ursonok
|
Zdravo! Madona, sem spala zdajle 2 uri!!! Hov hov, fruktozo smo nabavili, ko smo ukinili rjavi sladkor - ampak je do zdaj pomoje sploh nismo uporabljali. Ko nehaš jest sladkor, ga ne rabiš več. Niti okusa sladkosti. Saj pravim, meni je zdaj še to sadje, ki ga jemo, že skoraj presladko. V kolač, kamor damo jabolka in mak, ne damo nič fruktoze, ker so jabolka že sama po sebi sladka, potem so pa zraven še rozine in žlica medu. Skoraj presladko, ti povem . Vsekakor je pa fruktoza boljše kot saharoza. Tako da če ne moreš brez sladkosti, prešaltaj na fruktozo. Porodniška Jaz delam na pogodbe, moj ma SP, tako da bolniške nimava . Je pa dobro to, da oba delava od doma, tako da je moj ves čas 100% zraven. Že po prvem porodu je bilo tako in mislim, da je to neprecenljivo. Vse počne z otrokom, jaz lahko več počivam, tamala se ga je navadila, tako da imata zdaj enkraten odnos - do te mere, da me včasih kar "izločita" iz svojega sveta . Hormoni po porodu to je nekaj najhujšega. Ker ne pričakuješ! Nam so sicer v materinski rekli: možje, 2 tedna po porodu fino pazite na svoje ženske, ker bo hudo - v psihičnem smislu. In mi ni bilo jasno, kaj želijo s tem povedat. No, ko sem rodila, mi je bilo takoj jasno. Iz enega ekstrema v drugega, še v porodnišnici sem se jokala, kako grozno, da zdaj pa "ne bova nikoli več sama", ko ti pripeljejo otroka, se zjokaš, ker si čisto raznežen. Skratka, grozno. Misliš, da nisi normalen in da se ti meša. Sploh mi gre pa na živce vsa ta fama okoli novorojenčkov in starševstva - vsi se delajo, kot da si ti samo srečen in blažen. Tudi same ženske pišejo samo o tem, kako "se imajo lepo", kako "je vse čudovito". Pa ni! Ful je težko, samega sebe sploh ne prepoznaš, potem imaš pa še slabo vest zaradi takih filingov. In če na forumu kaj takega napišeš, te vsi spljuvajo - le potem dobiš par zasebnih sporočil, kjer ženske priznavajo, da so v istem psihičnem dreku. Zakaj si to delamo? No, potem se vse skupaj nekako umiri, hormone "izšvicaš" in je ok. Po nekem času začneš uživat. Na začetku je pa enostavno preveč intenzivno. In ambivalentno. Ni vse "super, čudovito, pikica moja bla bla bla". Morate imet zraven sebe moške, ki bodo štekali te filinge in vam ne bodo očitali raznih trapastih stvari. Tečnoba v nosečnosti Jaz sem malo tečna, sploh zdaj, ko sem preutrujena in me boli želodec. Ampak se moj sploh ne da, spravlja me v smeh. Itak je pa že tako prijazen in ustrežljiv, vse naredi, zabava se s tamalo, poskrbi zanjo, meni sploh nič ne bi bilo treba. Otroke si je itak ful želel, verjetno bolj kot jaz , te stvari so mu vse nekam naravne (hm, to pripisujem temu, da je končal veterinarsko ), tudi ukvarjanje z otrokom. (Dodaten plus je to, da so mu tuje tipično moške zadevščine, a la pitje piva, gledanje fuzbala itd. - ampak za te stvari imamo mene ). Mislim, da bo zdaj pri drugem vse še lažje - vsaj zame, ki že vem, kaj me čaka (v fizičnem, hormonskem smislu). Tosja, držim pesti za dobre izvide! Mi imamo pa v petek praznik - neki kraji, al kva. Ma sem jezna. Sem računala, da je delovni dan, imam ful za narest. Eh. Še ko bi človek rad delal, mu ne pustijo!
|