|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
24.2.2012 8:46:56   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: ursap

ta teden sem bla prehlajena in me je skoz bolelo grlo in teklo iz nosa. sm teden večinoma preležala ob čajčku. me pa nekaj zanima.... ali ima še katera od vas gestacijski diabtetes in je ob prehladu oz. bolezni ugotovila, da se ji je tud sladkor povišal? karkoli pojem je sladkor višji kot pred prehladom. že vidm, da me bo na diabetološki kregala zakaj sem imela tolk visoke vrednosti. 

jutro!

jaz mam gestacijski diabetes in ja, se mi zdi, da se med prehladom zvišajo vrednosti... jaz mam sicer lepo porihtane, ker najbrž sem mela tisti dan ko je bil test ravno neko infekcijo in mi je pokazalo full visoke vrednosti, zdaj pa večinoma jem res vse (tudi sladko) pa mam skoz v mejahn normale. redko mi pride čez 6, do 6.6, kar je dovoljeno, pa res redko. pa še pri diabetologu mam zmeraj malo nižjo vrednost, kot jo pokaže moj merilec..

če maš full povišane ti svetujem zeleno solato v velikih količinah al pa navaden jogurt-men to full zniža. sploh pa miganje.. jaz zdaj zaradi odpiranja ne smem več na orbitrek, sam prej če sm kšno neumnost pojedla, sem šla na orbitrek za 15 minut al pa še manj, in sem mela vrednost pod 5 čez eno uro in pol...

nočni obiski wc-ja
tud jaz hodim nenormalno veliko na wc, sam mam pomoje user posted image  že tako nizko, ker sem v 33t5d, pa še niti enkrat nisem čutla brc v rebra, vedno jih bolj spodaj.. tko da mi najbrž res full na mehur pritiska in dol tišči.

1.april
to z globoko košaro se mi zdi mal smešno, kar so vam rekli.. jaz sem do zdaj slišala, da dojenčki do 3 mesecev naj bi bli v košarah- zaradi trše podlage al nekaj takega.. ne vemuser posted image  ne glede na to, al je rojen poleti, pozimi... sej pač, če je poleti, ga pač ne oblečeš toliko in je košara odkrita.
moja sestra je tretjega otroka rodila predlani julija med vročinskim valom in so ji v porodnišnici rekli, da ga naj nese domov samo v plenički in pokrije s tetra plenico... ker drugače bi se skuhal...res je blo pasje vroče.

no, evo.. sem odtipkala spet.. moram se spravit k učenju, grozna sem user posted image user posted image user posted image

lep dan vsem!!

aja- kolk vas še dela? jaz sem že cel mesec na dopustu, je res tok fajnuser posted image user posted image  si ne predstavlam zdle it v službo s tem trebuhomuser posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
24.2.2012 9:11:51   
Gorga
Dober dan user posted image

1.april tole je prav smešno kar so vam rekli v MŠ od dude, flaške in globoke košare. Še dobro, da ima vsak svojo pamet! Glede globoke košare sem jaz mnenja, da mora biti ne glede na letni čas. Kar se tiče dude in flaške je pa spet odvisno od otroka do otroka. Niso vsi obsedeni z dudo in ne zmede vseh, če jih dojiš in daješ vodo po flaški. Vsaj pri našem je bilo tako. Na dudo smo ga morali navaditi, da se je bogi vsaj mal potalažil med krčki. Potem jo je imel samo za zaspati. Pri 19 mesecih pa smo jo dokončno ukinili. Vodo je začel piti šele, ko smo začeli uvajati GH. Prej ni hotel. Interesa za dojenje pa tudi ni izgubil user posted image . Ko sem nehala dojiti, pa je tudi brez problema prešaltal na pitje mleka po flaški.

Punce uživajte čez vikend!

Lp user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
24.2.2012 10:22:53   
čikica
Sončen pozdrav vsem.

Ob prebiranju vaših komentarjev si ne morem pomagati, da vam ne bi povedala za eno zelo (vsaj po mojem) pametno idejo oz. zamisel, ki sem jo slišala v MŠ. Ko ste z otrokom sami doma, boste spoznavale svojega otročička in tako boste same ugotovile kaj je najbolje za njega in vas. Nasvetov bo celo morje. Je pa nas vas ali jih boste upoštevale ali ne. Vsekakor pa boste ve same tiste, ki boste najbolje vedele kako stvarem streči. No vsaj nekaj v tem smislu.

Sama sem bila deležna kar nekaj "predavanj" user posted image kaj je najbolj dobro za otroka. Pa tudi kar nekaj literature sem prebrala. Bom pa poskušala narediti tisto, kar se mi zdi najboljše.

Glede bolečin pa to. Pri men odpade sedenje. Če preveč sedim (tudi pol ure) me medenične kosti bolijo user posted image . Mi pa zelo pašejo sprehod, čeprav moj govori, da hodim tako kot nekdo, ki ima kol v hrbtenici.

Pa še eno štorjo naj vam zaupam. V Baby centru sem kupila podlago (nepremočljivo) za pod rjuho. In kot po navadi, vse kar je novega, sem tudi to oprala. V navodilih je pisalo, da lahko pereš pri 95 stopinjah (sama sem oprala pri 60) in kaj se je iz tega izcimilo. Podlaga se je skrčila na takšno veličino, da paše na jogi, ki je v najmanjši zibki. Tako sem morala kupiti novo (o zamenjavi niso hoteli slišati).

Danes bo zelo lep dan. Poskusila ga bom izkoristiti tako, da bom čim več zunaj (poskusite tudi ve). Drugače pa vam želim prijeten vikend.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
24.2.2012 11:19:05   
_ada_
Košara...je fajn če maš tak voziček, ki ne gre v ležeči ravni položaj.Ne glede na letni čas in pa da dajejo take informacije v MŠ,smešno.Nam še omenli niso nič glede tega.Za dudiko, pa kdaj kar prav pride če ne veš kako otroka umirit, ma pa vsaj neko tolažbo, boljš to kot ves čas prsti v ustih,pa še lažje jih je odvadit od dude.

IZVIRNO SPOROČILO: čikica

Pa še eno štorjo naj vam zaupam. V Baby centru sem kupila podlago (nepremočljivo) za pod rjuho. In kot po navadi, vse kar je novega, sem tudi to oprala. V navodilih je pisalo, da lahko pereš pri 95 stopinjah (sama sem oprala pri 60) in kaj se je iz tega izcimilo. Podlaga se je skrčila na takšno veličino, da paše na jogi, ki je v najmanjši zibki. Tako sem morala kupiti novo (o zamenjavi niso hoteli slišati).

Niso hotl zamenjat, svašta.Am a je od racmana podloga, oz. proizvajalec Tosama, magari njih direkt poklič pa povej, ko vseen dvojno plačevat, pa denar metat stran je pa tud maluser posted image

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
24.2.2012 11:37:58   
Skarjice
Pozdravjene,

Hvala za linke pa nasvete... bom pogledala čez vikend, ko bo malce več časa in kakšno vajo naredila.
Bi pa morda bilo res bolje, da bi malce več migala čez vikend, pa manj sedela.

Glede teh priporočil iz MŠ, je res, da moraš imeti svojo pamet, ker izgleda da čist vsaka predavateljica
svoja priporočila naprej propagira. Boste videle, spet druga priporočila boste potem dobile v porodnišnici, potem
pri patronažni, pa kaseneje pri pediatrinji,...

1.april glede cepljenja.... to je cela zbrka, če otroka nočeš cepit. Sploh nimaš pravice zavrniti obveznih cepiv, če hočeš zavrnit moraš skozi
kup pravnih postopkov,... So primeri, ko so cepiva res povzročila določene okvare pri otrocih (prvorojencih) in potem starši niso hoteli cepit drugorojenca.
Kaj so starši naredili- borili kot levi proti vsem inštitucijam.
Pri vstopu otroka v vrtec moraš prinesti potrdilo od zdravnika, da je bil otrok cepljen za vsa obvezna cepiva. Če otrok ni bil cepljen, te vrtec zavrne.
Kapljice 3D, ki jih moraš dajati otrokom in ogromno mamic opaža, da imajo dojenčki po njih krče. Uradno pediatri povejo (brez da bi sploh vprašal), da
te kapljice ne povzročajo krčev- dokazano...
Potem po cepljenjih se otrokom pojavijo alergije na določene stvari... spet dokazano, da to ni res, in da se določene alergije pojavijo pri določeni starosti.
A ni smešno, da ta "določena starost" se pojavi v istem tednu po cepljenju?!?
Pa kombinacije različnih cepiv (ko hkrati cepijo za več stvari), tudi uradno nima stranskih učinkov....
1. april se strinjam s tabo, da je to farmacevtski lobij!

lp

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
24.2.2012 12:42:09   
**Tinkara78**
Pozdravljene user posted image !

Jaz sem še v enem kosu. Ta teden spet skoraj pristala v porodnišnici. Obiskala infekcijo, ker ne morem kontrolirati kašlja... Ker ne morejo opraviti rentgena in ker nihče noče predpisati antibiotika sem obsojena na posteljo in tople napitkeuser posted image . Danes sem 33.teden in res že vidim ciljno črto. Ker pet mesecev postelje mi je več kot dovolj. Boki me pečejo, trebuh boli, ponoči 100x na wc, ker pijem dosti. Trenutno jem Spasmex, ker me od kašlja vse boli. Včeraj sem se pripravila, da grem danes v bolnico ampak je kot kaže jok obupa ponoči, nalivanje s fiziološko, tablete... prineslo malo izboljšanja. Če pa ne bo bolje se pa grem hospitalizirat.

Kot kaže imam vso kramo, ki jo naštevate. Nekaj sem dobila, nekaj kupila, voziček je bil v kompletu (čakamo nove dele ker so se med prevozom poškodovali in novo ogrodje, ker ni tako kot smo naročili), zibelko smo našli. Danes jo pripeljemo, za vikend pa kupimo jogi in pripravimo mesto. Posteljnino pa zaperejo ko bom v porodnišnici.

Naj nam ti zadnji tedni minejo čimbolj mirno, brez bolečin in v veselem pričakovanju. Mi komaj čakamo na našo divjo punco, ki mi trebuh premika kar konkretno.

Lp.

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
24.2.2012 14:13:42   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: caelia

ta teden sem bla prehlajena in me je skoz bolelo grlo in teklo iz nosa. sm teden večinoma preležala ob čajčku. me pa nekaj zanima.... ali ima še katera od vas gestacijski diabtetes in je ob prehladu oz. bolezni ugotovila, da se ji je tud sladkor povišal? karkoli pojem je sladkor višji kot pred prehladom. že vidm, da me bo na diabetološki kregala zakaj sem imela tolk visoke vrednosti. 

jutro!

jaz mam gestacijski diabetes in ja, se mi zdi, da se med prehladom zvišajo vrednosti... jaz mam sicer lepo porihtane, ker najbrž sem mela tisti dan ko je bil test ravno neko infekcijo in mi je pokazalo full visoke vrednosti, zdaj pa večinoma jem res vse (tudi sladko) pa mam skoz v mejahn normale. redko mi pride čez 6, do 6.6, kar je dovoljeno, pa res redko. pa še pri diabetologu mam zmeraj malo nižjo vrednost, kot jo pokaže moj merilec..

če maš full povišane ti svetujem zeleno solato v velikih količinah al pa navaden jogurt-men to full zniža. sploh pa miganje.. jaz zdaj zaradi odpiranja ne smem več na orbitrek, sam prej če sm kšno neumnost pojedla, sem šla na orbitrek za 15 minut al pa še manj, in sem mela vrednost pod 5 čez eno uro in pol...

men so dali še njihovo dieto, pa se je ne držim. jem tud sladkarije in imam sladkor ok, vsake toliko časa kakšen poskoči nad 6.6 user posted image   to njihovo dieto je moja ginekologinja postran gledala. ogromne količine hrane, ki jih fizično ne morem pojest. tko da zdaj jem normalno, ne jem pa ocvrtih stvari in surovega mesa,.... pa vsakič k pridem na diabetološko na pregled me pohvali kako se lepo diete držim, ker je blo povprečje 5.0 user posted image   kljub vsem sladkarijam???

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
24.2.2012 20:09:11   
caelia

men so dali še njihovo dieto, pa se je ne držim. jem tud sladkarije in imam sladkor ok, vsake toliko časa kakšen poskoči nad 6.6 user posted image   to njihovo dieto je moja ginekologinja postran gledala. ogromne količine hrane, ki jih fizično ne morem pojest. tko da zdaj jem normalno, ne jem pa ocvrtih stvari in surovega mesa,.... pa vsakič k pridem na diabetološko na pregled me pohvali kako se lepo diete držim, ker je blo povprečje 5.0 user posted image   kljub vsem sladkarijam???

evo.. pri meni je isto.. jaz jem čist vse, tud ocvrtouser posted image
no, meni so dali tudi njihovo dieto in tisto mjodro knjižico, da si sam sestavljaš...pa sem si ene par jedilnikov naredila, pa nič ne kompliciram..
no,pa glede količin hrane.. meni istouser posted image spetuser posted image
jaz mam 157 cm in pred nosečnostjo sm mela 53 kg, zdaj jih mam 58, pa mi reče, da so količine preračunane za odraslo povprečno visoko žensko- halo, naj jaz pojem isto količino kot 170 cm visoke ženske?? moj želodec fizično  ni zmožen tega prebavit...in mi reče diabetologinja, ja tko pač je, tok je treba pojest.. pa že zdrav razum ti govori drugače user posted image user posted image
no, jaz sm mela povprečje 4.7 user posted image  pa jem vse...

tko da mogoče so res začel mal pretiravat s to nosečniško sladkorno, ampak ok.. še zmer bolš preveč merkat, kt pa premal.. al kva?

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
25.2.2012 7:54:58   
ursap

evo.. pri meni je isto.. jaz jem čist vse, tud ocvrtouser posted image
no, meni so dali tudi njihovo dieto in tisto mjodro knjižico, da si sam sestavljaš...pa sem si ene par jedilnikov naredila, pa nič ne kompliciram..
no,pa glede količin hrane.. meni istouser posted image spetuser posted image
jaz mam 157 cm in pred nosečnostjo sm mela 53 kg, zdaj jih mam 58, pa mi reče, da so količine preračunane za odraslo povprečno visoko žensko- halo, naj jaz pojem isto količino kot 170 cm visoke ženske?? moj želodec fizično  ni zmožen tega prebavit...in mi reče diabetologinja, ja tko pač je, tok je treba pojest.. pa že zdrav razum ti govori drugače user posted image user posted image
no, jaz sm mela povprečje 4.7 user posted image  pa jem vse...

tko da mogoče so res začel mal pretiravat s to nosečniško sladkorno, ampak ok.. še zmer bolš preveč merkat, kt pa premal.. al kva?

a mogoče hodiš na diabetološko na polikliniko... njihov odnos mi smrdi. najprej čakaš k zmešana, pol pa take ven meče. men je tud glede jedilnika prjavla, da tko pač je in tolk morm pojest. sam, jest mam še en drug problem - ne morem mleka in mlečnih izdelkov pit, ker mi je potem slabo. pa sm na diabetološki omenila, da mi je slabo in kaj je bil njihov odgovor... "ja se pač boste mogla mal pirsilt pa pač kakšne tablete za želodec jest" halo???? user posted image   pred cca. 2 meseci mi je pa ena njihova sestra svetovala mleko in jogurt brez laktoze. ta je pa ok, mi ni nč slabo. ampak, a res niso mogl takoj povedat??? mi je prov gnilo tja hodt.  user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
25.2.2012 17:12:19   
caelia

a mogoče hodiš na diabetološko na polikliniko... njihov odnos mi smrdi. najprej čakaš k zmešana, pol pa take ven meče. men je tud glede jedilnika prjavla, da tko pač je in tolk morm pojest. sam, jest mam še en drug problem - ne morem mleka in mlečnih izdelkov pit, ker mi je potem slabo. pa sm na diabetološki omenila, da mi je slabo in kaj je bil njihov odgovor... "ja se pač boste mogla mal pirsilt pa pač kakšne tablete za želodec jest" halo???? user posted image   pred cca. 2 meseci mi je pa ena njihova sestra svetovala mleko in jogurt brez laktoze. ta je pa ok, mi ni nč slabo. ampak, a res niso mogl takoj povedat??? mi je prov gnilo tja hodt.  user posted image

oj, ne v Kranj hodim na diabetološko. So full prijazne sestre drgač,sam tko mi je pač odgovorila, je še sama rekla, da se še učijo, da jim je vse to še en začetek... da se naj pač potrudimo in jemo tako kot piše. Ena od nosečk je bla sicer res tečna, je kar nekaj nabijala, a kaj se grejo, da je zdaj tretjič noseča, da ji prej ni nihče nikol omenil diabetesa... ma krneki.. res je bla tečna..
sej valda ji niso omenjal diabetesa, če je to vse tok na novo, znižana merila pa to..
ji je ta sestra sam lepo rekla nazaj "gospa, mi smo tu, da vam povemo, kaj je najboljše za vsa in za otroka, kaj pa vi jeste in delate, je pa še vedno vaša odločitev". in je pol za neki časa utihnila...
pa da ne more  jest petkrat na dan, da v službi to ne gre, bla bla bla.. da ma že dva otroka, pa jih vozi na treninge in nima časa jest...mislim, kot da je edina s službo pa že z otroki,...
jaz mam tud že enega, pa kmetijo doma, pa službo, pa ure pravljic...
sej pač narediš kolikor največ lahko, svet se ne bo podrl zarad enga izpuščenega obroka... in ji je sestra rekla, da lahko zaprosi za polovični delovni čas, ker ji zaradi diabetesa pripada 4 ure bolniškega staleža... pa je siknila nazaj "veste, jaz mam preveč rada svojo službo, da bi bla kar na bolniški".. mislim,.. a sem se jaz odločla za nosečnost namest tebe? kdo ti je kriv? res obupn tečna je bla...

tko da.. sej se trudijo te sestre, sam pomoje jim je res vse tok na novo, da kr kšne "pametne" vn mečejouser posted image user posted image

no, mi smo iz Bovca.. sem dobla šivalni stroj!!!user posted image user posted image user posted image  

zdaj pa sam še šivat začnem, pa bouser posted image user posted image

moram se it učit, ker sta šla moja dva ven, viličar neki popravlat... jutri gremo pa na izlet na obalo.. komej čakam!!user posted image

lepo soboto vsem še naprej!!

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
25.2.2012 20:58:59   
nusi
ohoj
spet mal odmora od mene user posted image . Kako ste kaj? Mi2 z možkom sva šla danes na en dolg sprehod, tamal je doma ostal, ker še ni ok. počutim se kr ok, mal sem zmatrama ma trenutke pa to niti ni presenetljivo, če smo imeli malega bolniga, ful pa upam, da se mi je kri popravla user posted image . Pa da se pohalim, kupila sem jogi za zibko, zibka pa še počiva v kleti in nekaj cunca mam že pri sebi, samo jih je treba še oprat... počas pa bo.

Drugače pa men se zdi košara ful praktična za na voziček, ker je res bolj udobna za otroka ne glede na to, da imamo šprtne dele, ki se zravnajo, tamal je fino zaščiten, na obiskih lahko not kinka al pa doma če ga prineseš iz sprehoda...

cepljenje - ni obvezno za v vrtec, pediater mora izpolniti list, da je otrok zdrav in če ima kakšne posebnosti, potem pa samo obkroži ali je cepljen po programu in to je to. nima veze z vpisem v vrtec.

d3 in ad3 - naš tamal ni imel krčev nikoli. kapljjic mu nisem dajala, ker je bilo itak poletje, tko da smo začeli enkrat novembra, ko je bil star 6 m in takrat je prvič dobil prave krče - od ad3, ker nekak nisem verjela, sem še parkrat probala in vsakič isto. potem smo dajali oleovit d3. Eni pa nimajo težav.

diabetičarke - madona tole se kr resno sliši imate verjetno polne roke dela s sabo? Edin kar js vem je, da vse, ki so bile na teh dietah ful shujšajo user posted image , tko da če bi bla kera tolk prjazna, pa bi z mano delila jedilnik, bi bla čist hvaležna user posted image

caelia - bovčanka praviš user posted image , lepo, mi smo kr dost v bovcu oz bc vi rečete ane?

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
26.2.2012 8:03:41   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

diabetičarke - madona tole se kr resno sliši imate verjetno polne roke dela s sabo? Edin kar js vem je, da vse, ki so bile na teh dietah ful shujšajo user posted image , tko da če bi bla kera tolk prjazna, pa bi z mano delila jedilnik, bi bla čist hvaležna user posted image

spodaj ti bom napisala dva jedilnika. knjižice z vrednostmi živil pa ne morem objavit, ker je preveč stvari, lahko ti jo edino skeniram in pošljem po ZS al pa skopiram in pošljem po pošti.

1. JEDILNIK
- zajtrk - 1,5 dl mleka + 1 čajna žlička grenkega kakava (10 g), 1 mandarina (180 g), 50 g ovesenega kruha, 35 g piščančjih prsi v ovitku
- malica - 2 dl navadnega jogurta z največ 1.3 % m.m., 1 kaki (70 g), 1 graham žemljica (60 g)
- kosilo - 200 g rečega zelja, 100 g čebule, 240 g krompirja v kosih, 80 g pečenega svinjskega zrezka - stegno, 2 čajni žlički olja (10 g)
- malica - 1 jabolko (150 g), 1 polnozrnato pecivo "sosedovo pecivo" (60 g)
- večerja - palačinke (2 dl mleka, 40 g polnozrnate moke, eno manjše jajce, 50 g skute, 15 g olja), 50 g borovnic
- povečerek - 2 dl mleka z največ 1.6 % m.m., 20 g pšeničnih kosmičev, 1 žlica mletih madljev (10 g)

2. JEDILNIK
- zajtrk - 2 dl mleka, 1 srednje veliko jabolko (150 g), 1 košček polnozrnatega kruha (60 g), 1 žlica sirnega namaza (20 g)
- malica - 2 dl navadnega jogurta, 3 male mandarine (180 g), 2 koščka prepečenca (40 g)
- kosilo - 100 g brokolija, 100 g cvetače, 100 g korenja (vse troje surovo tehtano), 240 g krompirja, 90 g lososa, 3 žličke olivnega olja (15 g)
- malica - 250 g jagod, 2 koščka toasta (40 g)
- večerja - 2 ploda paprike (150 g), sveže kumare (neomejeno), 60 g testenih (tehtane nekuhane), 1/2 manjšega zrezka piščančje prsi (35 g), 3 žličke olivnega olja (15 g)
- povečerek - 2 dl navadnega jogurta, 1/2 koščka polbelega kruha (30 g), 1/2 tanke rezine sira z največ 30 % m.m. (25 g)

no, to bi blo to... men je to preveč hrane, ne pojem tolk, pa sem močnejše postave.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
26.2.2012 10:27:20   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

caelia - bovčanka praviš user posted image , lepo, mi smo kr dost v bovcu oz bc vi rečete ane?

a-a.. nisem iz Bovca user posted image

sam po šivalni stroj smo šli tja.. je mojuser posted image  dobu prek enga oglasa in smo šli iskat, ker sem že dva meseca fantazirala, da bi mela šivalni stroj.. da bi zašila posteljnino za user posted image
sva z mami imeli doma eno staro singerco- tisto na nožni pogonuser posted image , pa sem doma včasih kaj zašila, zdaj me je pa soet prijelo, pa nimam stroja- no, zdaj ga imamuser posted image user posted image
drugače sem pa iz Logatca... no, iz okoliceuser posted image

mi je pa poznan in domač tisti konec, ker mam nono iz goriških brd in mamo tam vikend, in smo velikokrat se tam vozili še s starši.. soča pa to... res lepi kraji!

sam smo zadnje čase kr povsod naokoli.. smo se odločli, da mamo zdaj vikende malo za izlete, ker potem nekaj časa ne bomo ravno se vozili kilometre daleč.. pa se mi zdi zaradi starejšega fer, da ma zdajle malo več od naju, ker potem bo nekaj časa v minusu s pozornostjouser posted image user posted image

no, danes gremo pa v Koper na dinozavre- planet tuš in potem še v akvarij v piran, če bo čas dopuščal...

smo bolj pozno vstali... zdaj pa jaz še cunje obesim, mali gleda risanke,user posted image  je zunaj na viličarju (deloholikuser posted image ).. ga moram kar od hiše spravit, čene bi kar skoz delaluser posted image  ne, res je full priden, zdaj ma ena naročila in hiti, da ne bo potem ravno okrog poroda vse na kupu..

nusi, jaz ti lahko kopiram jedilnike....
res je, jaz sn takrat, ko sm se full držala teh jedilnikov shujšala... sam mi je blo že mal bedno... ker itak nisem šla celo nosečnost nič gor, sem bruhala.. pol pa še ta dieta... mi je še diabetologinja na prvem pregledu po dieti rekla, da moja sladorna ni "ne krop ne voda", tak da naj pač vse jem, da ne bo kaj narobe...

evo, šibam zdaj delat... da čimprej gremouser posted image user posted image

lepo nedeljo vsem, punce!!!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
26.2.2012 10:30:53   
caelia
nusi:

Evo, nekaj jedilnikov user posted image

ZAJTRK:

1. 1 jogurt navadni ego, 100g borovnic,1 kos črnega kruha, sirni namaz tamar

2. 1,5 dcl jogurta (3,6 maščobe) ali pa 1,5dcl kislega mleka, 3 žlice ovsenih kosmičev, 1 jabolko

DOPOLDANSKA MALICA

1. 1 Dcl domačega mleka (ker je polnomastno lahko samo 1 dcl, drugače moraš dva dcl) 3 mali kiviji (jst pojem dva, ker mi je tri preveč) in en kos črnega kruha

2. 2 dcl posnetega mleka, 1 jabolko, 1 kos črnega kruha

KOSILO

1. 100 g kuhane cvetače, 100g kuhanega korenja, 100 g kuhanega brokolija, kuhan krompir v koščkih (dva srednje velika), 1 piščančje bedro (brez kože), ,pa 3 žlice olja da popečeš vse skupaj. Jaz malo zmanjšam količine kuhane zelenjave in si pripravim še majhno skledico solate (kristalka in majhen paradižnik)

2. 200 g kristalke, 1 paradižnik, malo radiča in 50 g rukole. Dva manjša krompirja skuham v koščkih, zraven pa spečem piščančje bedro, na katerega narežem 50 g bučk, 1 paradižnik in četrt paprike- tako da pridobiš še tiste enote zelenjave,. ki sem jih zmanjšala pri solati. ko je bedro pečeno ( pred peko samo popopram ga in posolim ter potresem z mletim suhim česnom), vzamem iz pekača in vso zelenjavo, s katero se je peklo, zmešam s paličnim in dodam čisto malo vode- super omaka!! :)

3. Solata (200 g kristalke, 2 paradižnika, kitajsko zelje), 60g rjavega riža, piščančji zrezek 70g. popečem samo na dveh žlicah olivnega olja, za solato uporabljam vedno jabolčni kis in bučno olje-že od prej.

4. Solata (Kitajsko zelje, rukola, 1 paradižnik petina rdeče paprike), 1 piščančji zrezek narežem na kocke in popečem na polovici manjše čebule in dveh žlicah olivnega olja, dodam 1 paradižnik, 1 petino rdeče paprike, 50 g bučk- narezanih na kocke in prepražim. Dodam žlico kisle smetane (kar je pomoje mali prekršek, ampak.. ok :) , premešam in dodam al dente skuhane graham testenine (ene od Barille so, v taki rjavi škatlici 500 g).

POPOLDANSKA MALICA

1. 1 pomaranča, dva koščka polnozrnatega prepečenca

2. 1 jabolko, 1 kos črnega kruha

3. tri manjše mandarine, pol črne bombetke

VEČERJA

1. 40 g osliča- nepaniranega, samo popečenega, 60 g riža, 600g blitve (tega jedilnika še nisem skuhala) :)

Ker jaz ponavadi za večerjo pojem eno skledo solate s tuno iz konzerve, namešam vse od zelene, kitajskega zelja, paradižnika, paprike, rukolo... za maščobe dodam malo naribanega sira, za škrobna živila pa dodam kos kruha. pa nič kaj ne tehtam... ker mi je itak preveč po teh gramih za zvečer... sem že tako bolj majhna :) in težko veliko pojem. :)

POVEČEREK

Tega ponavadi ne jem.. sem čist preveč sitauser posted image  pa tudi ketonov nimam v urinu, tak da.. ni panike zarad povečerka..

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
26.2.2012 12:49:39   
ursap
skenirala sem primer jedilnika in knjižico vrednosti živil, če mora katera od vas paziti na vrednosti sladkorja v krvi. če katero zanima, ji lahko pošljem po mailu. user posted image   knjižico in jedilnike sem dobila na dibetološki ambulanti na polikliniki LJ, ker imam gestacijski diabetes.

< Sporočilo je popravil ursap -- 26.2.2012 12:50:43 >

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
26.2.2012 21:59:03   
_vanilija_
Pozdravljene user posted image !!!

Nisem dolgo časa nič pisala, ampak vas redno berem user posted image .

Mi trenutno "prenavljamo" stanovanje (user posted image barva, lupi staro barvo ker se lušči,...) tko da je pri nas katastrofa user posted image Polno je prahu, midva sva se preselila v dnevno sobo, spiva na kauchu in komaj čakam da se konča spalnica da lahko grem spat v mojo posteljo. Kolki me ful bolijo, celo noč se premetavam z ene na drugo stran, komaj se naštimam in potem moram na wc. Dobila sem blazino za dojit in za spat, ampak je zdej ne morem uporabljat, ker je kauch ful mičken... Ni placa za vse user posted image Še dodatno so me začeli bolet sklepi na rokah in prstih. Zjutro ne morem povštra vzet z roko ?! A se kateri to dogaja? Ne vem kaj je to... Pole ko mal "razgibam" prste je lažje.

Gorga, lepo da ste vsi 3 super (tisto za krofe mi je blo cool, 1 krof za vsakega user posted image , jst sem nora na krofe, zdej sem vsak dan pojedla po 2 user posted image In dodatno sem otkrila miške z vanilijevo kremo.... Uh....), ampak tak odnos do pacijentov je res katastrofaln!!! Največ me nervira ko te kregajo zakaj nisi, recimo, šel v LJ, zakaj ti tvoj G ni reku tega... Pa hello, pejdi njega vprašat, ne mene kregat... In mislim takšni komentarji da zapravljaš njihov čas... Pa za to so plačani! Grrrrr
In zakaj bi splog mogla iti v LJ?

Jst se še nisem odločila, ali bom rodila v Šempetru ali Postojni... Sem prašala mojega G kaj on misli (btw on je bil porodničar v Šempetru), je rekel da nič ne misli. ?! Ful mi je pomagal... V Postojno bi šla zaradi Ultive, ampak Šempeter mi je bližje in kar koli bom rabila user posted image mi lahko prinese v 10 ali 15 minutah. Zdej trnutno berem knjigo Modrost rojevanja, upam da mi se bo lažje odločiti za porodo brez Ultive user posted image

Mi smo dans v 35.tednu. Upam da bo ta mala počakala še kakšen teden, če ne, bomo mogli pri sosedih spat, dokler user posted image ne vštima stanovanja user posted image . Prejšnji teden smo šli na CTG, zaenkrat izgleda vse OK. user posted image

Jst še nisem začela prat otroških cujn. Kateri prešek uporabljate? A mehčalec? Sem vidla v Sparu da obstajajo nekakšni sensitive mehčalci z aloja vero, ne vem če so primerni tudi za dojenčke (narisani so, tko da ne vem, nič posebnega ne piše gor...).

Še nekaj sem hotla vprašat, ampak sem pozabila.... Bom se že spomnila.... Do takrat vam pošiljam velik user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
26.2.2012 22:11:46   
nusi
čer user posted image

hvala, ker ste se tko zavzele glede jedilnikov, moram zdej preštudirat pa jutri v trgovino po sestavine, mislim res se mi ne zdi, da se ok prehranjujem in očitno se moram nečesa držat, drugače se sploh nimam pod kontrolo user posted image , najbl me je seveda uničl to s slabo krvjo, kar sicer v nosečnosti ni nič takega, pa vseeno sem jezna nase.

caelia - a ja , js sm te kr v Bovc preselila, mi je blo pa malo čudno ja, da nobenga njihovga izraza ne uporabljaš user posted image

vanilija - o joj, upam, da kmalu končate to lupljenje in barvanje. Jaz perem za novorojenčka samo s praškom, mehčalec sem začela uporabljat šele ful kasneje in manjše doze, vmes sem uporabljala kis za mehčanje perila.

Pa mal me je panika zagrabla,da ne bi prekmalu rodila, čeprav seveda nimam nobene realne osnove za to, samo pomislila sem, da res nimam nč pripravljeno in bi bil moj kr mal bogi, da bi jst šla on pa sam s tamalim, pa vse oprat, zlikat, nabavt, postlo zrihtat pa voziček...pa še tamalga rihtat zraven user posted image . RES se morm lotit kej narest, sam da gre tamal v vrtec user posted image

< Sporočilo je popravil nusi -- 26.2.2012 22:12:41 >

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
27.2.2012 7:39:57   
ursap
IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Jst še nisem začela prat otroških cujn. Kateri prešek uporabljate? A mehčalec? Sem vidla v Sparu da obstajajo nekakšni sensitive mehčalci z aloja vero, ne vem če so primerni tudi za dojenčke (narisani so, tko da ne vem, nič posebnega ne piše gor...).

jaz sem vse oprala s praškoma Dreft Baby & Sensitive ali pa z Persil Sensitive Expert. mehčalca nisem uporabila, pa tud praška sem dodala manj kot ga oni priporočajo za en cikel pranja. poleg tega pa sem dodala še dva dodatna cikla izpiranja. 

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
27.2.2012 8:53:00   
_ada_
jutrouser posted image !
Tole glede držanja jedilnikov je kr,jaz sem se tud ta tedn držala ne lih dietnih ampak sem se prehrenjevala bolj zdravo in mam 2kg manj kot pred 10 dneviuser posted image
Pranje oblačilc...bo treba ja počas začet, sam jaz sm se odločla še prej narest generalko po stanovanjuuser posted image ,tak da to najprej dokončat, nazadnje pa oblačilca, no sej moram še počakat da mi moji starši prpeljejo previjalno iz ljubljane,ko ni šla v najin avto.Tak da bom mela kam zložit.
Drgač pa na začetku je fajn brez mehčalca,sva bla prejšnj vikend pr frendih ko imajo eno mesečno dojenčico in je ponesreč oprala neki njneih cunjic z mehčalcem in je bla boga vsa v izpuščajih.

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Pozdravljene !!!

Nisem dolgo časa nič pisala, ampak vas redno berem .

Mi trenutno "prenavljamo" stanovanje ( barva, lupi staro barvo ker se lušči,...) tko da je pri nas katastrofa Polno je prahu, midva sva se preselila v dnevno sobo, spiva na kauchu in komaj čakam da se konča spalnica da lahko grem spat v mojo posteljo. Kolki me ful bolijo, celo noč se premetavam z ene na drugo stran, komaj se naštimam in potem moram na wc. Dobila sem blazino za dojit in za spat, ampak je zdej ne morem uporabljat, ker je kauch ful mičken... Ni placa za vse Še dodatno so me začeli bolet sklepi na rokah in prstih. Zjutro ne morem povštra vzet z roko ?! A se kateri to dogaja? Ne vem kaj je to... Pole ko mal "razgibam" prste je lažje.

Joj vem kako ti je,midva sva to lani delala pred poletjem,katastrofa se je tist prah se mi zdi vlekel po stanovanju še ene tri mesce zihr,oz.sm jz mela tak občutek, ga nikakor nism mogla spravt iz stanovanja,ne glede na pucanjeuser posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
27.2.2012 9:08:12   
caelia
dobro jutro!

nusi, ni zakaj za jedilnike user posted image  ja , si me kar selila user posted image  sej so lepi kraji, sam malo doročni... sicer pa, se navadiš živet tam kjer si.. mi je čisto ok tukaj, kot semuser posted image user posted image

vanilija,kje pa potem zdaj tvoj dela? ni več poroničar?

no, jaz sem tudi ravno ta vikend nekaj googlala glede tega pranja s kisom.. mi je vedno full smrdelo iz stroja.. mam neki boschev stroj, ki je kao full eko in porabi malo vode, pa oprane cunje tudi smrdijo potem. s tem, da sem dodajala dvojno dozo mehčalca in pralnega praška... pa kr ni blo boljše nič.
zdaj sem pričela prat z dodatnim izpiranjem, je malo boljše... sam  s kisom pa kar ne upam, sicer sem ga kupla, ampak, malo "cvikam"user posted image  da nebi pa po kisu smrdelo.
je res, da moraš potem prat s praškom v prahu? pa kam daš kis? v predalček za mehčalec ali v dozatorček in v boben skupaj s perilom?

no, jaz se spet spravljam učit, joj tok se mi ne da.. kolegica me je vabla vozičkat, ker je tak noro lepo vreme zunaj...
rada bi posadila trobentice za na balkon... vse živo bi počela, sam da se nebi blo treba učit, sam kaj.. danes mam popoldan izpit in moram, ni druge..user posted image user posted image

kaj pa sem za vikend zabušavalauser posted image user posted image

lep dan vsem!!

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
27.2.2012 16:12:20   
_vanilija_

vanilija,kje pa potem zdaj tvoj dela? ni več poroničar?

Ne dela več kod porodničar, "samo" je ginekolog v zdravstvenem domu. In sem tudi vidla da dela privat v Mediartisu v NG, priprave na porod pod hipnozo. Ne vem zakaj je nehal delat v Šempetru, mi se zdi da sem prebrala da je tam bil "glavni".

A vi kaj vadite dihanje? Jst nisem še začela... user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
27.2.2012 17:20:44   
krispin
Dihanja ne vadim.. A vam so rekli, da morate vadit?! Sicer mi je princip jasen, podobno je pri jogi, borilnih veščinah, tko da mi te razne "tehnike dihanja" niso tuje. Zame je že veliko, da se spomnim na Keglove vaje, pa še to bi si morala skoraj opomnik naštimat. user posted image

caelia držim pesti za izpit! (in te čisto razumem, ker se je bilo ta vikend res težko spravit za knjige...)

vanilija, upam, da čim hitreje zrihtata stanovanje. Si predstavljam da mora biti precej naporno, sploh spanje na kavču...

Pri pranju bom poskusila čim manj komplicirat. Otrokovih cunjic ne mislim prat ločeno od ostalih, dala jih bom edino na program za občutljivo perilo, ker sem ugotovila, da ima naš stroj tam že po defaultu dvojno izpiranje in mi ne bo treba misliti še na to. Na začetku bomo imeli Persil Sensitive, kasneje pa postopoma tudi druge praške in upam, da naš poba ne bo razvil kakšnega dermatitisa. Mehčalec pa že zdaj opuščamo in praktično ni razlike.

Kis moja kolegica dodaja v predalček, kamor je prej dajala mehčalec. Eni pa ga baje dodajajo kar k mehčalcu... Pomoje je najboljše probat, ker je lahko odvisno tudi od stroja?

Sicer imava midva večino stvari že pripravljenih, ker je tudi mene zagrabila "panika" dobra 2 tedna nazaj, ko je rodila prijateljica, ki je imela rok par dni pred mano... V glavnem - prezgodaj. user posted image In sva se z mojim hitro organizirala, nabavila še tistih nekaj stvari ki so manjkale, pripravila stvari za v in iz porodnišnice...

Jutri se bom zabavala s sestavljanjem vozička, da se malo bolj spoznam z njim...user posted image

Uživajte!

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
27.2.2012 19:00:33   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: krispin
Kis moja kolegica dodaja v predalček, kamor je prej dajala mehčalec. Eni pa ga baje dodajajo kar k *mehčalcu*... Pomoje je najboljše probat, ker je lahko odvisno tudi od stroja?

*k prašku, ne k mehčalcu...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
27.2.2012 20:25:26   
daška91
Zdravo sem mamica še ne 7mesečnemu sinčku Nejcu. Živimo v Kranjski Gori no jaz sem tukaj šele 1 leto.Sedaj me pa zanima če je katera mamica tukaj iz Kranjske Gore , ki ne poznam nobene tukaj okoli user posted image user posted image ?? Bi bla zlo vesela da bi skupaj vozičkal...lp Daša

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
27.2.2012 20:28:41   
Trikratmami
Jaz sem nekaj časa dodajala kis, in sicer k prašku v dozator, ki se da v boben. Ko je bil mali čisto majhen, sem njegova oblačila prala ločeno (se jih je hitro nabralo za cel stroj, ker je polival) in uporabljala pralne krogle in kis. Zdaj kisa ne uporabljam, ker sušilec super zmehča vse. Prašek pa sem že pred prejšnjim porodom zamenjala za "bio" (Ecover).

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?