|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
3.10.2011 11:24:36   
1.april
ja, ja krispin, men so tut vozički z večjimi kolesi všeč, a da so bolj športni?
Mi je ful všeč tvoj avatar; ajm a tajger, aj rorrrr user posted image
ja, poleg tega, da je (torej) športni z 3 večjimi gumiranimi kolesi si želim, da bi bil zložljiv in lahek v nulo, pa da ga pospravim v SportBilly bag (če se katera spomni te risanke, men je bila na živžav ful všeč).
Se pravi en tak, k bi ga lah zbasala v prtljažnik getza user posted image wiiii, to bi bila čista zmaga. No, ampka nisem še čist nič gledala, pa se bom rajši pustila podučiti, če je katera pri volji, sicer je pa še nekaj mesecev časa user posted image

Hribolazenje user posted image se skor ne upam napisat, da sem bila prejšnjo soboto  kje že user posted image aja na Kofcah, madonca komi sem se gor prvlekla počasi, počasi, pa vsake 10 korakov fejst počivala, no, ampak je šlo. Gor in dol, porabila pa sem dvakrat več časa, ko bi ga sicer. HB sta šla še sestra s fantom, ona dva sta taprava gamsa, jaz pa bolj polžek user posted image
pa sta se prilagajala meni, tako da smo odpolžarili nazaj domov.

Pa slingi, ja; to tut mene zanima, sploh nisem vedela, da obstaja toliko modelov user posted image sem mislila to je pač en dolg, širok trak, pa si ga pač oviješ/zavežeš?
mi je blazno simpatična ideja s slingom; bebo daš lepo notri, ti pa lahko kam odgalopiraš, al pa se mal sprehodiš s sesalcem po stanovanju? No, v kolikor nima iRobota al kaj je un sesalc; midva ga pač nimava.

Aja, Skarjice, dobrodošla na ringaraja user posted image pa čestitke h user posted image

< Sporočilo je popravil 1.april -- 3.10.2011 11:27:51 >

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 501
3.10.2011 11:32:40   
Gorga
Ojla souser posted image

Keri16 user posted image user posted image user posted image  user posted image
Čestitke Skarjice user posted image user posted image user posted image

frinina upam da si pridno počivala in da so krvavitve minile user posted image
Arabella1 tvojemu partnerju na NS sigurno ne bo slabo, ker je klasičen UZ. Še užival bo user posted image  Razen, če ga zdravniški prostori utesnjujeo. To je pa druga pesem. Seznama imaš dva. Za v porodnišnico in za novorojenčka. Meni je prišel prav tisti, ki smo ga dobili v šoli. Pa tisti, ki pride na reklami za To-to izdelke je tudi fajn. Sicer pa ti bosta kolegici, ki imata rok pred tabo, potem povedali kaj sta dejansko rabili. Voziček moram spet gledati, tokrat dvojni user posted image  Prej smo imeli od Jane model Nomad in smo bili zelo zadovoljni. Kupila pa sem ga v Italiji, ker je bil tam cenejši. Pa tokrat bom šla že prav kmalu po ogledih, ker bom potem na bolniški in tudi na sploh se mi verjetno ne bo več dalo vlečt po trgovinah. Toliko, da ga izberem. Bom že potem nekoga poslala v nabavo.

S tem tednom vstopam v 12. teden. Jutri popoldne greva z možekom na NS. Počutje je veliko boljše, ker mi je bilo zadnje dni samo popoldne kratek čas rahlo slabo. Energije mi še vedno manjka in zvečer kmalu zaspim. Jem tudi že več, ampak še vedno majhne obroke. Vagala se nisem, ker se mi zdi, da zaradi slabostih, ki sem jih imela, sprememb ni. Trebušček pa počasi raste. Vidi se ga, če imam oprijete majice user posted image

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 502
3.10.2011 11:39:16   
Gorga
Še glede slingov. Po mojem je odvisno tudi od dojenčka, če mu ustreza biti noter. Moj sinko ga ni maral. Lohk da je 5 minut potrpel noter. V kengurujčku pa je potem užival. Od kolegice pa sta oba zelo rada bila noter. Al sta spala al pa gledala na okrog. Jaz sem ga dobila za darilo in se mi potem ni bilo potrebno tolčt po glavi zaradi zgrešenega nakupa. Vam predlagam, da če imate možnost, da ga prej nekje probate. Seveda skupaj z vašim dojenčkom user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 503
3.10.2011 11:41:32   
**Tinkara78**
Slabosti - imam izkušnje z njimi. V prvi nosečnosti sem bruhala in bila brez apetita pol leta. Zredila 6 kg. V tej so se slabosti zdaj malo uredile. Na koncu sem vseeno posegla po svečkah proti slabosti, ker sem bruhala tudi ponoči med spanjem user posted image . In je potem bilo po parih dneh boljše saj sem lahko normalno zaužila nekaj pijače in vzorec hrane in tako prišla k sebi. Imam pa problem zelo nizkega pritiska 90/60. Pušenjak je rekel, da je to idealno saj tako posteljica sama uravnava pritisk, je pa hudo za mamico, ker komaj živi. In tu se strinjam z njim.

Oprema - v prvi nosečnosti nisem imela nič nabavljeno vnaprej. Ker sem kar nekaj stvari podarila, prodala, .... bom tokrat nabavila pumpico za mleko (dobim od prijateljice), zibelko bova dobila spet od svakinje (če jo je našlauser posted image ). Voziček bova kupila nov, ker sem ga podarila - Peg Perego Pramette. Je takrat edini šel v dvigalo. Ker smo pa zamenjali dvigalo bo šel not zdaj tudi večji. Bomo pa omejeni malo s prostorom v avtu, ker radi potujemo in vlačimo s sabo skoraj pol stanovanja ponavadiuser posted image . Nisem imela sterilizatorjev, prekuhalnikov, paličnih mešalnikov, .... pa čeprav sem imela nedonošenko. Bom sproti nabavila kaj bo potrebno. Edino dudo si bom pripravila za porodnišnico, stekleničko, nastavke za prsi verjetno ali pa bo moj šel kupit po navodilih.

Je še katera na bolniški? Jaz ne vem kako bo s podaljšanjem. Glede na prvo nosečnost ne bi smeli komplicirati. No itak sem sam svoj šef ali bi finačno bili dosti bolj ugodno, ker delat itak ne morem, ker ne zmorem.user posted image

Moj trebuh je za 13. teden ogromen. Že na morju, ko sem bila noseča nekje dva tedna se je z avijona videlo, da pričakujemo. No samo jaz nisem vedela user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 3.10.2011 11:56:11 >

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 504
3.10.2011 12:26:25   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: 1.april
ja, ja krispin, men so tut vozički z večjimi kolesi všeč, a da so bolj športni?

Hja.. Mogoče bi morala napisat bolj "terenski" vozički? Manjša kolesa bolj "kopljejo" po makedamu in podobnih poteh, pa tresljaji se bolj na ogrodje prenašajo... Velika kolesa imajo notri zračne prostorčke oz. so celo za napumpat in naj bi tako boljše absorbirala tresljaje. Oz. vsaj jaz si tako predstavljam. Kako je v praksi, bo pa katera druga povedala... :))) So pa ponavadi bolj težki (tisti, ki sem jih gledala so od 12 kg naprej!!!! Ampak me to niti ne moti, ker nismo v bloku, najini starši tudi ne in ga ne bo treba vsak dan v nevemkateri štuk nosit.
Mi je ful všeč tvoj avatar; ajm a tajger, aj rorrrr user posted image
ja, poleg tega, da je (torej) športni z 3 večjimi gumiranimi kolesi si želim, da bi bil zložljiv in lahek v nulo, pa da ga pospravim v SportBilly bag (če se katera spomni te risanke, men je bila na živžav ful všeč).

Hvala! Mački so meni zakon... Hribolazenje pa tudi! ;)

LOL, jaz se risanke živo spomnim! V SportBilly torbico lahko spraviš VSE, tko da če jo kje najdeš - na dan z besedo!!!  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Gorga
Po mojem je odvisno tudi od dojenčka, če mu ustreza biti noter.

Tenkju! Sploh nisem pomislila, da otročku sling morda sploh ne bi bil všeč. Silly me... user posted image Moram vprašat pri prijateljicah ali ga katera ima, pa bomo videli, ali bo pikec za ali ne. :)

**Tinkara78** ima za moje pojme zelo dober pristop k nakupovanju "opreme" - midva tudi ne bova norela z nakupi in bova raje sproti ugotavljala, kaj bomo potrebovali... (ok, osnovne zadeve bova že kupila, ne bova pa pretiravala).

Jaz k sreči nisem na bolniški.. Mi kar odgovarja, ker nisem tip človeka, ki bi dolgo zdržal pri miru...

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 505
3.10.2011 12:40:47   
2.mami
Dekleta pozdravljena!

Komej folgam brat, tolko ste se razpisale user posted image

Keri16 zate en veliiik user posted image  Sploh si ne predstavljam kako težko je to. user posted image  Želim ti čimprejšnje okrevanje in srečno nosečnost v drugem poiskusu!!!!

Glede stvari in pripomočkov bom jaz napisala stvari, ki jih nisem rabila: stekleničke in sterilizator (ker sem samo dojila), ležalnik (za poiskus sem ga dala v jajček pa ni bil zadovoljen, je bil pa zelo rad na tleh), zibke, koška (sem ga imela v vozičku v stanovanju), slinga, kengurujčka.., nastavkov za prsi (nimam udrtih), dežne prevleke za voziček.

Dokupit smo morali: črpalko za mleko (grozeč mastitis), paracetamol svečke (operacija kile). Modrce za dojenje, ker sem kupila prevelike. Razen teden dni po porodu se mi niso dojke takooo zelo povečale, kot so strašili...

Tudi jaz imam getza in sem vanj nisem mogla stlačit nobenega vozička, ne da bi odstranila zastirko za prtljažnik... razen enega Haucka, katermu se kolesa niso obračala in sem ga zato črtala.
Odločila sem se za Brevi ovo modualrni sistem in se je zelo dobro obnesel. Bil mi je poceni (560EUR za jajček, košaro, športni del, previjalno t, dežno prevleko, 2 zimski vreči...), lep in relativno lahek 9,5kg.

Nisem vedela a je potrebno, pa se je izkazalo kot neverjetno koristno to, da se jajček da montirat na ogrodje vozička. Do parkirišča sem morala vedno pešačiti in z dojenčkom v jajčku v roki bi bilo to skoraj nemogoče brez nenehnih postankov, (še posebej ko se je user posted image  redil in redil user posted image ). Pa še priporočljivo ni za ženske, da vzdigujejo težke stvari.

Toliko.

Danes mam pregled, se pishično pripravljam na kreganje, ker sem se zredila 7 kg. user posted image  Da se ne boste sekirale zaradi vaših.
Meni je nerodno samo kaj čem, ko mi poln želodec edino pomaga proti user posted image

Prijeten jesenski dan vsem! user posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 506
3.10.2011 14:04:00   
Skarjice
Hej,
Glede prisotnosti partnerja pri porodu, sploh ni tak bav bav. Če se boji krvi, je pač večino časa
pri tvoji glavi. Sej do samega poroda (ko se vidi glavico), itak ne sme bit dol, pa pokrit si.
Pa, porod traja lahko več ur, in če si sam ti je res dolgčas tam. Pa še prestrašen si.
Na konc če se pa boji krvi, pa pač ne gre gledat kak otrok ven leze, pa popkovnice ne prereže, pa je.

Vozički... moraš gledat, kot so že omenjale da gre v prtljažnik, pa da poleg vozička lahko še kaj daš notr.
Pa fajn je če ni pretežek,
ker smo večinoma same in ga pol razstavljamo in sestavljamo in po stopnicah nosimo. Pa lupinica je tud fajn,
če ni pretežka, moja je full težka, sm mela kar težav. Sam dragi pravi, da je pa "varna".

Za v porodnišnico je fajn met s sabo črpalko (če jo rabiš jo res rabiš, če ne si itak tolk vesel, da ti ni škoda nakupa), pa pol doma seveda, za vsak slučaj. Pa hlačke za enkratno uporabo, velik. Blazinice za dojenje. Dodatne vložke, une tastare ker so mehki.
Za dojenčka dudiko. Pa za sebe trenirko, ker če si šivan te vse boli, pa vložki se limajo na hlače.  Aja pa šlauf, če si šivan. Midva sva ga imela aprila full problem kupit, ker je pač to sezonska roba. Aja pa kaj za jest nesite, ker si po porodu full lačen, pa ponavad je konec kosila, večerje, zajtrka in dolg ni nič. No, to je men manjkal, oziroma mojim sostanovalkam.
Pa modrčki za dojenje.

Jest sm mela sterilizator stekleničk, zakon. Pa palični mešalnik, ki ga itak v kuhinji tud zdaj uporabljam. Pa kar par stekleničk.
Čeprav sm dojila, sam potem dodajaš čaj, vodo,... Pa malo termovko, zlo praktično.
Pa sušilnik perila.

lp

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 507
3.10.2011 14:29:07   
Arabella1
Kar se tiče prisotnosti pri porodu, vam bom vedela povedat reakcijo nuhalne naslednjo sredo user posted image in na podlagi tistega se bomo odločili, jaz silila ga ne bom, lahko je pa tudi samo na začetku zraven, dokler se dejansko vse ne začne in pol počaka zunaj.. bomo videli.

Kar se tiče potrebščin me je zanimalo predvsem kaj se rabi za novorojenčka in kaj se rabi za nest v porodnišnico, glede vozičkov pa obe moji kolegici gledata maxi cosi, da je komplet voziček, lupinica in neka t.i. košara, ma to imamo mi še čas user posted image

jao se pa danes počutim napihnjena kot balon... da mi ne bo rekla naslednji teden na ns da vidi dvojčke user posted image

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 508
3.10.2011 14:31:14   
Arabella1
aja sušilnik perila imamo že zdaj in je hudo uporabna zadeva, pa cunje so tako mehke posušene v sušilci user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 509
3.10.2011 15:18:33   
Anonimen
Punce, če so vam na NS povedali drug pdp, še ni nujno, da ga bo vaš G spremenil, če ne gre za več kot 7 dni, tak da mi dajte podatke, ki jih imate v knjižici, da ne bom skoz prestavljala PDP-jev.

Punce, dajte prosim vedno urejat zadnji seznam, da bomo vedno imele ažuriranega in ne polno zmešnjav.

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP. 10.10

07. 04. 2012
frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  (doma maj 2010)
_vanilija_, 29 let, 1 , NP 04.10 user posted image

8.04.2011
krispin, 32let, LJ, 1user posted image
2.mami, 32 let, PP 31.08, (jan. 2010),  NP 3.10
Katrin*, 21 let, LJ, 1

09. 04. 2012
user posted image anonimna

10. 04. 2012
1.4.2012, 181182

11.04.2011
Lency85, 26 let, NS 30.9

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (doma maj06, junij10)

13. 04. 2012
user posted image **Tinkara78**, 2user posted image , NS 25.10

14. 04. 2012

user posted image anonimen #3
user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP: 17.10.  user posted image user posted image  

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart

16. 04. 2012

user posted image anonimna13
user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let

19. 04. 2012
user posted image Nana09 (doma april08)

20. 04. 2012

user posted image Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (doma jan 10)NP 18.10, NS 04.10 user posted image user posted image
user posted image TINČIVA, 30 let, 2user posted image

21. 04. 2012
Anonimna , 29 let, okolica CE,  NS 7.10, NP 7.11, 5.12
user posted image primorka111, 1user posted image (junij2010), NS 14.10

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (doma maj 2010)
user posted image JanaB, NP 19.10, NS 13.10 (doma mar. 2010) user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
Skarjice, 2user posted image , 1user posted image

23. 04. 2012

user posted image Arwen_84, 27 let, 1user posted image , 0user posted image

25. 04. 2012
1.april, 35let, Lj, 1user posted image , NP 7.10, NS 11.10

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
liia, LJ

28. 04. 2012
user posted image kala 28, Domžale,  NS 18.10

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 36 let4user posted image2user posted image , NS 17.10., Domžale,
(doma jan 11 & jan '01)
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP 7.11
user posted image ursap

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image , NS 19.10

X. 04. 2012
user posted image Anonimna13
user posted image anonimnauser posted image ,
user posted image anonimna, (doma 10mes)
user posted image Hinata
user posted image lluna, NP 12.9
user posted image anonimnauser posted image

SKUPAJ NAS JE ŽE 50 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16 user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 510
3.10.2011 15:20:03   
Anonimen
No, zvezdic spet ni povsod, bom naslednjič nekaj drugega naredila, ker jih ne pokaže, pa še pri eni nosečki je nekaj prišlo vmes, popravim tudi naslednjič. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 511
3.10.2011 16:16:02   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No, zvezdic spet ni povsod, bom naslednjič nekaj drugega naredila, ker jih ne pokaže, pa še pri eni nosečki je nekaj prišlo vmes, popravim tudi naslednjič. 

Ročno moraš zvezdice dodat. Če ne boš huda, lahko jaz poskusim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 512
3.10.2011 17:12:52   
Anonimen
ti kar user posted image

(odgovor članu Juxy)
  Neposredna povezava do sporočila: 513
3.10.2011 17:14:32   
Anonimen
user posted image zdaj sem jo našla user posted image
user posted image sem jo že iskala in je nisem videla, zato sem kopirala.... sem mislila, da jo je katera od drugje uvozila. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 514
3.10.2011 17:53:12   
rafaelica
Živijo! Na tem forumu sem dokaj nova. Konec avgusta sem izvedela, da user posted image . To je bilo enega veselja. Že prej sem namreč bila že na dveh postopkih IFV, v tem mesecu, pa bi morala iti zopet.
Videti je, da mi je moja zlata ribica končno uresničila mojo največjo željo. Pri prvem pregledu sem dobila datum rojstva otroka, ki je 19.4.. Opravila sem že tudi pregled v bolnišnici zaradi ščitnice. Naslednji teden pa imam nuhalno in me je, glede na moja leta (34) kar malo strah. Upamo na najboljše.

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 515
3.10.2011 19:05:36   
Juxy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

user posted image zdaj sem jo našla user posted image
user posted image sem jo že iskala in je nisem videla, zato sem kopirala.... sem mislila, da jo je katera od drugje uvozila. 

Se mi je zdelo, da se ti je nekaj takega dogajalo user posted image ... pa si jo le našla user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 516
3.10.2011 19:10:44   
Juxy
rafaelica, dobrodošla med nami user posted image Glede let, se pa nič ne sekiraj. Sem lani, ko sem bila z mojim 2. user posted image noseča (stara še ne čist 36 let), tudi veliko o tem razmišljala... potem pa je 3-kromosomski krvni testpokazal  da je bila verjetnostza enega od treh sindromov tako majhna, kot če bi bila stara komaj 12 let user posted image (s starostjo se naj bi nevarnost povečala, a to je zgolj statističen podatek).

(odgovor članu rafaelica)
Neposredna povezava do sporočila: 517
3.10.2011 20:17:36   
Keri16
Hvala za vaše prijazne spodbudeuser posted image

Srečno!

(odgovor članu Juxy)
Neposredna povezava do sporočila: 518
3.10.2011 20:51:13   
Arwen_84
Pozdravljene,

se vam še jaz po dolgem času malo oglasim...čestitke vsem, ki se pridno pridružujejouser posted image user posted image user posted image . Je pa prav zanimivo brat forum, kakšne izkušnje imate (predvsem talepe)user posted image Jaz sem v 12 tednu in res se ne morem pritoževat..slabo mi ni nič (za par sekund kdaj), apetit imam normalen, nič ni kar mi posebej smrdi oz. diši, prebava se tudi izboljšuje...edino kar me matra je zaspanost..tko, da pridem iz službe grem spat, tuš, prvih 15min filma pa spet spimuser posted image . Pa, ko neki časa ležim oz sedim me fulll boli v kižu oz malo nad trtico...občutek kot, da se mi en živec vskoči in pol komaj nardim korak oz. dvignem nogo. Tko, da se zvečer nekam težko premikam... Morem se vpisat na telovadbo, da ne zakrknem pa se malo razgibam...ker sem bila čez poletje precej aktivna s hribolazenjem, kolesarjenjem,itd ...zdej me pa pa ful hitro vse utrudi in mi ne paše. Trebušček počasi odhaja od mene, zredila se pa dosti nisem, čeprau sem se že od prej precej zdravo prehranjevala, tko da zdej nisem bistveno spremenila navad...sam piva ne pijem večuser posted image , pa tudi paše mi ne več. Midva bova prašala za spol (že zradi praktičnih zadev), pregled mam nasl teden (krom.test), sam takrat ti ne nardijo UZ ne?...ko, da niti nevem kdaj bom zvedla samo ok...bo že...Važno je, da bo to ok, pol pa komaj čakam, da povem v službi...da mi bo kakšna stvar malo olajšana in čimprej prišla zamenjava oz pomoč...ker sem sama, za cel kemični analizni laboratorij...user posted image pa ni glih najboljše preživet dan med kemikalijamiuser posted image , delat pa tko mislim čimdlje oz pač to kar nebo nevarno zame in seveda za user posted image . Sem velika ljubiteljica živali, predvsem mačk-mam tudi svojo, rešeno z zavetišča...no, ona sicer misli, da je človek tko da je mačka res samo po zunanjostiuser posted image , niti približno nisem nikoli pomislila, da bi jo v nosečnosti dajala stran in podobno...tko, da mi še zdej spi na pouštru in pod kountrom...je pa res, da je stanovanjska muca, ne hodi ven, miši še vidla ni v življenju, drekce fant puca, svežega mesa ji pa od kar vem ne dajam več, tko da menda ni nevanosti, da bi se kakorkoli okužila...a ne?user posted image

Lepo se mejte vse,
čaw čaw

(odgovor članu Keri16)
Neposredna povezava do sporočila: 519
4.10.2011 7:16:22   
Arabella1
Pozdravljene user posted image , dobrodošle vse nove user posted image user posted image , kot kaže je bil julij mesec zelo produktiven user posted image . Toksoplazmozo sem jaz že prebolela, izvidi so pokazali, da je bila neka stara okužba, tako, je ena skrb manj, imam pa zelo rada mačke, vedno sem imela hišne kosmatince (perzijce), zdaj pa imamo doma pasjo scartanko, ki je "malček" prevelika za bit v hiši, tako, da veselo razgraja po dvorišču user posted image .

Počutje še vedno brez pripomb, upam, da tako ostane tudi naprej. Za spol bova tudi midva vprašala, sva pač firbca, ni pa važen, glavno je da je s user posted image vse uredu.

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 520
4.10.2011 8:54:23   
akva
Pozdravček bolj na kratko še od mene! (Bi bilo dobro v službi še kaj narediti! user posted image

Partner pri porodu: dandanes si skoraj ne predstavljam, da bodoči očki ne bi bili zraven, razen seveda v primeru kakšne nezavesti ali kaj takega... Pa če noče, tudi ne moreš silit. No, mojemu je bilo prav fajn, je pa dobro, če je tudi bodoči očka opremljen z malce znanja o poteku poroda, pregledih, postopkih, jaz sem ga s porodnim načrtom kar pooblastila, da lahko tudi odločitve sprejema namesto mene.

Voziček: Imamo še prejšnjega Quinny Freestyle 3XL, bili smo zelo zadovoljni, ker je preživel sprehode čez drn in strn, sedaj bo pa še drugega, sprehodov bo pa bistveno manj, ko imamo že eno doma, zdaj so bolj igrišča aktualna. Vozički s tremi kolesi so res zelo lahki za vozit in usmerjat, malo manj pa za nosit, vsaka mora pretehtati, kaj ji je bolj pomembno. Za hitre skoke iz avta po opravkih in nazaj je verjetno boljši manjši, lažji, bolj zložljiv voziček, za resne sprehode pa vsekakor trikolesnik. Razmislite tudi o košari, če bi sedaj imela prvega user posted image bi kar oklevala, ali jo kupiti ali ne (uporabna je do starosti 4 mesecev) in predvsem pozimi je fajn, da otroka v stanovanju zaviješ v vsemogoče in ga v košari ven odneseš (podvozje vozička smo mi imeli shranjeno v avtu). Za ta letni čas pa ne vem, kako bi se odločila: kar se tiče lege otroka, je definitivno boljša košara, minus so pa stroški. Se pa mora voziček potem res čisto polečt.

Slingi ipd.: Jaz sem bila že v prejšnji nosečnosti čisto zagnana, še pred porodom sem nabavla trak za nošenje (tak neelastični, južnoameriški stil), ki pa se je izkazal za zelo težko uporabnega, otroka zavezat v pravilno lego je bilo praktično nemogoče. Kasneje pri enih 9 mesecih (mislim pa, da je uporaben že prej) sem nabavila trak z obroči, ki je bil definitvno eden boljših nakupov, prav je prišel predvsem pri jutranjem pakiranju od stanovanja do avta, ko je šla hči z 11m v vrtec. Verjetno si predstavljate, da taki otroci še ne hodijo dobro, če sploh, jaz pa naložena s službenimi stvarmi in nahrbtničkom za v vrtec. (Za voziček v stanovanju ni bilo prostora). Tokrat bom ta trak uporabljala že prej, razmišljam pa tudi o nakupu elastičnega traka za zavezat, ker bi imela user posted image čimveč ob sebi, medtem ko me bo nedvomno hči zaposlila s čimdrugim. Računam, da se bo mali držal joške in bo mir.

Toliko zaenkrat, zdaj bo pa res treba it delat. Lp!

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 521
4.10.2011 11:25:31   
1.april
Uuu Skarjice pa 2.mami, sta se pa potrudili user posted image  user posted image
pridne, mata zgleda "vse perajt" pa na broju user posted image

Gorga, na kraj pameti mi ni padlo, da je dobro preizkušati slinge z bebo user posted image silly me, jst bi se zihr zapodila v nakupe ko svina v buče, pol pa bi tamal bojkotiral user posted image

Rafaelica, nič se okol let nea sekiraj; jaz sem (še) starejša, pa tudi prvorodka. Pač, vse ob svojem času user posted image
Pa dobrodošla in čestitke user posted image

Arwen_84  a dej, mene tut zadnje dni čudno ščipa tm okol repa (trtice); kjer se razporek hlebčkov dobro začne user posted image Sam mene je včas križ bolel, no, pa sem te bolečine odpravila z jogo-tečaj (joj, letos spljoh še začela nisem, lenoba lena), no pa sm mislila, da me ščipa zarad moje lenobe; k vem, da bi "morala" kej migat/razgibavat, pa ne. V najboljšem primeru hodim/ se sprehajam ene pol ure dnevno. Sam sem potem crka totalna. Pa včas me v nogo un ščip(alec) uščipne, da skor klecnem (od presenečenja, sej niso to neke blazne bolečine, pač v meji znosnega, res pa mam visok prag bolečine). A da je to z nosečnostjo povezano? Si ne bi nkol mislila user posted image

No, kukrkol, zuni je lep sonček, upam, da ga boste kaj izkoristile, dnevi se krajšajo user posted image

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 522
4.10.2011 12:54:42   
krispin
@rafaelica: Čestitke! Glede nuhalne pa se ne obremenjuj preveč. Jaz bom ob porodu stara 33, pa sem imela na nuhalni super rezultat, po dvojnem hormonskem testu pa še boljšega. Kar pogumno. Če pa ti živčki ne bodo dali miru, se še vedno lahko odločiš za AC - da se ne boš ukvarjala s temi verjetnostmi...

Voziček
: Ja, možnost da se gor pritrdi lupinica se mi meni zdi zelo fajn, ziher prav pride...
Glede košare pa se tudi jaz sprašujem, kaj bi... Glede na to, da bo treba voziček kupit prej kot aprila - se nagibam k temu, da bi jo kar vzela. Se mi zdi za malega bolj komot za pančkat, kot pa če bi samo polegla športni del, poleg tega pa zna biti vreme takrat še kar muhasto... Se mi vseeno zdi boljša varianta, da jo kupiva, kot pa da bo aprila še ful veter, mraz, midva pa brez košare.

Mački: Naš je večinoma notri, zunaj ga sprehajamo le na štrikcu user posted image (pri čemer se zelo zabavajo naši sosedje), ampak ker občasno pride v stik z zemljo, se mu zadnje 3 mesece čim bolj izogibam. Rezultatov testov na toksoplazmozo še nimam (oz. mi G ni nič povedala) - verjetno bom izvedela na naslednjem pregledu...?
V glavnem, mucka ostali zdaj večkrat skrtačijo, po hiši bolj pridno sesamo in čistimo... Kar je itak ok, ker imam cel kup alergij, Claritine pa sem morala nehala jemat.

En medklic - ima še katera alergije/astmo?

Športanje: Odkar so se mi slabosti umirile mi miganje ful pomaga izboljšat počutje, sploh če se potem še temeljito raztegnem - imam občutek, da sem kot nova. :) Sicer pa bom čim bolj izkoristila tole lepo vreme za sprehode in kakšen penzionistični tek (za vikend se bo baje kar konkretno ohladilo), potem pa se vpišem na telovadbo. user posted image

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 523
4.10.2011 13:08:17   
_vanilija_
Pozdravljene user posted image !!!!

Jst sem dans imela drugi pregled, smo poslušali user posted image , kri in urin sta OK :) Malo sem se prestrašila na začetku ko nisem nič slišala, ker sem ponoči sanjala da mi je otrok umrl :S Tko da mi je zdej malo lažje :) Tudi sem dobila dans materinsko knjižico in sem se prijavila na šolo za starše (to so mi sestre rekle na pregledu da se prijavim dans in da bom že dobila termin ko bo 5-7 mesec nosečnosti).

O vozičku še ne razmišljamo.... Zdej trnutno razmišljamo kam bomo dali postljo (omaro iz spalnice bomo vrgli ven in naša oblačila bomo.... dali sosedom :D).

Keri16, ful mi je žal da vam se to zgodilo . Upam da boš kmalu spet !!!

(odgovor članu 1.april)
Neposredna povezava do sporočila: 524
4.10.2011 13:16:34   
krispin
O vozičku še ne razmišljamo.... Zdej trnutno razmišljamo kam bomo dali postljo (omaro iz spalnice bomo vrgli ven in naša oblačila bomo.... dali sosedom :D).

LOL user posted image

Midva se tudi ubadava z novo postavitvijo spalnice (otroček ali ne, itak bi bilo v kratkem treba vse prenovit/zamenjat). Pa nekako upava, da ne bo treba preveč stvari "podarit sosedom"... :))))

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.