ursonok
|
Jutro! Jaz sem iz laboratorija. Za znoret! Totalna gužva. Itak je privat, vse za plačat, tako da sploh ne razumem - a folk nič več ne dela preko zavarovanja? Ma tle na Poljskem je šla vsa sociala v maloro. Najhuje pa je, da se Poljakom vse to zdi super - čim manj države, tem bolje Meso/kri ja, mesa ne jem, jem ribe. Kri imam od nekdaj bolj tako-tako, hemoglobin na spodnji meji. Zdaj, v nosečnosti, valda pod mejo. Sem spraševala enkrat Pušenjaka o izvidih, pa je rekel, da sploh ni kritično, da je za nosečnice normalno, da je hemoglobina manj, ker imamo za skoraj 50% krvi več, torej je razredčena. In da naj ne paničarim, dokler ne bo mislim da pod 110. No, danes zvečer dobim izvide, bomo videli. Razen hemoglobina pa vse štima, tj. eritrociti so načeloma vedno optimalni, to je kao tudi važno. Humus mi čez noč namočimo 500gr čičerike, zjutraj skuhamo, potem pa jo spustim čez sokovnik (imamo tak sokovnik, ki ima poseben nastavek za "mletje" semen). Ven pride taka čičerikina masa. Dodam kar precej nasekljanega česna (ga imamo vsi ful radi), sok ene limone, dve ali tri žlice sezamove paste (lahko tudi ne, če je nimaš), veliko olivne olja (kar zlijem notri, po občutku), himalajsko sol (no, lahko tudi navadno, hehe), potem pa dodam še toliko vode, da je zadeva lepo mazljiva. . Populis, film, ki si ga prilepila - tudi pri nas v kinu ga predvajajo, sem zadnjič gledala, kaj bi šla lahko pogledat ... pa me je slika nekam odvrnila, taka sentimentalna se mi zdi. Zadnje čase mi gre pa vse to noro na jetra . Ne vem, kaj mi je. Tako da sem večarj zvečer med telovadbo na orbitreku gledala The Kong's Speech (na iplex.pl). Nič sentimentalnega, skorja malo zamorjeno. Ampak znosno. Ful sem zadnje čase občutljiva na trapaste filme. Sicer se na montažo itd ne spoznam, ampak vseeno, ko pogleda zadevo, veš, ali je dobro zgrajena ali ne, glede vsebine pa itak. No in če kaj ne štima, če je kaj "švoh", sem čisto penasta. Zadnjič enkrat sem začela gledati štiri filme in vse zavrgla po prvih desetih minutah!!! Heh, za filmskega kritika že ne bi bila dobra . A potem praviš, da se splača pogledat zadevo? Mi tudi nimamo še skoraj nič - no, imamo nekaj zadev od tamale (previjalno, avtosedež, voziček), cunje moramo dobiti od neke kolegice. Jaz si moram nabaviti kak "šlafroček" ali kako se temu reče, pa blazinice za dojenje. No, pa fiziološko, vatke in te zadeve. Pa k frizerju moram še enkrat konec januarja ali februarja, ker se mi po porodu kar nekaj časa ne bo dalo. prvič sem šla tri dni čez rok še k frizerju in je bila to res dobra odločitev. Se pa spomnim, da je tip, ki me je strigel, čisto zapaničaril, ko sem mu povedala, da sem že čez rok. Kako pa boste uredile z otroki, ki so že na svetu - tiste, ki jih imate? Ko se bo začelo zares namreč ... Midva nimava nobenih sorodnikov tukaj .. Najbolje bi bilo, da bi rodila, ko bo ona v vrtcu, moj pa lahko skoči "iz službe". Če ne, smo zmenjeni s kolegom, da pripeljemo tamalo ... Hm. Ne vem, nimam pojma, kako bo Nič, zdaj grem pa papcat - koruzne vafle s humusom, naribano kumaro z lanenim oljem in dimljeno postrvjo.
|