|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
26.3.2012 17:07:15   
Trikratmami
otekanje: vidim, da ni nobena napisala, tako da bom še jaz dodala tukaj, kaj je meni pomagalo. V tej nosečnosti sicer skoraj ne zatekam, v prejšnji pa sem in to kar dva meseca pred porodom. Meni je ginekolog vsakič rekel, naj več pijem in sem res. Se je prav poznalo naslednje jutro, če sem prejšnji dan dovolj pila. Tako da tudi zdaj poskušam načrtno več piti in res nimam problemov. user posted image .

Me pa že dva tedna muči išias in imam zato strašne bolečine od križa pa po nogi, tako da komaj hodim. Moj me masira z ne vem več katero zeliščno kremo in včeraj je bilo končno malo bolje. Sicer pa, še 5 dni stisnemo, pa bomo v aprilu, potem lahko začnejo tile aprilčki počasi prihajat user posted image .

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
26.3.2012 19:02:27   
ovnica8
Evo tudi mene iz pregleda,ctg razen laznih popadkov ni pokazal nic,vrat je se trd in dolg,tako da bo sel mali ocitjo cez rok. Me je G narocila v ponedeljek in pravi da se sigurno vidiva....jaz sem pa nekako imela filing da bo ze ta teden akcija,pa ocitno delam racun brez krcmarja hehe.
Za otekanje nog meni najbolj pomaga veliko vode popiti i. imeti noge v zraku in malo pokroziti z njimi. Se ki takoj pozna ce premalo vode cez dan spijem.
Se mi zdi da bi mogla se neki napisat pa se ne spomnim kaj. No se se moj nosecniski ementaler kaj spomni bom pa se dopisala,do takrat pa lep pozdrav vsem skupaj

(odgovor članu Trikratmami)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
26.3.2012 19:43:11   
Hinata
Ja, danes se res kar pridno nalivam z vodo, ampak kar nekako ne pomaga. Ponavadi so otekline izginile po tuširanju, tudi danes je to malce pomagalo, vendar imam stopala še vedno zatečena že cel dan. Noge imam na hladnem, tudi privzdigati sem jih poskusila, vendar to na boku bolj malo učinkuje, na hrbtu pa se ne počutim dobro. Če bo jutri ista zgodba in do popoldneva ne bom splahnela, bom res kar poklicala, če naj že zdaj pridem na pregled. Vedno mi ginekologinja reče čez toliko časa, če bo pa kaj narobe, pa lahko prej pridem....tako da mogoče res bolje, da se preveri še urin in pritisk malce prej...

Me pa zanima, kako mislite ve prati oblačila za otroka. Nekatere ste vse to verjetno že pridno preprale in prelikale, jaz pa imam še 5 tednov do roka, abom vseeno zdaj počasi začela s tem. Očitno je to to, kar sem dobila cunjic do zdaj in za en poln stroj se jih je nabralo, moram pa jih tudi presortirati po velikosti, da vidim, kaj bo sploh kdaj prav prišlo in koliko moram še dokupit za začetek.
No, in glede pranja me zanima, če je dovolj recimo vse preprati na 60 stopinj, saj niso umazane, verjetno pa se na tej temperaturi tudi tiste z etiketo na 40 ne bodo uničile? Ali boste uporabljale pralni prašek? Verjetno mora biti kakšen sensitiv varianta...Sama razmišljam tudi, če bi bilo dovolj, da vse operem samo s pralno kroglo na 60 stopinj. Kaj menite?

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
26.3.2012 21:28:54   
_vanilija_
Hinata, jst sem kupila Dreft Sensitive, narisan je otroček in piše da je za vse ki majo alergije, .... Tudi obstaja v DMu njihov detergent za otroke, ampak jst sem kupila tistega Dreftt ker sem navajena prati z gel detergentom. DMov je pa prah. Vse sem prala na 60, nič se ni skrčilo. Plenice, posteljnino in brisače sem prala na 90.

Meni je dans na CTGju ta truga črta (ali desna) večinoma bla ravna, enkrat je šlo na 60 in široko je blo okrog 2cm, pojma nimam kaj pomeni, niso mi rekli. Itak se je dr-ju mudilo, ker so ga čakali v operacijski, samo je blo "Kako ste?", "Dobro.", "Kontrola v petek." user posted image Jst nisem čutila nobenih bolečin dokler so mi snemali CTG.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
26.3.2012 22:48:33   
nusi
hinata ti kr pokliči, boš vsaj mirna.

pranje cotk - pri prvem sem prala s sensitive, dvojno izpiranje, brez mehčalcev seveda in na 60, pol pa prelikala in v omaro. Zdej sem prala z navadnim praškom, spet dvojno izpiranje, brez mehčalca, ene cotke na 60, ene na 40, odvisno od materiala, prelikala in v omaro user posted image . P uporabljala sem manjšo dozo od priporočene, ma to jo itak vedno.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
27.3.2012 6:52:07   
**Tinkara78**
Jutro!

Sem našla eno sliko primera popadkov (spodnja črta so popadki, zgornja utrip otroka):

user posted image

Glede pranja oblekic. Prala sem vse tako kot za nas. Nič nisem komplicirala. Ker imam doma že enega alergika oz. tudi ati je alergik ne mislim komplicirati dokler bo šlo tako.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 27.3.2012 6:53:21 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
27.3.2012 9:23:39   
caelia
dobro jutro!!

punce, jaz sn tok dobre volje.. midva z rožletom se dojiva!!user posted image user posted image

no, ne še čist polno, še vedno moram črpat in mu dodat po flaški, ampak mali je dojel, da je joškica fajnuser posted image user posted image

je bla včeraj patronažna tukaj, že dvakrat je bla samo zaradi dojenja ubistvu.. sva ga namučili, da je prijel.. in vlekel... je bil revež čisto rdeč.. pa najprej ni hotu, potem sem pa dala nastavke in je kr kmalu dojel bistvouser posted image popoldne sva se že tak lepo sama zrihtala iiiuser posted image ma ne vem, jaz sn si tok želela dojit, da mi je tole zdaj res toooooooooooooook lepo.. upam, da nama še čist steče..

je pa res, da to pomeni zdaj zame še več dela in še več ne-spanja.. ampak, ok.. za mojega zakladka vse.

ko vstaneva, najprej 20 minut do pol ure na joški, potem mu dam flaško (od prejšnje runde črpanja) in ko popije in podre kiupček,ga dam spat in še načrpam za naslednjo rundo.. tak da mi eno hranjenje vzame še več kot eno uro... ampak, bo že.. zdajle še tole natipkam, in grem tud jaz malo spat še..user posted image

kar se pa popadkov tiče... meni je cel teden v bolnici risalo popadke, tam čez 80-90 je metalo številke.. in jaz jih nisem čutla..user posted image samo neko čudno špikanje,, in potem tudi med porodom, meni so bli najhujši tisti okrog 30... sicer sem mela EA ampak napetost vseeno čutiš.in ko so bli uni okrog 30, sem takoj vedla, za kaj se gre..user posted image

cunje jaz perem tetra plenice in spodnje bodije in majčke (ker mam veliko belega) na 90, dam tudi malo mehčalca ampak dvojno izpiranje, kar je pa zgornjih bodijjev, nogavičk (tistih, kao copatk) pa perem na 60 ali 40, tudi dvojno izpiranje. Pa jaz nič ne likam, možek "prepovedal"user posted image user posted image user posted image

včeraj sem pa prvič letos nabrala regrat (ja, nekako prej nisem bla "sposobna" čepet tam na travi)in bo danes za kosilo.. mmmm, komaj čakamuser posted image

no, grem jaz zdaj spat... popoldne gremo pa na morje.. no, mož ma pregled v valdoltri, pa gremo vsi skupaj, še na kak sprehodek ob morju potemuser posted image user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
27.3.2012 13:05:17   
Anonimen

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MBuser posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image
user posted image  Sapin,  1user posted image (maj 2010)

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 ,    user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image  

10. 04. 2012user posted image
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, Brezje pri Dobrovi, 1user posted image , user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10),    user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted imageuser posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,    user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

17. 04. 2012
user posted image  tramar

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica)user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ,  user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image ,  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image ,  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image   user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale
user posted image Kurumba

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka

SKUPAJ NAS JE ŽE 75 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......20 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado (ponovno user posted image user posted image user posted image user posted image ), Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2158
27.3.2012 13:29:15   
Juxy
Ojla po dolgem času... vas (kolikor pač uspem) vmes malo berem, ampak toliko napišete, da je težko se potem spet vklopit, ko nekaj časa nič ne napišeš.

Torej, danes sem user posted image 35 2/7 tednov. Zaradi gestacijskega diabetesa sem zdaj imela še dva UZ, kjer sem videla, da naš fant pridno raste... včeraj si je celo žvižgal user posted image . Drugače pa se mi je 2 tedna nazaj tako nizko spustil, da že pritiska na maternično ustje in včeraj mi je G. še ugotovila, da sem že 1 cm odprta. K sreči je MV še ca. 2 cm dolg, kar je vredu za to obdobje... mogoče celo zdržimo še dva tedna (lahko tudi vse 4) ali pa nas kaj preseneti...
Ste pa toliko pisale o streptokoku B, da sem včeraj svojo G. o tem vprašala in sva se na hitro zmenili, da mi je vzela bris (plačala sem 35 €), da vidimo kakšno je stanje. Je le fajn to testirat, da veš ali je potreben kak AB ali ne. Če bi me pred naslednjim pregledom 10.4. kaj prehitelo, pa naj bi poklicala za rezultat na Inštitut za mikrobiološke preiskave... katera kaj ve tel. št. mogoče? Nekaj sem gledala na netu, pa ne vem, če je to pravi inštitut.

< Sporočilo je popravil Juxy -- 27.3.2012 13:32:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
27.3.2012 16:09:40   
pobalinkaa
Pozdravček,

Prihajam od G, za enkrat kaže vse na to, da ne bomo šle čez rok user posted image , moja pikica je težka cca 3500, obrnjena na glavo, maternični vrat se lepo mehča in je zaprt še slabe pol cm. Me je pa hotla G napotit kar na PDP v porodnišnico, da bi se tam pokazala, oziroma da bi me kar sprejeli in umetno sprožili porod; seveda se nisem strinjala, saj ne bi rada tam čakala brezveze nekaj dni ali pa da mi našopajo umetne popadke; ostajam doma dokler ne bodo popadki na 10min user posted image , razen če mi voda ne odteče kaj prej ...

Skratka vse je uredu, razen seveda bolečin v križu in nočnem otekanju nog in rok user posted image : Naslednji pregled na PDP ; 05.04.2012 ; če bove še 2 v 1 user posted image .

Še malo pa se bo začelo novo obdobje, upam da bom kos vsem novim nalogam, moram pa povedat, da tudi sama še nisem pripravila torbe, imam še cunjce za zlikat, ostalo pa je že vse pripravljeno za prihod naše malčice.

Caelia čestitke za dojenje !!! To je izjemno dobra novička, veliko lepih trenutkov z borcem Rožletom user posted image

Vsem ostalim veeeliko sreče če slučajno katera pobegne pred PDP-jem user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
27.3.2012 18:57:35   
krispin
Caelia - vidva z Rožletom sta res super, take novice je krasno brat!

Otekanje - mene G vedno povpraša/pogleda, če imam kaj problemov z otekanjem in tudi v MŠ se spomnim, da so nas opozorili na to in naj se raje pridemo pokazat, ker so otekline lahko "normalne" ali pa bolezenske.

Streptokok B - preiskave v Lj dela Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo http://www.imi.si/
Telefonska in kontakti so spodaj (01 543 74 00). Meni je G rekla naj - če bi rodila pred naslednjim pregledom - v porodnišnici kar rečem, da imam izvide na inštitutu, pa se potem oni naprej pozanimajo in ni treba tebi klicarit.
Glede cen za to preiskavo je pa baje odvisno ali ti zdravnik/zdravstveni dom zaračuna tudi prevoz vzorca do laboratorija ali ne. Jaz sem dala 40€, če bi vzorec tja odnesla sama, bi bilo pol manj.

CTG - no, moja črta s popadki je bila prejšnji četrtek lepo ravna, me prav zanima kako bo ta teden. Čutim nič posebnega, vsake toliko imam filing, kot da me mali šraufa in pritiska navzdol, trebuh tudi nič ne otrdeva... V glavnem, nič novega. Po UZ imam rok že 2.4., to je pa že čez 6 dni.... Me kr malo napsihira, ko pomislim, da lahko vsak hip šibamo v porodnišnico... A še katero živčki dajejo?

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
27.3.2012 20:09:21   
Juxy
Krispin, hvala. Tega niti nisem vedela, da v porodnisnici sami potem poklicejo. To me precej pomiri.

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
27.3.2012 20:09:52   
_vanilija_
Jst pa sploh nisem nervozna, niti razmišljam o porodu user posted image , a samo 5 dazs to go. Ma me bo verjetno prijela panika ko se bo začelo dogajat. Jst vse govorim da bom probala biti umirjena, ma mi se zdi da bom najbolj glasna v porodnišnici. user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
27.3.2012 21:00:19   
Skarjice
Pozdravljene,

Pri nas tudi ni nič novega. Pijem malinov čaj, upam, da to res kaj pomaga.
G je rekla, da sem še lepo zaprta in mi dala še eno rundo svečk, zaradi vnetja.
Že celo nosečnost ga mam, tak da se mi malce blesavo zdi jih jemat, ker se v 14
dneh spet pojavi. Testiranja za streptokok pa ni bilo, nekaj ga je omenjala če ne bo
boljše, a me sedaj vseeno ni dala?!?

Caelia- čestitke za dojenje! user posted image

Hinata, jaz sam pri prvem otroku normalno prala z normalnim praškom (noben sensitive), pa
ni bilo nič narobe. Sploh nisem vedela, da je lahko kaj narobe... Tokrat s sensitive- lepo diši.

Drugače pa 100% uživam na porodniški, to je res eden najlepših obdobij. Sicer pospravljam, ampak mam čas
lepo v miru spiti kavico, prebrat časopis, malce na sončka it, nikamor se ne mudi,....Spati...user posted image

Je pa res presenetljivo, da nas je še toliko 2 v enem, oziroma 3 v enem.[sm=smiley1.gif

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
27.3.2012 23:00:28   
nusi
čer user posted image

caelia - čestitke za uspšeno dojenje in vztrajnost user posted image

mene niti ne preseneča, da smo še skoraj vse v enem kosu, ker sploh še ni april user posted image . Te UZ so res že tolk dobri, da lahko G zelo dobro napovejo datum, oz opazijo če kaj kaže na prezgodnji porod in še dobro, da je tko. Evo, men je trebuh čist dol padu, no kakšen centi bo sigurno še user posted image , malinov čaj pijem, ker se mi fino zdi, pa tudi okus mi je čist ok, bomo videli kolk bo kej pomagala, sem se pa že prvič ful ekspresno odpirala, tko da... nimam nč proti če bi se tut zdej user posted image .

Moj tamal gre v četrtek spet v vrtec, upam, da je bila to zadnja bolezen do zime in bom tut jst zdej še do konca pospravila in pripravila stvari, se spočila in mal nakofetkala... sej veste ta lušten del user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2165
28.3.2012 8:39:06   
Hinata
Jah, tole otekanje mi kar ne da miru. Včeraj sem imela cel dan kar precej zabuhla stopala, prstov pa ne. Za obraz se mi včasih zazdi, da imam zabuhel občutek in veke zgledajo zabuhle, vendar je to lahko tudi zaradi nenehnega prebujanja ponoči (sem že pred nosečnostjo po neprespani noči imela zabuhle veke), tako da za obraz sploh težko rečem ali je ali ni zatečen. Stopala pa so bili kar buhteljčki, sploh nisem navajena zabuhlih nog, ker se mi prej to nikoli ni dogajalo...

No, pa sem popoldne poskusila v polsedečem položaju imeti noge v višini srca in sem poležavala....malo pa je splahnelo. Najbolj sem se bala, da bi se začela razvijati kakšna preeklamsija, zato sem tudi nameravala na pregled, vendar sem potem včeraj od sorodnikov dobila aparat za merjenje pritiska in je bil pod 110/70, tako da sem se nekoliko pomirila. Saj je nevarno le, če je poleg edemov še visok pritisk in pojav proteinov v urinu, česar si pa doma ne morem pomeriti. Tako da mislim, da lahko počakam do ponedeljka na pregled in takrat povem, kaj se je dogajalo.
Sem bila pa potem zvečer spet v dvomih, ker sem se kar nekaj čudno počutila, malo me je glava bolela...tudi danes jo malo čutim, ampak pritik imam pa nizek....vse skupaj malo čudno, ampak upam, da je vse ok. Flaško vode imam zdaj vedno ob sebi, poskusila pa si bom tudi manj slano kuhati...pa malo manj pri računalniku ždet, ker tudi ni fajn za moje zabuhle nogice. user posted image

Za pranje otroških oblačil sem pač malo bolj previdna, ker sem sama imela kar nekajkrat kožne alrgijce na kakšen mehčalec recimo (od takrat nobenega nismo več uporabili) in kake kremice (enkrat celo na otroško bubchen kremo). Če zdaj kupim nek nov prašek, četudi sensitiv, se še zase bojim, da bi dobila kako alergijo, če bi tudi za svoja oblačila uporabljala itn. Zato resno razmišljam, da bi jih oprala samo s pralno kroglo. Jo katera uporablja? Ali pa s tem praškom, ki meni ustreza....že tako pa perem z minimalno količino praška. Moram še v nabavo za kakšen plastičen zaboj, kamor nameravam shraniti čista in zlikana oblačila, tako da bom verjetno imela pralni vikend :)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
28.3.2012 8:53:23   
Gorga
Oj souser posted image

Tudi jaz še vedno vztrajam v enem kosu user posted image Jutri imam pregled v PO. Počutje varira čez dan. En cajt imam energijo, takoj naslednji trenutek me že zmanjka in se moram dat ležečki user posted image

ada hvala! Tudi jaz upam, da se mi začne naravno. Sploh si ne predstavljam, da bi mogla it v porodnišnico oz. tudi že doma čakat vsa živčna, da sprožijo user posted image vanilija tebi želim enako user posted image
Tinkara res super, da si kljub vsem obiskom P, prifurala do konca user posted image
nusi lepo, da se boljše počutiš. Upam, da še te "malenkosti" od kašlja in smrkanja odpraviš do poroda ter da bo mali oz. kmalu ta večji zdrav user posted image
caelia čestitke za dojenje user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
28.3.2012 9:24:25   
krispin
Jutro! user posted image

Danes sem končno spet doma in je prav lušten občutek. Prejšnje dni sem bila pri starših, ker se je moja zlata mama javila, da mi pomaga zašit posteljnino za malega. Našli sva nekaj res ful lepega blaga, potem se je pa šiiiiivaaaaalooooo. Cela dnevna je bila v nitkah in krpicah, user posted image je naravnost užival, ker se je nekaj novega dogajalo, fotr pa je zaradi hrupa raje šel kolesarit... user posted image

nusi
Pa tut tko je ful popularno, da se čimbolj delaš, ad nisi noseč - resno, čimdlje v službo hodit in napolno delat, nč jamrat, nč nosečniških izpadov, jebela cesta, še zredit se več ne smemo. In ja včasih so bolj crkljali nosečnice.

Glede "cirkusa" oz. "ne-cirkusa" ki ga nekateri(e) zganjajo okoli nosečnosti imam pa jaz (in tudi kolegice) ravno nasproten občutek. V službi so bili za vsako figo zaskrbljeni, pazili so, da me niso preobremenjevali, me opominjali naj grem raje malo prej domov in se spočijem, če sem slučajno kdaj naredila kakšno uro več, so poskrbeli, da sem jo čim prej skompenzirala... Sama pa sem se nekako prepustila dogajanju, še vedno sem počela stvari ki jih rada počnem, ker se mi to zdi pomembno. Tako ali tako se mi bo vse postavilo na glavo in ni treba, da še sama prispevam k temu! user posted image

Aja, še eno (malo hecno) vprašanje glede "torbe za v porodnišnico". Torej, a to ti prinese možek, ko že rodiš in si že na oddelku, ali prineseš s sabo že ob sprejemu in ti jo oni za čas poroda nekam pospravijo, ali kako je s tem? user posted image Jest mam pripravljen ruzak (28L, taka čist povprečna velikost), pa upam, da se ne bo kdo za glavo prijel, da imam veliko s sabo...

Punce, da ne bomo kr vse šle čez rok, k tko pridno čakamo na april? user posted image (Rožle in Caelia sta sicer izjemi, ampak te baje potrjujejo pravila..)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
28.3.2012 9:49:43   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Aja, še eno (malo hecno) vprašanje glede "torbe za v porodnišnico". Torej, a to ti prinese možek, ko že rodiš in si že na oddelku, ali prineseš s sabo že ob sprejemu in ti jo oni za čas poroda nekam pospravijo, ali kako je s tem? user posted image Jest mam pripravljen ruzak (28L, taka čist povprečna velikost), pa upam, da se ne bo kdo za glavo prijel, da imam veliko s sabo...

Punce, da ne bomo kr vse šle čez rok, k tko pridno čakamo na april? user posted image (Rožle in Caelia sta sicer izjemi, ampak te baje potrjujejo pravila..)

krispin
, torbo za v porodnišnico imaš s sabo ves čas kamorkoli greš, da jo imaš takoj pri sebi, ko te sprejmejo v porodnišnico. Imaš jo ves čas pri sebi in v porodni sobi jo daš v omarico pri postelji ali v kak kot, če omarice ni. Ko rodiš, ti torbo dajo na posteljo k nogam, ko te peljejo z otročkom v naročju na oddelek v sobo, tam si jo pa pospraviš v omarico. Moraš jo imeti pri sebi že zato, da imaš takoj vse nujno, kar pač rabiš... od toaletne torbice do polnilca za telefon in ostalih reči. Partnerja bodo edino od tvojem sprejemu (v LJ je tako) prosili, da tvoja oblačila in obutev odnese domov, ker ni dovolj placa v omaricah... in ko greš domov, ti tvoj dragi nazaj prinese oblačila in obutev, torbo z oblačili in ostalimi rečmi za otročka ter avtosedež lupinico.

Jaz zihr ne bom šla čez rok, ker imam PDP šele 29.4., malček po rasti prehiteva za en teden, dva tedna mi že pritiska na maternično ustje, pa tudi odprta sem že 1 cm user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
28.3.2012 10:05:43   
Arwen_84
sončne pozdravčke,

Tu na obali je res že pomlad...no, skoraj poletje...včeraj sem šla z user posted image na sprehod...je blo 22C, vse v cvetu..čeprau katastrofalna suša...tko, da bi kakšen dežek res fajn prišel rastlincam.user posted image

Včeraj sem tudi imela preglej, vse bp z mano....otekam ne, pritisk normalen, teža +13kg...edino na drekast streptokok. Mi je v materinsko z rdečo not napisala SA+, pa še sama rekla, da naj opozorim, ko grem rodit, ker bom prejela antibiotike med porodom, ki jih drugače nebi...in da kasnejših komplikacij načeloma ni. Sem si pa tudi kupla tisti Dianatal gel...bolj zaradi tega kot je svetovala vanilia, ke rje en medij med mano in dojenčkom in s tem manj možnosti direktne infekcije...v kolikot AB nebi dovolj učinkovali...(glede na to, da sem se 1x že zdravila brez uspeha) sem malo skeptična. Če bo karkoli pomagal še pri drugemu (rezanju, itd) hvala bogu...če pa ne ga bom pa prodala. Ena psihična stvar, če ne drugo se mi zdi...itak pa te epizotomije delajo kot po tekočem traku, brez potrebe...jaz sem v svoj poroodni načrt napisala, da naj uporabijo gel, ki ga imam s sabo in epiz. v nujnem primeru ...ne pa ko preventivo. Nevem, kako bo v praksi ampak baje imajo tudi babice rade, da ženska ve kaj hoče...in jaz bi rada imela porod v najboljši možni luči...pa tudi v načrtu nisem nič komplicirala...samo točne napisala kaj si želim (možnost prostega gibanja med popadki, uporaba žoge, masaža (partner) akup. točk,...to glede presredka, opozorila na odvzem popk. krvi za banko, da dobim user posted image čimprej za dojenje...in da ga v primeru potrebe po hranjenju, zdravljenju ne hranijo po steklenički (to baje v PO tudi delajo in še brez tvoje vednosti...pol pa imaš vsemogoče težave pri dojenju in neveš zakaj)...v kolikor bo seveda vse iz zdravstvenih razlogov izvedljivo....Nobenih hudih pametovanj .... ampak vem, da bom takrat tako ranljiva, in nesposobna karkoli ''''vstrajat'''' pri svojem...

Edino kar je gin malo opozorila je to, da je moja user posted image malo mičkena...sem v 36t in ima 2622 g....(od prej se je v 14 dneh samo za 220g zredila) in da bi se lahko tudi jaz bolj redila, ker sem visoka (175cm) in je za pričakovat kar večjega user posted image . Je pa rekla, da se z glavco še vrti, tko da ni spuščena v kanal in nič ne kaže na porod...No sicer imam do konca še 4 tedne kar naj bi zneslo do 3400g porodne teže..ampak itak ? koliko bo še noter vstrajala...pa tudi trebušček imam kar majhen v primerjavi s kakšno, ki je 3 mesece pred rokomuser posted image no, prej sem kar intenzivno govorila o tem kako bi prej rodila...zdaj pa mislim, da je najboljše, da kar počaka do konca...bodo že prišli na svet točno takrat, ko bo njihov čas...user posted image . Naslednji pregled čez 14 dni, ko imam ctg, potem čez 1 teden in potem na rok...sem pa dobila napotnico za porodnišnico, tko da je rekla..če se kaj prej začne dogajat pa poznate pot tjauser posted image . Vse babe v familji so prej rodile...jaz bom na koncu res šla čez rok...user posted image . Sem jo prašala glede vaginalnega pregleda...je rekla, da ne..da se izogibajo kakršnemkoli ''''rivanju prstov'''' user posted image , železa in drugih pripomočkov....tja zaradi takojšnjih okužb in da če sem odprta pač sem-mi bo posledično odtekla voda in se bo porod začel...in to je to.user posted image

priprava na porod No poleg pripravljene torbe, porodnega načrta (ki je bolj zame kot neka opora kot da bi z njim strašila babice), pitja malinovega čaja (mene okus tudi nič ne moti), še vedno hodim na telovadbo - ker tam izvajamo tudi vaje za krepitev mišic medeničnega dna ...kar med dnevom sama kar nekako pozabim, te točke za ''''izločanje'''' bom začela masirat na koncu, ker baje kar sprožujejo porod in v primeru, da telo še ni pripravljenu ful podaljša porodno dobo, sprehodi in nočno premlevanje kako in kaj bo....drugega nič posebnega. Baje user posted image tudi pomaga...user posted image

spanje katastrofa!...vsako 1h in pol...obisk wcja, vrtavkanje po pojstli, napadi vročine (sem ful zmrljiv človek drugače), neizmerna žeja,...budnica ob 4h...okoli 8h zaspim za 2h nazaj, itd...mislim, da me vse skupaj malo pripravlja na vseuser posted image .

porodniška Meni je tudi super...čeprav bo 1 mesec tako kar dolgčas, ker sem že vse pripravila in zdaj bolj počivam, pospravljam in sanjarim se mi zdiuser posted image . babe smo pa ujele še ''''dober'''' cajt, glede na to kako bodo pridno varčevali tudi pri porodniškem nadomestilu...lopoviuser posted image

caelia očitno se vstrajnost res splačauser posted image . To, da je z dojenjem več dela, nespanja in vseh skrbi pa so tudi nas vsi opozorili, ampak jaz mislim, da potrudiš se...z glavo skozi zid pa tudi nebom šla...

krispin torbo za porodnišnico vzameš s sabo, ko greš v bolnico...in jo imaš v ''''svoji omarici'''' zraven porodne (not so rekli, da dovolijo vodo, vazelin za ustnice, set_ za odvzem pop. krvi, gel v kolikor ga imaš)...dokler ne greš iz porodne in ti jo pol dajo v sobo...tam je pač kozmetika za higieno, copati, vložki, pač kar je vsaka zase prebrala iz vseh možnih seznamov,...blabla...V PO so posebej opozorili, da naj ne nosimo letalskih kovčkov, ker so omarice ozke in dolge in ne grejo not...sicer nevem kar rabiš tiste 3 dni tam takega ampak...smo si različne. user posted image pa prinese torbo za dojenčka, ko greš iz porodnišnice, kjer imaš oblačilca, plenice, itd in zate oblačila (ker baje jih dosti odnese tele v katerih si prišla noter).

Waaawww, super...naslednji teden se začne akcija torej?user posted image user posted image Srečno vsem na poti v Rim...cmokica* je že čez rok?...
Ob priliki pa so porodne zgodbice več kot dobrodošle za vse, ki bomo pridno visele na RR-ju in brale vaše poste, ter se pripravljale na tole izkušnjo. Mene ni strah in živčnost...bolj neka vzhičenost in adrenalin se mi zdiuser posted image . A glede obveščanja smo se kej zmenle pol? Ne a ne?....ta, ki pridno ureja seznam ''''anonimna'''' upam, da imaš čimkasneje rok v apriluuser posted image .

Ogromno sonca iz Koprauser posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 28.3.2012 10:09:37 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
28.3.2012 10:22:28   
krispin
Juxy, Arwen_84 hvala!! Zdaj si vsaj predstavljam, kako bo to izgledalo. V šoli za starše je tista tetka ene petkrat poudarila, naj imamo ob sprejemu čim manj s sabo, da sestram ne bo treba popisovat naše robe... Zdaj, ko imam rok že praktično pred nosom, pa se mi postavljajo čisto drugačna vprašanja kot takrat... user posted image

Upam, da bo moja G jutri pogledala, če se že kaj odpiram/mehčam/krajšam, ker me prav firbec matra, kaj se dogaja tam spodaj... Pa vsi me sprašujejo, če se že kej pripravlja, jest pa sam skomignem z rameni in rečem, da se mi ne zdi, da bi se kej dogajalo. user posted image Še posebej ko pravijo da se otroček malo umiri pred porodom - moj ima pa take žurke notri, da dol padeš... user posted image

Arwen glede predhodnega zdravljenja okužbe s streptokokom se pa ne obremenjuj. Test delajo tako pozno v nosečnosti ravno zato, ker so ponovne okužbe zelo pogoste. Tako da nima veze, če si enkrat že bila pozitivna in se zdravila z AB... Je isto kot npr. z angino - lahko jo preboliš večkrat. Dobiš AB, si zdrav - dokler se ponovno ne okužiš. Tle nimaš kej... In zato ti AB dajo šele, ko se porod začne, ker če bi te zdravili že prej - bi se do poroda lahko ponovno okužila.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
28.3.2012 11:33:37   
Sapin
Dober dan!!!

Se mi zdi, da se na tem forumu kar dogaja zadnje dni. So se začele porodniške user posted image .

Jaz še kar skačem okoli, punči ne pridno brca, trebuh pa imam precej nizko.
Bom pa danes začela malo od spodaj navzgor komentirat, ker mi tako ali tako še nikoli ni uspelo priti skozi.

Arwen: Rožice so zakon, jaz jih grem po tem zapisu kupit drugo rundo mačeh in ostalih pomladnih rožic, da se bova s tamalo prebili skozi popoldne, ker mi tekat okoli ne paše več najbolj. Upam, da se ti bo tale Dianatal gel obnesel. Masaža presredka naj bi tudi pomagala. Jaz to delam in ugotavljam, da to niti ni prijetno, ker moraš s prsti raztegovat tkivo, jaz pa imam vse tam spodaj sila občutljivo. Pa dobro je, da v času poroda nimaš kakih gljivic - meni pri tem pomagajo canesten vaginete.
Glede velikost otroka pa - pojma nimam kaj naj bi na to vplivalo. V prvi nosečnosti sem imela veliko stresa, sem kadila (ne veliko, ampak sem) in rodila 4kg dete. Pri tej nosečnosti sem nekoliko bolj optimistična, ne kadim in mi napovedujejo lahkega novorojenčka. user posted image . Je pa tudi tako, da čisto zmeraj ne zadanejo teže in kljub napredni tehnologiji včasih falijo za več kot pol kile. Pa tudi 3,4 kg je povsem normalno, ni nobene panike za zganjatuser posted image .
Boš kri za matične celice dala v javno banko?
Porodna torba: Prvič sem kar malo preveč s sabo privlekla, ker omarice so res majhne, pa tako ali tako dobiš sveže spalne srajce, mrežaste gate in vložke v porodnišnici in to je pretežno to, kar rabiš za oblečt. Pa še obiske imaš vsak dan in ti dragi lahko prinese, kar pač ugotoviš, da bi imela. Iz iskušenj pa priporočam zobno krtačko, zobno pasto, šampon in kako protibakterijsko milo, Canesten kremo ali kako drugo za gljivice - v upanju, da bo potreben samo za preventivo (meni je odpornost padla, hormoni so se mi zamenjali in sem dobila nekaj sitnega pod gležnjem, česar sem se potem reševala več kot mesec dni. Pa tudi tuš v porodnišnici pomoje ni ravno vzor sterilnosti, ker se v isti banji tušira več ljudi z razimi živalcami na stopalih.), Donat MG (preden zapustiš porodnišnico je pričakovano, da greš na veliko potrebo, kar pa ob razštelanosti notranjih organov zna biti problem), copate ali japanke (ali nekaj v čemer se tuširaš), Kako dudo za malo dete za primer, da ga bo to pomirilo, kak priboljšek za se pocartat, kak sok za primer, da ti čaj zleze čez glavo, mobitel, da pišeš smse o velikem dogodku, pa jaz sem se pregrešila in imela s sabo knjigo, ki sem jo brala, ko nisem imela kaj za delat.
Spanje: Zadnje dni je tako. Če imam srečo zaspim ob pravljici, ki mi jo moj včasih pove, ko greva spat. Čez kaki dve uri se zasliši jok in v posteljo 140/200 prideta še dva člana (večja punči in njen zajec) - kar pomeni da sem jaz še nekako na postelji, moj trebuh pa vsake toliko gleda čez. Malo dete potem kašlja ene 3/4 ure in zaspi, jaz pa se roštiljam še kako dodatno uro in pol. Ob sedmih moj vstane, zrihta tamalo in jo pelje v vrtec, jaz pa še malo potegnem in če imam srečo sem približno ok za cel dan, tudi za divjanje s tamalo, ko pride z vrtca.

Krispin: A delaš v javni upravi user posted image user posted image user posted image
Gorga: Še malo, še malo ... Tudi mene včasih kar zmanjka in moram malo ležat. Je pa ful fino, ko me popadek prime ravno na sredi stopnic, ko se ne morem ravno udobno namestit. Na srečo se jih še da ignororat.
Hintata: Kot so že povedale - polovična doza praška, dvojno spiranje, namesto mehčalca pa daj kis. Mehčalec ni priporočljiv za novorojenčke, ker se ne spere z oblačil. Obstajajo neki pralni oreški Za katere je bilo ugotovljeno, da ne naredijo prav nič, megneti, ki jih daš v stroj za mehčanje vode, naj bi znanstveno dokazano nekaj celo naredili ... Drugače pa čim manj komplicirat, ker bo v začetku treba prat skoraj vsak dan.

Caelia:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kok je pa to lepo slišat. Sej bo kmalu bolje in ne boš več rabila toliko časa za priprave.
Nusi: Še malo zdrži, se do konca pozdravi, da boš lahko dihala na porodni mizi brez napadov kašlja. Pa ful držim pesti, da bo mali šel v vrtec in tam ostal do počitnic!
Skarjice: Jaaa, porodniška je super (če se ti vsaj približno uspe naspat). Tudi jaz imam čas in se mi zdi že kar malo perverzno, da zjutraj preberem Delo od začetka do konca (razen šport sekcije, ki me ne zanima). In šele zdaj sem ugotovila, da ta cajtng nima kaj veliko lepega povedati o naši vladi. Saj ne, da se z njenimi odločitvami in predlogi strinjam - ob večini njih me ima, da bi se odselila v kako drugo državo. Ampak vseeno bi bilo fino kdaj pa kdaj kaj pozitivnega prebrat, da ti malo dvigne optimizem.user posted image

Dovolj - zdaj grem pa skrbet za gnezdo in nakupovat. Tale moj sindrom gnezdenja trenutno precej stane user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
28.3.2012 12:56:11   
Majkula
Pozdravljeneuser posted image še jaz se pofočkam tule v debati  tik pred otvoritvijo sezone user posted image . Najbrž bom ena od tistih ki jo bomo zaključile saj imam PDP 26.4.

Debato sem sicer malo spremljala ampak mi je bilo tako težko pritisniti tisti gumb za odgovoruser posted image .

Z gnezdenjem sem čakala do nedavnega in sedaj ugotavljam da ni tako malo za pripravit in namesto da bi se mi spisek krajšal se kar daljšauser posted image bom mogla pohitetuser posted image

Oblačila in posteljnino sem oprala na 60 z dodatnim izpiranjem in s pol manj gela in še to s tistim ki ga imam zase. Če se bo slučajno pojavila kakšna alergija bomo pa potem še enkrat prali s sensitive. Poleg tega je fino vse prelikat ker so potem oblačila bolj mehka.

PaPa

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
28.3.2012 15:24:28   
_ada_
Torba za porodnišnico...oh ja sem lih včeraj še spravla not stvari,ki so manjkale,tako da ko se odpravim samo dokumente priložim in to je to.
Gnezdece za user posted image sem tud že zrihtala, edin včeraj sem šla še po stojalo za baldahin v pikapolonico a ga niso meli in so ga naročli tako da ga dobim šele drug teden.
Pranje...dvakrat izpirat mislim samo kakšna dva mesca,mehčalca tko ne bom uporabljala,ker bom sušila v sušilcu.Drugač pa boljš manj komplicirat,ker če ne se pol tok alergij zna pojavit.
Porodniška...jaz sem doma že od 22.2. in mi že vse najeda.Tako da komaj čakam da pride user posted image na svet,da se bo kej dogajalo.
Prehlad...nekaj se me loteva,že tri dni grdo kašljam,danes sem pa začela mal gnojno izkašljevat.user posted image Zdej pa res ne rabim še tega.
Obveščanje...se nismo še nič zmenle,najboljš da se javi tista ko ima med tazadnjimi rokuser posted image .

Aja pa šla bi rodit na 1.4.user posted image (majo moji starši lih obletnico poroke,fajn darilo aneuser posted image )

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 28.3.2012 15:27:31 >

(odgovor članu Majkula)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
28.3.2012 16:41:32   
nusi
ohoj user posted image

no, katera se bo opogumila, da se ji javljamo po poroduuser posted image ? Jst si ne upam, ker sem bolj na začetku, no lahko pač tiste, ki boste rodile pred mano... samo ne vidim glih smisla, ker vas ni prav veliko takih user posted image .

torba za v porodnišnico - tokrat imam s sabo - 3x mrežaste gate, 1 paket vložkov (mi jih bo moj še sprot nosil), 1x modrc za dojenje, zobno ščetko, pasto za zobe, kremo za telo in obraz, krtačo za lase, pa še črpalko za melko - tega taprvič nisem imela pol je blo pa kr zoprno, je mogu moj na vrta na nos letet in mi jo prinest, fotoaparat in polnilec za fotiča, polnilec za mobitel, natikače in nogavice, materinsko z zdravstveni in osebno imam pri sebi. Vse imam v eni mal večji kozmetični torbici za čez ramo, ker v porodnišnicah totalno ni prostora za velike torbe. S seboj ne bom več jemala: deodoranta in mila - ker se itak 100x na dan polivaš z vodo, da si šive hladiš, niti pod razno nisem potrebovala šampona za lase user posted image ,

Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?