|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
27.2.2012 20:51:16   
nusi
čer user posted image
dames pa ni moj dan, oz bolje rečeno moj večer user posted image . Tamlaga sem sicer sparvila do frizerja, je blo mal kolobocij in joka, ampak je vsaj spet postrižen, ampak ta njegova viroza...user posted image Sej zdej je že kr ok, pač grdo še kašlja in seveda mu še vedno teče iz nosa, ampak sploh noče jet. Tolk je shujšal, da je prov grozno, ko ga dvignem je k perešček v primerjavi s prej user posted image in ful se trudim vse sorte kuham, pa vse gre v smeti user posted image , silt ga nočem itak nima smisla niti se to ne da, sej kakšen puding poje, ampak takih stvari mu nočem dajat preveč. Upam, da bo v vrtcu spet nazaj pridobil..ko bo šel seveda.

Glede dihanja in potiskanja - dihanja nisem nikol vadla, ampak mi pa noben ni povedal kako se prav pritiska, tut babica v porodni je očitno pozabla in mi šele čist na koncu pr zadnjih dveh potiskih razložila - torej - v trajanju enga popadka nardiš 2 do 3 potiske - odvisn kolk traja po cca 5 sekund, ker če hočš kar tiščat pa tiščat samo zgubljaš moč pa itak ne morš s tako silo kot če manj časa pa takrat bolj intenzivno

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
28.2.2012 9:08:25   
tulpek
Meni se zdi, da dihanja ni treba nič vadit, ker potem v praksi je tako drugače. Meni je babica lepo pokazala in potem kar nekako znaš. Tisto dihanje "na suho" mi pa ni šlo. Pa tudi čez porod so me vodili, ne tako kot pri nusi. Očitno moraš imet srečo. Sem imela pa na koncu cel zbor tam, 2 babici, ginekologinjo in še eno bodočo ginekologinjo na specializaciji. Res mi ni jasno, zakaj jih je bilo toliko user posted image user posted image user posted image Me pa ni motilo, itak nimaš časa o tem mislit. pa še boljše, da je kdo več kot manj.

Sem privlekala ta vikend cunje za user posted image , sedaj jih moram pa pregledat in uredit po številkah, ker je vse pomašano....ugotovit, kaj še rabim... prala pa še ne bom user posted image ampak nekatere imate pa res samo še en mesec user posted image user posted image user posted image user posted image Meni se še ne mudi, poleg tega pričakujem zamudo... .tak da je časa do maja user posted image user posted image user posted image

Da ne bom vedno jamrala, kak mi je slabo, moram tokrat napisat, da mi že nekaj dni  popoldne ni  treba več prenašat slabosti, zgage... in celo lahko spet jem malo čokolade (saj je ne redno, ampak če se mi slučajno zalušta) in malo večerje. Samo upam, da tako ostane, ker je življenje veliko lažje.
Pa tudi medenica in ostale možne in ne možne kosti oz. deli telesa me ne bolijo več med spanjem in ne zbujem se več vsako uro ampak samo okoli 5-6ih zjutraj in od takrat ko grem dokončno spat (beri po zadnjem večernem obisku wc-ja) do jutra mi ni treba na wc... skoraj idealno, a ne user posted image user posted image user posted image

Kje je kaj Adriyanca? Se je redno oglašala, sedaj pa je kar ni več? Pa še katero čveko pogrešam...

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.2.2012 9:13:14 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
28.2.2012 9:14:41   
tulpek
Aja, imena za fantka še kar nimava user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
28.2.2012 11:01:32   
Anonimen

Podatke o naslednjem pregledu sem vrgla ven, ker se mi zdi, da se tako nobena z njimi ne obremenjuje, samo iskat jih moram med odgovori. če bi jih katera imela, pa jih naj vpiše user posted image user posted image user posted image ali še boljše, naredi ločen seznam samo z njimi, potem bi morda bili celo uporabni. Tak da bom bolj ali manj samo obnavljala ta seznam, da bomo vedela, kdaj gre katera rodit.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MBuser posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 ,    user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image  

10. 04. 2012user posted image
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, Brezje pri Dobrovi, 1user posted image , user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10),    user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted imageuser posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,    user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica)user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ,  user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image ,  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image ,  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image   user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale
user posted image Kurumba

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka

SKUPAJ NAS JE ŽE 74 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......20 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1879
28.2.2012 13:47:54   
Arwen_84
En sončen pozdrav iz Primorske!

Sem čakala današnji pregled, da bom lahko kaj več napisala...in...pol zdravnice ni blouser posted image -tko, da nevem nič več kot sem pred 1 mesecem (razen to, da sem šla + 2 kg)user posted image . Sem pa v 32t in 1/7 - Pač urin, pritisk, teža, počutje b.p...pol pa še kratek ctg (5min) brez inetrpretacije rezultatov - bodo, ko bo zdravnica, naročena sem pa spet čez 14 dniuser posted image . Sem vprašala za test za streptokok - je rekla, da ga nardijo med 35 in 37. tednom in če je pozitiven se to zapiše, tako, da dobiš ob porodu antibiotike (in nekaj tudi user posted image ), tko da sem si odahnila, ker sem brala, da te dajo na CR, da se izogne potovanju skozi mat. vrat in s tem okužbo na otrokauser posted image . Sicer sem že enkrat bila + in upam, da se je takrat z antibiotiki pozdravilo....

Končno so se začeli lepši dnevi, tko da je svetleje zjutraj, ko grem v službo...pa tudi dnevi so daljšiuser posted image ...predvsem pa višje temperature, ki naredijo sprehod ob morju prijetnejši...user posted image . Sicer sem v službi še (uardno) 4 tedne...verjetno bom en teden prej vzela fraj....ampak mi grejo tko dnevi hitreje...pa tudi dokler lahko - zakaj pa neuser posted image . Ćeprau popoldne nujno rabim spanec (dokler s ga še lahko privoščimuser posted image ). Drugače posebnih nosečniških neušečnosti nimam...bolečine v rebrih (pritisk trebuščka, user posted image je pomoje še narobe obrnjena, ker čutim brce bolj v spodnjem delu trebuha in ne rebrih), ponoči bolečine v bokih (ampak se to umirja-nekako z blazino zmeraj boljše sodelujeve se mi zdi (na začetku sem se bolj ''kregala z njo'' in jo ponoči na tla vrgla, ker me je nekako samo oviralauser posted image , obiski wcja 2-3x/noč (se pa kar brez razloga zbudim ponoči in u luft gledam...user posted image - a je to tista '' nosečniškl insomnia''?, opažam tudi, da mi stvari iz rok padajo ...kot da sem čudno nerodna (glede na to, da delam v labu, ko moreš met delo organizirano, mirno roko, itd se mi zdi kar čudno, da mi stvari kar po tleh letijo) - da ne govorim o kakšnem spotiku ali butanju v pohištvouser posted image .
Priprave na porod - jaz tudi ne vadim dihanja, ker se mi zdi čudno kar tko brez razloga nekaj...pa niti nevem če prav delam...pomoje tuudi, tko kot so že taizkušene rekle, da nekako pol tam znaš ...oz. slediš pomoči babic. Pol, pa čuješ zgodbo, ko te tvoj partner ''uči'' dihanja med popadki in o tem kako ženske znorijo zraven in jih ven pošljejo, ker jih delajo preveč živčneuser posted image . Keglove vaje pa kot se spomnem...tudi bolj poredko...ponavadi, ko lulam - mam takrat najboljši filing kje točno so te famozne mišice medeničnega dna...sicer pa pri telovadbi zadnjih 10min gremo čez rutino:''stisni, dvigni, zadrži...ali pa ''škarjice''-stisni, malo popusti, še malo popusti, še malo...stisni in spusti do konca''- sounds funny, neuser posted image .
Handling otroka - tisti famozni CD od Vzajemne me je malo razočaral-sem misnla, da nevem kaj bo ampak ok...sem pa zasledila tale link, ki naj bi bil akr dober glede tega dvigovanja, če katero še tako zanima...http://www.youtube.com/watch?v=WfZDWtXDewA. Mene na trenutke kar zgrabi malo ''panika'', kaj vse naj se naučim, da nebom pol, ko en hlod - se bala reagirat oz. probat stvari..pa me kolegice vedno pomirijo s tem, da lahko preberem 100 knjih in pogledam en kup filmom...ko bom pred svojim dojenčkom je popolnoma druga praksa. Od nekje dobiš to voljo, znanje,, pogum...da kljub temu, da ti je čudno...nardiš vse, ker veš da moraš...Sicer pa vse so se na začetku lovile...in na koncu zvozile neuser posted image

No, pa sem vam dala malo dela z branjem...čveka, ni kajuser posted image

čaw čawuser posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
28.2.2012 14:00:57   
Arwen_84
No, pa je šel še en del kosila zaradi foruma...očitno postajam tudi malo pozabljivauser posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
28.2.2012 14:26:03   
_vanilija_
Hvala za info za detergent. Bom šla kupit Persil sensitive in mehčaleca ne bom dajala. Kar je sigurno, sigurno je.

Tudi mi2 nisva razmišljala o imenih za fantka... Če bo kakšno presenečenje bova mogla nekaj na hitro zmisliti user posted image . Od 20-tega tedna je otrok obrnjen na glavo, nogice ma skupaj, tko da so rekli da je verjetno punčka, ampak ni 100%. Če bo fantek, potem bo oblečen v roza in vijola user posted image .

Mi mamo "samo" še 1 mesec, tko da komaj čakam da user posted image konča z beljenjem da lahko začnem prat cujne. Če nas user posted image prej preseneti bo moj mogel vse sam zrihtat. Upam da otroček ne bo na mene in mojega brata (mi2 sva oba rojena v 35.tednu z 2.200kg) in da bo še malo počakal. Tudi torbe za v P nisem še pripravila. Omarice za otroka in tepih nam bojo pršli nasljednji teden.

Do koca tedna sem še na bolniški, potem grem na porodniško. Končno!!!

Jst sem dans zjutro komaj odprla pesti. Verjetno sem spala tako da so prsti bli zaprti in komaj sem jih dans zjutro premaknila. Kolki me tudi bolijo ko spim, vsakih 40 min se moram obrnit z ene na drugo stran. Tko da komaj čakam da se zbudim in grem malo delat po stanovanju. Mi je lažje sesat, kuhat, pomivat in pospravljat kot ležat. user posted image Če bi mi en reku da bom takšna 1 leto nazaj, ne bi mu verjela user posted image

Tinkara, kako si ti? Vidim da si še 2in1. Upam da bo vaša punčka še malo počakala. Kako tvoj kašelj? A je kaj boljše?

Gorga, zakaj so ti dali injekcije za pljučka? A boš prej mogla rodit? Mislim, vem da se dvojčki malo prej rodijo... Kadaj misliš da bo to?

"Dijabetičarke" - upam da vam ni preveč teško rihtat te jedilnike in posebaj nekaj kuhat. Ma še malo in bo vsega konc.

Nasljednji torek spet mam CTG. Prejšnji toerek mi je naredil bris za streptokoke, nasljednji teden bojo rezultati. A vas kaj ginekologi z roko "pogledajo" dol? Mene zdej vsakič, verjetno preverji če je vse zaprto (nazadnje je rekel da je vse lepo zaprto). A lahko tko preverji kolk je dolg MV, ne natančno, ampak tko, od oka :) ?

Zdej razmišljam da bi si kupila tisti čaj od malinovih listov in ga začela piti. Ampak me malo skrbi da bi zaradi tega otroček prej prišel. Mam še ful dela user posted image

Spet sem cel roman napisala user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
28.2.2012 14:45:17   
krispin
Baby handling so nam še najlepše pokazali v materinski šoli, zelo podobno pa je tudi tu: http://babybook.si/dojencek/mala-sola-nege-dojencka/dvigovanje-in-polaganje/video-handling-%E2%80%93-dvigovanje-polaganje-drza-pri-previjanju-in-negi.html

Je pa tudi mene bilo strah, da bom štorasta itd... Sam v MŠ sem probala in sploh ni tak big deal, poleg tega pa sva se s prijateljico glih zadnjič pogovarjali o teh "materinskih čutih", pa da mame preprosto "vedo" in "znajo". Mame s(m)o ful motivirane in vsaka se je morala enkrat naučit. Tisti pokroviteljski odnos, da ko bom mama, bom že znala, mi gre kar na živce in ostale notranje organe. user posted image

Keglovih vaj ni dobro izvajati med lulanjem, ker se mehur ne sprazni do konca. Samo na začetku, da ugotoviš katere mišice so to, pol pa ne več.

Danes sem končno dobila tisto knjigo, Modrost rojevanja in me prav zanima če je tok fajn, kot vsi pravijo.. :)

Pregledi pri G - meni G pogleda maternični vrat z UZ, pa še to samo takrat, če čutim kakšne bolečine, pritiskanje navzdol. Prav z roko me ni pregledovala, kakšnih drugih preiskav tudi nisva delali, ker nisem imela težav.

nusi, upam da se kmalu pozdravite, tile kašlji se znajo vlečt... user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
28.2.2012 15:00:40   
_ada_
Baby handling....sej na začetku zgleda ful grozn težko,ampak ko parkrat sprobaš ni tok hudo.Je pa res fajn da začneš takoj s tem da se navadjo ker če začneš par mescev kasnej,jih ne morš navadit in se ful pritožujejo(jokajo).

keglove vaje...ja jz sm tud slišala da jih ni dobr opravljat med lulanjem.

Modrost rojevanja...ja jz sm jo tud misnla prebrat,sam od večine mamic sem se posvetovala in so rekle da je bolš da manj veš, ker si preveč razočaran ker ni potekal tako kot si si želel oz. prebral.

Danes sem dobila za user posted image majčko z napisom ˝PRVIČ OČKA˝,mu jo bom dala ko rodimuser posted image .Taka ena malenkost.Boste ve kej kuple svojim?

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
28.2.2012 17:10:20   
ursap
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

pritisk trebuščka, user posted image je pomoje še narobe obrnjena, ker čutim brce bolj v spodnjem delu trebuha in ne rebrih

tud jaz čutim premikanje bolj spodaj in v predelu okoli popka. pa sem ginekologinjo na zadnjem pregledu vprašala, kako je otrok obrnjen in je rekla, da je z glavico dol. potem sem ji rekla, da čutim premike bolj spodaj in je rekla, da je lahko koleno ali pa rokice. škoda da nisi vprašala. jaz kar moram vprašat, ker drugače bolj malo zvem, sama od sebe ginekologinja bolj malo pove.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
28.2.2012 19:22:31   
Arwen_84
aja??super!!...ja,jaz to po mojih obcutkih sklepam-da so brce nog, mocnejse kot aktivnost rok-ce je dejansko lega lahko obratna,pa se toliko noljse,nisem ps vprasala,ker gin splih blo gin pri pregledu,tko da naslednjic sigurno,itak mi bo UZ delala!komaj cakam...splih,ps, ker si res zelim naravni poroduser posted image !

tole pipkanje prek gsmja,pa sploh ni zabavno!user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
28.2.2012 19:37:24   
tulpek
Arwen, moj user posted image je obrnjen na glavo in vseeno čutim spodaj vse bolj + na desni strani od popka. Spodaj boksa in obrača glavico, na desni strani ima trebuh(hrbet) in rito, noge pa brcajo levo zgoraj, ampak še ne v rebra, to še pride in imajo tudi še dovolj prostora vmes za krčenje, izteganje..., se mi zdi, da je cela leva stran fraj in je čist nagužvan v desno (razen nogic).  Sva pa midve po datumu čist skupaj. Prvič nisem imela pojma, kje je kaj user posted image user posted image user posted image zdaj je že bolj občutek... tretjič ne bi potrebovala več UZ, če bi bila še kdaj noseča (ampak ni v planu).

Aja, pa js imam posteljico levo in zadaj in ta lahko tudi malo blaži brce.V glavnem, js nikoli ne bi rekla, da je bebi na glavo obrnjen, če ne bi bila 2 noseča in imela vedno UZ, kjer mi to potrdi, čeprav sem bila vmes ravno zaradi brc v dvomu.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 28.2.2012 19:39:45 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
28.2.2012 20:03:05   
Arwen_84
tulpekuser posted image Bom čez 14 dni powedala, če je tudi pri meni tko...trdno upam, da ja...sicer če povem po pravici, pa se mi ne sanja kje je kakšen del...meni se trebuh dviguje enkrat na eni strani, drugič na drugi...(tko kot nek alien), pol čutim pritisk v desno rebro in hkrati v levi bok, itd. Sem si snemala enkrat buhči od zunaj, ko sedim...to res zgleda scaryuser posted image ! Tko, da res ne znam definirat nič..tko kot ve, ki ste že to dale skozi in se vam malo bolj sanja kje je kaj....''tretjič ne bi potrebovala več UZ, če bi bila še kdaj noseča (ampak ni v planu).?'' hehe, nikoli ne reci nikoli ne...user posted image user posted image .

Grem pečt palačinke...da se malo odkupim user posted image , glede na to, da sem zažgala en del kosilauser posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
28.2.2012 21:16:20   
Gorga
Dober večer user posted image

Najin tamalček je v petek popoldne zbolel. Po celem vikendu visoke vročine, ga je včeraj dopoldne moj peljal k dohtarci. Pravi, da je viroza. Najbrž res, ker je danes že ok. Je šlo mimo. Mu je pa pri poslušanju srčka slišala šum in dala napotnico za pregled v bolnici user posted image Upam, da ni nič hujšega. V četrtek pokličem, da ga naročim na pregled. Tokrat pa ne zmorem bit več sama s tamalim, kot sem bila še prejšnjikrat, ko je bil bolan. Preprosto sem postala skoraj nepremičnina. Če sem na nogah, me kmalu začne boleti hrbet, pa tudi same noge me skoraj ne držijo več user posted image Možek 2x na dan skoči do firme in drugače je z mano doma. Grozno je biti takole. Sej vem, da bo po rojstvu še več dela, ampak ga bom lahko vsaj opravljala.

Tinkara user posted image upam, da kmalu mine tale kašelj.
caelia kolk lepo, da hodite na izlete in se vajin starejši lepo ima. Jaz imam včasih prav slabo vest, ker ne morem zraven z najinim niti na igrala več user posted image
vanilija vama želim, da čimprej zrihtata stanovanje! Drugače pa kar si me spraševala. Nedonošenčki, rojeni do vključno 34. tedna, morajo v KC v LJ, ker drugje nimajo specialistov in opreme za nego in zdravljenje. Če bi npr. vseeno rodila v PO ali Šempetru, bi tamale dva takoj prepeljali v LJ. Injekciji za pljučka sem preventivno dobila zaradi rizične nosečnosti oz. dveh dejavnikov, ki lahko pri meni sprožita prezgodnji porod. To je operacija zaradi katere imam krajši MV in nosečnost z dvojčki. Upam, da bom čim kasneje rodila, ker vsak dodatni teden je plus za razvoj otročičkov. Moja G mi MV tudi ne meri z UZ, ampak me vaginalno pregleda. Jaz mislim, da izkušen G lahko tudi "od oka" oceni stanje. Jaz moji zaupam.
nusi bošček mali user posted image Upam, da bo kmalu boljše. Te pa razumem kako je, če noče jesti. Od petka popoldne pa do današnjega kosila tudi najin tamali ni hotel nič jesti. Je pa vsaj pil. Ampak itak je človek vseeno v skrbeh.
tulpek super, da so te spremljevalne težave nosečnosti zapustile user posted image Da bi le tako ostalo!

Pranje perila - jaz uporabljam pol manjšo dozo praška kot je navedena v navodilih in alkoholni beli kis, ki ga dam direktno v prašek. Na koncu pa še eno dodatno spiranje. Mehčalca nisem nikoli uporabljala. Na začetku sem stvari od malega prala ločeno, ampak kratek čas. Tokrat jih tudi jaz ne mislim prati ločeno.

Jutri imam pregled. user posted image user posted image veselo norita. Že sedaj sem malo bolj sproščena, ker sem začela 34. teden. Čez dva tedna pa lahko kompletno odklopim skrbi user posted image

Lp user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
29.2.2012 7:50:29   
Arwen_84
Naletela na članek...mislim, da dodatnega komentarja ne rabi, mamamia kaj dela narava....: http://www.taringa.net/posts/noticias/14080700/Nuevo-Record-Mundial-La-Mujer-Que-Tuvo-11-Hijos.html

Tko, da ni nič tko hudo zdajuser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 29.2.2012 7:51:48 >

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
29.2.2012 8:56:51   
tulpek
Arwen, to s kosilom se je tudi moji sestri pred kratkim naredilo, očitno se kar pogosto dogaja.... js imam prenosnika kar v kuhinji na mizi, da je vse pod kontrolo, ker sicer bi se meni tudi kdaj kaj zažgalo user posted image user posted image user posted image

Poskusi malo potipati, kje ima hrbet in rito, to je največja "gmota", ki ne brca ampak pritiska, tišči, se premika, ampak ne tako sunkovito... mene včasih kar mišice bolijo, ko mi čist v desno nekaj časa skupaj tišči. Sicer nam bo pa maternica do polnega 36. tedna še rasla navzgor, v rebra, potem pa končno olajšanje, ko se načeloma začne spuščat.

Gorga, držim pesti za tebe in tvoja dva user posted image , da zdržite kar do začetka aprila, potem pa akcija. te pa čist razumem, da ne moreš več sama, si sploh ne predstavljam, kako je imet dva v sebi. Upam, da bo s tvojim prvim vse ok in da je zdravnica samo narobe slišala. 
Ja, js sem pa boljše, prvič je bilo tako, da bolj kot je bila nosečnost proti koncu, boljše sem bila...prvih 7 mesecev je pa kar za pozabit user posted image Upam, da bo sedaj samo še boljše, ker imam še veliko urejanja stanovanja v planu, obisk Ikee in drugih trgovin, pucanja.... Samo popoldanska utrujenost še mora minit.

MV.
pri meni meri vaginalno z UZ, ne vedno, če te kaj fejst tišči spodaj ali ko se pač meri, na morfologiji.

Arwen... 11 punčk? Pa to je noro, si res ni za želet. Saj si še imen ne zapomniš takoj.

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Je pa tudi mene bilo strah, da bom štorasta itd... Sam v MŠ sem probala in sploh ni tak big deal, poleg tega pa sva se s prijateljico glih zadnjič pogovarjali o teh "materinskih čutih", pa da mame preprosto "vedo" in "znajo". Mame s(m)o ful motivirane in vsaka se je morala enkrat naučit. Tisti pokroviteljski odnos, da ko bom mama, bom že znala, mi gre kar na živce in ostale notranje organe.

Ja, mama že ve, ampak žal pogosto ne pravilno user posted image se je dobro malo poučiti prej o "handlingu" in samem razvoju otroka. Sploh je najslabše poslušat kakšne starejše, ki jim je bil cilj, da otrok čim prej hodi in so že 3 mesečnike postavljali na noge user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
29.2.2012 9:58:27   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Sem vesela, da smo vse prilezle skoraj v marec... še par ur.user posted image user posted image

Jaz sem včeraj obiskala svojo G, ker sem se bala, da je kaj narobe po tem mojem kašlju. Je sicer boljše, ampak ni še čisto. Pravijo, da je vse v mejah normale in da bi mogoče probali naslednji teden s kakšnim sprehodom. Naslednji petek bom 35 teden. Mala je v položaji za porod. Je zelo aktivna punca.

Ime je skoraj odločeno. Čisto bo, ko jo bomo videli. No samo eno ime je v finalu tak ka spremembe verjetno ne bouser posted image . Vse me boli od ležanja, kašlja in se sprašujem kako bom speljala porod brez kondicije. Upam, da bo šlo hitro.

Uživajte v sončnih dneh!!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
29.2.2012 11:46:19   
Aprilcek2012
Živjo souser posted image

Oglašam se po dolgem času, sicer redno berem, ampak pisat se mi pa ne da :) sem bolj FB fan :)
Pri meni se je kar nekaj dogajalo v zadnjem času, januarja sem se postarala za eno leto, tako da sem sedaj stara 26 let user posted image
Februarja sva se z user posted image poročila user posted image

Začele so me matrat prave nosečniške težave, zatekanje rok in nog, v rokah imam tudi sindrom karpalnega kanala, težko diham (sploh ponoči), spala sem nekaj tednov bolj malo, zdaj je pa že boljše user posted image Mali je že kar nekaj tednov obrnjen na glavo, pa velikokrat se mu kolca in to res dolgo časa user posted image
Do PDP imam še 8 tednov, se mi zdi še tako daleč... Si bom pa počasi pripravila torbo za v porodnišnico, če nas kaj preseneti user posted image

Zadnje čase mi fuuuul paše sladko, samo potem je problem, da pojem rogljiček, sladoled in še piškote, ker kar ne morem nehat, potem mi je pa tako slabo user posted image Sem se odločila, da se odpovem sladkarijam in bom samo še sadje jedla od sladkega user posted image

A bo katera šla na akupunkturo?

< Sporočilo je popravil Aprilcek2012 -- 29.2.2012 11:48:24 >

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
29.2.2012 12:01:19   
tulpek
Aprilček, čestitam za poroko user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilcek2012

A bo katera šla na akupunkturo?

Glej stran 72.

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
29.2.2012 13:34:34   
Skarjice
Pozdravljene,

Aprilček2012, čestitam za poroko!

Dihanje... Jaz med porodom sploh nisem dihala tako, kot so nas učili. Zdaj ne vem ali je tako hitro minevalo,
ali morda sem, pa se ne spomnim, ali ni bilo časa ponavljat,....?!?

Torba za v porodnišnico. Jaz imam tudi še približno 8 tednov, pa me je prijelo, da bi jo pripravila. Zaekrat ni bilo časa,
me pa kar nekaj vleče- sidrom gnezdenjauser posted image .

Handling: Če se katera boji, da kaj ne bo znala, jo lahko potolažim, da ti v porodnišnici malce pokažejo osnovne prijeme,
previjanje,... Potem kako vstajat iz postelje po porodu, položaji za dojit,..
Potem pa še na domu, ko pride patronažna sestra, ti pokaže ostalo (še enkrat previjanje, umivanje, oblačenje,...).
Pa v porodnišnici dobiš kup nekih brošur, zloženk,....

Lepo se mejte!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
29.2.2012 17:23:56   
caelia
ooj!

čisto na hitro vas pozdravim..

sem že drugi dan v porodnišnici v Kr... telefon mi je nakj zablikral, ne morem na net. sem se malo izmuznila iz sobe po obiskh, da pogledam na RR..

predvčerajšnjim sem dobila ponoči popadke, pa krvav izcedek do jutra.. sem se še sama peljala v Po, jker sem mislila, da me pač malo črviči.. no, imam pa že dva dni zjutraj popadke, ctg pokaže vrednosti do 80.. skoz je nad 30, potem pa skače na 50, 70..

ne vem?

umirjajo mi z magnezijem,pravijo da vsak dan va maternici se pozna, čeprav naj bi bilo že vse ok, tudi če rodim.

ma, po svoje bi že rada rodila.. so mi včeraj rekli, da bo šlo do popodlneva v porod, no pa ni šlo... zdaj pa ne vem.. rada bi šla domov, mi je tak dolgčas tukaj.. pa še sama sem v sobi..

nič, morm it, da me ne bojo iskale... ker ne smem iz sobe uradno.. samo do wc-ja..user posted image

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
29.2.2012 19:21:12   
nusi
caelia - upam, da si čimprej usposobiš telefon, ker tole poležavanje po bolnicah in čakanje kaj bo mora bit res grozno user posted image . Ti privoščim, da hitro mine - al da se vse umiri in greš domov, če pa je že čas za porod smo zdej res že tko daleč, da ne bi smelo bit panike.
Js mam pa jutri pregled, pa seveda spet neko u izi vnetje, am me pa zanima neki: kolkr js vem nej pred pregledom ne bi uporabljali vaginalet, samo jaz sem začela jemat 2 dni nazaj in si ne upam zdej kr prekint... najboš, da si jo dam tut danes pa pač jutri povem al kaj bi ve nardile?

gorga - ja kolk je tvoj tamal star, da niso prej tega pogruntal? Mogoče ni pa vse skp nč, pa so vas sam po nepotrebnem nasikeral

aprilček- čestitke user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 29.2.2012 19:23:46 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
29.2.2012 19:21:53   
_ada_
Aprilček čestitke za porokouser posted image

caelia-držim pesti da bo vse v redu.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
29.2.2012 19:39:38   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image
ta čas gre tako hitro, da nimam časa niti prebrat kaj pišete na forum, kaj šele kaj napisat user posted image . V službi imam na uvajanju punco, ki me bo nadomeščala, ko pridem domov se dvakrat obrnem in je treba že spat... ...

Tinkara user posted image user posted image bravo, februar brez bolniceuser posted image user posted image da ne boš šla ti še čez rok user posted image

Aprilček čestitke za poroko user posted image user posted image

Celia user posted image že v porodnišnici user posted image user posted image sem skoraj iz stola padla.... upam, da bo vse ok, da se popadki umirijo in da greš lepo domov še kak mesec počakat.

Jaz torbe še tudi približno nimam pripravljene, je še čas user posted image upam, v službo grem še 12x user posted image kar se tiče user posted image je več ali manj vse, bom zdaj dala malo slikic v moj profil, upam da bo šlo, da boste lahko pogledale. Manjka še el. varuška in koš za plenice, ter kozmetika.

vstajanje ponoči.... odvisno od najmanj 2x pa tudi do 5x, odvisno.... boleča rit user posted image user posted image to je pa že res grrrrr.....

user posted image se aktivno premika... trebuh zgleda kot travnik s krtinami.....

na akupunkturo bi jaz šla, ampak se na primorskem ne izvaja... za hipnozo nisem... torej bo pač brez vsega.... čez 14 dni začnem pit čaj (malina, robida (oboje listi) melisa in plahtica), ki naj bi zmehčal maternični vrat in sprostil porodne poti....

zdaj pa lepit slikce, če mi rata user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
29.2.2012 20:13:17   
caelia
oo.. evo, mam dovoljenje.. za do računalnika.. pomoje sem se sestram zasmililauser posted image
če pa res, sama sem v sobi in je res dolgcajt.. sem pa itak v dosegu osebja, če bi karkoli blo..

ma, ja.. jaz po svoje bi full rada rodila, mi gre kar na živce, ker mi dajejo ta magnezij.. ker Dr. je rekel, da tud če rodim bo vse ok, samo malo manjši dojenček pač... sem pa 34t3d. odprta sem bla pa včeraj zjutraj 2 cm.. potem pa nobeden več ni preverjal.. ker so rekli, da bo šlo v porod, pa da bomo potem vidli..

no, ni šlo v poroduser posted image

zjutraj so me dala ni ctg, ker sem rekla, da pomoje nimam popadkov.. pa mi je stalno kazalo nad 30, pa potem 50,60,70, tudi na 80 je skočilo... mene pa samo malo špika,.. ne vem?

in me niso spustili domov, je rekla Dr., gospa vi mate popadke, boste danes še kar tu, jutri pa bomo videliuser posted image

ma saj ne vem kaj bi raje...

moja dva me prideta obiskat, samo drugače sem pa sama cel dan...dolgčas, res.. sestre pridejo na vsake par ur, če sem ok..in to je touser posted image

no, jaz sem recimo da doma vse pripravila.. razen nisem zašila oblekice za kovtrček in oprala rjuhicm, tko da zdaj bo moral to moj mož zrihtat.. če ne pridem domov pred porodom.
samo rok mam pa 9.4., upam, da me ne bojo do takrat tu imeliuser posted image user posted image

dejte si raje pripravit stvari.. jaz sem tudi milila, da mam še časuser posted image

pa tako lepo vreme je zunaj.. sem se tako veselila vozičkanja s kolegicami, ki so že rodile.. zdaj pa tkole... no, ja.. bo že moralo bit.. dovolj sem jamrala zdaj.

upam,da ste ostale ok, pa da fajn uživate na sončku!

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?