestre,vedno pripravlene pomagat,svetovat,dejansko karkoli sem vprasala ali potrebovala vedno so bile tam da mi pomagajo.

Vsem, ki vas pot v Rim se caka zelim da imate vsaj tako lepo porodno izkusnjo kot sem jo imela jaz. In pa vsem novopeceni mamica iskrene cestitke za male zakladke. lep pozdrav vsem od presrecne mamice

(odgovor članu kala 28)
Neposredna povezava do sporočila: 2438
13.4.2012 11:34:05   
cimetovka
No da se še jaz pohvalim. Velikonočni zajček nam je prinesel najlepše darilo in sicer našo drugo princesko Ulo. Mi se že veselo cartamo doma. Prišle domov tretji dan po porodu. vse ok.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
13.4.2012 11:52:08   
Arwen_84

SMS OD Tinkare78

Danes ob 9.30 se man je pridruzila Zoja. Tezka 3750g in velika 54 cm. Vse v najlepsem redu:-))
**tinkara78**

No, pa jo je le dočakala...user posted image , čestotke tudi cimetovka user posted image user posted image user posted image

Če na seznamčku kaj ne štima me opozorite...

Hvala vsem, ki že pestvate, da delite tele zgodbe z nami...ko še čakamo na akcijo v teh kislih dneh user posted image . Sicer nič novega pri meni...počutim se kot da nebi sploh bla noseča...user posted image . Dokler dol podplate ne pogledam...in jih ne vidimuser posted image ...Tudi drugim nosečkam, ki se pridno javljajo v zadnjih dneh user posted image ...vidim da pa smo večino tko vse v istem ''stanju'' pričakovanja, tuhtanja o vsakem minimalnem znaku, itduser posted image .

Zanima me...tistim, ki se je zgodba začela z odtekom vode....kaj je kakšen znak o tem prej?-čep vedno vidiš prej al se lahko vse skupaj naenkrat ulije...pa kakšni drugi znaki?-bolečina v trebuhu, slabost?...al pač vstaneš in gre?user posted image

tulpek glede najemnine...ni nobena skrivnost ne...cene se gibajo med 450€-800€ recimo..pač imaš vsega od lukenj do luksuza....zdej trenutno sva v novi pritlični vrstni hiški, ca. 70m2 + zagrajena terasa, sobica, spalnica, kuhnja+dnevna, kopalnica,,,,in dajeva 600€/mesec + stroški (ca 100-150€), Jutri imava en ogled stanovanja....in če bo ok...pol dilema - kdaj se izselit in vselit...ali čimmprej - torej organizirat vse naslednji vikend (to bo 2 dni pred mojim rokom)....in se izselit s 1. majem....torej če bi jaz rodila prej...bi z dojenčico prišla že v novo stanovanje....od tega bi nam pa dnar vrnili...Ali počakat še maj tukaj...da bi se selili pol s koncem maja (in bi jaz z otrokom vmes bla doma pri mami al kakorkoli že...)user posted image . Samo vprašanje, če naju bi to novo čakalo do konca maja..in bi mogla tko že plačat najemnino za maj...in bi tko mela maja dva stanovanja, itd...nevem...glupasta sitacija, ker nevem kdaj bom rodilauser posted image . Če bi blo to tko točno napovedat bi bla vsa organizacija veliko lažja...samo pri tem res nemorem nič user posted image

lep danuser posted image

(odgovor članu cimetovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
13.4.2012 12:00:19   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

30.3.2012

31.3.2012

2.4.2012

3.4.2012

JanaB user posted image Anja (2200g) in user posted image Bor (2770g) user posted image user posted image

4.4.2012

5.4.2012

6.4.2012

9.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image

12.4.2012

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image

Št. user posted image 10
Št.user posted image 8

Skupajuser posted image 18

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
13.4.2012 12:24:11   
cimetovka
Samo datum je napačen . Dstum rojstva naše princeske je 8.4. in ne 9.4. :)

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
13.4.2012 12:28:13   
Arwen_84
IZVIRNO SPOROČILO: cimetovka

Samo datum je napačen . Dstum rojstva naše princeske je 8.4. in ne 9.4. :)

hehe, nisem bla sigurna...sem mislila da je na velikonočni ponedeljek prišel ta zajčekuser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 13.4.2012 12:30:39 >

(odgovor članu cimetovka)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
13.4.2012 12:29:39   
Arwen_84

user posted image

user posted image

5.3.2012

30.3.2012

31.3.2012

2.4.2012

3.4.2012

4.4.2012

5.4.2012

6.4.2012

8.4.2012

cimetovka user posted image Ula user posted image

9.4.2012

12.4.2012

13.4.2012

**Tinkara78** user posted image Zoja (3750 g,54 cm ) user posted image

Št. user posted image 10
Št.user posted image 8

Skupajuser posted image 18

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
13.4.2012 13:12:11   
krispin
Najprej čestitke vsem novim mamicam in štručkam!

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84
Zanima me...tistim, ki se je zgodba začela z odtekom vode....kaj je kakšen znak o tem prej?-čep vedno vidiš prej al se lahko vse skupaj naenkrat ulije...pa kakšni drugi znaki?-bolečina v trebuhu, slabost?...al pač vstaneš in gre?user posted image

Meni je odtekala postopoma, nisem imela bolečin, slabosti, otrdevanja trebuha - nobenih dodatnih znakov. Začelo se mi je že dan preden sva šla v porodnišnico, ampak je odtekalo tako malo, da tudi sama nisem bila prepričana ali je res to to.

Ginekologinja mi je svetovala naj - če nisem ziher - zamenjam hlačke in se potem cca 15 min šetkam po sobi. Če v tem času spet kaj priteče, je to najverjetneje plodovnica.

Odtekanje je postalo izrazitejše šele naslednji dan popoldne, vode se ni dalo zadržat in vsakič ko sem npr. vstala ali se bolj intenzivno premikala, se mi je ulilo, tako da brez vložka absolutno ni več šlo. Proti večeru sem dobila že tudi kakšen popadek, šele zvečer okrog osmih je šel tudi čep, okrog deset_ih pa so se začeli popadki na 20 min in so se potem le še stopnjevali.

< Sporočilo je popravil krispin -- 13.4.2012 13:13:17 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
13.4.2012 13:28:34   
_ada_

Pozdravljene,mamice in user posted image .Čestitke vsem,ki ste še rodile.
No da se mal javim lih ko imam čas.
Naša user posted image bi bla nonstop na zizi,tako da mi je naredila razpoke na levi bradavici in tako boli da sem zraven jokala ko sem jo hranila,a sem včeraj šla po črpalko in zdaj črpamo iz leve,na desno jo pa kar pristavljam in moram rečt da je veliko lažje in se hitreje celi.Porodno težo smo že dosegli, danes bi jo morali že kopat,ker nam je popek odpadel že v porodnišnici a se ranica ni lih zacelila,se je včeraj pocedilo.Tako da bomo vidli kako bo do ponedeljka.Je pa mal rumenkasta tako da mora biti čez dan na svetlobi dosti.

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Am no da jaz povem kako je bilo pri meni,tisto jutro sem se počutila odlično,mala je brcala v trebuhu na polno,potem s eje pa umirila,mene je pa obhajala neka slabost in sem se ulegla.In potem se dobila občutek kot da se bom polulala,sem vstala in je nekaj priteklo,sem šla do wc in je kar teklo,sem se v pol ure 4-krat preoblačila.Je bila pa prozorna sluzasta tekočina,brez vonja.Čep mi je pa šel že 14 dni prej ven.

No lepo bodte.Vsem ki ste na poti v Rim,srečno in lahek porod.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
13.4.2012 14:25:08   
Arabella1
Aprilček čestitke user posted image user posted image si nas prehitela
Tinkara čestitke user posted image user posted image

mi smo še v enem kosu, je pa rekla ginekologinja, da je blizu, naj bi bila odprta za dobra dva prsta, tako, da zna bit da gremo že danes proti Šempetru nazaj....

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
13.4.2012 16:25:14   
baloncek*
Pozdravljene vse souser posted image in iskrene čestitke vsem novim mamicam, očkom in seveda user posted image user posted image user posted image user posted image .
Seznam se kar daljša user posted image , ko pa nas berem se mi zdi, da nas je večina takih, ki bi naše štručke rade pestvale že pred rokom. Jaz sem tudi optimist, da bo malček hotel ven že kak dan prej ampak G pravi, da mu je v trebuhu še čisto udobno. user posted image user posted image user posted image . Naslednji CTG imam 23. pa bomo videli. Do takrat pa bom poskusila piti malinov čaj, pa okna me še čakajo...jih je kar nekaj tako da ne vem kaj še čakamuser posted image user posted image .
Arwen_84: držim pesti, da se s stanovanjem vse uredi tako da bo prav, verjamem pa pa je skrajno neprijeten čas. Se mi pa zdi, da si optimist in da vedno pogledaš s pozitivne plati, tako,da verjamem da bo problem kmalu rešen. user posted image

Meni je tudi v veliko pomoč, oporo branje zgodb že presrečnih mamic in čeprav nisem pridna za pisanje za branje vsekakor sem in večkrat pogledam, če je že kaka nova mamica sporočila veseli dogodek. Ena je zapisala, da bi morale odpreti temo Aprilčki 2012, kjer bi se lahko posvetovale v vezi dojenčkov - se tej ideji pridružujem.user posted image

Vse že mamice bodite odlično, user posted image naj pridno papcajo in se crkljajo, me ki smo pa še v paketu se bomo pa ena za drugo pridruževaleuser posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
13.4.2012 18:04:38   
caelia
oo, punce!

evo mene malo :)

sem prebrala, da je že kar nekaj novih user posted image user posted image user posted image  super!!!user posted image user posted image user posted image

arwen: meni je čep šel en tedn preden sem potem rodila, (taka sluz, pomešana s krvjo) voda pa mi je odtekla sredi noči (ob 4h, pol 4h.. ne vem več točno.. user posted image ) ampak se je zgodilo med spanjem.. sem samo neke mehurčke začutla na postelji.. potem sem pa ustala in hotla na stranišče, se je pa samo "ulilo".. tak da nisem vsega "prinesla" do wc-ja, pa sem ga mela v bolnici ravno čez hodnik od moje sobe.. (sem bla en teden že v bolnici)

no, midva z rožletom sva super.. se rediva in certava :)
bi prlepla kako slikco, pa ne znam :S

sva pa mela "komedije" z mlekom...

včeraj sem mela čisto pomanjkanje.. ne vem kaj je blo, čist mi je zabediralo.. sem si komaj 100 načrpala naenkrat (s tem, da sem prej vedno po 250, iz obeh dojk) zdaj pa komaj 100, ravno tolko kot mali poje za obrok.. oz, hoče še..

in sem bla čist zafrustrirana, zvečer ob 9h sem mu načrpala samo 5 mluser posted image  sem bla čist adijo... in sem mu morala dat mleko iz zamrzovalnika, še sreča, da sem mela prej ogromno mleka in sem ga full zamrznila.

no, ker sem bla čist napsihirana sem se zjokala in od same jeze odprla eno Laško, po enem letu skoraj.. popila in zaspala.. ponoči sploh nisem črpala, ker sem bla prepričana, da nimam več mleka..

no, ob 7h zjutraj sem se zbudila z mokro majico in trdimi dojkami in načrpala 3dcl in 20 ml... groza...
no in zdajle popoldan sem si načrpala 220ml..

sploh ne vem, kaj bi si mislila... naše telo je res en zanimiv stroj..

jaz sem pa že čist duševno neuravnovešena, pomoje...user posted image user posted image user posted image

upam, da vsem, ki se vam je že začelo dogajati, čimhitreje mine.. pa da dobite vaše zakladke v roke kmaluuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil caelia -- 13.4.2012 18:06:05 >

(odgovor članu baloncek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
13.4.2012 18:36:31   
ovnica7
Pozdravljene! Jaz sem bila do sedaj majčica, ampak zdaj vem da bom aprilčica, ker imam predviden naslednji teden carski rez (medenična vstava). Sedaj imam na izbiro splošno anastezijo ali pa spinalno. Ima katera izkušnje s spinalno? Vem da bolečin ne čutiš, čutiš pa, da ti nekaj delajo. Ampak kaki so ti občutki?

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?