|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
20.2.2012 18:02:05   
klarcy
zadnje čase zelo slabo spim, ker kar ne najdem udobnega položaja, zato razmišljam o nakupu materinske blazine, upam, da mi bo kaj olajšala spanje. jo imate?

malo sem gledala po trgovinah za kompletke za iz porodnišnice, pa kar še nisem ničesar izbrala. sej je velik lušnih stvari, sam nič ni blo nekaj prav posebnega, da bi si izbrala. bila sem pa v babycentru, pikapolonici, h&m, c&a. kje imajo še kakšne luštne kompletke, kje ste jih kaj ve kupovale, če ste že?

joj pa spet jem krof, prej piškote, čokolado, karkoli samo da je sladko user posted image kar ne morem se kontrolirat, stalno mi paše nekaj sladkega, po zajtrku, po kosilu, popoldne... katastrofa

< Sporočilo je popravil klarcy -- 20.2.2012 18:05:24 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
20.2.2012 20:26:16   
Gorga
Ojla souser posted image

Včeraj smo/sem imela en manjši preplah. Zadnje dni sem kot cunja in včeraj me je še trebuh bolel, ves čas kot eni kratki krči oz. kot da bi me šraufalo. In ko smo bili pri naših na kosilu, me je tolk preplavila slabost, da sem se mogla it uležt. Seveda sem se ustrašla. Tamalga smo potem dali spat in z mojim sva se odpravla do porodnišnice, ker sem se hotla it pokazat. Mi ne bi dalo mira, če ne bi šla. Sem hotla vedet ali se kaj dogaja ali je vse skupaj lažno. Dvojčki se vseeno v povprečju rojevajo prej. V P me je sprejela babica in me dala na ctg, ki je na srečo kazal, da se ne dogaja nič. Pol pa pride "ta najbolj prijazen" dohtar postojnske P (dr. Tašev).... Najprej me je nakričal, da kako da ne vem, da moram do 34. tedna v LJ in da kaj se sploh hodim kazat in izgubljam njihov in moj čas. Ves čas je vzdihoval, jamral, zavijal z očmi, se čudil kako da ne jemljem magnesola, zakaj mi moja G ni dala ne vem kašnih navodil. Obem babicam je bilo vidno nerodno zaradi njegovega obnašanja, jaz in moj sva ostala brez besed. Moj je reku, da če bi še malo nadaljeval, da bi ga mahnil. Vseeno me je pol vaginalno pregledal, napisal recept za buscopan po potrebi in rekel naj si kupim magnesol. Grozno je blo. Sej nisem rabla, da me kdo boža in drži za roko. Samo preverit, da je vse ok. Oh ja. Sej pol sem tuki na RR malo prebrala kaj pišejo od njega in je v glavnem podobna zgodba...

AM - eno škatlo lohk komot kupite, da jo boste imele za vsak slučaj. Če je ne boste rabile, jo lahko kasneje porabite za delanje kašic. Jaz vem, da sem se boljše počutila, da sem jo imela v omari, če tudi je potem nisem rabila, ker je dojenje steklo. Sem pa bila hočeš nočeš bila prej v skrbeh, ker moja mama in vsa njena ženska žlahta niso imele mleka. Jaz sem imela glede tega super patronažo. Malega je na prvem obisku zvagala najprej pred dojenjem in potem po 10 minutah dojenja na eni strani, pa pol enako še za drugo stran. S tem mi je hotela samo pokazati, da imam mleka dovolj in naj se ne sekiram. Pa še vago nam je pustila čez vikend.

Krema za bradavice – jaz sem in bom tudi tokrat uporabljala Multi Mam Balm, ki ga ni potrebno spirat.

Lp user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
21.2.2012 9:39:16   
1.april
OMG Gorga user posted image
jaz bi ga napizdila nazaj, kaj se gre, izvajat psihični teror nad nosečnico, a ga na faxu niso učili, da s takim neprimernim, neprofesionalnim , odnosom bolj škodi, kot koristi??
Pa še vprašala bi ga, kakšne težave ima, da jih mora zventilirat nad pacienti?
Ne bi pozabla na stavčič, da NI opravičila za dretje, ker da zelo dobro slišim že na sobni jakosti, tak da ni nobene potrebe po vpitju in dodatnem vznemirajnju že tako vznemirjene?

Milsm res svašta user posted image
sej zato pa je tko, kt je, ker je večina kar tiho, pa pač stisne zobe in upa na najboljše user posted image

Lepo beseda lepo mesto najde, ampak voli zastopijo samo batine user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
21.2.2012 9:42:13   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

Ojla souser posted image

Včeraj smo/sem imela en manjši preplah. Zadnje dni sem kot cunja in včeraj me je še trebuh bolel, ves čas kot eni kratki krči oz. kot da bi me šraufalo. In ko smo bili pri naših na kosilu, me je tolk preplavila slabost, da sem se mogla it uležt. Seveda sem se ustrašla. Tamalga smo potem dali spat in z mojim sva se odpravla do porodnišnice, ker sem se hotla it pokazat. Mi ne bi dalo mira, če ne bi šla. Sem hotla vedet ali se kaj dogaja ali je vse skupaj lažno. Dvojčki se vseeno v povprečju rojevajo prej. V P me je sprejela babica in me dala na ctg, ki je na srečo kazal, da se ne dogaja nič. Pol pa pride "ta najbolj prijazen" dohtar postojnske P (dr. Tašev).... Najprej me je nakričal, da kako da ne vem, da moram do 34. tedna v LJ in da kaj se sploh hodim kazat in izgubljam njihov in moj čas. Ves čas je vzdihoval, jamral, zavijal z očmi, se čudil kako da ne jemljem magnesola, zakaj mi moja G ni dala ne vem kašnih navodil. Obem babicam je bilo vidno nerodno zaradi njegovega obnašanja, jaz in moj sva ostala brez besed. Moj je reku, da če bi še malo nadaljeval, da bi ga mahnil. Vseeno me je pol vaginalno pregledal, napisal recept za buscopan po potrebi in rekel naj si kupim magnesol. Grozno je blo. Sej nisem rabla, da me kdo boža in drži za roko. Samo preverit, da je vse ok. Oh ja. Sej pol sem tuki na RR malo prebrala kaj pišejo od njega in je v glavnem podobna zgodba...
Lp user posted image

ooj!

No, sva že dveuser posted image
mene je tudi včeraj nekaj ščipalo cel dan... pa sem tudi že klicala v porodnišnico, so rekli, naj se grem pokazat.. ampak je blo tako obupno vreme, da nisem vedela, a bi šla al ne.. in nisem. sem klicala v Logatec v ZD, ker je lih delal G, pa sem vprašala, če je možnost, da me pogledajo, da se nebi vozila v LJ, da nisem ziher če sploh je kaj, ampak za vsak slučaj,ker mam le samo še 15 mm materničnega vratu in me je malo strah. da lahko tudi plačam pregled, samo da bom mirna. In mi je sestra po telefonu rekla, da to pa kar tako ne gre, da naj grem kar na urgenco ali v LJ v porodnišnico.

No, ker pa tud jaz nočem it rodit v LJ, sem raje počakala doma, se je potem zvečer k sreči vse umirilo, sem pa tudi jaz zdaj 33t2d, tko da bi tudi še morala rodit v LJ, če bi do česa prišlo. ampak spet ta odnos, me kar malo pojezi. saj bi jim plačalauser posted image user posted image

no, upam,da zdržim še kak teden, potem pa da lahko grem rodit v KR, saj kar v petih minutah pa ne bo vse mimo.. no, bom že prišla do časa..

danes pa tak lep sonček zunaj, grem v lekarno končno po tisti sirup železov..user posted image

kje ste ostale, vas je zamedlo?user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
21.2.2012 9:47:38   
Anonimen
Podatke o naslednjem pregledu sem vrgla ven, ker se mi zdi, da se tako nobena z njimi ne obremenjuje, samo iskat jih moram med odgovori. če bi jih katera imela, pa jih naj vpiše user posted image user posted image user posted image ali še boljše, naredi ločen seznam samo z njimi, potem bi morda bili celo uporabni. Tak da bom bolj ali manj samo obnavljala ta seznam, da bomo vedela, kdaj gre katera rodit.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MBuser posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 ,    user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image  

10. 04. 2012user posted image
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, Brezje pri Dobrovi, 1user posted image , user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10),    user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted imageuser posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,    user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica)user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ,  user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image ,  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image ,  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image   user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale
user posted image Kurumba

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka

SKUPAJ NAS JE ŽE 74 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......20 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1830
21.2.2012 9:56:02   
Arwen_84
Pozdravljene souser posted image !

Se malo javim iz pojstle, kjer preživljam dneve...sedaj je stanje že umirjeno...sem pa precej brez energije, skozi zaspana...in nasploh šibka.user posted image Ampak moram čimprej dobit nazaj vso vitalnost, ravno zdaj, ko user posted image najbolj pridobiva na teži in se še do konca razvija...grozno me je strah predčasnega poroda in potem morebitnih komplikacij...ampak o tem, ne smem mislit pa bo ok...a neuser posted image .

spanje Mene še vedno hudo bolijo kosti v bokih ponoči...tko, da se premetavam iz ene strani na drugo...dokler ne morem več na nobeni ležat in sem na hrbtu, kjer mi pa trebuh začne otrdevat, tko da se se spet premaknem na eno stran...al imam blazino al ne, je ista figa...trebušček me niti ne moti še in tudi z njim nimam problemov...

kolostrum Že kar nekaj časa opažam (ampak ne vsak dan), da imam zvečer na bradavici belkasto med vsemi brazdami...na modercu se mi pa tudi poznajo flekci...pol se pa tko lušči dol, ko da bi blo posušeno....zaenkrat nič pretresljivega, glede na to da imam še 2 mesca do roka, pa se mi zdi malo hitro...verjetno je samo izcedek, ki nastaja pri vseh teh spremembah...Me pa moj user posted image praša:''''''''Kdaj pa ti pa pol ''''''''usahnejo''''''''?...sem rekla, da naj se kar nagleda, ker so baje pol še manjše kot na začetkuuser posted image .

angelcare Zanima me, če mislite to kupovat oz. ima katera že izkušnje?...angel sound imam in mi ni niti za sek žal, ker mi je prišpaal marsikatero skrb na začetku...ampak ta senzor dihanja pa se mi zdi malo ''''''''too much'''''''' - če ne drugo, si ga izposodiš za te začetne mesece....user posted image . Baje se tudi kdaj sam vklaplja - in pol si še bolj paničen, da je kaj narobe...mislim, da tko al drugače ne spiš na začetku zaradi vsega drugega....in če imaš to neverjamem, da spiš celo noč...

AM Tega je na tržišču tudi kar nekaj...katero priporočate? (firmo?, pa št. pa so menda označene glede na starost...) Jaz bom tudi nabavla glih minimalno količino za začetek...
Nam pa so v ŠS rekli, da naj preslišimo teorije o tem kako pitje mleka, piva, itd povečuje količino mleka...Jaz tudi mislim, da je res to ena ful napsihirana zadeva...no, jaz se s tem ne bom obremenjevala, ker verjamem, da bo vse najbolše...pač točno tako kot mora bit.

Javna banka Tiste, ki ste že kaj spraševale...je to pravi naslov ( http://www.ztm.si/sl/register_darovalcev_kmc/darovanje_popkovnicne_krvi )?-pa pol na spodnji email pišeš, da bi rada prejela paket za odvzem? (piše po 32 tednu)-ali kakšen je postopek?

moderci za dojenje: http://www.3suisses.si/si/shop/perilo/perilo/nedrcek/materinstvo/7961-25363.html , če katero zanima...eni so v akciji, pa še lepše zgledajo kot une bele vrečkiceuser posted image . Pa spalno srajco sem si kupila za sabo v porodnišnico (prilagojena za dojenje), ker so une v bolnicah res grozne...

Lep pusti dan, pa naj krofi padejo čimlažje na želodčke....user posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 21.2.2012 9:59:50 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
21.2.2012 10:20:59   
tulpek
Javna banka... na mail (espok-ztm afna ztm.si) pišeš in ti pošljejo navodila in obrazce za izpolnit, lahko jih tudi kličeš. Js sem včeraj pisala in so mi že čez nekaj ur poslali mail. Tam so obrazci in tudi vprašalnik o dednih boleznih, okužbah.... to izpolniš in pošlješ njim, oni ti pošljejo paket, v lj ga lahko greš sam dvignit (2 letni nazaj). Potem daš ta paket v bolnici in jih že vnaprej opozoriš, oni vzamejo celice in nato kličeš na neko številko, ki je v paketu pripisana in pridejo po paket. Če ne mislite dat v privat, nimate kaj izgubit, kvečjemu lahko komu pomagate s tem.

Angel Care: mi smo imeli in meni je bilo super, najprej nisem želela, pa je moj čist mahnjen na takšne tehnične stvari in ga je seveda naročil, ampak iz anglije za cca. 90 eur. Piskal ni nikoli brezveze, moraš nastavit občutljivost prav, pa je, če piska brezveze, pomeni, da ni prav nastavljen. Je pa tako... odvisno koliko si panik in koliko dejansko potem mirneje spiš. Js sem kar panik in ko smo šli kam na obisk za prespat, potem sploh nisem mogla spat in sem skoz poslušala, če diha. Pa še eno foro je imel mali, da včasih malo dlje ni vdihnil (ampak še v mejah normale) in je potem dvakrat hitro dvakrat zadihal in ko bi to prvič opazila, bi itak zagnala paniko. Je pa tako ,da če kupiš malo boljšo varuško, te pride skoraj isto. Ima pa AC tudi funkcijo varuške.

Pust: včeraj sem pojedla 2/3 manjšega krofa in to plačala z zgago in slabostjo user posted image user posted image user posted image Napake ne bom ponovila. Pa nasploh ne čutim neke velike potrebe po sladkem, ker mi je potem itak slabo. Verjetno se mi je že tudi delo malo odvadilo, ker zadnih 16 dni res minimalno sladkega pojem.

Gorga user posted image user posted image user posted image res katastrofalen odnos. Samo da je vse ok. 1. april, po moje si tako šokiran takrat tam, da to šele za tabo pride (kaj bi lahko rekel).

Tinkara, kako kaj? sedaj pa samo še februar zdržiš in potem še marec, pa lahko greš mirno rodit user posted image user posted image user posted image

Modrci:
meni so bili kjub katastrofalnemu izgledu tisti iz Mullerja (saj dm ima enake) najbolj udobni, edino za kam it sem imela iz HM. Sedaj bom poskusila poiskat stare, upam da najdem. Pa možno, da ima sestra kakšnega mojega, pa od nje še dobim verjetno kaj...  Tista, ki je spraševala za število: več kot 1 že rabiš, da opereš, poleg tega lahko kar na hitro "spustiš" in je moker , tak da vsaj 3-4. Je pa malo smotano naprej kupovat, ker lahko zgrešiš cifro ali pa potem sploh ne dojiš.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 21.2.2012 10:26:03 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
21.2.2012 12:50:41   
caelia
uf,matične celice.. jaz sem se zdajle spomnila, da moram to oddati na pošto... mam že en teden podpisano in urejeno domauser posted image  čist sem zmedena.

sem pa dala za javno banko.. tko kt ste rekle.. če daš v javno banko, nimaš kaj zgubit, kvečjemu ma kdo kaj od tega lahko..

ne znam dodat slikce user posted image user posted image  pa rada bi vam pokazala moj "kostum"user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
21.2.2012 12:57:04   
pobalinkaa
En lep sončen pozdrav,

v tej gužvi komaj še najdem kaj časa za branje, žal pa še manj za pisanjeuser posted image . Komaj čakam naslednji petek, ko bom zadnji dan v službi, imam že vsega počasi dovolj.

Zadnje čase sem v službi prav pasja in res komaj čakam počitek. Klarcy ponoči tudi jaz slabo; oziroma lahko rečem vsak dan slabše...imam pa blazino, ki sem jo kupila v BC, sem zelo zadovoljna z njo, nudi potrebno oporo, vendar mi žal nsepečnosti ne odpravi...na noč spim 3-4 ure in sem potem čez dan sitna kot driska.user posted image .
Kar se tiče sladkega sva pa na istemuser posted image , paše mi vse kar je sladko, da ne govorim o krofih od prejšnjega tedna, vsak dan pojem vsaj enega. V soboto sem jih celo pekla; pojedla dva topla in posledica.....ZGAGA za popuser posted image .

Gorgauser posted image , sem vesela da ste vsi 3 uredu, kar se pa tiče zdravnika...pa NO COMENT!
Takšne predrznosti in nesramnosti si ne bi smeli dovoliti navadni ljudje, kaj šele zdravnik v porodnišnici...katastrofa...se mi kar želodec obrača ob misli na take osebke.

Uživajte v sončku

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
22.2.2012 9:46:11   
_ada_
Oiuser posted image
No jaz sem pa včeraj zaključila s službo za en letuser posted image .Sem se dans tko lepo naspala, ker vem da mi ni treba več na šihtuser posted image .
Krofi...sem se jih tok najedla in v službi in kamorkol prideš da jih nočem en čas videt.

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
22.2.2012 10:07:41   
tulpek
Če je katera spregledala: dm je včeraj poslal bon za -50% za Persil Sesitive.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
22.2.2012 11:38:09   
Skarjice
Hej,

caelia, 9 dni po porodu biti v predavalnici mora biti pa res sufer. Kaj ti mora to delat
mleko, pa psiha, ker si tako hitro ločen od svojega malega. Prfoksa je pa tud.... , da je tolk
nepopustljiva, neživljenjska. Drugače pa mamo mi na faksu 1 dodatno leto za vsakega otroka,
tako da sm jaz šla na predavanja šele kasneje, ko je bila mala malce večja. Sm pa magisterij
končevala.

No drugače pa bila na pregledu, in se moj mali še ni obrnil na glavico. Mam še en pregled- baje se mora
obrnit do 34. tedna, če se ne bo so mi svetovali zunanji obrat. Moram mal še pobrskat kako to poteka, pa kakšne
so alternative. Sicer upam, da se kmalu obrne. Me je pa kar malce strah.
A katera kaj več o teh stvareh ve?

DM boni, a prašek je resnično cenejši, kot recimo v kakšni drugi trgovini?
Muller ima pa znižane modrce za dojenje, mislim da 1-2 EUR/modrc. Okrog 6,00 EUR stane en komad.

lp

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
22.2.2012 11:59:06   
nusi
ohoj

js sm tut doma in tamla z mano že 3 tedne user posted image , sej ne bi blo panike če bi bil zdrav, ampak komaj smo po 14 dneh pozdrvavli ušesa, je na kontroli dobil virozo in mi od nedelje ful kuhal, da smo ga cele noči namakali v vodi. Pa seveda sem ga morala skos nosit in me je vse bolelo user posted image .

Angel care - nismo imeli, pa če nima otrok nekih dihalnih prirojenih težav res ne vem zakaj bi ga user posted image ? Razen če imate kakšne strahove, potem pa je definitivno bolje to nabavit kot pa nič spat in skos čekirat če je vse ok.

gorga - najprej, sam da je vse ok user posted image , pol pa tale Tašev je menda res osel na 2, upam, da ga ne fašem, ko grem rodit, prvič sem imela Likarja, itak me je samo zašil, vse drugo dela babica, ampak, da bi mi še kdo kej pametil al pa me grdo zašil mu pridem glavo odšraufat po kakšnem mesecu, ko se opomorem user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
22.2.2012 17:57:53   
VERONCY
Živjo punce!

Da se še jaz malo oglasim! Berem vas redno za pisat se morm pa že zravn spravt! Z našim user posted image je vse OK! Imeli pa bomo še enega user posted image ! user posted image Imela pa bi eno

vprašanje če mi bo katera znala odgovoriti! Mene boli križ za pop.....! Zdej me

pa zanima če obstaja kaka zadeva za mazat oz. krkol d me ne bi tak bolel! Mi imamo že vse doma od opreme do cotk tak da bom šla samo v nabavo da kupim malenkosti kot so duda, pleničke, olje.....! Lepo vas je brat in upam da boste klub zasebnim forumam še vedno tukaj! user posted image Se tipkamo!

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
22.2.2012 18:39:18   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: VERONCY

Živjo punce!

Da se še jaz malo oglasim! Berem vas redno za pisat se morm pa že zravn spravt! Z našim user posted image je vse OK! Imeli pa bomo še enega user posted image ! user posted image Imela pa bi eno

vprašanje če mi bo katera znala odgovoriti! Mene boli križ za pop.....! Zdej me

pa zanima če obstaja kaka zadeva za mazat oz. krkol d me ne bi tak bolel! Mi imamo že vse doma od opreme do cotk tak da bom šla samo v nabavo da kupim malenkosti kot so duda, pleničke, olje.....! Lepo vas je brat in upam da boste klub zasebnim forumam še vedno tukaj! user posted image Se tipkamo!

veroncy:

jaz mam iste težave s križem.. me boli za znoret!
sam je pa res, da mi full pomaga krema od justa- Sivka. me mojuser posted image  vsak večer namaže, zjutraj me pa ponavadi kr sine user posted image  ker se mu fajn zdi, da loahko mal "packa" s tisto kremo tam po mojeem hrbtu, men pa čist pašeuser posted image user posted image
res ti priporočam to kremo. Če poznaš koga, ki prodaja Just, si jo le naroči. sicer ni poceni (ena tuba je 17 eur) ampak jo maš za dolgo, pa še čist naravno je in res pomaga.
pa še otroke lahko mažeš z njo ponoči po prsih ali po hrbtu- pomirja kašelj un umirja dihanje.

če hočeš, ti dam tel. št. od sestre moje tašče, ki to prodaja, samo mi  piši na zs, ker že zdaj zgleda, kot da delam reklamouser posted image

Dr. tašev
tukaj v Logatcu je imel svojo ambulanto, pa so ga zdaj zamenjali, je prišla ena ženska.. so vse zadovoljneuser posted image  jaz se pa nisem hotla k njemu prepisat, ko sem se preselila., se raje vozim 50 km daleč k svoji G v škofjo Loko, je kar carica.

škarjice
ja, malo je res neživljenjska ta profesorica.. čeprav se da z njo kar zmenit dosti stvari, samo na prvi pogled je obup in pristop ma čist neoseben....kr direkt napade.. brez vprašanj.

tulpek
kam so pošiljali bone iz DM? user posted image

(odgovor članu VERONCY)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
23.2.2012 8:28:44   
Gorga
Lep sončen pozdrav vsem! user posted image

Moje počutje je boljše. Sicer na nogah sploh ne morem več biti, po 100m hoje sopiham kot da sem tik pod vrhom Triglava user posted image Tako da v glavnem sedim ali ležim. Je kar smotano user posted image

1. april je bilo tako kot je že tulpek napisala. Si tolk šokiran, da res ostaneš kar brez besed.
Arwen upam, da si že nazaj na 100% dobrem počutju! user posted image
pobalinkaa in klarcy se vama pridružujem pri sladkem, ker tudi mene prav nič ne ustavi. V torek sem pojedla tri krofe. Pač en zame in po eden za vsakega user posted image Moram biti fer, a ne? user posted image
Skarjice moja prijateljica je bila na zunanjem obratu. Kolikor se spomnim od takrat, ji je rekla G, da jo mora poslati na zunanji obrat. Je šla in je bil safr, pa še tamale ji niso uspeli obrniti. Se pa nekateri otroci obrnejo tudi šele tik pred koncem. Sem že velikokrat slišala. Tudi na temi dvojčkov sem brala od ene punce, da se je eden user posted image obrnil teden preden je rodila. Pa veš, da je imel na razpolago pol manj prostora user posted image Držim pesti! user posted image
nusi upam, da se tamali kmalu pozdravi user posted image user posted image

Dm boni - jaz sem jih tudi dobila in če katera rabi ji lohk pošljem od Persila, Lenor mehčalec, Johnsons baby in Pantene.

Lp user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
23.2.2012 8:38:42   
_ada_
Dobro jutro,
am glede obračanja otročka nam je u MŠ rekla za eno metodo, ki jo lahko doma poizkusimo če se dete ni obrnilo, naj bi se menda nekak postavu na vse štiri,da si oprt s komolci in glavo med roke, medenico pa naj bi dal višje gor, to naj bi bla ena metoda,ki bi lahko pomagala da se obrne.
No tko kot se jaz spomnem da je rekla. Drgač se pa lahko itk obrne pred koncem, moji mami se je bratec obrnu šele v 36.tednu.

Just kozmetika...res super, za otročke ko so prehlajeni in za nas isto je zakon materina dušica, men je to zimo ful pomagala pri prehladih, ker drgač nism mogla spat zarad kašlja.

No grem mal na sprehod, moram zej ko sem doma bit aktivna.user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
23.2.2012 8:44:33   
tulpek
Skarjice, meni te bona na dom pošljejo vsak mesec, kakšnih 6, večinoma nekoristnih user posted image user posted image user posted image ker kupujem, kar rabim in ne, kar je v akciji. Prašek bom pa vzela, ker je redna cena skoraj 14 eur - 50%... to se pa že splača vzet. Piše pa, da je za 40 pranj, kilaže pa ni, ampak se mi zdi, da je ta Sensitive samo v eni velikosti in vedno cena okoli 14 eur. Ostale bone imam tudi js viška, če katera hoče.

Obračanje user posted image : eni moji znanki se je user posted image obrnil na glavo dobesedno tik pred zdajci... je prišla na naročen CR (v Celju imaš izbiro oz. možno da sploh ne izvajajo porodov z ritko naprej, ne vem 100%) in so ugotovili, da je obrnjen ter jo poslali domov. Moj je bil na zadnjem pregledu na glavici in upam, da tako ostane.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
23.2.2012 9:23:12   
klarcy
prašek persil sensitive je tudi pol manjši za 7,99 €. sem ga videla pa v mercatorju, tako da to se splača vzet. jaz sem vzela to večjo embalažo, samo prehitro, torej za polno ceno user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
23.2.2012 9:25:28   
tulpek
Se vidi, da ne hodim v merkator user posted image user posted image user posted image je pa res, da sem nazadnje gledala 2,5 let nazaj....

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
23.2.2012 12:26:02   
Arwen_84
Glede ''''vpliva'''' na obrat plodu...sem tudi jaz nekaj iskala okoli po netu, ker imam veliko pomislekov glede zunanjega obrata (pač, če je otrok tako že pomeni, da mu je tako najbolj optimalno - sam sebi ne bi prilagodil njemu manj ''''udobne'''' lege, da si zagotovi vse za rast in razvoj, ne? Al je pa popkovina prekratka in se je tko prilagodil, itd...nevem, no. Itak slišiš spet vse mogoče zadeve.

Tu je povezava o vajah s katerimi naj bi lahko pomagale same pri obratu... http://fit.ringaraja.net/clanek/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.htm

Baje kasneje čutiš vsaj približno kako leži, tko da veš, če ma nogice gor ali dol...meni še vedno vibrira cel trebuh, tko da pomoje leži počezuser posted image oz. itak ima še dovolj časa in prostora, da naredi kar ji najbolj ustreza glede na dane razmere v trebuščkuuser posted image .

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
23.2.2012 12:29:31   
nusi
obračanje - ja vem, da so na netu neke vaje (telovadba) s katero pomagaš otroku, da se obrne na glavo. Samo jaz vam povem, da moj se skos vrti. men je rekla G, da je bil nazadnje že na glavo obrnjen, to je v 32 tednu al v 31, ne vem kdaj točno sem imela pregled, no in jst prov čutm, kdaj me brca navzgor in kdaj navzdol, tko da nč ne verjamem, da tko kr ostane, razrn potem na koncu. Mogoče bi pa še jaz za zihr kakšno vajo nardila user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
23.2.2012 16:04:50   
1.april
No, pa sm zaključila z MŠ v P LJ user posted image user posted image
Je bilo zanimivo, razen pač predavanj fizioterapije, zobarja sm lepo preskočila user posted image , en veeeeeelik, gromozanski minus si pa zasluži(jo) - so bile kar 3 - pediatrinje, natančneje, dve sta bile iz Infekcijske klinike in sicer, za del o cepljenjih user posted image . Pa sm mislila, da sam samo jst proti cepljenju (kar vseh in za vse po vrsti), ma so bili dedci drugih nosečnic bolj popadljivi user posted image .

Včasih so dojenčke cepili šele okol 6 oz. 9m po rojstvu, danes ga napadejo že 10min po rojstvu (ok, res mu dajo "samo" injekcijo vitamina K), oz. s 3m je že v 1.odmerku.
ma že obveznih cepljenj je fuuuul, dodatnh je pa še dodaten bataljon (9). Ajde, ne rečem, cepiš otročka una obvezna cepljenja, AMPAK šele pri 6 oz 9 mesecih starosti, ne pa revčka že pri 3 čisto napikaš user posted image Nimajo dohtarji blage veze, kaj pomeni (pre)zgodnje cepljenje na pojav avtoimunih bolezni oz. bolezni tipa Alzheimer ipd. v kasnejših letih.
Oni zagovarjajo trditev, da to pa že ni povezano, da ni dokazov, raziskav, ki bi to potrjevale...
my ass user posted image
tut tobačni lobij je vrsto let trdil, da kajenje nima vpliva na nastanek (pljučnega) raka pri kadilcih user posted image

uf, sm se kr razpištolila user posted image user posted image user posted image

drgač pa, je moj user posted image obrnjen malo tako, malo drugače, večino časa je pa menda res obrnjen proti zemlji, no, vsaj pošrek v trebuhu je; nogice ima nekje pri mojih desnih rebrih, s katerimi me vsak dan fejst zbrca; ne razumem, od kje razbojniku taka moč, da me prov boli tole brcanje, pa sm šele v 31t.
Pa strašno rad kolca, pravi Kolcamož je; najmanj trikrat dnevno se mu tudi po 10 min kolca? Pjandurca mala user posted image , se naliva s plodovnico user posted image

V glavnem, v sob.sem šla v Tosamino štacunco po bombaž.opremo (plenice, blazinice, vložki, pa tak jajc), tko da mi zdej manjkajo sam še škarjice, krtačka in glavniček.

pa otr.posteljnina user posted image ; ampak bom že, če drgač ne, se zapeljem tja na Dobrovo, sem itak na unem koncu večkrat  user posted image pa zdej tut končno vem, kako bajta navzven zgleda user posted image jaz si namreč ogledujem s prsti, ne očmi user posted image user posted image

pa voziček user posted image ampak za tega je še cajt.

Aja, kaj me je pa res presenetilo v MŠ, je bilo pa to, ko so rekli, da duda za dojenčka SPLOH ni primerna. Okej, morda od 2. meseca starosti dalje. da prej je pa total BZ.
Ahmmm, kaj je še BZ user posted image
aja, stekleničke user posted image , da kok je pa to šele BZ, ker naj bi itak dojil (seveda tiste, ki to želijo in čigar malčki se želijo dojit, ob hkratnem pogoju okej jošk - kr se bradavic tiče). Smo si pogledal filmček, kjer je slatko malo (staro par dni!!!) pilo mlekca iz plastičnega mini kozarčka (!!!), sej je bil kozarčič majhen, na nivoju štamperlčka, pa mal se mu ga je zožalo, da je lažje pil. Kaj mi je bil luškan, kako je pijuckal oni mlek po mini požirčičih. Je bil podprt, da je bil lepo pokonci (verjetno ga je za telo držala mamica), oči mu je držal glavico, z drugo roko pa je pristavil oni frakeljček.
No, jaz svojemu ne bom ponujala glaža, je pa menda zelo primerna tudi žlička - namesto kozarčka.

Eno stekleničko sem dobila, tak da zaenkrat jih več ne mislim kupovat, dud ravnotako ne. Vsaj v štartu (na zalogo) ne.

Jaaaaa, pa globoka košara naj bi bila tudi BZ za tiste, ki bomo rodile konec aprila (ma ja, itaq, da je ful odvisno od vremena) . So povedali že prec na začetku predavanj (prva al druga ura semizdi). Pol sm pa gledala kake so kej cene športnih delov vozičkov (nekak se palim na Baby Boom tri kolesnika, pa še v Getza ga lah jedva zbašem), pa je razlika tok mala - dobrih 60E - da je pol čist vseeno, če vzamem komplet šare in mam polega šp.dela, košare, zimske vreče, lupinice, dežne prevleke, komarnika, še uno torbo.
Tko da....sm zgleda obsojena na šaro user posted image

Uff, pa dve gromozanski vreči cunjic sem dobila, ijeeeee večinoma bele barve, se bo vse na 90st. opralo, brez likanja. Upam user posted image
Likanja namreč NE maram. Sušilca pa nimava user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
23.2.2012 21:09:31   
krispin
Zunanji obrat: na prejšnjem pregledu (31. teden) je bil moj poba še v vseh možnih položajih, le z glavo navzdol ne in upam da se do pregleda naslednji teden obrne, sicer bodo tudi mene pošiljali na ZO. Parkat sem delala tiste vaje, G mi je svetovala naj tudi čim manj sedim in zaenkrat kaže, da pomaga, ker vedno večkrat čutim brce tja pod rebra... user posted image :)

Košara za voziček - jaz jo bom imela, kljub temu, da se športni del čisto poleže.
Dud in stekleničk pa zaenkrat ne mislim kupovat, bomo pol, če ne bo šlo brez.

Gorga - samo da ste ok... Opisani odnos pa res, za pop****!user posted image
Nusi - pozdravite se! user posted image

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
24.2.2012 7:32:31   
ursap
dobro jutro vsem user posted image

danes smo dopolnili 31 tednov in vstopili v 32. teden. kr ne morem verjet kako hitro gre vse skupaj in kako malo še imamo do konca.

ponoči bolj slabo spim, ker moram kar naprej na wc. do zdaj sem hodila 1x na noč, zdaj pa že kakšen teden po 2x. pred nosečnostjo pa nisem vstajala niti 1x za wc.

ta teden sem bla prehlajena in me je skoz bolelo grlo in teklo iz nosa. sm teden večinoma preležala ob čajčku. me pa nekaj zanima.... ali ima še katera od vas gestacijski diabtetes in je ob prehladu oz. bolezni ugotovila, da se ji je tud sladkor povišal? karkoli pojem je sladkor višji kot pred prehladom. že vidm, da me bo na diabetološki kregala zakaj sem imela tolk visoke vrednosti. 

ravnokar se z možem odpravljava na zadnje predavanje dojenje in prehrana dojenčka v MŠ v P LJ. potem pa še v ponedeljek dodatno predavanje varna vožnja. evo, zdaj pa moram it. lepo se imejte. user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?