1.april
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursap no, pa smo prišli domov iz pregleda. smo v 30. tednu in otrok lepo raste. težki smo cca 1500 kg, obseg glavice je 27 cm, obseg trebuščka pa 25 cm. sem vprašala za spol in je rekla, da naj bi bla punčka ampak ni 100 %. tako da čakamo, da pride na svet. otrok se je obrnil in je sedaj z glavico navzdol. ginekologinja je rekla, da bi blo zelo lepo če bi tko ostalo, da ne bi potem morala na kak zunanji obrat ali rodit z ritko naprej. sem pa dobila še potrdilo o terminu poroda in napotnico za porodnišnico in rešilca. jutri bom šla na csd po papirje, da jih nesem v službo izpolnit. z možem hodiva v šolo za starše v staro porodnišnico v Ljubljani. dons smo mel predavanje zobozdravnik in anatomija. zobozdravnik je bil dolgočasen in je dolgovezu.... anatomija pa ful zanimiva, tud predavateljica je bol energična. jutri pa imamo prvo porodno dobo. glede spanja.... vsako noč obvezno vsaj 1x lulat, premetavam in zbujam se itak celo noč oblekice imamo vse oprane in pripravljene. sem se odločila, da raje malo prej operem in pripravim, ko se lahko še normalno gibam in nism preveč utrujena, kot pa potem ko bo trebuh še večji. zdele pojem kosilo in potem grem počivat. lepo se imejte in čuvajte svoje bušije. heeej :D jaz tudi hodim v šolo za starše v P LJ (III.sk); samo včeraj je bilo predavanje fizioterapija - čista izguba časa (kar dobro uro in pol!!!), energije in denarja. Če strnem, je bistveno; telovadiš, dokler ti paše, kolikor ti paše, vse po občutku, če boli - prenehaj (mislm, no šit, šerlok ). Na brzino je povedala Keglove vaje, vaje za globoko treb.mišico (tj. una spodnja trebušna mišica, če je katera hodila na trebušni ples, bo vedela, o kateri govorim :) Cel čas je govorila, da ne bi rada bila predolga, ker da že zamujamo, pa se je na koncu vseeno razvleklo do 16.ure. V glavnem, jaz sem bila kar razočarana. Pa praviš, da je zobozdravnik tudi kar neky? Pa za daljše predavanje naj bi šlo - vsaj tako so nam na uvodu predstavili? Moje spanje je bolj tako-tako, ker se vsakič, ko se je treba obrnit iz boka na bok - zbudim. Je težko napol v spnaju skoordinirat premikanje in vse blazine med koleni, pod trebuhom, pod glavo Večino časa sem ok, pač mal me v križu uščipne vsake toliko, edino včeraj me je pa res prov trebuh bolel; kot da bi me mali od znotraj prov glodal; gric, gric Sploh ne vem, kdaj ta otrok spi, ker ima skos ene prevale in brce, ne vem, če je sploh na glavo obrnjen (g ni tega nikoli ugotavljal), pomoje leži še prečno na mojo hrbtenico, ker se dostikrat vidi dve izboklini; ena manjša (predvidevam, da je glavica) in ena večja, daljša (predvidevam, da je telešček), nek proti levim rebrom že skor pod levo ledvico me pa redno brca. Se pa strašno rad boža, verjetno mu ugaja šelestenje/šumenje, ki se ustvarja ob trenju dlani ob oblačila. Se prav nasloni na kožo, da je trebuh prav kvadratast videt z unimi bunkami še ene skupine - na fb jaz nisem fanica fb, ga niti nimam, če pa kateri ustreza, pol pa le Robe nimam še nič pripravljene, niti oprane; počasi, ampka res ful počasi praznim predalnik (s papirji, pa je treba vsak papirčič v roke prijet in pogledat), kamor bom pospravila oblačilca, imam jih res ful malo, niti še ne vem, kaj vse (n)imam, ker se nekaj dobila od prijateljice, nekaj dobim bojda ta vikend? Pa še vsak vikend se selim h dragemu in njegovim, prej je treba dat pesjanko v varstvo nekam drugam, v nedeljo pa vse zbrat in hajd nazaj , v pon pa v službo. Pa spet bom nadomeščala sodelavko, ker gre na dopust (kadar ni na dopustu, je pa na bolniški ), mah punce, res depresivno
|