|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
23.3.2012 12:05:51   
nusi
caelia - lepo, da tkole uživata in da tamal pridno spi user posted image , glede prehrane med dojenjem sem js prve 3 mesece kr pazila, jedla sem sicer veliko sadja in zelenjave, tudi solate, nisem pa jedla fižol, graha, česna, svinjine - mogoče še kakšno stvar ki je "strogo" prepovedana, potem pa počasi tudi te stvari - naš ni imel krčev zdej ne vem al zarad tega al pa predvsem ker smo imeli srečo. Zdej v drugo se bom gotovo večkrat pregrešila, ker ne bo časa in bom jedla ko in kar bo pač na voljo user posted image

antibiotiki in user posted image - men je odtekla voda in sem pred porodom dobila 3 doze AB v žilo, sicer ni isto, kot če pičjo dojenčka ampak tukaj v bistvu nimaš izbire. Mislim, da sicer posledic ni od tega ali od enkratnega odmerka. Bolj se mi srce trga, ko je šel tamal v vrtec pa smo bili lepo vsak mesec na AB in to tudi vam ne uide - vsaj večini na žalost ne

moje zdravje/nezdravje - imam povišane ene parametre in če ne bi bila noseča bi takoj dobila AB v nosečnosti pa so pogosto povišani in tako me bodo pustili čakat user posted image , pa sej vem, da ab niso vredu, ampak jst sm res ful že zje**** user posted image . Zdej bom kr lekadol žrla, če bo vsaj mal pomagalo mogoče. problem je ker je tamal tut bolan in potem itak visi na men k klop. Pa ajde, sej mama še 1 teden, da se pocajtamo.

trebuh - ma kaj pa vem, ni ne vem kako velik, vsaj tko ostali komentirajo, pa tudi moti me niti ne. Delam še vse, je pa res, da se težje sklonim oz moram počepnit, britje nog bikinija in striženje nohtov so postali prava akrobacija user posted image , moram se na brazilsko naročit, da bo pol en cajt mir.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
23.3.2012 12:44:36   
TINČIVA
Evo kot sem obljubilauser posted image ,sem s pregleda.Vse je ok,mali se je spustil,danes mi je odvezala cerklažo v 36 tednu,zdaj pa samo čakamouser posted image ,ostalo pa je super.

Šibam ven na sončka,pa-pa user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
23.3.2012 12:50:59   
Miška85
hej sem tudi ena od aprilčic ki vas je do sedaj le brala sedaj sem se pa tudi registrirala.Rok imam konec aprila.Me pa zanima ena zadeva- streptokok testiranje,a ste vse šle ali katera ni,ker tukaj pri nas so sedaj šele začeli testirat, cena pa 35 €.Pa se mi zdi kar malo brez veze,prvič mi ga še omenili niso,sedaj ga majo pa kao že vse nosečnice.tiste ki ste bile pozitivne,a ste mele že celo nosečnost kakšne probleme ali ste tudi take brez problemov in vnetij pa ste bile pozitivne,a to vzamejo kri?

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
23.3.2012 12:56:19   
Arwen_84
Ammuser posted image ...ja se strinjam, da user posted image dobi antibiotik...kaj pa, če se okužba z AB ne pozdravi (možna alerigija, stranski učinki, itd?...), če dobim jaz med porodom AB tudi ok...ampak, če je okužba že takoj po odteku vode recimo? No, pri meni vsaj VEMO in bo menda nekako za to poskrbljeno...pri tistih, ki to ni ugotovljeno in se začno komplikacije potem z user posted image pa ugotavljajo zakaj ...in je razlog tale okužba je kar divje potem...Pa tudi z dojenjem nevem kako je...(baje je ena svojga preko mleka okužila...)

Citiram:''''sem rodila 5 tednov pred rokom, po takratnem mnenju zdravo deklico. Po cca. 7 dneh sva odsli domov in ko je bila stara 11 dni pristali na urgenci in od tam zal nisva odsli nikoli vec domov.
Testiranja so pokazala na okuzbo s SA. Sepsa, meningoencefalitis ter potem se vse druge pripradajoce tezave.
V nosecnosti sem bila veckrat testirana na patogene bakterije in vedno negativna. So pa nasli SA v mojem mleku, po porodu. V materinsko knjizico so mi potem napisali SA+, kar naj bi pomenilo, da sem pozitivna na Streptokok Agalactiae. Tudi meni so takrat pojasnili, da ta bakterija ne zivi samo v porodnem kanalu ampak tudi na kozi in morda je v moje mleko prisla s crpanjem, ko sem oddajala vozrec za laboratorij.''''

Streptococcus agalactiae (SGB) ni ena sama vrsta bakterije, ampak poznamo več podtipov, ki se med seboj razlikujejo po določenih biokemičnih kazalcih pri mikrobiološki diagnostiki. Večina serotipov povzroča tim. zgodnjo okužbo, ki se pokaže v prvem tednu življenja (najpogosteje v prvih 48 urah) in najčešče v obliki sepse, ko pride do bakterijske invazije v prav vseh organih. Le en serotip pa povzroča kasno okužbo, ki se izrazi po 2-4 tednih življenja in kjer prevladuje prizadetost osrednjega živčevja z meningitisom. Žal za obe obliki velja, da pride do kolonizacije že pred oziroma med rojstvom - pri kasni obliki poseljevanje in invazija bakterij v organe poteka bistveno počasneje in zaradi majhne količine prisotnosti bakterij z brisi v prvih dneh po rojstvu ne dokažemo. Za obe obliki je pravo zdravilo penicilin, a je zaradi neznačilnosti poteka pri kasni obliki pričetek zdravljenja mnogokrat prekasen. In tudi če je uspešen, je težkih posledic okužbe (s prizadetostjo v razvoju) žal veliko.

Kar zmrazi me, da to sranje nosim v telesu že celo nosečnost.user posted image ..čeprau vem, da menda to AB ob porodu res odpravijo pri dojenčku...zame pa tko ni nevarno. No, bomo pol vidli..me je pa neznansko srah vseh možnih komplikacij...in res, bolj kot bereš, slabše je...

Lep vikend!!!

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
23.3.2012 13:25:29   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Se na hitro javim. Ne vem, če je katera rodila, bom pogledala pozneje s postelje. Jaz spet pristala v porodnišnici. Ob čakanju na UZ v torek sem dobila grozne bolečine v ledvenem delu in so me obdržali. Me celotno pregledali in ugotovili, da gre za probleme hrbtenice. Mi zaskoči in potem so #$%&/() bolečine. Tak, da smo se menili o porodu bočno oz. polsede. Bomo videli. Sem mislila, da se ne vračam več domov v enem kosu pa si je mala premislila. Odprta sem, popadki minimalno. Za en teden nazaj. Sicer mi paše, da doma čakam, ker tam nekaj prenavljajo in je neznosen hrup.

Sicer imam tak občutek, da dolgo doma ne bom. Mala je težka 3 kg in končno ustreza meram tednov. Se je splačala dieta.

Uživajte v soncu. Se beremo.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
23.3.2012 14:09:15   
Arwen_84
Miška85 Jaz lahko povem kako je blo pri meni...cela nosečnost (do sedaj) BP, niti nekih vnetij spodaj nisem imela...no, malo povečan beli tok, ampak tudi od prej...v 23.tednu sem pristala v bolnici, ker sem po spolnem odnosu ful zakrvavela...nič, narobe..pač občuljiv MV in so mi takrat poleg vseh preiskav nardili še ta test (vzamejo bris iz nožnice in zadnjične odprtine). Po ugotovitvi, da sem pozitivna sem dobila Ospen (penicilin) 10 dni...potem je gin rekla, da se ta test normalno opravlja (ona ga obvezno, razen če si full proti, ker je pač plačljiv) med 36-38 tednom zato, da se ve ali mora otrok prejeti te AB in da mene sedaj ne bodo še enkrat zdravili, ker je očitno (ali pa se je pojavilo nazaj) prvič ni pomagalo nič. Jaz sem za test plačala 44€, v PO vem, da je 13€..tko, da nevem kje je fora takšnih razlik....Bi pa dala za to tudi 100€, če bi blo treba...in če je to potrebno, da ti v materinsko napišejo z rdečo SGB+ kar pomeni, da otrok oz že ti med porodom prejmeš antibiotike...če iste antibiotike prejme vsak user posted image ne glede na ta test, nevem...in me niti ne zanima. Meni je važno, da to vem, dobim...in obstaja nekje vedenje, da sem s tem okužena in da je ob porodu lahko otrok...in da bodo vsaj vedli kje iskat razlog morebitih zapletov...ker če malo prebereš so posledice LAHKO kar katastrofalne.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 23.3.2012 14:11:33 >

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
23.3.2012 14:35:07   
_vanilija_
Pozdravljene user posted image !!!

Gorga, Tinkara, lepo da ste še vedno 2in1, oz. 3in1 user posted image .

Arwen, tole sem prebrala o Dianatal gelu: "Ker ima tudi baktericidne lastnosti, Dianatal zmanjša izpostavljenost otroka bakterijam pri najpogostejših okužbah v nosečnosti, kot so okužbe s streptokoki B." Zdej, ne vem a je točno ali ne, ampak bi lahko tudi s tem probala. Btw jst sem ga kupila za sebe, ena punca ga je prodajala na RRju za 40eur.

Pri meni nič ni več šlo stran, tko da zdej nisem sigurna da je tisto bil čep (ampak tudi ne vem kaj bi drugega blo???). Ma ni važno user posted image . Uglavnem, še vedno se nič ne dogaja, mi se zdi da je user posted image še vedno visoko (jst jo čutim še vedno čist gor ko premika nogice in rito). V sredo me ginekolog nič ni gledu, samo je prašal kako se počutim in da grem v porodničnico če odteče voda ali če se začnejo popadki. CTG je bil OK. Tko da pojma nimam če sem odprta, kakšen je MV in kolk je dolg... Bomo vidli v ponedeljk kaj bo na pregledu.

Otroško posteljico smo vštimali, cujne so vse polikane, tko da smo ready in čakamo user posted image . Hrbet me malo boli zvečer, tu in tam čutim kakšne bolečine kot da bom dobila menstruacijo, ampak nič posebnega.

In to je moj trebuh 9dni pred PDPjem
user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
23.3.2012 15:31:20   
frinina
Pozdravljene mamice...

kako ste kaj? Uživate na sončku?
Pri nas se je kar dogajalo zadnje dni. V sredo popoldne sem dobila popadke. lepo so se stopnjevali.
včeraj sem tako bila sprejeta v bolnišnico, danes pa so me posali domov. popadki so se nehali včeraj zvečer. umetno pa niso hoteli sprožiti, ker naj se začne ponovno naravno.
odprta sem 2 cm, in malo še pa bo dete pripravljeno, da se nam pridruži.
tako bomo sedaj čakali še kak dan, da se akcija ponovno začne....sem pa v 38. tednu!
aprilčice pripravite se..naš čas se počasi začenja!

lep vikend vsem...

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
23.3.2012 17:33:39   
_ada_
pozdravljeneuser posted image
No jaz sem danes bla na pregledu, sem odprta 1cm, glavica v porodnem kanalu, zelo nizko.edin danes mi je pol ko sm šla popoldne na wc blo na vložku nekaj krvave sluzi,no ni blo lih mal,zdej nevem a je to čep al kaj.Slabo mi je, na bruhanje mi gre,mi je tud parkrat trebuh otrdel.

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
23.3.2012 19:09:49   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: _ada_

blo na vložku nekaj krvave sluzi,no ni blo lih mal,zdej nevem a je to čep al kaj.

tole bi kr znal bit čep user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
24.3.2012 15:40:41   
caelia
helou, punce!

sm se razpisala pri marčevkah, ker zdaj nekako spadam k obojim... user posted image

vanilija:

full lep trebušček maš!!!

ada in frinina:

upam, da se vama čimprej začne to najlepše potovanje do rojstva otročka.. in mamiceuser posted image

ada- pomoje je to tudi čep.. vsaj pri meni je blo tako.. krvava sluz.. no, sicer sem emla potem še cel teden vsak dan popadke, ampak. so mi ustavljali, ker je bilo prezgodaj.. pri tebi najbrž ne bodo.. ker si dovolj daleč..

jaz sm dans tok polna energije, da ne vem od kod jo še jemljem..user posted image user posted image .. spala sem vsega skupi 6 ur (kar ni tok malo, če maš dojenčka, pomoje?).. vstala sem malo čez 5 zjutraj, dala malemu za jest,načrpala dva deciuser posted image , priparavila za kosilo, se stuširala, pojedla svoj zakjtrk in ga pripravila še Žanu, k je ravno se zbudu.. no, možek je bil doma, pa sem ga pustila spat, ker je tak cuker.. je ponoči enkrat ustal, da je dal Rožletu flaško, da sem jaz "samo" načrpala in nisem bla pokonci celo uro..user posted image user posted image user posted image

no, potem sem se pa odpravila na faksuser posted image user posted image
sem malo kaskaderka, sej vem,. samo.. mi je pasalo malo it ven.. ampak ko sem prišla domov ob pol1h.. joooooj, sem takoj morala vzet Rožleta v naročje.. mi je blo kar tak čudno bit od doma.. pa samo 4 urce ga nisem vidla..

no, potem sm do konca pripravila kosilo, možek je dal že prej pečt perutničke in krompir, sem samo zrihtala še do konca in smo pojedli, dala starejšega spat in pospravla stanovnje, obesla dva stroja cunj... potem je bla ura pol 3h... in sem nahranla Rožleta in si načrpala dva deci in pol...

se mi zdi, da se vse vrti okol tega črpanja in mleka in...user posted image ampak, ok.. hvala bogu za mojega moža in črpalko... v tem vrstnem redu :) sem zjutraj pustila mleko lepo v hladilniku in ga je vmes dvakrat nahranu po flaški, ko me ni blo domauser posted image

no, zdj pa se je zbudu starejši, pomalca in gre na rojstni dan k bratrancu... jaz in Rožle bova pa mogoče šla malo na sprehod, čeprav ni več sončka, ma je prav toplo...

možek in en kolega pa razbijata že tri ure... sta podrla dimnik, da bomo lahko zgornje nadstropje preuredili za otroške sobice, tak da sta mala dva kar carja, da sta sploh spala... sploh starejšiuser posted image user posted image

evo, dost sm se načvekala... moram zrihtat Žana in ga pelat na praznovanje.. user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
24.3.2012 19:59:15   
nusi
caelia - tako poste je velik lepse brat user posted image želim ti še veliko tako energićno nabitih dni user posted image in ja, 6 ur spanca pa pol tak tempo je tut za brez otroka bit svojevrsten rekord user posted image

jst sm pa razmišljala, da bi šla rada v ponedeljek ali torek rodit - pa ne že ta, da smo si na jasnem user posted image , ker potem bi bla lepo v soboto doma, pa nimamo težav z varstvom za starejšga za tisti dan in kar mi je zlo pomembno je tut, da bi bla med prazniki doma.

no to je za enkrat to, bom počakala, da še ve kaj naklofate, pa se pol spet javim

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
25.3.2012 13:57:40   
Arwen_84
Drage mamice, vse najbolše in najlepše na današnji dan!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
25.3.2012 17:25:23   
_ada_

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

ada- pomoje je to tudi čep.. vsaj pri meni je blo tako.. krvava sluz.. no, sicer sem emla potem še cel teden vsak dan popadke, ampak. so mi ustavljali, ker je bilo prezgodaj.. pri tebi najbrž ne bodo.. ker si dovolj daleč..

ne ne bojo ustavljal ker sem že 37t noseča.
Drugač pa fajn da maš tok energije,ti želim da ti tko ostane, da ne bo prišlo za tabo.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
26.3.2012 9:04:59   
Hinata
Meni se je pa začelo pojavljati otekanje rok, nog in obraza :/ Zadnje tri dni vsako noč čutim, da imam zabuhla stopala, ko grem seveda vsaj trikrat na wc ponoči in zjutraj sem se vedno zbudila z zabuhlimi stopali, prsti na rokah in vekah. Prej sem samo enkrat opazila, da so mi zatekle noge po sprehodu, a zdaj se to že kar vsako jutro dogaja (35. tednov noseča)...
Prav nič mi ni všeč vse to. Naslednji teden imam pregled in upam, da mi zaradi tega ni treba delati neke panike in hoditi predčasno na pregled...No, naslednjič mi bodo naredili še vse laboratorijske preiskave, tako da bi se moralo videti, če se dogaja kaj hujšega ala preeklampsija, ki si je nikakor ne želim. Prejšnjič sem imela pristisk 105/65, predvidevam, da zdaj ni skokovito narasel, glavobolov ali drugih simptomov pa tudi nimam....samo tole zatekanje me malce skrbi....pa še tisto, ko je zadnjič rekla, da so videti kalcinacije v postlejici...
Ima še katera takšne probleme že od prej in kaj so vam rekli ginekologi?

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
26.3.2012 9:45:25   
**Tinkara78**
Jaz opažam odebeljene noge zdaj že par dni. Ampak nič drastičnega. Vsi mi pravijo, da sem shujšala (če ignoriramo trebuh). Sem glih mojemu rekla, da je ironija, da mi zdaj v nosečnosti dajejo take komplimente. Jaz pa komaj trebuh nosim.user posted image

V soboto se mi je odluščil čep. Tak, da porod ne more biti daleč. Včeraj opravila sprehod po soncu in pojedla prvi sladoleduser posted image . Moja dva sta pa imela kolesarsko turo. Da o bolečinah v hrbtenici po sprehodu ne bom govorilauser posted image .

Glede pritiska. Najboljše, da si ga doma meriš in potem vidiš kako in kaj. V petek je bila ena sprejeta v mojo sobo in so ji takoj dali svečke. Je pa imela pritisk nekje nad 140 do 155.

Končno pripravila torbo za porodnišnico, tak da zdaj lahko grem. V četrto gre rado.  user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
26.3.2012 11:04:07   
Arabella1

IZVIRNO SPOROČILO: Hinata

Meni se je pa začelo pojavljati otekanje rok, nog in obraza :/ Zadnje tri dni vsako noč čutim, da imam zabuhla stopala, ko grem seveda vsaj trikrat na wc ponoči in zjutraj sem se vedno zbudila z zabuhlimi stopali, prsti na rokah in vekah. Prej sem samo enkrat opazila, da so mi zatekle noge po sprehodu, a zdaj se to že kar vsako jutro dogaja (35. tednov noseča)...
Prav nič mi ni všeč vse to. Naslednji teden imam pregled in upam, da mi zaradi tega ni treba delati neke panike in hoditi predčasno na pregled...No, naslednjič mi bodo naredili še vse laboratorijske preiskave, tako da bi se moralo videti, če se dogaja kaj hujšega ala preeklampsija, ki si je nikakor ne želim. Prejšnjič sem imela pristisk 105/65, predvidevam, da zdaj ni skokovito narasel, glavobolov ali drugih simptomov pa tudi nimam....samo tole zatekanje me malce skrbi....pa še tisto, ko je zadnjič rekla, da so videti kalcinacije v postlejici...
Ima še katera takšne probleme že od prej in kaj so vam rekli ginekologi?

jaz ..... kolikor sem prebrala to izgine po porodu.. malček pomaga če daš noge višje od glave, ma to je začasna rešitev...no obraz jaz nimam otečen, noge in roke pa ja.... bo boljše, še manj kot 3 tedne, če upoštevam da je 6.4. luna... bo pa še malček prej user posted image

nahrbtnik je pripravljen, še krokse vržem noter in to je to user posted image danes nam pridejo pogledat za menjavo peči, pa montirat še zadnje radiatorje v mansardi, tako, da user posted image komot pride.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
26.3.2012 12:41:53   
Gorga
Ojla punce user posted image

Evo mene s pregleda v porodnišnici. Ctg ok, še vedno zaprta, v četrtek ponovi vajo plus uz mi bodo še naredili. Dohtar je reku, da če ne prideta sama, da bodo predvidoma naslednji teden sprožili user posted image

vanilija lep trebušček user posted image
ada se pridružujem mnenju drugih, da je tista sluz od čepa.
caelia ti si pa navita kot ura user posted image

Pa srečno vsem, ki imate te dni že prve znake bližajočega se poroda! user posted image

Lp vsem user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
26.3.2012 12:59:54   
_ada_
Hinata
Zatekanje rok in nog je proti koncu čisto normalno,sam do neke meje,tako je men ginekologinja zadnjič razlagala,ker jaz več prstanov ne smem nosit,ker s ebojim da mi jih bi moral rezat dol,pa sklepi znajo bit boleči zjutri zarad tega.Drugač noge mam po hoji vedno otečene,pa še pečejo kot bi hodila po žerjavici.Noge čim višje pa kako hladilno kremo in je hitr boljš.
Drugač če si mela vedno nižji pritisk ne skrbi,ker če se sikiraš zarad tega sam še bolj naraste.

Gorgaupam da se ti bo začelo naravno,da ne bo treba sprožat.

user posted image

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 26.3.2012 13:00:42 >

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
26.3.2012 14:20:05   
_vanilija_
Hinata, mislim da je zatekanje normalno proti koncu. Jst sem mojemu ginekologu pokazala noge (ali bolj rečeno krofe) in je rekel čim več počivat in noge imet v luftu. Nič ni kompliciral. Kalcinacije v posteljici - tudi jst to mam, tudi to je normalno. Posteljica se začne starat proti koncu, to izgleda kot bele pikice na UZ. Dokler je dovolj plodne vode in dokler otrok raste, ni problema. Ne se sekirat user posted image

Jst sem dans spet bla na CTGju, srček dela kot urca, nasljednji pregled je v petek.

Gorga, upam da ne bo potrebno sprožiti poroda. Tudi meni ga bojo verjetno nasljednji teden, če se naša user posted image ne odloči sama prit do konca tedna. Itak smo samo 6 dni pred PDPjem user posted image .

Tinkara, pa ti se še 2in1 user posted image . Lepo, lepo!!! Ma super da ste pršli do 38 tedna, zdej pa brez težav greš lahko rodit user posted image . Btw, jst še vedno nimam pripravljene torbe za v porodnišnico user posted image Moj user posted image se heca da itak ne bom rodila v 12 uri in da rabi 20min za dat vse v torbo, da mi ni treba paničarit. Itak rabimo 10min do porodnišnice.

A veste slučajno na CTGju kaj pomeni spodnja črta? Vem da je tista zgornja otrokov srček.

Zdej se grem naročit še enkrat na depilacijo... Lep, sončen dan vam želim!!!

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
26.3.2012 14:47:08   
Sapin
Živjo!

Danes je tako lep dan!!user posted image , Se prav pozna, da je šla luna mimo in sem se končno naspala. sem danes že opravila dve izmed zastavljenih nalog: preklic naročniškega razmerja pri mobitelu in obisk službene pisarne, kjer sem pobrala nekaj svojih stvari (predvsem priročniki in knjige). Pa še rože sem kupila in bova danes z večjo malo sadili rožice.

Zdaj zdaj bodo začeli aprilčki prihajati na svet. Me prav preseneča, da ni bilo več prezgodnjih porodov. user posted image
Jaz imam še 10 dni in me že kar ima, da bi se znebila trebuha - čeprav vem, da to ne bo hitro in bom po porodu imela neko spužvasto salo, ki ne bo ničemur podobno.
Hintata: zatekanje v nosečnosti, sploh ob koncu je nekaj povsem normalnega. Kot so že rekle druge: noge gor, zmanjšaj ali ukini sol in svojega prepričaj, da te masirauser posted image user posted image .
A ste dobile kaj strij?

Nuši: upam, da si bolje oziroma povsem zdrava, pa upam, da je tvoj možek priden in ti veliko pomaga.

Je bilo prav zanimivo, ko sem prišla v pisarno, pa so me sodelavci vprašali a še kar okoli skačem. Meni je pa tko fino, da je sonček in sem naspana ...user posted image
Tinkara:Bravo za uspešno dieto, da si prišla tako daleč. Glede križa je tako težko biti pameten... Upam, da bo porod odpravil tvoje težave.

Dobrodošli Miška 85 in Ada? (nosečniška pozabljivost in zguboljenostuser posted image

Porod: se malo pripravljam. Še vedno pijem malinov čaj - sploh ni tolk grozn, kolkr sem se slišala ene pritoževat. Pa prebrala sem eno humoristično knjigico z naslovom čarobnih 9 mesecev, ki sem jo dobila pri ginekologu. Hecna je pa zato, ker je bila napisana v 80. in so jo očitno potegnili iz nekega zaprašenega skladišča. Saj večina stvari je kar finih - sploh vaj za nosečnice in matere po porodu je kar nekaj. Se pa vidi, koliko bolj so v 80. cartali nosečnice. Ni bilo priporočljivo, da je nosečnica prebila več kot 8 ur tedensko za računalnikom, po 32 tednu ni bilo priporočljivo, da je ženska v službi, nosečnost naj bi bila eno najlepših obdobij v življenju ženske in priporočali so, da ženska malo izpreže in se posveča svojemu telesu in dobremu počutju - ker dobro počutje nosečnice vpliva na otroka. Meni se zdi, da je bila tale nosečnost na žalost bolj tako, za mimogredeuser posted image , verjetno pa je bilo tako tudi zato, ker nisem imela nobenih problemov.

Nič - se grem odkotaliti do vrtca, da dvignem tamalo.

Lep dan!)

< Sporočilo je popravil Sapin -- 26.3.2012 14:50:01 >

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
26.3.2012 15:21:32   
**Tinkara78**
Še kar vztrajam v enem kosu jauser posted image user posted image .

Spodnja črta (oz. desna če gledaš kako gre papir ven) so popadki. Pri meni je bila povečini ravna, na koncu pa se je pokazalo par dvigov do 80 in široki za cca. 1 cm. Samo ko sem pa mislila, da je popadek pa ni nič narisalo. So rekli, da naj poslušam svoje telo.

Tudi jaz se čudim, da ni prezgodnjih porodov. Saj to je pohvalnouser posted image user posted image

Strije nisem dobila čisto nobeneuser posted image . Kot kaže imam narejeno kožo za raztegovanjeuser posted image .

Sigurno sem kaj pozabila prekomentirat. Aja... zredila 12 kguser posted image .. kar na hitro sem dobila 3-4 kg gor.

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
26.3.2012 15:26:47   
čikica
Sončen pozdrav iz Savinjske.

Kako lepo je brat vaše poste, ki so polni pozitivne energije. Dajte jo prenest še v naše konce, da se bomo vsaj malo naspali.

Drugače pa sem v četrtek imela manjšo nesrečo. Ker imamo pred hišo pravo gradbišče (urejanje kanalizacije, zamenjava tlakovcev), sem štorasta kakor sem, kar fajn padla. Na srečo sem pristala na vseh štirih. Moj je zagnal paniko in sva nauser posted image šla k ginekologiji, ki pa po pregledu ugotovila, da je vse OK. V nesreči so bila tako poškodovana samo trenirka in kolena.

Danes se je začel 37. teden in zopet sem imela pregled, kjer pa je ugotovila, da se posteljica že pripravlja na porod (ne vem, kako se temu strokovno reče), plodovne vode je dovolj. Drugače pa je pri nas vse mirno. Mali je še vedno obrnjen z glavico navzdol. S pitjem kalcija lahko preneham, z mojo (moj pravi vodoholizem) pa moram nadaljevati, ker je voda končno v redu. Ma sej mora bit, če pa samo vode popijem več kot 6 litrov. Obiskov WC sploh ne bom komentirala. Dala sem tudi kri (za tokso- na zadnjem pregledu so na to pozabili - druga ginekologinja, pa za železo). Dobila sem tudi napotnico za porodnišnico. Tako da zdaj lahko pripravim potovalki. Aja naslednji pregled imam 12.4.

Glede otekanja pa - dokler sem hodila v službo, sem bila cela otekla, ne samo v noge ampak tudi v obraz. Ko pa sem prinesla v službo zadnji bolniški list, pa so sodelavke rekle, da sem shujšala. Sam po mojem to ni bilo to, ker sem bila doma, sem pač večkrat lahko počivala in nisem bila več tako zatečena. Ne bom rekla, da mi noge ne zatekajo - moja najljubša obutev sedaj so natikači.

Mi je pa fino, da je lepo vreme. S sosedo, ki ima sinčkega starega dobra dva meseca greva na sprehod - imava uvajanja za kasnejše sprehode.

Uživajte 100 na uro, se čujemo.

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
26.3.2012 16:48:40   
ursap
evo mene iz PDC-ja... vse OK in tko kot mora bit. na UZ sm vprašala za spol in je rekla, da je user posted image . težka je 3200 g, smo pa v 36. tednu.  user posted image

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
26.3.2012 16:54:27   
nusi
dan user posted image

evo, sem bila na pregledu, vse ok, sem še zaprta, maternični vrat zmehčan, dojenček že lepo usidran nekam dol user posted image , ampak me vseeno še pričakuje na pregledu naslednji ponedeljek - bomo videli user posted image , ampak mislim, da bom res kar lepo v enem kosu ostala do datuma, čeprav bi rajš kak dan prej. No iz tega pisanja lahko razberemo, da sem že bolj zdrava, sicer porabim na tone robcov in grozljivo kreham, ampak nimam vročine, ne boli me več grlo... skratka počutje je vsekakor boljše user posted image .

zatekanje - ma roke in noge so nekako kar klasika, samo obraz pa kolkr js vem ni čist normalno, pa ne da bi hotla paniko zganjat in glede na to, da imaš nizek pritisk verjetno ni nič posebnega.

Kakšne kalcinacije imate ve to? Meni nikoli ni tega videl, vsaj rekla mi ni nič.

sapin - ma ja ta druga nosečnost je kr neki user posted image , čist mim gre, po eni strani ok, po drugi pa mi to ni všeč. Pa tut tko je ful popularnio, da se čimbolj delaš, ad nisi noseč user posted image - resno, čimdlje v službo hodit in napolno delat, nč jamrat, nč nosečniških izpadov, jebela cesta, še zredit se več ne smemo user posted image In ja včasih so bolj crkljali nosečnice. V srbiji jih še vedno, moj bratranc se je tja preselil in njegova noseča žena je od 6 m lepo doma, tko kot vse nosečke tam, pa že prej bog ne daj, da bi jo kej v službi gnjavili, pa ful poudarjajo to, da mora zase skrbet, pa se spočit, zanimivo pa, da ne odsvetujejo kajenja user posted image , tam veliko nosečk kadi.

gorga - ti boš na koncu vse nas našišala user posted image , očitno se tvojim user posted image user posted image predobro godi in nočeta nikamor.

čikica - samo, da ste ok user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?