|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
4.10.2011 13:28:43   
Hinata
Živjo,

Vidim, da se pogovarjate že kar o vsem po malem, že o vozičkih in porodu...meni se zdi še tako zgodaj razmišljati o tem. Že dolgo se nisem nič oglasila, sem pa redno brala, berem aprilčice in majčice, saj v bistvu niti ne vem zagotovo, kam spadam :)

Prvi pregled pri ginekologu sem imela v septembru, kjer mi je po koledarčku sestra napisala PDP 1.5.2012, potem pa mi je ginekologinja naredila vaginalni UZ, kje se je videlo majhno bitjece z utripajočim srčkom :) Sem bila tako vesela samo, da je tam, kje mora biti in da srček dela, da sploh nisem imela več vprašanj niti problemov :)
No, na slikici je bil takrat plodek velik 19,7 mm in star 8 tednov 4 dni +/- 3 dni....rok pa 27.4. oziroma 30.4., če upoštevaš -3 dni kot piše na slikci. Tako da sem zelo pozna aprilčica ali izjemno zgodnja majčica :) Najbolje da se kar v obe temi malce poštulim ;)

No, zdaj sem v 11. tednu in slabosti oz. neprijeten občutek v želodcu se pojavlja samo občasno, ni več tako hudo kot je bilo pred parimi tedni. Z mano je vse v redu, res pa je, da malce preveč paničarim o tem, kaj pojem in kako lahko s tem škodim plodu user posted image

Za nuhalno svetlino pa se sploh ne morem odločiti oz. jaz bi rada šla na pregled, da še enkrat vidim, da je vse še živo in raste, saj imam naslednji pregled pri ginekologu šele novembra. No, moj partner pa ne vidi smisla v pregledu nuhalne svetline in se mu zdi samo škoda denarja, saj bi otroka obdržal ne glede na rezultate tveganja. Jaz pa bi se dejansko želela prepričati, če je še vse vredu in se lepo razvija....Če bom pa še malo čakala bo pa že prepozno za pregled, pa se mi ne bo treba sekirat al bi šla al ne bi user posted image No, tudi za spol bi vprašala na nuhalni, čeprav vem da še ni čisto sigurno....moj tudi tega ne bi rad izvedel vse do konca...jaz pa bi :) sem firbčna.

lp

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 526
4.10.2011 15:06:15   
Anonimen

Punce, če so vam na NS povedali drug pdp, še ni nujno, da ga bo vaš G spremenil, če ne gre za več kot 7 dni, tak da mi dajte podatke, ki jih imate v knjižici, da ne bom skoz prestavljala PDP-jev.

Punce, dajte prosim vedno urejat zadnji seznam, da bomo vedno imele ažuriranega in ne polno zmešnjav.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP. 10.10

07. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP 04.10 user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, PP 31.08, (jan. 2010),  NP 3.10
user posted image Katrin*, 21 let, LJ, 1

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let, NS 30.9

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)

13. 04. 2012
user posted image **Tinkara78**, 2user posted image , NS 25.10

14. 04. 2012

user posted image anonimen #3
user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP: 17.10.  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica, 316317user posted image

20. 04. 2012

user posted image Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10)NP 18.10, NS 04.10 user posted image user posted image
user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
user posted image Anonimna user posted image , 29 let, okolica CE,  NS 7.10, NP 7.11, 5.12 (MF)
user posted image primorka111, 1user posted image (junij2010), NS 14.10

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, NP 19.10, NS 13.10 (mar. 2010) user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image  

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image , NP 7.10, NS 11.10

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image liia, LJ

27. 04. 2012
user posted image  Hinata

28. 04. 2012
user posted image kala 28, Domžale,  NS 18.10

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , NS 17.10., Domžale,
(doma jan 11 & jan '01)
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP 7.11
user posted image ursap

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image , NS 19.10

X. 04. 2012
user posted image anonimnauser posted image ,
user posted image anonimna, (doma 10mes)
user posted image lluna, NP 12.9
user posted image anonimnauser posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE 47 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 527
4.10.2011 18:06:47   
Katrin*
evo jaz bom dala ponovno vse podatke :)
PDP 10.4.2011, Kaja ( katrin sm mela samo tko k mi je biv lep ime), 21 let, 1user posted image , 3 pregled: 14.10.2011, Ljubljana, spol ????

no tkole če pa še kaj rabite pa z veseljem dam :)

jaz otroški voziček, posteljico, previjalno, oblekce že imam saj sem vse dobila od prijateljice :)

pozdravljene vse novo sonosečke :) :) dobordošle....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 528
5.10.2011 9:59:54   
Gorga
Ojla souser posted image
Čestitke rafaelica user posted image user posted image user posted image  Pa ne se sekirat zaradi starosti in NS pregleda. Bo vse ok. Procent, da je lahko kaj narobe je majhen in zato res ne smeš mislit na to! Ti bo pa zagotovo bolje, ko bo ta pregled mimo. Jaz imam 32 let in po meritvah 4x boljši rezultat kot je statistično po letih.

Kar se tiče mačkov. Paraziti toksoplazmoze se nahajajo v mačjem drekcu. Ne pucat mačjih sekretov in po božanju si fajn umijte roke in bo vse ok. Pa če veste, da vam mačke kakajo v vrtu, je potrebno zelenjavo skrbno oprat. Jaz sem našega pokojnega mačka v prvi nosečnosti redno crkljala user posted image

Če imate v bližini lekarno, malo večjo štacuno in dobre prijateljice, imate vse kar potrebujete za novorojenčka pri roki. Ne pretiravajte s prehitrimi nakupi, če veste, da lahko karkoli dobite v roku do 30min. Jaz sem se npr. 1x prestrašila, da bom fasala mastitis. Poklicala sem kolegico in čez pol ure je njen mož že prinesel črpalko. Pa flaške in dude lahko prekuhate v velikem loncu. Itd...

No, včeraj popoldne sem imela NS in je blo super! Pričakujem dvojajčna dvojčka. Oba/obe pridno rasteta in veselo migata. Pregled je trajal kar dolgo (cca 30 min), ker je bilo potrebno dva premerit. Večkrat mi je potresla trebuh, da bi ju dobila v čimboljši poziciji, ampak se sploh nista dala motit user posted image  V PO imajo nov 3D UZ in sem dobila ful lepe slikce user posted image  Pa PDP je po meritvah kar cel teden prej. Bom še videla, če mi ga bo moja G premaknila. Aja, možek je bil seveda z mano in se je tudi topil od sreče user posted image
Drugače pa zgleda, da so se mi slabosti končno končale. Jupi user posted image !

Uživajte in čuvajte se! user posted image

(odgovor članu Katrin*)
Neposredna povezava do sporočila: 529
5.10.2011 10:43:29   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image
vidim, da nas je že 47 user posted image očitno je bil julij produktiven mesec user posted image

Sem si naročila na forumu vodnik po nosečnosti, zelo fajna zadeva, priporočam, so revije po tednih (dva tedna skupaj) pa lepo noter piše, poučnouser posted image

Počutje še vedno bp, danes teden pa nuhalna, komaj čakam user posted image sem pa še vedno malo živčna, strah, da ne bi bilo vse uredu je še vedno malček prisoten, čeprav smo zdaj že v 12t4d, pa na zadnjem pregledu je bilo vse ok, samo, ko imaš enkrat slabo izkušnjo, priokus ostane. Ma bodimo pozitivni, da bo vse ok.

Kaj še nismo premlele.... vozičke nekaj ja, posteljice in previjalne tudi, opremo tudi... alora dalje... imate kakšne strahove, kot naprimer kako boste ravnale z malo kepico, pa prvo kopanje??? Jaz si vsega tega sploh še ne predstavljam...

Aja kaj pa menite o blazini za dojenje http://www.blazina.com/ je uporabno ali ni?

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 530
5.10.2011 11:02:54   
Juxy
Blazina za dojenje - je zelo uporabna zadeva. Lepo si jo namestiš okoli pasu, položiš nanjo malčka in ga podojiš... brez nekega zvijanja in bolečin v hrbtenici. V porodnišnici te sicer učijo, da moraš (vsaj prve dni) dojit leže, vendar meni in še nekaterim to nikakor ni šlo, ker smo bile že od prej zverzirane za dojenje sede. To pa prve dni naj ne bi počele zaradi samega poroda in kakega šivanja.

Prvo kopanje - je luštna zadeva... sicer je vsako mlado mamico strah pred njim, vendar prvo kopanje opravi patronažna sestra (ko odpade "popek", nič prej). Jaz sem si pri tamalem dala banjico kar na mizo (ker nismo imeli dovolj prostora za previjalno mizo) in sem ga tam komplet skopala. Banjico z vodo mi je seveda prinesel mož, ker takrat še nisem smela težko nositi. Drugače rabiš samo banjico, tetra plenico, trdo milo za dojenčke, bombažno krpico ali rokavičko ter brisačko s kapuco. Dodatni drobni material, ki sem ga imela sta dve plastični posodi (v eni sem imela toplo vodo, s katero sem malega namavžala; v drugo sem dala porabljeno vato), vato za umivanje, hladilno kremo za ritko in tudi za suhe predele telesa. Oljčka odsvetujejo, razen mogoče 1x tedensko.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 531
5.10.2011 11:47:15   
ancika83
ja jaz nisem nikakor mogla dojit leže...raje sem se vstala in ga dojila sede....sem pa pri prvem uporabljala blazino oz.pojšter ko sem dojila...mi blazina ni nekak ustrezala...čeprav po eni drugi strani zdaj razmišljam da bi jo zdaj nabavla...saj se bi navadla...

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 532
5.10.2011 11:55:47   
Juxy
Jaz sem nabavila tako blazino: http://www.rika123.com (blazino za enega dojenčka). Pomembnomi je bilo, da je trda in kompaktna. Sem v porodnišnici na intenzivnem oddelku varianto videti vse sorte blazin in ene so čisto mehke... polnilo leze sem in tja in na koncu vse skupaj izgleda kot pretepena vreča... še danes malčka posedem na sredino blazine, tako da se nazaj nasloni in prav uživa v njej... izgleda kot da frajer sedi v svojem fotelju... zdaj jo bom pa verjetno tudi za svoje spanje uporabila (proti koncu nosečnosti), saj sem si pri prejšnji nosečnosti spala z navadnim povštrom, ki mi je ves čas lezel stran.

< Sporočilo je popravil Juxy -- 5.10.2011 11:58:16 >

(odgovor članu ancika83)
Neposredna povezava do sporočila: 533
5.10.2011 15:56:51   
1.april
unbelievable, kaj se vse danes uporablja user posted image

sem malo preletela starosti user posted image , ma sem kar najstarejša prvorodka, tko da se lahko čudim do nezavesti ;user posted image

jaz se pa tako mladoooo počutim, ko da sem ravnokar iz SŠ prišla, hehe.
No, špegu prav mal drgač user posted image

tele blazine zgledajo uporabne; malega poležeš v center, okol in okol blazino, pa ne more (vsaj na začetku) nikamor uit user posted image

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 534
6.10.2011 8:14:02   
Juxy
1.april, seveda si mlada user posted image , pusti ti ogledalo ... mogoče si res najstarejša prvorodka tu, nisi pa najstarejša user posted image .
Ja, blazina je bila pa meni zelo uporabna, pa v bistvu je še zdaj.

No, včeraj pa sem se okorajžila in se lotila poslušanja bušija z Angelsounds ter po sigurno več kot 10 minutah zaslišala najlepši zvok, srček naše pikice user posted image ... še enajst dni, pa jo tudi vidim.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 535
6.10.2011 8:25:15   
Angelica Wald
Živjo vse nosečke :):)

Občasno vas malo preberem, zdaj se vam pa tudi pridružujem. Moji podatki so:

23.04.12 Angelica Wald, 26 let, 3user posted image , 1user posted image (doma imam feb07), NS 10.10

19.9 sem bila po UZ noseča 9t 1 dan, v materinsko mi je sicer napisala 10t, tako da bomo videli, zaenkrat mi je ginekologinja rekla 23.04.12, 10.10 imam NS in 24.10 pregled, bomo videli kako bo potem. Doma imam že enega 4,5 oz. skoraj 5 letnika, ne morem verjeti kako hitro gre čas! Lani decembra sem imela splav v 6t, sedaj pa gre zaenkrat vse BP, sicer sem v 6-8t imela rjav izcedek, zato še vedno jem Dabroston, ampak se je sedaj to čisto umirilo, na pregledu v 10t smo videli vitalen plod, prav lepe slikice so uspele :):) Komaj čakam NS v ponedeljek!

Sicer pa se je utrujenost umirila, slabo mi niti ni bilo v prvih mesecih, občasno pa ja, več kot v prvi nosečnosti!Tudi zelo utrujena sem bila, iz službe sem hodila čist povožena, a ni da ni, je blo treba kr bit v akciji s tamalim do večera :) Tako pravzaprav nimam sploh časa veliko razmišljat o nosečnosti, dnevi kar bežijo, trebušček pa počasi raste, ni pa še kritičen, nihče še ni komentiral, če sem noseča, tako da očitno še dobro skrivam, čeprav men se zdi že velik, ampak v hlačah, trenirkah se pač drugače vidi (da sem se mal poredila al pa kaj ;)) Bomo videli kaj bo, v v prvi nosečnosti sem bila OGROMNA, sem bolj drobna in majhna drugače, pa me je bil sam trebuh...Nekaterim bližnjim smo že povedali, v službi tudi, ostalim pa še bomo... Sicer pa mam neki ful energije po novem, kar gore bi lahko premikala :) 1 2 3 bo tale nosečnost naokrog, se mi zdi! No, čuvajte trebuščke in se imejte lepo!

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 536
6.10.2011 9:53:55   
frinina
halo mamice,

se spet javim, skušam vsak teden kaj napisat, tako, da tedni hitro minejo.

jaz že celi teden krvavim po malem, tako da sem skoz v ležečem položaju. drugače brez krčev, ni pa prav prijetno in komaj čakam, da imam tretji pregled v torek. upam, da me ne zadržijo v bolnici, ker se mi bo zmešalo. že doma samo počivam, pa sem tip ženske ki sploh ne more biti  pri miru. vedno vse pod kontrolo, zdaj pa že od prvega pregleda na bolniški. res se moram čuvat, saj sem imela prej dva zaporedna splava zdaj pa še toliko več pozornosti.
starejši sinko kar ne more že enkrat dočakat da dobimo dojenčka. bere in prebira knjige kako velik je že naš dojenček, pa kaj že vse ima....razllika bo kar 8,5 let ko se rodi ampak me nič ne moti. mi ga je prav zanimivo poskušat kako bo vse pomagal, pa to in ono. vse spremlja in o vsem se lahko pogovoriva.

do poroda je še dolga pot. upam, da jo čim bolje prehodimo.

glede prisotnosti pri porodu je tako, da je moj bil prvič zraven in je bil tako navdušen, da je bil prvi ki ga je videl, prvi ki mu je dal lupčka in sploh prvi pri, tako da se o tem zdaj sploh nisva več pogovarjala, ker bo zraven. tudi sama ga želim imeti zraven, da mi reče kakšno vspodbudno besedo in prej mine vse skupaj.

glede pohištva in vsega ostalega pa je tako, da bom nekje v februarju se podala čez mejo po novo posteljico in previjalno mizico. pa jajčko rabimo, ker smo nekaj stvari prodali, ker smo mislili, da tako več ne bomo rabili. voziček za začetek imam še od starejšega ker je lepo ohranjen, tako da za tista prva dva meseca bo lepo v košarici, preden posijejo tisti pravi sončni žarki pa bomo kupili kaj bolj modernega. oblačila in vse imamo, tako, da ne mislim zapravljati ne vem koliko denarja za to. malo za dušo si bomo pa že privoščili.

evo na kratko.

lepo se imejte ...

čao

(odgovor članu Angelica Wald)
Neposredna povezava do sporočila: 537
6.10.2011 11:31:34   
roxane21
živjo;

ja julij 2011 je bil očitno res zanimiv; se pridružujem

to je moja 2 nosečnost, doma imam živahnega 10mes, stara sem 35 iz lj,

sem imela šele par dni nazaj 1. pregled tako da imam nuhalno enkrat drug teden v porodnišnici na napotnico. sem tudi jaz med bolj starejšimi tko da 1 april ne se sekirat...

slabosti počasi popuščajo, kar me najbolj utruja je NESPEČNOST...ali ima še katera od vas te probleme??

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 538
6.10.2011 12:17:07   
JanaB
Saj vas komaj dohajam tako pridne ste bile s pisanjem user posted image

Keri user posted image user posted image user posted image

Frinina ti kar lepo počivaj boš že potem nadoknadila, ko boš z dojenčkom šibala gori doli.

Rafaelica čestitke! Mora biti po IVF še prav posebno veselje, ko vendarle uspe.

1. april - nič se ne sekiraj glede starosti kot prvorodka, važno je koliko si stara po srcu!!! in po tem sodeč si še zelo mlada.

Voziček - kakšna kolesa je odvisno predvsem po kakšnem terenu ga mislite vozit, čeprav se razlika občuti že tudi na asfaltu. Za prvo smo imeli Joolz-a, ki ima zadnja kolesa napihljiva in vzmetenje na vseh štirih in v primerjavi s Peg Peregom Pliko, ki ga je imela prijateljica čisto nič ne trese. Je pa tudi res, da včasih otroci raje spijo, če jih trese. No saj glede na razliko v ceni med njima bi moral Joolz znati še sam naokoli se vozit user posted image

Sling - jaz sem si ga preko neta sposodila v neki trgovini (se ne spomnim že kje) za en teden in naša punca ni bila nič navdušena nad njim tako, da sem ga vrnila brez nakupa. Pozimi se mi ne zdi praktičen, ker imaš že tako toliko cunj na sebi potem pa še to gor montiraš čez bundo, poleti se mi zdi pa vroče za mamico in dojenčka.

Glede ostalih stvari: pri nas smo si recimo prve tedne sposodili tehnico, ker mala ni zadostno pridobivala na teži pa da nismo brez veze paničarili. Ker je bila mala lenušček in je na joški prehitro obupala sem večkrat dnevno uporabljala črpalko in ji mleko dajala po steklenički. Zaradi vsega tega je bila še ena nepogrešljiva stvar sterilizator. Sva najprej poskusila prekuhavat v loncu ma se nama je mešalo pa ful časa, ki ga itak nimaš ti gre v nič. So pa to stvari za katere vidiš, če jih rabiš, ko si enkrat že na tem in je škoda v naprej kupovat.

Ker sem imela zadnje dni hude glavobole in slabosti od tega, pa špikalo me je in tiščalo po trebuhu, sem imela včeraj pregled pri G. Vse je bilo ok. user posted image user posted image  pridno rasteta in razgrajata ko nora. Malo mi je edino čudno, ker se počutim kot bi bila že ful noseča tako se previdno usedam, uležem, vstanem, ...

(odgovor članu frinina)
Neposredna povezava do sporočila: 539
6.10.2011 12:38:11   
Arabella1
pozdravljene so user posted image , user posted image vidim, da sta se še 2 novi pridružili user posted image super, aprli bo torej pester user posted image

Za napihljiva kolesa sem tudi jaz bolj navdušena, kot za plastična, ker mi bomo bolj offroad, ne po glavnih cestah, nisem jaz pristaš "razstav" pa boljše se je po naravi vozit, da otročka malo tudi tresenje uspava, pa šumenje kakšne rekel tudi pomirjujoče vpliva itd.... cene vozičkov so pa itak ajajaj.. tako, da bo treba čez kakšen mesec počasi začeti z nakupovanjem, en mesec voziček, drugi posteljico, tretji previjalno.... da ni na koncu vse na kupu, pa tudi čakat tam na februar se mi zdi malo pozno... pa še kaki sneg zna bit.. tako, da mislim, da bomo mi tam konec novembra že pridni ratali z nakupovanjem.

Počutje še vedno uredu, brez slabosti, edino napihnjena sem kot balon user posted image in že razmišljam, da bom oblekla nosečniške hlače, ker te navadne me tiščijo user posted image

Včeraj sem gledala za lokacijo za ns v Novi Gorici in vidim, da naslednji teden, ko sem jst naročena niti nimajo nuhalne... poizkušam klicat že celo dopoldne kako je zdaj s tem, da dobim pojasnilo, ampak se mi noben ne javi.. bom probala po 16.ih ker po podatkih na netu takrat začnejo delat.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 540
6.10.2011 13:08:32   
akva
Pozdravljene user posted image !

Danes pa smo še mi imeli NS, joj sem že pozabila, kako je to luštno! V glavnem vse ok, bebek dela kozolce, tako da ga je G komaj ujel in izmeril. Mene pa sploh ni motilo, da je 10 minut trajalo, preden je G izmeril, tako sem se dodobra nagledala teh malih rokic pa nogic... user posted image Držim pesti še za druge, predvsem da vam čas do NS čimhitreje mine! Drugo mora itak biti vse ok!!

Še smo pri stvareh za user posted image :
Blazina: imam še tisto veliko (190 cm) in Babycentra, najbolj prav mi je prišla prav v nosečnosti, ko sem spala samo še na boku. Takrat me je fajn podpirala, da sem se še od spredaj malce gor naslonila. Kasneje pri dojenju (ali drugače za podpirat user posted image ) je nisem uporabila nikoli, dojila sem skoraj izključno leže! user posted image

Tudi s črpalko za mleko jaz ne bi čakala, sem jo kupila že prej in tudi kmalu uporabljala. Tudi modrce za dojenje se je meni ful splačalo vnaprej kupiti. Glede velikosti je tako, skoraj sigurno večja, se pa lahko precej spremeni, tako da je treba v vsakem primeru še kakšnega kupiti (za začetek je dovolj tudi en iz Mulerja npr.). Kakih sterilizatorjev, grelcev ipd. nismo rabili, s tem bi pomoje rajši počakale. S tehtnico vsekakor tudi, mi jo sedaj imamo, kupili pa smo jo šele, ko smo videli, da se nam izposoja ne izplača več.

Neposredna povezava do sporočila: 541
6.10.2011 13:18:15   
Arabella1
akva user posted image da je vse uredu

kaj pa angelsounds ima kakšna že oziroma ali bi kakšna sploh imela?

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 542
6.10.2011 13:26:54   
suziflo
Pozdravljene..tukaj mamica januar 2011:) že veliko naše dete:)

Pošiljam vam link, do okrasnih štorkelj, ki oznanjajo prihod novega družinskega člana. So iz lesa in prevlečene z folijo. Zunanji vremenski vplivi jo ne poškodujejo, kasneje je lahko lep dekor v otroški sobici. Po želji lahko napišemo zraven tudi ime otroke ali datum..

Več inf. na mail: suzi.flo@siol.net

ŽELIM VAM ČIM BOLJ MIRNO NOSEČNOST IN ZDRAVEGA OTROČIČKA!

Neposredna povezava do sporočila: 543
6.10.2011 13:27:41   
suziflo
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150306877973635&set=a.246430663634.135100.156062638634&type=3&theater

evo link:)

(odgovor članu suziflo)
Neposredna povezava do sporočila: 544
6.10.2011 13:46:37   
_vanilija_
IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

akva da je vse uredu

kaj pa angelsounds ima kakšna že oziroma ali bi kakšna sploh imela?

Uuuu pa to mi se zdi fuul dobro :) Samo, ni poceni..... Jst bom malo razmislila.... Nisem vedla da to sploh obstaja....

< Sporočilo je popravil _vanilija_ -- 6.10.2011 13:49:55 >

Neposredna povezava do sporočila: 545
6.10.2011 14:10:54   
1.april
IZVIRNO SPOROČILO: akva

Pozdravljene user posted image !

Danes pa smo še mi imeli NS, joj sem že pozabila, kako je to luštno! V glavnem vse ok, bebek dela kozolce, tako da ga je G komaj ujel in izmeril. Mene pa sploh ni motilo, da je 10 minut trajalo, preden je G izmeril, tako sem se dodobra nagledala teh malih rokic pa nogic... user posted image Držim pesti še za druge, predvsem da vam čas do NS čimhitreje mine! Drugo mora itak biti vse ok!!
....

Aaa?
Zdele se bom spet čudila, ampak nisem vedela, da so v tej "velikosti" že možni kozolci user posted image
Moj user posted image me je včer zvečer kar precej namatral, pomoje je moj trebuh uporabil namesto trampolina, še dolgo zatem, ko sem se (predčasno) ulegla, je razgrajal.
Tak čudn občutek je, ko da bi imela črvičenje al kaj, sej sploh ne znam povedat, ko je zame vse t(k)o novo. Pa točno vem/čutim, kje leži user posted image

uf, jutr mam NP, pa mi je G že zadnjič obljubil, da bo naredu en hitri pregled kokr za nuhalno, sam nima pa licence, mogoče dobim celo kako novo slikco user posted image .
Neverthleless, itak imam ono pravo NS drug teden user posted image .
Mal me mika ona blazina za dojenje, pomoje bo tut tko uporabna, ker že zdaj namesto običajnega povštra uporabljam en povšter-tulec user posted image

Nespečnost me sicer ne muči, občasno pa imam rahel spanec, kot bi samo mižala al kaj, ampak tega je zelo, zelo malo.

Trebušček me tišči, nosim samo one hlače, ki so mi bile včasih preširoke; ozke me tiščijo, posebno kavbojke. Uh, najrajš bi bila kar v trenirki cel čas user posted image

(odgovor članu akva)
Neposredna povezava do sporočila: 546
6.10.2011 19:27:10   
roxane21
1. april....poušter je pod mus...vsaj pri meni:):):)

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 547
6.10.2011 19:56:01   
Arwen_84
Angelica Wald user posted image mave na isti dan PDP...si imela prvi dan zadnje mens.18.7?-da vidim, če je gin prav izračunalauser posted image ...

Ja, res je bil produktiven julij...poletje, dopusti, večja sproščenost, itduser posted image !

Mene so včeraj (po 14 dneh prvega pregleda v labu) klicali iz ginekološke, da morem ju3 spet dat kri za toksoplazmozo...da se to pogosto zgodi in da gre menda za staro okužbo...a to je 100 % - mislim, če bi bla zdej okužena bi verjetno mela simptome ...al je možno, da ne?In je res, da če si jo že enkrat prebolel se dejansko nemoreš spet z njo okužiti? No, upam na to drugo...sem pol celo nosečnost mirna in moja zverina srečna pri meni na pojstli kot do zdejuser posted image
naslednji teden imam pa tisti 3krom.test...-sam tam ti ne nardijo UZ, ne? Na NS namreč ne grem...ker so mi svetovali samo 3krom test, čeprav vem, da je NS čudivit pregled zaradi UZ...A je to možno kje narest samoplačniško? Al je pač na gin pregledih?-samo 3je ali 4je so do konca nosečnosti-je to res? Meni je gin rekla, da naj USB kluček prinesem in mi bodo gor dajali posnetke (40€). Samo bom mela nasl pregled pol čez kakšen mesec menda, pa bi blo fajn kdaj prej še na UZ-samo za svoje živčke in user posted image .

Danes sem mela res deloven dan, najprej služba, pol pa še čistilna akcija doma....tko, da me zdej boli v križuuser posted image ...ampak mogla sem izkoristit zadnji ''poletni dan'', zdej pa noge u luft, čajček in kakšen dober film...

Noč, pozdrav iz primorske

(odgovor članu roxane21)
Neposredna povezava do sporočila: 548
6.10.2011 20:37:31   
Angelica Wald
Arwen 84, glede datuma je pa tako, da imam jaz menstruacija res na dolge cikluse, med 35 in 45 (zadnji mesec pred zanositvijo sem jo dibla šele 43. dan), zato je tudi do zanositve prišlo malo kasneje in imam datum korigiran. ZM sem imela celo že 8.7., tako bi moral biti datum 13.4. Tako pa je kasneje, saj po US sodeč. Bomo videli, če se bo to še kaj spremenilo na nuhalni oz. na naslednjih pregledih.

Jaz pa imam očitno vnetje mehurja, mam bakterije v urinu :(:( Na bolniški sem bila od prejšnje srede zaradi slabega počutja (kakor da bi me lovila neka smotana viroza), bolniško zaključimo, pol me pa kliče za tole :( Bom počakala do torka, ko bi morala v službo (v pon mam še NS), kako bo, nekako sem v dilemi, ali ostati na bolniški še drug teden, da si tole spucam, da ne bi blo treba kakih antibiotikov jemat, zaenkrat je rekla, zdravnica, da bi počakale do drugega tedna do izvida, potem pa bi videli. Seveda si antibiotikov ne želim, razmišljam pa ali bo čajčkanje dovolj da se pozdravim in grem kljub temu delat, ali naj raje ostanem doma (mi je rekla, da mi še lahko napiše bolniško, če se ne bom dobro počutila,...). Kaj mislite?

Me kar skrbi kako bo jutri z vremenom, že tako sem na pol prehlajena :S sin tudi tako kašlja, moral bi z dedkom v toplice za vikend, pa sem kar rekla, da bo doma ostal, tale kašelj ni za nikamor. Pa sva bila pri zdravnici, a zaenkrat ni nič videti, upam, da se ne poslabša!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 549
6.10.2011 21:47:07   
VERONCY
Živjo souser posted image !
Evo še ena aprilčica! PDP imam 21.04.2011! Nuhalno pa naslednji teden v torek! Komaj čakamo!!! Je pa to moja 3 user posted image ! V prvi user posted image sem otročeka izgubila tako da imamo našega user posted image v parku zvončkov. Doma pa imamo 3 letnega sineka, ki mi vsak dan spremeni v veselje in srečo. Trenutno sem na bolniški ker sem v 9 tednu malo krvavela, ampak je vse OK. Mi imamo vse doma od vozička(sem glih zadnič kazala kolegic kak praktičen je pa ga še sestavt več nisem znala user posted image bo teba mal znanje obnovit), do previjalne.....samo cotke bo treba kupit če bo punčka user posted image ! Pa taveliko postlo d bomo lohk usi skpi spal! Kr najin sinek pravi da bo še vedno pri mamici in očiju spal pa čeprav se bo user posted image ponoči jokal ko bo lačen. user posted image Drugače pa se počutje izboljšuje! Nizek pritisk, nizek hemoglobin na kratko utrujenost. Trebušček pa se mi malo že pozna! Partner pri porodu? Pri meni je bil in je blo prov fajn! Se še tipkamo! Vas je pa težk dohajat ste full pridne pri pisanju! user posted image Le tak neprej! Pa včasih pisem v našem narečju tak da če kera nav kej zastopla.....se bom potrudla! user posted image

(odgovor članu Angelica Wald)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.