|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
15.2.2012 11:48:09   
frinina
hojla punce,

tudi mene veseli, da je forum spet zaživel, ker prej je bilo vse naenkrat tiho.. :-(.

vidim, da veselo klepetate o kg, jaz jih tudi imam +10,o pa nič zato. vsi mi pravijo, da se mi nič ne vidi, da me je sam trebuh.
Punce, časa za hujšanje bo šedovolj. če smo jih zdaj 9 mesecev pridno pridobivale, jih bomo potem 9 mesecev izgubljale.
itak se z aprilom začnejo lepi pomladanski dnevi in bomo kar žarele na svežem zraku z vozički. jaz že komaj čakam, res.

delno imamo sestavljeno sobico, na cotke se bom pa spravila drugi teden, da pregledam kaj je še uporabnega (starejši je star že 8 let), da naredim izbor najlepših, ostalo pa dokupim. rada bi si vse uredila tja do 36 tedna, dane bo potem panika. starejši je tudi prišel v 38.tednu, tako da upam,da ta tudi priveka na svet konec marca, rok imam 5.4.2012.

drugi teden imam spet pregled,zdaj hodim že na 14 dni.

spanje - to je za znorit. na Wc frem vsake dve uri ali še manj. imam pa tudi ful težave s spanjem, trebuh me zadnje dni ful boli, težko zaspim, potem še malo nervoze (v smisli, kaj je treba še postorit in uredit) pol pa me ne zmanjka in gledam v zrak. noči se sploh ne veselim. sem pa aktivna čez dan.

papirje za porodniško pa imam udi že urejene,..

toliko na kratko...

lepo se imejte in se beremo!

lep sončen pozdrav!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
15.2.2012 12:27:46   
KlaraMay
Kukuc user posted image

Evo mi tud brcamo na polno user posted image

Sem na BuciBuci zdajle urejala dostopnost in je zdej na novo notri še dodatno ene 7 članic. Super!!! Zdej nas je pa že kr velik ne? Seznam PDP ste vse pogledale? Res je lep, wessna super!!! No preverte podatke, smo kr natlačene user posted image user posted image
Ene nove, k tukaj niso hotle pisat, bodo zdej tam čvekale. No pridne kjerkoli bomo čvekali, super bo ...

Zdej pa resno vprašanje, k ga bom tud na BB napisala: A SE BOMO KJ DOBILE PREDN GREMO DIHAT??? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

papa, šibam kuhat kosilo.

< Sporočilo je popravil KlaraMay -- 15.2.2012 12:28:48 >

KlaraMay - Srečna Aprilčica 2011 in Aprilčica 2012 :-)
http://forum.bucibuci.com (pridi pogledat !!!!!)

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
15.2.2012 13:38:58   
soreta
No uspelo mi je priti na CSD in vse oddati, ni nič komplicirala.
DM...nekje v temi o dm za nosečnice sem že pisala, zelo se splača, če imate slučajno še tiste bone, ki ste jih lahko natisnile za 30 točk (mislim, da v začetku februarja), za plenice 15% popust in na otroško opremo 30% popust (pod plenice spadajo tudi tetra plenice), pa pod otroško opremo sem kupila vse od torbe za previjat do modrca :D Če veliko nakupiš, se kar pozna.
Glede spanja - meni moram rečt gre kar dobro zaenkrat, spim odlično, mogoče grem 1x na noč na wc.

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
15.2.2012 13:52:34   
_vanilija_
Meni se zdi da bo počasi cajt za pakirat se v P user posted image

Zdej pa mam ful ????

A že veste kaj rabimo za v P? Če je katera že naredila seznam, lahko nam tu napiše user posted image

A ste že kupile modrčke za dojenje? Kakšno številko je treba kupit? Meni prsi do zdej niso nič zrasle, tko da ne vem kakšno stevilko bi kupila...

Kaj pa prsna črpalka? A jo boste prej kupile ali boste poslale svojega če bo potrebe.... Eni svetujejo da jo maš v P, ampak mi se zdi da je brez veze dat 50eur (ročna) ali 150eur (električna) in potem črpalke sploh ne rabiš.

(odgovor članu soreta)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
15.2.2012 14:12:24   
Tasha10
Ahoj! O, super kak ste se razpisale - me veseli user posted image .
Glede papirjev za CSD sem si glih danes začela nekaj urejat (sem poslala delodajalcu obrazec, ki ga mora izpolnit). Za v porodnišnico si še tud nisem nič prav nakupila pa čeprav čutim, da moram zdaj čimprej še nabavit vse manjkajoče stvariuser posted image

Strije - jih še nisem zasledila.

Linea negra - jo imam že kr nekaj časa.

Veste kaj, mene pa zanima kak je recimo z oblačili za dojenčke v poletnih mesecih, ko bodo stari tam 3-4 meseceuser posted image Kak jih boste oblekle? Sicer se malo smešno sliši, ampak vseeno vprašam.

Kaj vas tudi kaj boli v spodnjem delu trebuha - jajčniki (tak kot pred menstruacijo)? Mene predvsem ponoči, ko se premetavam iz enega boka na drugega.

Pa še to - katere papirje potrebujema za uveljavljanje očetovstva na CSD-ju, ker namreč nisva poročena in bi to rada uredila še pred rojstvom otroka.

Včeraj sem se tudi naročila na individualni razgovor glede EA v Porodnišnici Maribor. Imam ga 29. februarja.

Ja to bi bilo z moje strani vse.

Se slišimo!user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
15.2.2012 14:21:57   
Arabella1
pozdravljene souser posted image

_vanilija_torej, blago smo naročili po netu http://www.posteljnine.si/si/ zelo zadovoljna in priporočam, v ponedeljek sem naročila še eno dostavo (še eno oblogo za posteljico, pa kapno in jogi rjuho za posteljico),

kg - user posted image ne bi o tem user posted image jaz se sama sebe opišem tako: kot panda, ki je pojedla celo lubenico user posted image sicer vsi pravijo, da se mi komaj zdaj začenja poznati, no vsi šokirani ko povem, da mam čez 2 meseca za rodit.. pa baje je bil kar šok ko sem se vpisala v mš... (mali kraji in se poznamo.. tako da so bile ene kar user posted image a ja user posted image user posted image )

danes sem šla po papirje na csd da vem kaj oddat, glede roka oddaje je rekla da moram oddat najkasneje 18.3., 19.3. mi nastopi porodniška user posted image bom oddala po prvem marcu, ker danes sem opazila, da je moj potni list potekel... šla naročit novega.. ne osebne nimam.. vozniško pa ne upoštevajo vsi kot osebni dokument user posted image zakaj ne, me ne vprašat.

za fb Gorga ti bom poslala ps, če hoče še katera, da se dodamo naj pove, pač ne skupina ampak bolj da se dodamo kot prijateljice user posted image

čaj iz malinovih listov, sem vprašala ginekologinjo (lepo sem vzela vodnik od ringaraja s sabo, kjer piše za ta čaj in vprašala) kdaj začet pit, je rekla tam v 36. tednu, ker prej lahko dosežeš nasprotni učinek, se ti maternični vrat preveč omehča in se zgodi predčasni porod, tega pa nočemo ... torej od 36.tedna dalje

zadnji pregled sem imela prejšnji četrtek, user posted image pridno brca, približuje se 2kg, se je pa že obrnil, torej glavica dol, ritka gor... meni je pa predpisala železo (tablete) fuj bljak user posted image ma bomo preživeli

seznam za porodnišnico nimam še, bom vprašala marca, ko imam naslednji pregled.

za user posted image imamo: tetra plenice, krpice, bodije, pajacke, komplet za iz porodnišnice (no cotk je kar nekaj, še kakšno tako za "gušt" bova kupila), previjalno mizo, posteljico, zibko, ležalnik, naslednji teden dobimo še stol počivalnik (to je za dojenje uporabno, ko bo dostavljen bom poslikala) doma bom dala pa slike ki sem jih dala na bucibuci od previjalne itd...

naročit morava še elektronsko varuško, pa uni koš za plenice, kar se plenic tiče bomo uporabljani bambo oz babylove iz dm-a, pampersk ne... preveč kemije in ni dobro za user posted image ritko...

tiste ki ste že mamice, kaj menite o kapljicah AD3? naše slovenske baje povzročajo krčke... D3 vitamin koliko sem se jaz izobrazila je treba dodajat dobesedno jamskim človekom.... jaz sem se odločila, da teh kapljic user posted image ne bomo dajali....

Neposredna povezava do sporočila: 1756
15.2.2012 14:25:47   
**Tinkara78**
Očetovstvo- midva sva urejalana na upravni enoti. Rabila sva osebne dokumente, datum PDP in kje bom rodila. Podpisala izjavo in to je bilo to. Sem pa imela s sabo tudi materinsko za vsak sklučaj.

(odgovor članu Tasha10)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
15.2.2012 14:29:19   
Arabella1
saj res Tinkara kako je kaj s tabo?

kar se očetovstva tiče je baje na csd enako kot na ue, oba morata biti prisotna, pa en osebni dokument in to je to

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
15.2.2012 14:57:27   
**Tinkara78**
Arabella- jaz sem tak tak. Viroza me spet zdelala. Od kašlja me je vse bolelo v predelu trebuha in me je moj skoraj že odpeljal na sprejem. V petek imam pregled. Mala mi tak dol pritiska. Jo čutim direkt v nožnici. Samo ni še dol obrnjena, ker brca bolj levo desno. Upam, da ne ostanem spet not. Včasih se mi zdi, da se spodaj odpiram. Tak, da večino časa preležim.

Sicer pa februarja še nisem bila v bolnici user posted image .

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
15.2.2012 15:03:24   
čikica
Vetrovni pozdrav iz Savinjske.

Danes smo imeli prvi dan MŠ. Bilo je kr zanimivo, samo tisto gledanje filmčka o porodu, mi pa glih ni bil za pogledat. Aja pa predavanje zobozdravnika je blo tud bl tako tako.

Drugače pa sva z dojenčkom OK. Ponoči bediva, dopoldne prespiva. Bolečine v križu in medenici so prisotne vedno bolj. Tako da se včasih počutim kot 100- letnica. Pa spet imamo na obisku kašelj. Upam, da ne bo dolgotrajen.

Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
15.2.2012 16:44:15   
Gorga
Ojla souser posted image

Ma kolk lepo, da ste se tako razpisale user posted image A smo imele že mal abstinenčne krize od naše skupine na RR, a ne? user posted image

Danes sem zjutraj šla najprej k frizerju in pol vsa lepa na pregled user posted image
G je najprej mene vaginalno pregledala in pol sta na vrsto prišla še user posted image user posted image , ki ju je premerila z UZ. Oba sta težka cca 1450g, še vedno pridno obrnjena na glavo, desni je že malo nižje od levega. Naročila mi je naj v glavnem samo počivam. Šla sem dat še kri in vodo. Če kaj ne bi štmalo, me pokličejo. Naslednji pregled pa spet čez dva tedna (NP 29.02. ). Takrat mi bo vzela tudi bris za streptokok.

Arwen upam, da je tvoj dragi že boljše.
vanilija ja smo preživeli burjo. Je bilo že prav sitno toliko dni skupaj non stop "veter v laseh" in stalno čepet med štirimi stenami. Na CSD ne rabiš še 1x rihtat papirjev za nego in varstvo. Ti bodo kar oni poslali naslednjo odločbo.

Spanje - jaz se prebudim najmanj 3x na noč in grem na wc ter naredim požirek vode. V glavnem pa lahko vedno hitro nazaj zaspim.
Linea negra - sem se mogla it prav pogledat v ogledalo in videla, da je komaj vidna.
Kg - do sedaj sem šla 10kg gor. Jaz sem ena tistih, ki se ne sekirajo in jem kadar sem lačna ne glede na to koliko je ura.
Strije - upam, da bo tako kot prvič in mi ne bodo nastale. Čeprav bom tokrat imela večji trebuh zaradi dvojne doze user posted image Sicer pa se vsak dan po tuširanju namažem.
Popek - pri meni se je že kar fajn izbočil

Lp vsem user posted image

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
15.2.2012 18:08:43   
ovnica8
Jaz sem kupila rocno prsno crpalko v leclerku ker jo imajo v akciji 35€. So mi ostale mamice svetovale,da jo je dobro imeti ze kar doma. Imajo pa v akciji ful enihbstvari (dude,flaske,posteljnine,plenice,..).
Jaz sem dobila pri ginekoginji recept za zelezo ampak sem dobila sirup in je super(sladek,me ne zapira in se tudi prav dobro pocutim po njemu. morm pa zraven se c vitamin vzet(sem vzela kar ene bonboncke v lekarni).
Spanje-eh vedno slabse,po ta novem hodim po5x na noc....groza
oblekce sem ze nakupila za prvo silo in jih tudi ze vse oprala in zlikala. Opremo imava ze skoraj vso (manjka nama samo se pojstkica-samo za zacetek imava pa itak ze kosek).
Mali sem pa jezna na G ker me je narocila ful pozno na pregled. Nazadnje sem bila v 28 tednu,sedaj sem pa narocena sele v 36 tednu pa sem nekaj protestirala pa je rekla da ce je vse ok da ni panike.....mah jaz bi sam rada vedla kako je z njim kako raste in koliko je tezek.... a pozna katera kaksnega privatnika ki je ok pa da se grem magar tja pokazat? sej vem da mal panicarim sam vse imate ful na kratki rok preglede(jaz sem jih tudi prej imela) sedaj pa tak luft med enim in drugim...aja pa sem rekla kaj pa napotnica za P,pa pravi da naj se s tem ne obremenjujem da jo dobim naslednjic....grrrrrrr
no to je to od mene zaenkrat aja glede fb sem tudi jaz za da se dodamo :-)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
15.2.2012 19:04:52   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

Meni se zdi da bo počasi cajt za pakirat se v P user posted image

Zdej pa mam ful ????

A že veste kaj rabimo za v P? Če je katera že naredila seznam, lahko nam tu napiše user posted image

A ste že kupile modrčke za dojenje? Kakšno številko je treba kupit? Meni prsi do zdej niso nič zrasle, tko da ne vem kakšno stevilko bi kupila...

Kaj pa prsna črpalka? A jo boste prej kupile ali boste poslale svojega če bo potrebe.... Eni svetujejo da jo maš v P, ampak mi se zdi da je brez veze dat 50eur (ročna) ali 150eur (električna) in potem črpalke sploh ne rabiš.

modrček za dojenje - v MŠ so nam rekli, da moramo kupit 2 številki večjega kot nosimo sedaj, ker se dojke v zadnjem mesecu in po porodu še povečajo. pa nekaj prostora rabiš se za blazinice za dojenje, če jih boš uporabljala.

prsna črpalka - v MŠ so nam rekli, da naj sedaj še nič ne kupujemo, ker ni nujno da jo bomo rabile. če bo potrebno, jo pa lahko greš kupit tudi po porodu.

seznam za P - spet v MŠ... napotnica za porodnišnico, napotnica za rešilni avto, originalni izvivdi (krva skupina, toxo,...), materinska knjižica, kartica zdravstvenega zavarovanja, osebni dokument - EMŠO, poročni list (za poročene), pisalo, potni list (za tuje državljanke), pribor za osebno nego (zobna ščetka, zobna pasta, labella, šampon,....), nogavice ali hlačne nogavice, copati z debelim podplatom (lahko tudi natikači za pod tuš), spodnje hlačke (mogoče mrežaste za enkratno uporabo), nedrček za dojenje in prsne blazinice (ni nujno, ker si lahko brez), lahko si prinešeč tudi svoje vložke, spalno srajco in kopalno haljo (zadnje tri dobiš tudi v porodnišnici)

upam, da ti kaj pomaga user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1763
15.2.2012 19:50:32   
Arwen_84
Gorga moj user posted image je boljšeuser posted image . Sicer sem mu takoj dala homeop. zdravilo (Akonitum) in je že drugi dan skorja kot nov...(no, vsaj on tako govori), saj poznaš občutek, ko ti temperatura pade iz 39,5C na 37,5C in že misliš, da lahko letišuser posted image .

**Tinkara78** Čestitam za ne-obisk bolnice v februarjuuser posted image . Naj ostane tako.

prsna črpalka Jaz sem si jo kupila in sicer električno (baje gre z ročno ful počasi, ampak imaš pa več ''feelinga'') in sicer od NUK-a v Mullerju in semd ala 60€! (cena taka kot za ročne...). Pač, če jo bom rabla, hhvala bogu...če ne jo bom prodala neuporabljeno...da bom mojega po trgovinah še tisti dan po porodu pošiljlala, nevem kaj bom ven dobila...s kolegi imajo že en kup načrtovuser posted image ,

modrček za dojenje - jaz sem si kupla tistega, ki je v dm knjižici (je še - 20 %), pa 90C se mi zdi...Zdej se mi zdi velik, ampak baje je pol z mlekom vse še večje in bolj napeto...tko, da paše najbolj bit brez - problem je, ker ti baje curlja ven (no, vsaj tko je pri tistih, ki imajo normalno mleko) in moreš met tudi une blazinice - pa ne non-stop, ker se ti baje bradavice ful razmehčajo, itd...

seznam za P
po branju različnih komentarjev k seznamu bi dodala še polnilec za mobitel, kakšen prigrizek (ker ? kdaj prideš v porod. in do kdaj čakaš naslednji obrok). Za otroka: obleke za iz porodnišnice, 2x plenička, rokavičke (bombažne, baje zaradi nohtov - nekateri te pridno opraskajo). Samo bom imela tudi črpalko ali za začetno (dodatno) stimulacijo - v primeru, če mleko bo, pa bo user posted image karkoli protestirala, itd. Nekatere so imele s sabo tudi dude - menda to ne pride v upoštev?

papirji CSD
Ravno se bom lotla to izpolnjevat. Ker sem sp nevem točno kako je v tem primeru - pomoje morem tiste, ki vse pridno nosite k delodajalcu, izpolnit kar jaz samauser posted image ...rada bi si vse pripravila, potem pa popravljala, če bo karkoli narobe...Uredit moreva tudi očetovstvo, ker nisva poročena...
Zanima me kako je s priimkom otroka v takem primeru? - lahko se midva med sabo odločiva, da bo imel samo njegov priimek recimo? Kako je potem z dokumenti - recimo potnim listom? Otroka vnesejo v potni list od obeh in tako ni nikoli problemov s tem, da imam jaz kot mama in otrok različna priimka?

Stalno/začasno pribivališče:
Zanima me tudi, če je katera že v taki situaciji - jaz imam stalno prebivališče v Izoli (starši), od maja živiva skupaj v podnajemniškem stanovanju v Kopru, kjer imava oba prijavljeno začasno prebivališče. Otroka moreva prijavit na moje stalno menda? Papirje tudi vse urejam, kjer imam stalno?
Izpolnila bom tudi UDD 04 Enkratna denarna pomoč novorojencem - to nekatere občine imajo za VSE, druge baje amo za socialno ogrožene...V Izoli znaša ca. 250-300€, zakaj pa ne.
Torej otrok je prijavljen na mojem stalnem prebivališču v Izoli, ...pri vlogi za vrtec pa je potrebno vnesti tudi začasno, kamor bi dejansko hodil v vrtec - se pravi v Koper. Je to sploh možno? Ali otroku ''pripada'' samo vrtec, kjer ima stalno?user posted image Je res, da so komisije za vrtce aprila, tko da bodo naši user posted image , tko padli v obravnavo naslednje leto in bili porazdeljeni do septembra 2013? Od aprila - semptembra, pa glede na srečo (če se kje sporsti kakšno mesto) dobili vrtec prej, če ne je v bistvu tisti čas brez.

ctg: v katerem tednu se gre prvič? Samo, da vem kaj naj jaz pričakujem in če ne gin kar direktno vprašam.

Pozdravčke,

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
15.2.2012 19:58:01   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

seznam za P

po branju različnih komentarjev k seznamu bi dodala še polnilec za mobitel, kakšen prigrizek (ker ? kdaj prideš v porod. in do kdaj čakaš naslednji obrok). Za otroka: obleke za iz porodnišnice, 2x plenička, rokavičke (bombažne, baje zaradi nohtov - nekateri te pridno opraskajo). Samo bom imela tudi črpalko ali za začetno (dodatno) stimulacijo - v primeru, če mleko bo, pa bo user posted image karkoli protestirala, itd. Nekatere so imele s sabo tudi dude - menda to ne pride v upoštev?

sem pozabila dodat seznam oblekic za novorojenčka, ko greš domov (tud to so nam povedali v MŠ):
- 3 tetra plenice
- 1 plenička za enkratno uporabo
- 1 povijalna plenica
- 1 bombažne žabice
- 2 bombažni majici ali 2 bodija
- 1 bombažna kapica
- 1 komplet
- 1 odejica
- 1 copatki
- avtosedež

vse to ti partner prinese na dan odhoda, ker v P LJ nimajo velikih omaric v sobah in nimaš kam stvari spravit. 

drugače pa sama presodi, kaj boš vzela s sabo. na internetu je ogromno seznamov. 

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
15.2.2012 20:05:41   
ursap
pripomočki ("kozmetika")  za dojenčja doma:

- 2 umivalnika (en za toplo vodo, drugi za odpadno vodo)
- kopalna kad
- otroško milo (trdno nevtralno milo, ki ga lahko kupiš v lekarni; uporaba 1-2x na teden)
- mandljevo ali olivno olje (nekonzervirano in neprafumirano; tud lahko kupiš v lekarni)
- hladilno mazilo
- 70 % alkohol (za obkladke)
- fiziološka raztopina (za čiščenje popka)
- sterilni zloženci (jaz sem jih kupila v Sanolaborju v paketku po 100 kosov, ampak niso sterilni - so v MŠ rekli, da so lahko tud taki)
- umivalne vrečke ali brisačke ali krpice ali rokavičke
- otroške škarjice z zaobljeno konico
- glavnik in/ali krtačka
- vata (ne vatiranih palčk)
- telesni termometer
- vodni termometer

to so stvari, ki jih priporočajo v MŠ. 

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
15.2.2012 20:46:04   
Arwen_84
- 2 umivalnika (en za toplo vodo, drugi za odpadno vodo) - menda dve plastični posodici, ki jih maš med previjanjem zraven...dveh tampravih umivalnikov menda nima noben
- kopalna kad - čimbolj prostorna, brez nekih anatomskih oblik noter, tako da se otroček lahko čimbolj odriva in giba noge
- otroško milo (trdno nevtralno milo, ki ga lahko kupiš v lekarni; uporaba 1-2x na teden) trdo milo za začetek
- mandljevo ali olivno olje (nekonzervirano in neprafumirano; tud lahko kupiš v lekarni)
- hladilno mazilo
- 70 % alkohol (za obkladke) - tudi za čiščenje popka (samo en potek, uničenje bakterij, nečistoč...fiz. se dlje suši, ni tko temeljita)
- fiziološka raztopina (za čiščenje popka) - v ampulah, ki so za 1x uporabo
- sterilni zloženci (jaz sem jih kupila v Sanolaborju v paketku po 100 kosov, ampak niso sterilni - so v MŠ rekli, da so lahko tud taki)
- glavnik in/ali krtačka
- telesni termometer - z gibljivo konico za ritko
- vodni termometer

+ praška pasta ali sudo krem oz neko kremo, ki vsebuje CINK (za rdečkaste izpuščaje na ritki, da jih izsuši).
+ tista pumpica za praznenje noska
+ palčke za ušesa za dokončno sušenje gubic po tuširanju
+kvadratasta brisača+znotraj tetra plenica, da oviješ user posted image po kopanju (ali tiste brisačke, ki imajo všit rob za glavico)

Malo sem pokomentirala kar so nam rekli na MŠ, da vidimo, če so in kje kakšne razlika...tiste, ki imajo user posted image že doma pa iz prakse najboljše vejo kaj je res najbolše in kaj ne.user posted image

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 15.2.2012 20:51:39 >

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
16.2.2012 6:37:48   
ursap

- 2 umivalnika (en za toplo vodo, drugi za odpadno vodo) - menda dve plastični posodici, ki jih maš med previjanjem zraven...dveh tampravih umivalnikov menda nima noben - sej to sem mislila, sam sm mal butast napisala, v bistvu sm mela v mislih dve plastični posodici

- kopalna kad - čimbolj prostorna, brez nekih anatomskih oblik noter, tako da se otroček lahko čimbolj odriva in giba noge - ja, to sem pa res pozabila user posted image
- otroško milo (trdo nevtralno milo, ki ga lahko kupiš v lekarni; uporaba 1-2x na teden) trdo milo za začetek
- hladilno mazilo
- 70 % alkohol (za obkladke) - tudi za čiščenje popka (samo en potek, uničenje bakterij, nečistoč...fiz. se dlje suši, ni tko temeljita) - nam so pa v MŠ rekli, da strogo fiziološka za čiščenje popka - vidim, da drugače učijo 
- fiziološka raztopina (za čiščenje popka) - v ampulah, ki so za 1x uporabo 
- glavnik in/ali krtačka
- telesni termometer - z gibljivo konico za ritko - nam so pa rekli, da lahko merimo samo pod pazduho, ne v ritki, ker lahko napačno izmerimo. da če merimo v ritki, lahko izmerimo notranjo temperaturo. user posted image
- vodni termometer 
+ praška pasta ali sudo krem oz neko kremo, ki vsebuje CINK (za rdečkaste izpuščaje na ritki, da jih izsuši). - tega nam sploh niso omenjal
+ tista pumpica za praznenje noska - za pumpico je rekla, da ni potrebna, ker lahko čistimo nosek z vatko, ki jo med prsti svalkjamo. zunanje smrkljčke lahko pobereš z vatko in fiziološko. če pa so bolj zasušeni in globje, pa namočiš z fiziološko in potem otroka požgečkaš po nosko da kihne, hkrati mu zapreš drugo nosnico. sej, v teoriji se lepo sliši, ampak kako gre pa to v praksi pa ne vem. 
+ palčke za ušesa za dokončno sušenje gubic po tuširanju - nam so rekli, kar zložence ali tetra pleničko
+kvadratasta brisača+znotraj tetra plenica, da oviješ user posted image po kopanju (ali tiste brisačke, ki imajo všit rob za glavico)

Malo sem pokomentirala kar so nam rekli na MŠ, da vidimo, če so in kje kakšne razlika...tiste, ki imajo user posted image že doma pa iz prakse najboljše vejo kaj je res najbolše in kaj ne.user posted image

to je moj prvi otrok zato še nimam izkušenj kaj dejansko rabimo, bi bla pa zlo vesela, če lahko kakšna mnogorodka napiše iz lastnih izkušenj. user posted image

< Sporočilo je popravil ursap -- 16.2.2012 6:47:49 >

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
16.2.2012 6:56:16   
ursap
butast forum, sem hotla besedilo, ki sem ga dopisala obarvat druge barve, pa noče... sem ga popravila vsaj 5x, zdej mi pa sploh ne pusti, da še popravljam. kr neki. se opravičujem in upam, da se boste znašle. user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1769
16.2.2012 8:46:47   
caelia

papirji CSD
Ravno se bom lotla to izpolnjevat. Ker sem sp nevem točno kako je v tem primeru - pomoje morem tiste, ki vse pridno nosite k delodajalcu, izpolnit kar jaz samauser posted image ...rada bi si vse pripravila, potem pa popravljala, če bo karkoli narobe...Uredit moreva tudi očetovstvo, ker nisva poročena...
Zanima me kako je s priimkom otroka v takem primeru? - lahko se midva med sabo odločiva, da bo imel samo njegov priimek recimo? Kako je potem z dokumenti - recimo potnim listom? Otroka vnesejo v potni list od obeh in tako ni nikoli problemov s tem, da imam jaz kot mama in otrok različna priimka?

Stalno/začasno pribivališče:
Zanima me tudi, če je katera že v taki situaciji - jaz imam stalno prebivališče v Izoli (starši), od maja živiva skupaj v podnajemniškem stanovanju v Kopru, kjer imava oba prijavljeno začasno prebivališče. Otroka moreva prijavit na moje stalno menda? Papirje tudi vse urejam, kjer imam stalno?
Izpolnila bom tudi UDD 04 Enkratna denarna pomoč novorojencem - to nekatere občine imajo za VSE, druge baje amo za socialno ogrožene...V Izoli znaša ca. 250-300€, zakaj pa ne.
Torej otrok je prijavljen na mojem stalnem prebivališču v Izoli, ...pri vlogi za vrtec pa je potrebno vnesti tudi začasno, kamor bi dejansko hodil v vrtec - se pravi v Koper. Je to sploh možno? Ali otroku ''pripada'' samo vrtec, kjer ima stalno?user posted image Je res, da so komisije za vrtce aprila, tko da bodo naši user posted image , tko padli v obravnavo naslednje leto in bili porazdeljeni do septembra 2013? Od aprila - semptembra, pa glede na srečo (če se kje sporsti kakšno mesto) dobili vrtec prej, če ne je v bistvu tisti čas brez.

Dobro jutro, punce!!!

Evo, tale stvar okrog vrtcev.. jaz delam v vrtcu (sem vzg.) pa ti lahko povem, kako je pri nas..
vsaka občina ma malo drugačne pogoje za sprejem in vse...
Pri nas jemljejo prošnje do 31.3., kar pomeni, da so otroci sprejeti z novim šolskim letom. Prošnje lahko oddajaš sicer čez celo leto,če ostane še kaj prostora, otrok dobi mesto kasneje. ker se največkrat oddelki odpirako tudi med letom- sploh jaslični, saj itak ne grejo vsi v vrtec s prvim septembrom, ampak z dopolnjenim 11. mesecem starosti.
Če ima otrok stalno in  začasno prebivališče navedeš oba, drugače pač samo stalno. prednost za sprejem v vrtec imajo otroci, katerih starši so stalni prebivalci občine, v kateri zaprosiš za vrtec. prav tako imajo prednost zaposleni starši.
jst upam, da ti nisem preveč zakomplicirala stvari. vlogo pa oddaj čimprej, ko boš rodila. lahko tudi že par dni po rojstvu... mogoče še padeš v komisijo, je ponavadi sredi aprila.

kar se pa tiče potnega lista..
moja sodelavka ima otroka s partnerjem, s katerim nista poročena.. otrok ima njegov priimek, onadva pa sta (bila)prijavljena vsak na svojem naslovu (otrok ima stalnega pri očetu) ker pač zaradi vseh tistih dohodkov in tega, jima je boljše zneslo tako..
no in kaj se je zgodilo..

so šli na morje, on z motorjem, onadva s prtljago in avtom.. na carini pregled dokumentov, zakaj ima otrok drugačen naslov in priimek kot ona? čigav je?... in je moral njen partner nazaj s hrvaške do meje, da je potrdil, da je otrok NJUN in da ga ni ugrabla..

To je čist en ekstremen primer pomoje... ampak se ga nisem zmislila,  se je res zgodil moji sodelavki, ki je  takrat potem po prihodu domov z dopusta šla na upravno in sebi dodala partnerjev priimek, ker se nista poročila. Ker je rekla, da zaradi takih "bednih" stvari kot je priimek, je ne bo nihče več zaj..... čigav je otrok.

Je pa mel otrok svojo osebno.

Kako je pa s potnimi listi, pa res nebi vedla... se moraš pa pozanimat.
Al pa če rešita tako, da ma otrok priimka obeh, dokler situacije drugače ne rešite.. (poroka mogočeuser posted image )

nič, grem se jaz malo potepat, me tako boli križ, da jojuser posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1770
16.2.2012 8:55:04   
tulpek
Glede tega, kaj se rabi, a rabiš črpalko, to, ono, tretje.... lahko vsaka drugače napiše in ni pravilnega odgovora. Premislite pri sebi. Sploh ta črpalka se mi zdi da je zdaj preveč skomercializirana oz. kar vsaka bi jo mogla imet (ne mislim po vašem mnenju, ampak po tem, kar nam posredujejo v MŠ in še kje drugje), pa sploh ni tako majhen strošek, pa potem še kup malenkosti... no, termometer za vodo je fajn, če nimate občutka user posted image user posted image user posted image

Modrček za dojenje - meni so se potem zelo povečale, za eno košarico in pol, kar tiste iz mullerja, se mi pa zdi, da so košarice večje, kot standardni D, C... Zdaj bom nabrala stare na kup in po potrebi mojega poslala po nove, ker ne vem kakšno bo povečanje. Se pa to začne nekaj dni po porodu, mislim naval mleka. Običajno ko prideš domov.

Za v P se pa pozanimajte tam oz. vsaka P ima kaj drugeče. V Celju ne rabiš drugega kot stvari za osebno higieno in natikače za pod tuš, če nočeš tvegat glivic. Vložkov, mrežastih hlačk, plenic, hladilnega mazila... je tam dovolj, še lanolin za bradavice dobiš in tabletko za odvajanje, če ne moreš na wc. je pa fajn imet zraven kaj za jest, če si cel dan v porodni in potem zgrešiš večerjo. Js sem sicer rekla, naj mi prihranijo (sem bila že prej noter in šla točno 20 min po večerji na oddelek in vedela, da bodo palačinke z nutelo), pa sem bila vseeno sestradana, se le pozna napor.

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
16.2.2012 8:59:24   
tulpek
še glede vrtca komentar na to, kar je pisala caelia... pozanimaj se v svojem vrtcu!!!! Ker pri nas so nekatere stvari drugačne in ima res vsak vrtec po svoje urejeno (že samo roki za prijavo so pri nas nekje konec aprila), kar sem ugotovila že, ko smo prvega vpisovali. Ali pa preberi pravilnik, je verjetno na netu. No, pri nas te prosijo, da vpiši otroka in ga lahko daš kadarkoli noter, lani so enega med poletnimi počitnicami uvajali. Še enoto lahko izbiraš. 

< Sporočilo je popravil tulpek -- 16.2.2012 9:00:29 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
16.2.2012 9:07:52   
tulpek
Se mi zdi, da je ena pisala o tem (tukaj ali na zasebnem f), kako bomo poleti oblekle user posted image ... no, ker je bil prvi jesenski, nimam pojma user posted image user posted image user posted image ampak če bo zelo vroče, samo v bodi s kratkimi rokavi (zunaj) in v košaro, ki ga bo dobro ščitila pred soncem, dodatno bom namestila še pepeny senčnik gor. Ko/če pa še ne bo tako vroče (zjutraj, zvečer, kakšni malo hladnejši dnevi-ampak še vseeno topli) pa bombažne hlačke, bodi z dolgimi ali kratkimi rokavi, odvisno ali pa s kratkimi in potem še nekaj tankega vrh... no, tako si zamišljam, tiste ki ste imele že male bebe poleti pa lahko komentirate, če sem zadela. Sicer pa tako vidiš, če je otrok poten, je oblečen preveč, izjema je izredna vročina, ampak takrat jih pa verjetno itak ne bomo vozile ven, če ne bo nujno.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
16.2.2012 9:15:52   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: ursap

butast forum, sem hotla besedilo, ki sem ga dopisala obarvat druge barve, pa noče... sem ga popravila vsaj 5x, zdej mi pa sploh ne pusti, da še popravljam. kr neki. se opravičujem in upam, da se boste znašle. user posted image

po cca. 15 minutah ne moreš več popravit objave, verjetno zato, da ne bi kdo kaj brisal in spreminjal kasneje, sploh na bolj občutljivih temah.

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1774
16.2.2012 9:21:17   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

še glede vrtca komentar na to, kar je pisala caelia... pozanimaj se v svojem vrtcu!!!! Ker pri nas so nekatere stvari drugačne in ima res vsak vrtec po svoje urejeno (že samo roki za prijavo so pri nas nekje konec aprila), kar sem ugotovila že, ko smo prvega vpisovali. Ali pa preberi pravilnik, je verjetno na netu. No, pri nas te prosijo, da vpiši otroka in ga lahko daš kadarkoli noter, lani so enega med poletnimi počitnicami uvajali. Še enoto lahko izbiraš. 

ja, saj pravim, da ma vsaka občina drugače.. tako kot sem napisala jaz, je v Logatcu.
Pri nas uvajanja od junija do septembra ni. Otroka se sprejme v vrtec najpozneje marca-aprila, čene pa septembra, drugače pa od septembra do aprila (ko je otrok star 11 mesecev). načeloma lahko tudi izbiraš enoto, ampak, ker je vsako leto več prošenj kot mest v vrtcu, je vprašanje, če dobiš mesto v željeni enoti... glede na dostopnost pač.
Vsaka občina malo po svoje... tako da najboljše da pokličeš v vrtec, pa ti bojo vse razložili... sej načeloma so kar prijazneuser posted image

oblačilca:
jaz mam od malega spravljene take bodije s kratkimi hlačami in rokavi.. ker je bil prvi rojen maja, ta pa bo aprila.. ne bo neke večje razlike v cunjicah za poleti.. se mi zdi, da je pač dovolj tisti bodi s kratkimi rokavi.. če je prehudo, daš čez voziček tetra plenico al pa senčnik... malo pa po občutku... ne vemuser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?