caelia
|
nusi: Evo, nekaj jedilnikov ZAJTRK: 1. 1 jogurt navadni ego, 100g borovnic,1 kos črnega kruha, sirni namaz tamar 2. 1,5 dcl jogurta (3,6 maščobe) ali pa 1,5dcl kislega mleka, 3 žlice ovsenih kosmičev, 1 jabolko DOPOLDANSKA MALICA 1. 1 Dcl domačega mleka (ker je polnomastno lahko samo 1 dcl, drugače moraš dva dcl) 3 mali kiviji (jst pojem dva, ker mi je tri preveč) in en kos črnega kruha 2. 2 dcl posnetega mleka, 1 jabolko, 1 kos črnega kruha KOSILO 1. 100 g kuhane cvetače, 100g kuhanega korenja, 100 g kuhanega brokolija, kuhan krompir v koščkih (dva srednje velika), 1 piščančje bedro (brez kože), ,pa 3 žlice olja da popečeš vse skupaj. Jaz malo zmanjšam količine kuhane zelenjave in si pripravim še majhno skledico solate (kristalka in majhen paradižnik) 2. 200 g kristalke, 1 paradižnik, malo radiča in 50 g rukole. Dva manjša krompirja skuham v koščkih, zraven pa spečem piščančje bedro, na katerega narežem 50 g bučk, 1 paradižnik in četrt paprike- tako da pridobiš še tiste enote zelenjave,. ki sem jih zmanjšala pri solati. ko je bedro pečeno ( pred peko samo popopram ga in posolim ter potresem z mletim suhim česnom), vzamem iz pekača in vso zelenjavo, s katero se je peklo, zmešam s paličnim in dodam čisto malo vode- super omaka!! :) 3. Solata (200 g kristalke, 2 paradižnika, kitajsko zelje), 60g rjavega riža, piščančji zrezek 70g. popečem samo na dveh žlicah olivnega olja, za solato uporabljam vedno jabolčni kis in bučno olje-že od prej. 4. Solata (Kitajsko zelje, rukola, 1 paradižnik petina rdeče paprike), 1 piščančji zrezek narežem na kocke in popečem na polovici manjše čebule in dveh žlicah olivnega olja, dodam 1 paradižnik, 1 petino rdeče paprike, 50 g bučk- narezanih na kocke in prepražim. Dodam žlico kisle smetane (kar je pomoje mali prekršek, ampak.. ok :) , premešam in dodam al dente skuhane graham testenine (ene od Barille so, v taki rjavi škatlici 500 g). POPOLDANSKA MALICA 1. 1 pomaranča, dva koščka polnozrnatega prepečenca 2. 1 jabolko, 1 kos črnega kruha 3. tri manjše mandarine, pol črne bombetke VEČERJA 1. 40 g osliča- nepaniranega, samo popečenega, 60 g riža, 600g blitve (tega jedilnika še nisem skuhala) :) Ker jaz ponavadi za večerjo pojem eno skledo solate s tuno iz konzerve, namešam vse od zelene, kitajskega zelja, paradižnika, paprike, rukolo... za maščobe dodam malo naribanega sira, za škrobna živila pa dodam kos kruha. pa nič kaj ne tehtam... ker mi je itak preveč po teh gramih za zvečer... sem že tako bolj majhna :) in težko veliko pojem. :) POVEČEREK Tega ponavadi ne jem.. sem čist preveč sita pa tudi ketonov nimam v urinu, tak da.. ni panike zarad povečerka..
|