|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
13.2.2012 15:56:54   
tulpek
Tasha, mogoče čutiš, kako se ti medenica pripravlja na porod user posted image Sem ravno včeraj nekje to brala in mene tokrat kar boli ta medenica, prvič me ni pa nič. krče ne moreš zgrešit, grozno boli in ne traja skoz, edino bolečino lahko potem še nekaj dni čutiš kot zategavanje mišice user posted image . Možno, da te nogo bolijo od žil.  

(odgovor članu Tasha10)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
13.2.2012 19:40:54   
ovnica8
Ojla tufi mene so oolki noro boleli tam okoli 30 tedna, zdaj pa sem ze boljse,se je pa spremenilo to da ful tezko zaspim ker mali rogovili od 9 zvecer pa tja do 2 zjutraj in to tako mocno da tudi ce bi slucajno zaspala bi me sigurno zbudil.
Prejsni teden sem dala kri in so mu danes sporocili da mi je zelezo prevec padlo in koram jutri po tablete-fuj...no sej verjetno sem si tudi malo sama kriva ker sem ratala malo slampasta pri prehrani(jem bolj slabo zadnje case pice,sendvice...nic pametnega). No ja sej mi ostane samo se 1,5 mesca potem bomo pa ze rodili.... uf kolk cas bezi.
Krci v nogah-jah vsak da brez magnezija+kalcija ne gre,je ratalo kar obveza. Pomagajo mi tudi kompresijske jogavice,sam si jih sama ful tezko gor zvlecem.
Jutri grem pa prvic sprobat tisto dekompresijo ki jo imajo v porodnisnici. Upam da bo kaj pomagalo....ker ja pocasi zacenjam zatekat,kar me noro iritira. No kot ste opazile mi gre dosti stvari pocasi na zivce-to pripisujem moji nespecnosti.
Uzivajte v koncu svoje nosecnosti in napisite se kaj. lp

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
14.2.2012 9:23:02   
čikica

Lep pozdrav!

Valentinovo najbolj tisti slavijo,
ki od zaljubljenosti kar norijo,
tisti, ki se še za rokice držijo in
tisti, ki jim oči čudežno žarijo.

Valentinovo tudi tisti slavijo,
ki prijateljske vezi gojijo,
tisti, ki brez določenih oseb težko živijo,
tisti, ki se venomer bojijo,
Da koga od svojih ljudi izgubijo.

Valentinovo praznujemo vsi,
zaljubljenci, prijatelji in sodelavci.
beseda LJUBEZEN ni nikomur tuja,
saj LJUBEZEN je med vsemi nuja,
dalj časa imaš nekoga rad,
dalj časa si po srcu mlad!

Veselo Valentinovo!

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
14.2.2012 9:23:39   
Gorga
Ojla user posted image

Dobrodošle vse na novo pridužene! user posted image

Juhuhu, danes in jutri pa se grem malo razvajat user posted image Grem na nego obraza in k frizerju. Ker potem najbrž ene dve leti ne bom šla user posted image
Včeraj sem na CSD delno odpravila. Itak me je gledala kot sedmo čudo, ko sem ji rekla, da bom plače prinesla prvega marca, da bom imela vpisano še februarsko. Me je hotla že prepričat, da se to ne da, da moram obvezno točno 60 dni prej oddat papirje, bla bla bla. Oddala sem še vlogo za otroški dodatek za tamalega. Sem spotoma vprašala kako kaj kaže z vlogami za plačilo vrtca in mi je povedala, da niso izdali še niti ene in da gredo komaj zdaj na izobraževanje za ta nov program. Oh ja, "super" so user posted image

Hinata jaz sem mojmu dobesedno porinila fotoparat v roke user posted image

Arabella res bi se lohk dodale na FB user posted image

Jutri imam pregled, UZ in laboratorij. Komaj čakam!

Aja, da vas še spomnim tiste, ki imate enak namen, da ne boste pozabile user posted image Včeraj sem klicala na zavod za transfuziologijo in naročila komplet za odvzem matičnih celic za javno banko.

Lp dan vsem! user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 14.2.2012 9:28:14 >

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
14.2.2012 9:27:34   
ancika83
tudi jaz sem ravno včeraj izpolnila obrazce za ta odvezm popkovnične krvi za javno banko.....=)=) grem dans poslat=)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
14.2.2012 9:41:13   
Arwen_84
Gorga o,, super, da si spomnila..jaz o tem tudi govorim že en mesec..bom tkoj naročila.user posted image

ovnica8 jst mam železo v minusu že od začetka, pijem sirup in se mi ni nič kaj dosti dvignilo..no, bomo vidli do konca kaj bo...železo ni absorbirano, če ni zraven vit C in če piješ mleko 2uri pred ali potem..tko, da ga lahko zauživamo na tone, če ni abs. je vse brezveze...sicer si tudi sama ne želim slabokrvnosti pri user posted image zaradi tega, ampak tudi l tega železa ne mislim pit (pa še zapira pol).

Drugače pa ok...ponoči tudi mene bolijo kosti (boki) že kakšen mesec....pa tudi kar nekaj rotacij izvidem skozi noč...na koncu me že tko bolita obe strani, da mi najbolj paše na hrbtu - zaenkrat me to še nič ne moti, kljub trebuščku...pa tudi vaditeljca telovadbe je rekla, da bo to ležanje najprej začelo nas motit - bolet in potem bo šele otroka motlo...tko, da če nam paše nemore bit nič narobe. Je pa res, da mi med ležanje kdaj otrdi maternica, ampak samo za kake pol minute...kar je pa sicer za to obdobje že dokaj značilno...

Pa lepo valentinovo vsem, moj user posted image je ponoči zakuhal, bruhal....menda neka trebušna gripauser posted image , tko da bo današnji dna v znamenju čaja, juhic, pa cartanjauser posted image .
Upam samo, da gre mimo mene...nevem kako bi to z user posted image prebrodile.

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
14.2.2012 9:54:59   
1.april
IZVIRNO SPOROČILO: ursap

no, pa smo prišli domov iz pregleda. smo v 30. tednu in otrok lepo raste. težki smo cca 1500 kg, obseg glavice je 27 cm, obseg trebuščka pa 25 cm. sem vprašala za spol in je rekla, da naj bi bla punčka ampak ni 100 %. tako da čakamo, da pride na svet. otrok se je obrnil in je sedaj z glavico navzdol. ginekologinja je rekla, da bi blo zelo lepo če bi tko ostalo, da ne bi potem morala na kak zunanji obrat ali rodit z ritko naprej. 

sem pa dobila še potrdilo o terminu poroda in napotnico za porodnišnico in rešilca. jutri bom šla na csd po papirje, da jih nesem v službo izpolnit.

z možem hodiva v šolo za starše v staro porodnišnico v Ljubljani. dons smo mel predavanje zobozdravnik in anatomija. zobozdravnik je bil dolgočasen in je dolgovezu.... anatomija pa ful zanimiva, tud predavateljica je bol energična. jutri pa imamo prvo porodno dobo.

glede spanja.... vsako noč obvezno vsaj 1x lulat, premetavam in zbujam se itak celo noč

oblekice imamo vse oprane in pripravljene. sem se odločila, da raje malo prej operem in pripravim, ko se lahko še normalno gibam in nism preveč utrujena, kot pa potem ko bo trebuh še večji. 

zdele pojem kosilo in potem grem počivat.

lepo se imejte in čuvajte svoje bušije. 

heeej :D

jaz tudi hodim v šolo za starše v P LJ (III.sk); samo včeraj je bilo predavanje fizioterapija - čista izguba časa (kar dobro uro in pol!!!), energije in denarja. Če strnem, je bistveno; telovadiš, dokler ti paše, kolikor ti paše, vse po občutku, če boli - prenehaj (mislm, no šit, šerlok user posted image ). Na brzino je povedala Keglove vaje, vaje za globoko treb.mišico (tj. una spodnja trebušna mišica, če je katera hodila na trebušni ples, bo vedela, o kateri govorim :)
Cel čas je govorila, da ne bi rada bila predolga, ker da že zamujamo, pa se je na koncu vseeno razvleklo do 16.ure.
V glavnem, jaz sem bila kar razočarana.
Pa praviš, da je zobozdravnik tudi kar neky? Pa za daljše predavanje naj bi šlo - vsaj tako so nam na uvodu predstavili?

Moje spanje je bolj tako-tako, ker se vsakič, ko se je treba obrnit iz boka na bok - zbudim. Je težko napol v spnaju skoordinirat premikanje in vse blazine med koleni, pod trebuhom, pod glavo user posted image

Večino časa sem ok, pač mal me v križu uščipne vsake toliko, edino včeraj me je pa res prov trebuh bolel; kot da bi me mali od znotraj prov glodal; gric, gric user posted image Sploh ne vem, kdaj ta otrok spi, ker ima skos ene prevale in brce, ne vem, če je sploh na glavo obrnjen (g ni tega nikoli ugotavljal), pomoje leži še prečno na mojo hrbtenico, ker se dostikrat vidi dve izboklini; ena manjša (predvidevam, da je glavica) in ena večja, daljša (predvidevam, da je telešček), nek proti levim rebrom že skor pod levo ledvico me pa redno brca.
Se pa strašno rad boža, verjetno mu ugaja šelestenje/šumenje, ki se ustvarja ob trenju dlani ob oblačila. Se prav nasloni na kožo, da je trebuh prav kvadratast videt z unimi bunkami user posted image user posted image

še ene skupine - na fb user posted image
jaz nisem fanica fb, ga niti nimam, če pa kateri ustreza, pol pa le user posted image

Robe nimam še nič pripravljene, niti oprane; počasi, ampka res ful počasi praznim predalnik (s papirji, pa je treba vsak papirčič v roke prijet in pogledat), kamor bom pospravila oblačilca, imam jih res ful malo, niti še ne vem, kaj vse (n)imam, ker se nekaj dobila od prijateljice, nekaj dobim bojda ta vikend? Pa še vsak vikend se selim h dragemu in njegovim, prej je treba dat pesjanko v varstvo nekam drugam, v nedeljo pa vse zbrat in hajd nazaj user posted image , v pon pa v službo. Pa spet bom nadomeščala sodelavko, ker gre na dopust user posted image (kadar ni na dopustu, je pa na bolniški user posted image ), mah punce, res depresivnouser posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
14.2.2012 10:00:24   
caelia
user posted image user posted image ooo!

no, po dolgem času še malo jaz počvekam!user posted image  lepo, da se je začelo tudi pri aprilčicah kaj klepetat, sama sem se pridružila marčevkam, ki so full pridno klepetale cel čas.
sem se tudi prjavila na buci buci, sam ne blo kake debate hude tam..

no, super, da smo tukaj "oživele"user posted image

gorga in hinata
sem mislila, da samo moj ni nekaj full obseden s tem, da bi me slikal nosečo user posted image  nimam še niti ene slikice trebuščka, pa sem v 32t2duser posted image moram pohitet, da mi trebušček ne uideuser posted image  ga bom spomnila---

sem mu rekla zadnjič, da še nimam nobene slike, pa je rekel.. ja zakaj pa ne rečeš.. daj, te slikamuser posted image  ja, bravouser posted image  no, pa se še zdej nisva lotla..

sem pa tudi jaz danes dobila pošto s transfuzijskega zavoda, sem že izpolnila,čakam, da pride mož domov, da še on podpiše in potem nesem na pošto, da dobiva tisti komplet domov.

včeraj sem v sanolaborju kupla malinov čaj.. kako je že treba začeti? eno skodelico na dan, ne? popariš in pustiš nekaj časa stat in spiješ?user posted image  ma, ker so ful na drobno zdrobljeni listki mi gre malo na živce, bo treba skozi gazo cedit... ker tistega namočenega prahu mi pa res ni za pit.
ga katera že pije?

moram se spravit delat, to že govorim pol ure,pa še ni nič od tega... šibam po forumih, fb-ju... obupna sem...user posted image

grem zdaj res... user posted image user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
14.2.2012 10:22:56   
_vanilija_
Dobro jutro user posted image !!!

Primorke, a ste preživele burjo? user posted image Mi smo v petek bli zadnjič v Lj na pregledu, srček je OK, otrok lepo raste (zdej ma okrog 2,1kg) tko da ni treba več iti v Lj na preglede. Zdej samo redni pregledi pri mojemu ginekologu. Zaradi burje smo ostali cel vikend v Lj pri straših mojega user posted image , ni nam se dalo iti v Gorico po stranskih cestah, ker je hitra cesta bla zaprta. Po drugi strani, jst se ful bojim burje, tko da je dobro da nisem bla tu ko je blo najhujše. Ne vem če bi sploh kaj spala user posted image Ko smo pršli domov smo vidli da nam je burja z balkona odpihnila lonček z baziliko (ni mi jasno kako, ker je lonček bil v ograji ?!). Včeraj sem najdla podstavek pred blokom, lonček je bil razbit, bazilike ni blo ni na mapi user posted image Verjetno je nekjer v Italiji končala user posted image

Drug zaprt forum - ni mi všeč. Tudi tam sem se registrirala, ampak mi je RR boljši. Tu lahko iščeš če maš kakšno težavo, pa recimo o tem govorijo marčevke ali kakšne druge, ni nič zaprto. Jst razumem da je zaprt forum za kakšne slikice ali podobnega, ampak mislim da je boljše imet dostopne informacije, nasvete,... Ful pomaga ko vidiš da negdo ma podobne težave kot ti in kako jih je rešil. Ali pa itak vsi rabimo informacije kaj rabiš za dojenčka, ni važno a bomo rodile aprila ali maja ali junija...

FB - jst ga redno uporabljam, tko da kdor hoče, lahko ga dodam... Lahko se dobimo na kakšni kavici z naši sončki, itak bo ful lepo vreme ko bomo rodile user posted image Ali pa tudi zdej... user posted image

Tudi mene bolijo kolki ko spim na eni ali drugi strani. Ampak ni tko hudo, samo se obrnem na drugo stran, dokler ta ne začne bolet, pa tko parkrat dokler se ne dvignem user posted image Na hrbtu ne morem spat, ker mi rata slabo. Tudi hrbet me je začel bolet. Včeraj sem šla naredit en krogec s psom, komaj sem pršla domov, sem mislila da bom mogla počivat na klopicah, kot kakšna stara nona user posted image In seveda, že hodim ko raca user posted image user posted image user posted image

Jst sem že zrihtala papirje na CSDju, ampak sem dobila odločbo samo za 3 mesce (to je verjetno za porodnički dopust, tistih 105 dni), verjetno bo druga odločba prišla za drug del dopusta (za varstvo in nego otroka). Ali rabim še enkrat papirje rihtat?

Arabella, a si šla v Gorico po blago? Jst bom tudi šla v Manufakturo, rabim pogrinjalo za postljo in blago za prevleke za okrasne povštre, malo je cenejše če kupim blago, pogrinjala so okrog 40 eur pa do 150 eur?! Ko sem bla v LJ sem šla v eno trgovino, Svet Metraže mi se zdi... Ojoj kolk je tamo blaga na izbiro... Meni je edino žal da ne znam šivat... Moja nona je ful lepo znala šivat, moja mama se nikoli ni naučila, tudi jst nisem, ker nam je zmeraj nona vse delala.

Punce, kolk rabimo oblačil za dojenčka? Kolk pogosto ga je treba preoblačit? Da mi se ne zgodi da mam recimo 3 bodija in mi se 3x pokaka in potem ga moram upakirat v tetra plenico, ker nimam več čistih bodijev user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
14.2.2012 10:27:45   
_vanilija_
IZVIRNO SPOROČILO: caelia
včeraj sem v sanolaborju kupla malinov čaj.. kako je že treba začeti? eno skodelico na dan, ne?

A ni malo prezgodaj za malinov čaj? Mi se zdi da sem prebrala da ga je treba začet pit po 35 tednu. Ne vem... Samo prašam user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
14.2.2012 10:50:12   
pobalinkaa
Pozdravček,

se mi zdi da bom vztrajala kar na RR forumuuser posted image , sem zadnjič malo prebirala zaprtega na bucibuci, in sem presenečeno ugotovila; tako kot verjetno ostale, da nas ni ravno veliko tam...Tulpek poslano geslo je pravo, je pa res, da ga moram vedno znova vpisovat...

No, tako; včeraj sva imeli pregled, po PDP ju sva danes polniih 33 tednov, user posted image , včeraj sem imela ponovni odvzem urina in ctg, preverila je mere in pravi da usterza tednom gastacije. Drugače je naša pikica težka že malo čez 2 kg...v izvidu mislim, da je pisalo 2082g, izmerila je obseg glavice, trebuščka in nogico-je rekla joj kako ima dolgo nogo... user posted image očitno bo naša malčica prava dolginka...user posted image skratka vse je ok, naslednji pregled imava 27-02-2012. Pridobila sem že 14,2kg od prvega pregleda...

Sem pa včeraj končno uspela priti na CSD, kjer sem dobila vlogo za porodniški dopust; niso mi nič komplicirali, tudi ko sem povedala, da bi oddala nekje marca, da lahko upoštevajo še februarsko plačo...ravno tako sem dobila vlogo za očetovski dopust, za mojegauser posted image , je pa povedala da bi bilo dobro urediti tudi očetovstvo pred porodom, glede na to da nisva poročena, saj po porodu ravno ne moreš skakati okrog že v prvem tednu...

Izpolnila sem tudi vlogo za paket (sva se odločila za denarni znesek), tako da imam delno stvari že urejene. Povedala pa mi je tudi, da mi po rojstvu otroka-časa za to je 6 mesecev, pripada tudi enkratni znesek v isti višini kot je paket...nekje 250€, katerega mi bo dala občina user posted image .

MŠ se nama je včeraj v Domžalah začela, in nas je bilo kar nekaj, včeraj je bilo predavanje o porodu...porodnih dobah...je pa zanimivo tudi to, da nam je predavala babica-drugorodka ki je po moji oceni tam nekje v 7 mesecu nosečnostiuser posted image . Predavanje je bilo zanimivo, določene stvari sem slišala prvič več teh pa sem prebrala že v eni zelo dobri knjigi; MODROST ROJEVANJA; napisala jo je Ina May Gaskin; svetovno znana babica. Priporočam...sem namreč prvorodka, ki je slišala same slabe porodne zgodbe, ta knjiga pa mi je dala drugačen pogled na sam porod...ni me več toliko strah...seveda se sprašujem kako bo, sem pa dobila že nekaj ključnih informacij, ki mi lahko olajšajo porod kot tak...
Edino, kar mi ni bilo všeč je to, da je ostro obsodila rejenje porodnice; citiram : normalno je nekje od 9-12 kg v celi nosečnosti...in vse tiste ki se boste zredile več, verjemite da ni zdravo potem shujšati 30 kg v treh mesecih...user posted image

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
14.2.2012 11:14:52   
baloncek*
Pozdravček,
ooo tole s kilami pa tudi meni ne bi bilo vsec. Namrec pred nosečnostjo sem lahko pojeldla karkoli in večinoma šele zvečer, ker čez dan ni bilo časa, pa se mi sploh ni poznalo. sedaj, ja, sedaj je pa druga pesem. Pazim kaj jem, malo manj kot da štejem kalorije, pa po osmi redko kaj ampak kile gredo nenormalno gor. Ta mesec sem sklenila, da se sploh več ne tehteam, ker me je groza vsakič, ko stopim gor. Pa ni mi jasno zakaj?
Ima mogoče katera tudi take izkušnje in seveda kak predlog? user posted image

Vsem skupajželim lep Valentina dan user posted image

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
14.2.2012 11:16:24   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

včeraj sem v sanolaborju kupla malinov čaj.. kako je že treba začeti? eno skodelico na dan, ne?

A ni malo prezgodaj za malinov čaj? Mi se zdi da sem prebrala da ga je treba začet pit po 35 tednu. Ne vem... Samo prašam user posted image

no, saj to :)
zato sprašujem.. ker je tolko različnih info..user posted image

eni pravijo po 32. tednu, no jaz sem zdaj 32t2d, pa da naj bi zdaj začele piti po eno skodelico na dan.. potem pa počasi več.. zdaj še ne smeš pretiravat... potem proti koncu pa spet ne preveč na hitro povečevat doze.. ne vem?

jaz ma kar nekaj oblekic.. teh majčk na preklop mam veliko -okrog 15, pa žabic- na naramnice tudi tam nekje.. to vse male številke... ker sem res vse stvari dobla, kupla sem samo pajacek za iz porodnišnice. potem mam pa že 62 številko naprej, tudi polno vsega.. sem mela srečo. mam od malega že full, pa sestra mi je dala, kolegica, ki je rodila novembra mi je dala bodije, ker njena mala je ravno prerastla zdaj te male številke...

kje v gorici je metraža? jaz mam nono iz goriških brd, pa nekaj malega poznam Gorico... sem pa gledala na bolhi, nekdo iz gorice prodaja šivalni stroj, si ga bom kupla.. pa mogoče, če bom v GO, še tam kupim kaj blaga.
nekaj znam šivat, sva imeli doma z mami en full star šivalni stroj, še od moje prababice, na nožni pogon... pa sva za sestrino pro nosečnost zašili (no večino je mamiuser posted image ) vse slinčke, prevleke, povštrčke okrasne...
tak da kako posteljnino v onliki kvadrata že znam zašit.. kaj več pa neuser posted image  ampak, bom poskusla.. potem še vedno lahko kupim kako novouser posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
14.2.2012 11:21:28   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: baloncek*

Pozdravček,
ooo tole s kilami pa tudi meni ne bi bilo vsec. Namrec pred nosečnostjo sem lahko pojeldla karkoli in večinoma šele zvečer, ker čez dan ni bilo časa, pa se mi sploh ni poznalo. sedaj, ja, sedaj je pa druga pesem. Pazim kaj jem, malo manj kot da štejem kalorije, pa po osmi redko kaj ampak kile gredo nenormalno gor. Ta mesec sem sklenila, da se sploh več ne tehteam, ker me je groza vsakič, ko stopim gor. Pa ni mi jasno zakaj?
Ima mogoče katera tudi take izkušnje in seveda kak predlog? user posted image

Vsem skupajželim lep Valentina dan user posted image
ull gor.

no, pri meni je s kilami ravno obratno.. mene skor da ne vsi sekirajo, ker se ne redim..
mam zdaj 58 kg, pa sem v 32t2d. ko sem zanosila sem imela 54-53 kg, potem sem shujšala na slabih 52, in zdaj sem dobila nekaj kg gor. Ginekologinja mi pravi, da je vse ok, da naj se ne sekiram.. da laiki še vedno mislijo, da nosečnica mora kar "kipeti"... pa jesti za dva.. samo, da to ni res. da je z otročkom vse ok, jaz mam dovolj železa, vse je ok... no, imam pa NS, tak da se malo pazim, preveč pa tudi ne. sem od začetka delala full paniko zaradi jedilnika, zdaj pa jem vse, samo pač res tistih orto sladkarij pač ne nekaj full.
mam pa zadnji teden nenormalen apetit, lahko bi skoz jedla,ampak po malo. ker če se od enkrat preveč najem, mi je slabo za pop****!user posted image  verjetno mi pritiska na želodec... ampak kg še vedno ne grejo nekaj full gor. saj mi je ok, da se ne redim, priznam, samo.. pač.. maš kr en tak čuden občutek, vsi okrog tebe ki so noseči, jamrajo da jim gredo kg gor, meni pa ne.. no, trkam.. upam, da me ne bo teh zadnjih 7 tednov pa razneslouser posted image

kaj pa linea negra?
meni se je pojavila zdej v zadnjem tednu.. pa okrog popka mam čist rjavo-plavo.. tak čudno jeuser posted image

(odgovor članu baloncek*)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
14.2.2012 13:43:58   
Hinata
Ja, danes na Valentinovo je pa res lep sončen dan. Jaz bom user posted image presenetila s tiramisujem (brez jajc seveda), da pa bo malce bolj poseben, pa sem na vrhu kakav potresla v obliki user posted image .

Jaz mojemu že od začetka težim, naj me slika s trebuščkom, pa se kar ne spravi(va) k fotoshootingu, čeprav ga fotografija zelo zanima :) Enkrat nama bo že uspelo poslikat :) Če bi bilo poletje bi bilo bolj enostavno, bi se lahko lepo kje zunaj na sončku nastvaila....v stanovanju pa sploh ne vem, kako bi se našimala, da bi lepo izgledalo...

Za malinov čaj sem tudi jaz brala, da nekje po 35. tednu...zagotovo zato, da ne prime prezgodaj in da se do donošenosti MV lepo pripravi. Sama še nisem prepričana, če se mi bo dalo s tem ukvarjat....pijem vglavnem navadne zeliščne čajčke.

Za oblačilca si tudi jaz ne predstavljam, koliko vsega potrebuje, sigurno pa vsega vsaj za vsakodnevno menjavo. Če se že mi vsak dan preoblečemo...lahko predvidevamo, da bomo dojenčka verjetno še malce večkrat :) Zaenkrat oblačil še nisva nič kupovala....bova videla, kaj bova dobila sposojeno. Mogoče greva ta vikend po kar precej robe, ki nam jo bodo posodili sorodniki. Sem kar vesela, da ne bova imela toliko stroškov z nabavo opreme, ki jo itak vsi prerastejo v nekaj mesecih :)

Linea nigra pa se meni vidi dokaj svetla in to samo krajša črta od popka navzgor. Pa saj ne morem pričakovat, da bi bila res temna, še poleti skoraj nič ne ogorim na morju.
Ali so se kateri že pojavile strije na trebuhu? Jaz se zaenkrat vsak dan po tuširanju namažem z losjonom in zaenkrat kaže dobro. Zdaj pa ne vem, kako je kasneje in ali se lahko kar naenkrat pojavijo v zadnjih tednih.... No ja, upamo na najlepši izzid kože ane :)

Lep sončen in zaljubljen dan vsem :)

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
14.2.2012 14:19:25   
ursap

IZVIRNO SPOROČILO: 1.april

IZVIRNO SPOROČILO: ursap

z možem hodiva v šolo za starše v staro porodnišnico v Ljubljani. dons smo mel predavanje zobozdravnik in anatomija. zobozdravnik je bil dolgočasen in je dolgovezu.... anatomija pa ful zanimiva, tud predavateljica je bol energična. jutri pa imamo prvo porodno dobo.

heeej :D

jaz tudi hodim v šolo za starše v P LJ (III.sk); samo včeraj je bilo predavanje fizioterapija - čista izguba časa (kar dobro uro in pol!!!), energije in denarja. Če strnem, je bistveno; telovadiš, dokler ti paše, kolikor ti paše, vse po občutku, če boli - prenehaj (mislm, no šit, šerlok user posted image ). Na brzino je povedala Keglove vaje, vaje za globoko treb.mišico (tj. una spodnja trebušna mišica, če je katera hodila na trebušni ples, bo vedela, o kateri govorim :)
Cel čas je govorila, da ne bi rada bila predolga, ker da že zamujamo, pa se je na koncu vseeno razvleklo do 16.ure.
V glavnem, jaz sem bila kar razočarana.
Pa praviš, da je zobozdravnik tudi kar neky? Pa za daljše predavanje naj bi šlo - vsaj tako so nam na uvodu predstavili?

jaz pa sem 1. skupina, zmožem hodiva zjutraj b 9h. jaz sem tko al tko na bolniški, on pa dela nočne in začne že ob 19h, pa ne bi mogla v tretjo skupino. 

ja, ta zobozdravnik k je bil je vsaj 45 min dolgovezu kako si odrasli pravilno očistimo zobe in da mormo tud zobno nitko uporabljat..... bla bla bla... po tem, pa je blo bolj zanimivo in sicer kdaj otroku začnejo rast mlečni zobje in kateri so prvi. potem je še povedu kdaj zrastejo stalni, itd. to je blo malo daljše predavanje, skoraj 3 ure. zobozdravnik 1,5 ure, potem odmor in še ona kako urco.

pr anatomiji, pa je predavateljica pokazala medenično kost in kako dojenček potuje skozi. povedala, da je še da moramo pri porodu sodelovat in poslušat osebje. blo je bolj tko na hitr, ampak še kr zanimivo. 

danes zjutraj pa sva bla spet ob 9h in smo imeli prvo porodno dobo. govoril smo o tem kdaj moraš v porodnišnico, kako prestat popadke. pokazala je slike porodnišnice in porodne sobe. povedala je postopek in trenutka ko prideš v porodnišnico in do porodne sobe. men je blo zanimivo. jutr zjutri pa imava drugi in tretjo porodno dobo. 

drug forum... na buci buci se ne dogaja prav nič. sem raje tukaj na RR in malo pokukam k marčevkam. 

kilogrami... jaz sem na -5.5 kg. vem pa, da dovolj jem, ker si moram 2x na dan merit ketone (potunkaš en listek v jutranju urin in en listek v urin pred večerjo. če se ne obarva, sem jedla dovolj. če pa se obarva, pa pomeni, da telo porablja svoje zaloge.) nimam nekega posebnega apetita, pač jem večkrat na dan, mam pa dost zalog tko da mi ni treba skrbet. 

oblačila za dojenčka... jest jih mam za tri dost, ne sam za enga. sem vse dobila od sorodnikov. vem, da so v šoli za starše rekl, da ne smemo pretiravat z oblačili, ker prehitro prerastejo, ampak podarjenemu konju se ne gleda v zobe. tko da sem zelooooo vesela za vse kar sem dobila, tud če kakšne stvari ne bom rabila. 

pa zaljubljenega valentinčka vsem. user posted image  user posted image

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
14.2.2012 15:20:07   
soreta
Tudi jst sem več ali manj brala kar marčevke, ko ste vse pobegnile na drug forum, kjer nisem imela gesla :(
Glede kilogramov - jem tako kot sem jedla pred nosečnostjo (mogoče kako sladkarijo več), pa se mi zdi, da mi kile letijo gor tako, da komaj dohajam. Sem v 32 t in imam + 13 kg. Ta teden imam tudi UZ, tako da bomo videli, koliko je težek, kam je obrnjen, itd. user posted image
Linea negra - meni se je pojavila nad popkom taka rahla črta (je vidna, ampak povsem temna pa ni)
Še glede CSD-ja: ali je nujno, da prineseš vlogo za porodniško 60 dni pred PDP-jem? Jst sm malo predolgo odlašala in grem jutri, tako da bom ene 1 dan v zamudi. Imam pa že vse izpolnjeno. Mislite, da bodo komplicirali?

Lep dan vsem še naprej!

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
14.2.2012 15:38:05   
_vanilija_
kje v gorici je metraža? jaz mam nono iz goriških brd, pa nekaj malega poznam Gorico... sem pa gledala na bolhi, nekdo iz gorice prodaja šivalni stroj, si ga bom kupla.. pa mogoče, če bom v GO, še tam kupim kaj blaga.
nekaj znam šivat, sva imeli doma z mami en full star šivalni stroj, še od moje prababice, na nožni pogon... pa sva za sestrino pro nosečnost zašili (no večino je mamiuser posted image ) vse slinčke, prevleke, povštrčke okrasne...
tak da kako posteljnino v onliki kvadrata že znam zašit.. kaj več pa neuser posted image  ampak, bom poskusla.. potem še vedno lahko kupim kako novouser posted image

Jst sem vidla eno trgovino od Manufakture, pri casinoju Park (čez cesto), v Delpinovi ulici. Tam je Pecivo (restavracija), Mercator pa Manufaktura. In eno trgovino v italijaski Gorici, tam kje je Lidl in Famila, čez cesto, pred Pitarellom.

Jst pa razmišljam da bi šla na kakšen tečaj šivanja in če mi bo šlo bi kupila stroj user posted image Zdej bom dala mami od mojega user posted image da mi zarobi tisto kar rabim user posted image .

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
14.2.2012 15:49:34   
_vanilija_

no, pri meni je s kilami ravno obratno.. mene skor da ne vsi sekirajo, ker se ne redim..
mam zdaj 58 kg, pa sem v 32t2d. ko sem zanosila sem imela 54-53 kg, potem sem shujšala na slabih 52, in zdaj sem dobila nekaj kg gor. Ginekologinja mi pravi, da je vse ok, da naj se ne sekiram.. da laiki še vedno mislijo, da nosečnica mora kar "kipeti"... pa jesti za dva.. samo, da to ni res. da je z otročkom vse ok, jaz mam dovolj železa, vse je ok... no, imam pa NS, tak da se malo pazim, preveč pa tudi ne. sem od začetka delala full paniko zaradi jedilnika, zdaj pa jem vse, samo pač res tistih orto sladkarij pač ne nekaj full.
mam pa zadnji teden nenormalen apetit, lahko bi skoz jedla,ampak po malo. ker če se od enkrat preveč najem, mi je slabo za pop****!user posted image  verjetno mi pritiska na želodec... ampak kg še vedno ne grejo nekaj full gor. saj mi je ok, da se ne redim, priznam, samo.. pač.. maš kr en tak čuden občutek, vsi okrog tebe ki so noseči, jamrajo da jim gredo kg gor, meni pa ne.. no, trkam.. upam, da me ne bo teh zadnjih 7 tednov pa razneslouser posted image

kaj pa linea negra?
meni se je pojavila zdej v zadnjem tednu.. pa okrog popka mam čist rjavo-plavo.. tak čudno jeuser posted image

Kile - tudi jst se nisem preveč zredila (sem mislila da bom kot en slonček). Ampak jst mam dosti zaloge od prej (štartala sem z 76kg) user posted image Zdej sem 32 + 3 in do zdej sem dobila 5-6kg. Tko da upam da ne bo šlo več dosti gor, če ne bom hitro pršla na 100 user posted image Ne se sekirat zaradi kil, otrok očitno ma dost in lepo raste in se razvija. Tudi jst ne morem preveč jest, ker potem mam zgago in me ful boli želodec, in ne morem dihat. Ma bi jedla non stop user posted image

Linea negra - jst jo še nisem opazila (ma itak ne vidim trbuha pod popkom, moram iti pogledati če se vidi kaj v ogledalu user posted image )

Popek - še vedno ni šel ven, ampak mi se zdi da bi hitro, ker me malo boli okrog popka (očitno ko otrok začne brcati) in lukna je čist, čist mičkena.

Strije - jst jih še nimam, vsak 2 - 3 dan se namažem z oljem (ne da se mi vsak dan čakat da se malo posuši pa da se oblečem). Apmpak jih pričekujem v zadnjem mescu, ko bo trebuh naenkrat ful zrastel.

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 14.2.2012 15:55:54 >

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
14.2.2012 16:31:19   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: soreta

Glede kilogramov - jem tako kot sem jedla pred nosečnostjo (mogoče kako sladkarijo več), pa se mi zdi, da mi kile letijo gor tako, da komaj dohajam. Sem v 32 t in imam + 13 kg.

Še glede CSD-ja: ali je nujno, da prineseš vlogo za porodniško 60 dni pred PDP-jem? Jst sm malo predolgo odlašala in grem jutri, tako da bom ene 1 dan v zamudi. Imam pa že vse izpolnjeno. Mislite, da bodo komplicirali?

Lep dan vsem še naprej!

Enako glede kil!!!! S tem, da je sedaj kakšnih 10+ , s tem da mi je šla zadnji teden kako kilo dol, ker me popoldne super fajn peče zgaga in boli želodec in po kosilu večinoma samo še kak lca napitek (jogurt) spravim v sebe.

Vloga se odda od 60 dni pred pdp do dan pred nastopom porodniške, saj ne moreš točno na en dan ciljat. Prej pa tudi načeloma ne, ker je kao prezgodaj in nekje niti ne sprejmejo, drugje ne komplicirajo. Js sem jo prvič v petek, v nedeljo se mi je začela porodniška user posted image user posted image user posted image Ampak sem se prej pri njih prepričala, da res ne bo prepozno.

(odgovor članu soreta)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
14.2.2012 20:44:57   
_ada_
no pa smo oziveli, je mal bols kle klepetatuser posted image
Popek...meni leze ven in me na zgornji strani občasno kr boli user posted image upam d to ni kej narobe.Imam pa že cel mesec mozoljček par cm nad popkom in  kr noče se posušit pa tak rdeč je in boleč.
Koža...pojavl so se mi rdeči izpuščaji po stegnih, rjavkasto rdeči fleki po hrbtni strani dlani in stopal, kot bi bla alergija, pa na nič nism alergičnauser posted image pa tko srbi, da sm si bla že spraskala do krvi skoruser posted image
Služba... mi je že tolk mučno delat pa vozit se vsak dan 160km v obe smeri, sreča da delam samo še 5 dni in potem dopust, potem pa tko porodniška.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
14.2.2012 21:26:21   
nusi
ohoj

sem vesela, da ste spet tle, ker tist forum ne laufa kot bi moral in sem se bala, da bo vse skp zamrlo user posted image user posted image user posted image

dons čist na hitro, drugiča pa kej več

cunje - čakam da tamal ozdravi in gre v vrtec, jaz pa v akcijo

kile - +11

kolki, boki in ostale kosti - bp, me je pa res neki matrl kak mesec nazaj

spim - kolkr se le da user posted image

železo - tudi meni je padlo, ne vem na kolk, ker moja g dela sam 1x na teden in pol če se ti kej zgodi vmes pač j*** ga user posted image , tko da čakam, da me pokličejo

Ada - js sm tut dubla ene fleke user posted image - pa noro so me srbel, najprej po stegnih, pol še par po rokah, k da bi bla alergija, sam tut jst ne vem na kaj? Pa kaj bi to blo? Sem pa mazala z bepantenom in gre na bolš

vnetje - me ubija, popenla bom, pa še preveč cukra jem in to sam še poslabša vse sk, mprm se v roke vzet

papirji csd - ma js mam v spominu od prejšnjič, da mi ni blo treba še enkrat hodit, so kr avtomatično naredil

linea negra - še nimam
strije - tut ne

aja, pa ena je pisala, da je nč maternica v želodec n etišči - tut mene ne user posted image - na žalost user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
15.2.2012 7:31:31   
Arwen_84
Jutro, sem prebirala neke vice...smo glih v pravem user posted image stanju, malo za hec za lepši začetek dneva jih zato postam sem (pa brez zamere blondink)user posted image :

) Gre Janezek z mamo po cesti in jo vpraša, če mu lahko kupi sladoled.Mama pa mu reče: "Ne Janezek, boš postal okrogel in debel, če boš lizal sladoled."Pride mimo nosečnica v 8. mesecu nosečnosti.Janezka pograbi hudobija in ji reče: "Kaj pa si ga lizala!"

)Črnolaska, rjavolaska in blondinka so se pogovarjale o otrocih.
Črnolasa pove, da je prebrala članek v reviji, v katerem piše da
se spol otroka lahko planira že vnaprej.
Tudi rjavolaska je prebrala ta članek. In sta razložili blondinki:
“Jaz bom rodila punčko” je rekla črnolaska, ” ker ležim spodaj.”
“Jaz bom dobila pa fantka, ker ležim zgoraj” je rekla rjavolaska.
“Torej, bom jaz dobila psička?” je presenečeno vprašala blondinka.user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
15.2.2012 9:52:30   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Jutro, sem prebirala neke vice...smo glih v pravem user posted image stanju, malo za hec za lepši začetek dneva jih zato postam sem (pa brez zamere blondink)user posted image :

) Gre Janezek z mamo po cesti in jo vpraša, če mu lahko kupi sladoled.Mama pa mu reče: "Ne Janezek, boš postal okrogel in debel, če boš lizal sladoled."Pride mimo nosečnica v 8. mesecu nosečnosti.Janezka pograbi hudobija in ji reče: "Kaj pa si ga lizala!"

)Črnolaska, rjavolaska in blondinka so se pogovarjale o otrocih.
Črnolasa pove, da je prebrala članek v reviji, v katerem piše da
se spol otroka lahko planira že vnaprej.
Tudi rjavolaska je prebrala ta članek. In sta razložili blondinki:
“Jaz bom rodila punčko” je rekla črnolaska, ” ker ležim spodaj.”
“Jaz bom dobila pa fantka, ker ležim zgoraj” je rekla rjavolaska.
“Torej, bom jaz dobila psička?” je presenečeno vprašala blondinka.user posted image

ta prvi je res dober :D :D ga moram mojemu povedat :D

Mene je včeraj moj mož full lepo presenetu.. prvič odkar sva skupaj, mi je prinesel rožico za valentinovouser posted image user posted image  ker nikoli ne "praznujeva" teh dni, tudi jaz mu ne kupujem... sem bla full vesela, no lepo je blo :)

potem je pa še mali reku; veš, mami, jaz mam tud full rad rožice.. ko bo poletje, ti jih bom nabral... pa ko bojo zvončki in trobentice ti bom nabral... jaz sem se kar topilauser posted image user posted image

no, flekcov po koži jaz nimam, mi pa res okrog popka tako razteguje kožo, da se bojim, da ne bo kaj ven pogledalo..

danes grem v KR na predavanje o Ultivi in EA, da vidim, če se bom odločla.. za EA sigurno ne, me je strah, o Ultivi pa resno razmišljam, čeprav upam, da bo šlo vse hitro in je niti n ebom rablauser posted image user posted image  optimistkauser posted image

pri nas je začelo spet full pihat, groza.. je "samo" -5, mora pa pihat, valda.. da ni preveč lepo, če se že sonček kažeuser posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
15.2.2012 11:04:25   
**Tinkara78**
Dan!

Papirji - jaz še tudi nisem predala papirjev na CSD. Sem klicala za informacije pa itak nič ne vejo. Kot da ne bi tam delala teh zadev in bi dobila čistilko. Tak, da nič več ne vem. Jih bom pa oddala cca. dva tedna pred PDP-jem. Očetovstvo imava podpisano tako, da bo tam tudi hitro šlo.

Vrtec upam, da ujamem letošnji rok za vpis. Če ne pa bom do septembra pač doma. Itak bomo verjetno zidali in bom potem urejala tiste stvari z otrokom v naročjuuser posted image .

Moj trebuh je nekje na 115 cm. Okrog popka imam kot neko modrico. Drugače pa nič strij - se ne mažem kaj dosti. Mala je zelo aktivna. Sploh, ker spet prebolevam neko virozo in me je kašelj spet izmučil.

Še cca. 8 tednov do konca. Zdaj pa res moram narediti seznam za nakup malenkosti (vložke za bolnico, vata, olje, ....).

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?