Aprilcek2012
|
Končno dopolnjujem podatke... Aljaž, 12.4.2012 ob 12:33, 51cm, 3215g, obseg glave 33 cm Tole je pa moja porodna zgodba (se opravičujem, ker je tako po domače napisano, sem jo napisala kolegici, pa se mi jo ne da še 1x pisat ) V sredo se mi je zgodil neki čudnga tm okol 6ih popoldne..neki sm kao telovadla zravn postlje, ampak tko čist v izi, bl razgibavanje in sm lih tko roke narazn stegnla pa je lubi ustal iz postle in sm si nekak svojo roko tko odbila v moj trebuh. kr naenkrat mi je ful slabo ratal (prov na bruhanje mi je šlo) pa kr jokat sm začela (šok?). uglavnem pol je sreda normalno minevala naprej, sam spat se pa kr nekak nisva odpravla...in ob 12:45 ponoč jz tko rečm: nč grem še lulat, pol greva pa spat. in grem na wc in tko prteče sveža kri. sm hitr poklicala lubija, k se nism mogla spomnt a je ok če prteče sveža al more bit stara (k neki od tega mensezdi ni ok)... in je reku: nč pejva v porodnišnico pa magar če se obrneva nazaj domov. jz sm se pol fuuuul trest začela, me je pomiril, sm uzela torbo za porodnišnco in sva šla. u avtu sm že mela popadke, ampak to ni blo nč močno al pa kej. tm sva bla itaq u 5 minutah k je bliz pa ponoč je blo in me ena uzame notr pa reče, da mi je vrjetn voda odtekla. in jz tko: aha ok, pol pridm nazaj k bom mela popadke na 5 min. pa ona tko: ne ne kr kle boste ostal...ufff zdej gre pa zares al kaj? jz bi pa tooook spala rada :) sm šla gor, dobla klistir, se spraznla in sva šla u porodno sobo. takrt je bla ura mislm da pol dveh al tm bliz. tm mi je blo ful grozn če se je slišal kkšno iz sosednje sobe k se je drla, tko da sm si pol usakič ušesa pokrila :) no tm sm mela pol 2 babce, ena je bla iz belgije na pripravništvu, ful prjazna :) no in jz sm mela tm popadke na 5 min, tko usi so hvalil da so fajn, prov šolski popadki :) jz tko vesela, pa še nč kej dost niso bolel in si tko rečm: ha če je to to, pol pa sploh ni problem rodit :D ja sanji :)) umes je pršla ginekologinja prevert kok sm odprta pa sm bla sam 1 prst, čez neki časa šele 2... pa rekla je, da ne ve točn kaj to tipa... em jz tut ne vem heh. pol par dni po porodu sm ugotavljala, da je tisto doma vrjetno šel šele čep, voda mi pa ni odtekla in očitn se tut zato popadki niso stopnjevali...no pol 1x med porodom mi je odtekla voda :) no tm sm mogla ležat, ure so minevale, popadki še kr na 5 min (mogl bi se zgostit), pol so pa počas že pojenjal...so bli na dlje časa pa ne tok močni...eh kr neki :S pol so mi umes že infuzijo mogl dat, me je una iz belgije neki čudn špiknla da me je ful bolel (zdj mam ful modrice kle okol), tko da je pol vn dala in me je ta druga babca še enkrat špiknla...in seveda k sm dubla une infuzije usega skp 1 liter, me je ful lulat tiščal, sm mogla na kahlo heh :) uglavnem jz sm se pol spomnla da bi blo vrjetn ful boljš če bi kej hodila, ne pa ležala tm...sam mi niso pustil zrd infuzije. no nč ni napredoval, ob 7ih se je že izmena zamenjala, pol so pa le rekl nej se od 8ih do 9ih grem sprehajat če bo kej to pomagal, če ne pa umetni popadki...jz sm pa brala da to ful boli in jih valda nism hotla :S lubiju so pa rekl nej gre umes kej pojest. 1x sm na netu prebrala da če se kej po bradavicah šlataš pa tm dol, da se maternica krč in loh pomaga pr popadkih...jz itaq obupana, nism hotla umetnih popadkov, sm šla na wc, počutla sm se k en debil k sm se tm drgnla pa itaq ni nč pasal :))))) ampak lej pomagal pa je...dobla sm une ta hude popadke k so na začetku znosni, pol pa bolijo za znort...in kličem mau pred deveto lubija da če misl kej hitr pridt, da zdej se bo pa začel dogajat. in greva nazaj u sobo, povem da mam zdj ornk popadke, pol se je pa zares začel :) bolel je za znort in pol mi una reče če bom masko, jz itaq da bom :) mi je najprej bl močno naštimala pa sm rekla da je preveč, da sm čist zadeta, tko da je pol zmanjšala...pol se pa kotališ iz enga boka na druzga, en popadek (sej ne vem a je biu sam en, uglavnem 5x me je prjel ful prtisnt) na enem boku, druzga na drugem...in tko da baje dol pomika :) umes na hrbet da ona vid kok je že blizu, pa spet en bok pa drug...no jz sm se umes drla da ne morm, pa nasplošno sm se drla, ker tist k ti reče da morš na hrbet pa noge u luft pa držat, se mi je takrt zdel čist neizvedljivo. lubi me je umes ful hvalu da mi gre dobr pa tko, res je biu supr. una babca je skoz govorila mamika to, mamika uno, pač ful tko fajn te spodbudi to :) in pol vidm da je prnesla neke gaze pa neki kovinskega in mi je blo takoj jasn da me bo prerezala...lubi mi je reku da je tut vedu pa da mi ni hotu povedat..uglavnem jz spet na hrbtu potiskam, una me prereže (zabolel k svinja), še neki prtiskam, od unga plina na srečo zadeta in pride glavca vn..je rekla če hočm pobožat (to ti da ful moč baje), sm pobožala pa lubi tut in je rekla evo zdej pa še 1x pa bo šou vn :) pa sm prtiskala pol spet parkrat k zmešana in ga vn potegne...in pol je čist res tist k pravjo da pozabš na uso bolečino...in seveda sm začela jokat k zmešana, tok lepo je blo res :) lubi je biu čist šokiran :) pol pa še una potegne postlco vn in je blo kao konc. no in pol reče da zdej bojo pa lokalno anastezijo dal za zašit me, pa pride ginekologinja in pogleda postlco pa reče, da en kos manjka in da mi bojo dal splošno anastezijo. pa jz hitr vprašam če me bojo sproti še zašil :) sm se ustrašla da me bojo zbudil pa dal pol lokalno za zašit (kera neumna ideja hehe). no in pol so me zbudil iz anastezije, sm hitr vprašala kdaj ga loh dobim k seb (k morš čimprej prstavt k joški zrd sesalnega refleksa), so rekl čez pou ure. in sm ga pol čez 40 min in je začel sesat jupiiii :) uglavnem bolečine od poroda sm ubistvu že pozabla, na srečo sm bla zadeta :) ampak to k te zašijejo pa ne morš niti normaln na wc pa skoz pod tuš po usakem lulanju pa peče pa komi u postlo lezeš pa vn iz nje, pa kakat nism upala it :) ampak sm usak dan bolš pa takoj bi še 1x šla v to k je blo res vredn :) aja pa še to, rodila sem v LJ porodnišnici, v porodni sem bila 3 izmene, na oddelku od četrtka do nedelje in moram pohvalit, da so bili res čisto vsi prijazni. ker sem prej na netu brala, da si v lj porodnišnici kot kos mesa, verjetno je tudi malo odvisno, kako se ti do njih obnašaš? to je bila moja porodna zgodba, upam da nisem koga prestrašila, naj še 1x povem, da je bilo res vredno vseh bolečin, na tiste boleče popadke sem pozabila takoj, ko sem rodila, šivi so pač res boleli, ampak so zdej že ok, glavni problem je bil vrjetno to, da se je vse začelo ob 1ih ponoči, jaz sem bila že cel dan pokonci in potem še celo noč in mi je že zmanjkovalo moči... zdej se pa selim v temo starši čvekajo
|