|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
28.3.2012 17:45:45   
Arabella1
pozdravljene souser posted image

caelia user posted image user posted image user posted image ti si super mami!!! Vztrajnost se ti je obrestovala, sem prav vesela, ko preberem tvoje poste polne pozitivne energije in samih dobrih novičk user posted image

tu pri nas je že skoraj poletje, ne samo pomlad, vse v cvetju, toplo, no toplota nam gre zdaj na roke, ker menjamo peč za ogrevanje... drugače bi morali še malo počakat.

Tudi mene preseneča, da ni več zgodnjih porodov, da vse "trmasto" vztrajamo 2v1 oz 3v1 user posted image

Počutje pri meni je ok, pridno pijem mešanico čaja (malina, robida, melisa in plahtica) kolikor ima slab vonj je čaj presenetljivo okusen user posted image torba, oz nahrbtnik je pripravljen, notri so: mrežaste gate, 2 paketa vir80 vložkov, krema za prsne bradavice, blazinice za prsa (baje naj bi imele tudi to kremo noter za hladit), zobna ščetka, zobna pasta, gel za tuširat, krtača za mojo grivo, kroksi (no kopija za par eur kupljena pri ribnčanu) - zadnje po nasvetu kozmetičarke, ker to lepo potem doma v stroj vržeš in se opere. Ko bo čas za iti "po dolilini" bom vrgla noter pa še polnilec za mobitel, mobitel, ter materinsko z zapisnikom o priznanju očetovstva, ter denarnico, z vozniškim dovoljenjem (upam, da se ne bo kak pametni dol mi lotil modrovat, da to ni osebni dokument, ker bom user posted image šampona za lase nisem vzela, ker ne mislim bit toliko časa v porodnišnici... pa potem bi morala tudi fen, ker imam dolge lase..... modrc za dojenje pa jaz že zdaj pridno nosim, ker so bolj udobni kot navadni... aja v toaletni torbici je še labello, pa še deorolon bo šel not, ko bo čas za iti... drugače bo pa user posted image dostavil. Tu v Šempetru te lahko obišče samo partner, kar je meni zelo fajn, ne da se ti tam cela gruča sorodnikov namala....

Kar se tiče pranja cotk za user posted image jaz sem oprala vse z nekim bio praškom v prahu, brez mehčalca, ter vse zlikala, ko bo ta prašek zmanjkal, je pa že kupljen persil sensitive, tako, da bom s tistim prala dalje.

ja ta naša vlada...upam, da se ne bodo spomnili, da bodo že na nas kaj varčevali....no najprej mora biti ta butast predlog sprejet.....user posted image

kar se tiče spanja.... cca na 2 uri je obisk wc-ja, potem spijem kozarec pijače, tako, da je čez cca 2 uri ponovi vajo.. in tako celo noč....

aja... še vedno pa me šokirajo izjave enih (npr danes v cvetličarni) ooo nisem vedela da ste v pričakovanju, kdaj pa imate rok? jaz čez dobrih 14 dni, ona me pogleda, kot da bi s hruške padla... a že?? jaz ja a se mi ne vidi saj sem kot slon.....user posted image

zdaj pa eno butasto vprašanje... se vidi, da grem prvič v porodnišnico.... kako vedet, kdaj se začnejo popadki... če ti npr ne odteče ne voda ne odlušči čep.... user posted image

aja pa imam eno user posted image idejo za 1.4. če bom še v enem kosu bom user posted image pohecala, da je čas da greva v porodnišnico user posted image

zdaj grem pa moje buhtljaste noge dat malo počivat....

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
28.3.2012 19:46:19   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

zdaj pa eno butasto vprašanje... se vidi, da grem prvič v porodnišnico.... kako vedet, kdaj se začnejo popadki... če ti npr ne odteče ne voda ne odlušči čep.... user posted image

vprašanje še zdaleč ni butasto, je čisto na mestu, samo na žalost ti lahko postrežem samo z najbolj oguljenim odgovorom - da boš vedela kdaj se bo začelo. Popadki so mogoče sicer na začetku res taki, da jih kr spregledaš, bolj res kot eno otrdevanje trebuha, ampak potem se res pojavljaljo v istih intervalih, pa tudi vedno močnejši so in proti koncu že kar precej boleči, no takrat je res skrajni čas, da se odkotališ v porodnišnico. ne boš jih zamudila ne skrbi, to se res zgodi tako redkim, da skor zihr ne boš med njimi. Pa jaz sem jih čutila čez cel trebuh, ene jih bolj samo v križu menda.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
28.3.2012 20:34:50   
tulpek
Hejjjj

js torbe še nimam pripravljene user posted image saj če bi se kaj začelo, bi imela čas, če ne, pa mi lahko tudi kdo prinese... ampak jo pa bom kmalu, samo ta teden sva oba z malim nekaj smrkava in ni časa še za to. SIcer pa mislim imet stvari za osebno nego (zobna ščetka, pasta, gel za tuširanje (čeprav se mi zdi, da je tudi tam, ampak včasih zmanjka), deo, kremo za obraz, glavnik in verjetno še kakšno malenskot, nič preveč), vložke, mrežastih sp. hlačk, lanolina (za bradavice) dobiš v Celju kolikor rabiš, zato ne bom zraven nosila. Bom imela pa kaj za pojest, prvič mi je prav prišlo, pa seveda telefon + polnilec, krokse, razne dokumente, paket za odvzem popkovnične krvi ipd, ste veliko že napisale. Blazinic za dojenje nisem potrebovala prvič, ker je naval prišel šele ko sem prišla domov. Aja, pa kosmiče (in kakšne jogurte po potrebi) bom imela zraven, ker mi je to edini pravi zajtrk user posted image user posted image user posted image . Imam pa rok proti koncu meseca, rodila bom verjetno maja... tak da res še ni panike. Počasi se bom k cunjam spravila.

Caelia, super da vama gre vedno boljše user posted image user posted image user posted image user posted image Tvoje pisanje je pa tudi v tvojih najbolj neprijetnih trenutkih nabito z neko pozitivo, tak da le tako naprej user posted image user posted image user posted image

Te spremembe, ki jih napovedujejo, se bojim, da bodo zadele tudi nas... saj imamo odločbe samo za prvih 105 dni, odločbo za nego pa še dobimo... No, upam da se pošteno motim.

kdaj it, kako vedet ipd... pa ne vem, ker so mi prvič sprožili po 2 dneh v P... sem ravno zadnjič vprašala G in nič konkretnega izvedela oz. pač čutiš popadke na določene intervale, ko so redni... Js naj bi šla, ko bodo na 15 min, ker imam kar daleč do P in še drugič rodim.. je rekel raje na 15, sicer na 10, če bi bila bližje.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.3.2012 20:49:18 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
28.3.2012 20:51:47   
tulpek
Aja, pozabila sem povedat, da kolikor sem se nekje v sredi nosečnosti hitro redila, sedaj stagniram oz zadnja dva meseca sta šli slabi 2 kili gor, kar je lepo za zadnji del nosečnosti in upam, da mi zadnji tedni ne pokvarijo tega user posted image user posted image user posted image

Ko že pišete o 1.4... takrat ima moja mama RD, ampak js bi še počakala, še nisem pripravljena user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.3.2012 20:53:19 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
28.3.2012 22:35:23   
nusi
čer
kje pa ste vse?

a nismo zdej že na porodniških, pa bi morale bolj intenzivno čvekati? No jst že kalkuliram kdaj bi šla rodit, kot da me bo kdo upošteval user posted image . Na enkrat se mi ful mudi, k sem ozdravela, zdej bo pa tamal po možnosti še zamujat hotel user posted image . No, do mojga termina je še 8 dni, tko, da v vsakem primeru ni več daleč... malo sem gledala, zdej bo še ful lepo vreme, pol okrog 5. se pa spet neko deževje in mraz začne user posted image in upam, da ne za dolgo.

Neposredna povezava do sporočila: 2180
29.3.2012 8:07:07   
frinina
jutro mamice...

evo jaz sem še kar kinderjajčka...
v ponedeljek sem imela pregled po tem, ko sem bila prejšnji teden zaradi popadkov v bolnici.
ctg je v ponedeljek kazal popadke in me je babica hotela kar zadržat, zdravnik pa je po pregledu rekel, da sem odprta 2 cm in naj grem kar domov se sprehajat, da ne bom ležala v bolnici.
popadki so se potem spet končali. v torek spet čez dan popaski, samo taki neredni...zvečer je bilo pa že kar fejst, pa sem mislila evo akcija, gremo, pa si je bebika očitno spet premislila.
tako zdaj čaka in čakam, da me bo vredu primlo, pa da gremo rodit. zdaj so že vsi nestrpni in čakajo in kličejo....delno se sploh ne javljam več na telefon,....
če ne bo kaj prej imam pregled spet v ponedeljek.
je pa res, da sem zatekla v noge in dobila hemoroide, tako, da že res pritiska na ful dol....
upam, da bo pri nas čimprej!

mamice uživajte in daj čvekajte kaj več...

lep pozdrav....

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
29.3.2012 9:55:12   
Arwen_84
Hello souser posted image !

IZVIRNO SPOROČILO: Sapin

Arwen: Rožice so zakon, jaz jih grem po tem zapisu kupit drugo rundo mačeh in ostalih pomladnih rožic, da se bova s tamalo prebili skozi popoldne, ker mi tekat okoli ne paše več najbolj.
Ja, saj imaš prav...meni kar slabo rata, ko pomislim, da bi mogla po trgovinah laufat kot sem decembra....tko, da urejanje domačega okoliša je super zadevcauser posted image . Res je da mi zemlje nimamo tko, da se ukvarjam bolj z sobnimi rožicami...zdaj sem si pa še zeliščni vrt omislila samo se bojim, da bo to not v loncih kar hitro šlo...ni je čez svežo baziliko z mozzarelo, njami. Od začetka nosečnosti sem si kupila eno modro orhidejo...in glede ne to, da so mi prej vse takoj pomrle...je ta neverjetno čudovita (+vse ostale, ki sem jih še naknadno nabavila)...mogoče, sem pa jaz bolj skrbna in nežnejša zdajuser posted image , heheuser posted image .
Upam, da se ti bo tale Dianatal gel obnesel. Masaža presredka naj bi tudi pomagala. Jaz to delam in ugotavljam, da to niti ni prijetno, ker moraš s prsti raztegovat tkivo, jaz pa imam vse tam spodaj sila občutljivo. Pa dobro je, da v času poroda nimaš kakih gljivic - meni pri tem pomagajo canesten vaginete.
Ja, upam tuid jaz. Presredek si masiram s karitejevim maslom..ampak samo od uzunaj (iz leve proti desni) - not nebom šlatala, ker sem že krvavela iz MV zaradi preobčutljivosti...Sem pa dobila tudi neka navodila...jih bom skenirala pa jih lahko prilepim sem gor, če kero zanima...Čeprau je res pomoje odvisno kakšno osebje dobiš v P, tvoje lastne kože, itditd...
Glede velikost otroka pa - pojma nimam kaj naj bi na to vplivalo. V prvi nosečnosti sem imela veliko stresa, sem kadila (ne veliko, ampak sem) in rodila 4kg dete. Pri tej nosečnosti sem nekoliko bolj optimistična, ne kadim in mi napovedujejo lahkega novorojenčka. user posted image . Je pa tudi tako, da čisto zmeraj ne zadanejo teže in kljub napredni tehnologiji včasih falijo za več kot pol kile. Pa tudi 3,4 kg je povsem normalno, ni nobene panike za zganjatuser posted image .
Sej ne zganjam panike..kaj čez 3000kg mislim, da bo za moje telo čist OKuser posted image Čudno mi je to, da se je v 14 dneh zredila samo 220g (ki bi se naj 400g kot je meni znano). V nedeljo sem prejela eno šokantno novico, tko da sem ene 2 dni preživela precej depresivno in v solzah...mogoče je tudi tale stres malo vplival, kaj pa vem...še vedno čakam na + informacijo, tko da me skozi skrbi še za user posted image , če s tem ne vplivam tudi na njo..ampak preprosto nemorem odmislit negativnosti...
Boš kri za matične celice dala v javno banko?
Ja, v javno.

Ja, zdej ki smo res že vse bi se lahko oglasila kakšna user posted image , ki je bolj brala poste...da vidimo kako napredujete. Res je super, da ni bilo prezgodnjih porodov...Caelia se pa tko zmeraj bolj super drži, tko da je to super sfurala...Kakorkoli sej porod 2, 3 tedne prej je načeloma brez posledic...tko, da jaz mislim da so naše pikice čakale tole vreme in sonce, da bodo čimprej na zraku in sprehodih. user posted image

obiski po porodu Zanima me vaše mnenje glede tega...z mojim user posted image sem čisto slučajno prišla na pogovor o tem kdaj bo folk začel prihajat k nam, ko pridem iz P....sem rekla da 14 dni ziher ne...a je to preveč??...je bil kar šokiran, ker je mislil, da bom naročila kar že naslednje dni ljudi?user posted image No, če rabiš pomoč..recimo mame, tašče, itd...je vse to prej...pa ostali sorodniki, prijatelji?-res tisti obiski, ki pridejo samo gledat dojenčka...kakšne so vaše izkušnje...Jaz bi na začetku res rada bolj mir, da se ulaufam, približno vidim kako stvari tečejo..da bom znala tudi potem povabit zaradi ure, itd...Tole, da bi njegovi (ki so iz drugega konca Slo) prišli na obisk po parih dneh za prespat nekaj dni mi že zdej pritisk dviguje...pa nazdravljanje, pa objemanje, pa lupčkanje...nevem, meni se zdi da vsak rabi svojo intimo na začetku..ali preveč zahtevam? je pa res da so družine res različne...

pranje delov vozičkA A ve boste prale kaj odstranljive dele vozička, lupince, košare?-če ste kupile nove...ali ne? pred prvo uporabo, mislim?

Včeraj sem si v kinu ogledala film Doula (spremljevalka pri porodu) v okviru prvega tedna doul..kjer so kazali 3 porode v vodi, doma. Je blo res vse tko realno, nežno, naravno in hitro...daleč od tiste neintime v bolnici, umetnih popadkov, predrtja mehurja, epizotomije....in vsega kar spada v ''moderno rojevanje''. A pri nas je vse tole še v povojih...sicer pa upam na še kakšnega user posted image kasneje, tko da vsaka info zdaj mogoče pride prav kasneje....user posted image

Polno sonca iz Kopra!user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Sapin)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
29.3.2012 10:07:54   
LadyB
Živijo aprilčice, se vam lahko še jaz pridružim. En čas sem bila z vami, pa sem poniknila. Rok imam 3.4., tako da bo kmalu akcijauser posted image . Odprta sm že 2 cm, popadki oz. zvijanje se me vsake tolk časa primejo, pa potem nehajo za en čas. Ma zdaj pa že sigurno vse nestrpno pričakujemo.
Imam pa že enega malega nagaljivčka doma, pa težko počivam, tako da sm zdele v 2 tednnih kr shujšala za 2 kili user posted image , v t prve sem šla tkole na konc skor 5 gor.
Nisem zdele neki časa nič sledila, pa me zanima je že katera aprilčica rodila? Upam da bom zdele bolj redno vam sledila.
Torba je pripravljena, jaz sem tud not zbasala že cunjce za pupo, tako da je torba kr velika, upam da me ne bodo čudn gledal user posted image .
A ve katera kako je zdaj v LJ z obiski otročkov. Mi je zanč ena povedala, da lahko le mož pride, otroci pa ne. Sm kr slabe volje, baje je tko od decembra. Lansk let vem da so otroc đe lohk prišli. kaj pa tisto plačilo za moževo prisotnost, a se lohk nadknadno plača, al morš preden greš rodit?

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
29.3.2012 10:18:55   
_vanilija_
Jutro!!!! user posted image

Mi smo še samo 3 days to go, ampak se nič še ne dogaja.... user posted image Včeraj sem imela bolečine v spodnjem delu hrbta in v trebuhu, trebuh je bil trd kot kamen... Sem mislila da se bo kaj začelo dogajat, ampak nič... Jutri mam spet pregled.

obiski po porodu - jst upam da najmanj 14 dni nobeden ne bo prišel na obisk user posted image Babica iz Šempeterske porodnišnice nam je svetovala 1 mesec. Tudi če bojo, sem rekla user posted image da obiske pelje v dnevno sobo, lahko jim pokaže user posted image na minutko (samo pokazat, ne jim dat v roke!) in ga vrne meni nazaj v spalnico. Moja mama bo pršla iz Sarajeva za en mesec ko bo moj šel nazaj v službo, amapk me malo skrbi da me bo to več nerviralo kot da mi bo pomagalo. Bomo vidli. Mi se zdi da malo kompliciram, a ne? user posted image

pranje delov vozičk - mi smo oprali vse kaj se da dati dol. Jst sem enkrat (7 let nazaj) kupila ene hlače in jih nisem oprala, ampak takoj oblekla (sem jih rabila za v službo v kateri sem mogla takoj začet delat) in sem dobila katastrofalno alergijo po nogah. Od takrat perem vse kar kupim. Tudi lupinico smo opralli (tisto blago se da dol). Tudi planiram oprat tiste mrežaste hlačke od Tosame, piše da se lahko perejo na 60 stopinj.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
29.3.2012 10:39:10   
caelia
dobro jutro punce!!

No, jaz sm si danes vzela 5 minut da se raztipkam na forumu..user posted image user posted image sej vsak dan preeberem, sam mi res ne uspe pisat, pa se lahko še tok smešno sliši..

kr precej časa pobere vse skupaj.. potem pa raje za kaj drugega porabim tistih prostih pet minut vmesuser posted image

No, sem si še enkrat prebrala vse poste za nazaj.. Lepo, k ste vesele zame.. tud jaz semuser posted image user posted image user posted image
kar se tiče truda z dojenjem, .. no, jaz sem si res želela in zdaj bo zgleda steklo, sam je pa tudi tako, da če nebi mela mleka res v izobilju, potem ne vem, če bi tok vztrajala. Sam pri taki situaciji pač lahko.. me je zadnjič dva dni kr srce bolelo, k sm svoje mleko stran zlivala in mu mešalaa tisti Aptamil, zaradi zlatenice, da bi kao hitreje minila. mam v skrinji pomoje že ene 5 litrov svojega mleka, kot kaka mlekarna user posted image user posted image tisti lončki od Aventa pridejo full prav.. če kupiš pe en komplet, k je direkt nastavek za črpalko gor in potem lahko gor nastaviš tudi dudo.. je res super. No, ravno pred 20 minutami sem spet načrpala 180 mluser posted image
sam se tolažim, da bom potem, ko bo mogoče kaka kriza z mlekom lahko itak vse porabla, al pa uvajala goste kašice s svojim mlekom, tko so mi rekli v P. navsezad
nje ga pa še vedno lahko zlijem stran, kar tud zdaj še počnem, ker čene bi moral kupit še eno skrinjo sam za moje lonbčke z mlekomuser posted image user posted image user posted image
Mi je ena sestra v porodnišnici za hec rekla; No, za starejšega pa le kupite mleko, da mu ne boste kljub obilici dajala svojegauser posted image sm se samo zasmejala.. haha, mamo 40 glav živine doma,valda ne bom dajala svpjega mleka starejšemuuser posted image user posted image

No,glede
masaže presredka:
jaz se nisem masirala, sicer sem imela namen kupit kremo, ma me je prehitelo itak vse skupaj...user posted image

kile in rejenje:
jaz sem se v celi nosečnosti zredila 6 kg, Rožle je imel 2420 ob rojstvu, odšteješ še vodo, posteljico... no in sem bla v enem tednu po porodu na prednosečniški teži, zdaj mam pa že 3 manj kot prej. meni je rekla G, da to je še vedno "laično" mišljenje, da mora nosečnica kar "kipeti"... če se otrok dobro razvija, pa ma tudi lahko kako KG manj... saj po eni strani paničarijo pa zaradi prevelikih otrok in ma že vsaka druga nosečniški diabetes.. tud jaz sem ga mela (kao) pa je bil Rožle res drobižek (še vedno je) in če bi se strogo držala diete, bi blo še slabše... malo moraš sebe poslušat, pa je... samo, sej jaz sem tudi paničarila.. lahko je zdej meni "brihtolirat", ne?user posted image

matične celice:
midva sva jih darovala v javno banko. te nič ne stane. dobiš tist paket, v P poveš, da ga imaš, oni potem vse zrihtajo in to dajo tisti komplet potem za s sabo v sobo, po porodu in ga kurir pride iskat, ko pokličeš.. ali pa nsalednji dan.

obiski:
jaz nisem hotla nobenega drugega v P, kot moža in starejšega sina.. sem bla dol že en teden prej in potem še 8 dni z Rožletom.. pa sem kljub dolgčasu raje videla, da ni koga drugega na obisk.. pa tudi zdaj doma, so prišli samo moji starši in njegovi, pa njegova sestra.. mojih sester (mam 3) pa še ni blo.. starejša ma 3 otroke, pa so bli nekaj bolni, ostali dve pa bosta, ko bosta... nič se mi ne mudi.. ostala žlahta pa kasneje.... so lepo upoštevali,ker sem povedal, da jih nočem v P, pa se še zdaj malo nazaj držijo.. dobra taktika, ane..user posted image

neimtima pri porodu:
nekaj glede filma Doula.. nisem ga videla,, sam moram pohvalit osebje KR P, no kar se tiče porodne sobe.. super babica in pediatrinja, ginekologinja in vsi... res sem se dobro počutla.. mela sem radio prižgan, čist kr ena postaja.. mi je takoj po porodu igrala Neisha... smo se še hecali, da mam dobro muziko.. čeprav sem se potem spomnila, da bi lahki prinesla svoj Cd, sam kaj sem pa jaz vedela... če lahko... Bi dala komad "Time of my life" tisti, iz Dirty dancong filma... sva midva z možem plesala otvoritveni ples na poroki na ta komad.. in se mi je zdela še ena dobra priložnost za isti komaduser posted image
hotla sem povedat, da se je meni zdelo vse skupaj zelo intimno... majnha porodna soba, prijaznost,.. lepo res.

sajenje, rožice...:
jaz sem že posejala in "poflancala" solatko.. moj je naredil tople grede in zdaj čakamo na solatouser posted image user posted image rožic pa še nisem... bom nasledni teden, ko bo moj malo več frej... da mi bo malo pomagal pri dvigovanju...

torba za porodnišnico:
jaz sem emla osnovne stvari za osebno higieno in potem sta mi prinesla še fen in palčke za ušesa.. ker sem bla pač tak dolgo noter, da sem bla že kot en zombi..user posted image

glede pranja:
sem že nekaj pisala se mi zdi.. jaz včasih zdaj uporabim tudi kis namesto mehčalca.. pa vedno res dvojno izpiranje.. nič ne smrdi po kisu, čist super je.. pa še bolj bio, če smo že na tem..

odnos v službi:
ma, ne vem.. pri nas je obup.. jaz sem v vrtcu, vzgojiteljica.. so bli sodelavci full uvidevni, so mi res pomagal.. ampak vodstvo... obup, ravnateljica je baje komenitrala moje prezgodnje popadke in porod: Ja, a misli še katera od teh tamladih normalno rodit in donosit do konca. bojo kr vse na bolniški...
s tem, da nisem niti en dan porodniške še koristila.. sem bla še na dopustu, ko sem rodila... pa vmes, ko sem še delala, zadnje 14 dni, je šla moja sodelavka na smučanje, in ker je dopust, ne bolniška, nisem dobla študentke in sem bla za vse sama...ležalnike,previjanje,.. hranjenje.. vvse.. za štirinajst 2-3 letnikov. user posted image sem hodila domov zmatrana kruser posted image , ni čudno, da je šlo potem vse malo hitreje.. s tem, da ko sem šla pa jaz na dopust pred porodniško ,je pa ta moja sodelavka dobila takoj študentko za ves čas, do porodniške moje, ko so eno novo zaposliliuser posted image user posted image saj ni sodelavka kriva, vodstvo v k...

arwen:
upam, da res uživaš porodniško., da ti ni dolgčas.. jaz je nisem niti en danuser posted image sem bla prej že doma.. in sem mela še starejšega doma... tak da sem samo kak dan bla sama.. sem si govorila, da bom kasneje ga vozla v vrtce, ko bom že res proti koncu.. tak da se nisem nakofetkala in to.. daj se ti namesto meneuser posted image jaz se bom pa zdaj, z vozičkomuser posted image user posted image

arabella:
kdaj v P? boš ziher vedelauser posted image mene so cel teden v P, ko so mi ustavljali porod, spraševali,. če mi kaj voda odteka.. ker ti baje lahko tudi po malem.. no, pa sem govorila "ne vem", ker sem mela dosti izcedka..čep pa mi je že se odluščil.. ko mi je zares odtekla in so se začeli popadki, sem vedelauser posted image

hinata:
meni je ostalo kar nekaj tistih testerčkov za merit proteine v urinu (zaradi nosečniške sladkorne), če hočeš, ti jih pošljem, sporoči na zs, ok?

no, zdaj je blo pa tole dosti več kot 5 minut za forum..user posted image sem se natipkala.. me kr komolci bolijo od tega, k jih mam na mizo naslonjene, ko tipkam...
pa cunje bojo zdaj vsak čas oprane, bo treba it obesit..

nič, priden bodite... se še kaj oglasim...user posted image

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
29.3.2012 10:41:54   
tulpek
Arwen, glede obiskov: tako kot tebi paše! Sploh da ti kdo za prespat pride, tebi pa to ne odgovarja (se mi zdi, da sta v stanovanju, ne v hiši, tam se še porazporedi, če je velika...) in da moraš potem še njih streči... ajde, da pride samo tašča, s katero se razumeš in ti bo vse pomagala, če pa že vidiš probleme, pa je boljše lepo povedat, da rabiš mir. V končni fazi si ti tista, ki bo nosila največje breme novega user posted image , mogoče boš zelo izčrpana od poroda, nespanja... mogoče boš pa po 3 dneh ugotovila, da hočeš imet polno stanovanje, pa lahko potem kličeš user posted image user posted image user posted image No, meni ne paše kaj preveč obiskov na začetku, pa tako ne bo nikogar za prespat.
Trenutno je tudi še ogromno virusov, upam da bo čez en mesec boljše, se ravno ukvarjam s tem, če it za vikend na mamin RD, ker mali se je ravno pozdravil, js sem še čist povožena.... tja pa pride sestra s svojima user posted image , ki sta napol bolna in ona je ta teden prebolela virozo s 40 vročine... pa vedno ko smo skupaj (običajno 2-3 dni, ker vsi prespimo tam), potem vsaj moj mali ali js zboliva... js pa ne zmorem še enkrat zbolet, že dve noči ne spim zaradi kašljanja user posted image In se fulll pozna, da so iz drugega konca, drugi virusi, ker ti vrtčevski, s katerimi je skoz v stiku, našega nič ne zdelajo, mogoče malo smrklja, to kar dobimo od drugot je pa kriza user posted image Bom še videla, kaj bomo.

Js sem voziček (že rabljen za prvega user posted image ) oprala na roke, s krpo in malo vode, ene dele lupinice bom pa v stroju, kar se da, sem mislila ta teden, pa ni časa.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 29.3.2012 10:44:14 >

(odgovor članu LadyB)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
29.3.2012 10:55:31   
tulpek
Vrt... js sem letos kar nekaj gredic posejala, ne vem, kako mi bo uspevalo, sploh sedaj na začetku... upam samo ,da bo dovolj dežja... bi bil koristen, čeprav nam ne paše... vsaj vsak drug dan v aprilu, po malo, da ne bo poplav... sicer se lahko zgodi, da boste (bomo) nekatere poleti kupovale vodo user posted image .

Caelia, grozno kako si imela v službi user posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
29.3.2012 13:00:53   
pobalinkaa
Pozdravljene souser posted image ,

po naporni noči in utrujenem jutru, sem končno uspela sesti pred računalnik in napisati nekaj stvari. Včeraj zvečer sem imela slabi dve uri lažne popadke, ki so se vrstili en za drugim, vrtavkala sem se po postelji, iskala udoben položaj, žal brez uspeha, ko je trebušček splahnel se je mala prerivala in bilo je res naporno. Čutila sem tudi bolečine v križu, spodnjem delu trebuha...tako da sem mislila da se bomo počasi odpravili na pot. V določenem trenutku sem uspela celo zaspati in otrdevanje trebuha na 2 uri me je vsekakor zbudilo iz rahlega spanca...
Zjutraj sem se zbudila čisto brez energije, tako da sem izžeta kot stara cunja.

Zdaj pa eno vprašanje; mislite da je lahko takšno obnašanje maternice posledica user posted image , sem opazila da se mi to dogaja kadar zvečer z mojim..., če popoldan, ne čutim takega otrdevanja?

Sem pa danes preverila informacijo glede prihoda v Kranjsko porodnišnico. Mi je svakinja povedala, da moraš tam prit najkasneje na rok, da imajo tako pravilo. Babica je je bila zelo prijazna in mi povedala da res, in da je potrebno na PDP priti ob 7 zjutraj na pregled plodovnice, z napotnico, ki ti jo da G. Tako da sem se morala prenaročiti iz 05.04 na 04.04. za pregled pri G; pa še ta udarec moje G takrat ravno ni in me bo pogledal zdravnik user posted image , mi je kar malo zoprno, da mi zadnjega pregleda ne bo naredila moja G, ampak čist en levi zdravnik, katerega nisem v življenju videla...
No ja, sej pri porodu ne bo nič drugače; malo preveč kompliciram ...ne?
Aaa pa še to, danes sem imela prvi izcedek iz dojk-kolostrum, tako da se je očitno nekaj že začelo dogajati; skoraj ne verjamem da bi bilo to slučajno po včerajšnji noči, ali pač?
Bi bila pa zelo vesela, če bi šla naslednji teden pred rokom že rodit, saj si res ne želim umetnih popadkov...ne vem sem čudna user posted image .
Prajajo se mi mešani občutki, ogromno vprašanj, ... me je kar malo strah, kaj bo danes ponoči...po drugi strani si pa že zeeeloooo želim imeti svojo pikico v naročju...

Toliko za enkrat z moje strani, lep dan kljub oblačkom user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
29.3.2012 13:06:51   
čikica
Dan.

No današnji dan se gli ni začel najbolje. Že cel dopoldan se mi fino vrti vse okoli mene. Pri branju časopisa nisem več ločila črk med sabo. Bila pri ginekologiji, kjer mi je zmerla pritisk. Je bil v mejah normale. Priporočala mi je počitek in čimmanj pitja kavice (danes sem jo spila samo zjutraj, da sem se preudila). Počutim se kot, da bi bila pod vplivom alkohola. Naš user posted image je danes tudi zelo živahen in zelo pritiska na mehur. Upam, da se bo vse skupaj čimprej umrilo, in da bova zdržala do roka poroda. Grem probat malo prespat vse skupaj, mogoče bo bolje. V kolikor bi mi pritisk narastel,bom pa morala v bolnišnico. Moje mnenje je, da se vsega krivo vreme - je tako zaspano, oblačno in za moje pojme se je kar ohladilo.

Uživajte kolikor se da.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
29.3.2012 13:08:53   
_ada_
Pobalinkaa...vidim da si mela tudi ti pestro noč.
No jaz sem včeraj od 18.00 mela take bolečine v križu, občasno še v spodnjem delu trebuha in sem šla na sprehod da mal pospešim če bi blo kejuser posted image .No ja potem se je malo umirilo in sem okol 22.00 zaspala in se zbujala itak na pol ure od bolečin do 3.00,pol pa sploh nisem spala do petih,sem že misnla da bo treba it ker me je ves čas pritiskal,bolel.Zjutraj se pa vse umiril in prej spet pol ure popadki na 7 minut in pol kar neha...Se mi že meša,zmatrana sem ko nevem kaj,zaspana,a zaspat ne morem.
No ja mal sem morala pojamrat,ker me moj user posted image glede tega kar ignorira,kar ne verjame.Počas zgubljam živce in bi kar najraj sam user posted image .Še dobr da dela popoldne da mam mir mal.

No je pa fajn zunaj dans ker ni tok vroče,ker mene že tko ta toplota ubija in je krasno za sprehod.

Aja za obiske,jaz tud ne mislim ene 14 dni nobenga razen staršev,pa še to bojo itk pršli pomagat bolj,ker sem že tko zmenjena z njimi.Bomo pa vidli kako bo,glede počutja.

< Sporočilo je popravil _ada_ -- 29.3.2012 13:13:42 >

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
29.3.2012 13:56:43   
Majkula
Danuser posted image

Pobalinkaa- predvidevam da si 4.4. naročena na amnioskopijo, kolikor je meni znano te pogleda babca in ne G (lahko se motim, ne me držat za besedo) in se na podlagi barve plodovnice odloči ali ostaneš ali greš domov in prideš spet čez par dni nazaj ponovno na pregled. Tako da umetnih popadkov ti ne bodo dajali za brez veze oz samo zato da boš na rok rodila. Čakajo (če je vse uredu seveda) da user posted image sam pove kdaj ma dost stiskanja v trebuhuuser posted image .  Za vsak slučaj pa le napakiraj torbo in jo daj v avto.

Jaz imam namen napolniti dve torbi- eno zase z najnujnejšimi zadevami in še eno za otročka ki mi jo bo moj dostavil naslednji dan.

Počivat punce, mene vedno začne špikat in pritiskat navzdol ko sem preveč na nogah in naokoli. Če pa že ležim se pa mali po trebuhu kobaca in "meri" razdaljo med rebri in mehurjemuser posted image user posted image

Uživajteuser posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
29.3.2012 14:22:37   
tulpek
Čikica, imaš prav glede vremena, če je sonce se takoj boljše počutimo. Js sem tudi slabo danes, sicer je vse ok, ampak 2 neprespani noči zaradi kašljanja, bolezen in vse to vpliva... zdajle se mirim s črno čokolado za računalnikom, je mali čudežno zaspal... tudi on je neverjento razdražen, že dolgo ne tako.

Pobalinkaa, čist možno, da je zaradi user posted image mogoče se pa počasi odpiraš in boš že veliko odprta kar tako, mimogrede. Js sem imela prvič otrdevanja in bolečine, ko sem zaradi želje, da kaj sprožim, intenzivno gonila sobno kolo ali pa prenašala uteži po stopnicah... no, nič ni pomagalo, samo bolelo je. Pa Majkula (btw. dobrodošla) ti je tudi lepo napisala glede sprožanja. No, v CE ne pregladajo plodovnice kar rutinsko, samo če imajo kak razlog za to.

Še glede umetnih.... js jih takoj vzamem, si vsaj hitro konec, če je spodaj vse pripravljeno. Sicer pa, če čakaš dolgo čez rok, ti je že vseeno...

Ada, kam greš sedaj, v Ce ali Lj?

< Sporočilo je popravil tulpek -- 29.3.2012 14:25:59 >

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
29.3.2012 15:05:41   
krispin
Danes ponoči je tudi meni nekaj "dogajalo" - bolečine v križu, spodnjem delu trebuha, pritiskanje navzdol pospremljeno s pokočo bolečino... Muc se je celo noč vztrajno tiščal k meni in me grel, mi je prav pasalo.user posted image je pa samo enkrat vprašal, če sem ok, potem pa gladko zaspal do jutra user posted image . Zdaj čez dan je malo boljše, ampak bolj kot ne ležim in spim ker sem ful utrujena. Bomo videli, kaj bo G rekla na pregledu popoldne.

Obiski - jaz sem že pred časom vsem povedala, da v porodnišnici in na obiskih bo z mano itak samo user posted image , ko bomo pa doma, pa bodo prišli malega pogledat le moji in njegovi starši, pa njegova sestra. Torej res ozka familija. Ostali pridejo na vrsto, ko se ulaufamo, to bova pa že sama sporočila kdaj. Če bo to že 14 dni po porodu, super, če pa bomo hoteli zase cel mesec, si ga bomo pač vzeli. Se bova sproti odločala.

Vozičku sem tudi jaz oprala vse, kar se je oprati dalo, lepo v stroju, ostalo pa z mokro krpo. Na lupinico sem pa čisto pozabila, tko jo grem zdejle slečt in fliknit k ostalemu "občutljivemu" perilu.

Odnosi v službi - ma jaz imam res super šefa in tudi sodelavce. Caelia in verjetno še katera druga, vidim je imela cel žur... Eni imajo res posebno veselje, če človeku lahko "zagnojijo" življenje tudi ko je to najmanj treba... Sam se tolažim, da so verjetno tudi sicer v lajfu redkokdaj zadovoljni...

Pobalinkaa - se strinjam s tulpek, user posted image komot vpliva - vsaj tko sem prebrala. Čeprav pri sebi nisem glih kakšne "korelacije" opazila. Sam to je ziher odvisno od vsake posameznice.

(odgovor članu Majkula)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
29.3.2012 15:37:41   
pobalinkaa
Ojla,

Majkula, si me malo narobe razumela; 04.04 imam pregled pri osebni G., 05.04. pa v porodnišnici, pri babici, ki bo naredila amnioskopijo... če seveda ne odidem že prej user posted image

Drugače pa hvala vsem (ADA, MAJKULA, TULPEK in seveda KRISPIN) za mnenjeuser posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
29.3.2012 16:22:03   
_ada_
tulpek...sem se odločila da grem v ce,sem se z ginekologinjo lih o tem zadnjič menla in je rekla da je osebje zelo strokovno in da je podobno ljubljani,v glavnem ima same dobre besede za celje.drugače pa glede odnosa osebja je pa itak rekla kot veste kakršen si ti do njih bodo tud oni do vas,ker sem tud sama zaposlena v zdravstvu,pa itak ne mislim bit tiho če mi kaj ne bo odgovarjalo oz. bom vidla da kej ni tko kot bi moralo bit.

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
29.3.2012 17:28:41   
Gorga
Ojla punce!

Dopoldne sem bila na pregledu. Vse še vedno bp. Otroka še nočeta ven user posted image Tako da me bodo celo do naslednjega petka pustili pri miru. Če do takrat ne prideta sama na svet, me bodo popoldne sprejeli in dan za tem sprožili porod. Tolk kolkr sem bila prej v strahu, da se ne bi začelo kaj dogajat, bi sedaj rajši videla, da bi se samo začelo user posted image

Ste pa tako pride čveke, da sploh ne vem kaj bi še sama dodatnega napisala. Vse sproti pridno pokomentirate z lastnimi izkušnjami in ostalimi nasveti s katerimi se seveda strinjam user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
29.3.2012 20:31:23   
Skarjice
Pozdravljene,

A je morda kakšna luna ali kaj podobnega? Meni je celo noč otrdeval trebuh, dopoldan
se je pa zraven pojavilo še črvičenje, špikanje, ki traja že cel dan.
Upam, da ne bomo še kam šli ponoči. user posted image

Glede obiskov, 14 dni po porodu za bližnje, ostale vsaj 1 mesec kasneje, se meni zdi čisto
normalno, edino, če ti paše drugače. Morajo pa drugi spoštovati tvojo odločitev.

Je pa full naporen, če dobiš obiske, ki ne znajo domov ali se ti ga povrhu še napijejo. user posted image

No, upam, da bo današnja noč kar se da mirna.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
30.3.2012 8:20:22   
nusi
jutro user posted image
večarj je bil očitno res en čuden da, mene je tut zvijalo, skos mi je trebuh otrdelaval, dol me je tiščal za znosrt in takoj sem se spomlna na arabello k je spraševala kako veš, da se začne, ker je včeraj tudi mene že zaskrbelo, da se kej ne dogaja - no pa se ni user posted image , vsaj ne kej konkretnega očitno user posted image .

obiski - pr meni so prišli moji in njegovi starši že naslednji dan v P, seveda ne vsi naenkrat user posted image , pa tudi tokrat zaradi mene lahko pridejo. Ko smo prišli domov so tudi lahko prihajali kolkr jim je pač pasalo, seveda bi jim brez težav pokazala vrata, če bi non stop bingljali tam, ampak nama je čist prav prišlo, ker je vmes mož mirno šel v trgovino al pa kej, me je pa kdo družbo delala, pa cunje so obesli, posodo dali pat po potrebi... skratka, če se dobro razumete jih ne odganjajte stran, še preveč časa boste same, ko boste na porodniški.
Druga pesem so bili kolegi z malimi smrkavimi otroci. Teh pa kr en čas nisem spustila čez vrata, smo se pa čez 3 tedne začeli dobivati ampak izključno na sprehodih in kofetkih, tisti brez otrok in so pa lahko prišli seveda tudi v stanovanje user posted image . No nekih masovnih obiskov nismo nikoli imeli, itak je bilo poletje pa se nikomur ni dalo doma čepet in tudi tokrat imamo srečo, ker je spet pomlad in je zunaj toplo.
Mogoče je dobr, da že k jih povabite vljudno poveste, da imate za enkrat kratke obiske, ker morata mamica in dojenček še počivat, da potem ni nerodnih situacij, če se pa še vedno kdo ne zna speljat pa kr mirno povejte, da zdej ste pa utrujene in da potrebujete mir in jih lepo odslovite - ni nč grdega v tem, kdor tega ne dojame je pač sam nevzgojen.

krčenje maternice in user posted image - ja to dvoje gre skupaj, tudi meni vedno ful otrdeva, kadar imava akcijo, pa tudi pomaga pri odpiranju, meni G kar sama reče, da morva bit na koncu pridna in redno sexat user posted image . Samo taprvič sem si glih na koncu tko prdelala vnetje in tudi tokrat se skos po malem borim, tko da žal ne morva tko pogosto, kot bi si želela user posted image

vrt in sajenje - mi smo v bloku, starši pa tudi amapk n arobu ljubljane in mami je letos dobila en del njive in zdej ga obdeluje k obsedena, sem ji res hvaležna, ker bomo imeli domačo zelejnjavo. Sem pa imela na balkonu rožce, pa nisem nek znalec okol tega niti se jim ne posvečam, ampak so me vse sosede hvalile kako so lepe in kaj počnem z njimi (mislim, da je edino mož pepl otresal noter user posted image - to je pa tut vsa razlika) mogoče so pa zato rastle user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 30.3.2012 8:21:24 >

Neposredna povezava do sporočila: 2198
30.3.2012 9:36:12   
Arwen_84
Verjetno imate že tko vse...mogoče pa keri pride prav ta info:

Pa smo jo zopet dočakali ... vašo željeno akcijo 50:10! Tokrat boste privarčevali ob nakupu opreme in pohištva v Baby Center trgovinah in na spletu. Akcija traja le od jutri (30.3), do vključno 2.4. . Na njihovi strani tega še ni..sem kopirala iz FB tole.

Polna luna je 6.4 (naslednji petek), tko da bo kar akcija vidim...jaz upam, da bom po njej...če že morem prej rodit, da še kako velikonočno dobroto vase vržem...user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
30.3.2012 9:40:24   
nusi

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Vče že morem prej rodit, da še kako velikonočno dobroto vase vržem...user posted image

kst mam namen bit do takrat že doma in se tut nabasat z dobrotami user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?