|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
3.1.2012 11:12:41   
hrchy
ZUZA cestitke!!! In ce pravis, da ste iz najhujsega ven, cestitke se posebej malemu borcu, pa seveda tudi mamici! user posted image user posted image user posted image

Vam se posebej srecno leto in naj dete zdravo raste in se razvija da bo polno veselja v vasi hisi!
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
3.1.2012 11:13:28   
cokolino
Zuza cestitke za sinčka in držim pesti, da bo vse ok, da bo vsak dan težji in večji in da boste kmalu doma!!!!!

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
3.1.2012 11:45:03   
Hov hov
Zuza cestitike! Kdaj si rodila?

Držite se, hvala bogu da je vse Ok.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
3.1.2012 12:37:01   
bučka28
Zuza user posted image
Naj bo tvoj mali princ pogumen predvsem pa velik borec! Držim pesti, da bo vse ok!! user posted image user posted image

Sicer pa tudi jaz vsem želim eno čudovito in pa polno doživetij leto 2012! Da bi naši otročiči pridno rastli in nas prijetno razveselili marca!

Pri nas nič posebnega. Vidim, da ste bile vse nekaj pridne čez praznike, napekle celo goro zadev (hrchy te tvoje sladice izgledajo čudovito, urshanok za tvoje pa tudi predvidevam da so čudovite, čeprav polovico sestavim, ki jih uporabljaš še niti poskusila nisem - mogoče me pa navdušiš da kdaj poskusim narediti kaj takega user posted image
Midva sva praznike preživela bolj umirjeno, pa je bilo prov fletno. Vsa pa začela urejat sobico, viii,.. očitno se me je lotilo gnezdenje user posted image

Uživajte in pridno božajte vse izboklinice na bušijihuser posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
3.1.2012 12:42:54   
pokalona1
Pozdravljene!

zuza najprej tebi-želim, da bi malček čim hitreje zrasel,da bi se čim prej lahko odpravil domov. Držim pesti!

Vsem ostalim pa eno srečno,zadovoljno,uspešno in zdravo 2012!Čim krajše porode, nič boleče seveda user posted image in pa zdrave in pridne otročke!

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
3.1.2012 13:21:34   
katka*
zuza ČESTITKE user posted image ! Upam da bosta kmalu doma, da se bo mali lepo poredil in okrepil. Držim pesti user posted image !

Ostalim pa želim hitre, neboleče porode, veliko zdravja in lepih nepozabnih trenutkov v 2012! user posted image

Kakor misliš, tako živiš.

(odgovor članu zuza)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
3.1.2012 13:58:08   
Anonimen
zuza - pridružujem se vsem lepim željam, da bi se sinček lepo razvijal in kmalu prišel domov v svojo družinico. Verjamem, da časa ne boš imela ravno preveč, ampak vsake toliko pa le sporoči, kako napredujete. user posted image

Vsem ostalim pa seveda tudi veliko zdravja, prijetne porodne izkušnje in ogromno ljubezni v 2012!

Meni so pa danes sporočili, da sem zadela brezplačno fotografiranje za nosečke!!! Sem zelo vesela, ker sem praznike preležala z virozo in torej ni bilo nobenega užitka. Pa še zelo sem si želela imeti profi fotke, ampak mi je predrago. Zgleda, da se moram kar kmalu zmenit za fotografiranje, da me naša user posted image ne prehiti.

(odgovor članu katka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2357
3.1.2012 14:49:11   
poldy
zuza, user posted image čestitke, pa čimprejšnje okrevanje obema, samo da lepo napredujete

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
3.1.2012 14:54:04   
ursonok
Ne morem verjet, da se mora zgodit neka "tragedija", da forum malo zaživi ...user posted image

Alna,
čestitke za zadetek! Nam boš prilepila kakšno profesionalno sličico (obraz lahko "odrežeš user posted image )?

Desire,
tebi pa čestitke za prilezenje do januarja in 32. tedna! Še kak mesec, pa si res že na konju!

Mene pa ful boli želodec. Skoz me špika, sploh leva stran je ful občutljiva. In slabo mi je. Če pritisnem na boleče mesto, zgoraj pod rebri, čutim spodaj, kot da bi me na stranišče user posted image . Mislim, da je to črevesje čisto stisnjeno nekam v kot, pomoje še malo zavozljano ... jao. Tamali me zgoraj non stop brca, sicer ne močno, a vseeno. Zvečer sem ko cunja, ne morem nič, slabo mi je in nasploh umiram. No, tako je bilo včeraj.
Drugače sem pa ok, tj. spodaj. Tudi trebuh mi le redko otrdeva, pa še to na kratko in povsem neboleče.

Danes sem bila že na plavanju, tako da sem trenutno kljub bolečemu želodcu kar ok. Sem naredila kolač - kar dva pladnja, ker je eden za nas občutno premajhen! user posted image Prvi, manjši, se že peče user posted image

Zdaj pa še malo delat, preden skakači pridejo z vrtca!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
3.1.2012 15:23:59   
suzi89
Pozdravljene marčevke!
Tudi jaz se Vam pridružujem na tem forumu, ki ga že kar lep čas prebiram. Sem v 28. tednu PDP imam 24.3. To je moja prva nosečnost, pričakujeva pa user posted image , ki se je že izredno veselima. Danes sem ravno bila pri G in je vse user posted image , razen da se še ni obrnila sicer pa tak ima čas do 35. tedna, kaj pa Vam? In danes se začne šola za starše. Lepo bodite in pridno božajte svoje zaklade.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
3.1.2012 15:24:50   
disere
usonok hvala za lepe želje, sem bila na uz v porodnišnici in sta ok, težki okoli 1500g vsaka, cež tri tedne spet gremo pa takrat bo že šlo zaresuser posted image , bomo dobili datum poroda, bo na mojo žalost vrjetno CR, ker je vodilna A v medenični vstavi....drugač pa tud mene že vse tišči sploh v želodcu, pa čist taka sem okornauser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
3.1.2012 15:28:03   
Akilene
sem lanska marčevka, kako hitro mine čas! Tale forum me je spremljal ves čas nosečnosti in kar nekaj prijateljstev se je spletlo. Punce uživajte v teh zadnjih mesecih nosečnosti, še malo pa vas bodo razveselil vaši sončki!user posted image

"Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls."

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
3.1.2012 15:46:40   
Hov hov
Zdravo punce, en članek glede rezanja presredka - iz Ringaraja - kaj pravite?
Vprašanje:

V kratkem pričakujem prvega otroka, rodila bom po naravni poti, skrbi pa me prerez presredka. Koliko je to odvisno od babice pri porodu, kako lahko na to sama vplivam in ali lahko Dianatal gel zmanjša možnost rezanja presredka. Nekje sem namreč zasledila podatek, da je v Sloveniji nasproti drugim evropskim državam veliko več tega rezanja. Hvala za odgovor!
Odgovor:

Da bi preprečili prerez presredka, izvajajte 5-minutno vsakodnevno masažo presredka, z oljem za masažo presredka (Welleda olje). Od dopolnjenega 35. tedna dalje, z jedilnika črtajte belo moko in sladkor,  tako bo manj belega toka (glivic), posledično pa je tkivo tudi bolj zdravo in se manj trga med porajanjem novorojenčka. Uporabljate lahko tudi svečke za glivice, lahko pa tri dni zapored naredite 3-dnevno kuro s probiotičnim jogurtom: tampon namočite v jogurt in ga za 2 do 3 ure vložite v nožnico.

Med porajanjem sodelujte z babico, potrudite se, da pravilno pritiskate, v pravo smer, zaupajte ji, še prej pa izrazite svoje želje in strahove..

Dianatal je v večini primerov pozitivno vplival tako, da je ostala sluznica vagine nepoškodovana, manj je bilo tudi prerezov presredka.

Točnega podatka števila prerezov presredkov za Slovenijo nimam, v porodnišnici Kranj pa je letošnja statistika (2010) sledeča:

Januar: 22%  epiziotomij, 29% ruptur mehkega tkiva
Februar:27% epiziotomij, 30 % ruptur
Marec: 19,1% epiziotomij, 41,1% ruptur
April:24% epizotomij, 35% ruptur
Maj:19% epizitomij, 35% ruptur

Vprašanje:

V materinski šoli je babica rekla, da moramo pred porodom poskrbeti, da si pozdravimo morebitna vnetja. To naj bi namreč bistveno vplivalo na odločitev ali bo treba presredek rezati oz. ali se strga.
Pred nosečnostjo nikoli nisem imela vnetij. Izcedek je bil majhen, večinoma ga niti ni bilo. Od približno 3 meseca nosečnosti dalje, pa se mi je izcedek zelo, zelo povečal. Pri pregledu v 7. mesecu pa je ginekologinjo "skoraj kap" - predlagala je vstavljnje tablet Canesten in mazanje s kremo.

Kako naj vem, ali je vnetje pozdravljeno in se pomirim, da sem "vestno" pripravila presredek na porod? Če bi morala ponoviti "kuro" s svečkami: kako je s spolnimi odnosi? Ali bi bilo smiselno, da se s kremo maže tudi mož, da ne prenesem nanj vnetja in potem nazaj nase?

Odgovor:

Babica je imela prav, kar je povedala glede vnetja in posledic pri porodu. Izogibajte beli moki in sladkorju, naredite tridnevno kuro z probiotičnim jogutom, uporabljajte Canesten svečke, bombažno spodnje perilo in dnevne vložke (mislim, da so od Tosame iz naravnih vlaken). Pri vnetju se pogosto pojavi rdečina zunanjega spolovila, srbenje, iztok, bodite pozorni na te pojave. Izpiranje nožnice opustite. Predlagam pogosto umivanje, brez mila, ker se drugače spremeni PH v nožnici. Kar se tiče spolnih odnosov predlagam, da počakate, da naredite kuro z svečkami. Moje mnenje je, da je smiselno, da se tudi mož maže s kremo Canesten.

Marjeta Žlebnik, babica iz Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj
.

(odgovor članu katka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
3.1.2012 16:04:11   
ursonok
Ja, hm, to rezanje presredka je tudi ena psiha user posted image . Jaz sem imela v prvo sicer CR, zdaj bi rada naravno in valda brez rezanja presredka. Tudi tukaj, na Poljskem, to delajo ful rutinsko. Sploh če imaš velikega otroka, da bo kao "lažje". Brezveze. Moja mami je skoraj 10cm manjša od mene, pa je dvakrat rodila 4kg otroka - nikoli rezana ali raztrgana.
Verjamem pa, da glivična vnetja "utrudijo" tkivo - sama sem imela prvo glivično vnetje v življenju prav zdaj, na začetku nosečnosti (še preden sem naredila test). In se je vleklo skoraj do konca I. trimestra. No in se spomnim, da je bil seks skoraj malo naporen - ravno zaradi te ne-elastičnosti tkiva.
Zdaj sem že par mesecev super, nobenih vnetij, pa tudi tisto se je pozdravilo samo od sebe (no, ob pomoči homeopatije). Tako da mislim, da bo ob porodu ok - le naj se začne spontano, pred rokom. Če bo tako, imam namen prosit (če ne bo zaleglo, pa nahrulit) babice, naj mi ne režejo ničesar. Nekaj pozitivnega bi pa le lahko imela po mami, a ne user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
3.1.2012 16:04:40   
sirenetta

Zuza
en velik objem tudi z moje strani user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim vam, da bi se čimprej objemali, cartali, stiskali in da sinček hitro lepo pridobi na teži, da pride kmalu domov k mamici in tatiju...si predstavljam, kako mora biti težko, ampak važno je, da je vse ok z njim!

Sporočaj nam vsako toliko, kako vam gre...tukaj pa bomo pridno navijale, da mala štručka hitro zraste in bomo mislile na vas!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 3.1.2012 16:05:06 >

(odgovor članu zuza)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
3.1.2012 16:23:39   
sirenetta
Rezanje presredka se meni zdi en tak velik bav bav...katerega je bilo tudi mene noro strah pred 1.porodom...v bistvu me je bilo najbolj strah tega rezanja in šivanja, sploh si nisem mogla predstavljat, da se mi to zgodi. Ni me bilo strah ne popadkov ne ničesar, samo tega.

No, na koncu je bilo to rezanje totalno ne omembe vredno...ni bolelo, niti čutila nisem...prav tako ne šivov...malo sem potem sicer par dni čutila odebeljeno tisto rano, ampak mi je na vsaki viziti ginekologinja rekla, da je rana odlično in da se čudovito celi. Sedela sem lahko normalno že od prvega dne.

Bilo je pa tako, da sem pred iztisom pri prvem potisku začutila pekočo bolečino tam spodaj in se ustavila zaradi tega pekočega občutka ter povedala babici. Me je vprašala, če želim, da me zareže, ker sicer se zna zgodit, da se potrgam in sem sama privolila.

Res je to, da ene babice full čuvajo presredek, ga držijo z rokami, da se ne razpara, ga masirajo in tako dalje. Ta, ki sem jo imela jaz je samo gledala in mi govorila, kdaj naj potiskam. Tako da več kot toliko vpliva na to, ali bo babica čuvala presredek ali ne na žalost mislim, da nimamo. Prav tako ni možno izbrati babico za porod. Med rezanjem presredka in raztrganinami se pa 100_x_ odločim raje za rez.

V glavnem moj zaključek je, da če bom pač rezana pač bom in itak se v par dnevih zaceli, tako da se nekaj sekirat okoli tega, se mi zdi čisti nesmisel.

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 3.1.2012 16:29:51 >

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
3.1.2012 16:28:18   
sirenetta

Disere super da sta dvojčici tako lepo napredovali v teži in da sta obe enako težki! user posted image user posted image user posted image

Se ne spomnim, če si napisala kdaj, ali sta enojajčni ali dvojajčni?

Če ne prej, javi kako bo na naslednjem pregledu in obvezno sporoči, ko dobiš datum poroda!

Akilene lepo da si nas prišla pozdravit in hvala ti za lepe želje! user posted image

< Sporočilo je popravil sirenetta -- 3.1.2012 16:32:42 >

Neposredna povezava do sporočila: 2367
3.1.2012 18:28:48   
Jassika
Uf, 2 dni nisem nič brala in že berem, da se je prvi "marček" že rodil. Najprej zato čestitke žuža user posted image user posted image predvsem vam želim obilo zdravja in se veselim z vami, da ste že iz najhujšega. Vse dobro!
desire super, da se mali žabici dobro držita. Želim vam, da zdržite čim dlje 3v1. Pa obstaja še kaj možnosti, da se vodilna žabica še obrne? Kako je to pri dvojčkih?
suzi dobrodošla, vabljena na veselo čvekanje user posted image
alna super, vidiš kako se ti je uresničila želja user posted image
sirenetta koliko šivov pa si dobila, da si že 1 dan lahko sedela in kje si rodila? No, sej sedela sem tut jaz, ampak je blo še ene 10 dni bolj tako. Je pa res, da sem bla šivana znotraj in zunaj. Ko so me prerezali nisem čutila popolnoma nič, potem pa sem šla itak pod narkozo, tako da sploh ne vem, kdaj so me zašili. Je blo pa smeha z obroči za sedenje. Sicer upam, da nobena ne bo rabila, ampak jaz bi bla zelo vesela, če bi mi kdo že prej rekel, naj si to sabo vzamem v P (bi si posodila). Sem mal zašla s teme user posted image - smeh je bil v tem, da sem precej "big mama" z nekaj kilami preveč. In ko sem mojga prosila, da mi prinese obroč za sedenje - mi prinese otroški obroč za plavanje z motivom Ariele user posted image Sicer super in lepo, ampak zdržal je točno 3 dni user posted image potem pa neslavno izdihnil svoj zadnji dih. No ker sem bila v P 1 teden, mi je prinesel novega, ampak spet otroškega, sicer malo bolj "močnega", ampak na žalost je šel tudi ta v maloro. Tako da sem si potem raje naredila kar turban iz brisače. No, tokrat grem pripravljena v P - z obročom iz lekarne user posted image
Pa da ne pozabim. Vsem želim, kar so že predhodnice zaželele: predvsem zdrave user posted image , neboleče porode in potem uživanje v najlepšem poklicu na svetu.

Neposredna povezava do sporočila: 2368
3.1.2012 19:13:13   
sirenetta
Jassika veš, da se sploh ne spomnim koliko šivov je bilo...mislim, da kakšnih 5 ali 6...spomnim se, da sem vprašala ginekologa, ki me je šival in se je pohecal...da šiv je samo en...kar je v bistvu res ker je ena nitka od začetka do konca...no potem sem še nekoga vprašala naknadno in če me spomin ne vara jih je bilo nekje okoli 5. Niti to ne vem, ali so bili zunaj ali znotraj,user posted image . Nisem več kot toliko posvečala pozornosti temu.

Sedela sem pa brez obroča direkt na stolu, no iz porodne sem prišla okoli osme zvečer tako da tisti večer mislim, da res nisem sedela, sem pa takoj nasledni dan že za zajtrk. Res, da sem sedela tako malo bolj nagnjena na eno ali drugo ritnico, ampak brez kakšnih posebnih problemov. Potem naslednje dni pa že čisto normalno in vedno brez obroča.

Ariela je v italijanščini Sirenetta tako da si sedela na meni ha ha ha user posted image user posted image user posted image   
Simpatično to z otroškim obročem, mora bit kar pojava tvoj dragi, da ti je takšen obroč prinesel,user posted image .

A ja, rodila sem v izolski porodnišnici, kjer imajo take čisto klasične trde lesene stole...šival me je pa Lovšin (pravijo, da je eden ta boljših G v Izoli, tako da zna bit, da gre njemu zasluga za take lepe šive,user posted image )

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
3.1.2012 20:04:51   
Aleda
Zuza čestitke za sinčka, želim mu zdravja in da se boste lahko čimprej vsi skupaj doma cartaliuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2370
3.1.2012 20:11:23   
Jassika

IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

Jassika veš, da se sploh ne spomnim koliko šivov je bilo...mislim, da kakšnih 5 ali 6...spomnim se, da sem vprašala ginekologa, ki me je šival in se je pohecal...da šiv je samo en...kar je v bistvu res ker je ena nitka od začetka do konca...no potem sem še nekoga vprašala naknadno in če me spomin ne vara jih je bilo nekje okoli 5. Niti to ne vem, ali so bili zunaj ali znotraj,user posted image . Nisem več kot toliko posvečala pozornosti temu.

Sedela sem pa brez obroča direkt na stolu, no iz porodne sem prišla okoli osme zvečer tako da tisti večer mislim, da res nisem sedela, sem pa takoj nasledni dan že za zajtrk. Res, da sem sedela tako malo bolj nagnjena na eno ali drugo ritnico, ampak brez kakšnih posebnih problemov. Potem naslednje dni pa že čisto normalno in vedno brez obroča.

Ariela je v italijanščini Sirenetta tako da si sedela na meni ha ha ha user posted image user posted image user posted image   
Simpatično to z otroškim obročem, mora bit kar pojava tvoj dragi, da ti je takšen obroč prinesel,user posted image .

A ja, rodila sem v izolski porodnišnici, kjer imajo take čisto klasične trde lesene stole...šival me je pa Lovšin (pravijo, da je eden ta boljših G v Izoli, tako da zna bit, da gre njemu zasluga za take lepe šive,user posted image )

user posted image Po mojem pa si ne želiš, da bi se res vsedla nate hihi user posted image
Super pa, da so te tko dobro pošitmali, da si bla koj dobra za sedet user posted image Verjetno je to odvisno tudi od občutiljivosti kože. Mene npr. še vedno kdaj rahlo skeli v brazgotini (ki btw res ni nekje najlepšega, kar sem kdaj vidla user posted image ), sploh če je dlje na vlažnem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2371
3.1.2012 20:12:41   
Jassika
Ojoj, ker zmazek - sori vsem za tole. Sem že pisala admin. če se mislijo kaj zmigat pri popravku mojih nastavitev, pa tudi odgovoril ni noben user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
3.1.2012 21:25:48   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

Ojoj, ker zmazek - sori vsem za tole. Sem že pisala admin. če se mislijo kaj zmigat pri popravku mojih nastavitev, pa tudi odgovoril ni noben user posted image

Eh, nič hudega za zmazek, tale ringaraja rada nagaja...evo pa še rima se,user posted image .

Sem se zdaj spomnila te vprašat, kako si in če veliko počivaš?

Kako ste ostale, ki ste imele/imate takšne in drugačne težave/bolečine/tiščanje,pritisk navzdol?

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
3.1.2012 21:43:46   
ovnica8
Hovhov super clanki,tale kura s probioticnim jogurtom resnicno deluje,pa se najboln naravno zdravljenje je. Baje se zelo pozna masaza presledka in pravilno izvajanje vaj medenicnega dna. Odvisno pa je tudi od vsake posameznise. Nekatere lahko delajo vse mozne vaje pa jim na koncu nic ne pomaga,spet druga pa ne bo nic naredila pa bo na koncu rodila brez sivov in raztrganin. Veliko je baje tudi od babice odvisno,baje nekatere zelo pazijo in masirajo presredek.
lep veser vsem skupaj

Neposredna povezava do sporočila: 2374
3.1.2012 22:09:01   
ursonok
Jade že nekam dolgo ni bilo na spregled .... user posted image Ponavadi se je vsak dan javila ...Upam, da to ni kak slab znak ...

Kako se kaj počutite zvečer?
Jaz sem namreč totalno fuč. Tako sem utrujena, da vidim vse zvezde. Silim se k branju in delu, ampak mi sploh ne uspeva. Ne morem in ne morem se skoncentrirat ... Najraje bi ležala ... in jamrala user posted image . Ne vem, morda tudi zato, ker spim v povprečju 6-7h, vmes en ali dva wc-ja, pa še zaradi želodca je spanec bolj plitek ... Potem pa čez dan telovadba ... Hm. Sem šla brat stare mejle iz prve nosečnosti - takrat je bil luksuz, brez otrok, spala sem lahko po 10ur!!! user posted image

Grem počasi kar pod kožo gledat user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.