|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
4.1.2012 0:48:02   
marec 2012
zuza čestitke! samo brez slabih misli!pri nas se je v družini rodil fantek težak 800g.Danes je velik,krepak 2 leti star fante.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
4.1.2012 7:59:47   
Hov hov
Hvala za odgovore glede presredka! Bom res probala (za test kar sedaj) če je brez bele moke in cukra kaj manj belega toka. Samo ful domišljije bom rabila za hrano...

Počutje zvečer...ja, priznam, se tekom dneva kar pošteno utrudim in potem zaspim s kurami, ponoči pa ne morem več spat in potem rovarim po bajti.

Pa še mož je zbolel in ločeno spiva - on v postelji, jaz pa na kavču, ki si ga moram s psičko delit...

Ali kateri kaj dlesni krvavijo? Meni ful, pa ne vem, kaj pomaga - kalcij ali kalij, ne vem... sem od vseh teh vitaminov že pozabila za kaj je kateri...

Lep dan.

(odgovor članu marec 2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
4.1.2012 8:12:47   
Pajama
Ojla marčevke user posted image

vidim, da pridno klepetate. Jeeej še dva meseca in boste cartale štručkice... Naj vam čim prej zasije pomladansko sonce!!!

Tudi sama sem bila par dni marčevka, no, ni se najbolje končalo (IMN). Sem pa zdaj presrečna septembrka. Upam, da bo vse ok.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
4.1.2012 8:53:43   
cokolino
Dobro jutro, evo jst sem že od 6h pokonci, sem se celo noč vrtela, nikakor nisem mogla najt položaja za spat...tako da sem zdj eno pecivo delala, ker dobim popoldne obiske.
Kako ste kaj user posted image  ? Jst tako tako, zbudim se ok, popoldne pa me že začne tiščat dol in niti sedet ne morem, pomaga mi sam ležanje...komaj čakam ta preglede, da vidimo kako je stanje...pa še fuuuuuul izcedka imam, se mi na momente kar vlije ta bel tok in ne grem nikamor brez vložka. Drugača imam jst tako ali tako vedno izcedek, ampak zdaj v nosečnosti pa sploh. Pa niso glivice, me niti nič ne srbi, samo bel tok...me počasi dela že nervozno, ker se ful ustrašim, da ni kaj drugega steklo ven.
Sva pa včeraj kupila lupinco; maxi cosi-pebble, pa uni nastavek za v avto, mislim da se kliče family fix, ali nekaj takega...A ve ste že kaj kupile? Jst vsake tolko mal popeljem voziček po hodniku user posted image

aja tudi mene zanima, kje je Jada, ker ponavadi se res oglasi skoraj vsak dan.
Pajama tebi pa srečno in pozitivno do septembra user posted image

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 2379
4.1.2012 8:56:26   
ursonok
Dobro jutro!

Mi smo danes spet vstali pred šesto user posted image . NO, ampak ni tako hudo - vsaj zaenkrat.

Pajama - čestitke za ponovno nosečnost. Naj bo tokrat uspešna!

Hov hov,
mi že več kot dve leti ne jemo bele moke (glutena nasploh), sladkorja, poleg tega pa tudi ne mleka in mlečnih izdelkov, jajc (mesa pa itak ne - razen rib, mož in tamala pa jesta še perutnino). V to smo bili "prisiljeni" - zaradi alergij in slabega počutja.
Ti povem, najprej se ti zdi konec sveta, potem pa gre. Namesto bele pšenične moke si nabavi ajdovo ali pa moko iz kvinoje, lahko tudi amarantusa. Obstajajo tudi polnozrnate ržene in pirine (te imajo sicer gluten, kar tudi pripomore k belemu toku, saj gre za "sluz"). Namesto jajc uporabljamo moko iz čičerike (za palačinke, recimo).
Ko eliminiraš iz diete sladkor, imaš en teden krize, potem je pa ok. Mi še vedno jemo sadje, suho sadje, kot "sladilo" pa včasih uporabimo med, vendar ne pogosto. Pa se mi včasih zdi, da še vedno presladko živimo user posted image .

Po dveh letih takega življenja grem zdaj v trgovino in gledam, kaj folk nabavlja - bele štruce kruha, umetne kolače iz bele moke, marmelade, čokolade, s sladkornim posipom, razne nagravžne sadne in sladke jogurte, sire, salame, brrrr. Sploh ne morem verjet, kaj ljudje jedo! user posted image Pa sem sama še tri leta nazaj jedla podobno (salam sicer ne, sta bila pa sir in jogurt moja najljubša hrana, da o sladkariji in cukru ne govorim!).

Edini problem je dostopnost - a kolikor vem, ima zdaj v Sloveniji že skoraj vsak večji supermarket "bio oddelek". Tam so vse te polnozrnate in brezglutenske moke. Drugi problem je finančni - zadeve so lahko precej drage. Ampak tudi to lahko rečem, da se SPLAČA - naša tamala za razliko od drugih otrok, ki jedo ful svinjarije (tukaj v vrtcih imajo za moje pojme grozno hrano - samo bel kruh, polno masla, salam, cukrastih džemov, čisto preveč testa, od mesa pa ful govedine in svinjine), sploh ne zboleva. Tako da "privarčujemo" pri zdravilih, obiskih zdravnika, raznih izpadih v "službi" in tako naprej. Na dolgi rok se zdravo prehranjevanje res splača v vseh pogledih. Pa še debel nisi user posted image .

Tudi mene včasih preplavi nostalgija, ko vidim folk, ki si zjutraj v barčku privošči časopis in kavo z mlekom ... Jaz pa žulim čaj. Ampak nimaš kaj - nečemu se je v življenju treba odreči, da pač dobiš kaj drugega, kar je zate morda bolj pomembno (v mojem primeru - boljše počutje in zdravje).
No, da ne bo izgledalo, kot da smo "idealni" - seveda imamo tudi mi svoje grehe. Jaz se recimo vedo preveč najem (od tod zjeba želodec), poleg tega se pa ne morem odpovedati pivu, za katerega mi je popolnoma jasno, da slabo vpliva name user posted image . A nihče ni popoln, kajne.

Zdaj pa na zajtrk! user posted image

(odgovor članu Pajama)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
4.1.2012 9:49:45   
Jassika
sirenetta si me spraševala koliko počivam - no, pretegnem se res ne user posted image Grem pa vsak dan hodit za ene pol urice, tako da se zmigam in nadiham svežega zraka. Gospodinjska dela vsa opravljam, samo se moram kontrolirat da počasi, ker sem bolj "brza na okidaču", pol me pa priščipnjen živec zdela in nič ne morem. Edino kar se res malo izogibam je nepotrebno divgovanje malega - tudi zaradi križa, pa ker mi začne nenormalno trdet trebuh ob večjih bremenitvah. Sicer mi je kar malo hudo, ampak se zato več cartava v sede user posted image No, za oceno bi rekla, da migam za ene 60-70% mojih običajnih moči. Ampak itak bi že zaradi rahle okornosti delala manj v user posted image . Koliko pa kaj ti počivaš? Pri tebi je situacija zaradi odprtosti za en prst bolj resna, če se prav spomim. Vidiš mene je srah tega, da bi se spet začela odpirat (kot v 1), ker potem je pa res pomagal samo počitek. Držim pestke, da si OK in bo tako tudi ostalo.
cokolino user posted image za dol tiščanje. Zoprno a ne? Ampak se pač počasi približujemo zadnjim mesecem in bomo vse bolj okorne, nerodne in (vsaj jaz sem bila v 1) same sebi odveč user posted image Mislim, jaz sem prav vesela za vse, ki še 1 teden čez rok tako veselo in pozitivno tekajo naokoli. Saj ne, da se sama nisem veselila user posted image , ampak na koncu sem bila že res malo sita in sem komaj čakala, da mali priroma v moj objem user posted image . uapm, da bo zdaj bolj naspidirana user posted image
marec 2012 čestitke za takega borca. Sem že večkrat slišala v kakšne krasne otročke so se razvili taki hudi nedonošenčki, pa da so to taki potrpežljivi otročki tudi kasneje. HB se je zgodba srečno končala - v katerem tednu pa je bil rojen user posted image ' 26?
hovhov pojma nimam kaj bi pomagalo pri krvavečih dlesnih (razen tega, da pač večkrat ščetkaš in nitkaš), upam, da nadloga čim hitreje mine.
ursanok jst sem tut precej utrujena zvečer in samo padem v posteljo (včasih že ob 20-21ih, kar nikoli prej nisem). Če mam srečo in lahko, zaspim ko gre mali spat kar čez dan, da vsaj malo notr prinesem, ker se mali zbuja ob 6ih.
pajama čestitke za novo user posted image Predvsem ti želim mirno do konca in seveda zdravega user posted image Seveda bo zdaj vse OK. Sama sem bila "nesrečna" decemberka 2011, zdaj pa sem vesela marčevka 2012. Še 1 x čestitke in uživaj v user posted image .
Lep dan vsem pa načvekajte kaj, d abom mela kaj za brat user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
   [Brisano sporočilo]
4.1.2012 10:26:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jassika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2382
   [Brisano sporočilo]
4.1.2012 10:45:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2383
4.1.2012 11:07:00   
disere
sirenetta...nosim dvojajčni dvojčici, mamo pa dvojčke v družini, je moja mama dvojčicauser posted image ...

jassika..meni je reku v porodnišnici, da zdaj je že malo možnosti, da se obrne, sta že kr natlačeni v trebuščku, mogoče me pa preseneti saj nikoli ne veš...

drugače pa sem danes bila na socialni, da sva podpisala očetovstvo, pa da vse papirje izpolnem pa oddam, da nas slučajno kaj ne prehitiuser posted image ...

lep dan vsem mamicamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2384
4.1.2012 11:09:13   
tosja
user posted image user posted image user posted image

Drage moje...

Vsem, ki pričakujete prvega user posted image želim, da bo vaša porodna izkušnja takšna kot si jo želite, da boste uživale v materinstvu in se prepustile ljubezni, ki bo kot vrelec privrela na plano, skupaj s hormoni user posted image hitro po porodu. Naj bo leto 2012 popolno - zdravo, mirno, polno ljubezni, crkljanja, sreče, zadovoljnih in nepozabnih dni. In predvsem brezskrbno - tako, da boste pozabile kateri dan v tednu je...user posted image
Vsem ostalim srečkam pa želim, da bo porodna izkušnja lepa/lepša kot je bila prvauser posted image
Da si boste vzele čas in znale uživati in da bodo veliki bratje/sestre pričakali malega user posted image z veseljem in ponosom. Da bi vedno imeli čas za ta velike in da se ne bi počutili odrinjene...
Veliko družinskega crkljanja, brezskrbnih, zdravih dni in obilo obilo pozitivne energije!!!user posted image user posted image user posted image

zuza - čestitke za našega prvega korenjakauser posted image

...grem še malo prebrata za nazajuser posted image

počutje - počutim se ok, sam ju3, ko imma G in diabetologa se ne nadejam preveč...user posted image
Včeraj sem bila v lab. mi je diabetolog dal vse mogoče pregledat, pa še urin-acetone...tako da me je ju3 kar strah...zjutraj grem še v lab. za jetrne teste...user posted image
RR in sladkor krotim in je vse bp, sam laboratorij pač pokaže, kar pokaže...

Sem pa zato malo pohitela in danes še vse naročila kar nam manjka...
Oddal papirje na CSD!!!user posted image user posted image user posted image , vzela papirje za očetovski dopust. Zdaj mi manjkajo samo malenkosti še iz lekarne, tosame...kar tud mož lahko kupiuser posted image
Vsem, ki še kupujete modrce za dojenje priporočam Leclerc, je -50%user posted image Ju3 si grem iskat še enega, so pa lepi, iz bio bombaža, malo čipke je spredaj našito, fino široke naramnice, cena 15 e.
Včeraj sem si kupila v Mullerju, so tudi zelo vredu 8,79 e. Slaba kvaliteta so tisti iz BCuser posted image , mi je prvič cel razpadeluser posted image , ker vse se je strgalo...

Da še malo našega bibona pohvalimuser posted image user posted image user posted image
Začel je sestavljati puzzle...sprva sva skupaj sestavljala, jaz sem mu podtikala dele, zdaj pa že sam sestaviuser posted image user posted image user posted image Cars puzzle iz 48 delov!!!user posted image user posted image user posted image ¨
Zjutraj sva bila z možem v kopalnici, bibon je spal...ko sem prišla v dnevno in se usedem na kavč sem se tako prestrašila, ker je že sestavljal...user posted image in ga nisem ne videla, ne slišala...
Včeraj sem mu kupila v Mullerju igro Wurfel - Zwerge, ker nam še barve ne grejo najbolje...
Igra vsebuje 56 kartic z ljubkimi palčki in tri lesene kocke. Sličice so obrnjene in ko vržeš kocke, iščeš palčka, ki je oblečen v te barve...npr. rdeča, rumena ,zelena...roza, roza, rumena...user posted image
Igra temelji na izboljšanju:
-poimenovanje in prepoznavanje barv
-reakcija - hitro poiskati karto (kar pride v poštev pri malce starejših)
-koncentracija
-koordinacija oko-roka

...pa še en spomin - dinozavri, ki jih trenutno obožuje - to bo verjetno kar darilo, ki mu ga bo sestrica prinesla v porodnišnici, ko se bosta prvič videlauser posted image

Sem se odločila, da ga spet malo usmerim - kot sem poleti načrtno začela s knjigami, tokrat v dužabne, miselne igre... pa še familijo moram seznanit, da ko bomo sprejemali obiske (kar ne bo tako zelo hitro) raje kot user posted image naj bibonu prinesejo kakšno malenkost - če že... Knjigo, igro... Ker raznih plastičnih stvari in avtomobilčkov ne sprejemamo več...user posted image user posted image
Se verjetno sliši čudno...a tega imamo res za...izvozuser posted image , sem mu že tolk sortirala in odstranila. Tako da ima dovolj za igro. Pridejo pa sedaj v poštev igre, knjige, ki mu bodo odpirale obzorja in kravžlale možgančke...user posted image

Ne vem koliko spremljate z vašimi ta večjimi otročki ŽIV ŽAV...pri nas je to nedeljska stalnicauser posted image ker so risanke lepe, kvalitetne, sinhronizacija je kvalitetna, čeprav za nekaj likov že takoj slišim kateri igralec je posodil glas, kar za POP in Oto ne velja...
1.1. je bil dopoldan na SLO1 kratek otroški program in kozt zadnja naša omiljena risanka ZVERJASECuser posted image , slikanico sem mu kupila kot presenečenje v jeseni...user posted image
Risanka je zelo lepa, obstaja pa še knjiga o malem Zverjaščku...danes sem mu kupila koledar Zverjaščekuser posted image
Če katero zanima...www.gruffalo.com user posted image

...sem se čist razpisala...grem še kaj naredit, pa se spet oglasimuser posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 4.1.2012 11:53:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 2385
4.1.2012 11:49:25   
hrchy
Dlesni - poskusi z cimmehkejso scetko, pa samo 'na dol' scetkaj. Pa seveda pogosto umivanje in nitkanje. Sicer je pa meni dal zobozdravnik eno tekocino za izpiranje dlesni prav za to nadlogo (ze prej, pred nosecnostjo), ampak se ne spomnim, kako se imenuje.

Presredek - jaz sem si ze nabavila Weledino olje, ki je namenjeno prav za masazo. Sicer je pa na Danskem na splosno manj kot 4% rezanja presredka... se res potrudijo, da se odpres naravno in brez poskodb. Ampak jaz si bom to kljub temu napisala v porodni nacrt... da bo za ziher!

Pajama - lepo, da si nas prisla pogledat! Zdaj pa srecno do septembra tudi tebi!

Beli tok tudi meni nagaja, ponavadi sem ga imela manj. Ampak je se ok, samo vlozek moram imeti.

Cokolino, ti akr pazi nase, ce te dol tisci. Ce telo rabi pocitek ga pac rabi.

Midva sva nakupila ze kar nekaj opreme za dojencka. Od 'tavecjih stvari' manjka samo se previjalna podloga, cebricek in lezalnik. Potem so pa samo se drobnarije (kaksna brisacka, dude itd...). Glede na to, da so se tu popusti ze zaceli, greva danes po cebricek in se kaksno stvar verjetno.

Moram rect, da je bil eden boljsih nasvetov, ki sem jih dobila med nosecnostjo, ta, da zacnes nakupovat zgodaj in cakas na popuste... Midva sva na ta nacin prisparala ze ogromno (sigurno vec kot jurja eur). No, precej stvari se pa tudi sama lotiva narest, je ceneje, pa se lepse. user posted image  

Nosecke, a ste se ve ze kaj pogovarjale s partnerjem glede porodniskega dopusta? Si ga bosta delila? Ja/ne in zakaj? Jaz se moram z njim dol usest en vecer ta teden, da se zmeniva kako in kaj, verjetno si bo vzel kaksne 2-3 mesece. Si zelo zeli, da bi se tudi on imel moznost povezati z malckom na ta poseben nacin user posted image .

Sicer sem pa predvcerajsnjim pomoje prvic od zacetka nosecnosti 'ven padla' in sem zvecer neaj tezila mojemu. Je bil kar sokiran, se je pomoje cisto razvadil, da ima doma eno srecno in prijazno zeno, ki je polna energije. user posted image  Tako da ce bi jaz zacela s takimi 'izpadi', kot jih imate nekatere, mi pomoje pobegne... Saj se spomnim, da se je tezko kontrolirat, ko si utrujen in te vse boli, ampak moram rect, da si kar tezko predstavljam, kako je bilo pred nosecnostjo (takrat tudi jaz nisem bila tak angelcek kot zdaj). V glavnem, ce se bo to spremenilo po rojstvu nasega pimbona, me bo pomoje poskusaj kar najhitreje narediti spet noseco, da bo 'mir v hisi' user posted image

Tako da vam vsem, ki imate take ali drugacne tezave, posiljam en velik user posted image in user posted image user posted image user posted image , da jih bo cimlazje prenasat...

V bistvu se pa res se nismo pogovarjale, kako nasi partnerji dozivljajo nosecnost... jih je strah, se niso cisto dojeli...? dajte se malo razpisat na to temo, no... Tako kot je 1000 razlicnih nosecnosti, je verjetno tudi 1000 razlicnih nacinov, kako jih dojemajo partnerji...user posted image

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
4.1.2012 12:08:41   
tosja

Dlesni - priporočam CURAPROX ultra softuser posted image

Presredek - Weledina olje - priporočajo v MŠ, jaz sem prvič začela z masažo v 34t - masaža ni ravno prijetna, ravno zato enim user posted image pomagajo možje...sicer pa je moj presredek istal cel, zaradi CR
Pravijo, da ga ene babice zelo pazijo, druge pa ne...

Pajama - srečno do septembra!!! Uživaj!!!

porodniskega dopusta? -bom izkoristila v celoti samauser posted image , mož pa 3 tedne očetovskega dopusta, pa morda še kaj neplačanega poleti/jeseni

očetovstvo - moj se že zelo veseli user posted image je pa drugače kot prvič... in tudi razume, da imam včasih kakšne izpade, pa kdaj zatežim bolj, kot je navajen...
To še ni ničuser posted image user posted image user posted image
Saj pravim, prvorodke, ko bo po
porodu prišel prvi naval hormonov, takrat bodo vaši partnerji videli...kar še niso user posted image user posted image user posted image
...saj ne strašimuser posted image
Je pa zagotovo lažje, tud krotit navale hormonov in spremembe in nihanja v razpoloženju, ko sta samo jaz-ti, in kasneje jaz-ti-otrok. Če ne drugega, se obrneš na postelji in odspiš z user posted image eno kitico, ko pa je tu še en ali več otrok, pa je treba stopit tud čez to...user posted image

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
4.1.2012 12:38:59   
Hov hov
Presredek - hvala za nasvete! @ Ursonok: kaj si pa misliš o fruktozi, kot nadomestku za sladkor?

Porodniška - tudi jaz bom danes dala za izpolniti v službi papirje glede plače v 2011. Ali se je treba na CSD najaviti, ali se kar pride tja v času uradnih ur? Ali orenk komplicirajo glede "vejc in pik" na formularjih?

Višina porodniške -
Če prav razumem je porodniška plačana približno enako kot neto plača brez vseh dodatkov?

Populis - tudi mene brca pod rebra! user posted image

Dol tiščenje - mene tudi zvečer to muči, ali pa recimo po pol ure hodim. Joj, me postaja strah prezgodnjega poroda...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
4.1.2012 12:51:38   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Dobro jutro!

Mi smo danes spet vstali pred šesto user posted image . NO, ampak ni tako hudo - vsaj zaenkrat.

Pajama - čestitke za ponovno nosečnost. Naj bo tokrat uspešna!

Hov hov,
mi že več kot dve leti ne jemo bele moke (glutena nasploh), sladkorja, poleg tega pa tudi ne mleka in mlečnih izdelkov, jajc (mesa pa itak ne - razen rib, mož in tamala pa jesta še perutnino). V to smo bili "prisiljeni" - zaradi alergij in slabega počutja.
Ti povem, najprej se ti zdi konec sveta, potem pa gre. Namesto bele pšenične moke si nabavi ajdovo ali pa moko iz kvinoje, lahko tudi amarantusa. Obstajajo tudi polnozrnate ržene in pirine (te imajo sicer gluten, kar tudi pripomore k belemu toku, saj gre za "sluz"). Namesto jajc uporabljamo moko iz čičerike (za palačinke, recimo).
Ko eliminiraš iz diete sladkor, imaš en teden krize, potem je pa ok. Mi še vedno jemo sadje, suho sadje, kot "sladilo" pa včasih uporabimo med, vendar ne pogosto. Pa se mi včasih zdi, da še vedno presladko živimo user posted image .

Po dveh letih takega življenja grem zdaj v trgovino in gledam, kaj folk nabavlja - bele štruce kruha, umetne kolače iz bele moke, marmelade, čokolade, s sladkornim posipom, razne nagravžne sadne in sladke jogurte, sire, salame, brrrr. Sploh ne morem verjet, kaj ljudje jedo! user posted image Pa sem sama še tri leta nazaj jedla podobno (salam sicer ne, sta bila pa sir in jogurt moja najljubša hrana, da o sladkariji in cukru ne govorim!).

Edini problem je dostopnost - a kolikor vem, ima zdaj v Sloveniji že skoraj vsak večji supermarket "bio oddelek". Tam so vse te polnozrnate in brezglutenske moke. Drugi problem je finančni - zadeve so lahko precej drage. Ampak tudi to lahko rečem, da se SPLAČA - naša tamala za razliko od drugih otrok, ki jedo ful svinjarije (tukaj v vrtcih imajo za moje pojme grozno hrano - samo bel kruh, polno masla, salam, cukrastih džemov, čisto preveč testa, od mesa pa ful govedine in svinjine), sploh ne zboleva. Tako da "privarčujemo" pri zdravilih, obiskih zdravnika, raznih izpadih v "službi" in tako naprej. Na dolgi rok se zdravo prehranjevanje res splača v vseh pogledih. Pa še debel nisi user posted image .

Tudi mene včasih preplavi nostalgija, ko vidim folk, ki si zjutraj v barčku privošči časopis in kavo z mlekom ... Jaz pa žulim čaj. Ampak nimaš kaj - nečemu se je v življenju treba odreči, da pač dobiš kaj drugega, kar je zate morda bolj pomembno (v mojem primeru - boljše počutje in zdravje).
No, da ne bo izgledalo, kot da smo "idealni" - seveda imamo tudi mi svoje grehe. Jaz se recimo vedo preveč najem (od tod zjeba želodec), poleg tega se pa ne morem odpovedati pivu, za katerega mi je popolnoma jasno, da slabo vpliva name user posted image . A nihče ni popoln, kajne.

Zdaj pa na zajtrk! user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
se popolnoma strinjam z zgoraj napisanimuser posted image user posted image user posted image
Tudi sama sem sedaj prisiljena, da bolj gledam kaj jem, čeprav po pravici povedano si želim, da bi tako ostalo. Že v prvi user posted image sem veliko spremenila glede prehranjevanja...počasi a vztrajno...
Vsekakor si želim še bolj oklestit naše razvade... Zagotovo pa se zelo SPLAČA - zdravje je vendar naše največje bogastvo!!!
Glede jedilniko, ki jih navajaš za vaš vrtec na Poljskem...tudi v Sloveniji je še veliko vrtcev in še več šol, ki ne dajo kaj na zdravo prehranouser posted image Žalostno!!!
Jaz sem vesela, da naš vrtec sledi smernicam zdravega prehranjevanja in da je na jedilniku veliko bio izdelkovuser posted image user posted image user posted image , meso -ribe, perutnina, govedina redko, svinjina pa sploh-enkrat na mesec morda. Veliko stročnic, tofuja, zelenjave...user posted image
Edino kar me moti je, da imajo za žejo sladkan čaj...v prejšnjem je bila za žejo voda, ki jo je sprejel, sedaj pa opažam, da se je kr te cukrane vode navadil...user posted image

Doma se trudim in kupujem biološko pridelano sadje, zelenjavo in izdelke iz bio dinamične pridelaveuser posted image . V supermarketih sem nehala kupovat, že v prvi user posted image in mi ni žal. Raje manj in kvalitetno, kot več in nafilano s strupi!!!
Seveda je vse bolj okusnouser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
4.1.2012 12:59:24   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Porodniška - tudi jaz bom danes dala za izpolniti v službi papirje glede plače v 2011. Ali se je treba na CSD najaviti, ali se kar pride tja v času uradnih ur? Ali orenk komplicirajo glede "vejc in pik" na formularjih?

Višina porodniške -
Če prav razumem je porodniška plačana približno enako kot neto plača brez vseh dodatkov?

Nimaš kaj sfalituser posted image En list izpolniš sama, drugega delodajalec, ki ti izpiše bruto plače za zadnjih 12 mesecev. Jaz sem ravno iz tega razloga oddala osebno, da mi je pregledala, če je vse ok izpolnjeno. Nič se ne najavljaš, greš ko so uradne ure - pon., sre. in pet., v sredo tud popoldan.
Tu ni gneče...ker so druge referentke, kot tiste za razne pomoči,...user posted image

Si pa lahko na CSD strani Šiška sama izračunaš koliko boš imela porodniško.
Enako je za očetovski dopust - dva lista, enega izpolniš sama-mož, drugega njegov delodajalec. Oddat pa ga mora vsaj 1 dan pred nastopom dopusta. Torej vsaj en dan preden greš iz P.
To je za poročene...vse, ki niste poročene, pa mislim, da mora oče prej podpisat očetovstvo-se mi zdi...

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
4.1.2012 13:07:21   
hrchy
IZVIRNO SPOROČILO: tosja
porodu prišel prvi naval hormonov, takrat bodo vaši partnerji videli...kar še niso user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  a pol pravis, da bi ga lahko zacela mal navajat na izpade... user posted image  

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2391
4.1.2012 13:41:40   
marec2012
Pozdravljene,

ali katera ve če se lahko lupinca Maxi-cosi Cabriofix fiksira v avto z nastavkom familyfix??? Na njihovi spletni strani piše da se da, samo na naših straneh (babycenter,...) pa to ni omenjeno.

Mogoče katera ve, ali pa je sprobala???

Hvala.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
4.1.2012 13:56:45   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: hrchy

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

user posted image user posted image user posted image  a pol pravis, da bi ga lahko zacela mal navajat na izpade... user posted image  

user posted image user posted image user posted image neeeee, saj ko boste not padli, boste vsi v enem šmornu user posted image user posted image user posted image
Saj sem že enkrat napisala, da Aco Prosnik pravi, da se s prihodom otroka vse spremeni, vse obrne na glavo...če kdo trdi drugače, pol je z njim nekaj narobe user posted image user posted image
Ne vzet dobesednouser posted image ampak po rojstvu se res vse spremeni-čist si raznežen, občutljiv, ranljiv, zaščitniški, pol pa še hormoni naredijo svoje...ampaj je lepo - zelooo (ne gre pripopat ta veselega, zasanjanega smajlija v nebesih...)

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
4.1.2012 14:03:00   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: marec2012

Pozdravljene,

ali katera ve če se lahko lupinca Maxi-cosi Cabriofix fiksira v avto z nastavkom familyfix??? Na njihovi spletni strani piše da se da, samo na naših straneh (babycenter,...) pa to ni omenjeno.

Mogoče katera ve, ali pa je sprobala???

Hvala.

V katalogu opreme BC je opisano...

Možnosti kombiniranja podstavka in sedeža:

CABRIOFIX
-FamilyFix
-EasyBase2
-EasyBase
-EasyFix

PEBBLE
-FamilyFix
-EasyBase2

PEARL
FamilyFix

(odgovor članu marec2012)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
4.1.2012 15:11:42   
ursonok
Zdravo!

Madona, sem spala zdajle 2 uri!!! user posted image

Hov hov,
fruktozo smo nabavili, ko smo ukinili rjavi sladkor - ampak je do zdaj pomoje sploh nismo uporabljali. Ko nehaš jest sladkor, ga ne rabiš več. Niti okusa sladkosti. Saj pravim, meni je zdaj še to sadje, ki ga jemo, že skoraj presladko. V kolač, kamor damo jabolka in mak, ne damo nič fruktoze, ker so jabolka že sama po sebi sladka, potem so pa zraven še rozine in žlica medu. Skoraj presladko, ti povem user posted image . Vsekakor je pa fruktoza boljše kot saharoza. Tako da če ne moreš brez sladkosti, prešaltaj na fruktozo.

Porodniška
Jaz delam na pogodbe, moj ma SP, tako da bolniške nimava user posted image . Je pa dobro to, da oba delava od doma, tako da je moj ves čas 100% zraven. Že po prvem porodu je bilo tako in mislim, da je to neprecenljivo. Vse počne z otrokom, jaz lahko več počivam, tamala se ga je navadila, tako da imata zdaj enkraten odnos - do te mere, da me včasih kar "izločita" iz svojega sveta user posted image .

Hormoni po porodu
to je nekaj najhujšega. Ker ne pričakuješ! Nam so sicer v materinski rekli: možje, 2 tedna po porodu fino pazite na svoje ženske, ker bo hudo - v psihičnem smislu. In mi ni bilo jasno, kaj želijo s tem povedat. No, ko sem rodila, mi je bilo takoj jasno. Iz enega ekstrema v drugega, še v porodnišnici sem se jokala, kako grozno, da zdaj pa "ne bova nikoli več sama", ko ti pripeljejo otroka, se zjokaš, ker si čisto raznežen. Skratka, grozno. Misliš, da nisi normalen in da se ti meša. Sploh mi gre pa na živce vsa ta fama okoli novorojenčkov in starševstva - vsi se delajo, kot da si ti samo srečen in blažen. Tudi same ženske pišejo samo o tem, kako "se imajo lepo", kako "je vse čudovito". Pa ni! Ful je težko, samega sebe sploh ne prepoznaš, potem imaš pa še slabo vest zaradi takih filingov. In če na forumu kaj takega napišeš, te vsi spljuvajo - le potem dobiš par zasebnih sporočil, kjer ženske priznavajo, da so v istem psihičnem dreku.
Zakaj si to delamo?
No, potem se vse skupaj nekako umiri, hormone "izšvicaš" in je ok. Po nekem času začneš uživat. Na začetku je pa enostavno preveč intenzivno. In ambivalentno. Ni vse "super, čudovito, pikica moja bla bla bla".
Morate imet zraven sebe moške, ki bodo štekali te filinge in vam ne bodo očitali raznih trapastih stvari.

Tečnoba v nosečnosti
Jaz sem malo tečna, sploh zdaj, ko sem preutrujena in me boli želodec. Ampak se moj sploh ne da, spravlja me v smeh. Itak je pa že tako prijazen in ustrežljiv, vse naredi, zabava se s tamalo, poskrbi zanjo, meni sploh nič ne bi bilo treba. Otroke si je itak ful želel, verjetno bolj kot jaz user posted image , te stvari so mu vse nekam naravne (hm, to pripisujem temu, da je končal veterinarsko user posted image ), tudi ukvarjanje z otrokom. (Dodaten plus je to, da so mu tuje tipično moške zadevščine, a la pitje piva, gledanje fuzbala itd. - ampak za te stvari imamo mene user posted image ).

Mislim, da bo zdaj pri drugem vse še lažje - vsaj zame, ki že vem, kaj me čaka (v fizičnem, hormonskem smislu).

Tosja,
držim pesti za dobre izvide!

Mi imamo pa v petek praznik - neki kraji, al kva. Ma sem jezna. Sem računala, da je delovni dan, imam ful za narest. Eh. Še ko bi človek rad delal, mu ne pustijo! user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
4.1.2012 15:52:48   
Anonimen
Hoj!

Jaz sem pa danes spet čisto sesuta. Zadnji teden mi vsak dan počutje in posledično tudi razpoloženje nihata kot na gugalnici. Včeraj sem bila polna energije, danes totalno utrujena. Verjetno mi ni v pomoč pomanjkanje spanja. In to samo zaradi silvestrovega. Enkrat sem šla spat kasneje kot običajno, pa še zdaj ne morem zaspat ob normalni uri, potem je pa treba zjutraj vstat, pa komaj zdržim popoldan brez spanja. Ker če grem popoldne spat, pa potem zvečer še težje zaspim. Pa tudi brez dnevnega počitka ne morem zaspat ob normalni uri. Zaradi samo 1 noči!!!

Jada, upam, da je vse OK, ker se nič ne oglasiš! Pajama - držim pesti za septemberčka!

Danes mi je G spet delala UZ (se mi zdi, da že malo pretirava s tem. Upam, da je to res neškodljivo za otročka. user posted image je še vedno punčka. user posted image Še niti enkrat mi ni nihče rekel, da bi bil fantek. Niti "vedeževalci". Ima 1800g in je še vedno v medenični vstavi. Kakšen je občutek, ko/če se otrok obrne? Mislim, a čutiš obračanje? Meni se zdi, da bi se to moralo kar pošteno čutit, ko je user posted image že tako velik.

Lepo božajte svoje bušije!

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 2396
4.1.2012 15:59:24   
sirenetta
Tosja welcome back med čakulone(v primorščini klepetulje)!user posted image Zdaj si pa nadoknadila vse za nazaj,user posted image user posted image user posted image .

Mi smo tudi začeli precej prakticirat družabne igre - najbolj ima rad (oz. najdlje zdrži,user posted image user posted image user posted image ) zlagat domine - imamo ene lesene z živalmi in jih ima full rad. Potem spomničke tudi lesene z morskimi živalicami (tam mu malo uhajajo pravila - včasih bi kar ene 3,4 obrnil samo da najde, kar išče,user posted image ). Črni peter - mu malo dela težave držat karte v roki in istočasno vlečt ven pare, sicer pa full uživa. Za novo leto pa je moj full vztrajal, da igrač ima preveč in da mu kupimo eno družabno igro, tako da smo mu kupili Kiki Riki, se še kar rad igra.
To je pa dobra ideja usmerit sorodnike v nakup družabnih iger, mislim da bom tudi jaz v bodoče tako naredila.....čeprav se Mihael tako navduši nad avtkom, ko dobi kakšnega, samo o avtkih sanja in vedno ko smo omenili božička in darila, je vsakič vprašal, če bo dobil novega avtka...pa jih ima res že malo morje avtkov,user posted image . Res je obseden z avtki.
Super, da tvoj škratek tako lepo zlaga puzzle!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Držim pesti, da bodo vsi rezultati vseh testiranj tokrat ok! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Disere uh, potem ti nosiš dvojno težo vsega, ne samo dveh pupik, tudi dve posteljici? Sem imela cimro v bolnici, ki je nosila dvojčka in čakala na CR, pa sta bila enojajčna, samo se mi je vseeno zdel njen trebuh ogromen, CR je imela, ko sta bila tam nekje malo čez 2 kg.

Cokolino
če nič ne srbi in ni pordelo ziher res niso glivice...sem celo nekje brala, da s tem obilnim belim tokom mati narava poskrbi v nosečnosti za "spiranje" nožnice in s tem za manjšo možnost kakšnih bakterijskih vnetij. Vnetja pa so menda pogostejša pri ležečih nosečnicah zaradi negibanja, tako da si predstavljam, da je zoprno to iztekanje belega toka, samo po moje je pa ok, da ti telo samo poskrbi za čiščenje možnih bakterij, ki bi lahko povzročile kakšno vnetje.

Pri meni je ravno obratno - belega toka (na žalost) absolutno nič, glivic tudi nič, se mi je pa 3x ponovilo bakterijsko vnetje (torej 1.antibiotična krema, 2.hiconcil, 3.amoksiklav,user posted image ). Zaradi tega vnetja se mi je tudi zmehčal MV in malo odprl in zgleda, da je bilo tiščanje in bolečine posledica teh vnetij - vsakič ko so bile bolečine zelo intenzivne, se je potem pokazalo, da imam vnetje.

V glavnem tiste, ki imate veliko belega toka, menda naj bi bilo to normalno, da je povečan v nosečnosti, če ne gre obenem za srbečico, zaudarjajoč izcedek ali rumenkast/siv. Belo in nesrbeče in nesmrdeče pa pravi vedno tudi moja G da je "dovoljeno",user posted image user posted image user posted image .

Jassika počivam, kadar me telo prisili k temu - zgleda res da je pri meni tiščanje vezano na obdobje vnetij, takrat so dnevi, ko me tako tišči, da mi edino ležanje pomaga. Zdaj odkar sem končala pit amoksiklav, pa je absolutno boljše, včasih sploh ne čutim trebuha - pozabim, da ga imam!!! Samo vseeno sem še vedno previdna, ne dvigam težkega, del gospodinjskih opravil je prevzel moj, predvsem tam kjer je veliko sklanjanja (pobiranje perila iz pralnega stroja in prelaganje v sušilni, pospravljanje posode iz pomivalca, sesanje itd.). Kuhanje pa je absolutno moje, to mi je eno tako kraljevsko opravilo, se ni treba dosti naprezat in uživam zraven, tako da tega ne dam!
Zdaj ko je vnetje pozdravljeno sem tudi na splošno bolj sproščena, ker ni bolečin....samo upam, da je tokrat res pozdravljeno in da se ne ponovi!

Pajama user posted image user posted image user posted image čestitke za novo user posted image , želim ti čimbolj mirno in sproščeno nosečnost do septembra in enega lepega zdravega otročka!!! Pridi nas še kaj obiskat!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2397
4.1.2012 16:12:31   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: alna

Danes mi je G spet delala UZ (se mi zdi, da že malo pretirava s tem. Upam, da je to res neškodljivo za otročka. user posted image je še vedno punčka. user posted image Še niti enkrat mi ni nihče rekel, da bi bil fantek. Niti "vedeževalci". Ima 1800g in je še vedno v medenični vstavi. Kakšen je občutek, ko/če se otrok obrne? Mislim, a čutiš obračanje? Meni se zdi, da bi se to moralo kar pošteno čutit, ko je user posted image že tako velik.

Lepo božajte svoje bušije!

Uh, kaj bi dala, da bi bila tudi moja G tako mahnjena na Uz!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Super za tako lepo težo - to je pa že kar orng deklina!user posted image user posted image user posted image

Sem se večkrat spomnila, da te moram vprašat, kako gre zdaj občutenje gibov, pa potem vedno ko pridem na forum se na kaj drugega zamislim in mi gre iz glave. Čutiš zdaj pogosteje in bolj intenzivno premike?

Glede obrata: V tej user posted image se še ni obrnil, tako da bom javila ko se bo. V 1.user posted image sem pa jasno začutila tole obračanje, zvečer ko sem ležala, sem začutila kot če bi imela v sebi pralni stroj ko počasi zavrti boben s perilom - in to je bilo to, v slabi minuti je bilo fertik. Vprašanje je, če bi pa kaj čutila, če bi se mi zgodilo npr. med vožnjo ali pa v kakšni glasni situaciji. Zaradi posteljice spredaj tako čutim premike in gibe samo ko je okoli mene mir in sem sproščena, če se pa kaj dogaja ali kaj delam, pa se moram prav potrudit in skoncentrirat, da začutim kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
4.1.2012 20:14:29   
Aleda
Ja Jado sem pa tut jaz pogrešila že včeri, upam da je vse vredu.

Jaz se kar dobro počutim, včasih sem zvečer malo bolj utrujena ampak to je pomoje vremensko pogojeno. Ker ne hodim v službo je to čisto nekaj drugega, pomoje če bi v službo hodila bi bila čisto crknjena. Saj doma delam vse normalno ali za koga še kaj nenormalnega ampak se pozna ker se mi nikamor ne mudi. Počasi se pa začenja poznat, da bo treba kakšno delo malo olajšat. Sem se pa nekaj polenila glede telovadbe, grem vsak dan skoraj malo peš, druge vaje sem pa kar malo opustila. Pa še nekaj me moti, nujno bi morala delat keglove vaje pa kar pozabimuser posted image . Že ene dvakrat se mi je naredilo ko sem bla zunaj na sprehodu in sem kihnila mi je malo urina ušlo. Ampak se mi je vedno nardilo to le ko sem bla zunaj na mrazu.
Beli tok ga tut imam, sam ne pretirano, sploh ne nosim vložkov. Zjutraj začutim ko vstane da se mi malo vlije čez dan je pa kar mir. Pred nosečnostjo ga ni bilo skoraj nič.
Hrana- ja tile brezglutenski izdelki so kar dragi, jaz sam upam da ne bomo kdaj alergični na kakšno stvar. In glede hrane v šolah in vrtcih sem se ravno danes pogovarjala z mamo, ki je tut malo delala v kuhinji, obe sva se zgražali da sploh ne znajo pripravit zdrave hrane za otroke v šolah. Je pa zato toliko bolj pomembno da doma kuhamo dobro hrano. Pri nas sicer jemo tut belo moko, meso, sladkor... ampak kuhamo zelo take domače jedi, nikoli ne kupujemo kakšne pripravljene hrane kot npr. njoki, zmrznjeni zrezki,... in še vso zelenjavo doma pridelamo sami. Pri nas je na jedilniku zelo pogosto kislo zelje, razne zelenjavne mineštre, ješprenj, polenta in take jedi ki so jih včasih kuhali. Pa smo vsi tut zaenkrat  zdravi, upam da bo tako tut naprej, morm potrkat.
Pajama srečno, lepo nosečnost ti želim user posted image user posted image user posted image
Oprema za dojenčka- sedaj ko bojo znižanja grem pa spet malo v nabavo, mi manjka še malo cunjic, posteljnina...Ne vem a ležalnik se zelo potrebuje? Zaenkrat ga nimam namena kupovat.
Porodniški dopust- danes sem klicala na socialno in mi je rekla da naj še počakam januarsko plačo in potem nesem delodajalcu obrazec. Me prav jezi, ker se mi bo še en mesec več bolniške štelo in bo manjša porodniška. Na porodniški bom pa kar jaz, se sploh nisva nič pogovarjala o tem. Ga bom prav vprašala če bi bil, da vidim kaj bo rekel. A očetovskega dopusta je 3 tedne, sem mislila da je samo 2 tedna?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
4.1.2012 21:27:44   
zmajcy_
Aleda - jaz sem namesto ležalnika uporabljala kar lupinco in ga nisem nič pogrešala. očetovskega dopusta je pa 15 dni če vzameš v kosu in 11 dni če vzameš po dnevih.

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/ocetovskiDopust.asp

Me nekaj dni ni in vidim, da je prva že rodila.. zuza čestitke in čim več zdravja.. pa poročaj kako sta kaj.
Pajama tudi tebi čestitke..user posted image

ursonok pri meni po porodu ni bilo take zbrke s hormoni.. je pa res da je bila tamala full pridna. jedla pa spala je user posted image  tko da sm bla res kot v sedmih nebesih user posted image  naspala sem se še za naprej, ker zdej ni več tko lepo kot je bilo user posted image

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.